Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ilkant

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 15
21
Kubuntu 23.04 -päivityksessä kävi taas niin, että nyt Chromium-selain ei anna ääntä ei FaceBookin videoista eikä YouTuben videoista. FireFoxilla äänet tulevat normaalisti. Chromiumilla ei edes Teams eikä Google Meet anna ääntä.

Olen katsonut, että Chromiumisa FaceBookilla on asetukset, että äänet tulevat normaalisti oletusasetuksilla. Kokeilin vielä Kyllä-asentoa säädölle. Ei kuulunut sittenkään. Ilmeisesti jokin muu juttu estää nyt äänet siinä selaimessa. En vain keksi, mikä.

22
Laitealue / Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:20.37 »
Otsikon prosessorissa i5-13600K on näytönohjainpiirit Intel® UHD Graphics 770. Kuinka ne on tuettu Linuxissa/Uvuntussa/Kubuntussa? Entä onko tukea 6P ja 8E -prosessoreille? Osaako Kubuntu jakaa kuorman hyvin noiden kesken? P-ytimien kellotaajuus on max. 5.1 GHz ja E-ytimien 3.9 GHz. Prosessorilla on tuki Intel® 700 Series / Intel 600 Series piirisarjoihin pohjautuviin emolevyihin. Onko selvää suosikkia? Prosessori on edullinen (alle 400 €)  verrattuna muihin vastaavantasoisiin. Kehuja on tullut käyttäjiltä. Esimerkiksi i7-sarjan vastaava prosessori on paljon kalliimi. Suoritustaso ei välttämättä ole suuremman hinnan arvoista.

Jimmsillä on tuolle prosessorille Bundle-tarjous. Minulla ei ole kokemusta Gigabyten emolevyistä kuin 1990-luvulta lyhyt kokemus, jota ei voi enää pitää verrokkina tänä päivänä. On toinenkin bundle-tarjous, joka pelaamattomalle käytätjälle voisi soveltua yhtä hyvin.

23
Asensin ohjeiden mukaan PyCharmiin Qt5-tuen PyCharmiin Kubuntu 23.04:ssä. Sain asennettua Qt Designerin ja PyUIC:n.

Nyt kun tein testiprojektin ja käynnistin tuon Qt Designerin, niin tulee virheilmoitus:

Lainaus
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/bin/designer
QMetaProperty::read: Unable to handle unregistered datatype 'SelectionBehavior' for property 'QTabBar::selectionBehaviorOnRemove'
Error while reparenting!
Designer: A class name mismatch occurred when creating a widget using the custom widget factory registered for widgets of class KDialog. It returned a widget of class QDialog.

Hain Googlella tietoa tuosta virheilmoituksesta. Yksi vastaus oli tällainen. Siinä kehioitettiin luomaan Q_DECLARE_METATYPE makro.

Qt Designer -lisuke kyllä käynnistyy ja sillä voi tehdä esimeriksi main.ui tiedoston, jossa on XML:nä suunnittelun tulos. Käsitin eilen, että PyUIC tekisi siihen käytytöliittymäsuunnitteluun main.py lähdekoodin rungon. Tätä se ei tehnyt. Ja main.py oli jo olemassa. Se on konsolikäyhttöön koodattu.

Noin 5 kuukauden kuluttua KDE vaihtaa Qt:n versioon 6. Se on toinen kysymys. Tässä haluaisi ensin saada toimimaan tuo Qt5 PyCharmissa. Katella editoidessa ohjelmakoodia se käynnistää graafisen käyttöliittymän ihan hyvin. Koodaamiseen menee työtä paljon enemmän kuin noilla automatisoiduilla kehittimillä. Onko vinkkejä, miten Qt designerin lisukkeen saisi toimimaan? Esikuva on varmasti ollut Qt Designer, joka maksaakin sitten hunajaa. Tämä lisuke on ilmainen.

