Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - planetisti

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22
61
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 24.07.14 - klo:22.34 »
Maksullista DAWia ihan Ardourin tyyliin ei Linuxille taida olla, paitsi Harrison Mixbus (http://www.harrisonconsoles.com/), joka on Ardourin päälle toteutettu.
Ei midiraitoja, muuten varmasti todella hyvä ohjelma, olen joskus testannutkin.

Energy XT (http://www.energy-xt.com/)
Renoise (http://renoise.com/)
Bitwig (http://www.bitwig.com)
Reaper Winen päällä (http://www.cockos.com/reaper/)
Tracktion (http://www.tracktion.com)

Bitwig vakuuttaa, Reaperistä olen kuullut hyvää, mutta wineen en luota. Muut ei vakuuta.

Hyvä tapa saada audiojärjestelmä toimimaan luotettavasti (käyttöjärjestelmästä riippumatta) on asentaa erillinen musiikintuotantojärjestelmä, jota päivitetään vain harvakseltaan, esim parin vuoden välein. Se on toki tietoturvan kannalta ongelmallista, mutta käytännössä ainoa tietämäni tapa, jolla järjestelmä pysyy työkunnossa. Tätä käytetään myös kaikissa tietämissäni ammattilaistilanteissa.

Okei, tämä on tietysti totta. Voisinkin hieman kysellä muusikkokavereiltani, että miten he toimivat tuotantokoneidensa kanssa. Studiokoneet varmasti pidetään yllä juuri näin, eli säädetään kerran kuntoon ja sitten jäädytetään, mutta musaa (varsinkin demoja ja muuta sellaista) tehdään muissakin ympäristöissä...

Aiemminhan – XP-aikaan – Windowsin viritteleminen audiokäyttöön vaati ylimääräistä työtä, ja varmaan seiskassakin vastaavia joutuu tekemään. Macissa kaikki on ollut paketista vedettäessä lähes valmista, kunhan vain on valinnut hyvän äänikortin ja softan. Jotain hakuindeksointia on ehkä joutunut ottamaan päältä pois. Toisaalta molemmat valmistajat suuntaavat vahvasti mobiiliin, joten noiden työpöytäkäyttöjärjestelmien osalta en tiedä tarkemmin, mihin kehitys on menossa.

Okei, myönnän etten ole vielä tutkinut esim. Windows 7:n osalta, mitä kaikkea sitä joutuisi säätämään...

Tässä koneessa on omat ssd levyt eri käyttiksille, esim. 2 eri AVLinuxia. Niitä ei ikinä päivitetä.
Ei tarvitse mitään säätöä, jos haluaa, voi ottaa valmiin rt-ytimen käyttöön.

Kieltämättä alkaa houkuttelemaan tämä vaihtoehto, tekisioman osion AVlinuxille. SSD:hen päivitän varmaan kohtapuoliin, alkaa olemaan hinnat kohdillaan.

Ehkä tuo Mixbus olisi hintahaarukassasi/toimii Osx/Win/Linux. Heillä pari erinomaista plugaria.
Mixbus:n summausta saturaattoineen on kehuttu. Olisiko "analoginen" soundi, mitä ilmeisesti haet
Sitä voi kokeilla demona, luulisen Mixbusin pyörivän paremmin, kuin A3 koneessasi?
-Koivukoski1

Heti kun ryhdyn miljonääriksi ja rakennutan studion, jossa vierailee itseni lisäksi muut maailman huippumuusikot, aion ensiksi kokeilla (rock)äänityksiä varten Mixbusia. Siihen luotan kyllä.

Joskus  lueskellut Studio 13.37 ossista, liveen kehitetty rt-ydin...
-Koivukoski1

Juu tällaisessa tuotteessa on ideaa, nyt kaivataan vaan vaihtoehtoja ja vielä suurempaa panostusta itse tuotteeseen (softaintegraatiota lisää).

