Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - planetisti

Sivuja: [1] 2
1
Olen kuullut, että eräitä Libreofficella tehtyjä pdf-dokumenttejä ei olisi saatu auki. Mikä tähän voi olla syynä?

EDIT. Tarkennus: niitä ei olla saatu auki Windowsilla, ilmeisesti Acrobatilla.

2
Asensin Ubuntun 12.04, tein itselleni vanhan tutun nimimerkin ja salasanan, uudelleenkäynnistyksen jälkeen en pääse kirjautumaan tunnuksellani sisään. Kone miettii hetken ja heittää takaisin kirjautumisruutuun ilmoittamatta mitään.

3
Hieman luulen, ettei kaipaamaani toimintoa ole olemassa. Haluaisin streamata musiikkitiedostoja Android-puhelimesta pöytäkoneeseen, joka soittaisi tiedoston. Yleensä ihmiset haluavat saman toisinpäin, mutta tällä omalla tarpeella on selvä käyttötarkoitus. Kuka tahansa vierailija voisi soittaa omistamansa biisin oman tietokoneeni ja samalla stereolaitteistoni kautta helposti.

Pulseaudiolla homma onnistuu tietokoneiden välillä. Androidissa ei kuitenkaan perusmuodossaan ole pulseaudiota.

4
Laitealue / Thinkpad T42p ja usb 2.0
« : 10.01.12 - klo:13.01 »
Siskollani on tuollainen läppäri, mutta siihen on ilmeisesti iskenyt tämä tyyppivika
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_USB_2.0

Laitteessa on muutama usb-portti, jotka toimivat epäluotettavasti ja useimmiten, pieniä pyrähdyksiä lukuunottamatta, hitaasti. Ostin cardbus-kortin (usb2), mutta jostain syystä sekään ei tuntunut toimivan luotettavasti/oikealla nopeudella, johtuuko se samasta viasta?

BIOSissa oli asetettu kaikki IRQ "jutut" samalle kanavalle 11. Kokeilin muuttaa kaikkia eri kanaville, muttei sekään tuntunut auttavan.

Onko vielä ideoita, mitä voisi kokeilla? Vesilintu taitaa kohta tipahtaa...

5
Multimedia ja grafiikka / Musiikintuotanto Linuxilla
« : 01.09.11 - klo:14.48 »
Olen vähän tippunut kyydistä: mitä eri jakeluita on tällä hetkellä olemassa musiikin äänittämiseen ja tuotantoon keskittyen?

Mitkä ytimet toimivat RT -moodissa ja kuinka hyvin? Onko edelleen niin, että tämä RT -ominaisuus pitää olla, ja että sitä varten pitää olla oma ydin? Eikö ole kovin vanhanaikaista käynnistää konetta uudelleen, jotta RT -moodiin pääsee?

Ovatko uudet firewire -modulit jo yleisessä käytössä? Tuovatko ne paremman suorituskyvyn?

Mitä eri versioita on JACK:istä?

Onko ladish tai muut vastaavat sessiohallinnat yleisessä käytössä, toimivatko ne?

Mitä muutoksia pitää tehdä perus Ubuntuun, jotta voi harrastaa musiikintuotantoa pienillä latensseilla? Kannattaako valita erityinen jakelu, vai voiko homman kasata itse lisäämällä sopivat pakettivarastot? Mitä pakettivarastoja on olemassa musiikin tuotantoon liittyen? Kuinka useasti niitä päivitetään?

Toimiiko pulseaudio JACK:in kanssa yhteen? Ovatko useimmat ääneen liittyvät ohjelmat jo käännetty JACK -tuella?

Onko eri ohjelmien eri versioilla yhteensopivuusongelmia? Millä yhdistelmällä saa tehokkaimman ja pienilatenssisimman äänityssetupin, jos vaaditaan ffado,jackd,ardour? Pitääkö tätä varten kääntää tarvittavat ohjelmat itse? Kannattaako siihen varautua?

