Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - CoReD

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7
81
www.grooveshark.com

Tosin työpöytäsovellusta ei taida löytyä. Itsellä ei ainakaan Spotify vaadi Facebook-tiliä (ehdottaa sen käyttämistä kylläkin).

IMO 9,99€/kk rajattomasta musiikista kaikilla koneilla ja puhelimella ei ole paha summa. Ja jos ei puhelimessa musiikki kiinnosta niin 4,99 €/kk.

Ryystää sitten yhden terassioluen vähemmän kuukaudessa :P

82
Laitealue / Vs: Win7-ultrabook vai MacBook Air Ubuntulle?
« : 08.07.12 - klo:18.53 »
Tuosta voit hakea vähän osviittaa suorituskyvystä pelien kanssa.

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000.69168.0.html

Toki pitää huomioida, että nämä Ultrabookit eivät todellakaan mitään pelikoneita ole ja vaikka suorituskyky pelaamiseen riittääkin, niin 6h pelisessio lämmöt tapissa ei tee hyvää todella pieneen tilaan ahdetuille komponenteille. Kannattaa myös huomioida suuri näytön resoluutio, eli natiivireso on astetta vaativampi pureskeltava grafiikkapiirille.

Jos koneella tulee olemaan pelkästään Linux niin kannattaa pelikäyttöä ajatellen pitää myös mielessä, että ajurit eivät välttämättä osaa hyödyntää koko grafiikkapiirin tehoreserviä Linuxin puolella - ainakaan vielä.

Mutta juu, kyllä pelaaminen onnistuu :)

83
#! Foorumi on kohtuu mahtava tietopankki mitä ikkunamanagereihin, paneeleihin, conkyyn ja scripteihin tulee. Luettavaa piisaa ja muutenkin foorumilla vallitsee aivan mahtava "tunnelma" noin yleensäkkin. Hyviä step-by-step ohjeita on myös tarjolla.

Paha sanoa kun en ole vielä läppärillä kokeillut, mutta itse uskoisin että tiling manageri voi olla juuri eniten edukseen pienellä näytöllä. Paneelia ei oikeasti tarvitse ja ikkunoissa ei ole tilaa vieviä reunoja = säästää näyttötilaa mukavasti. Ja tietysti jos touchpadin varassa on, niin näppäinoikotiet/komennot osoittautunevat vielä enemmän edukseen. Pienellä näytöllä ikkunoiden järjestelylle on myös oikeasti tarvetta, jotta kaiken tarvittavan  saa mahtumaan ruudulle.

Itsellä tuo kimmoke tiling managerin pariin lähti kokolailla siitä, että kaipailin kevyempiiin typöytäympäristöihin/ikkunamanagereihin Win7/isompien työpöytäympäristöjen työpöytätehosteista tuttua "snappia" ja totesin, että eipä niitä ikkunoita tule juuri muuten pidettyä kuin koko ruudulla tai snapin avustuksella 50:50. :P

84
Itse olen ottanut tässä viime päivinä ensituntumaa "laatoittaviin" ikkunamanagereihin ja tykästyinkin melko nopeasti Scrotwm:ään (uusimmat versiot kulkevat nimellä spectrwm).

Kyseessä on kevyt (ei kevyin, mutta kevyempi kuin esim. openbox) automaattisesti ikkunat järjestelevä ikkunamanageri. Vastaavia ovat mm. ratpoison, awesome ja xmonad. Yhteistä "laatoittaville" ikkunamanagereille on, että useimmiten niiden käyttöönotto vaatii paljon manuaalista säätöä ja vääntöä sekä jokusen hetken ohje-sivustoilla, ennenkuin käyttö luonnistuu ollenkaan.

Scrotwm eroaa porukasta helppokäyttöisyydellään. Asennus onnistuu repoista ja käytännössä minkäänlaista manuaalista työtä ei tarvitse tehdä saadakseen ikkunamanagerin toimimaan. Scrotwm ilmestyy automaattisesti kirjautumisikkunaan ja luo tarvittavat tiedostot jotta sessio aukeaa kuten pitääkin. Myös oletusasetukset ovat yllättävän toimivat ja helppoja käyttää.

Asennemuutosta kuitenkin tarvitaan. Scrotwm on käytännössä vain pieni "infobar" ja nippu näppäinkomentoja. Työpöydältä ei löydy paneelia, tray-valikkoa, ikkunoissa ei ole reunoja joista raahata, paneelista ei löydy valikkoa josta käynnistellä ohjelmia, Ikkunoita ei voi pienentää paneeliin tai kalenteria availla tray-valikosta. Käytännössä kaikki ikkunamanageriin kohdistuva komennus tapahtuu näppäimistöltä.

