Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ilkant

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
241
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Kalenteri foorumille
« : 30.09.06 - klo:07.35 »
Löysin Kubuntun englanninkieliseltä foorumilta mielenkiintoisen ominaisuuden: kalnterin.

http://kubuntuforums.net/forums/index.php?action=calendar

Se käyttää Googlen kalenteria hyväkseen. Vastaavanlainen voisi olla tähänkin foorumiin asennettavissa... Kalenterissa voisi olla mielestäni uusien distrojen julkistuspäiviä ja ehkä kirjoittelijoiden synttäreitäkin.

242
Varoituksen sana Kthememanagerista. Se on keskineräinen ja versionumero onkin vasta 0.40. Yritin muuttaa Kubuntun väritystä Ubuntun ruskeaksi... Lopuksi talletin Ohjauspaneelin Teemanhallinnasta tuloksen teemaksi. Tein lisää muutoksia ja talletin uudelle nimelle. Poistin teemanhallinnassa yhden vanhan teeman.

Sitten huomasin, että KDE-ohjelmien työkalupalkista kuvakkeet ovat hävinneet. Tilalla oli pienet nuolet, joista samat toiminnot toimivat, mutta napsautettava alue oli millimetrien luokkaa... Samoin näytönsäästäjien lista teemanhallinnassa on hävinnyt. Sitä en ole saanut takaisin millään tavalla. Sama kävi KDE:n aiemmilla versiolla Fedora Core 2 -alustalla. Teemoja vaihtelemalla näytönsäästäjien lista katosi (en tiennyt syytä vielä silloin). Sain sen takaisin vasta vaihdettuani distribuutiota.  :)

Teema on pakattuna .kth -päätteiseksi paketiksi. Avaamalla sen saa xml-muotoisen asetustiedoston. Vertasin sitä yhteen oletusteeman vastaavaan tiedostoon. Huomasin, että omassa teemassani joidenkin elementtien kooksi oli määritelty 1 kun oletusteemassa vastaava luku oli noin 20:n luokkaa. Editoin omaani vastaavat lukemat. Ei auttanut!

Lopulta vaihdoin KDE_Classic teemaan ja silloin kuvakkeet palasivat työpöydälle. Aloitin uudelleen työpöydän muokkauksen Ubuntun ruskeaksi. Lopulta pääsin alkuperäiseen haluttuun ulkonäköön. Bugiraportit on tehty. Kthememanager on koodattu C++:lla. Siinä olisi jollekin pinetä purtavaa korjata ohjelma. Tuntuu siltä, että ohjelma hävittää jonkun polkuasetuksen KDE:stä.. ehkä?

243
Ubuntun kehitysversio / Karjalan kieli
« : 30.09.06 - klo:00.54 »
Saamen kielen lisäksi minua kiinnostaa karjalankielen tilanne. Olisiko sille kielelle Ubuntu-käyttäjiä? Tiedän, että Itä-Karjalaan viedään tietokoneita Suomesta. Mutta taitaa olla lähes kaikissa Windows...

244
Paljonkohan on saamen kieltä käyttäviä? Kuinka suurelle joukolle ihmisiä nämä saamenkieliset käännökset menevät? Lienee murto-osissa, jos vertaa Suomen, Ruotsin tai Norjan käyttäjiä.

Keskustelin yhden Pohjois-Norjan Jäämeren rannan kesätyöntekijän kanssa. Hän arveli, että kaikki saamelaiset osaavat myös joko suomea, ruotsia tai norjaa. Oma ajatukseni kumoutui kun ajattelin, että saamenkielinen tietokone voisi lisätä tietokoneen käyttöä niillä alueilla. Nyt tietokoneohjelmien kotoistus saameksi tuntuu enemmän saamen kielten eloonjäämisvarmistukselta (mikä sinänsä on erittäin tärkeää). Ehkä siihen saisi rahallista tukeakin?

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]