24
KDE Gear 23.08 on ilmestynyt. Odottelen sitä Kubuntu 23.04:ään vielä. Tuossa Gearissa on uusia ohjelmia kuten Merkuro. Sehän toimii samankaltaisesti kuin vanha kunnon Korganizer. Onko kysymys nyt siitä, että uuden sukupolven ohjelmat syrjäyttävät vanhat? Onko vanhoissa sitten toiminnallisia puutteita tai bugeja, joita ei pystytä korjaamaan? Tuossa Gearin teksteissä oli maininta, että tulossa on sähköpostit mukaan. Mutta sehän toimii sitten kuin vanha Kontact. Tällaisen sekamelskaisen kehityksen olen havainnut aiemminkin. Tulee monta samaa tekevää ohjelmaa. Kehitys tehdään todennäköisesti toisistaan tietämättä. Nyt olisi tilaa koordinoinnille. Tästä pitäisi kirjoittaa kansainvälisillä foorumeilla. Noiden uusien ohjelmien huono puoli on, että niistä saattaa puuttua jokin tarpeellinen ominaisuus, joka on vanhassa ohjelmassa.

Tulipa sitten juttua Konqueror-selaimesta. Kokeilin ihan huvikseni, onko sitä koneellani. Ei ollut. Mutta siinä käynnistysvalikossa oli toiminto hae Konqueror. Valitsin sen. Sepä käynnisti Discoverin (ohjelmien asennus- ja päivityssovellus). Sieltä valitsin Asenna ja tuo asensi Konquerorin koneelle. Aika kätevää. Toiminee muidenkin ohjelmien kanssa.

Sitten Spectaclessa on jo ennen tuota Gear 23.08:aa mahdollisuus piirtää vapaamuotoinen alue (näytä merkintätyökalut). Piirsin vapaamuotoisesti suljetun alueen. Mutta eipä sitä saanut kopioitua minnekään (leikepöydälle). Se kopioi koko kuvan ja siinä oli piirrettynä tuo alue. Teinköhän jonkun virheen? Windowsissa tuo vapaamuotoinen alueen rajaus on ollut jo vuosia käytössä. Yritin painaa Enteriä, mutta ei se sillä valinnut aluetta. Eikä hiiren naksutteluilla. Se ottaa koko kuvan. Oikealla ei ole mitään nappia rajatulle alueelle vaan koko ruudun kuvalle, päällimmäiselle ikkunalle, jne.

25
Tein LibreOffice 7.5.5.2 8 (päivittyi Kubuntu 23.04:ään päivä pari sitten) sivun taulukon, jossa 11 saraketta. Valitsin siitä vain osan sarakkeista ja poistin loput. Vein sen sitten Vie PDF-muotoon. Siihen PDF-muotoon tuli ensimmäiselle sivulle mukaan taulukosta poistettuja sarakkeita. Ja myös sen taulukon perään tuli sivu, jossa poistettujen sarakkeiden asioita. Niissä oli tietoa, jota ei saisi julkaista. Onneksi tuli tsekattua pdf, ennen kuin vein nettiin jaettavaksi. Varoituksena laitan tänne. Tuosta voisi tehdä bugi-ilmoituksen. Sen verran mutkikas, että pitäisi antaa data myös tutkittavaksi.

Ohjelmointikoodeille on olemassa "sössijä", joka tekee koodista mössöä. Tarkoitus on siis estää, että koodin nähnyt saisi mitään selvää ohjelman rakenteesta ja lauseista. Onko taulukkolaskentapohjalle olemassa tuollaista sössijää. Jos ei, niin *vink* *vink* jollekin. Ei ole kovin monimutkainen tehdä.

27
Päivitin juuri Plasma 5.27.7:n koneeseen. Tänään on todettava ilolla, että kun Plasman julkaisupäivä tulee, ei kulu vuorokauttakaan, niin se on Kubuntussa saatavana. Katselin päivitetyt versiot kinfocenteristä. Tulipa katsottua kohtaa Virta. Oikeaan ohjelman ikkunaan tuli teksti

Tälle järjestelmälle ei ole saatavilla virrankulutustietoja.

Google-haulla etsin mahdollisia selityskiä kääntäen noita sanoja englanniksi. Sainkin vastaukseksi bugiraportin 387366. Siinä puhuttiin kinfocenterin käynnistämisestä konsolissa, jolloin se antaa erinäisiä rivejä infoa tekemistään asioista. Tein niin:

