Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anttimr

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 82
81
Minua kiinnostaisi tietää kuinka paljon Voima-lehden toimituksessa ja taitossa käytetään mainittuja 5-10 vuotta vanhoja tietokoneita.

82
Koodia: [Valitse]
$ apt-cache search gambas sqlite3
gambas3-gb-db-sqlite3 - Gambas sqlite3 driver database component

Edellistä vaustausta täydentäen

83
Toisaalta Ubuntun uusissa versioissa on usein bugeja, klipit ja glipit ohjelmat eivät toimineet edellisessä versiossa. Nyt Libreoffice oikkuilee siten, että en aina saa suljettua tiedostoa enkä edes lopetettua sitä valikosta, vaan napsauttamalla ristiä, joka saa ikkunan sulkeutumaan ..... Ja jos joku tietää lääkkeen Libreofficen oikkuiluun, olisi sekin mukavaa, vaikka vika ei kovin merkittävä olekaan.

Joo, olen itsekin törmännyt tuohon ikävään, satunnaisesti ilmaantuvaan bugiin, ettei LibreOfficen menu yläpalkissa reagoi klikkauksiin. Bug on avoin ja korjausta ei vielä ole.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/libreoffice/+bug/1085169

Kiertotienä on poistaa paketti, joka siirtää menun "unitymaisesti" yläpalkkiin, mutta silloin häviää muukin gtk-tuki ja LO:sta tulee paljon karumpi.

Onglema ei vaan kuulu tämän otsikon alle. Mitä jos Pontus12 tekisit tästä ongelmasta toisen ketjun, jossa vikaa ja siihen ilmaantuvia korjauksia voidaan seurata?

84
Heitän lonkalta: asenna paketti libmgl-dev. Dev-päätteisiä paketteja tarvitaan yleensä kun käännetään jotain.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libmgl-dev
ps. ylläpito, jälleen kerran iski täysin turha 60-sekunnin varoitus monta kertaa ja siitä seuraava "Sinä lähetit jo tämän viestin!". Yksinkertaisen vastauksen perille saamiseen meni turhaan aikaa. Painetta Canonicalin suunnalle, kiitos!

85
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreofficen .dbf-bugi?
« : 21.01.13 - klo:22.03 »
Kokeilin huvikseni.
Eipä auennut. Asensin paketit libreoffice-java-common libreoffice-base ja aukesi.

QGISillä voi myös pätevästi käpistellä ominaisuustietoja, taulukkolaskentaohjelmisto ei liene välttämätön.

ps. shapefilen pitäisi kuolla

86
Tiedostojärjestelmä on häiriintynyt, kiintolevy on mahdollisesti menossa rikki. Lähtökohta mennä pelastamaan tiedostot live-cd:llä eli asennuslevyllä oli oikea. Tiedostojärjestelmän liittäminen ei vain onnistu - ainakaan tavallisesti klikkaamalla.

Itse yrittäisin ensimmäiseksi, edelleen live-cd:llä, liittää 10.04:n sisältävän tiedostojärjestelmän komentoriviltä vain luku-tilasssa.

Mene päätteeseen ja anna käskyt
Koodia: [Valitse]
sudo mkdir /media/levy
sudo mount -o ro /dev/sdb1 /media/levy

Tämä ei todennäköisesti onnistu vaan päättyy samaan herjaan kuin edellinen yritys, mutta kannattaa kokeilla ensimmäiseksi. Jos levyn saa liitettyä niin sitten kopioi tärketä tiedostot talteen ihan tiedostoselaimella.

Seuraavaksi koittaisin mount-komentoa toisen superblockin kanssa. Siitä lisää ohjeita myöhemmin.

Kolmas vaihtoehtoehto olisi ajaa fsck-tiedostojärjestelmän korjaus, mutta se tekee muutoksia, jotka periaatteessa saattavat sekoittaa tilannetta lisää.

Tärkeää on, että aluksi yrittää olla tekemättä muutoksia / kirjoittamatta vialliselle levylle ettei mikään mene pahemmin sekaisin.

