Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 64
1041
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OO Writer ja RTF
« : 12.12.09 - klo:02.20 »

1042
Ubuntu tietokoneissa / OO Writer ja RTF
« : 10.12.09 - klo:01.05 »
OpenOffice Writer ei toimi täysin RTF-muodolla. Kun kirjoitan tekstiasiakirjan ja talletan sen RTF-muotoon levylle (muistitikku) ja sitten myöhemmin lataan sen uudelleen tekstinkäsittelyohjelmaan, esimerkiksi Header2-tason otsikot ovat valahtaneet vasemmalle marginaalin alueelle (noin 4 kirjaimen verran). Alkuperäisessä tekstissä talletushetkellä ne olivat marginaalin rajalla.

Jos kirjoitan OpenOffice Writerillä tekstin ja talletan muistitikulle RTF-muotoon ja vien muistitikun Windows-XP -koneeseen ja avaan sen Word 2007:llä (muistaakseni tämä versio), osa teksteistä (kokonainen kappale sieltä täältä) on muuttunut versaalitekstiksi. Sitten muutamia sanoja (tekstinpätkä) on voinut kadota ja kadonneessa kohdassa on yksi tai useampi ihmeellinen merkki. Teksti on siis siitä kohtaa sotkussa. Ja Header2-tason otsikot ovat valahtaneita marginaalialueelle.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? OpenOffice Writerin versio on 3.1.1 ja se on tullut Kubuntu Karmicin asennuksessa (päivittynyt Kubuntu Jauntyn OpenOfficesta). Voisin uskoa, että edellämainitut ilmiöt tulevat esiin Ubuntussa yhtä hyvin kuin Kubuntussa.

Huom! Nämä siis RTF-muodon kanssa. Muita talletusmuotoja en ole kokeillut. Syy: RTF ei voi sisältää makroviruksia ja siksi suositeltava muoto sähköpostin liitetiedostoksi ja toiseksi MS Word ymmärtää sitä.

1043
Pistäisin siihen päiväks aina powerpoint esityksen pyörimään jossa näytettäis miten mikäkin asia linuxissa toimii, tai joku muutoin graafinen esitys ubuntun ominiasuuksista jne.

YouTubessa on erinäisiä pätkiä Linuxin sovellusohjelmista. Yhtenäistä kaiken kattavaa opasta ei siellä ole.

1044
Multimedia ja grafiikka / Vs: Skypen ongelmat
« : 25.11.09 - klo:18.32 »
Onko kenellekään sattunut että Skypen uusin versio lakkaa toimimasta hetken yhteydenpidon jälkeen??? Ubuntun uusin versio käytössä. Samoin kamera toimii miten sattuu... :'(
Mikä avuksi?

Joskus on käynyt niin, että puhe puuroutuu ja loppuu kokonaan ja videokuva ei siirry. Pääteltiin, että se johtui nettiyhteyksien hitauksista. Toisella oli taloyhtiön nettiyhteys ja välillä se meni hyvin hitaaksi. Korjattiin sillä, että otettiin uusi yhteys jonkin ajan kuluttua.

1045
Mieleen tuli sellainen juttu, että aina sovellukset/käyttis ei varaa cpu:ta kokonaan vaan odottavat jostain tapahtumaa, jotta voisivat jatkaa toimintaa. Yksi tällainen on ollut joskus jollain linux-distrolla tietyn valmistajan verkkokortin kanssa: verkkokortilta tulevan kuittauksen viivästyminen ja kone jumii kun odottaa sitä. Softastahan sekin on kiinni, mutta softa varaa resurssit ja odottelee.

Toinen esimerkki: Tällä hetkellä käytössä on Kubuntu Karmic, josta poistin pulseaudion kun se ei toiminut Firefoxin + Konquerorin videoiden kanssa. Kun käynnistän koneen, tulee kysely haluanko poistaa kokonaan äänilaitteen. Ja sen kyselyn aikana K-valikko jumittaa ja katoaa kokonaan. Että tämmöstä.

1046
Samaa sarjaa on testauksen ulkoistaminen kuluttajille. :) Sekä ohjelmistotuotteiden beta-versioiden jakeluun pano. Toisekseen tällä tavalla bugit tulevat esille täydellisemmin.

1047
Kokeile poistaa pulseaudio kokonaan:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get purge pulseaudioKäynnistä sitten kone uudelleen.

Tuo neuvo auttoi! Nyt selaimissa kuuluu äänet. Skypekin antoi ääntä, mutta mikrofoniasetukset eivät ole kohdallaan. Se on kuitenkin eri kysymys.

Paljon kiitoksia vastauksista kaikille: a) homma tuli kuntoon b) saatiin lisää tietoa äänijärjestelmästä.

