Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ilkant

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14
241
Käytössäni on ollut Acer 3610 läppäri Windows XP -käyttiksellä. Nyt asensin siihen Lubuntun. Asennus sujui hienosti. No oikeasti siinä tuli yksi virhe, joka keskeytti asennuksen. Mutta konepa meni sitten suoraan live-moodiin eli rompulta käytti Lubuntua. Työpöydältä kun napsautin asennusta, niin se asennus sujui loppuun asti hyvin.

Sellainen hieno yksityiskohta oli (ensimmäisessä yrityksessä), että asennus kysyi langattoman verkon ja alkoi heti käyttää sitä nettiyhteytenä. Asennus löysi kaikki langattomat verkot ja siitä valitsin sen oman. Ja se langaton verkko toimi toisen kerran asennuksen kanssa automaattisesti.

Annoin aiemmin koneen XP -> Linux vaihdettavaksi, mutta help desk ei osannut ainakaan sillä kertaa asentaa Linuxia koneeseen. Kokeilin itse, niin ne Ubuntu-asennusmediat valittivat prossusta. Tarvittiin 86-64 tyyppiä koneelle, mutta mediassa oli i686. Luulen, että syynä on Celeron-prosessori. Latasin Lubuntun netistä ja se asentui suoraan.

Lubuntu 13.10 tuntuu vähintään yhtä nopealta tuossa Celeron 1,5 GHz prossulla ja 1 GB muistilla varustetussa koneessa kuin XP aiemmin.

Kiitokset Lubuntu-yhteisölle helposta käytettävyydestä. Nyt voin jatkaa tuon noin 10 vuotta vanhan läppärin kanssa turvallista työskentelyä. :)

242
Kubuntussa näppäimistön voi määritellä kyrilliseksi helposti. Alapalkkiin tulee fi/ru, josta merkistön voi vaihtaa yhdelllä hiiren napsautuksella. Nopeammin siis kuin Windows 7:ssa.

Millä tavalla tekstiin saisi painomerkit? En ole keksinyt tapaa. Olen Googlella yrittänyt hakea vastausta, mutta ei ole löytynyt. Kysyn tämän täällä, sillä voi olla joku muukin asiasta kiinnostunut ja ketä se koskettaa. Tekstinkäsittelynä on Libre Office. Mutta nuo merkit toimivat tietysti jokaisessa ohjelmassa.

Kyrilliset toiminevat myös Ubuntussa ja muissakin vaihtoehtoisissa työpöytäympäristöissä.

243
Muutama uusi Ubuntun asentaja on törmännyt seuraavaan ongelmaan. He ovat asentaneet Ubuntu 12.04:n 250 GB levylle. Kun asennusta yrittää tehdä uudelleen samalle levylle, asennus sanoo, että levyllä ei ole tilaa. Aiemmissa Ubuntun versioissa asennus kysyi, haluatko ottaa koko levytilan käyttöön asennukseen vai vain vapaana olevan osan. Nyt tämä Ubuntun versio 12.04 ei tuota kysymystä tee, vaan ilmoittaa suoraan, ettei levyllä ole tilaa.

Miten tämä tilanne korjataan? Vai onko koko juttu outo?

244
Ubuntu tietokoneissa / Samsung Gio ja Linux
« : 17.03.12 - klo:20.34 »
Onko kukaan saanut yhteyttä Samsung Gio -känykkään, jossa on Android 2.2 ? Kun liitän USB-kaapelin kännykästä Kubuntu-koneeseen, akun lataaminen alkaa. Mutta en näe Kubuntussa missään mitään levyasemaa, joka viittaisi kännykkään. Enkä osaa nähdä uutena käyttäjänä Guossakaan mitään, mikä viittaisi tietokoneen levyyn.

Nokia E51:seen on olemassa ohjlemia Linuxille, joilla tiedoston siirto ja muut alkeelliset toimenpiteet onnistuvat.

Kokeilin siirtää yhtä tiedostoa jopa microSD-kortin kautta. Latasin tiedoston ensin kortin Documents-kansioon. Mutta kännykässä se tiedosto ei näkynyt ko. hakemistossa.

Voisi yrittää www-palvelimen kautta, mutta onko helpompaa tapaa?