87
Laitealue / Vs: Lubuntu Wlan katosi [ratkaistu]
« : 15.01.13 - klo:12.42 »
hyvä homma! Fn+F2 ei tietty toimi, jos wlan-symboli on jossain muussa funktionäppäimessä tai jos sille on näppimistön ulkopuolella erillinen kytkin.

88
Laitealue / Vs: Lubuntu Wlan katosi
« : 15.01.13 - klo:11.58 »
Mitä vastaa päätteeseen annettu komento

Koodia: [Valitse]
rfkill list all
Oletko kokeillut näppäimistöltä laittaa wlan:ia käyntiin. Fn+F2 näppäimillä tms.
BIOS:issa kannattaa käydä tarkistamassa, ettei langatonta verkkoa ole poistettu käytöstä rautatasolla.

89
Geoserver on tuttu, ja sen asennus on perin helppo. Pudottaa vain haluamaansa hakemistoon, ja asettaa pari ympäristömuuttujaa. Java on pakollinen. Mainio ohjelmisto, jonka kehityksestä tiedän Suomesta maksetunkin tukirahaa.

...

EDIT2: Äh, stylessä oli häikkä, layer postgre-kannasta näkyy Geoserverin välittämänä OK!

Hyvä juttu, kun alkoi pelata!

Geoserveriä ei näytä olevan tuolla UbuntuGIS -paketeissa. Onko tietoa miksei?

Geoserveriä ei ole paketoitu myöskään Debianiin tai Debian-GIS repoon - ja suurin osa UbuntuGIS:n paketeista on Ubuntuun sovellettuja versioita näiden paketeista. Jotain keskusteluja paketoinnista on käyty http://lists.debian.org/debian-gis/2011/05/msg00006.html

Samoin ei ole paketoitu muitakaan Javalla kirjoitettuja FOSS GIS-ohjelmistoja kuten geotools,uDig, gvSig...
Arvelisin, ettei sitä ole nähty kovin tarpeelliseksi, koska projektien omilla sivuilla ne tarjotaan Javan periaatteellisen alustariippumattomuuden vuoksi mm. linuxeihin helposti asennettavissa formaateissa.      

Toisin on C/C++ kirjoitetun ohjelmistopinon laita (mm. GDAL, OGR, ja GEOS-kirjastot, PostGIS, mapserver, QGIS, GRASS). Jos näitä ei paketoitaisi, pitäisi jokaisen loppukäyttäjän kääntää koko soppa lähdekoodeista itse. Se olisi melkoinen urakka ja este ohjelmien laajalle käytölle.

90
Terve,

Tässä nyt yksi ohje, jossa tuon spatiaaliset laajennokset saat mukaan siihen PostgreSQL-tietokantaan: http://hackgeo.com/cloud-computing/amazon-web-services/configuring-postgresql-9-1-and-postgis-2-on-ubuntu-12-04-in-amazon-aws

Komentorivillä joutuu tekemään, ainakin tuon. Tai kyllä se kaiketi PgAdminillakin onnistuu.

P
Tuossa ohjeessa on lainattu postgis:n asentamisen osalta viime maaliskuulta peräisin olevaa toista ohjetta, joka on jossain määrin vanhentunut ja kannattaa skipata. Tuolloin postgis 2.0 pakettien asentaminen vaati kahden PPA:n lisäämistä. Nykyisin riittää, että ottaa käyttöön ainoastaan ubuntugis-unstable PPA:n. Sieltä tulee tällä hetkellä versio 2.0.1

Templaten luominen yhtä tietokantaa varten ei ole tarpeen, vaikkakin lienee hyvä käytäntö.

Ohjeesta löytyi vähän täydennettävää edelliseen viestiini kyllä.
Tietokannan luomisen ja spatiaalisten laajennosten lisäämisen jälkeen on syytä antaa kaikki julkiset oikeudet tietokannan public-skeemassa olevalle spatial_ref_sys taululle ja geometry_columns sekä geography_columns näkymille.

Tämäkin onnistuu helposti pgadmin3:n kautta.