6
mpd on alkanut käyttäytymään huonosti. Yhtäkkiä siihen ei enää saa yhteyttä, eikä jäljelle jäävää mpd-prosessia saa millään tapettua. Ongelma on ärsyttävä, sillä ainoastaan koneen buuttaus auttaa. Zombitilassa ollessaan:

Koodia: [Valitse]
habbe@judgement-studio:~$ /etc/init.d/mpd stop
 * Stopping Music Player Daemon mpd           [ OK ]
habbe@judgement-studio:~$ /etc/init.d/mpd start
 * Starting Music Player Daemon mpd
listen: Failed to listen on any (line 69): Address already in use
Aborted

7
Yleistä keskustelua / Google+
« : 30.06.11 - klo:01.00 »
http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2011/06/29/googlelta-oma-yhteisopalvelu-nujertaako-tama-facebookin/20119119/66
"Google+:n Circles-toiminnolla käyttäjä voi vetää ihmisiä hiirellä omiin piireihinsä, jotta hänen ei tarvitse julistaa asioitaan kerralla koko maailmalle."

Been there, done that, sanoo Diaspora-käyttäjä.

EDIT: oho, facebookissa on myös tämä ominaisuus! Tilapäivityksessä voi määrittää, kenelle päivitys menee, ja sinne voi valita itsemääritettävät ryhmät.

8
Suoraan paketeista saatava realtime-kernel on hankala, koska uuden läppärini wlan ei toimi sen kanssa. Parhaiten läppäri toimii kernelin 2.6.38-8-generic #42~lucid1-Ubuntu kanssa, jonka olen asentanut varastosta
http://ppa.launchpad.net/kernel-ppa/ppa/ubuntu

No, miten saisin helpoiten tämän kernelin kanssa toimivan ffado-asennuksen? Tai voin myös vaihtaa kernelin, kunhan wlan toimii. ffado-diag sanoo että
"The new FireWire kernel stack is loaded.
This stack is not supported by FFADO. Please use the old stack."

No, tässä käyttämässäni kernelissä ei ole vanhaa stackia ollenkaan saatavilla. Mitäs kannattaisi tehdä?
jackd -R -v -dfirewire -r44100 -n3 -p128

antaa

Jack: JackThreadedDriver::Start
firewire ERR: Could not start streaming threads
Cannot start driver
JackServer::Start() failed with -1
Jack: JackServer::Close



9
Haluan gnome-paneelin pois käytöstä, niin, ettei se edes käynnisty.

gconf-editorin avulla olen tehnyt seuraavaa:

desktop/gnome/session ja "required_components_list" olen poistanut olion "panel"
desktop/gnome/session/required_components_list olen vaihtanut "panel" arvoksi "cairo-dock" (koska sitä haluaisin käyttää)

Nämä eivät kuitenkaan toimi, gnome-panel latautuu aina vaan, ja uudelleenkäynnistyy jos sitä yrittää tappaa. Välissä on toki kokeiltu myös poistaa kaikkia asetustiedostoja. Ubuntuni on 10.04.

10
Käytössäni on HP Elitebook 8440p, jossa Intelin näytönohjain. Langattoman surffailun virrankulutus muuttui ytimen myötä seuraavasti:

2.6.32-30        ~12-14 wattia
2.6.38-8          ~10-12 wattia

Onko kellään hajua, mistä tuo (aikamoinen) ero tulee? Näytön kirkkaus on tietysti pysynyt samana, noin keskikohdassaan. Uudemmassa ytimessä näytönohjain toimii ainakin sikäli paremmin, että VGA-liitäntä toimii. Ehkä näytönohjaimen ajurit mahdollistavat jotain uusia virransäästöominaisuuksia? Olen huomaavinani, että kiintolevy sammuu välillä pidemmäksi aikaa mitä ennen, mutta ehkä muistan väärin.

Muutenkin olen hämmentynyt, sillä vanha thinkpadini X61S vei enemmän virtaa säälittävän 1.6GHz prosessorinsa kanssa, vaikka tässä uudessa HP:ssa on neljä ydintä.