245
Kubuntu ilmoitti uudesta jakelupäivityksestä. Päivitin käyttiksen. Sitten käynnistin Kontact-ohjelman. Se ei käynnistynytkään, vaan antoi virheilmoituksen. Pyysi suorittamaan jonkun migration-testin, jonka komentoa en ottanut siinä vaiheessa ylös.

Nyt Kmail ei käynnisty edes konsolista. Valittaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
kmail2(3620)/libakonadi Akonadi::SpecialCollectionsRequestJob::slotResult: Failed SpecialCollectionsRequestJob::slotResult "Tuntematon virhe. (Resurssikokoelmaa ei saatu noudetuksi.)"
kmail2(3620) MailCommon::Kernel::emergencyExit: "KMail kohtasi vakavan virheen ja lopetetaan.
Virhe oli:
Resurssikokoelmaa ei saatu noudetuksi.

Kubuntun sivustolta luin, että Kmail on päivittynyt kokonaan uudenlaiseen Kmail2:seen. Tein Kubuntu.org sivuston ohjeiden mukaan kmail2 manuaaliset migratoinnit. Eivät kuitenkaan auttaneet. Ilmeisesti akonadi-tiedot ovat korruptoituneet.

Tiedoston kmail2rc:n poistokaan ei auta käynnistymisessä. Kuinka kmail2:sen saisi aloittamaan tyhjältä pöydältä? Pitääkö myös kontakit poistaa?

Päivityksessä tuli paljon virheilmoituksia Ca-sertifikaattien asennuksista. Mutta se on toinen juttu.

246
Jos haluan laskea yhteen summaa useasta taulukkolaskentapohjasta, niin Excelissä soluun kirjoitan näin:

Koodia: [Valitse]
=H5+toinentaulukko!H5+kolmastaulukko!H5
Kaikki ovat yhdessä työkirjassa eri välilehdillä. Eri välilehdille (laskentapohjat) viitataan huutomerkillä erotellen. Joissakin taulukkolaskentaohjelmissa käytetään kaksoispistettä.

LibreOffice ei tätä osaa. Se sijoittaa soluun tekstin #NIMI?. Puuttuuko ko. ominaisuus LibreOfficesta, vai onko siinä oma tapa viitata saman työkirjan toisiin laskentapohjiin (välilehti)? Edelleen kiinnostaa, miten viitataan toiseen työkirjaan jonkin laskentapohjan soluun. LibreOfficen apua-opasteista ei tietoa löytynyt.

247
Onnistuin vahingossa poistamaan paneelista työpöytien sovelman. Siitä oli helppo päästä haluttuun työpöytään. Nyt on vaikeampi työskennellä kun avatut sovellukset tulevat vain yhdelle typöydälle. Niiden siirtäminen on hankalaa. Jne.

En löytänyt paneelin asetuksien Lisää sovelma -listalta tätä työpöytäsovelmaa. Mikä sen nimi on? Miten sen saisi takaisin paneeliin?

248
Kubuntu 10.10 ohjelma Okular (versio 0.11.1) ei osaa tulostaa PDF-dokumenttia. Koneessa on määritelty tavallaisen eth0:n lisäksi eth0:1 lähiverkolle ja tulostin on loogisessa lähiverkossa. Kun tekee tulostustoiminnon Okularissa, verkkokirjoittimen merkkivalot eivät edes reagoi. Muut KDE-ohjelmat kuten Kate osaavat tulostaa tulostimella.

Onko Okularissa sellainen ominaisuus, ettei se osaa tulostaa eth0:1 verkon kautta? Tulostettava PDF-dokumentti on CityDealin kuponki.

249
Kubuntu 10.10 Kmail 1.13.5 ei osaa tuoda kansiorakennetta toiminnolla Tiedosto -> Tuo viestejä...

Vanhemmalla Kubuntun Kmaililla luotu kansiorakenne sijaitsee eri fyysisellä levyllä. Kubuntu 10.10 Kmail (verio 1.13.5) tuontityökalu KMailCVT sanoo: "Tuo Kmail-ohjelman sähköpostikansiot ja kansiorakenne". Se osaa kyllä tuoda sähköpostit nykyisen Kmailin kansiorakenteeseen kansioksi "KMail-Import". Mutta siellä kaikki viestit ovat yhdessä tasossa. Ts. alikansiot on puristettu yhdeksi tasoksi.

