Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arello

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
61
Siinä, mitään application profiileja en ole asettanut. (Yleisesti kuitenkin niiden enable on päällä.)

62
Vaihdoin BIOSista ensisijaisen graphic card asetuksen PCI Slotista PCIEx:ään, koska PCI-E:ssähän se on kiinni ja... ei auttanut. Löytyi BIOSista muitakin asetuksia esimerkiksi noista PCI Sloteista ja muista, mutta en niistä osaa sanoa juuri juuta tai jaata. Olisihan tuon vaihdetun asetuksen kai pitänyt olla ratkaiseva... (Noissa PCI Slot 1-3 IRQ asetuksissa oli jotain auto-asetuksia oletuksena ja vaihtoehtoina jotain numeroita, mistä ei mitään hajua.)

Tämän jälkeen asensin tuon ajurin uudelleen, ei auttanut. Liitteenä dmesgin (t)uloste.

63
Sanoo seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
ii  nvidia-367                                    367.57-0ubuntu0.16.04.1                    amd64        NVIDIA binary driver - version 367.57
ii  nvidia-opencl-icd-367                         367.57-0ubuntu0.16.04.1                    amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-settings                               361.42-0ubuntu1                            amd64        Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

EDIT: Tarviikohan NVidian X server settingsejä muuten peukaloida? Se kun ilmestyi asetuksiin tuon suljetun ajurin myötä.

64
GF114 [GeForce GTX 560 Ti] on näyttis niin kuin aloitusviestissäkin mainitsin. Päivitetty loki liitteenä (suljettujen ajurien kanssa). En nyt tosin tarkalleen muista, boottasinko edes siinä välissä, kun vaihdoin takaisin avoimiin, jolloin lokissa ei ehkä olisi eroa? Muistaakseni boottasin... No, menen nyt nukkumaan ja ihmettelen huomenna taas.

65
Asennus on ehkä hieman nyt edistynyt, ettei se tyssää tuohon aiempaan virheilmoitukseen, mutta säätäessä jotain omiani tuli tämä ongelma näyttiksen kanssa. Sitä ennen Steam oli ilmoittanut, että "glXChooseVisual failed" ja nyt tuon näyttisongelman jälkeen Steamin suorittaminen päätteessä antoi puolestaan tällaista:
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)

Ei kyllä mene putkeen tämä päivä, hohhoijaa.

66
Siinä olisi.

67
Yrittäessäni ratkoa muita ongelmia, kokeilin vaihtaa GTX560 Ti näyttikseni nVidia-ajurit x.orgista suljettuihin. Tuloksena kävi jotain outoa. Näyttöni on max resoltaan1440x900 (ilmoitti myös 60Hz). Nyt kuitenkin ainoa mahdollinen näyttöasetus on 1024x768 76Hz ja vaikka vaihdoin ajurin takaisin, niin ainakaan tällä ensimmäisellä bootilla tuo asetusongelma ei ole vielä korjaantunut. En tiedä, miten tämä on suorituskykyyn muuten vaikuttanut, mutta en mielelläni näin pienellä resolla konetta säännöllisesti käyttäisi...

68
Pelit / Vs: Steam asennus ongelma[ratkaistu]
« : 12.11.16 - klo:19.20 »
Itsellä sama ongelma (paitsi että Oma Ubuntuni on 16.04 LTS) ja jos yritän uninstallata Steamia, niin ei anna, koska "Pakettia libcomerr2:i386 ei voi poistaa". Enkä myöskään saanut tuolla komennollakaan toimimaan.

EDIT: Seurasin reddit-linkin ohjeita ja pääsin ihan loppusuoralle, kunnes asennus keskeytyi ja Steam-updater röyhtäisi tällaisen: "Fatal error: Failed to load steamui.so"

69
On tämä nyt elämä. Sori tuplaposti, mutta nyt ongelma muuttui ihan toisenlaiseksi. Olen kokeillut eri muistitikuilta boottailla, mutta jostain syystä BIOS ei tunnista toista tikkua ja toisesta boottaillessa kone herjaa seuraavaa:
Missing parameter in configuration file. Keyword: path
gfxboot.c32: not a COM32R image
boot:

Paria jälkimmäistä riviä se jää sitten toistamaan. Ubuntun käynnistyslevyn luonnilla olen siis koettanut USB-käynnistimet luoda.

70
Meinasin siis, että ne ovat varmaan silleen vaan tiedostoina salattuna/formatiltaan muutettuna, ettei niitä esimerkiksi voisi avata vaikka jollain toisella selainohjelmistolla. Eipä sillä, että olisi tarvinnut.

Hmm, nyt kun tuota asennustiedostoa joka tapauksessa lähti latailemaan, niin olisikohan pitänyt siirtyä samalla vaikka MATE-pohjaiseen? Unity on tähän saakka ollut minulle vähän turhan kömpelö, kun sitä ei aina voi tarpeeksi kustomoida. Xfce-pohjaista Ubuntu Studiotakin olen käytellyt lähinnä miniläppärillä, mutta siinä on välillä ollut ongelmia pöytäkoneellani. Vakaat audioasetukset ja mahdollisuudet viritelmiin päivitysten ajantasaisuudesta huolimatta ovat kuitenkin tärkeimmät seikat minulle distrossa. Tähän saakka olen pöytäkoneella tehnyt niin, että asennan normibuntun ja komennan:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ubuntustudio-audio
sudo apt-get install ubuntustudio-audio-plugins

71
Näin ainakin jonkin bookmarkbackups kansion, mutta odotin niiden olevan jossain .html muodossa. Kai ne on sitten vaan semikryptattu sinne. No, otin koko kansion muun sälän ohessa ja laitan asennuksen vetämään. Toivottavasti se sujuisi ilman ongelmia.