Planetisti, jos haet Linuxissa toimivaa all-in-one-digitaalistudiota, Bitwig Studio voisi olla sopiva. Hinta on 300 euroa, ja sillä rahalla saa ison määrän käyttökelpoisia plugareita ja kasoittain sampleja. Jackin käyttöä suositellaan, mutta sen liitännät hoituvat itsestään eivätkä vaadi paljoa huomiota. Sitä paitsi ainakaan vielä ohjelmaa ei saa synkkaamaan muiden Linux-musiikkisoftien kanssa. Tai ainakaan minä en ole siinä onnistunut.

Tarviipa testata tämä Bitwig. Siinä ei vain ole vielä edes LV2-tukea...

Mutta musiikinteossa on tietysti tarkoituksena saada aikaan musiikkia, ei säätää, niin kuin sanoit. Mäkki on varmaan helpoin, mutta kultainen häkki, jossa jokainen liikahdus maksaa.

"Musantekemisellä" voidaan tarkoittaa vähän erilaisia juttuja. Jos äänität waveja kotistudiossa, niin Linuxilla ei asiat ole ollenkaan hullummin; Ardour on tähän erinomainen ohjelma ja hyviä plugareitakin löytyy. Jos teet puhtaasti elektronista musiikkia, niin ehkä silloinkin Linux on OK. Mutta itse olen tämmöinen hankala tapaus, teen sekä täysin puhdasta rockmusaa ilman korjauksia, sekä elektronista musaa jossa yleensä on myös soitettuja raitoja joukossa. Teen myös rockmusaan liittyviä demoja siten, että midiraita soittaa rummut ja mahdolliset kiipparit.

Lisäksi haluan tehdä tämän kaiken modernissa työpöytäympäristössä jota käytän myös kodin viihdekeskuksena. Tämä yhdistelmä tekee homman vaikeaksi, mutta kyllähän se kai esim. Mäkillä onnistuu - joten miksi tyytyä vähempään?

Nyt kun pääsin avautumasta hieman, löysin uuden suunnan - Sooperlooper! Claudialla kokonaisuuden hallinta, Hydrogen, A3 mikserinä, kitara ja basso äänikorttiin ja omiin luuppeihinsa, midillä plugareiden säätöjä - täähän onkin aika siistiä ja homma toimii!

Tähän liittyen kysymys: keksiikö joku keinon, jolla voisin about saumattomasti vaihtaa luupit toisiksi? Tällä hetkellä teen niin, että feidaan yhtä lukuunottamatta luupit mikserissä äänettömälle, tällöin voin ladata muihin luuppikanaviin uudet luupit, tämän jälkeen feidaan niitä yksitellen sisään, sen jälkeen tämä yksittäinen luuppikanava nolliin ja sen voi vaihtaa. Olisi hienoa pystyä vaihtamaan tunnelmaa hieman nopeammin, jopa edes takaisin kahden eri luuppitunnelman välillä. Helpoin ratkaisu taitaa olla tuplamäärä luuppikanavia, jolloin tunnelmat voi ladata kaikki kerralla, ja sitten feidata niitä mielensä mukaan.

62
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.14 - klo:12.50 »
Ajattelin kirjoitella hieman yleisemmin tähän väliin.

Nimittäin, tietokoneeni (pöytäkone) päivitys lähenee, ja mietin vaihtoehtoja. Halvin vaihtoehto on tietysti rakentaa kone itse ja asentaa joku Linux distribuutio. Seuraavaksi halvimmalla pääsee, kun rakentaa itse ja ostaa Windows 7:n. Kalleinta on tietysti ostaa mäkki, jos puhutaan vastaavista tehoista.

Kone tulisi olemaan samassa käytössä mitä tämä nykyinenkin, eli hyvin yleisessä käytössä mediakoneena + musiikintuotantokoneena. Filosofiani on edelleen, että minun pitäisi pystyä tekemään tämä kaikki samalla koneella. Eniten minua mietityttää musiikintuotanto. Alan kallistumaan siihen, että vaihdan musiikintuotannon (ja samalla muunkin yleisen käytön) joko Windowsiin tai mäkkiin. Alan kypsymään säätöön ja softan puutteellisuuteen, ja olen valmis maksamaan siitä, että hommat toimii.