Lisättyjä oikeuksia tarvitaan, mikäli tietokantaa käytetään postgres käyttäjään verrattuna rajoitetummilla oikeuksilla varustetulla käyttäjäroolilla.


91
Terve !

Oliko siis vielä ongelmana, että pitäisi päästä ilman komentoriviä latamaan PostGIS-tietokantaan shape-tiedostoja?

P

Jep. Tilanne on se, että pitäisi osata luoda spatiaalinen, hmm, kanta tai taulu. EnterpriseDB:n postgres - postgis -asennuksessa mukaan tuli sellainen template, jota käyttäen saatetiin sellainen luoda. Sitten vain graafisella työkalulla shapea sisään. Tässä vaiheessa siis ollaan tämän kanssa, monen muun keskellä.

Ensimmäisessä vaiheessa tietokanta. Luot superuser-oikeudet omaavalla käyttäjällä uuden tietokannan. Etsit pgadminissa luodun tietokannan sisällä olevasta puurakenteesta kohdan extensions. New Extension -> haet laajennusten listasta postgis -> ok -> tietokanta on paikkatietoa ymmärtävä.

92
Lainaus
Tulee virheitä tuossakin, mutta kanta lähti käyntiin. Konffitedostot edelleen kateissa. Lienee parasta kai asentaa järjestelmä uudelleen?

Näin varmaan on. Jos tuo ei mitään palauta:

Koodia: [Valitse]
ls -laR /etc/postgresql/9.1/

93
No se just, kun antaa pakettienhallinnan hoitaa asennukset ja poistot niin näiltä murheiltä vältty... Rootin omistamiin tiedostoihin on erittäin harvoin tarvetta mennä sörkkimään tiedostoselaimella - lukuunottamatta juuri sitä /etc kansiota, jossa on asetuksia.

Varmaan kannattais lähtee liikkeelle kokeilemalla asentaa uudelleen postgresql-common

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install --reinstall postgresql-common

94
En suostu vielä uskomaan. :) Sillä ei sinänsä ole mitään väliä asentaako samat paketit sovellusvalikoimasta vai päätteessä aptilla, aptitudella tms. Pääte antaa vain enemmän informaatiota.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install --reinstall postgresql-9.1 

Varmasti herjaa jotain, jos asennus ei onnistu!

95
Mitä versiota pakettienhallinta tarjoaa metapaketille postgresql? Saa selville käskyllä:

Koodia: [Valitse]
apt-cache policy postgresql
Varmista 9.1 version (virallisen paketin) asentuminen asentamalla päätteessä esim.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install postgresql-9.1
Saman tien asentaisin muut tarvittavat / mahdollisesti tarpeelliset paketit.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install postgis postgresql-9.1-postgis postgresql-client-9.1 postgresql-contrib-9.1 pgadmin3
Ja vielä vinkkinä - vaikka tuossa lukemassasi ohjeessa tehtiinkin toisella tavalla - kannattanee tunnistautuminen muuttaa edellisessä viestissä ehdottamallani tavalla "trust" paikallisille yhteyksille. Vähentää puuttuvista oikeuksista johtuvia ongelmia.

96
Varmaankin suurin kanto kaskessa on, että Ubuntun perusasennus postgre:stä käyttää ident sameuser tunnistautumista. Tarkoittaa, että asiakasohjelman suorittajan käyttäjänimen ja tietokannan käyttäjätunnuksen "login role" pitää olla samat, jotta tunnistautuminen hyväksytään. Asennuksen jälkeen ainoa login role on postgres, joten kantaan voi yhdistää vain Ubuntun käyttäjä postgres. Se tapahtuisi "sudo -u postgres"... ja siitä rataa eteenpäin.

Mutta käytännössä on paljon helpompaa aloittaa niin, että muuttaa postgren hyväksymään kaikkien samalla koneella olevien käyttäjien yhteydet ja myös ilman salasanaa. Yhden käyttäjän koneella tämä ei turvaongelmia aiheuta.

