Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ceoran

Sivuja: 1 [2] 3
21
Mulle tuli samanlainen virhe asennuksessa. Poistin kaikki Linux-osiot ja määritin haluamani osiot/tilat uudestaan ja toimi.

22
Tähän olisi kyllä kiva löytää vastaus :) Ihmettelen sitäkin, että miksi tällä tavallisella bcm43xx:llä yhteys on niin hidas. Toisessa läppärissäni on 11mbps wlan-kortti, mutta kyllä silläkin pääsee samoihin nopeuksiin kuin langallisella (siis Windowsissa).

Jep sitä itsekkin ihmettelin, kun ADSL on vain 512 kbps, niin pullonkaulaksi ei kyllä pitäisi muodostua 11M wlan. Onko muuten sulla tuo bcm43xx asennettu samoin kuin itse säädin? Toivoa sopii myös, että bcm43xx & fwcutter tukee jossainvaiheessa tämän 4311:n fw tiedostoa windowsista (BCMWL5.SYS), sitäkin tuli jo koitettua huonolla menestyksellä. Mutta toivottavasti tilanne paranee kun tuo onnistuu, tai muullakeinoin. Sitä odotellessa täytyy tyytyä toosaan läppärin osalta, ellei joku tosiaan keksi tuohon ndiswrapperiin jotain ratkaisua.

Asensin tänään Ubuntun uudestaan ja huomasin, että en itsekään omilla ohjeillani saanut toimimaan :D en tiedä mitä olin ennen säätänyt, mutta kyllä nyt piti ainakin toi fwcutter asentaa ja toi bcm43xx-firmware_1.3. Olinkin juuri tuota vastaamassa yksityisviestiisi, mutta kirjoitin sitten tähän.

Löysin tollasenkin keskustelun http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=278441&highlight=broadcom+4311 missä "dpw2atox" sanoo "So i got it working...i had to use firmware rev 3.x and it works."
Itse käsitin ainakin, että toi Ubuntun ohjeissa oleva bcm43xx firmware olisi 1.3.

Tuolla Broadcom bcm43xx Linux-ajurin tekijän sivuilla lukee tämän 4311:n kohdalla "unstable", että voi johtua huono toimivuus siitäkin: http://bcm43xx.berlios.de/?go=devices

23
Vaikka bcm43xx:llä sainkin nyt yhteyden moudostettua, täytyy vielä kysyä apuanne.

Osaisitteko kertoa mistä tuo yhteydenkatkeilu johtuu ndiswrapperia käytettäessä? On nimittäin nopeuserot sitäluokkaa että joutuu harkitsemaan käyttääkö katkeamatonta yhteyttä modeeminopeudella, vai katkeilevaa ndiswrapperilla aina välillä bootaten. :D Nimimerkillä ~2,5 - 3,5 kt/s nopeudella testimielessä mbnetin päivän ohjelmaa imuroinut . (Verrokkinoupeus nyt Windowsissa ~55 kt/s).

Tähän olisi kyllä kiva löytää vastaus :) Ihmettelen sitäkin, että miksi tällä tavallisella bcm43xx:llä yhteys on niin hidas. Toisessa läppärissäni on 11mbps wlan-kortti, mutta kyllä silläkin pääsee samoihin nopeuksiin kuin langallisella (siis Windowsissa).

24
PLF ei enää toimi, joten sen suhteen voisi jotain muutoksia harkita.

25
Saa nähdä koska Shipitiin tulee Edgyjen ilmaistilausmahdollisuus :)

26
Katopa oisko tosta apua: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/J%C3%A4rjestelm%C3%A4n_asetukset#Resoluutio_ja_virkistystaajuus
5.04 on kyllä jo aika vanha, että uudempaa suosittelisin asentamaan.

27
No, nyt taisin saada toimimaan ihan ilman ndiswrapperia. Eli ei ilmeisesti tarvitse kuin kirjoittaa päätteeseen seuraava rivi:

sudo iwconfig eth1 rate 11M

Tämän voi lisätä /etc/network/interfaces tiedostoon haluttaessa saada langaton verkko toimimaan aina koneen käynnistyessä:

iface eth1 inet dhcp
     pre-up iwconfig eth1 rate 11M

Pitää vielä joku kerta koittaa toimiiko toi myös 54mbps.


Edit: 54mbps ei toimi, mutta 11mbps toimii. Siirtonopeus on aina vain 10-20kt/s Ubuntussa langattomalla, kun langallisella se on noin 120kt/s. Ihme juttu. Jos joku tietää tähän ratkaisua, niin olisi hyvä :)

28
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Minkälainen kone?
« : 21.10.06 - klo:14.59 »
toi osiointi juttu on mulle ainakin täyttä hepreaa.. pitäis olla hiukan paremmat ohjeet siihen touhuun.. löytyykö jostain ihan sellaista opasta joka selostaa niin tarkasti että minäkin jopa ymmärtäisin. tuli sen kans tapeltua pari tuntii eilen eikä siinä tullu hullua hurskaammaks.

