Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tomin

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17
221
Yleistä keskustelua / Diaspora*
« : 13.09.10 - klo:20.24 »
http://www.joindiaspora.com/2010/08/26/overdue-update.html
Ihme ettei täällä vielä ole asiasta keskustelua. Kuinka moni meinasi lisäkseni liittyä (jos liittyä on oikea sana)?

Sitten niille jotka eivät asiasta mitään tiedä:
Eli tuon tavoite on tehdä Facebookin tapainen, mutta hajautetusti toimiva palvelu. Tiedot säilytetään jokaisen omalla koneella, josta ne synkronoituvat kavereiden koneille. Diaspora tulee saataville periaatteessa kaikille alustoille, koska vaatimuksena on nettiselain. Lisää voi lukea Diasporan sivulta.

Muokkaus: Tarkensin vähän eli tuolloin kehitys avataan ja varsinainen käyttäjille tarkoitettu alpha tulee lokakuussa. (nyt... katso alla oleva viesti)

Muokkaus 2: Poistin ylimääräisen otsikosta. (nyt Diaspora)

Muokkaus 3: Korjasin otsikon ;) (nyt Diaspora*)

222
Yleistä keskustelua / Wikipedia - Luotettava?
« : 21.08.10 - klo:18.53 »
Aina yhtä luotettava Wikipedia
Voitko perustella? Veikkaisin, että Wikipediassa on enemmän laadunvaihtelua, kuin niissä joihin sitä useimmin verrataan (tietosanakirjat). Tosin kyllä minusta ainakin Wikipedia on varsin hyödyllinen ja monesti jokseenkin oikeassa. Tietysti liikaa ei saa (tai saisi) luottaa.

223
Tietääkös kukaan miten jonkun toisen ikkunan nimen/otsikon voi lukea Pythonilla? Siis ei sen Pythonilla tehdyn (esim. PyGTK) ikkunan vaan ihan vaan jonkun auki olevan ikkunan (esim. Internet-selain). Tarvitsen sitä ohjelmointi projektiini, joka on vielä kesken. Pythonista on kokemusta vähän (sekin on tosin suhteellista) ja se on lähinnä tänä vuonna hankittua, mutta jos osaisitte kertoa jonkun sopivan kirjaston ja vähän miten sitä käytetään tai sopivan ohjeen (referenssikin auttaa). Googlailuni ei tuottanut tulosta. Kirjaston tarvitsee toimia vain Linux-järejestelmissä.

224
Tein Wikiin uuden oppaan siitä, miten poistaa Ubuntun tai Windowsin asennus ja jättää toimiva järjestelmä. Siinä on vielä puutteita ja muutkin saavat sitä parantaa, mutta ennen kaikkea kaipaisin jonkun testaamaan sitä. Itsekin aion testata virtuaalikoneessa, mutta minulla ei ole XP:een lisenssiä ja Vista on OEM (=ei asennu virtuaalikoneeseen, eikä muihin koneisiin). ::)
Kiitos jo etukäteen jos joku testaa sen toimivaksi tai löytää siitä vikaa. Kaikki kun on parempaan päin.

Tuo pitäisi myös lisätä Wikin etusivulle, mutta mihin kohti?
Juu tiedän siellä lukee FIXME yhdessä kohtaa. Aion korjata sen, mutta jos joku muu haluaa ja joutaa niin saa toki.

Darik's Boot and Nuke ei taida olla avoin, mutta se on ainut, jonka muistin ja sen voi vaihtaa jos joku tietää sopivamman.

Se opas: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asennuksen_poistaminen

225
Yleistä keskustelua / Offtopic: Lepotila ja valmiustila
« : 18.04.10 - klo:16.38 »
Niin, ja se toinen murheenkryyni, joka ei ikinä ole toiminut yhdessäkään koneessa on lepotila.  ;D
Onko swap-osio vähintään yhtä iso kuin keskusmuisti? Tai sitten pitää asentaa Tux on ice (muut eivät tietääkseni muuten osaa). Tosin sitä en ole itse tullut kokeilleeksi.

