Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anttu-t

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
Laitealue / Uusi Huawei E1820 ja Ubuntu 10.04
« : 18.05.10 - klo:14.10 »
Pääsin testaamaan upouutta Huawei E1820:aa.

Muuten tikku on perinteistä Huaweita, paitsi nopeuslupaus 28 Mb/s on jotakin, mitä ei Suomessa ole ennen nähty.

Tikku toimi Ubuntussa (64-bit 10.04) yllättävänkin hyvin. Jopa MicroSD-muistikortti mounttautui nätisti käyttöön modeemitilan kanssa riitelemättä.

Täällä on juttua vähän tarkemmin ja muutama kuva.

Modeemi suostui toimimaan vain Elisan ja Saunalahden:n SIM:eillä, joten on toistaiseksi vain Elisa-leirin herkkua.

(Editoitu painovirhe pois.)

22
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 12.05.10 - klo:07.29 »
Harmillista, että sinun laitteesi kanssa ei mene ihan yhtä iloisesti. :/ Tosin eikö laite jo nykyisellään tee kaiken tarpeellisen? Surffaus ja sähköposti?

Ei tämä niin kovasti harmita. Mielenkiintoista oppia kaikki. Perusjuttuihin Africa on varmasti hintansa arvoinen kone. Itsellä vaan oli muut kuin perusjutut mielessä, joten myyntiin tuo taitaa joutaa.

23
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 12.05.10 - klo:07.24 »
Eihän se mitään rakettitiedettä ole. Sen kuin käynnistää koneen CD:ltä tai usb-tikulta ja kokeilee toimiiko mokkula. Jollei toimi, kokeilee asentaa usb-tikulta viimeisimmät  usb-modeswitch-data ja usb-modeswitch -paketit [ESIM.]. Jos nyt toimii, asia lienee suurelta osalta ratkaistu. Jos taas ei toimi, rupeaa sitten vasta väsäämään jotain poikkeussysteemiä.

Pieni lisäys tähän vielä. Täällä joku/jotkut mielestäni raportoivat tapauksista, joissa Livellä mokkula toimi hienosti, mutta 10.04 asennettuna ei enää toiminutkaan. Eli on tämä soppa.


24
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 12.05.10 - klo:06.39 »

Ongelmana on ollut, että täällä on jatkuvasti kiitelty anttu-t:n sekavia ohjeita ja linkitetty Mokkulat ja nettitikut eri käyttöjärjestelmissä -sivulle, joka on antanut harhaanjohtavaa tietoa mokkuloiden toimivuudesta. Kyseessä on ilmeisesti ollut sivuston ylläpitäjän pitkään jatkunut kyvyttömyys testata mokkuloita toisistaan riippumattomassa ympäristössä.

...

Teksti on tänään vaihtunut vaivihkaa seuraavaksi:

...


Vastaan "kyvyttömän" ylläpitäjän ominaisuudessa... :D

On ollut kannustavaa, että kiitostakin on tullut. Tämä soppa kertakaikkiaan on niin sekava, että ohjeistuksesta suoraviivaisen tekeminen on melko haasteellista. Olen yrittänyt parhaani, mutta "kyvyttömältä" olo kyllä tuntuu pitkästä kokemuksesta huolimatta. Sen verran epäjohdonmukaiselta modem-managerin ja network managerin toiminta nykyisellään vaikuttaa.

Auta salai tuon "toisistaan riippumattoman ympäristön" määrittelyssä. Täältä kyllä koneita ja mokkuloita löytyy. Ajasta kylläkin on pulaa.

Tekstiä ei suinkaan ole "muutettu vaivihkaa" tuossa kohtaa on päivittyvä tilannetieto, jonka luonteeseen kuuluu pysyä ajan tasalla. Toinen testikierros valmistui, joten tuossa on turha lukea, että toinen testikierros on menossa. Parhaillaan "muutan vaivihkaa" tuota tekstiä taas.