Kuullostaa hirmu vaikealta ja sekavalta? Noh, siltähän se kuullostaa, mutta ei ole sitä käytännössä.

Nythän Unityn käyttäjät ovat tottuneet käynnistämään ohjelmia dashista painelemalla super-näppäintä, antamalla pari kirjainta halutun ohjelman nimestä ja painamalla entteriä? Scrotwm ei paljon eroa tästä. Superin sijaan painetaan mod+p, kirjoitetaan pari kirjainta halutun ohjelman nimestä ja painetaan entteriä. Scortwm:n toteutus ei tosin ole ihan niin kiiltävä ja kimmeltävä kuin Unityn dash, mutta samaan lopputulokseen päästään.

Tämän jälkeen ohjelma käynnistyy koko ruudulle. Käynnistettäessä lisää ohjelmia Scrotwm jakaa näytön ensin kahtia, sitten toisen pystysarakkeen kahtia ja sen jälkeen koko ruudun neljään osaan. "Laatoitusta" voi ohjata mod+välilöynti compolla, (pystysarakkeet, vaakasarakkeet, koko ruutu) ikkunoiden paikkoja, kokoa ja ruudun jakoa komennellaan näppäinyhdistelmillä. Halutessaan voi lyödä mod-näppäimen pohjaan ja raahata ikkunaa pitkin näyttöä ihan kuten esim. openboxissa.

Samalla näytöllä voi olla "laatoitettuja" ja "kelluvia" ikkunoita samanaikaisesti ja ikkunoita voidaan "laatoittaa" ja "kelluttaa" näppäinyhdistelmällä mod+t missä vaiheessa tahansa. Scortwm määrää ikkunoiden sijainnin ja koon asetustiedostostaan kaivamien parametrien mukaan (joita voit siis tekstieditorilla muokkailla vapaasti). Työtiloja löytyy oletuksena kymmenen ja ikkunoita voi siirrellä vapaasti näiden välillä (näppäinkomennoilla tietenkin!). Asetustiedostoa näpräilemällä voipi myös asettaa automaattisesti käynnistettäviä ohjelmia (ennalta määrättyihin työtiloihin), pakotta tietyt ohjelmat käynnistymään aina "kelluvina" yms. kaikkea pikkukivaa. Näppäinkomentoja voi luonnollisesti muokata mieleisiksiin ja luoda tarvittaessa uusia.

Kaikenkaikkiaan Scrotwm:n sisäistää todella nopeasti. "Laatoittavan" ikkunamanagerin idean ja hyödyt ymmärtää nopeasti kun alkaa availemaan ohjelmia enemmälti auki. Ei enää ikkunoiden raahailua, järjestelyä, hiirellä kulmasta kulmaan suihkimista, vaan yksinkertaisia, helposti muistettavia näppäinkomentoja ja ikkunamanageri joka järjestelee ne ikkunat puolestasi (ja juuri siten miten itse haluat, kunhan paneudut asetustiedostoon).

Ei tietenkään pidä unohtaa myöskään scrotwm:n nopeutta ja keveyttä. Itselläni Debian haukkaa scrotwm:n kanssa alle 100 mb muistia bootin jälkeen ja käyttö on mutkatonta, nopeaa ja sujuvaa. Unitystä tiputtautuminen näin pelkistettyyn ikkunamanageriin voi toki olla todella raju muutos, mutta mikäli oppimishalua löytyy niin nopeasti huomaa, ettei sitä kimmeltävää työpöytäympäristöä isommin tarvitse. Etenkään jos tulee toimeen päätteen kanssa. :) Samalla vapautetaan koneen resursseja niille oikeille ohjelmille.

Voin oikeasti suositella lämpimästi ja kehua helppokäyttöiseksi. Useimmilta (kuten itseltänikin aiemmin) jää nämä laatoittavat kokeilematta niiden vaatiman manuaalityön takia, mutta kuten sanottua, scrotwm toimii oletuksillakin melko kivasti. Kannattaa kokeilla!

