Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sorkkarauta

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 50
21
Tuo harmittaa, että kun olisi joku tosi hyvä, mutta sitten ei joku virranhallinta toimi tai siinä on jokin muu juttu joka ärsyttää. Nyt kompromissina on Linux Mint 17.1 kannettavassa, joka täyttää toiminnallisuusvaatimukset mutta valitettavasti se pyöri niin nopeasti kuin haluan.

Ei se silti hidas ole, mutta.. vaatimustaso on korkealla nopeuden suhteen, mitä käytettävyyteen tulee. Pitäisikö kokeilla jotain vaihtoehtoisia ohjelmistoja perusasennusten sijasta, esim. tuo Firefox käynnistyy hitaasti ja siinä on ihmeellinen muutaman sekunnin viive kun selaimeen pitäisi alkaa laittamaan osoitetta. Pikkujuttu, mutta kuitenkin häiritsevä kun etsii ultimate-vauhtia toiminnallisuuteen.

22
Ubuntu-forumilla ollaan, eikä kukaan maininnut Ubuntu minimal CD:tä (alle 40 megainen ISO, joka tosin nettiyhteyttä vaatii asennukseen). Kolmannen osapuolen tekemänä tuosta Ubuntu mini remix, jossa kaiken pitäisi kaiketi valmiina, en ole testannut. Tuolla hyvän pohjan omalle Ubuntulle, tekstitilassa käynnistyvä kaikesta ylimääräisestä karsittu Ubuntu jonka päälle helppo rakentaa juuri halutunlainen.

Perehtymistä vähän vaatii, mutta Google hyvin täynnä ohjeita. Toimivan graafisen järjestelmän voi kasata paketti kerrallaan, asentaa työpöydän ja siihen sitten ohjelmia ja asetuksia säätämään, tai sitten Unity/Xubuntu/tjms-desktopin no-install-recomends parametrein jolloin saa kasan asetuksia valmiiksi työpöydän ja tiedostonhallinnan päälle. Ohjelmat sitten oman maun mukaan, itselle sopinut tuota Xfcen perussettiä Thunar/Mousepad/Ristretto/Xfburn... siihen sitten päälle mediatoistoon VLC/Audacious/(Spotify), Transmission, Filezilla, xarchiver, selaimet, Libreoffice, Grafiikka- ja musasoftat + WINE.

Omaa distroa varsinaisesti koskaan tehnyt, vaan ihan raakasti kerran viritellyt asennuksen, ja kloonannut sellaisenaan muille koneille. Ohjelmavaihtoehtojen testailuun, kokeiluun, kloonattavan asennuksenkin virittelyyn Virtualbox aika ehdoton, voi huoleti mennä metsäänkin ;D

Kopin otin senverran että kysele! Voin varmaan ainakin joissan detaljeissa hyvinkin jeesata, jos intoa piisaa alkua pidemmälle. Toisen kopin otin takakädellä, jos palstalta muita innokkaita, minimaaliselle Openbox Ubuntulle näkisin tilausta - jos joku moista, olen mukana :) Yhteenkään hyvään vielä törmännyt, onhan noita Madboxeja ja muita, muttamutta...

Juurikin näin, minimalistisuus olisi hyve jolla saataisiin nopeutta. Kiitos vinkeistä muuten, tuossa saattaisi olla ainesta.
Olisiko palstalaisilla halua julkaista oma __buntu-distro? Saattaisin tietää sopivan tapahtuman jossa tällainen ajatus otettaisiin ilolla vastaan.

23

3. Se on olemassa parista syystä:
a) siksi että sen voi ja pystyy tekemään


Tuossa olet asian ytimessä. Toivottavasti myös jaat tuotoksesi, jos johonkin järkevään pääset.

Totta kai jaetaan, jos se vain jollekin kelpaa =) Kokeilumielellä ollaan

24
Miksi sinä sitten suljet sen ? Jätä se päälle.  :P
Varsin totta. Suspend on nykypäivää. Tosin Linux&kannettava yhdistelmissä toimivuus tuntuu olevan pitkälti tuurista kiinni. Pöytäkoneilla tuntuu toimivan kyllä käytännössä katsoen aina.