Mihin kohtaan sulla sitten tyssäs osioinnissa?

29
On kyllä todella huonoa toimivuus tämän ndiswrapperin kanssa. Koneen käynnistyttyä pystyy ehkä 10 minuuttia olemaan langattomasti verkossa ndiswrapperin kanssa ja sen jälkeen toimivuus loppuu. Ajattelin että vika oli nettiyhteydessä, mutta langallisella kyllä toimii.

30
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Wlan + Edgy Eft
« : 16.10.06 - klo:18.12 »
Noniin, sainhan sen toimimaan ndiswrapperilla :) syy oli taas niin yksinrtainen, että olin käyttänyt ndiswrrapperista liian vanhaa versiota. Etenin näitä ohjeita seuraten:

# bcm43xx module is shipped with Ubuntu. Unfortunately, it (still?) explicitly doesn't provide support for 4311 chipset. So we have to use ndiswrapper. But...
# The ndiswrapper package shipped with Ubuntu is quite old ( version 1.8 ), and the card WONT WORK WITH IT. To get it card working, you'll have to download the sources for the latest version. Then open a terminal, move into the folder where you downloaded the source's tarball and give the following commands:
# sudo su
# echo 'blacklist bcm43xx' |  tee -a /etc/modprobe.d/blacklist
# your password will be asked
# tar -xf ndiswrapper-version.tar.gz
# cd ndiswrapper-version
# apt-get install build-essential
# make
# make install
# cd ..
# wget http://senzaspazi.altervista.org/linux/bcmwl5_1390.tar.gz
# tar -xf bcmwl5_1390.tar.gz
# ndiswrapper -i bcmwl5.inf
# modprobe ndiswrapper
# if ndiswrapper doesn't load at startup, add "ndiswrapper" to the bottom of your /etc/modules

Tämän jälkeen käynnistin koneen uudestaan, muutin verkkoasetuksista oikean SSID:n ja salasanan ja salasanan tyyppi pitää olla ASCII muodossa eikä heksadesimaaleina (ainakin itselläni).

Voisi joku päivä kirjotella tästä läppäristä jonkunlaisen helpin linux-käyttöä varten sivuilleni tai johonkin, jos joku on samaa konetta kiinnostunut ostamaan joskus :)

31
Oletkohan kenties asentanut XGL:n ja Compizin? siis "3D-työpöydän".

32
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Wlan + Edgy Eft
« : 16.10.06 - klo:15.31 »
Kelmillä iwconfig tuloste miltei sama kun itselläni. Oudoksi tämän toimimattomuuden tekee se, että en ole edes ndiswrapperilla saanut toimimaan (en dapperissa enkä edgyssä).

33
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Wlan + Edgy Eft
« : 15.10.06 - klo:21.34 »
Kokeilin myös ndiswrapperilla, koska en muuten saanut toimimaan, mutta enpä saanut silläkään vaikka käytin koneen mukana tulleita Wlan-ajureita, sekä latasin myös netistä varmuuden vuoksi ja kokeilin vielä niillä. Ei vain toimi. Muuten kone toimii hyvin Linux käytössä, mutta tuota Wlania en saa sitten kirveelläkään pystyyn.

iwconfig tunnistaa siis eth1:sen wlan-korttina, mutta ifconfig näyttää vain eth0:n (joka on langallinen) ja lo:n.

34
Asentelin eilen tähän läppäriini (HP DV2007EA) Edgy Eftin. Dapper ei tunnistanut koneen wlan-korttia, mutta ilmeisesti edgy tunnisti.

Tässä iwconfig:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11b/g  ESSID:off/any  Nickname:"Broadcom 4311"
          Mode:Managed  Access Point: Invalid   
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

sit0      no wireless extensions.


Tarviikohan tässä Edgyssäkin vielä kuitenkin ndiswrapperia? sillä ainakin verkkoasetuksista vaikka määrittäisin SSID:n ja verkon salasanan, niin en saa yhteyttä tukiasemaan. En näistä wlan-hommista Linuxissa oikein mitään tiedä.

35
Moro!
Ubuntun asentamisen aika on tullut, ja homman nimi on seuraava:
 - olen suunnitellut formatoida kaikki nykyiset osiot (win2000), tämä johtuu siitä että tällä hetkellä koneella on kaikenlaista      turhuutta, joka hidastaa koneen toimintaa.
 - luoda sopivan kokoiset osiot sekä windowsia että linuxia varten.
 - windows kannattanee asentaa ensin?