Kuvia: http://www.google.com/images?q=scrotwm&hl=en&sa=X&oi=image_result_group
Kotisivut: http://www.peereboom.us/scrotwm/html/scrotwm.html
Archwiki: https://wiki.archlinux.org/index.php/Spectrwm
#! Foorumin "30 ikkunamanageria 30:ssä päivässä"-ketju: http://crunchbanglinux.org/forums/post/199992/#p199992

Avataan tässä samalla vähän ikkunamanageri keskustelua (täällä kun keskustelu lähinnä keskittyy noihin monipuolisempiin työpöytäympäristöihin)

Edit: lisätään vielä, että luonnollisesti voi halutessaan Scrotwm:n kanssa käyttää myös paneelia (vaikka tint2) tai erillistä tray-valikkoa, mutta se ei sisällä niitä vakiona. Eikä se välttämättä tarvitse niitä ollenkaan. Infobariin voi myös lisäillä esim. conkyllä tietoja järjestelmästä, mikäli sellaisia kaipaa.


85
SolusOS kannusti taas pitkästä aikaa kokeilemaan puhdasta Debiania ja asentelinkin lopulta Squeezen Business Card netinstallinna "expert-modessa".

Alunperin oli tarkoitus asentaa Wheezy, mutta sen kanssa oli enemmän ja vähemmän ongelmia ahkerassa käytössä olevien ohjelmien kanssa, joten vaaka kallistui vakaan Squeezen puolelle.

Ikkunamanageriksi scrotwm ja ompahan mukavaa, ripeää ja pelkistettyä :D Grubista päästään loginiin 6-10sek (perinteiseltä SATA2 kiintolevyltä) ja x latailee itsensä sekunnissa kahdessa startx:n jälkeen.

Kaikki tarvittava pelaa ja asennettuna omat suosikkiohjelmat. Scrotwm:n kanssa pääsi jyvälle parin tunnin ihmettelyn jälkeen ja nyt kaduttaa jo, etten ole uskaltautunut "tiilittävien" ikkunamanagereiden pariin aiemmin.  ::)

Pitänee vielä hakea backportista uudempaa kerneliä ja muuta mukavaa, mutta on tämä jo tälläisenäänkin ilo käyttää. Heitin parit kuvankaappaukset mukaan, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan miltä pelkistetty Debiani näyttää :P

Viimeisessä kuvassa muistinkäyttö bootin jälkeen. Levytilaakaan ei hurjemmin vie. Virtualboxilla pääsin X ja terminator päällä 78mb muistinkulutukseen, mutta näin "oikeana" asennuksena tuo ei taida ihan heti onnistuakkaan. Pakko tuohonkin on olla tyytyväinen.

Prosesseja ei ole vielä isommin viilailtu eikä muutenkaan mitään radikaalimpaa tehty. Käytännössä puhdas asennus tarvittavilla ohjelmistoilla ja muilla höysteillä.

Kannattaa kokeilla jos "pelkistetty" ja resurssipihi (+nopea) järjestelmä kiinnostaa. Luonnollisesti päätteen kanssa täytyy osata tehdä vähän muutakin kuin apt-get update, mutta mitään guru-tason taitoja tässä ei tarvita.

EDIT: Jos kiinnostusta löytyy niin voinen näperrellä suomenkielisen oppaan miten vastaavaan lopputulokseen päästään. (luulisi toimivan kohtuu suoraan myös ubuntun alternate installerin kanssa...?)

     

86
Kun kiintolevy ja väylä ovat ilmeisesti kohtalaisen hitaita niin erillinen /var osio voi olla ihan hyvä asia suorituskyvyn kannalta. Tiedostojärjestelmistä ReiserFS suoriutuu pikkutiedostoista hyvin ja twiikkailua voi harrastaa notailin ja noatimen avulla. Heti juuriosion perään ja kokoa tuolle suositellaan 8Gb juuren ollessa kokoa 15-20Gb. Itsellä tosin ei ole kevyessä työpöytäkäytössä /var  tainnut koskaan paisua 2Gb isommalle puolelle.


87
Laitealue / Vs: Win7-ultrabook vai MacBook Air Ubuntulle?
« : 06.07.12 - klo:14.08 »
Tuon listan mukaan 12.04 kanssa toimii pääsääntöisesti OK.

Erikoisnäppäimiä ja touchpadiä varten täytyy lisätä yksi pakettilähde ja päivittää järjestelmä. Myös uudemman (3.4.4) kernelin asennusta suositellaan (aikaisemmilla random kernel panickeja).

Näiden korjausten jälkeen kaiken pitäisi toimia moitteetta lukuunottamatta:

- Näytön kirkkauden säätö näppäimistöltä (fn+f5, fn+f6)
- Koneen "valoisuusanturi"

Joiden korjaamiseksi ei ole vielä korjauksia keksitty. Vähän näpräämistä siis vaatii, mutta ei mitään maata mullistavaa.