Toki voi käyttää virransäästöä, mutta ei se käyttiksen käynnistämistä nopeuta. Voi mennä vähän pilkunviilaukseksi, mutta haen järjestelmälle nopeutta, jota yritän optimoida eri vaihtoehdoilla. Virransäästön käyttäminen mahdollistaa nopean käyttöönoton, mutta ei nopeuta käynnistämistä. Olisikohan DSL vielä nopeuteen hyvä kokeilu, sitäkin voisi yrittää.

Muuten outo juttu tässä Lubuntu 14.10 versiossa jolla tätäkin kirjoittelen. Näytön kirkkaus toimi kun otin käyttöön ja kokeilin tätä, mutta ei toimi enää. Hmm...

25
Geditin tilalle laittaisin Leafpadin. Nautilusta en oikein ymmärrä valinnaksi myöskään. Thunar olisi minusta paljon järkevämpi valinta. VLC ei minusta ole mitenkään erityisen "raskas". Toki varmaan jokin Mplayer purkkaviritys voi toimia paremmin, mutta käytettävyyden kannalta VLC on minusta ehdotonta kärkipäätä. Ei tule paljoa mm-formaatteja mieleen, mitä se ei toistaisi ongelmitta oletusasennuksena. Itsellä on VLC asennettu juuri sen takia, vaikken sitä itse asiassa lähellekään kaikilla koneilla edes käytä.

Toisaalta nuo alkuperäiset kriteerit, kevyt ei mitään turhaa, perus toimisto-ohjelmat = Lubuntu ja libreoffice kylkeen = done :)

*lisäys*
Kait tässä siis kyse oli lähinnä jostain minimal cli asennuksesta, josta tekee oman "distron". Muuten olen kyllä yllä olevan kirjoituksen linjoilla. Vastaavia distroja on varmaan satoja, jotka on loppuneet kuin kanan lento. Parempi olisi siis osallistua johonkin projektiin joka on vielä hengissä.

No on se Lubuntukin ihan nopea ja melkein se juttu mitä haen, mutta olisihan mielenkiintoista väsätä oma paketti.
Lubuntu tosin käynnistyy aivan liian hitaasti.

26
Ajatuksena:
en ole itse kokeillut, mutta Suse Studiolla voi tehdä monenlaisia juttuja.
https://susestudio.com/browse

https://susestudio.com/
https://susestudio.com/help/quickstart/index.html

Mitä nämä ovat, en täysin ymmärtänyt? Tuli mieleen esiasennetut/-viritetyt käyttiskloonit.

27
???

MIETI :

 1 Onko sinulla aikaa tuhlattavaksi asti ?

Juo tämän jälkeen pari kaljaa (tai vapaavalintaista sihi juomaa) mutta kuluta aikaa vähän ja mieti oikein uudestaan kovasti :

 2 Onko sinulla aikaa ja rahaa tuhlattavaksi asti ?

 3. Jos edelleenkin olet sitä mieltä että haluat luoda oman distron niin miksi se olisi olemassa ? Ja voitko auttaa Ubuntu Finnish Remix:ä?
 
Aloittaminen on aina kivaa mutta homman pitää jatkua alkuvaihetta edemmäksi.

1. On
2. On, en tosin tiedä mitä miten raha liittyy tähän?
3. Se on olemassa parista syystä:
a) siksi että sen voi ja pystyy tekemään
b) siksi että se on juuri sellainen kuin minä haluan sen olevan
c) siksi, etten ole löytänyt sopivaa joka olisi äärimmäisen nopea ja toimii niinkuin minä haluan sen toimivan

Minulla on Lenovo Thinkpad E145 SSD256  ja en ole sen nopeuteen täysin tyytyväinen. Ei se silti ihan huono ole, joskin haluaisin saada kuitenkin ns. klik-klik käyttökokemuksen, jossa sovellukset avautuvat sekunnin murto-osissa ja käyttis nousisi pystyy muutamassa sekunnissa kuten työpöydälläni oleva käyttis.