Onko vika Kmail-ohjelmassa, josta puuttuu tuo alikansioiden käsittely vai ohjelman antamassa tiedotteessa, joka pitäisi muotoilla uusiksi? Melkoinen työ lajitella sadat sähköpostit käsin uuden Kmailin alikansioihin.

250
Asensin sivustolta www.kubuntu.org haetun 32-bittisen 386 Kubuntu 10.10 asennuslevykyvan, jonka poltin rompulle. Asennus meni hienosti, valitsin "koko levy sileäksi" -metodin. Asennuksen informatiivisuus on parantunut vuosien varrella.

Asusin koneessa takaosassa on 6 audioliitintä ja edessä 2. Kaiuttimia saa siis vähintään 4 ja mikrofoneja 2. Asennuksen jälkeen huomasin, että äänet eivät kuulu. Aiemmassa Kubuntun versiossa KDE:n mikserissä oli noin 10 erilaista vipstaakia äänten säätelyyn. Tässä uudessa on vain yksi: Sisäinen äänentoisto Analog Stereo. Välilehdellä Toisto ei ole mitään, eikä välilehdellä Tallennus. Tallennuslaitteet-välilehdelle asennus oli kuitenkin osannut hakea Webcam C200 Analog mono -tiedot.

Asennus ei ole osannut nuuskia koneen tietoja oikein. Mikähän neuvoksi?

Samalta asennusrompulta Kubuntu 10.10 asentui Dell Optiplex 520 koneeseen hienosti ja äänet toimivat siinä. (Siinä ei ole noin montaa liitintä kaiuttimille.)

251
Uusimmissa (kahdessa) päivityksessä Kubuntun Quanta Plus -ohjelma on menettänyt tiedostojen siirrossa mainion ssh-protokollan. Sitä ei voi enää valita kun määrittelee projektia. Tilalla on pelkkä ftp tai webdav(s). Kokeilin viimeiksimainittua, mutta palvelimet eivät sitä tunne.

Netistä löytyi ohje asentaa kdebase-kio-plugins, josta järjestlmä sanoi, että uudempi on kdebase-runtime. Sekään ei tuonut puuttuvaa ssh/scp -ominaisuutta Quantaan.

Olisiko tähän ongelmaan ratkaisua? Haluaisin käyttää Quantaa webbisivujen ylläpidossa salatulla protokollalla.

252
Suomalainen IT-tietoiskuja tarjoava taho järjestää seminaareja, jonne ilmottaudutaan. Ilmottautumisen jälkeen sähköpostiin tulee vahvistus ja ICalendar-muotoinen liitetiedosto. Yritin lisätä sen KMailista Korganizeriin Kontactissa, mutta Kontact avasi päiväkirjanäkymän. Sitten talletin liitetiedoston levylle ja yritin Korganizerin Tuo-toimintoa. Ei tapahtunut mitään.

Sen jälkeen validoin liitetiedoston snippettinä validaattorissa. Validaattori antoi virheeksi aikavyöhykemäärityksen. Arvelen, että Microsoft Outlookin hyväksymästä tietomuodosta on tullut de facto -standardi, joka ei kuitenkaan täytä yleistä ICalendar-standardia. Ystäväni kertoi, että on yleisempääkin ettei ICalendar-liitteet eivät toimi kaikissa järjestelmissä. Lähetin tietoiskuja järjestävälle taholle sähköpostia syntaktisesta virheestä.

Vika ei ollut siis KDE:n ohjelmassa vaan ICalendar-määritteessä TZ:+02.

253
Ubuntu tietokoneissa / OO Writer ja RTF
« : 10.12.09 - klo:01.05 »
OpenOffice Writer ei toimi täysin RTF-muodolla. Kun kirjoitan tekstiasiakirjan ja talletan sen RTF-muotoon levylle (muistitikku) ja sitten myöhemmin lataan sen uudelleen tekstinkäsittelyohjelmaan, esimerkiksi Header2-tason otsikot ovat valahtaneet vasemmalle marginaalin alueelle (noin 4 kirjaimen verran). Alkuperäisessä tekstissä talletushetkellä ne olivat marginaalin rajalla.