En ole edelleenkään kiinnostunut ohjelmien modulaarisuudesta, ja tässä mielessä näen Linux-audion sekamelskana, edelleen, enkä näe lähitulevaisuudessa muutosta.

Mutta tärkein asia on DAW. Ardour3 ei tunnu pääsevän sille tasolle, että voisin sen kanssa kunnolla toimia. Eniten minua kiinnostaisi Cubase. Jos siirryn windows/mäkkiin, pääsen samalla nauttimaan RME:n natiiveista ajureista jotka kaiken kuuleman mukaan toimivat erinomaisesti. Tällä hetkellä käytän UFX:ää usb CC moodissa, ja osa laitteen potentiaalia jää käyttämättä.

Ardouriin liittyvän keskustelun yhteydessä olen miettinyt Linux-audion tulevaisuutta. Äsken kirjoittamani perusteella olen siis valmis maksamaan 400-500 euroa softasta, mutta Linuxin puolella tällainen rahasumma ei ohjaudu järkevästi. Tietysti olisin sen voinut lahjoittaa vuosia sitten Ardourille, mutta jälkiviisaana voisin sanoa, että olisin ollut äärimmäisen pettynyt sijoitukseeni. Mitä haluan rahalleni vastineeksi? Jos voisin ostaa Linux-distribuution usb-tikkuna, missä on moderniin työpöytäympäristöön säädetty kaikki automaattisesti toimivaksi ja varmuus sen sisältämien ohjelmien kehityksestä hyvään suuntaan, sitä harkitsisin yhtä vakavasti mitä siirtymistä Linuxista pois. Ongelma on oikeastaan luottamus, voin sponsoroida Ardourin bugeja ja ominaisuuksia, mutta en luota saavani tällä tavalla rahoilleni vastinetta.

Tässä on monen monta vuotta vietetty Linux-audion parissa, ja tuntuu siltä, että yksi asia on varma: säädön määrä on vakio. Linuxissa ei ainoastaan päivity ohjelmat vaan myös koko audiojärjestelmät. Aina vaan uutta toisen rinnalle ja kaikki toimii, kunhan säätää kuntoon. Minä haluaisin vain, että järjestelmä toistaisi äänikortin kautta (kaikki) äänet halutessani, ja olisi DAW (ja plugareita) jonka kanssa luotettavasti voisin tehdä musiikkia. Minua ei kiinnosta ylimääräiset sekvensserit tai rumpukoneet ja niiden toisiinsa liittäminen viivoilla jossain erillisessä jackd:n säätöohjelmassa. Mutta tätä filosofiaa ei kukaan vahvasti aja läpi Linux-audiomaailmassa. Ja siksi myös luottamus haluamani kaltaiseen progressioon rahan lahjoitusmielessä on vähissä.

EDIT. Ja kuin pisteeksi i:n päälle, kuunnellessani musaa mpd:n ja youtuben kautta, ääni alkoi rakoilemaan ja jackd jökkäsi. Painoin cadencesta "Force Restart" ja cadence sanoo, että jackd käynnistettiin uudelleen. Samalla tulee ilmoitus "cadence on kohdannut odottamattoman virheen ja sulkeutui" tai jotain sinne päin. Ainoa ratkaisu, sama minkä olen tehnyt noin miljoona kertaa Linuxin kanssa sählätessäni, fw piuha ja virrat pois äänikortista ja jackd:n uudelleenkäynnistys. Tällä kertaa jackd ei muuttunut zombiksi joten koko koneen uudelleenkäynnistystä ei tarvittu...

63
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.14 - klo:10.57 »
Mitä on /etc/udev/rules.d/40-timer-permisssions.rules. Ehkä voisi olla...
Koodia: [Valitse]
KERNEL=="rtc0", GROUP="audio"
KERNEL=="hpet", GROUP="audio"

Tämä ei vielä auttanut, mutta...

RTIRQ:ssä voisi olla "firewire" rtc:n ja snd:n välissä.