Eli optimointia tämä taitaa olla, distro lienee vähän liian kunnianhimoinen sanavalinta tähän. Mutta jos sellainen syntyisi, niin mikäs sen mukavampaa =)

28
Moikka pitkästä aikaa.

Nyt kun tuo Ubuntu täyttää 10 vuotta, niin minulla haluttaisi rakentaa oma Ubuntu-pohjainen distro, jonka tavoitteena olisi nopeus, turvallisuus ja riittävyys toimistotarpeisiin. Riittävyydellä tarkoitetaan toimisto-ohjelmia tms. repoista ladattavia asioita, millä saa perusjutut tehtyä ja sähköpostit kirjoitettua.

Kaksi kysymystä aiheesta olisi:
a) Onko tietoa tai kokemusta siitä miten räätälöidä oma distro, jossa olisi vain ne sovellukset käytössä joita haluan.

b) Millaisia ohjelmia suosittelisitte käytettäväksi tässä projektissa, jotka käynnistyvät nopeasti ja ovat turvallisia. Kategoriat voisivat olla esim.
b1. selaimet
b2. sähköposticlientit
b3. apuohjelmat (tiedän, laaja käsite =)
b4. tiedostohallinta
b5. mediatoisto (musiikit, videot, kuvien katselu)

Minulla on ehdolla seuraavia:
b1. selaimet: xxxterm-browser
b2. sähköpostin lukuohjelmasta ehkä Claws-mail
b3. apuohjelmista ehkä gedit, mutta se on vähän hidas toisinaan
b4. nautilus olisi hyvä saada defaultiksi vaikka se ei nopein olekaan
b5. mediatoistosta tulee VLC mieleen, mutta eikö tuo ole aika raskas?

Toivottavasti mahdollisimman moni sai kopin niin voisi väsätä huvikseen itse jotain =)

29
Onko asennuksessa mitään poikkeuksellista mitä pitää ottaa huomioon vai meneekö perinteisesti rinnalle "ihan heittämällä" :)

Huomaa näitä kysymyksiä, en tiedä pahasta Windows-maailmasta mitään :)

30
Onnistuuko tekemään dualbootin UEFI-biossilla varustetuissa koneissa, jossa vaihtoehtoina ovat Ubuntu ja Windows? Vai estääkö UEFI sen?

31
Ihan hauskaa.

"Vuonna 2007 esitelty Netflixin streaming-palvelu on vihdoin saamassa virallisen Linux-tuen. Asia ilmenee Ubuntu-kehittäjien foorumille kirjoitetusta viestistä.
Seitsemän vuotta sitten alkunsa saanut streaming-palvelu on tähän mennessä luottanut videotoistoistossaan Microsoftin Silverlight-laajennukseen. Asiaan on kuitenkin Netflixin Paul Adolphin kirjoittaman viestin perusteella tulossa muutos Netflixin omaksuessa HTML5:n.

Adolph kertoo Netflixin katselun onnistuvan Chromen vakaalla 14.02-versiolla, jos käyttäjä on asentanut NSS-kirjastosta vähintään version 3.16.2. NSS eli Network Security Services auttaa kehittäjiä luomaan turvallisia sovelluksia. Engadget kertoo Ubuntun tuoreimman 14.04-version käyttävän aavistuksen vaadittua vanhempaa NSS-versiota, mutta käyttöjärjestelmä on saamassa tuen pian turvallisuuspäivityksen ohessa."

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2014/09/20/linux-saa-vihdoin-virallisen-netflix-tuen

32
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Windows 9
« : 13.09.14 - klo:22.15 »

Jaksaako tuosta kukaan muu innostua kuin MS-oritentoitunut tietohallinto?

33
Kävisikö tämä?

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ia32-libs
Code-tagit lisätty. -- Timo

34
Asioissa voi käydä näinkin alku innostuksen jälkeen. Linuxissa on on edelleen kuitenkin ongelmansa, mitä nuo kaikkinensa on, on sitten eri asia...

http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/kayttajat+eivat+pida+linuxkoneistaan+mnchen+saattaa+palata+microsoftleiriin/a1004814

En laittaisi paljoa painoarvoa vielä tuolle, koska lausunnon taustoja ei tiedetä.