Alkuperäinen aihe: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9188
Jaoin koska aihe meni jo sen verran kaukaa: onnistumiskokemuksia ja keskustelu on toimimattomasta lepotilasta ;)

226
Jostain kumman syystä joidenkin kanavien ohjelmatiedot jäävät päivittymättä ja tuntuu ettei sille tule loppua, vaikka mitä yrittäisi tehdä. Tällä hetkellä MTV3:lta puuttuu kaikki ohjelmatiedot tältä päivältä ja ylihuomenna monelta muultakin (paikalla lukee MythWebissä EI DATAA). Joskus se on korjaantunut itsestään ajelemalla mythfilldatabasea (myös --refresh-all -vivulla) ja käynnistelemällä mythtv-backendiä uudestaan, mutta nyt ei auta sekään. Yleensä se on korjaantunut ja sitten toiminut ainakin kuukauden ilman ongelmia.
Kokeilin xmltv:tä ja tv_grab_fi:tä, mutten saanut sitä toimimaan, joten siitä ei ollut apua. Mihin kohti tuo XMLTVID laitetaan? En osannut etsiä sitä kohtaa mythtv-setupista, mutta löysin mielestäni vastaavan kohdan MythWebistä (asetukset → Televisio → Channel Info → XMLTVID-kentät). Nyt niissä lukee esim. 0.telkku.com YLE TV1:n kohdalla. Googlella olen yrittänyt etsiä tietoa muista vastaavista tapauksista, mutten ole onnistunut sitenkään.
Palvelimessa pyörii Hardy eli viimeisin LTS ja Lucidiin olisi tarkoitus päivittää ensi kuussa (tai lähitulevaisuudessa ainakin). Siksi korjauksen ei tarvitse tällä kertaa olla edes pysyvä kunhan korjaa ongelman siihen asti jos se toimii paremmin Lucidissa. Tosin jos Lucidin uudempi Mythtv toimii yhtä kehnosti niin eipä siitä sitten ole paljon iloa. Nyt en tiedä mitä tekisin, mutta jos jollain on ollut sama ongelma ja on saanut sen ratkaistua niin kuulisin siitä mielelläni. Myös kaikki (järkevät) neuvot ja niksit ovat avuksi.

Muokkausta: Lisäsin tietoa tekemisistäni yms.
Merkattu ratkastuksi. Ratkaisu: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33017.msg257224#msg257224

227
Minulla olisi semmoinen suunnitelma, että käyttäisi palvelimeeni kytkettyjä kaiuttimia (kohtalaisen vanha viritinvahvisitin siinä välissä) kannettavani kanssa musiikin kuunteluun. Soittimena toimisi Spotify, jolla itsellään ei tietenkään voi lähettää ääntä lähiverkossa, vaan se pitää tehdä jollain muulla ohjelmalla (ilmeisesti PulseAudio riittäisi). Eli tarkoitus olisi, että tuo ääni joka lähetetään kuuluisi vain noista palvelimen kaiuttimista ja mieluiten vain Spotifyn ääni (mahdollista kyllä tehdä ihan hyvin niinkin, että kaikki ääni kuuluu sieltä) ja vain silloin, kun haluan (muulloin ääni tulee kannettavan omista kaiuttimista). Nyt en sitten halua tyytyä ajamaan Spotifyä lähiverkon yli, kun se vaatisi palvelimelta enemmän, vaikka palvelin siihen pystyykin (testattu).
Ohjelmistoista sen verran, että kannettavassa on Ubuntu 9.10 (PulseAudio 0.9.19) ja palvelimessa 8.04 (PulseAudio 0.9.10). Spotify toimii normaalisti ihan hyvin kannettavalla.

Näihin linkkeihin olen jo vähän ehtinyt tutustua:
http://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio#PulseAudio_over_network
http://www.pulseaudio.org/wiki/

Hyviä ideoita ja ohjeita (siis vaikkapa linkkeinä ja myös englanniksi). Voisin sitten lopuksi kirjoittaa tästä vaikka tänne Wikiin tai Linux.fi:n.