Ihmettelen vielä yhtä asiaa. Olen kuullut, että alsa on alemman tason ääniohjelma/ajuri ja pulseaudio olisi sitten ikäänkuin rajapintana sovelluksien ja äänilaitteiden kanssa. Nyt kuitenkin ohjelmat osaavat käyttää suoraan alsaa...

1048
Flashiin (Youtube, Areena, ...) ei sitten olekaan vaihtoehtoja, vaan se käytää aina suoraan Alsaa. Jos äänet eivät toimi Youtubessa, KDE:n Phonon tai jokin muu otus varaa Alsan ääniulostulon kokonaan itselleen ja muut ohjelmat eivät pääse siihen kiinni.

Näytä tämän komennon tuloste:

Koodia: [Valitse]
sudo lsof /dev/snd/*

Pulseaudio näkyy tuolla... vlc-plugin on poistettu jo aiemmin.. Äänet menivät tosiaan päivityksessä, aiemmin toimivat. :) Mistähän noita pulseaudioiden käynnistäjiä voisi lähteä etsimään?

lsof /dev/snd/*
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/ilkant/.gvfs
      Output information may be incomplete.
COMMAND    PID   USER   FD   TYPE DEVICE SIZE/OFF NODE NAME
knotify4  1765 ilkant   12u   CHR  116,9      0t0 4589 /dev/snd/controlC0
pulseaudi 1790 ilkant  mem    CHR  116,6          4600 /dev/snd/pcmC0D0p
pulseaudi 1790 ilkant   22u   CHR  116,9      0t0 4589 /dev/snd/controlC0
pulseaudi 1790 ilkant   28u   CHR  116,9      0t0 4589 /dev/snd/controlC0
pulseaudi 1790 ilkant   29u   CHR  116,9      0t0 4589 /dev/snd/controlC0
pulseaudi 1790 ilkant   34u   CHR  116,6      0t0 4600 /dev/snd/pcmC0D0p
kmix      1797 ilkant   10u   CHR  116,9      0t0 4589 /dev/snd/controlC0

1049
Kubuntu Karmicissa Korganizer-ohjelmaan sijoitettu pyhäinpäivä on mennyt viikon verran pieleen. Kalenterissa päivä näkyy 7.11. vaikka oikeasti sitä on vietetty jo 31.10. Wikipedia muotoilee ajankohdan näin: "aina lauantaina, aikaisintaan 31. lokakuuta ja viimeistään 6. marraskuuta".

Mihin pitäisi tehdä muutos / lähettää bugiraporttia? Onko tämä KDE:n vai Kubuntun resursseissa määritelty?

1050
Kubuntu Karmic, päivitetty 8.04:stä. Asensin apt-get:illä bootchart-paketin. Sammutin koneen ja käynnistin. Logeissa oli yksi .tgz -paketti. Paketin sisältönä numeraalista tietoa. Kun sitten jonkin ajan kuluttua avasin konsolen, ilmestyi hakemistoon .png tiedosto, mutta 0 tavun kokoisena.

Seuraavaksi tein uudelleenkäynnistyksen. Sama tulos. PNG-kuvaa on siis tyhjä tiedosto. TGZ-tiedostot 1 MB kokoluokkaa. :)

Voiko tuplaydinprosessori vaikuttaa asiaan?

Koodia: (header) [Valitse]
system.cpu = model name : Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  E2180  @ 2.00GHz
model name   : Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  E2180  @ 2.00GHz (2)


Tuunausohjeissa oli lisäksi ohje, että rc-tiedostoon voisi laittaa CONCURRENCY=shell. Kuitenkin tässä Kubuntussa rc-tiedoston kommentoiduilla ohjerivellä ei sellaista vaihtoehtoa ollut:

Koodia: (/etc/init.d/rc) [Valitse]
# Valid options are 'none', 'startpar' and 'makefile'.


1051
Avaappa KMix ja tarkista ettei PCM ole asetettu nollaksi.

Ei ole sekään. Muutkin Kmixin asetukset olen tarkistanut. Jossain oli ohje totem-mozilla -paketista.. kokeilin niitäkin ja asensin VLC:n pulse pluginin ja jotain muuta.. ei ole vielä äänet tulleet selaimeen.

Piti kaivaa jo Windows-kone apuun. :)

1052
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove --purge  vlc-plugin-pulse

Pakettia vlc-plugin-pulse ei ole asennettu, niinpä sitä ei poisteta

Ei auttanut tuo ohje, mutta kiitos vihjeestä kuitenkin.

1053
Päivitin Kubuntu Jauntyn Karmiciin Kubuntun omalla online-päivityksellä kun se kysyi halukkuutta päivitykseen. Ensimmäistä kertaa online-päivitys ei tökännyt mihinkään. Varoituksia tuli kuitenkin erinäisistä asioista. Päivityksen jälkeen kaikki näytti toimivan ok. Kaikki entiset salasanat ja selainhistoriat olivat käytössä kuten aiemminkin. Ainoastaan OpenOfficen tekstinkäsittely ja taulukkolaskenta olivat kadottaneet viimeiksi käsiteltyjen asiakirjojen listan. Ja Firefox- sekä Konqueror-selaimissa äänet eivät enää toimi. Skypessä äänet toimivat ja järjestelmän varoitusäänet toimivat.

