Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ilkant

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15
241
Latasin Kubuntu 15.10 www.kubuntu.org -palvelusta niistä kahdesta näkyvästä vaihtoehdosta ja poltin sen DVD-levylle. Asensin sen järjestelmän sitten DVD-levyltä tietokoneelle.

Asennuksessa valitsin kieleksi suomen. Asennuksen suomennoksista sen verran, että siinä oikeassa ikkunassa tekstit olivat englanniksi. Vasemman puolen asennuksen edistymistä osoittavat tekstit olivat suomea (niin kuin pitääkin). Ei sen puoleen, että englanti haittaisi minua, mutta loogisesti sekin voisi olla suomea.

242
Ubuntu tietokoneissa / Periscope Ubuntuun
« : 03.01.16 - klo:16.41 »
Kaverini yritti asentaa Windows 10 koneelle Virtual Boxin kautta Androidia ja siihen sitten Periscopea. Onko kukaan kokeillut sitä Ubuntulle?

Periscope ei asentunut Samsung S3 puhelimeen, jossa on Android. Valittaa väärästä versiosta. Nyt tekisi mieli kokeilla tietokoneelle. Ei tarvitsisi tuon takia ostaa uutta puhelinta.

243
Minulla on käytössä ohjelmisto, joka käännetään nykyisin JDK 8:lla toimivaksi. Kubuntun 14.x ja 15.x versiot käyttävät tietojeni mukaan Open JDK versiota 7. Hakukoneilla löytää kyllä ohjeita, miten voi asentaa Open JDK:n version 8 koneelle, mutta se vaikuttaa purkkaviritykseltä, kun se paketti pitää hakea PPA-pakettivarastosta ja sen ovat tehneet ilmeisesti muut tahot kuin Kubuntun kehittelijät (?)

Onko lähitulevaisuudessa odotettavissa Open JDK 8 Kubuntulle? Onko tarvis vaihtaa järjestelmään toinen käyttis kun tuo javaa käyttävä ohjelma kuuluu lähes päivittäin käytettäviin ohjelmiin?

244
Quanta Plus -webinkehitysohjelma on kuopattu vuonna 2008. Sille korvaajaksi on esitetty Kwebdev- ja BlueFish-ohjelmaa. Kwebdevistä ei asentunut mitään webbisivujen tekemiseen soveltuvaa, mutta pari ihan hyödyllistä apuohjelmaa. BlueFishillä pystyy kehittämään lokaaleja tiedostoja. Mutta voiko sillä alkaa projektin jollekin palvelinkoneelle?

Onko muita hyviä ehdotuksia www-sivujen kehittelyyn Kubuntu-koneella?

245
Yritin mountata Raspberryn sd-kortin hakemiston *ubuntu-koneelle mountilla (huom ip muutettu :) ):

Koodia: [Valitse]
sudo mount 1.2.3.4:/hakemisto/Raspberryssa /mnt/raspi

Tuli valitus:

Lainaus
väärä tiedostojärjestelmän tyyppi, virheellinen valitsin, viallinen superlohko laitteella 1.2.3.4:/hakemisto/Raspberryssa, puuttuva koodisivu tai apuohjelma, tai muu virhe

Hehtaarivirheilmoitus, josta ei heti pääse perille, missä vika on. Onko muilla ollut vastaavia? Raspberryyn on asennettu Raspbian, joka on Debian-distro.

Hakemisto /mnt/raspi on olemassa *ubuntu-koneella.

246
Suku 8.0 tallettaa tietonsa Access-tietokantamuotoon. Minulla on noin 15 vuotta sitten tehty ABC.LDB ja ABC.MDB tiedostot. Asensin juuri Kexi-ohjelman Kubuntuun. Se ei osaa lukea importissa tuota MDB-tiedostoa eikä anna siitä muuta virheilmoitusta kuin

Lainaus
Import failed.
Could not connect to data source "file...."   <- pisteet itse tekemiäni

Tarkoittaako tuo nyt, että .MDB-tiedosto on korruptoitunut? Vai onko se niin vanhaa Access-versiota, ettei Kexi sitä ymmärrä?