228
Nykyisessä hiiressä (kannettavan mukana tullut Asukselle brändätty (Logitechin sisukset jos lspci:tä on uskominen) perushiiri, jossa oma modi eli keskinappula lisättynä myös sivuun) on alkanut oikuttelemaan. Tykkää tuplaklikkailla aina välillä, vaikka normaalisti yrittää käyttää. Ajattelin, että ostaisin ihan kunnollisen hiiren jos sitten vaikka vähän paremmin FPS:ssäkin pärjäisi (uskon kyllä, että se auttaa ei tarvitse tulla kertoilemaan siitä). Mikään himopelaaja en ole vaan aina välillä, mutta olisihan se kiva joskus kunnollistakin hiirtä kokeilla. Ajattelin Razer Diamondback 3G:tä, mutta itselläni ei ole niin hirveästi hajua siitä toimiiko noiden hiirien kaikki napit Ubuntulla (ja muilla Linux-jakeluilla)? Ja vielä vähemmän onko tuo hyvä hiiri (kannettavan kaveriksi ei ei kauhean iso, mutta ei saa olla ihan pienikään (nyk. on n. 10×5,5×3,5 cm)) 40€ budjetilla. Eli pitäisi tietää:
- Toimiiko tuo (ja hiiret yleensäkään) Ubuntussa kaikkine ominaisuuksineen ja myös täydellä tarkkuudella (tuossa taisi olla 1800 dpi).
- Kannattaako tuota hiirtä ostaa vai onko ihan huono joululahja (tai synttärilahja sitten tammikuussa)?

Kiitos (jo näin etukäteen) vastauksista. Yritin kyllä selvittää Googlella asiaa, mutta vastaukset vaikuttivat vähän vanhoilta...

EDIT: Tämmösen löysin ja meinasin lukea huomenna (kunhan joudan): http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=2145&highlight=Diamondback
ja samoin tämmöisen: http://razertool.sourceforge.net/

229
Mitenhän mahtaisi onnistua laittaa uuteen (ei vielä ostettu) tietokoneeseen Ubuntu, johon VirtualBox ja siihen Windows NT 4.0. Tuossa ei varmaan ole mitään ongelmia, mutta siinä NT:ssä pitäisi saada ajettua yhtä tärkeää ohjelmistoa ja sen pitäisi päästä käsiksi sarja- ja rinnakkaisportteihin, joissa on jotain systeemejä, joista en sen tarkemmin (vielä) tiedä, mutta yksi on ainakin joku palikka, joka tarvitaan sen tärkeän ohjelmiston käyttöön (ettei sitä voisi käyttää useammassa koneessa). Eli onko se mahdollista vai tuleeko VirtualBoxin raja vastaan liian äkkiä? Jos tuo ei onnistu niin mitkä ovat mahdollisuudet saada NT toimimaan uudessa koneessa? :D

230
Multimedia ja grafiikka / Videosta kuvia [RATKAISTU]
« : 22.08.09 - klo:17.21 »
Mitenhän saisin helpoiten tehtyä videosta kuvia? Tahtoisin ottaa muutaman framen (peräkkäisiä) sieltä täältä yhdestä kameralla kuvatusta videopätkästä. Ainakin mplayerillä näkyy onnistuvan, mutta olisiko jotain helppoa tapaa vai pitääkö minun ensin pätkiä tuo video? Tosin ei tuo kovin ylivoimaista ole ensin pätkiä niitä kaikkia kohtia siitä ja sitten tehdä niistä kuvia tuolla, mutta jos saisi suoraan niin aina parempi.

Tässä se Mplayerin tapa:
Koodia: [Valitse]
mplayer inputfile -vo png:z=8 -ao nullhttp://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1042249

231
Lisäsin palvelimeeni uuden kiintolevyn, jota haluaisin käyttää ainoana paikkana MythTV-tallennuksille. Voiko vain siirtää ne tiedostot sinne uudelle vai pitääkö tehdä jotain muutakin. Molemmat kuuluvat nyt Default Storage Grouppiin.

Tämän perusteella se tapahtuisi juurikin noin:
Lainaus
Migrating to Storage Groups.

Migrating to Storage groups is very simple: if you have existing recordings in a storage directory, then the system will automatically add that directory to the Default Storage Group. If you then add additional directories to a storage group, the system is flexible enough to check all Storage Groups for a file before deciding that it can't be found, which means that you can use the mv command from the Unix command line to arrange files however you'd like.

Onko joku kokeillut tuota tapaa?