11
http://www.botoksiband.fi/Botoksi/dog_eat_dog_041110.mp3

Saffire LE, Thinkpad X61S

Ubuntu 10.04 64bit

jack 0.118.0
ffado 2.0.0
ardour 2.8.6

+ jonkin verran avoimia plugareita rumpuja ja laulua varten, esim. SC4 -kompuraa tuli käytettyä jonkin verran

Rummut äänitetty kahdella mikillä, basarissa oli Sennheiser (mallia en muista), overheadina AKG C414 XLII. Tämä on demon suurin ongelma, sillä stereopari on kyllä melkein pakollinen jos oikeasti ruvetaan äänittelemään. Asiaa korjattu splittaamalla mono stereoksi ja käyttämällä semmosta stereolaajentajaa, jonka nimeä en nyt muista.

Basso äänitetty linjaan J-station -mallintajan läpi, muutamassa kohdassa tuplattu itsetekemäni fuzzin läpi.

Kitarat on äänitetty yhdistelmällä
Les Paul
Marshall 2553
4x12 kaappi jossa Celestion Greenbackit
Shure sm57 sekä AKG C414
yksi särö- sekä delaypedaali

Laulut on äänitetty mikillä AKG C414.

Etuasteena ainoastaan Saffiren oma.

Demo viimeistelyä ja masterointia vaille valmis. Olkaatten hyvät!

12
Käsissämme on ongelma, sillä jotta datamme olisi käytettävissä kaikilla kolmella tärkeimmällä käyttöjärjestelmällä, Windows/OSX/Linux, niin tulisi olla kaikissa toimiva tiedostojärjestelmä. No, FAT32 on tällainen, mutta se on vanhentunut ja rajoittunut (esim. ei yli 4GB tiedostoja). Apple kulkee omia polkujaan, ja varmasti käyttää tulevaisuudessakin omaa systeemiään.

Mitä kannattaisi käyttää? Voidaan myös pohtia, mikä on tulevaisuus tällä saralla. Itse pidän ongelmaa vakavana. Data tulee yhä enemmän kannettavaksi, mutta Applen ja Windowsin takia tätä ei pystytä kunnolla hyödyntämään, ellei synny OS-tiedostojärjestelmää, johon kaikkien kannattaa vaihtaa... Käytännössä siis uuden järjestelmän tulisi olla ominaisuuksiltaan ja tehokkuudeltaan parempi mitä mikään nykyinen systeemi. Ja senkin jälkeen on mahdollista, että Apple tai Windows  tekevät siitä omat suljetut versionsa.

Kuinka hyviä ovat Applen/Windowsin ext-ajurit? Onko joku järjestelmä fat32:sen lisäksi jonka kaikki hallitsisivat? Olisiko mahdollista koodata joku itseasentuva systeemi, joka asentaisi esim. Btrfs-ajurit OSX:lle ja Windowsille kun tällainen kiintolevy yhdistettäisiin kiinni (esim. USB:n kautta)?

13
Ubuntu tietokoneissa / nautilus ja sftp on hidas
« : 18.10.10 - klo:19.58 »
Otan nautiluksella ssh-yhteyden serveriin. Kansioiden selaus on tahmeaa, ja tiedoston siirrot naurettavan hitaita. Jos mounttaan serverin (kansion) ohjelmalla sshfs, niin kaikki toimii niin kuin pitää (nautiluksellakin). Onkohan muilla tällaista ongelmaa, ja onkohan tämä bugi vai joku asetusongelma.

14
Anteeksi jos provosoin, mutta välillä menee täysin hermo tähän touhuun. Vaatimukseni:

-gapless playback
-jack-ulostulo
-mahdollisuus kuunnella albumi kaksoiklikkaamalla sen nimeä tai mielellään levyn kansikuvaa
-vielä lisävaatimuksena kuunnella (mahdollisen) databasen ulkopuolinen musiikkitiedosto kaksoisklikkaamalla esim. nautiluksessa

Linuxille ei ole yhtään toisto-ohjelmaa, joka täyttää em. vaatimukset ja se on FARSSI.

