Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anttimr

Sivuja: 1 ... 80 81 [82]
1621
hmz, saiskohan tuota urlia selville kaatamatta firefoxia?Firefoxin laajennus UnPlug hoitaa homman.

1622
Tuossa varmaan tuli jo vastaus siihen mitä haettiin. Mutta mitäpä luulette: voiko sähköpostiohjelman paikalliset kansiot (local folders) jakaa käyttöjärjestelmien välillä. Esimerkiksi niin, että molemmissa on mailiohjelmana Thunderbird ja kansiot sijaitsevat fat-osiolla, joka näkyy molempiin käyttiksiin?
 

1623
Multimedia ja grafiikka / Re: Irfanview - Linuxiin?
« : 03.09.06 - klo:19.24 »
Sitten oikestaan erillisessä ohjelmassa thumbnailien teko joko html:ksi tai vaikka kuvatiedostoksi (laitan luettelokuvat arkistointi cd:lle) jälleen hyvällä käyttöliittymällä ja kattavilla optioilla.

periaatteessa tuokin onnistuu, vaikka itse käyttäisin siihen igalia (joka ei tietenkään kelpaa koska se on komentorivipohjainen ja se täytty konffata kerran, jonka jälkeen koko homma hoituu yhdellä komennolla).

Joo, kiitos kommenteista. Arvasin, että tällainenkin kohta vastauksessa tulee. Komentorivi on varmasti lyömätön työkalu järjestelmän hallinnassa. Mutta yhdistelmänä komentorivi ja kuvien käsittely ei oikein vetoa. Eri käyttäjillä tietenki on erilaiset tarpeet. Kun minä tuon digikuvia kamerasta ehkä muutaman viikon välein, niin se muutaman minuutin säästö minkä jollain skriptijutulla voi saavuttaa, ei merkkaa kovin paljoa visuaalisuuden rinnalla.

1624
Multimedia ja grafiikka / Re: Irfanview - Linuxiin?
« : 03.09.06 - klo:16.02 »
Jannelle vastaus täältä sivusta, mihin minä pääasiassa käytän Irfania. Toki se pystyy paljon muuhunkin.
Kameran muistikortilta tuotuihin jpegihin:
- häviötön kääntö Exif-datan mukaan oikeaan asentoon
- gamma-korjauksella automaattisesti hieman kirkkautta suuremmaksi
- terävöitystä... en tiedä mikä menetelmä mutta tekee riittävän hyvää jälkeä mulle.
- tarvittaessa vielä skaalaus pienempään kokoon
- tallentaa voi joko olemassa olevien kuvien päälle tai uusiin tiedostoihin halutulla nimellä.
Nämä eräajona helposti hallittavan graafisen käyttöliittymän ja dialogin kautta.
Sitten oikestaan erillisessä ohjelmassa thumbnailien teko joko html:ksi tai vaikka kuvatiedostoksi (laitan luettelokuvat arkistointi cd:lle) jälleen hyvällä käyttöliittymällä ja kattavilla optioilla.

Mun live-cd kokemuksen perusteella Gthumb ei pääse lähellekään tätä, ei varmaan ole sen tarkoituskaan.

Mutta mikä linux / Ubuntu ohjelma pääsee? Onko käyttökokemuksia Digikamista?

1625
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Foorumin tekstejä isommaksi
« : 03.09.06 - klo:15.35 »
Luen foorumia Firefoxilla 1024x768 17" putkelta ja kirjoitusten tavallisen tekstin koko on optimaalinen. Kuitenkin lainaukset ja varsinkin koodinpätkät näkyvät mahdottoman pienellä koolla. Koodissa vielä lisäongelmana se, että se on serif-fontilla (Timen New Roman kai mulla), joka on melkein lukukelvotonta noin pienenä kuin se mun kokoonpanolla näkyy. Ylläpitäjä voisi harkita, kannattaisiko luettavuuden tähden fonttikokoja suurentaa pykälällä vai eikö muita tämä asia kiusaa? Vahvempien rillien tai uuden monitorin kautta en lähtenyt tällä kertaa hakemaan ratkaisua...
Tässä on vielä liitteenä ote mun ruudulta, ja siis jos tuosta suurentaa selaimen perusfontin kokoa, niin se menee jo epäkäytännöllisen isoksi.

Foorumi on muuten aivan mainio -kiitos kaikille kirjoittajille - ja luen sitä melkein päivittäin, vaikka oma Ubuntu on vasta käväissyt koneessa Live-cd:n muodossa. Pitää vaan oppimismielessä saada jotain selvää niistä koodin pätkistä, joita gurut tänne lähettävät... niinpä lisäsin firefoxille käyttäjän omia tyylejä määrittävään userContent.css - tiedostoon seuraavat rivit.
(ainaki winnt4.0:ssa löytyy hakemistosta %USERPROFILE%\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\????????.default\chrome)

Ja nyt näkyy jo paremmin.

Koodia: [Valitse]
/* Ubuntu Suomen keskustelualueen lainausten ja koodin tekstikoon määrittely
*/

@-moz-document url-prefix(http://forum.ubuntu-fi.org/) {

.codeheader { font-size: x-small!important;
}
.code { font-size: small!important;
font-family: monospace!important;
}
.quoteheader { font-size: x-small!important;
}
.quote { font-size: small!important;
}
 
}

Lisätty koodin kirjasimeksi monospace. Tähän olen tyytyväinen.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: 1 ... 80 81 [82]