Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - anttimr

Sivuja: 1 [2]
21
Kun Gutsyssä käytetään muuta kuin Human-teemaa, havaitaan, että osa GNOME:n paneelin valikkojen ikoneista on rumia. Varmaan joku muukin kuin minä on ihmetellyt miksi esimerkiksi OpenOffice.orgin tai Synapticin ikonit ovat niin sumuisia. Syy on se, että kyseinen gtk-teema (Clearlooks ym.) käyttää valikoissa 22 pikselin kuvakkeita, minkä kokoista ikonia ei löydy kaikille ohjelmille. Silloin gtk-moottori yrittää skaalata niitä toisesta koosta ja jälki on huonoa. Ratkaisu: pakotetaan kaikki teemat käyttämään 24 px ikoneita paneelin menussa.

Koodia: [Valitse]
$ cat ~/.gtkrc-2.0
gtk-icon-sizes = "panel-menu=24,24"

Asetuksen voi lisätä myös teemakohtaisesti, jolloin se vaikuttaa kaikkiin käyttäjiin, eikä jää roikkumaan kotikansioon esimerkiksi Ubuntun versiopäivitysten ylitse. Tiedosto on silloin:
/usr/share/themes/TEEMAN NIMI/gtk-2.0/gtkrc

Ubuntun puolelta ei ole tulossa fiksausta Gutsyyn tässä asiassa. Bugiraportti ja kehittäjien kommentit:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-themes/+bug/141227

22
Ubuntu tietokoneissa / Mihin X:ää tarvitaan?
« : 08.12.07 - klo:17.31 »
Kun ilmankin voi tehdä melkein kaiken.

1. Kuvien katselu



fbi. Iloisena yllätyksenä mukana myös tärkeimpien exif-tietojen näyttö.

2. PDF-tiedostojen lukeminen



fbgs. käyttää Ghostscriptia ja fbi:a.

3. Elävän kuvat katselu



Mplayer. Monenlaista säätövaraa.

4. Nettiselailu



links2 -g

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lisätty 11.12.

5. Pelaaminen



Wormux. Ainakaan 2D SDL-pelit eivät tarvitse X:ää.

6. Tekstinkäsittely



 ;D
Nykyään ilmaiseksi ladattavissa oleva MS Word 5.5 Dosboxissa.

Ja niin edelleen...

23
Ubuntu tietokoneissa / rtorrent
« : 01.12.07 - klo:18.03 »
Ajattelin hieman hehkuttaa rtorrenttia ja etenkin sen tuoreinta versiota. Uusin rtorrent 0.7.9 / libtorrent 0.11.9 tuntuu olevan kevyesti paras linux-clientti vähintäänkin silloin, kun verrataan ominaisuuksia suhteessa ohjelman käyttämiin resursseihin. DHT-tuki on nyt lisätty viralliseen versioon ja PEX ja protokollan salaus ovat myös mukana, jos niitä joku kaipaa. Kaistan käytön rajoitus kellonajan mukaan ja muut asetukset ovat (jo vanhastaan olleet) monipuolisessa, mutta selkeässä ja hyvin kommentoidussa asetustiedostossa. Ja manuaali on tosi hyvässä wikissä: http://libtorrent.rakshasa.no/wiki

Toiminta on pienen kokeilun perusteella vakaata. Repoissa on melko vanhentuneet versiot, mutta Howtoforgen ohjeen avulla kääntäminen svn lähdekoodista oli helppo nakki. Asennuksen tein checkinstallin pyöräyttämän deb-paketin kautta.
 
http://www.howtoforge.com/compile_rtorrent_from_svn_ubuntu
 

24
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / 100 000 viestiä
« : 25.11.07 - klo:18.24 »
 ;D ;D ;D

Sadantuhannen viestin raja rikkoutui foorumilla 25.11.2007 klo 18.00. Laskujeni mukaan tämä historian kirjoihin jäävä viesti oli SuperOscarin postaama:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14194.msg103274#msg103274


Onnittelut omasta puolestani Suomen parhaan tietokoneaiheisen foorumin ylläpidolle, moderaattoreille, kirjoittajille ja lukijoille!

 ;D ;D ;D

25
Tuolla toisessa ketjussa väittelin, että ssh:lla olisi kaikkein helpointa (gui vs. pääte mielessä) jakaa tiedostoja Ubuntukoneelta toiselle. Olinpa pihalla!  :) Iisein, todellinen click-click tapa on kuitenkin samba. Kokeilin jakaa kansion Gutsy koneelta Feistylle, proseduuri meni suunnilleen näin.