-Koivukoski1
no nyt, kiitos! Koneella voi häslätä firefoxissa ja samalla mpd soittaa musaa ilman xruneja. Myös youtube toimii pulseaudion kautta ongelmitta.

Tämmösiä säätöjä en kyllä tehnyt 13.10+kxstudion kanssa?

64
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 22.07.14 - klo:18.12 »
Yhden jutun olin unohtanut, limits.conf/audio.conf. No, sen muokkaaminen ei poistanut xruneja. Firefox ja jackdbus pyörivät kummatkin arvoilla PR 20 ja NI 0.

65
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 22.07.14 - klo:16.54 »
Pulseaudio ei ole edes päällä, mutta surffaus firefoxilla aiheuttaa xruneja.

Tämä viittaa prioriteettiongelmiin, eli Jack ei ole ajossa tarpeeksi korkealla prioriteetilla (negatiivinen nice-arvo). Firefox ja muut selaimet ovat raskaita ohjelmia, ja ellei Jackin prioriteettia ei ole nostettu, kernelin skeduleri antaa Firefoxille niin paljon suoritinaikaa, että Jackin puskurit vuotavat yli.

Varsinaisen työskentelyn ajaksi selain ja muut ylimääräiset ohjelmat on syytä sulkea kokonaan.
Muistaakseni kxstudion default prioriteetti jackd:lle on 10. Sitä en muista säädinkö sitä viime asennuksen jälkeen, jackd2:n kanssa testasin aina 85:n asti onnistumatta pääsemään eroon xruneista.

Nyt pyöritän AVlinuxia muistitikulta, ei mitään xruneja! Tosin ei myöskään pulseaudiota vaan alsa2jack (en tiedä tarkkaa toteutusta) ja nouveau eikä suljetut ajurit.

66
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 22.07.14 - klo:11.50 »
Sitten testaan jackd1 ja 2:sen eroja...

67
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 22.07.14 - klo:11.45 »
Varmaankin kunnossa, mutta voihan kokeilla.../etc/fstab:n
Koodia: [Valitse]
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,nosuid,nodev,noexec,mode=1777,size=512M 0 0
Tein tämänkin muutoksen. Pulseaudio ei ole edes päällä, mutta surffaus firefoxilla aiheuttaa xruneja. Tämä on melkoisen suuri regressio 13.10+kxstudioon, jossa vastaavaa ei kyllä tapahtunut, jossa myös pulseaudio-jack toimi hyvin ilman xruneja.

Jotain IRQ-juttuja sitten vai... Muistaakseni yksi usb-portti oli firewiren kanssa samassa "röörissä"... Ja käytän usb-kiipparia sekä hiirtä, mutta mielestäni sen paikka on sama mitä aikaisemmassa asennuksessa, joten ainakin joskus on näinkin toiminut.

Ytimeni on 3.13.0-32-lowlatency #57-Ubuntu SMP PREEMPT.

68
Multimedia ja grafiikka / Vs: MIDI sävellys Ubuntulla.
« : 21.07.14 - klo:18.08 »
Musescorella voi tiedoston tallentaa midiksi, ja näitä midejä olen edelleen onnistuneesti ainakin itse käyttänyt Logicissa. Musescore on tosin puhdas nuotinnusohjelma. Lisäksi tuon midi-exportin toimivuus lienee vielä epävarmaa.

69
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 20.07.14 - klo:22.12 »
Onko dynaaminen kellotaajuuden säätely kytketty pois päältä? Kokeile asettaa performance governor käyttöön jonkin cpufreq-edustaohjelman avulla.

Mikä äänikortti on käytössä ja onko jokin softa kytketty Jackiin PulseAudion kautta? Mitkä ohjelmat ovat käynnissä työpöydällä?