Aikaisemman Zenbookin kohdalla kehitys oli ainakin aktiivista (kaiken pitäisi toimia nykyisellään suoraan 12.04:llä) ja keskustelua ainakin käydään aktiivisesti:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2005756&page=8

Kannattaa huomioida, että tuo Prime ei ole kovin kauaa vielä edes ollut markkinoilla.

Minä en tietenkään mitään voi luvata kun en ole korjauksia kehittämässä, mutta omaan silmään näyttää hyvältä jo nyt. :) Kirkkauden säätö toimii joka tapauksessa asetuksien kautta. Omakohtaisia kokemuksia ei ole myöskään vielä antaa (odottelen ainakin tuon Muropaketin artikkelin ja mahdollisesti hetken aikaa, että lähtee jälleenmyyjillä hintakilpailu käyntiin) kun en ole vielä itselle kyseistä laitetta hankkinut.

88
Laitealue / Vs: Win7-ultrabook vai MacBook Air Ubuntulle?
« : 05.07.12 - klo:23.54 »
Itse olen kärsinyt vähän samasta pulmasta.. Air vai Ultrabook.

Nyt tosin Apple helpotti päätöstä reilusti kun Airi ei edellistä sukupolvea kummoisempaa näyttöä saanutkaan. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa Asuksen Zenbook Prime (FullHD IPS, Ivy Bridge i7, HD 4000) jonka kehityksessä on näköjään kerrankin kuunneltu käyttäjiä ja korjailtu edellisen Zenbook-sarjan virheitä (mattanäyttö, taustavalaistu näppäimistö jne.). Myös touchpad on vaihdettu laadukkaampaan.

Muropaketti arvostelemassa kuluvan kuukauden puolivälissä.

http://muropaketti.com/toimitus-ja-blogi/asuksen-uuden-sukupolven-ultrabook-saapui-testipenkkiin

Hintakin omasta mielestä kohdallaan kun muistaa minkälainen näyttö laitteesta löytyy.

Ainut mitä olisin tähän Primeen toivonut olisi ollut Thunderbolt-liitäntä (telakointi), mutta USB3:lla on ilmeisesti pärjättävä.

https://help.ubuntu.com/community/AsusZenbookPrime

Tuki vaikuttaisi olevan jo nyt kelvollinen 12.04 osalta ja paranee varmasti hiljalleen :)

89
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 05.07.12 - klo:23.19 »
Alkaa SolusOS taipumaan mieluisaksi :)

90
Jos kone usb-boottausta tukee, niin silloin on vain mennyt livetikun tekemisessä jotain ristiin ja rastiin.. Itse olen todennut, että varmimmin homma toimii kun sen tekee korkeimman omakätisesti komentoriviltä. Unetbootinilla ja vastaavilla tehdyt tikut kun tuntuvat toimivan silloin kun huvittaa.. (ja joidenkin distrojen kanssa eivät toimi ollenkaan)

Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/joku/polku/levykuva.iso of=/dev/sdX
jossa X tikun tunnus.

Laitetiedoston tulee olla muotoa /dev/sdX eikä esim. /dev/sdX1. Lisäksi suositellaan, että tikku ei ole liitettynä kun ylläoleva komento annetaan.

Koodia: [Valitse]
sudo umount /dev/sdX(itse olen tosin tehnyt onnistuneita live-tikkuja vaikka ovat olleet liitettyinäkin)

Tikun tiedostojärjestelmäksi suositellaan FAT32.

HUOM! VAROITUS! WARNING! OBS!

Tyhjentää (kirjoittaa yli) kaiken datan tikulta (tai laitetiedostosta joka komennolle annettaan (huolimattomuuttaan voipi siis tyhjentää jonkin kiintolevyistään)..

Tikun laitetiedoston voi tarkastaa esim. gpartedilla tai komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo fdisk -l
Lähde: https://wiki.archlinux.org/index.php/USB_Installation_Media

91
SolusOS oli sen verran vakuuttava ilmestys jo virtuaalikoneella, että otin ja asensin sen ainoaksi käyttikseksi Xubuntun tilalle.