Koodia: [Valitse]
$ kinfocenter
KTranscript: Loaded property map: /usr/share/locale/fi/LC_SCRIPTS/ki18n5/general.pmapc
KTranscript: Loaded module: /usr/share/locale/fi/LC_SCRIPTS/ki18n5/ki18n5.js
kf.i18n: Interpolation "$[gen %1]" in "$[gen %1] &asetukset..." failed: "Non-string return value: undefined"
kf.i18n: Interpolation "$[gen %1]" in "$[gen %1] käyttö&ohj..." failed: "Non-string return value: undefined"
kf.i18n: Interpolation "$[elat %1]" in "&Tietoa $[yleisnimi_..." failed: "Non-string return value: undefined"
kf.i18n: Interpolation "$[elat %1]" in "&Tietoa $[yleisnimi_..." failed: "Non-string return value: undefined"
kf.i18n: Interpolation "$[gen %1]" in "$[gen %1] käyttö&ohj..." failed: "Non-string return value: undefined"
kf.i18n: Interpolation "$[elat %1]" in "&Tietoa $[yleisnimi_..." failed: "Non-string return value: undefined"
kf.xmlgui: cannot find .rc file "kinfocenterui.rc" for component "kinfocenter"
file:///usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/qml/org/kde/kirigami.2/ScrollablePage.qml:200:9: QML MouseArea: Binding loop detected for property "width"
file:///usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/qml/org/kde/kirigami.2/ScrollablePage.qml:200:9: QML MouseArea: Binding loop detected for property "width"
QQmlEngine::setContextForObject(): Object already has a QQmlContext
Hspell: can't open /usr/share/hspell/hebrew.wgz.sizes.
kf.sonnet.clients.hspell: HSpellDict::HSpellDict: Init failed
file:///usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/qml/org/kde/kirigami.2/ScrollablePage.qml:200:9: QML MouseArea: Binding loop detected for property "implicitHeight"
file:///usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/qml/org/kde/kirigami.2/ScrollablePage.qml:200:9: QML MouseArea: Binding loop detected for property "implicitHeight"
kf.i18n: Interpolation "$[elat %1]" in "Tietoa $[yleisnimi_p..." failed: "Non-string return value: undefined"
QQmlEngine::setContextForObject(): Object already has a QQmlContext
file:///usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/qml/org/kde/kirigami.2/templates/InlineMessage.qml:265:13: QML SelectableLabel: Binding loop detected for property "implicitWidth"
Qt Quick Layouts: Detected recursive rearrange. Aborting after two iterations.
Qt Quick Layouts: Detected recursive rearrange. Aborting after two iterations.
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:31: Error: Cannot assign [undefined] to QObject*
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'temperature' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'energyFullDesign' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'energyFull' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'energy' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'voltage' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'energyRate' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'technology' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'serial' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'capacity' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'chargePercent' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'chargeState' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/main.qml:384: TypeError: Cannot read property 'rechargeable' of null
file:///usr/share/kpackage/kcms/kcm_energyinfo/contents/ui/Graph.qml:56: TypeError: Cannot read property 'x' of undefined

Laitteisto:
prosessori: i5-10400F
emolevy: MSI A490 A Pro (biossia ei ole päivitetty 2 vuoden aikana)

Ohjelmisto:
Kubuntu 34.04
Plasma 5.27.7

Tässä nyt ihmettelen, että onko tuo virrankulutuksen näytön toimimaan saaminen mahdollista yksinkertaisin toimenpitein tällekin koneelle. Ne tiedot on nykyaikaa varsinkin, jos se on niin herkkä, että pystyy profiloimaan tietokoneen käyttöä säästäväiseen suuntaan.

28
1990-luvulla kuulin, että Linux osaa hyödyntää moniytimisyyttä paremmin kuin Windows. Nyt on Inteliltä tulossa uusi 14. sukupolven Raptor Lake Refresh -prosessorit. Esimerkin i9-14900K:ssa on 24 corea ja 32 threadia (8P + 16E). Miten on yleensä, osaako käyttöjärjestelmät jakaa työkuormaa optimaalisella tavalla noille P- ja E-ytimille? Nehän ovat erilaisia. Ja erityisesti nyt Linux, miten se osaa? Vai onko sillä koneen ostajan kannalta suurta merkitystä normaalioloissa?

29
Tein taulukkoa, jossa sarakkeessa A tekstiä, B kokonaislukuja ja C tekstiä, joka on aikaleima. Rivejä parisataa. Halusin lajiltella sarakkeen B mukaan. Asetin sarakkeen tietotuupiksi Luku. Tein lajittelun nousevassa järjesteyksessä valikosta useammalla kriteerillä, mutta en lisännyt sinne mitään B-sarakkeen lisäksi.