Millä ohjelmalla tuon osioimisen saa helpoiten tehtyä tässä tapauksessa? Onnistuuko molemmat, sekä formatoiminen että osioiden luonti, esimerkiksi tuolla live-cd:n asennusohjelmalla? Nyt ei siis tarvitse välittää tietojen häviämisestä windowsin puolelta.

Lisäksi "Janne" oli jossain ehdotellut seuraavaa: "20Gb juuriosio (/), swappi 1Gt", ilmeisesti tällä on hyvä mennä? Entäs sitten Home-osio? Entäs Windowsin osiot, swapille kannattanee tehdä oma osionsa, minkähän kokoinen olisi sopiva? Entäs C:n koko? Lisäksi haluan ainakin pari muuta osiota windowsin käyttöön. Käytössä on 240 gt:n kovo.

Huh huh, kun tuli kysymyksiä. Toivottavasti jaksatte :)

Terve :)

Windows tosiaan pitää asentaa ennen Linuxia, sillä Windowsin käynnistyslataaja ei ymmärrä Linux-osiota, mutta Linuxin (grub & lilo) ymmärtävät Windows-osion. Voit osioida vaikka Windowsin omalla osioimissovelluksella Windows-asennuksen yhteydessä. Jätät vaan haluamasi tilan Linuxia varten, ja tämän tyhjän tilan voit osioida vaikka Ubuntun asennuksessa olevalla osiointisovelluksella.

Swap-osion koko riippuu RAM-muistisi määrästä, mutta jos omistat esimerkiksi yhden gigatavun RAM-muistia, niin yhden gigatavun Swap-osio on ihan passeli. Jos omistat RAM-muistia esimerkiksi 256 megaa, niin Swap-osion koko olisi hyvä olla kaksinkertainen, eli 512 megaa.

Voit tehdä /home:lle oman osion jos haluat niin, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Pitää vaan omassa mielessä miettiä miten paljon haluaa antaa Windowsille ja miten paljon Linuxille tilaa. Ubuntulle kannattaa antaa vähintään 2 gigatavua tilaa, mutta mieluusti enemmän.

36
Asensin ensimmäisen linuxin vuorokausi sitten (onnistui jo 9:llä yrittämällä ???), joten taitoni eivät ole ihan advanced-tasoa, vaan enemmänkin  australopithecus african osastoa. Uskaltauduin myös rekisteröitymään palstalle, vaikkei USA liittovaltioiden ja KV-oikeuden säännökset olekaan kaikilta osiltaan ihan selviä (you agree not to violate any International or UFS law) ;D.

Koneessani on siis win_xp_home, 2 levyasemaa (80 gigaa ja 250 gigaa). Pienempi asema on jaettu 30+50, joista 50 gigaisen lohkon tyhjensin, ja asensin ubuntun siihen (wintoosassa nimeltään D-asema).

Sähläsin partitioinnin kanssa monta tuntia, kun en löytnyt takuuvarmaa ohjetta siihen, mitä sille 250 gigaiselle pitäisi tehdä, etten hävitä tietoja siitä. Asema on lähes täynnä, joten en ihan helposti ala sitä DVD-levyille varmistelemaan.

Kysymys 1:

Tarkoitukseni on nyt asentaa ubuntu (Ubuntu?) uudestaan. Haluaisin tietää, miten D-asema kannattaa osioida eli se 50 gigaa, joka tulee linux-käyttöön. Eli montako osiota ja minkä kokoisia (home,boot, / jne; mitkä tarpeen). Ohjeessa sanotaan, että 1G swappi ja loput / - tiedostolle. Olisiko järkevää tehdä jotain muita osioita eli the best configuration?

Kysymys 2:

Jos jätän osioinnissa 250 gigaiseen ne "media/sda1,2" jne liitoskohdat, niin

A) voinko käsitellä ko. aseman mediatiedostoja (esin kuvia mp3 jne.) ubuntussa?

B) EIHÄN näiden liitoskohtien tekeminen estä ko. levyn tietojen käyttämistä wintoosassa!! tai aiheuta datan häviämistä,

C) jos poistan linuksin tästä koneesta, vaikeutuuko poistaminen, jos liitokset ovat olemassa vs. jos niitä ei ole?

Olemassa olevassa asennuksessani jätin 250 G-levyn pois käytöstä (ei mitään liitoksia levyyn linux-puolella).   