Yritin asentaa 64-bit 1.1 Evelinea, mutta asennus jämähti jostain syystä jokaisella kerralla "writing filesystem mount information"-kohtaan. Ei auttanut levyn uudelleen osiointi, koko levyn formatointi eikä muiden kiintolevyjen poistaminen koneesta. .iso:ssakaan ei ollut vikaa, tuli paria 64-bit .isoa kokeiltua ja perään yritin vielä 32-bittistäkin.. Aina sama ongelma..

Annoin kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden ja latasin Alpha5:n. Asennus rullasi loppuun ilman mitään ongelmia. Nyt alla siis SolusOS 2 Alpha5 ja Alphavaiheesta huolimatta tuntuu toimivan erittäin hyvin.

Resurssien käyttö on kohtuullista ja kaikki toimii muutenkin näpsäkästi. Gnome3:sta huolimatta tämä on kevyempi kuin kevyesti twiikkailtu Xubuntu - ainakin muistinkäytön osalta. Käynnistyminen kestää ehkä piirun verran pidempään, mutta on silti nopea.

Jos yhtään kehtaan ennustaa niin SolusOS 2 tulee olemaan todella hieno julkaisu.  ;)

Teemat eivät tosin näytä toimivan ihan niin hyvin kuin voisi toivoa. Gnome 3:en radikaali twiikkailu Gnome 2:en kaltaiseksi vaatii ilmeisesti veronsa..

92
Nautilus on sen verran vahvasti nidottu Gnomeen ja Ubuntun oletusistuntoon, että sen käyttäminen muiden työpöytäympäristöjen kanssa on vähän niin ja näin.

Sinä katsot tätä ongelmaa nyt väärästä suunnasta. ;) Kaikki on oikein siihen saakka, kunnes käynnistät Nautiluksen.

Kun käynnistät Nautiluksen tapahtuu samalla jotakin gnome --replace tyylistä. En osaa selittää oikeilla termeillä, mutta siis käytännössä Nautilus lataa osan Gnomea XFCE:n päälle. Eli se desktop ja pikakuvakkeet jotka saat käynnistämällä Nautiluksen eivät ole XFCE:n vaan Nautilus repii ne Gnome-istunnon puolelta.

XFCE:ssä on sitten omat ohjelmansa ja tapansa piirtää taustakuvaa ja pikakuvakkeita. Tiedostonhallintaan kannattaa käyttää XFCE:n puolella Thunaria tai PCmanFM:ää.

Jos haluat välttämättä käyttää Nautilusta sitten luo käynnistinin/käynnistä Nautilus komentoriviltä komennolla
Koodia: [Valitse]
nautilus --no-desktop
Jokusen verran on Nautilus aiheuttanut harmaita hiuksia allekirjoittaneelle openboxin (Ubuntussa) kanssa. :P

93
WineHq:n foorumilla, PlayOnLinuxin sivuilla ja Diablon foorumeilla on ollut jonkin verran keskustelua siitä, että Winellä pelanneet Linux-käyttäjät olisivat saaneet permabanneja "apuohjelmien" käytöstä sekä käyttöehtojen rikkomisesta.

Keskustelun kruunaa eilen julkaistu kirjoitus aiheesta:

http://www.cinemablend.com/games/Blizzard-Perma-Bans-Linux-Users-From-Diablo-3-Lets-Botters-Continue-Play-44217.html

Blizzardilta on kerrottu, että kaikki bannatut Wine-pelaajat olivat todistettavasti huijareita ja banneja ei tulla poistamaan. Toisaalta on tiedossa että Warden on aiheuttanut ongelmia 64-bit Linux-pelaajien kanssa ja samainen Warden on aiheuttanut aiheettomia banneja jo aikaisemmin WoWin puolella wine-käyttäjille.

Ovatko sitten kaikki banneistaan valittaneet wine-käyttäjät yrittäneet huijata pelissä ja pistäneet bannit winen piikkiin bannien poiston toivossa vai bannaako warden aiheettomasti wine-pelaajia..? Ken tietää.

Itse ehkä siirtyisin tässä vaiheessa Diablon kanssa Window$in puolelle, varmuuden vuoksi.

94
Löytyisikö tästä jotain:

http://www.thegeekstuff.com/2011/12/linux-performance-monitoring-tools/

Itselle tulee htop mieleen, mutta en tiedä osaako sekään näyttää kahden CPU:n kuormia eriteltynä..

95
Mene ensin cd-komennolla hakemistoon josta paketti löytyy. Esim. kotihakemistoosi pääset komennolla:

Koodia: [Valitse]
cd /home/käyttäjänimi/
ja aja sitten dpkg-komento

tai

anna dpkg:lle polku josta se paketti löytyy, tähän tyyliin:

Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i /home/käyttäjänimi/jotain/jotain/paketti.deb
Ja luonnollisesti asennettavan paketin tulee olla muotoa .deb jotta dpkg sen osaa asentaa.