Jos kirjoitan OpenOffice Writerillä tekstin ja talletan muistitikulle RTF-muotoon ja vien muistitikun Windows-XP -koneeseen ja avaan sen Word 2007:llä (muistaakseni tämä versio), osa teksteistä (kokonainen kappale sieltä täältä) on muuttunut versaalitekstiksi. Sitten muutamia sanoja (tekstinpätkä) on voinut kadota ja kadonneessa kohdassa on yksi tai useampi ihmeellinen merkki. Teksti on siis siitä kohtaa sotkussa. Ja Header2-tason otsikot ovat valahtaneita marginaalialueelle.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? OpenOffice Writerin versio on 3.1.1 ja se on tullut Kubuntu Karmicin asennuksessa (päivittynyt Kubuntu Jauntyn OpenOfficesta). Voisin uskoa, että edellämainitut ilmiöt tulevat esiin Ubuntussa yhtä hyvin kuin Kubuntussa.

Huom! Nämä siis RTF-muodon kanssa. Muita talletusmuotoja en ole kokeillut. Syy: RTF ei voi sisältää makroviruksia ja siksi suositeltava muoto sähköpostin liitetiedostoksi ja toiseksi MS Word ymmärtää sitä.

254
Kubuntu Karmicissa Korganizer-ohjelmaan sijoitettu pyhäinpäivä on mennyt viikon verran pieleen. Kalenterissa päivä näkyy 7.11. vaikka oikeasti sitä on vietetty jo 31.10. Wikipedia muotoilee ajankohdan näin: "aina lauantaina, aikaisintaan 31. lokakuuta ja viimeistään 6. marraskuuta".

Mihin pitäisi tehdä muutos / lähettää bugiraporttia? Onko tämä KDE:n vai Kubuntun resursseissa määritelty?

255
Päivitin Kubuntu Jauntyn Karmiciin Kubuntun omalla online-päivityksellä kun se kysyi halukkuutta päivitykseen. Ensimmäistä kertaa online-päivitys ei tökännyt mihinkään. Varoituksia tuli kuitenkin erinäisistä asioista. Päivityksen jälkeen kaikki näytti toimivan ok. Kaikki entiset salasanat ja selainhistoriat olivat käytössä kuten aiemminkin. Ainoastaan OpenOfficen tekstinkäsittely ja taulukkolaskenta olivat kadottaneet viimeiksi käsiteltyjen asiakirjojen listan. Ja Firefox- sekä Konqueror-selaimissa äänet eivät enää toimi. Skypessä äänet toimivat ja järjestelmän varoitusäänet toimivat.

Firefox käyttää VLC media player for Ubuntua. Sivulla ei edes ole Karmicia listalla. Voiko äänettömyys johtua siitä? Selainten asetuksissa ei näy mitään ääniin viittaavaa.

Mistä päin lähteä seuraavaksi selvittämään vikaa?

256
Ubuntu tietokoneissa / OO Impress mallipohjat [Ratkaistu]
« : 27.11.08 - klo:12.00 »
OO Impressin mallipohjavalikoima on varsin suppea verrattuna esim. Windowsin PowerPointtiin. Netistä löytyy kuitenkin jonkin verran käyttökelpoisia Impressin mallipohjia, esimerkiksi eksoottinen Kaohsiung sivulta Impress Templates. Latasin mallipohjan koneelle ja avasin sen OpenOffice Impress 2.3.1 (Windows-versio) -ohjelmaan.

Mallipohjasta voi muuttaa ainoastaan Title of Presentation -alueen. Your Name yms. eivät aukea tavallisin keinoin muokattavaksi. Onko vika

- mallipohjassa
- Impressin versiossa
- käyttäjässä?

Kaipaan ohjeita, miten ko. mallipohjaa voisi hyödyntää esityksessä. Sama vinkki pätenee myös muihin netistä ladattuihin mallipohjiin. Tämä kysymys on tehty siinäkin mielessä, että OpenOfficen käyttäjät huomaisivat Impressin mahdollisuuksia.

