Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Deceiver1

Sivuja: 1 [2]
21
Päätit sitten aloittaa tutustumisen ihan ytimestä?  ;D

Yksi vaihtoehto on LVM:n käyttö jos haluat ihan vapaasti käyttää näitä kahta kovalevyä samanaikaisesti.

http://opensuse.fi/LVM

Normikaverit olisivat hakeneet yhden 1TB kovon ja asentaneet kaikki sinne.

Sitten on myös kovalevyjen osiointi siten esim ohjelmat menevät toiseen kovalevyyn ja data toiseen.

http://linux.fi/wiki/Linuxin_hakemistorakenne
http://linux.fi/wiki/Miten_osioisin_kiintolevyn

Joo miten sen nyt sanois "P**se edellä puuhun niin tietää minne sitten tipahtaa" :D
Ei vaan.. Siis olis just meininki että koneessa olevat 2 kovoa toimis niin, että saisin asennettua Linuxin ja tarvittavat härpäkkeet vaikka 1.kovolle ja yli jäänyt "vapaa tila" sais ns. latauksille,kuville yms. En vain saa nyt tuota toista pelittämään laitanko siis 2.kovon: ext4 /home/media (500Gb)? vai miten saisin sen niin että voisin myös myöhemmin muokata tätä osiota lisäämällä ja poistamalla tiedostoja?

En tiedä kuinka ymmärrettävästi tämän nyt taas kirjoitin.

22
Asensin pöytäkoneelleni Ubuntu 12.04 ja ongelmana minulla tässä tuli sellainen, että kuinka saan toisen kovalevyn myös käyttöön? Asentaessani tietokone kyllä tunnistaa kummatkin kovalevyt, mutta en nyt vaan hoksaa kuinka osioisin niin, että saisin käyttööni myös toisen kovon. Olen netistä ja täältä foorumilta yrittänyt katsella kuinka minun tulisi osioida, mutta ei vaan ymmärrä. Jos joku olisi niin ystävällinen laittaisi minulle ohjeet rautalangasta? Ajattelin, että voin asentaa Ubuntun uudelleen ja laittaa osioinnit kerralla kuntoon.

Yritin myös GParted -ohjelmalla saada toimimaan. Sain kovalevyn näkymään, mutta en saa tehtyä sinne mitään muutoksia, esim. Tallentaa tiedostoja  :D

Gparted näyttää kovot näin :
dev/sda ja dev/sdb (kokoa kummallakin on n. 500 GiB)


Ps. Alkaa jo epätoivo tulemaan

Kiitos!


23
Kiva homma :), itse en noista loruista ollut yhtään varma kun en ole koskaan tuota ndiswraperia tarvinnut. Lisäätkö ketjuun että ratkaistuJoo kyllä tää nyt on ratkaistu :D Jospa joku osaa samanlailla säheltää kuin minä ja saa toimimaan. Kiitos vielä kerran.

24
Avaa pääte (yleensä ctrl+alt+t) tai etsi sen niminen ohjelma valikoisa kuin pääte. Avaa se. Kopioi sinne nuo komennot.

Jälkimmäinen avaa tekstinkäsitely ohjelman jossa on tekstiä. Lisää tekstitiedoston  loppuun uudelle riville ndiswrapper ellei tiedostossa sitä jo ole. Tallenna tiedosto ja käynnistä kone uudelleen.  

Joo tein kuten laitoit ja aukesi tekstitiedosto joka oli aivan tyhjä?
Okei! :D Se toimii! En tiedä mitä siinä tapahtu kun se herjasi jotain, että "tätä tiedostoa ei ole yms." käynistin koneen ja nyt pelaa! KIITOS PALJON! :)

25
Avaa pääte (yleensä ctrl+alt+t) tai etsi sen niminen ohjelma valikoisa kuin pääte. Avaa se. Kopioi sinne nuo komennot.

Jälkimmäinen avaa tekstinkäsitely ohjelman jossa on tekstiä. Lisää tekstitiedoston  loppuun uudelle riville ndiswrapper ellei tiedostossa sitä jo ole. Tallenna tiedosto ja käynnistä kone uudelleen.  

Joo tein kuten laitoit ja aukesi tekstitiedosto joka oli aivan tyhjä?

26
Kokeile päätteessä
Koodia: [Valitse]
sudo ndiswrapper -m
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/modulesLisää (ellei jo ole) tiedoston loppuun uudelle riville ndiswrapper
Tallenna
Ja käynnistä kone uudelleen.


Eli tuota hmm.... Anteeksi yksinkertaisuuteni, mutta en nyt oikein hoksannu että minne  kirjoitetaan ja mitä? :D tiedosto on nimeltään bcmwlhigh5.inf. senkö perään kirjoitetaan jotain vai miten? En vaan nyt osaa :D

27
Kiitos vinkeistä!

muistaakseni nuokin vaihtoehdot taisin kokeilla, ehkä tein jotakin väärin?! :D En ainakaan tunnusta.
Mutta lisää vinkkejä otetaan vastaan! (ihan siltä varalta jos en saa sitä vielä hetkeen toimimaan) En taida kuitenkaan olla ensimmäinen aloitteleva linux-tähti, joka tämän samaisen aiheen kanssa rämpii....seuraava vaihtoehto on ostaa 40 m nettipiuhaa mut sitä en haluisi tehdä, kun on toi tikkukin niin uusi. 

28
Hei!

Aloitin tässä viikko sitten käyttämään ihan ensimmäistä kertaa linux ubuntu 11.10 pöytäkoneellani ja muuten olen ollut tyytyväinen, mutta.... en saa nettiä asennettua niin, että asentamani "windows ajuri" käynistyisi samalla kun aukaisen tietokoneen. Joudun joka kerta avaamaan ohjelman " windowsin langattomien verkkokorttien ajurit" ja asentamaan tiedoston "bcmwlhigh5.inf" ja tämä on pidemmän päälle turhauttavaa.  Jos joku muukin on tämän kyseisen laitteen kanssa taistellut ja saanut itselleen toimivaksi niin olisitko ystävällinen ja kertoisit minullekin tarkasti,vaihe vaiheelta kuinka tämä tehdään niin olisin kiitollinen!?  :o

Olen todella monia ohjeita yrittänyt noudattaa ja en vaan vieläkään keksi miten saan tätä toiminaan.  :-\

ps: toivottavasti ilmaisin asiani tosi epäselvästi :D

Sivuja: 1 [2]