No, autan nyt parhaani mukaan :) Onnea vain Linuxin valinnasta!
1 gigatavun swappi on ihan ok. Ennenhän se meni niin, että 2 x RAM-muistin koko, mutta nykyään sitä RAM-muistia on uusissa koneissa jo ainakin se 1 gigatavu, niin tällä ei ole enää suurta merkitystä. Voit antaa /home (eli omille tiedostoillesi) oman osion jos haluat niin. Ainakin Linux-päivityksen yhteydessä pysyvät tiedostot silloin tallessa, jos sattuisi tapahtumaan jotain pahaa :)

Kysymys kakkoseen vastaukseksi, että voit käsitellä tiedostojasi, mutta et voi kirjoittaa osiolle Linuxissa, jos se on NTFS-muodossa. Noiden liitoskohtien tekeminen ei estä levyn tietojen käyttämistä Windowsissa, eikä aiheuta datan häviämistä. Liitosten olemassaolo ei vaikeuta mitenkään Linuxin poistamista.

37
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Osiointi onglema
« : 04.10.06 - klo:18.23 »
Oletko varma ettei winkku vain käynnisty C-osiolta ja oleilee muuten D:ssä ja C onkin itse asiassa recov.
HP tekee joskus kummia virityksiä  ;)

No kyllä Windows-kansio ja sen alakansiot ja tiedostot ihan C-asemalla ovat. D-aseman nimi on "HP_RECOVERY" ja kun sen yrittää avata, ruudulle pomppaa varoitus tyyliin "Tämä on uudelleenasennusosio. Älä ikinä poista tai muuta tämän aseman tiedostoja" ja asemaan ei pääse käsiksi. Resurssinhallinnasta asemalle pääsee, mutta siellä on vain yksi "lukko"kuvake, eli asennustiedostot on jotenkin piilotettuina, ettei niitä vahingossa edes pääsisi poistamaan.

38
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Osiointi onglema
« : 03.10.06 - klo:23.51 »
No kyllähän se kiintolevy on toimiva kuten aavistinkin. Eheytin sen myös, mutta C-aseman tilan pienennys ei vain onnistu.

39
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Osiointi onglema
« : 03.10.06 - klo:13.53 »
Ainoa vaihtoehto olisi varmaan formatoida kiintolevy jollain sellasella ohjelmalla,

Kyllä C-osion pienentäminen pitäisi onnistua kokeilemillasi ohjelmilla. Enpä vain osaa sanoa, miksi ei sinulla onnistu.

Pitäisi, pitäisi. Kai HP on sitten vain estänyt ton homman, koska kyseessä on kotikäyttöön tarkoitettu kone ja ajattelee, että kotikäyttäjän ei tarvitse osioida mitään. Ajan kuitenkin vielä kiintolevytestin jossain välissä läpi varmuuden vuoksi.

40
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Osiointi onglema
« : 03.10.06 - klo:01.21 »
edit: eikun siis asennuksen yhteydessä tapahtuvaa tilan vapautustahan tarkoititkin.

Nimenomaan Partition Magicin pitäisi pystyä vapauttamaan tilaa C-osiolta. Omat kokemukseni PM:stä ovat erittäin
positiiviset. PM versiosta 8 hanskaa ntfs-osiot.
Jos PM ei pysty tuohon, on tilanne aika ongelmallinen. En ole kokeillut QT-partedia tai Gpartedia tositoimissa.

Osioin aina etukäteen levyt ennen asennusta - ihan varmuuden välttämiseksi ;)



Joo, kyllä mullakin Partition Magic on toiminut hyvin pöytäkoneella. Koitin Ubuntun asennuksessa myös vapauttaa tilaa C-asemalta ja luoda Linux-osiot, mutta vastaus on vain "could not resize /dev/sda1".

Mulla toi osioiminen Windows-asennuksen yhteydessä ei ollut oikein mahdollista, koska Windows oli esiasennettuna ja mukana ei tullut siis ollenkaan Windows XP cd:tä, vaan koneessa oli tuo recovery-asema ja tein palautus DVD:t heti ensimmäisenä.

Ainoa vaihtoehto olisi varmaan formatoida kiintolevy jollain sellasella ohjelmalla, joka todellakin tyhjentäisi sen kokonaan (jos sekään pystyisi noita asemia tuhoamaan) ja sen jälkeen asentaa Windows XP Home cd-levyltä (mikä näin ollen pitäisi warettaa tai lainata kaverilta), käyttää koneen pohjalla olevaa tuoteavainta, osioida, asentaa, soittaa Microsoftin tukeen aktivoidakseen Windowsin, asentaa kaikki ohjelmat uudestaan. Kauhee operaatio :D eikä toimivuudesta tietoa.

Sivuja: 1 [2] 3