96
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
« : 28.06.12 - klo:23.01 »
Alpha 2 julkaistu:

https://wiki.ubuntu.com/QuantalQuetzal/TechnicalOverview/Alpha2

Ei mitään maata mullistavaa vieläkään. Pieniä parannuksia ja tuoreempia sovelluksia.

Täytyy ottaa Xubuntu 12.10 virtuaalikoneelle kokeiluun (xfce päivittynyt 4.10:iin, kiva nähdä miten xubuntu-tiimi etenee sen kanssa)

97
Appseja nyt on aivan turha lähteä sekoittamaan Ubuntuun. Tietokonepuolella nyt ylipäätään puhutaan enemmän ohjelmista, sovelluksista ja softasta kuin appseista joka on taas enemmän mobiililaitteisiin liitetty sana. Eikä ainakaan ihan heti tule edes mieleen, että onko englanninkieliesessä Ubuntussa yhtäkään App-sanaa..? Ei taida, joten mitä sille suomennosta keksimään.

Sitten kun meillä on käsissämme Ubuntu-puhelimia tai Ubuntu-tabletteja niin voi olla aika miettiä asiaa enemmän. Toisaalta, appsit ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten puhekielessä, joten aivan turhaa lähteä keksimään uutta sanaa sen tilalle. Lainasanoja ja -sanontoja on ja tulee olemaan ja niiden määrä tulee vain kasvamaan kun ihmiset ostavat yhä enemmän palveluita ulkomailta, laitteita käytetään englanniksi ja lapset oppivat englantia jo heti vaippaiän jälkeen pelien kautta.

98
SolusOS Alpha 5 julkaistu:

http://solusos.com/blog/2012/06/solusos-2-alpha-5-released/

Tulee olemaan samalla myös viimeinen Alpha-julkaisu. Itsellä tuo Alpha 4 virtuaalikoneella, mutten ole vielä ehtinyt päivitellä. Täytyy laittaa kokemuksia kunhan kerkeää testailemaan.

99
Yleistä keskustelua / Google I/O 2012
« : 27.06.12 - klo:22.42 »
Googlen kehittäjäkonferenssi starttasi tänään ja on ollut seurattavissa livenä: https://developers.google.com/events/io/

Google esitteli mm. Android 4.1 Jelly Beanin, Nexus 7 tabletin, Nexus Q "viihdekeskuksen" ja demosi Google Class-projektia. Myös Google+ asiaa oli paljon (eventit, tablettiversio yms.)

Kohokohdat voi lukaista tiivistettynä:

http://thenextweb.com/google/2012/06/27/everything-you-need-to-know-about-todays-google-io-event/

Suomeksi ainakin Muropaketti on uutisoinut Android 4.1:stä ja Nexus 7:stä.

http://taskumuro.com/google-esitteli-edullisen-nexus-7-taulutietokoneen

http://taskumuro.com/google-esitteli-android-41-jelly-beanin

Google Play on myös saanut lisää sisältöä (jota tosin taitaa turha odotella näkevänsä Suomessa vielä hyvään hetkeen)

Ainakin omasta mielestä 4.1 Android näyttää todella kivalta uusine ominaisuuksineen ja parannuksineen. Nexus 7 alkaa myös olla ensimmäinen tabletti josta olen aidosti kiinnostunut (hyvin pitkälti kohtuullisen hinnan($199) vuoksi.)

100
Itse olen tykästynyt Xfburn:iin, mukavan selkeä ja simppeli käyttää, kepeä ja tuleekin monessa kevytdistrossa mukana. Sen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia minkään distron kanssa. K3B on ihan ehdoton kun täytyy polttaa useampia levyjä kerralla tai tehdä jotain vähän vaativampaa.

Mutta itse aiheeseen.. Minulle jäi nyt vähän epäselväksi, että onko ongelmana Levykuvan polttaminen CD:lle vai itse Käyttöjärjestelmän asentaminen CD:ltä (jolle levykuva on siis jo poltettu onnistuneesti) ?

(otsikossa puhutaan asennuksesta ja sen käynnistymisestä ja viesteissä taasen levykuvan kopioinnista CD:lle)

Helpottaa suuresti mahdollisia auttajia, kun tietää ongelman laadun :)

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7