Taulukossa on nyt sarakkeessa B lukuja (esimerkki): 1, 2, 3, 5, 51, 530, 6, 7... Siis lajittelu toimii kuin merkkijonolajittelu silti, vaikka sarake on merkitty kokonaisluvuiksi. Pitää tehdä bugi-ilmoitus kunhan saan selville, miten Libre Officen kehittäjille se tehdään.

30
Kubuntu 23.04:ssä on yövalo (ja myös päivävalo) toiminto, joka asettaa näytön valaistuksen vähän punertavaksi. Tämä aktivoituu kuitenkin kun tallentaa jostain sovelluksesta jotain tiedostoon. Esimerkiksi sovelluksessa Kate kun tallentaa kirjoitetun tekstin. Ja monesti kellonaika on niin paljon, että siirtyminen yövalaistukseen on iso ero. Tämä lienee bugi, että se ei ala tasaisesti liukumaan kohti yövalaistusta. Päivävaloa en ole testaillut. Tämäkin tullut esille normaalissa käytössä, ei erityisemmin testattu.

31
Huomasin Redditissä keskustelun ALT + ASCII code on Kubuntu. Kun avasin Systeemiasetukset, niin siellä on näppäimille ainakin viisi eri tasoa asetteluja (siis millainen merkki / kuva näppäimestä tulee. Tuollaisessa määrässä menee sekaisin kirjoittaessaan. Onko mahdollista saada siihen simutaanisena näppäimistökuva näytölkle ja sen hetkinen vaihtoehtoinen merkki / kuvake. Ja aina kun vaihtaa sitä tasoa, se toisi sen asettelun merkit / kuvat. Muutoin tuo on kyllä aika mukavakäyttöinen ominaisuus. On Gnomessakin.

32
Onko mahdollista, että KDE Discover päivittäisi myös snapin?

Tuli Discoverista muuten virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
Aborted due to failure (Error pulling from repo: While pulling runtime/org.freedesktop.Platform.GL.nvidia-525-125-06/x86_64/1.4 from remote flathub: Opening content object acf84d9af18fec85cbc4bd34b03e027e751b74ea59fd61a77e128a92d7393ca2: Opening content object acf84d9af18fec85cbc4bd34b03e027e751b74ea59fd61a77e128a92d7393ca2: Couldn't find file object 'acf84d9af18fec85cbc4bd34b03e027e751b74ea59fd61a77e128a92d7393ca2')

Onkohan tuo virheilmoitus sen verran väliaikainen, ettei kannata ilmoittaa KDE:n bugijärjestelmään?

33
Eilen tai tänään 28.6.2023 tehty Kubuntu 23.04 järjestelmäpäivityksen jälkeen kone ei enää boottaakkan normaalisti. Konsoliin tulee ilmoitus out of memory. Ja varmasti 32 GB ram muistia pitäisi riittää. Onneksi siinä sai avattua valikon, josta pystyi käynnistämään kaksi pykälää vanhemmalla kernelillä. Sillä kone boottasi ok. Kuinka tuosta pitäisi selvitä? Tuli mieleen levykuvien ottaminen, joka on jäänyt tietenkin aiemmin tekemättä. Varmasti tämä boottaamattomuus on jollekin muulle tapahtunut. Odottelenko vain uudempaa kernelin versiota? Voin tietysti ottaa valokuvan ruudulta, jos joku siitä hyötyy. Tällaista ei ole vuosikymmeneen tapahtunut.


34
Noin 5 vuotta sitten jäi yhden ohjelman kehitys kesken sattuneista syistä. Siinä on pallot ja kädet -mallilla sanottuna joukko palloja, joilla on eri määriä käsiä pituudeltaan 0 - 3. Käden pituus 0 tarkoittaa, että toinen pallo on samassa klusterissa. Käden pituus 1 tarkoittaa, että toinen pallo on ensimmäisen vieruskaverina (etäisyydellä 1). Käden pituus 2 tarkoittaa sitä, että välissä on yksi pallo, johon alkuperäisestä pallosta on etäisyys 1 ja siitä välissä olevasta pallosta on etäisyys 1 kohdepalloon. Näin syntyy palloverkosto pallojen klustereista.
 Klustereiden välimatka on aina 1, jotta pallomeri on ristiriidaton. Verkostoon tuodaan aina yksi pallo lisää ja sillä on niitä käsiä. Pallo liitetään verkkoon edellämainituilla säännöillä. Verkostoon (pallomereen) voi toki jäädä jonnekin pallo, jolla on kahden tai kolmen yksikön yksikön käsi vailla kohdepalloa. Sellainen jää odottamaan uutta pallolisäystä verkostoon. Yhden yksikön etäisyys ilman kohdepalloa on kuitenkin kiinni verkostossa sen yhden yhteyden kautta. Toivottavasti tämä kuvaus oli kyllin selkeä. Tätä geneeristä mallinnusta voi käyttää moneen sovellukseen. Minulle tulee muutama muukin sovellus mieleen kuin se, josta tämä on peräisin.

