Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jungledongle

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Outoja ongelmia WLAN:n kanssa
« : 08.02.12 - klo:22.57 »
Moi

Olen uusi Ubuntun käyttäjä ja ensimmäistä varsinaista asennusta käyttöön ottamassa.

Minulla on FujitsuSiemens Amilo Li 1720 Model : MS2199 ja Ubuntu 10.04 LTS.

Ongelmana on WLAN. Kun asensin Ubuntun ja pääsin ensimmäistä kertaa työpöydälle, WLAN toimi hyvin ja kertoi löytänensä WLAN verkkoja. Homma toimi. Sitten näyttöön tuli suomenkielen paketin päivitys jonka ajoin ja käynnistin uudelleen koneen. WLAN ei toiminut. Klikkaamalla hiiren oikealla näytön ylhäällä oikealla verkon kuvaketta, "Ota langaton käyttöön" on harmaana eikä sille voi tehdä mitään.

Ihmettelin ongelmaa aikani ja avasin Synaptic ohjelman, klikkasin "Merkitse kaikki päivitykset" jolloin Synaptic valitsi nipun päivityksiä jotka ajoin ja käynnistin koneen uudelleen. Tämän jälkeen WLAN taas toimi. En muista mitä sitten tein siinä välissä, en asentanut kuitenkaan mitään tai muuttanut asetuksia mutta jossain vaiheessa käynnistin koneen jälleen jonka jälkeen WLAN ei taas toiminut.

Kokeilin käynnistellä konetta useamman kerran uudestaan mutta WLAN ei vain toiminut.

Löysin muutamastakin lähteestä alla olevan linkin mutta heti alussa tuli seinä vastaan. Miten saan asennettua linux-backports-modules-intrepid paketin? Synaptic ei sellaista löydä.

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/Atheros

Koneessani on ilmeisesti Atheros AR5001 WLAN kortti. Langalla netti toimii ongelmitta.

Löytyisikö ongelmaani apua?

LISÄYS: Huomasin tuossa että jos käynnistän koneen uudelleen ("Käynnistä uudelleen..."), uudelleenkäynnistyttyään WLAN ei toimi. Jos taas sammutan koneen ("Sammuta...") ja käynnistän koneen virtanapista, WLAN toimii. Outo homma.

Sivuja: [1]