72
Hmm, missä on tuo sqlite3?

73
Ei reagoi mihinkään. Asennan siis uusiksi puhtaalta?

EDIT: Minne Firefox muuten tallentaa kaikki asetuksensa+kirjanmerkit? Kansiosta .mozilla en ensi näkemällä ainakaan kirjanmerkkejä löytänyt.

74
Muistaakseni kokeilin virtuaalikonsolwitakin jo, mutta voin kokeilla uudelleen jossain välissä kunhan kerkeän. Näyttis on AMD:n joku en nyt muuten muista, mutta Kap Verde (Pro?) nimellä pitäisi löytyä tarkat speksit.

75
Kun käynnistän (teoriassa onnistuneesti) päivittyneen 16.04:n, aloitusnäyttö pitää sisällään vain muutaman rakeisen värin ja viivoja ikonisella ubuntu-violetti taustalla. Mihinkään ei näyttäisi reagoivan, kun painelen kaikenlaista. Kun käynnistän vanhalle kovolle jääneeltä 12.04:ltä, voin käsitellä päivittyneen käyttiksen tiedostoja aivan normaalisti, joten ihan puihin päivitys ei voinut mennä. Voisiko vika olla vain videoasetuksissa ja olisiko mitään vippaskonstia tehtävissä vai asennanko päivityksen suosiolla puhtaalta pöydältä laittaen nykyisen sileäksi vaan?

76
Kokeilen varmaan ensin päivittää miniläppäriini 16.04:n, mutta välillä se kysyy sitä päivitystä, mutta joskus ja enimmäkseen ei kysy. En myöskään löydä päivitysmahdollisuutta näilläkään ohjeilla. Ohjelmistopäivityksissä ei ole mitään merkintää uusimmasta versiosta vaikka sen pitäisi ilmoittaa LTS:stä. Ihan sattuman varassa on, kysyykö se LTS-päivitystä käynnistettäessä. (Miniläppärissäni on xfce4-pohjainen Ubuntu Studio, mutta sama ongelma on Unityllakin.)

JACK-pulseaudio sink-systeemit saattaa todennäköisesti mennä rikki, mutta varmaan varmuuskopsaan filut ja systeemit joka tapauksessa ennen päivitystä, jos onnistun sen tekemään tuosta ilmoitusongelmasta huolimatta.

Otsikon kirotushärö myös korjattu...

77
Sitä vaan tässä pähkäilen, että kannattaako tuota uusinta julkaisua päivittää nykyisestä 14.04:stä lennosta, kun mahdollisuutena olisi asentaa se ilman USB-bootteja yms. Jonkin verran minulla on pari audioasetusta. Voiko ne mennä pahasti rikki, tai muut asetukset? Toki voisin miniläppäriä koettaa ensin päivittää ja ihmetellä sitä sitten. (Miniläppärissäni on xfce, pöytiksessä unity.)

EDIT: Otsikko fix'd.

78
En tiedä, miten se tehdään. Varmaan tämä setuppi toimii nyt näinkin.

79
Oikeastaan koneessani on nyt kolme kiintolevyä (+ulkoinen) laitteistoasennusten jälkeen. En tiedä, menikö nuo tunnisteet uusiksi sen seurauksena, kun jäi tuo uuden virtalähteen virtaliitin aluksi liian löysälle tuosta SSD:stä (saattoi mennä siitäkin, kun asetin levyjä uusiksi emon SATA-liitännöissä), mutta se on nyt joka tapauksessa sdb. Uudesta teran levystä tuli sda ja vanha 80 gigan kiintari on sdc. Ennen SSD oli sda, 80Gt sdb ja ulkoinen sdc, kun katson vanhoista lokitiedostoista. No, kokeilen asentaa grubin nyt tuolle sdb:lle pelkästään.

80
Grubin päivitys ei auttanut ja kun kokeilin komennolla (tapauksessani sudo grub-install /dev/sdb1) asentaa sitä Ubuntu-kovolle uudestaan, niin yskäisi tällaisen ulos:

Lainaus käyttäjältä: Terveisin: Terminal
Installing for i386-pc platform.
grub-install: varoitus: Tiedostojärjestelmä ”ext2” ei tue upotusta.
grub-install: varoitus: Upottaminen ei ole mahdollista.  GRUB voidaan asentaa tällä asetuksella vain käyttäen lohkoluetteloja.  Lohkoluettelot ovat kuitenkin EPÄLUOTETTAVIA ja niiden käyttöä ei suositella.
grub-install: virhe: ei jatka lohkoluetteloja.

Sinänsä kummallista, että se herjaa tuosta ext2:sta, kun tuo kovo (sdb1) johon koetin sitä asentaa, on kyllä ext4.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11