Muutetaan pg_hba.conf  tiedostossa alla olevat rivit vastaavaksi ja käynnistetään postgre uudelleen.
Tiedosto on sijainnissa /etc/postgresql/9.1/main/pg_hba.conf Jos versio on toinen, polkukin on tietysti toinen.  

Koodia: [Valitse]
# "local" is for Unix domain socket connections only
local   all         all                               trust
# IPv4 local connections:
host    all         all         127.0.0.1/32          trust

Lainaus
Versioksi postgresql:ään tuli 9.2 pgadmininin mukaan.
Tämä kuulostaa oudolle, koska 12.04:ssä pitäisi olla 9.1.

Koodia: [Valitse]
You must install at least one postgresql-client-<version> package.Asenna paketti postgresql-client-9.1 toki versiota vaihtaen tarvittaessa.


97
Sitä minä en tiedä, miten moisesta installerista asennettu postgres poistetaan... Enterprisedb:n tuesta löytynee ohjetta?

En suosittele OpenGeoa, koska sieltäkin tulee epävirallinen paketointi ja koska sen virallinen tuki päättyy Ubuntu 10.04:ään. Tuli vain ensiksi mieleen, että olet hakenut koko setin, geoserverit ym. sen repoista, kun huomastin, että postgressin versionumero oli Ubuntun repoja edellä. Näiden paketointien etuna voisi olla helpompi käyttöönotto verrattuna perustavaraan.

Suosittelen UbuntuGIS:n paketointeja, itse asiassa suosittelisin asentamaan mahdollisimman pitkälle kaikki GIS-ohjelmat täältä:
https://launchpad.net/~ubuntugis/+archive/ubuntugis-unstable

Kun sinulla on nähtävästi jo osa GIS-ohjelmapinosta asennettuna, voi PPA:n käyttöön ottaminen jotain ristiriitoja aiheuttaa. Kokeilu omalla vastuulla.
PPA:n PostGis 2.0:ssa sitten todellakin on mukana GUI, jos se on kriittinen pointti...

98
Olet asentanut paketit mistä? OpenGeon repoista? Jos näin, niin paketointi ja pakettien sisällöt poikkeavat Ubuntusta.

muoks.
Katsoin tätä vielä vähän (koska olen aika varma, että paketit on OpenGeosta).
postgresql-9.2-postgis2 paketissa loaderit on, mutta nähtävästi asentuvat /usr/lib/postgresql/9.2/bin/ hakemistoon ja komentotulkki ei niitä löydä, koska PATH ei sinne viittaa.

Menehän päätteessä kyseiseen hakemistoon ja katso pystystkö ajamaan komennon siellä.

Toinen mahdollisuus:
Kokeilepa ladata shapefilet QGIS:n kautta, valikosta Database -> DB Manager. QGIS:iin on itse asiassa tehty useampiakin shape -> postgis lataajia, mutta tuo DB Manager on nykyään eniten ylläpidetty vaihtoehto.

Lainaus
Onnistuin jopa luomaan Geoserveriin Storen Posgresin "template_postigs"-kantaan
Älä mihinkään template-kantaan vie shapeja vaan luo uusi tietokanta ensiksi esim. pgAdminilla.

99

Nyt ei muistu mieleen miten ladataan helposti paketti riippuvuuksineen ilman verkkoa.  :-\

12.10 taitaa sisältää kyseisen verkkokortin ajurin myös.

Jos aloittajalta löytyy nettiyhteyden omaava puhelin usb-kaapelilla tai mokkula, saattaisi pulma ratketa melkoisen helposti...

100
Nautilukseen tuli muutos 3.5-kehitysversion aikana, että käyttäjän omistamien tiedostojen omistajana ei lue käyttäjänimeä vaan "Me" siis Minä. En ole aivan varma onko suomennettavissa, luulisin että on.
12.10. tiedostoselaimena päätettiin poikkeuksellisesti käyttää edellisen eikä uusimman Gnomen 3.4. versiota. Siksi muutos näkyy Ubuntun käyttäjille vasta RR:n aikana.

bugiraportissa jotain keskustelua muutoksesta
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=680282   

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 82