257
Ubuntu tietokoneissa / OO Calc aikalaskuja (Ratkaistu)
« : 07.11.08 - klo:12.16 »
Taulukossa on sarakkeessa A kokonaislukuja alekkain. Sarakkeessa B on aikoja muodossa 00:40:00 (siis 40 minuuttia). Kun teen laskukaavan =A1/B1 sarakkeeseen C, tulos on jotain muuta kuin mitä pitäisi. Lukuarvoilla 22 ja 00:40:00 arvoksi tulee 792 kun mielestäni sen pitäisi olla noin 0,5 tai 30 tms. ( 22 / 40 min = 0,5 minuutissa. Sekunneissa laskettuna se olisi noin 30).

Mikähän on mennyt pieleen? Sarakkeet A ja C on mutoitu luku-tyyppiseksi tiedoksi ja sarake B aika-tyyppiseksi. Ohjelma on OO Calc 2.3.1.

258
Taustaa: Olen käyttänyt aiemmin KDE 3.5.x -järjestelmää ja sitten asensin sen rinnalle KDE 4.x -järjestelmän. Korganizer lie 3.5.10 -sarjaa.

Tilanne: Kun lisään nyt uuden tapahtuman, se asettaa tapahtumalle järjestäjäksi itseni (löytänee Kaddressbookista) ja osallistujaksi myös itseni. Tästä johtui sellainen piirre, että Korganizerin näyttöön tapahtuman otsikkoriville tuli pingviinin pää (jonkinlaista kypärääkin olin havaitsevinani  :) ). Aiemmin näitä ei ole tullut. Aikani selvittelin ilmiötä ja havaitsin, että se johtuu tapahtumaan automaattisesti liitetystä osallistujasta (minä itse). Yritin poistaa tämän ominaisuuden poistamalla ruksin Kontact/Korganizerin asetuksista käytä Groupware-toimintoja -kohdasta. Mutta se ei vaikuttanut asiaan. Pigviinin pää ilmestyi jälleen uuteen tapahtumaan. Liekö bugi ohjelmassa?

Quick and dirty -ratkaisu: Poistin jokaisesta uudesta tapahtumasta osallistujan (itseni) ja pigviinin päät katosivat kalenterista.

Toive: Haluaisin nyt, että oletuksena pingviinejä ei tulisi tapahtumiin, vaan pelkästään silloin, jos tapahtumaan osallistuu muitakin kuin minä. Voiko sellaisen säätää jotenkin?

259
Työpöydän paneeliin on ilmestynyt kaksi lompakkoa. Onkohan toinen KDE 3.5.x sarjasta peräisin (tuo oikeanpuolimmainen)? Ainakin nätimpi ulkoasultaan. Voiko näiden kahden lompakon arvokkaat sisällöt yhdistää vaikkapa tuohon oikeanpuolimmaiseen? Ilmeisesti KMail käyttää oikeanpuolimmaista, mutta esim. Kopete yms. vasemmanpuolimmaista.



[ylläpito on poistanut liitteen]

260
Laitealue / Kirjoittimen muistin määrä
« : 26.03.08 - klo:16.58 »
Laser-kirjoittimessa Brother HL-5250DN tulee vakiona 32 MB muistia. Laitteessa on yksi paikka lisämuistille 64, 128, 256 tai 512 MB:lle.

Tietokoneessa muistin määrän kasvattaminen vaikuttaa sitä enemmän, mitä vähemmän muistia on. Toisin sanoen suureen määrään lisääminen tuo hyötyä vähemmän kuin pieneen. Mikä on kirjoittimen "järkevä" muistimäärä kotioloissa kun tulostuksia tulee suhteellisen harvoin?

Toinen kysymys: Osaako joku sanoa suoraan jonkun kaupan tuotteena muistikampaa, joka käy tuohon laitteeseen. Käykö Kingstonin tavalliset (SO)DIMM:it? Ohjekijrjassa on kerrottu  Buffalo VN133-D512 ja TechWorks 12475-0001 muisteista, mutta niitä en ole löytänyt kaupasta. Muistissa tulisi olla 144 pinniä, outputtia 64. CAS latency 2, Clock freq >= 100 MHz, korkeus 31,75 mm. Dram tyyppi SDRAM 2 Bank.

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14