 

25
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 12.05.10 - klo:06.29 »
Minusta on pitemmän päälle täysin kestämätön ratkaisu paikkailla epäonnistuneita distroja kaikenlaisilla hanttapulikonsteilla. Sitähän nämä viime syksystä saakka jatkuneet "mokkulasulkeiset" ja hevosmiesten tietotoimistojen sekavat, epämääräiset ja suoranaisesti väärät ohjeet ovat olleet.
Vai oletko jotain muuta mieltä?

Olen aivan samaa mieltä. Mokkulasulkeiset ei vikoja tosin aiheuta, vaan yrittää auttaa selviytymään tästä sinänsä sietämättömästä tilanteesta. Jotta nuo ohjeet saataisiin pysymään oikeina, on MS:n joka sivulla palautelinkit kertoa mahdollisista virheistä tai muuttuneista tilanteista useammallakin tavalla.

Kovasti haluaisin Ubuntusta/Linuxista maailman parhaan tai edes toimivan käyttiksen myös mobiilinetin osalta. Olen jo ensimmäisen oikean vikaraporttinikin väsännyt, ollut auttamassa Suomen mokkulakantaa (esim CS-15) usb_modeswitch.conf:iin ym. näkymätöntä ei-niinkään-hevosmies-tietotoimistotyötä.

26
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 12.05.10 - klo:06.06 »
Cherrypal ohjastaakin nyt kelkkaansa Androidin suuntaan, eli perus-Linux-tuki tuskin nykyisestä ainakaan paranee:

http://www.eurodroid.com/2010/05/discount-pc-maker-cherrypal-ditches-linux-for-android-1-6-in-the-cherrypal-asia/


27
Laitealue / Vs: nettitikun asetukset hukassa
« : 11.05.10 - klo:20.41 »
E1552:n kanssa toimii oikein hyvin myös 10.04:ssa valmiina oleva modem-modeswitch. Ylempänä linkki "tätä" vie ohjeisiin.

28
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 11.05.10 - klo:20.34 »
Nuo neuvot vaativat toimivan nettiyhteyden siinä koneessa, jota ollaan nettiin laittamassa.

CS-15:n asennus ei vaadi nettiyhteyttä. Udev-rulen voi helposti editoida käsinkin. Toisaalta käsin annetulla eject /dev/sr1 -komennolla pääsee heti nettiin vaikkapa udev-automatiikkaa rakentelemaan.


29
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 11.05.10 - klo:20.26 »
Voi varmaan olettaa, että olet hakannut kaikkia mahdollisia näppäinyhdistelmiä varhaisessa vaiheessa laitteen käynnistystä päästäksesi BIOSia rukkaamaan ja säätämään käynnistyslaitteiden järjestystä?

Noh, onko laitteessa vakiona jonkin sortin terminaalisovellusta (xterm, roxterm, gnome-terminal, jne.) ja mahdollisuutta päästä kurkistamaan rootin oikeuksilla järjestelmää? Ideana olisi kaivaa käyttääkö vakiona tuleva käyttöjärjestelmä järjestelmän lataamiseen mahdollisesti grubia tai liloa ja päästä lisäämään asetustiedostoon omat loitsut käyttöjärjestelmän lataamiseen vaihtoehtoisesta paikasta?

Kyllä, mitä mielikuvituksellisimmat näppisyhdistelmät on kokeiltu, ja näiden lupaavien sivujen http://www.littlelinuxlaptop.com/ innostamana buuttausta myös SD-kortilta. Noilla sivuilla on Cherrypailn kanssa aivan identtisen näköisiä läppäreitä, mutta nuopa ovatkin kaikki MIPS-koneita, ja CP:ssä on RISC.

Minkäänlaista päätettä ei CP:sta löydy. Jopa tiedostonhallinta on niin riisuttu, että ei näytä edes vapaata kiintolevytilaa. Melko turhauttava laite itseasiassa. Kolme erisävyistä viestiä eri osoitteista on lähtenyt Cherrypalin tekniseen tukeen luvatusta Ubuntu-tuesta ilman minkäänlaista vastausta.