247
Asensin Kubuntuun Netbeansin Kubuntun pakettivarastoista. Asennuksen aikana ruudulle tuli venäjän kieltä, mm: seuraava:

Lainaus
update-alternatives: используется /usr/lib/jvm/java-6-openjdk-i386/bin/appletviewer для предоставления /usr/bin/appletviewer (appletviewer) в автоматический режим

Koneeseen on asennettu kyrillinen näppäimistöasettelu suomalaisen rinnalle, sillä opiskelen venäjän kieltä. Ja venäjän kielipaketti. Mahtaako se vaikuttaa asiaan? Asennuksen aikana näppis on asetettu suomalaiseksi. Pitäisikö huolestua, onko NetBeans kräkätty?

248
Tästä aiheesta on ollut jonkin verran keskustelua yhdessä viestiketjussa (>120 vrk, joten foorumi ehdotti uutta viestialoitusta).

Tilanne: Vanhasta koneesta pitäisi siirtää kaikki sähköpostit uuteen koneeseen. Molemmissa Kubuntu ja Kmail v. 4.13.3. Yritin löytää Kmailin valikoista sähköpostien vientitoiminnon. Ei löytynyt muuta kun kaikkien PIM-ohjelmien tietojen vientitoiminto. Ruksin siitä vain sähköpostit. Toiminto ilmoitti, että MySQL.dump -ohjelmaa ei löydy. Teki tynkäkokoisen zipin. Kone ei ole Internetissä, joten en pystynyt edes asentamaan mitään ohjelmia koneelle lisää.

Lisäksi valikkorakenne ei ole mielestäni looginen. Sähköpostien tuonti ja vienti pitäisi olla samassa valikossa.

Sain jollain varmuuskopiointi tms. toiminnolla Kmailin pakkaamaan kaikki kansiot paketiksi levylle. Mutta kun siirsin sen toiseen koneeseen, se oli pakannut kansioita sieltä täältä ja joissakin kansioissa oli väärän kansion sähköposteja. Tilanne on siis erittäin hajallaan.

Tuohon koneeseen on tehty Kubuntun päivityksiä, joten vika(a) voi olla siinä. Mielestäni KDE ansaitsisi kunnollisen sähköpostiohjelman. Tämä ei ole moite KDE:lle eikä Kubuntulle.

Uskaltaako mailihakemistot nyt siirtää kopioimalla tikun kautta koneelta toiselle ja kykeneekö toisen koneen Kmail sieltä migratoimaan vanhat sähköpostit uuden kanssa siten, että kaikki kansiot alikansioineen tulevat mukaan ja myös sähköpostien liitetiedostot, eikä yhtään sähköpostia häviä?

TODO kehittelijöille: KDE PIM tietojen paketointi kuntoon sisältäen Kmailin. :)

249
PDF-dokumenteissa voi olla lomakepohja, johon voi tietokoneella kirjoittaa tekstiä. KDE:n mukana tulee Okular-ohjelma PDF-muotoisille dokumenteille. Jos Okularilla tallentaa (tallenna nimellä) PDF-dokumentin, tallennukseen ei tule kirjoitettuja tekstejä. Onko toista ohjelmaa, joka osaisi tallentaa lomakkeen kenttiin kirjoitetut tekstitkin?

250
Laitealue / dd ja bad sectorit
« : 10.06.15 - klo:06.42 »
7 vuotta käytössä ollut WD Caviar alkoi antaa käynnistyksen yhteydessä Kubuntuun sovelluksen kaatumisilmoituksia. Sitten vähän ajan kuluttua levy alkoi naksahtaa pari kertaa tuon ilmoituksen yhteydessä tai lähimain sitä. Hokasasin jonkin ajan kuluttua, että päivitettävien softien ilmoituksia ei ole tullut vähään aikaan.