Säädin turhaan gstreameria (rhythmbox ei suostunut soittamaan mitään), pulseaudion jack-sinkit rampauttaa sen täysin, xmms2 ei näyttänyt toimivan jackin kanssa, mpd:n databasen päivittäminen on raivostuttavan hidas, kaikissa soittimissa on jotain aivovammaista. Aqualungia nyt ehkä alan käyttämään vaikka senkin käyttö on näköjään playlistiin perustuvaa joten hanua.

Toisessa koneessa olen käyttänyt mpd+ario -yhdistelmää, jota saa myös hävetä, jos saa kaverilta cd:n jota haluaisin kuunnella heti. Databasen "päivitys" rakentaa koko basen uudelleen ja siinä menee varmaan 5 minuuttia, ennen kuin saan ripatun levyn kuultaviin. Tai jos haluaa soittaa sillä vaikkapa ton tiedoston joka on työpöydällä.

15
fdisk antaa tietoa

Koodia: [Valitse]
Disk /dev/sda: 120.0 GB, 120034123776 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        1530    12289693+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            1531        2746     9767520   83  Linux
/dev/sda3            2747        3232     3903795    5  Extended
/dev/sda4            3233       14593    91257232+  83  Linux
/dev/sda5            2747        3232     3903763+  83  Linux

Pystyn mounttaamaan sda1:sen (windows) ja sda2:sen (ext4, root arch linuxille), mutta kun kokeilen sda4:sta (ext4, \home osio) niin alkaa kuulumaan ihme ääniä kovalevystä, eikä se mounttaudu. Ihan kuin levy jumittaisi jotenkin. Välillä kuuluu klikkejä.

Ongelma alkoi eräs kaunis syysilta ilman mitään varoituksia. Pistäessäni tietokonetta kiinni alkoi tuo ihme ääni, eikä loppunut mitenkään, ennen kuin pistin virtakytkimestä virrat pois. Silloin tuli myös ilmoituksia, ettei pysty suorittamaan jotain tietokoneen sammuttamiseen liittyviä komentoja.

mount -t ext4 /dev/sda4 /mnt/sda4/ antaa seuraavaa (testailen puppy linuxilla)

Koodia: [Valitse]
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda4,
       missing codepage or other error

dmesg | tail antaa

Koodia: [Valitse]
Descriptor sense data with sense descriptors (in hex):
        72 03 13 00 00 00 00 0c 00 0a 80 00 00 00 00 00
        08 5f 83 ab
sd 0:0:0:0: [sda] Add. Sense: Address mark not found for data field
sd 0:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 08 5f 83 78 00 01 00 00
end_request: I/O error, dev sda, sector 140477355
ata1: EH complete
JBD: Failed to read block at offset 26593
JBD: recovery failed
EXT4-fs (sda4): error loading journal

Onkohan mitään tehtävissä, vai onko kovalevy ja osiossa olevat tiedot menetetty?

16
Asensin uusimman ubuntustudion mediakoneelleni, sillä hermo paukahti muutamaan Archiin liittyvään juttuun. Eipä tämä hirveästi helposta Ubuntupuolellakaan!

Nyt olisi tarkoitus tehdä otsikon mukainen proggis. Minulla on dvd-levy, jonka videomateriaalia haluan editoida.

Ihan ensiksi: millä ihmeellä voin katsella levyn sisältöä? Totem jämähtää ja sanoo:

Koodia: [Valitse]
libdvdnav: Language 'en' not found, using '��' instead
libdvdnav: Menu Languages available: ��

*** libdvdread: CHECK_VALUE failed in /build/buildd/libdvdread-4.1.3/src/nav_read.c:263 ***
*** for dsi->dsi_gi.zero1 == 0 ***

Ja noi kysymysmerkit on tosiaan kysymysmerkkejä terminaalissa. Vlc -> avaa levy näyttää levyasemaksi "��", edelleen näen itsekin pelkkiä kysymysmerkkejä. Ei ole mitenkään yllätys että terminaali sanoo
Koodia: [Valitse]
libdvdread: Can't stat ��
Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
[0x1b6d6d8] dvdread demux error: DVDRead cannot open source: ��
[0x1c007a8] main access error: no access module matched "dvd"
[0x1c47d18] main input error: open of `dvd://��' failed: no access module matched "dvd"

No, mitäs tekee nautilus? Mountatun dvd:n kohdalla on ilmoitus "Nämä tiedostot ovat Video DVD-levyllä" ja sitten on "Avaa VLC media player" -nappi. Napista painamalla toisto alkaa ja toimii!