Jos tällaisesta on olemassa ohjelmoinnin suunnittelumalli, niin kertokaa! Jos onnsitun ratkaisemaan tuon, yksi harrasteryhmä saanee mukavan ja tehokkaan työkalun. Se tekee sekunnissa sen työn, johon ihmiseltä menee tyypillisesti monta tuntia. Ja monesti sen verran, että viisas ihminen jättää tekemättä homman.

Tässä on yksi kuva: Pallomeri. (Ihmisen mitokondrion dna-haploryhmän mutaatioiden klusterit ja näytteiden vanhimmat tunnetut äitilinjan äidit)

Opetellessani Pythonia tein tietorakenteet tupletteina. Siitä oli iso etu kun python tallensi koko verkon yhdellä käskyllä JSON-muotoiseksi tiedostoksi. Sitten kun vaihdoin tietorakenteet olio-ohjelmoinnin luokiksi, niin sepä ei enää mennytkään automaattisesti. Tämä ei tuohon mallinnukseen kuulu, mutta kerronpa vain.

35
Otsikon Plasma 5.27.5 on julkaistu jo toukokuun 9. päivä. Siitä on siis yli kuukausi aikaa. Tavallisesti Plasman uusi versio on julkaistu Kubuntulle viikon tai kahden sisällä. Tutkailin jo mahdollisuuksia asentaa sen. En tiedä, onko minulla juuri nyt PPA käytössä. Olen päviittänyt Kubuntun versioon 23.04. Mahtaako se puhdistaa PPA-määrittelyt pois? Sitten Plasman saisi levykuvana. Uskaltaako sellaista alkaa asentamaan koneelle? Sehän ei asetuksia uskoakseni osaa säätää kohdilleen. Tuossa uusimmassa versiossa lähinnä Flatpakin bugikorjaukset olsiivat niitä, joilla on käytössäni merkitystä, jos on mitään.

36
Aiemmin koneella on ollut kconnect-ohjelma, jolla on voinuit siirtää tiedostoja kännykältä tietokoneelle. Nyt ei löytynyt kconnect-ohjelmaa koneeelta eikä apt repositorystä. Googlaamalla Kconnect-sivustoja löytyy. Kännykkään saa bluetooth-yhteyden. Mutta en näe sitä järjestelmässä /media -hakemistossa enkä tietystikään /mnt/hakemistossa.

Kubuntu 23.04 järjestelmäasetuksissa on paritettu kännykkä Samsung. Yritin siitä lähettää testi.txt -tiedoston kännykkään. Lähetyksen aikana bluetooth-kuulokkeet rätisivät vähän. Dataa on siis ilmeisesti liikkunut. Puhelimessa oli ilmoitus, että epäonnistui vastaanottamaan testi.txt -tiedoston.

Vielä on mahdollisuus kokeilla välijohdolla USB-C. Mutta mielestäni KDE:ssä saisi olla mahdollista ladata yhteystiedot puhelimesta ja puhelimeen. Aiemmalla Kubuntun versiolla olen näin tehnyt.

Tämä saattaa olla bluetooth-kuulokkeiden JBL TUNE720BT yhteys:
Koodia: [Valitse]
$ hcitool dev
Devices:
        hci0    00:1A:7D:DA:71:15

$ hciconfig -a
hci0:   Type: Primary  Bus: USB
        BD Address: 00:1A:7D:DA:71:15  ACL MTU: 310:10  SCO MTU: 64:8
        UP RUNNING PSCAN
        RX bytes:2789237 acl:151 sco:0 events:397663 errors:0
        TX bytes:153639138 acl:699455 sco:0 commands:78 errors:0
        Features: 0xff 0xff 0x8f 0xfe 0xdb 0xff 0x5b 0x87
        Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3
        Link policy: RSWITCH HOLD SNIFF PARK
        Link mode: PERIPHERAL ACCEPT
        Name: 'MSI'
        Class: 0x7c0104
        Service Classes: Rendering, Capturing, Object Transfer, Audio, Telephony
        Device Class: Computer, Desktop workstation
        HCI Version: 4.0 (0x6)  Revision: 0x22bb
        LMP Version: 4.0 (0x6)  Subversion: 0x22bb
        Manufacturer: Cambridge Silicon Radio (10)