Kokeilin konsolissa apt-gettiä yms. mutta ne pysähtyivät vain palaten komentotasolle ilman virheilmoituksia. Sain jotenkin päivitettyä tietoja, jonka jälkeen apt-get alkoi toimia. Enää ei kuulunut naksahteluja eikä tullut kaatumisilmoituksia käynnistettäessä konetta. Smart (smartctl) kertoi levystä, että siellä on 8 bad sectoria.

Ostin uuden kooltaan kaksinkertaisen levyn (1 TB). Se on seuraavaa SATA-sukupolvea, mutta se ei haittaa. Levyn voisi kopoida bittitasolla komennolla sen jälkeen kun uusi levy on asennettu koneeseen

Koodia: [Valitse]
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=1024 conv=noerror,sync

Nyt kysyn, kopioituvatko nuo bad sectorit uudelle levylle tavalla, joka voi aiheuttaa haittaa jatkossa? Olisiko komento cp -a sittenkin parempi? Järjestelmässä on vaihdettu näytönohjainajuria ja jotain muutakin epätavallista pientä voi olla.

Toinen kysymys: Kun uusi levy on kooltaan kaksinkertainen, kannattaisiko se ensin osioida siten, että sdb1 olisi saman kokoinen kuin alkuperäisen levyn sda1 ja sdb2 olisi toinen osio? Ja sitten dd:llä kopioisi osion sda1 -> sdb1? Tuo bs=1024 pitänee sektorien koon samana, eikä sen puoleen ongelmia tulisi, vaikka kopioisi kerralla sda1 -> sdb1 (sdb1 kaksinkertainen kooltaan)?

251
Laitealue / Polar Loop
« : 31.03.15 - klo:00.43 »
Polar Loop -aktiivisuusranneke seuraa kaikkia liikkumisiasi. Sen voi yhdistää usb-väylän kautta tietokoneeseen. Tietokoneen kautta voi rekisteröityä käyttäjäsivustolle, johon voi kerätä tietoja.

Sivu vaan sanoo: Polar FlowSync ei tue käyttöjärjestelmääsi.
Windowsille ja OS X:lle se toimisi.

Onko kukaan saanut yhdistettyä tuota ohjekirjassa mainitulle sivustolle Ubuntu-koneen kautta? Android-kännykällä se ilmeisesti onnistuu, jos ei tuolla.

252
Latasin ApacheFriends -sivustolta uusimmman XAMPPin koneeelle, jossa Kubuntu. Asennusohjeissa pääsin kohtaan

Koodia: [Valitse]
% sudo ./xampp-linux-x64-5.6.3-0-installer.run
./xampp-linux-x64-5.6.3-0-installer.run: 1: ./xampp-linux-x64-5.6.3-0-installer.run: Syntax error: "(" unexpected

Tuollainen virheilmoitus tuli. Tuntuu aika hassulta.

253
Kun NetBeansilla (7.0.1) tekee uutta projektia tavalliselle Java-sovellukselle, pääsee siihen kohtaan kun painetaan Finish-painiketta. Eteneminen pääsee 25 % kohtaan ja sitten ikkuna hyytyy. Kaikki muut ikkunan painonapit ovat harmaina, paitsei help. Ei tapahdu mitään, eikä mikään toimi. Help hakee levyltä jotain, muttei näytä mitään. NetBeansin voi kyllä sulkea punaisesta ruksista. NetBeans tekee projektin hakemistot levylle ja javaApplication1.java rungon (skeleton).

Sama juttu toisella koneella Dell Optiplex GX520. Siinä samanlainen uusin pakettivarastoista päivitetty Kubuntu.

254
Asentelin koneelle Kubuntu 14.04 käyttistä. Koneessa on näytönohjaimena jokin, joka kirjoittaa näytölle Geforce 6600 ja Realtek RTL 8139. Näyttönä Eizo. näytön kaapelina on digitaalinen (näyttö toimii digitaalisena). Aiemmin näytönohjain on toiminut ihan hyvin Kubuntujen ja ko. laitteiston kanssa.