232
Eilen kokeilin muuntaa Mythtv:llä yhdellä skriptillä videon palvelimellani. Kone jäi ruksuttemaan ja menin nukkumaan. Nyt en saa yhteyttä siihen SSH:lla, nettiselaimella (kotisivut ja mythweb yms.) tai MythTV:llä. NFS-jaot kyllä toimivat. Yritin sammuttaa sen virtanapista, mutta eipä sammunut. Resetti-nappula kyllä ilmeisesti käynnisti sen uudestaan (piippauksesta päätellen), mutta ei toiminut senkään jälkeen. >:(

Missähän lienee vika? Onnistuuko tutkiminen etänä vai laitanko siihen näytön ja näppiksen (ei kehtaisi kun menivät muuhun käyttöön)?

Palvelimella pyörii Ubuntu 8.04 ja ainakin apache, mythtv, mysql ja openssh...

233
Laitealue / Prosessorin alikellotus ja -voltitus
« : 19.02.09 - klo:17.47 »
Ajattelin kokeilla paljonko säästäisi virtaa alikellottamalla ja voltittmalla prosessoria. Kysessä siis melkein vuoden vanha AMD Sempron LE-1150 (2000 MHz, TDP 45W). Kunhan kulutusmittarin saan lainaan niin näkee paljonko koneen kulutus tippuu, mutta sitä ennen kysymys.

Onko Ubuntulle jotain ohjelmaa jolla voisi säädelllä noita vai säädänkö BIOSista? Vaatii vähän turhan paljon uudellleen käynnistyksiä minusta... ::)

Entä mikä olisi hyvä ohjelma vakauden testaamiseen? :) Joku benchmarkki ehkä?

234
Onkos muilla ongelmia DAS:in kanssa? Yritin sillä "asennuspaketilla" jonka saa DAS-asettelun sivuilta, mutta ei suostu silti toimimaan. Väitti että on asennettu ja edes uudelleen käynnistyksen jälkeen ei toimi. Mikähän vikana?

Tälläistä /etc/X11/xkb/base.xml:ssä suomi-listan alla:
Koodia: [Valitse]
    <layout>
      <configItem>
        <name>fi</name>
        <shortDescription>Fin</shortDescription>
        <description>Finland</description>
        <languageList><iso639Id>fin</iso639Id></languageList>
      </configItem>
      <variantList>
        <variant>
          <configItem>
            <name>nodeadkeys</name>
            <description>Eliminate dead keys</description>
          </configItem>
        </variant>
        <variant>
          <configItem>
            <name>smi</name>
            <description>Northern Saami</description>
            <languageList><iso639Id>smi</iso639Id></languageList>
          </configItem>
        </variant>
        <variant>
          <configItem>
            <name>classic</name>
            <description>Classic</description>
          </configItem>
        </variant>
        <variant>
          <configItem>
            <name>mac</name>
            <description>Macintosh</description>
          </configItem>
        </variant>
      <variant>
<configItem>
<name>das</name>
<description>DAS</description>
</configItem>
      </variant>
      </variantList>
    </layout>
Ja liitteenä /usr/share/X11/xkb/symbols/fi

EDIT: Skriptiä on korjattu ja nyt se toimii 8.10:ssä.

[ylläpito on poistanut liitteen]

235
Elikkä Intrepidiin päivityksen jälkeen on ollut ongelmia videoiden ja äänen toiston kanssa.

Flasheissä ei kuulu äänet ollenkaan ja joskus ei muissakaan videoissa/musiikissa ennen uudelleen käynnistystä. Silloin videoita/musiikkia toistettaessa ilmoittaa, että esoundiin ei saatu yhteyttä tjsp. Juuri nyt ei sitä ongelmaa, joten en voi laittaa koko virheilmoitusta.

Digitveen videoista semmoinen ongelma, että ne lagittavat/pätkivät/hidastelevat/tjms. (videoiden äänet kuitenkin toimivat ongelmitta) katsottaessa jos liikuttaa hiirtä. Joskus näin myös Flasheissä. Tallennukset samoista ohjelmista toimivat ongelmitta. EDIT: Ääh...toimivat paremmin, mutta eivät ongelmitta.

Virittimenä on Artec T14-BR ja ohjelmana yleensä kaffeine, mutta sama ongelma on myös Me TV:llä (digital television valikoissa).
Flash on 10.0.12.36ubuntu1 ja Ubuntu on 64-bittinen.