30
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 09.05.10 - klo:20.56 »
E1551 toimii hyvin myös 10.04:ssa valmiina olevalla modem-modeswitchillä ilman usb-modeswitchin asennustarvetta.


31
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 09.05.10 - klo:20.54 »
Kovasti kiinnostava vehje hinta huomioonottaen ...

Mistäs tämä härveli nyt boottaa, jostainhan se sen nytkin tekee ... lienee joku Windows CE, vai mikä? Onko siinä joku SD-kortti? Jos on, niin kyllähän varmaankin Puppu Linuxin Universal Installerilla pystyy sille asentamaan Linux käyttiksen. Voisi olla sopiva käyttis muutoinkin, laitteen teho huomioonottaen ...

Mihin sitä Terminalia tässä käyttiksessä tarvitset?

Onko tässä virtalähteessä 220V mukana ... jos on niin yksinkertainen adapteri riittää?

Kone ei suostu buuttaamaan mistään USB-portista, ja muistit on juotettu kiinteästi emolle:



Terminalilla olisin kokeillut vaikka apt-get install wvdial tms. Tai yum, tai mitä lieneekään. GUI:ssa oleva Application manager ei suostu tekemään yhtään mitään.

Muuntaja ehti mennä romikseen, eli en pääse enää tarkistamaan jännitettä.

Em. kuvassa näkyy CPU JZ4740, joka on joku JzRISC-prosessori. Tässä datasivu. Jotain Linux-juttua tuohon netistä löytyy, mutta jos USB-portit ei buuttaa ja "levyasema" on kiinteä, on vähän hankala asennella mitään ilman jotain tehtaan salaista niksiä.

"Levyasema" muuten on kuvan perusteella Samsung K9GAG08UOM-PCBO, (2 GB) joka näkyy olevan yleinen USB-muistitikuissa ja kiintolevyjen välimuistina.

32
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 09.05.10 - klo:08.43 »
Päivitys CS-15:n osalta ja hyviä uutisia Relaxation 82:lle.

Nokian tikulle riittää pelkkä eject-komento. Jos siis jotenkin saa siivottua Nokian asennuspaketin sotkut pois, saa yhteyden helposti tehtyä 10.04:ssa network managerilla. Muuta nettiyhteyttä ei siis tarvita, koska usb-modeswitchiä ei tarvitse asentaa.

Omassa koneessani levyasemaa ei ilmesty työpöydälle, mutta asemaksi tulee /dev/sr1. (Tarkista komennolla tail -f /var/log/messages |grep sr ennen tikun sisään laittoa.) Käsin annettuna komento eject -s /dev/sr1 (tai muu sr<nro>) saa tikun modeemiksi, tai komento toimii automaattisesti udev-rulena myös.

33
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 08.05.10 - klo:10.32 »
Tässä 10.04:n modeemien tuessa on nyt selvästi neljäkin erilaista vaihtoehtoa modeemin mukaan:

a)  Modeemi tunnistuu OK 10.04:n modem-managerissa ja kytkeytyy suorilta (Esim. Optionit)
b)  Modem-manager toimii, mutta vaatii udev-rulen lisäämisen (Esim. E1552)
c)  Pelkkä usb-modeswitchin asennus riittää (Esim. E1762)
d)  Vaatii usb-modeswitchin asennuksen ja udev-rulen (Uusimmat/eksoottisimmat modeemit)

Mokkulat vs käyttikset -listalla tämä lähti juuri purkautumaan. E1552 ja E1662 on nyt selvät, ja käyn listaa viikonlopun mittaan läpi muidenkin osalta.

Se, miksi useimmat modeemit vaativat kaksi Network Managerin klikkausta, on vielä arvoitus.