Myös näytönohjaimen ajuri voi vaikuttaa asiaan. KDE vaatii näytönohjaimelta aika paljon, jos käytät sitä KXStudion alustana. Koivukoski1 taitaa käyttää Nvidian näytönohjainta ja suljettua ajuria, joka on yleisesti varsin luotettava ratkaisu Linuxissa.
Seuraavan kerran kun olen tuon läppärin ääressä, säädän tarkemmin. Siellä oli ondemand päällä eli ainakin sen muuttaminen auttaa. Pulseaudio ei ollut ollenkaan päällä ja äänikortti on usbn kautta CC -moodissa. Tosin sessiossa oli kaksikin IR kaikua päällä, että ne voin tietysti kytkeä pois kun alan nauhoittamaan, tosin aion summata analogisesti, jolloin ihan lopuksi miksausvaiheessa minun pitäisi pystyä nauhoittamaan kaksi kanavaa samaan aikaan kaikkien plugarien päällä ollessa. Tuossa läppärissä on intelin integroitu näyttis, XCFE oli käytössä eikä juurikaan mitään ylimääräistä härpäkettä.

Ehkä tuo governor vaikuttaa tässä eniten...

Mulla audiot aina firewireä. Omien koneiden onboardit xrunaa paljon helpommin.

Mutta kokeilin juuri "realtimeconfigquickscan" palikkaa. Ja sen avulla säätelin tätä UbuntuStudiota.
Nyt kaikki muu on "good" kuten scripti sanoo, paitsi ei rt-ydin.

Eli:  -noatime, swappiness, governors, resource-intensive background processes,
        sysctl inotify max_user_watches, access to the real-time clock,  hrtimer,
        tmpfs  /tmp, yms.

Noita udev rulesia en ole enää kirjoitellut.

Joo suljetut NVidiat, kellot tapissa.

Mitä planetistin dsp kuormat sanoo, mitä plugareita, mikä kovalevy?

-Koivukoski1

Edit: Oletko tutkinut module-jack-source/sink?
        Hyvistä soundeista todisteita jo aiemminkin.

Tässä kotikoneessa on nvidia ja suljetut ajurit, biosista Intel(R) Core2 E7600 @3.06GHz maksimilla, perus WD 7200rpm kovalevy, saffireLE firewiren kautta (TI:n piiri) , Tuon skriptin tuloksena

Koodia: [Valitse]
Checking checking sysctl inotify max_user_watches... < 524288 - not good
Warning: no tmpfs partition mounted on /tmp
Eka on helppo korjata, toisesta ei hajua. "df" tosin näyttää että
Koodia: [Valitse]
tmpfs           396M  1,1M  395M   1% /run
Kai se kunnossa on?

Ilman pulseaudiota en sano vielä mitään xruneista, mutta pulseaudio-jackin kanssa niitä tulee enemmän mitä 12.04+kxstudion kanssa. Esim. youtuben fullscreen (flash) edes takas aiheuttaa aina xruneja, mitä se ei ennen tehnyt.

70
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 19.07.14 - klo:21.30 »
Nyt ubuntu 14.04 js KXstudio.

Bufferi 512x3 ja xruneja aina vaan.

Nyt sain aikaan A3 session joka kaatuu aina, kun yritän kopioida midi-alueen koko raidalle "fill track". Täysin käyttökelvoton ohjelma midi-raitojen kanssa, anteeksi nyt vaan. Hukkasi myös yhden midi-alueen.

jackd:n ja pulseaudio->jack:n automaattinen käynnistäminen on edelleen haave - homma ei vaan toimi.

Läppärillä debian wheezy ja KXStudio, sielläkin xrunien kanssa ongelmia (i7 4 ydintä 2,6GHz 8GB muistia...). Kuitenkin yksi EP-projekti vedetään sillä loppuun vaikka olis mikä. Saundeista tulee hyvät.

71
Tuo on kyllä hienosti säädetty. Olisikohan xruneja odotettavissa selvästi enemmän, jos ulospäin menisikin vaikka 10 kanavaa analogisummaukseen? Itsellänikin on hyviä kokemuksia AVlinuxin xrunien vähyydestä joskus aikanaan, mutta parhaillaan kokeilen debiania sekä KXstudiota, tosin siellä ei enää ole erillistä lowlatency tai rt-kerneliä.