Firefox käyttää VLC media player for Ubuntua. Sivulla ei edes ole Karmicia listalla. Voiko äänettömyys johtua siitä? Selainten asetuksissa ei näy mitään ääniin viittaavaa.

Mistä päin lähteä seuraavaksi selvittämään vikaa?

1054
Laitealue / Vs: Skype, Jaunty ja Bluetooth-headset?
« : 10.10.09 - klo:02.35 »
Koneellani on ilmennyt Skypen kanssa sellainen ongelma, että kun kone on ollut yli yhden päivän toiminnassa, Skype valittaa soitettaessa äänilaiteongelmaa. Konsoli tulostaa seuraavaa:

ALSA lib pcm_bluetooth.c:1569:(audioservice_expect) BT_GET_CAPABILITIES failed : I/O-virhe(5)

Jättääkö Skype tai joku muu ohjelma nuo capability-kyvyt paitsioon? Kokeilen vielä boottia.

Edit: Restart ei auttanut. Mutta kun asetin Skypen äänilaitteeksi oletuksen (default) sijaan jonkun muun, soitot onnistuivat ja äänikin kulki.

1056
Laitealue / Vs: Mikrofoni ei toimi?
« : 22.09.09 - klo:18.38 »
Kubuntussa Skypen kanssa piti aina muistaa laittaa mikrofoniin +20 dB boost, ennenkuin ääni alkoi kuulua. Mikrofoni voi olla myös hiljennetty mikserissä ja koneessakin voi olla useampi mikrofoniliitäntä.

1057
Laitealue / Vs: En saa kuvia kamerasta koneelle
« : 22.09.09 - klo:18.34 »
Minulla Kubuntu Jaunty ei tunnistanut Canon PowerShot A590 IS:ää. Enpä enää muista, onnistuiko kuvien siirto digiKamin jollain yleisellä kamera-asetuksella vai siirsinkö hdSC-kortin koneen lukulaitteeseen. 4 Gt kortille mahtuu joulu- ja juhannuskuvat. :)

1058
Laitealue / Vs: Kingston-muistitikku ja asiakirjat
« : 05.08.09 - klo:00.46 »
Vielä voi kokeilla muistitikun kuvaketta työpöydällä hiiren oikealla napilla (jos on oikean käden hiiri) avautuvasta valikosta Ominaisuudet. Sieltä välilehti Oikeudet. Sieltä pitäisi nähdä kuka saa tehdä ja mitä sille muistitikulle.

1059
KDE 3.5 on käännetty 82%. Sitten 4.2 on 63% ja 4.3 (trunk) on 50%. Jos tuotteesta on käännetty yli 80%, kotoistus tulee mukaan jakelupakettiin. Nyt uusimman version messaget on jäädytetty, joten on hyvä aika kotoistaa sitä.

1060
Yleistä keskustelua / Vs: Ensimmäinen Linuxisi?
« : 13.05.09 - klo:10.30 »
Halusin kokeilla Linuxia. Sain työkaverilta Red Hat 8.0 asennusromput. Torstaina 14.2.2002 kertarysäyksellä asensin sen kotikoneelle. Vanhat tietojen käpistelyt jäivät varmuuskopioina levykkeille. Käyttöliittymänä oli Gnome, josta siirryin aika nopeasti monipuolisempaan KDE:hen. Muutaman kuukauden päästä päivitys rikkoi koneen graafisuuden siten, että se ei käynnistynyt enää graafisena. Ketsipä viikkoja setviä vikaa.

Sittemmin Red Hat vaihtui Fedoraksi josta ehdin käyttää versiota 1 ja 2. Tutut kehuivat debian-pohjaista Ubuntua. Siispä asensin Kubuntun. Vuotta en muista. Siitä lähtien olen käyttänyt Kubuntua. Viimeaikoina päivitykset ovat menneet puihin, joten olen taas miettinyt distro-kysymystä. KDE vaikuttaa monimutkaiselta tietorakenteiltaan.

Alkuaikoina aika (ml. yöt) menivät Linuxia ihmetellessä. Nykyisin säätämiseen menee vähemmän aikaa. Taito tehdä jotain "tulosta" Linux-pohjaisella järjestelmällä kehittyy koko ajan ja ehkäpä joskus ihan faktana voi todeta saavansa paremmin asioita tehtyä ilmaisilla avoimilla järjestelmillä kuin suljetuilla (jotka ovat erittäin kova kilpailija kuitenkin ja tällä hetkellä ovat johtoasemassa tuotosten tyylikkyydessä omassa käytössäni).

Sivuja: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 64