EDIT: Viides ryhmä on modeemit, jotka toimivat levyaseman ejectin jälkeen. (Esim. CS-15)



34
Tässä on nyt selvästi neljäkin erilaista vaihtoehtoa modeemin mukaan:

a) Modeemi tunnistuu OK 10.04:n modem-managerissa ja kytkeytyy suorilta (Esim. Optionit)
b) Modem-manager toimii, mutta vaatii udev-rulen lisäämisen (Esim. E1552)
c) Pelkkä usb-modeswitchin asennus riittää (Esim. E1762)
d) Vaatii usb-modeswitchin asennuksen ja udev-rulen (Uusimmat/eksoottisimmat modeemit)

Tästä on keskustelua Laitealueella (,jonne tämä aihe paremmin sopiikin kuin tähän Ubuntun asentaminen ja käyttöönotto -ryhmään.)

35
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 08.05.10 - klo:07.55 »
Saattaisi auttaa:

 sudo apt-get install libusb-dev


EDIT:  Eikun joo, jos ei ole nettiyhteyttä, ei tuo tietenkään onnistu.

EDIT 2: Juu, ei tuota libusb-dev:iä tarvita. Kyse on jostakin muusta. Hmm...

EDIT 3 toden sanoo:

E1552 toimii hyvin (toisella klikauksella) Network managerilla modem-modeswitchin kanssa, joka on suoraan 10.4:ssa mukana. Eli sinun ei tarvitse asennella lisäohjelmia.

Voit luoda tarvittavan udev-sääntötiedoston ilman nettiyhteyttä. Linkki ohjeeseen on nyt mokkula-käyttistaulukossa E1552:n kohdalla.




36
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 07.05.10 - klo:20.45 »
Suunnilleen näin:

Hae netissä ollessasi usb_modeswitch tikulle, esim:
wget http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/usb-modeswitch-jotakin.tar.bz2

Sitten siellä mokkulakoneella pura paketti:
tar -xvf usb-modeswitch-jotakin.tar.bz2

Mene uuteen hakemistoon:
cd usb-modeswitch-jotakin

Asenna:
make
sudo make install


37
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 07.05.10 - klo:16.19 »
Pahasti vastatuulessa on 88 euron miniläppärin Ubuntu-projekti. Päätettä ei löydy millään, eikä konetta saa buuttaamaan USB-porteista. Netistä ei löydy apua, eikä Cherrypalin tekninen tuki vastaa.

Läppäri toimii OK halpana taskusurffilautana, mutta toistaiseksi ei paljon muuna. Koska näppiksen asetuksiakaan ei pääse muuttamaan skandinaaviseksi, on sähköpostin käyttökin vain sahkopostin kayttoa...



38
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 07.05.10 - klo:14.57 »
Hehe, lisää kaasua.

Edit edit...

39
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 07.05.10 - klo:10.52 »
Kiitos, nyt päivitetty listalle.

Tähän halua samalla vuodattaa iloani nykyisin niin kovin harvinaisesta ilmiöstä: toimiva tekninen tuki!

SM-215:n Direct IP-ominaisuus kun ei toiminut 10.04:ssa, koska sierra_net-ajurin make ei onnistunut...
- Laitoin Sierra Wirelessin tekniseen tukeen viestiä toissapäivänä.
- Eilen aamulla oli odottamassa lisäkysely, johon vastasin päivällä.
- Tänä aamuna tuli korjattu sierra_net.c testattavaksi. Make meni OK läpi, ja nyt toimii Direct IP hienosti myös 10.4:ssa!

(Kävi myös ilmi, että tämä ongelma koski vain 64-bittistä ympäristöä.)


40
Modeemi osaa tarkistaa ns. Roaming statuksen, eli ollaanko omassa verkossa vai vieraillaanko roaming-kumppanin verkossa.

Operaattori vain laittaa roaming-eston päälle, ja silloin pysytään tukevasti kotiverkossa.

Ulkomailla käyttö ei onnistu, ellei tuota pakkoa ota pois.

AT-komennoilla tuo asetus on tarkistettavissa ja muutettavissa itsekin.




Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9