Mites tämä videomateriaali ripattaisiin koneelle ja millä ohjelmalla sitä voisi editoida? Kokeilin jo esim. Kinoa, mutta siinähän ei voi edes lisätä tekstiä joten se ei käy. Kdenlive ei tehnyt muuta kuin kaatuili, sitä paitsi olen Gnomessa.

Wanha kerneli on käytössä mutta eipä uudemmallakaan toimi: 2.6.31-11-rt #154-Ubuntu SMP PREEMPT RT

Tuo tarvitaan sillä fw-äänikorttini ei toimi 2.6.32 tai 2.6.33 kerneleillä. 2.6.34 olisi kyllä OK.
 

17
http://lesswatts.org/index.php

Ovatko tämän sivuston patchit mukana nykyisissä kerneleissä?

19
'fluidsynth -i path_to_soundfont midifile -F outputfile' ei toimi, vaan kaikki instrumentit ovat ensimmäistä säveltä lukuunottamatta pianoja.

'timidity -OF midifile' ei toimi, vaan sanoo "Can't open soundfont file", ja hukkaa pari instrumenttia, tosin jättää yhden oikein.

Molemmat ohjelmat soittavat miditiedoston oikein oikeilla instrumenteilla.

Onko muita ehdotuksia?

20
Varmuuskopioinnissa on aina ihmetyttänyt se, kuinka hankalaa muutosten välittäminen on. Eli jos muutan tiedoston nimeä, tai paikkaa, varmuuskopioinnissa on pakko tuhota vanha varmuuskopiossa, ja kopioida uudet.

Toisaalta tiedoston paikka kovalevyllä on toissijaista, ehkä nimikin on. Tärkeää on vain se, miten löydän haluamani tiedoston.

Miksei tiedostojärjestelmä voisi toimia niin, että jokaisella tiedostolla olisi "tageja", hieman kuten musiikkitiedostoissa nykyään on? Tiedostoilla ei olisi enää "paikkaa" vaan ne ovat samanarvoisesti tietyllä kovalevyllä / osiolla. Tiedoston "nimi" olisi yksi tagi.

Tiedostoselain näyttäisi ne tiedostot, mitkä haluat tagien avulla näkyvän. Valitse "musa", "mp3", "proge", "kovin kama ikinä" ja näet esim. Yesin Close to the Edgen. Valitse "kuvat", "2009", "Pariisi" niin näet tämän vuoden lomamatkan kuvat.

Tiedostojen nykyinen sijainti on vain yritys pistää tiedostot järjestykseen. Oma ehdotukseni olisi siinä parempi, että tiedoston hakeminen olisi luonnollisempaa eli ihmiselle sopivampaa.

Analogia työpöytään: kaikki paperit ja muut laitetetaan työpöydälle, jos ei juuri nyt jaksa eritellä niille omaa paikkaa esim. laatikosta. Kohta työpöytä on sekaisin, ja on pakko järjestellä paperit... Mutta esittämäni tiedostojärjestelmä pitää työpöydän sekaisena, koska löydät sieltä kaiken tagien avulla! No, tietysti joku ei jaksa merkata tageja, ja olisihan siinä enemmän kirjoitettavaa kuin tiedoston nimi ja paikka. Tässä on akilleen kantapää.

Niin, varmuuskopioinnissa siirrettäisiin samoihin tiedostoihin vain yhtenevät tagit. Ei ole syytä siirtää koko tiedostoa uudestaan. Vain informaatio siitä, miten haluan tiedoston ilmenevät minulle, siirtyy.

Sivuja: [1] 2