Nyt jo asennusohjelmassa kielivalinta ei näkynyt. Onneksi sain hiiren rullalla kelattua sieltä suomen. Mutta kun käyttis oli asennettu ja kirjauduin käyttäjänä koneelle, niin työpöydän alapalkki ei näkynyt kuin pieni osa sieltä täältä. Kun hiirellä etsin komentovalikon, niin se käynnistyi, mutta kuvaketta ei näkynyt. Komentovalikostakin näkyi vain aina se osa, joka oli hiiren kohdistimen alla. Oikeassa yläkulmassa on Desktop-painike. Se näytti toimivan ok.

Luulen, että syy on jossain uudessa (Plasma?) koodissa, joka ohjaa näyttöä.

Tähän Dellin koneelle Kubuntu 14.04 asentui moitteetta ja näyttö toimii hyvin.

Ilmeisesti tuon toisen koneen näytönohjain pitää vaihtaa uudempaan. Vai onko teillä muita ideoita?

Millaista näytönohjainta suosittelisitte? Digitaalinen pitäisi olla. En pelaa pelejä sillä koneella.


Lisätty otsikkoon ratkaistu - Karvameduusa

255
Käytössäni on ollut Acer 3610 läppäri Windows XP -käyttiksellä. Nyt asensin siihen Lubuntun. Asennus sujui hienosti. No oikeasti siinä tuli yksi virhe, joka keskeytti asennuksen. Mutta konepa meni sitten suoraan live-moodiin eli rompulta käytti Lubuntua. Työpöydältä kun napsautin asennusta, niin se asennus sujui loppuun asti hyvin.

Sellainen hieno yksityiskohta oli (ensimmäisessä yrityksessä), että asennus kysyi langattoman verkon ja alkoi heti käyttää sitä nettiyhteytenä. Asennus löysi kaikki langattomat verkot ja siitä valitsin sen oman. Ja se langaton verkko toimi toisen kerran asennuksen kanssa automaattisesti.

Annoin aiemmin koneen XP -> Linux vaihdettavaksi, mutta help desk ei osannut ainakaan sillä kertaa asentaa Linuxia koneeseen. Kokeilin itse, niin ne Ubuntu-asennusmediat valittivat prossusta. Tarvittiin 86-64 tyyppiä koneelle, mutta mediassa oli i686. Luulen, että syynä on Celeron-prosessori. Latasin Lubuntun netistä ja se asentui suoraan.

Lubuntu 13.10 tuntuu vähintään yhtä nopealta tuossa Celeron 1,5 GHz prossulla ja 1 GB muistilla varustetussa koneessa kuin XP aiemmin.

Kiitokset Lubuntu-yhteisölle helposta käytettävyydestä. Nyt voin jatkaa tuon noin 10 vuotta vanhan läppärin kanssa turvallista työskentelyä. :)

256
Kubuntussa näppäimistön voi määritellä kyrilliseksi helposti. Alapalkkiin tulee fi/ru, josta merkistön voi vaihtaa yhdelllä hiiren napsautuksella. Nopeammin siis kuin Windows 7:ssa.

Millä tavalla tekstiin saisi painomerkit? En ole keksinyt tapaa. Olen Googlella yrittänyt hakea vastausta, mutta ei ole löytynyt. Kysyn tämän täällä, sillä voi olla joku muukin asiasta kiinnostunut ja ketä se koskettaa. Tekstinkäsittelynä on Libre Office. Mutta nuo merkit toimivat tietysti jokaisessa ohjelmassa.

Kyrilliset toiminevat myös Ubuntussa ja muissakin vaihtoehtoisissa työpöytäympäristöissä.

