Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - planetisti

Sivuja: 1 [2]
21
http://bkhome.org/woof/index.html

"The design of Woof is intended to be so flexible that packages from any distro can be processed. At the time of writing Woof is supporting Debian, Ubuntu, Slackware, Arch, T2 and Puppy. I am considering adding one of the RPM-based distros."

Puppy on ollut omasta mielestäni uskomaton distro, nyt sen luoja Barry Kauler on tekemässä jotain vielä uskomattomampaa. Ehkä tämä tuo Linux-maailmaan kaivattua yhtenäisyyttä ohjelmien asennuksessa?

22
http://www.itwire.com/content/view/28388/53/

"A bug has been reported in Apple's new Snow Leopard version of OS X that can result in the loss of an entire user account's data. The glitch seems to be triggered by using a Guest account and then trying to log back into a regular account."

Kyllä ne ammattilaisetkin näköjään osaavat...

23
En hirveästi ymmärrä, mistä on kyse, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta :)
http://ck.kolivas.org/patches/bfs/bfs-faq.txt

Jotain hehkutusta:
http://lwn.net/Articles/350820/

Toisaalta Phoronixin testit eivät niin paljoa lupaa:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=bfs_scheduler_benchmarks&num=1

Joku voisi suomentaa tuon sanan scheduler ja jos tietoa löytyy, kertoa vähän asiasta.

24
Multimedia ja grafiikka / Oman samplepaketin soittaminen
« : 24.03.09 - klo:14.34 »
Seuraavan toiminnon voi toteuttaa arvatenkin monella eri tavalla/ohjelmalla, mutta mikä olisi se helpoin, vaatimuksia:

- on omia musiikkitiedostoja joita haluan soittaa koskettimilla
- formaatti on tällä hetkellä wav mutta flac olisi kyllä kivempi
- ulostulon pitää olla jack
- pitää voida soittaa usb-midi-kiipparilla

Yksi vaihtoehto on tehdä itse soundfontti swamilla mutta se ohjelma on HIRVEÄ enkä ole saanut aikaiseksi mitään. Sitten soundfontin voisi ladata Qsynthiin ja homma toimisi.

Onko jotain muuta ohjelmaa millä homman saisi tehtyä? Olisi myös kivaa, jos saisi mukaan toiminnallisuutta; voisi vaihtaa saundeja midikäskyillä jne. Itse saundeja joille omat samplet on useampia ja niiden määrä kasvaa, joten olisi kiva jos pakettia voisi päivittää helposti.

25
Ubuntu tietokoneissa / Varmuuskopioinnin ongelmia
« : 06.03.09 - klo:00.14 »
Olen käyttänyt rsync:iä varmuuskopiointiin, eikä siinä mitään, hyvin toimii. Täytyisi kuitenkin keksiä jonkinlainen ratkaisu erääseen ärsyttävään piirteeseen. Jos muutan vaikka jonkin hakemiston nimeä, varmuuskopioidessa uuden niminen hakemisto kopioituu eikä vanha häviä varmuuskopioista. Ongelmana on siis se ylimääräinen data varmuuskopiossa, miten siitä pääsee turvallisesti ja fiksusti eroon? Tällä hetkellä oma tietotaitoni riittää vain selaamaan molempia puolia ja poistamaan ylimääräiset tiedostot yksitellen, mutta voi kun tämä olisi automaagista.

Onkohan edes applen Time Machinessa tuommoista toimintoa?

26
Kuinka soitan mplayerillä flac-tiedostoja siten, että biisien välissä ei ole taukoa?

EDIT: mplayer ei pysty haluttuun toimintoon. Mietin erilaisia ratkaisuja, vaatimuksena on jack-ulostulo ja gapless-toisto. Ainakin mpd+gmpc yhdistelmä toimii, mutta saas nähdä.

27
Yleistä keskustelua / Avoin yritys/komponenttivalmistaja
« : 13.08.08 - klo:18.15 »
Tämä on ideointia ja unelmaa.

Väitän, että nykyisellä menolla Linux ei tule ikinä pääsemään suurten yritysten talutusnuorasta. Tämä johtuu siitä, että aina lopulta se on iso yritys, joka tekee itse komponentit, ja tämä yritys on luonnollisesti liittoutunut ilmaisuutta vastaan. Tarvitaan uudenlainen yritys, joka valmistaa avoimin speksin vaikkapa emolevyjä. Olen miettinyt tällaista yritystä, jolle kaiken lisäksi olisi varmasti kysyntää niin paljon, että yrityksen työntekijät saisivat varmasti leivän pöytään.

Tähän väliin sellainen ilmoitus, etten ole asiantuntija oikeastaan millään tavalla, tämä on vain pohdintaa, ja toivoisinkin muilta kommentteja ja lisäpohdintaa.