72
Pitk'st' aikaan AVLinuxin parissa.
MixBus kokeilussa, koko bandin mixaus, 13 kanavaa live taltiointi.
Kiva soundiset nuo kanavastripit, levellerit ja saturaatio busit.
Tuossa ei niinkaan uutta, mutta  16 frames/periot, eli jackin setup ilmoittaa latency 0,667 ms!
Ei xrunaa vaikka lataa ohjelmia.
Joka kanavassa levelleri, eq, seka kaikki saturaatturit kaytossa.
Eihan ole mitaan syyta mixata pienilla latensseilla, mutta kuvaa tuo paketin kykya kuormituksen alla?
Vois kai tuon rt-ytimenkin asentaa, mutta eipa taida olla tarvetta?

-Koivukoski1
Mikä ydin? Ilmeisesti kaksi kanavaa ulos äänkortista?

73
Yleistä keskustelua / Vs: Ardour katkolla?
« : 28.06.14 - klo:14.05 »
Audion taltioiminen tai editointi on mielestäni, kaikkea muuta kuin taidetta? Teknikkojen hommaa nimenomaan (useinmiten)?
Ideaalitilanteessa kyllä, mutta musaa nyt vaan tehdään nykyään yhä enemmän ja enemmän kotona ja treenikämpillä, muusikko joutuu tekemään yhä enemmän itse kun budjetit on nollissa. Eiköhän amatöörit muodosta leijonaosan DAW-markkinoista?

Xfce ? Eikö Ardour näytä aina samalta, teemasta riippuen? No, ymmärrän kuitenkin, mitä planetisti
tarkoittaa.
Ardour on hyvän näköinen, ei valittamista.

Olen kyllä seurannut Win/Cubase taisteluja, että kyllä sieläkin säädetään?
XP olisi omilla interfaceilla ainoa mahdollisuus Linuxin ohella, draiverit....

Ei nuo 4-6 ytimeset macit muutamalla satasella irtoa?

No pointi? Ardour on mielestäni tarkeä ja ansaitsee tukea.

 
-Koivukoski1
Tosiaan äänikortin ajurit tässä on tietysti tärkeitä. Mun kokemukset on OSX/Logicista RME/Metric Halo/Focusrite äänikorteilla. Mäkillä ajurit on toimineet aina moitteetta, siis ei kertakaikkiaan mitään bugeja, pistä piuha kiinni ja voila, toimii. Logic ei ikinä äänitystilanteessa ole bugannut, joskus se kaatuu, mutta ilmeisen harmittomasti. Linuxilla hommat voi optimoida ja säätää hienosti kuntoon ainakin jos on kiinteä studio ja tosiaan äänittää hyviä muusikoita eikä tarvitse midiraitoja.

Siinäkin mielessä Ardour on tärkeä, että vanhoillakin koneilla voi tehdä modernilla softalla musaa. Mun pöytäkone on 7v vanha ja tämä läppäri jolla äänitän treeniksellä on thinkpad x61s.

74
Yleistä keskustelua / Vs: Ardour katkolla?
« : 27.06.14 - klo:23.22 »
Juuri tässä oikeastaan ongelma mielestäni onkin: mikäli Ardourista olisi simppelisti käyttöön otettava Windows-käännös, sen käyttäjäkunta moninkertaistuisi ja samalla myös taso paranisi taatusti. Näinhän kävi myös Mixxxille, joka on nykyään erittäin luotettava ja mukavakäyttöinen ohjelma.
Tämä tulee myös tapahtumaan, mikäli joku ottaa sen projektikseen, mitään muuta estettä sille ei ole.

Noin seitsemän vuotta olen Ardouria käyttänyt, ja n. 7 vuotta sitten (Ardour 2.x) se toimi ihan yhtä hyvin ellei paremmin mitä nykyään (Ardour 3.x). Hienoja pikkujuttuja on tullut lisää kuten uusimpien versioiden mittarit, ne ovat hienot ja esim. Logicin versiota x (jota olen käyttänyt, jota en muista) valovuoden edellä. Mutta kehitys viime vuosina on ollut mielestäni pettymys ja voi olla myös osasyy lahjoitusten pienenemiseen. Minkäänlaista Ardour-buumia en ole havainnut mitä ennustin ennen kolmosversion ilmestymistä.