257
Muutama uusi Ubuntun asentaja on törmännyt seuraavaan ongelmaan. He ovat asentaneet Ubuntu 12.04:n 250 GB levylle. Kun asennusta yrittää tehdä uudelleen samalle levylle, asennus sanoo, että levyllä ei ole tilaa. Aiemmissa Ubuntun versioissa asennus kysyi, haluatko ottaa koko levytilan käyttöön asennukseen vai vain vapaana olevan osan. Nyt tämä Ubuntun versio 12.04 ei tuota kysymystä tee, vaan ilmoittaa suoraan, ettei levyllä ole tilaa.

Miten tämä tilanne korjataan? Vai onko koko juttu outo?

258
Ubuntu tietokoneissa / Samsung Gio ja Linux
« : 17.03.12 - klo:20.34 »
Onko kukaan saanut yhteyttä Samsung Gio -känykkään, jossa on Android 2.2 ? Kun liitän USB-kaapelin kännykästä Kubuntu-koneeseen, akun lataaminen alkaa. Mutta en näe Kubuntussa missään mitään levyasemaa, joka viittaisi kännykkään. Enkä osaa nähdä uutena käyttäjänä Guossakaan mitään, mikä viittaisi tietokoneen levyyn.

Nokia E51:seen on olemassa ohjlemia Linuxille, joilla tiedoston siirto ja muut alkeelliset toimenpiteet onnistuvat.

Kokeilin siirtää yhtä tiedostoa jopa microSD-kortin kautta. Latasin tiedoston ensin kortin Documents-kansioon. Mutta kännykässä se tiedosto ei näkynyt ko. hakemistossa.

Voisi yrittää www-palvelimen kautta, mutta onko helpompaa tapaa?

259
Kubuntu ilmoitti uudesta jakelupäivityksestä. Päivitin käyttiksen. Sitten käynnistin Kontact-ohjelman. Se ei käynnistynytkään, vaan antoi virheilmoituksen. Pyysi suorittamaan jonkun migration-testin, jonka komentoa en ottanut siinä vaiheessa ylös.

Nyt Kmail ei käynnisty edes konsolista. Valittaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
kmail2(3620)/libakonadi Akonadi::SpecialCollectionsRequestJob::slotResult: Failed SpecialCollectionsRequestJob::slotResult "Tuntematon virhe. (Resurssikokoelmaa ei saatu noudetuksi.)"
kmail2(3620) MailCommon::Kernel::emergencyExit: "KMail kohtasi vakavan virheen ja lopetetaan.
Virhe oli:
Resurssikokoelmaa ei saatu noudetuksi.

Kubuntun sivustolta luin, että Kmail on päivittynyt kokonaan uudenlaiseen Kmail2:seen. Tein Kubuntu.org sivuston ohjeiden mukaan kmail2 manuaaliset migratoinnit. Eivät kuitenkaan auttaneet. Ilmeisesti akonadi-tiedot ovat korruptoituneet.

Tiedoston kmail2rc:n poistokaan ei auta käynnistymisessä. Kuinka kmail2:sen saisi aloittamaan tyhjältä pöydältä? Pitääkö myös kontakit poistaa?

Päivityksessä tuli paljon virheilmoituksia Ca-sertifikaattien asennuksista. Mutta se on toinen juttu.

260
Jos haluan laskea yhteen summaa useasta taulukkolaskentapohjasta, niin Excelissä soluun kirjoitan näin:

Koodia: [Valitse]
=H5+toinentaulukko!H5+kolmastaulukko!H5
Kaikki ovat yhdessä työkirjassa eri välilehdillä. Eri välilehdille (laskentapohjat) viitataan huutomerkillä erotellen. Joissakin taulukkolaskentaohjelmissa käytetään kaksoispistettä.

LibreOffice ei tätä osaa. Se sijoittaa soluun tekstin #NIMI?. Puuttuuko ko. ominaisuus LibreOfficesta, vai onko siinä oma tapa viitata saman työkirjan toisiin laskentapohjiin (välilehti)? Edelleen kiinnostaa, miten viitataan toiseen työkirjaan jonkin laskentapohjan soluun. LibreOfficen apua-opasteista ei tietoa löytynyt.

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15