EDIT: Höh... näköjään tallenuksetkin lagittavat, kun liikutan hiirtä, mutta harvemmin.

236
Ubuntu tietokoneissa / Unix-aika näkyviin
« : 26.10.08 - klo:21.36 »
Mitenkäs uusissa Ubuntuissa (Hardy ja parin päivän päästä Intrepid) saa kellon ajaksi Unix-ajan? Joskus tuossa vielä oli asetuksissa valinta Unix-aika, mutta eipä ole enää. Jos sen saa jotenkin helposti niin hyvä niin (esim. vain asetustiedoston muokkausta), mutta jos ei niin antaa olla (esim. patchejä koodiin), koska haluaisin vain kokeilla.

238
Oho. :o Tänään päivityi minulla ainakin Wine ja kävin tapani mukaisesti tutkimassa changelogeja ja vilkaisin vielä tätä sivua. Ja näköjään PunkBusterin pitäisi toimia. Nyt pitää kyllä koittaa asennella WarRock... :)
Toivottavasti toimii.

EDIT0: Enpä pääse testaamaan kun ei onnistu Winen kääntäminen... Ilmeisesti kun on 64-bit Ubuntu... jos joku tekee checkinstallilla patchatyn paketin niin lataisin sen mielelläni... :) Pitää vilkaista vielä onko joku jo...
EDIT1: Ei näköjään, mutta ohjeet kääntöön löytyy: http://wiki.winehq.org/WineOn64bit#head-7703cf4cc6b63630523cf66e77d621e4f81bc873

EDIT2: Muutin otsikkoa parempiakin saa tietty ehdottaa...

239
Kannettavassani (ASUS AjS8) on otsikon mukainen DVD-asema. En onnistu polttamaan sillä DVD-levyjä. Varmaan suunnilleen yksi kymmenestä onnistuu. CD:t kyllä menevät ilman ongelmia. Poltto-ohjelmana olen kokeillut Braseroa ja K3B:ä sekä Gnomen nautiluksesta käsin polttamista. Mitenhän tuon saisi pelittämään?

Googlella tulee jotain tuloksia ongelmista tuolla asemalla myös Windowsissa.
http://www.google.fi/search?client=opera&rls=fi&q=ubuntu+dvd-ram+uj850s&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Laitan vielä liitteeksi virhe login jonka sain Braserolla polttaessani. Nimesin sen .txt-päätteiseksi liittämistä varten.
Laitanpa vastaavan errorlogin K3B:ltäkin...

Äänestä päätellen asema voisi kyllä olla myös menossa rikki... Ei tosin huvittaisi lähettää tätä konetta pitkäksi ajaksi takuuseen... :'(

EDIT0: Niin voisi olla rikki, mutta ei näytä olevan. Käyttäjän moka! (siis minun...) ;D Eli näköjään minulla on tapana laittaa levyt vähän pahasti asemaan.
Eli (vinkkinä muille) avatkaas aina se kelkka konaan ja painakaa levy kunnolla paikoilleen. Muuten se voi jäädä pahasti (ja siitä se äänikin johtui).

Nyt on poltettu yksi DVD-RW ja nyt kopion yhden DVD+RW:een niin nähdään ainakin ettei levyssä ollut vika (eikä asemassa). Ohjelmana K3B kun se on niin kiva... ;D

EDIT1: K3B:ssä on pikku virhe. Se ei pyydä laittamaan levyä asemaan kun levykuva on luotu ja se pitäisi polttaa...
EDIT2: Eikä näytä aloittavan pottoa... ???

[ylläpito on poistanut liitteen]

240
Minulla on mythweb pyörimässä palvelimellani ja ajattelin laitella sinne huvin vuoksi kotisivut (pitäähän sitä joku projekti olla ;)), mutta en haluaisi, että Mythwebiä (/var/www/mythweb/*) voi käyttää lähiverkon (192.168.0.*) ulkopuolelta. Muut sivut saisivat kyllä näkyä. Tietysti onhan siinä mythwebissä salasana, mutta mielummin se saisi olla kokonaan näkymättä.
Miten sen voisi toteuttaa?
Tällä hetkellä mikään sivusto ei näy tuon lähiverkon ulkopuolelle, koska reititin ei ole säädetty oikein. ::)

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17