Itse asiassa suurin syy lienee Linuxaudion ongelmat ylipäätään, säädön määrä ja käyttämisen hankaluus - omasta mielestäni mm. modulaarisuus (filosofia jota tiedän joidenkin kannattavan). Amatöörimusiikintekijä ei halua säätää Linuxia toimintakykyiseksi jos kaikki toimii lähes poikkeuksetta automaattisesti esim. OSX:llä. Täten Ardour unohtuu vääjäämättä.

Ja mikä onkaan tämän hetkinen ykkösaudiodistro? Ubuntustudio joka käyttää ikivanhalta näyttävää xfce:tä? Kxstudio joka on oikeastaan Debian-pakettivarasto? Ovatko nämä houkuttelevampia vaihtoehtoja, kuin sijoittaa muutama satanen windows/mäkkiin ja muutama satanen kaupalliseen ohjelmaan (vaikka Cubaseen...), ja olla kärsimättä epämääräisestä säädöstä ja bugeista?

Mikään ei ärsytä enempää kuin turha teknologinen säätö kun pitäisi tehdä taidetta, saakeli.

75
Yleistä keskustelua / Vs: Ardour katkolla?
« : 26.06.14 - klo:20.59 »
Juuri nyt edessäni on uusin Ardour3 nauhoittamassa bassoraitoja.

Se vain ei ole vieläkään lähelläkään kaupallisten kilpailijoiden tasoa luotettavuudessa ja joissainkin ominaisuuksissa. Midiraitaominaisuudet edelleen täynnä bugeja. Olen jopa saanut tässä uusimmassakin versiossa äänitiedostoja hukkumaan! Eri ottojen hallinta on tuskaa.

Homma on liian iso nykyiselle open source -mallille.

76
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 11.04.14 - klo:17.17 »
Juu noikin on käytössä, hyvä vinkki. Oletko tehnyt noista nelikanavaisia "true stereo" sampleja? Siihen voisi keksiä jonkun batch-konversion.

77
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 11.04.14 - klo:12.09 »
Lexicon 480L IR’s
http://www.housecallfm.com/download-gns-personal-lexicon-480l

Pikaisesti testattuna on aika pirun hyvän kuuloisia... Platet toimii. Noi pitää muuttaa waveiksi jotta toimivat IR-plugarin kanssa.

78
Samalla "joudut" käyttämään JACK -äänisysteemiä. Esim. jconvolverin kanssa ideana olisi ketju musasoitin -> jconvolver -> äänikortin lähtö. Kytkennät pystyy tekemään erilaisia jackd:tä ohjaavia ohjelmia käyttäen.

Ehkä joku voisi antaa mielipiteensä siihen, miten tämä toteutetaan mahdollisimman automaattisesti.

79
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 28.03.14 - klo:11.32 »
LinuxDSP:ltä uusi plugari
http://www.linuxdsp.co.uk/download/lv2/download_dyn4000/index.html

Olen käyttänyt melkeinpä kaikkia noita linuxDSP:n plugareita, mutten osaa arvioida niiden tasoa. Ammattilaiskaverini vannoo UA:n plugareiden nimeen, olisi mielenkiintoista testata vaikka Fairchild -kompuraplugareita keskenään.

80
Mun käsittääkseni Ardourissa on jackd:n asetuksista kumpuava latenssikorjaus automaattisesti päällä (miksei olisi?), eikä siihen ole edes mitään säätötoimintoja. Jos AD/DA -raudasta tulee erityisen paljon latenssia itsestään, niin silloin tuo jack_iodelay voi tulla tarpeeseen, itse en ole seitsemän vuoden Ardourin käytön aikana joutunut ikinä sitä käyttämään.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22