Jakavalla koneella (Gutsy):
1. Nautiluksessa oikean hiiren napin takaa Jaa kansio > Kysyy pääkäyttäjän salasanaa, jonka shares-adminin ajaminen vaatii.
2. Jos sambaa tai NFS:ä ei ole asennettu, kone kysyy halutaanko asentaa Samba vai NFS vai molemmat. Valitaan Samba.
3. Jaa läpi > Windows verkot (SMB)

Toisella koneella (Feisty):
1. Asennetaan paketti smbclient
2. Sijainnit > Verkko - ahaa siellä näkyykin oikein win-tyyliin jakava kone ja sen jaetut kansiot.

Helppoa eikö totta ja yllätti ainakin minut.

26
Gutsy Gibbon ja suomenkielinen locale. Tomboy-muistilappujen etsi-toiminnossa päivämäärät näkyvät väärin. Alla on kaappaus, joka kertoo kaiken oleellisen. Jaksaisiko joku katsoa toistuuko virhe muidenkin asennuksessa? Ja voisko joku vihjata mikä olisi oikea paikka bugiraportille? Launchpadissa tuollaista bugia ei ole (vielä).



[ylläpito on poistanut liitteen]

27
Ubuntu tietokoneissa / Nautiluksen päiväyksen formaatti
« : 31.10.07 - klo:21.19 »
Saako Nautiluksen muokattu-sarakkeen päivämäärän muotoon 31.10.2007? Localen muoto (ke 31.lokakuuta 2007) hukkaa tilaa turhaan ja ISO:n mukainen sotii kaikkea sitä vastaan, mitä äiskä opetti, kun olin pieni.

Alla on gconf-avaimen vaihtoehdot. Voinko tehdä oman localen, jota vain Nautilus käyttäisi? Tietääkö joku, onko informal esitysmuoto säädettävissä? 

Koodia: [Valitse]
Avaimen nimi: /apps/nautilus/preferences/date_format

Pitkä kuvaus: Tiedostojen päiväysten muoto.
Mahdollisia arvoja ovat "locale" (maa-asetusten mukainen), "iso" (ISO-standardin mukainen) ja "informal" (epämuodollinen).

Muuten. Thunar osaa kirjoittaa päiväyksen vakiintuneen suomalaisen tavan mukaan, mutta siinä on vielä 0.80 versiossa omat puutteensa. Ettekä halua minua tänne kyselemään, miten sen saa integroitua GNOME:en.

28
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Foorumin tekstejä isommaksi
« : 03.09.06 - klo:15.35 »
Luen foorumia Firefoxilla 1024x768 17" putkelta ja kirjoitusten tavallisen tekstin koko on optimaalinen. Kuitenkin lainaukset ja varsinkin koodinpätkät näkyvät mahdottoman pienellä koolla. Koodissa vielä lisäongelmana se, että se on serif-fontilla (Timen New Roman kai mulla), joka on melkein lukukelvotonta noin pienenä kuin se mun kokoonpanolla näkyy. Ylläpitäjä voisi harkita, kannattaisiko luettavuuden tähden fonttikokoja suurentaa pykälällä vai eikö muita tämä asia kiusaa? Vahvempien rillien tai uuden monitorin kautta en lähtenyt tällä kertaa hakemaan ratkaisua...
Tässä on vielä liitteenä ote mun ruudulta, ja siis jos tuosta suurentaa selaimen perusfontin kokoa, niin se menee jo epäkäytännöllisen isoksi.

Foorumi on muuten aivan mainio -kiitos kaikille kirjoittajille - ja luen sitä melkein päivittäin, vaikka oma Ubuntu on vasta käväissyt koneessa Live-cd:n muodossa. Pitää vaan oppimismielessä saada jotain selvää niistä koodin pätkistä, joita gurut tänne lähettävät... niinpä lisäsin firefoxille käyttäjän omia tyylejä määrittävään userContent.css - tiedostoon seuraavat rivit.
(ainaki winnt4.0:ssa löytyy hakemistosta %USERPROFILE%\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\????????.default\chrome)

Ja nyt näkyy jo paremmin.

Koodia: [Valitse]
/* Ubuntu Suomen keskustelualueen lainausten ja koodin tekstikoon määrittely
*/

@-moz-document url-prefix(http://forum.ubuntu-fi.org/) {

.codeheader { font-size: x-small!important;
}
.code { font-size: small!important;
font-family: monospace!important;
}
.quoteheader { font-size: x-small!important;
}
.quote { font-size: small!important;
}
 
}

Lisätty koodin kirjasimeksi monospace. Tähän olen tyytyväinen.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: 1 [2]