Lähinnä tuo yksi viittaa johonkin mahdolliseen yhteyteen:
Koodia: [Valitse]
sudo service bluetooth status
● bluetooth.service - Bluetooth service
     Loaded: loaded (/lib/systemd/system/bluetooth.service; enabled; preset: enabled)
     Active: active (running) since Tue 2023-05-23 08:46:58 EEST; 12h ago
       Docs: man:bluetoothd(8)
   Main PID: 1200 (bluetoothd)
     Status: "Running"
      Tasks: 1 (limit: 38243)
     Memory: 3.5M
        CPU: 159ms
     CGroup: /system.slice/bluetooth.service
             └─1200 /usr/lib/bluetooth/bluetoothd

touko 23 20:25:25 MSI bluetoothd[1200]: /org/bluez/hci0/dev_28_6F_40_AF_C9_97/sep2/fd4: fd(41) ready


37
Pythonille löytyy ohjeet, miten voi käyttää Chat GPT:tä avuksi ohjelmoinnissa:

Your Personal Python Coding Mentor

Itsellä on jumittanut jo vuosia yksi ohjelmakehitelmä. Siinä on palloja ja eripitusia käsiä, joilla voi tarttua toisiin palloihin. Pallomeri pitäisi klusteroida alijoukoiksi. En ole löytänyt mitään ohjelmointimallia, joka voisi tuon tehdä. Lisäksi sen verran olen pohtinut, että se ei ihan yksinkertaisilla if-rakenteilla mene perinteisiellä tavalla ohjelmoida. Tai en tiedä. Aina on ollut muuta tekemistä, kun olisi voinut tuota kehittää edelleen. Jos vain keksisin kysymykset Chat GPT:lle, niin voisi kysäistä häneltä. Porkkanana on yhden ihmisen kommentti ideasta: "Amazing! I will try it immediately." On joutunut odottelemaan vuosia.  :D

38
Fedora tiputtaa X11:n pois Plasma 6:sta: lähde (english). Tämä tarkoittaa mm. sitä, että Xorg on paheksuttu (depricated).

39
Tiistaina 23.5.2023 klo 16 - 18 EEST Nate Graham ja Neofytos Kolokotronis pitävät Makedonian yliopistolla hybriditapahtuman KDE:n avustajana olosta ja kuinka voit luoda uraa avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämisestä KDE-yhteisössä.

40
Latasin ja poltin usb-tikulle Kubuntu 23.04 iso-levykuvan Balena Etcherillä. Sillä tikulla asensin Kubuntun HP 8200 -koneelle onnistuneesti. Sen aiempi järjestelmäversio oli niin vanha, ettei do-release-upgrade enää toiminut.

Nyt sitten yritin asentaa läppärille Acer Aspire 3750G samalta tikulta järjestelmän. Asennus onnistui sinänsä ok, mutta bootin jälkeen kone ilmoitti:

Koodia: [Valitse]
error: no server is specified.
error: no suitable video mode found.
error: no video mode activated.

Olin ottanut asennustikun pois koneesta jossain vaiheessa boottia. Käynnistin sitten koneen tuon tikun kokeile Kubuntua vaihtoehdolla. Se käynnistyi ja näytti työpöydän ihan ok. En enepää kokeillut toimintoja, vaan käynnistin vasemmasta yläkulmasta asennuksen. Asennus meni taas ihan ok. Tällä kerralla otin tikun pois koneesta vasta kun käskettiin. Boottauksen jälkeen ruudulle tuli vähän aikaa normaali Kubuntu-teksti, joka on välillä kirkkaampi ja välillä himmeämpi. Kunnes sitten ruutu meni mustaksi ja tuli tuo aiemmin kerrottu 3 virheilmoitusta ruudun ylälaitaan.

Taidan asentaa siihen Kubuntu 22.10 kun siinä ei ole ollut ongelmia. Voisi jopa kokeilla 23.10:tä.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 15