Tämä uusi yritys pitäisi avoimesti kirjaa energiankulutuksestaan, tuotteen kustannuksista, tuotteen spekseistä, tuotteeseen liittyvästä kehitystyöstä ja jopa tieteestä, kaikki tieto olisi saatavilla. Osaavienkaan suunnittelijoiden tulos ei tietenkään ole heti verrattavissa suuriin emolevyvalmistajiin, mutta ehkä se olisi riittävä monille. Luonnollisesti mm. Linux toimisi täydellisesti tämän emolevyn kanssa, eikä sen tarvitsisi ilmoittaa itseään windowsiksi BIOSille. Siinä voitaisiin käyttää vaikka openbiosia. Koska kaikki toiminta on avointa, kuluttajalla on täysi vapaus tehdä päätöksiä. Hän näkee, kuinka paljon emolevyn valmistaminen maksaa yritykselle ja kuinka paljon yritys tekee sillä voittoa. Hän näkee täysin, mitä laitteella voi tehdä - hänellä on vapaus tehdä sillä mitä haluaakaan.

Mahdottomaksi asian voi tehdä mm. muut komponenttivalmistajat; tarvitaan yhteistyötä vaikkapa Intelin kanssa, jos heidän prosessoreitaan halutaan käyttää. En tiedä minkälaisia standardeja alalla on. Ehkä kiintolevyt ja muistit olisivat helposti käytettävissä. Tarvitaan toki kauhea määrä suunnittelua, jotta saadaan täysin avoin verkkokortti jne. (vai?) Näytönohjaimet olisivat myös hankaluus, itse asiassa yrityksen tulisi suunnitella aluksi vähintään emolevyyn integroitu näyttökortti.

Mitä jos kuluttaja voisi vaikuttaa tuotteeseen? Jos homma suunniteltaisiin modulaariseksi (nyt voi olla että lähtee käsistä :), ja kuluttaja voisi valita ominaisuuksia. Ainahan tuotteissa on joku asia, mikä on suunniteltu päin honkia, eikö? Yritys voisi valmistaa kustomoituja mediasoittimia, kännyköitä, jopa kannettavia tietokoneita.

Nyt joku sanoo, että herää todellisuuteen, tämä on utopiaa, tällaiset tuotteet tulisivat maksamaan liikaa, kysyntää ei olisi tarpeeksi, kilpailu murskaisi yrityksen. Mutta tällaisella ajattelumallilla ollaan jo luovuttu vapaudesta, ne voittavat, Microsoft ja muut jatkavat muiden viemistä kuin pässiä narussa.

Tämä olisi uuden ajan yritys. Sellainen, joka ei riistä.


28
Ubuntu tietokoneissa / rsync ja vfat ongelma [ratkaistu]
« : 28.05.08 - klo:22.33 »
Vfat on ilmeisesti ongelmallinen tiedostojärjestelmä, mutta tärkeä jos haluaa muistitikkunsa/kannettavan kiintolevynsä toimivan kaikissa tietokoneissa. Haluan ohjelman, jolla tehdä backup. Sen tulisi osata siirtää vain muuttuneet tiedostot. No, rsync on ilmeisesti todella kätevä, joten sitä tässä yritetään.
Täällä on selostettu niitä ongelmia, mitä tulee käytettäessä (vaikkapa) ext3 ja vfat -tiedostojärjestelmiä yhtäaikaa rsyncin kanssa. Tein fstabiin tarvittavat tuon sivun ehdottamat muutokset:

Koodia: [Valitse]
/dev/sdb1 /media/usb vfat rw,nosuid,nodev,nodiratime,uid=1000,gid=100,fmask=0002 ,dmask=0002,shortname=mixed,user,utf8,noexec 0 0

Seuraavanlainen ongelma tuli vastaani. Teen testikansion "testi". Teen sinne kaksi tiedostoa:
Koodia: [Valitse]
touch testi/jotain
touch testi/uusi_testaus

Sitten mounttaan muistitikun (sdb1) ja kokeilen rsyncata:
Koodia: [Valitse]
rsync -tvr testi/ /media/usb/
building file list ... done
./
jotain
uusi_testaus

sent 168 bytes  received 70 bytes  476.00 bytes/sec
total size is 0  speedup is 0.00

Umountataan tikku ja mountataan takaisin. Suoritetaan edellinen komento uudestaan:

Koodia: [Valitse]
building file list ... done
./
jotain

sent 126 bytes  received 48 bytes  348.00 bytes/sec
total size is 0  speedup is 0.00

Eli miksi rsync osaa olla kopioimatta tiedoston "uusi_testaus" mutta tiedosto "jotain" tulee kopioitua, vaikkei pitäisi?

EDIT: Täältä poimittua:
Lainaus
Another common cause involves sending files to an Microsoft filesystem: if the file's modified time is an odd value but the receiving filesystem can only store even values, then rsync will re-transfer too many files. You can avoid this by specifying the --modify-window=1 option.
Eli sopiva komento onkin
Koodia: [Valitse]
rsync -tvr --modify-window=1 testi/ /media/usb/
Ihmettelin suuresti, kun tekemäni testitiedostot alkoivat käyttäytyä ihan randomisti välillä kopioituen ja välillä ei. Se johtuikin sitten tiedoston muokkauskellonajasta  :o

Sivuja: 1 [2]