Mutta joka tapauksessa mikäli ongelma on, niin villakoiran ydin ei ole Limuxissa, joka on pelkkä päätelaite. Ongelma näyttäisi olevan arkkitehtuurissa, joka ei tyydytä loppukäyttäjien vaatimuksia tietotekniseen palvelutasoon liittyen.  Minusta on väärin syyttää päätelaitetta, sehän vain ilmentää loppupeleissä arkkitehtuurisia lähtökohtia.

Toki, jotkin Microsoftin kirjoituskoneohjelmiston dokumentit saattavat käyttäytyä odotusten vastaisesti, mutta ei kai arkkitehtuurin pitäisi perustua kirjoituskoneen korvikkeen reunaehtoihin? Valitettavan usein kyllä näin on. Auttaisikohan pilvipalvelut asiaa? Joskin tämäkin on vain ongelman siirtämistä.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Linuxin vuosi
« : 17.08.14 - klo:00.02 »
Kumpaa mahdat tarkoittaa, Linux-kernelin menestystä luuri vai pc-puolella...  ::)

Vaiko molemmissa  8)

Tietotekniikassa noin yleiskäsitteenä. Siellä voisi todeta olevan ns. "Linuxin vuosi", mitä ihmettä se nyt sitten tarkoittaakaan. Keskusteluissa muinoin Linuxin vuodella viitattiin hetkeen, jolloin Linux lyö läpi päätelaitteissa, lähinnä PC-raudassa koska muita ei oikeastaan ollut Applen lisäksi. Toki keskustelut olivat siis taannoin rajoittuneet ehkä päätelaitteisiin, joita loppukäyttäjät käyttävät ja ovat saatavilla kuluttajamarkkinoilla.

36
Yleistä keskustelua / Linuxin vuosi
« : 16.08.14 - klo:23.00 »
Muistanpa muutama vuosi sitten Linuxia kohtaan säälitteleviä toteamuksia, joissa sarkastisesti kommentoiden odottelivat Linuxin vuotta.  Yleensä nämä jutut liittyivät väittelyihin Windowsin ja Linuxin paremmuudesta.

En ole muutamaan vuoteen enää näitä kommentteja nähnyt. Jokohan on opittu että Linuxin vuosi on joka vuosi :)

37
Omat valintani puhtaalle asennukselle:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install unifont intel-microcode linux-firmware-nonfree ubuntu-restricted-extras libavcodec-extra-54 vlc asunder lame avidemux gimp mumble gthumb clementine pitivi && sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

Kerrotko vähän raudasta ja käyttötarkoituksesta? Tuota viimeistä en ymmärrä, missä on polku.

38
Komentoriville:
Koodia: [Valitse]
apt-cache search xul-ext-Sieltä katselet mitä paketteja kaipaisit.
edit:
Minulla asennettuna aina xul-ext-mozvoikko ja xul-ext-adblock-plus

Thanks :)

39
Mitä asennatte Ubuntuun, kun päivitys tulee eteen? Tässä omaksi muistioksi tulevaisuutta varten omat asennukset. Tietää käydä täältä sitten vaikka hakemassa vastaisuudessa :)

Tämä on tällainen kotikäyttäjän peruspaketti, jolla pitäisi pyöriä kaikki oleellinen. Rauta on siis Intel Core i3-3220 CPU @ 3.30GHz × 4 ja kyseessä 64-bittinen asennus. Ainakin Steam tarvitsi minulla tuon alla olevan ia32-libsin kaveriksi.

sudo apt-get install gnome-session-fallback
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
sudo apt-get install synaptic
sudo apt-get install nautilus-open-as-root
sudo apt-get install nautilus-image-converter
sudo apt-get install nautilus-actions
sudo apt-get install gnome-system-tools
sudo apt-get install sshfs
sudo apt-get install ia32-libs
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
sudo apt-get install gnome-system-tools
sudo apt-get install grsync
sudo apt-get install gimp
sudo apt-get install vlc


Olisiko kellään vinkkiä kuinka lisätä firefoxiin laajennuksia tätä kautta?

40
Yleistä keskustelua / Onko Ubuntu free softwarea?
« : 07.08.14 - klo:21.55 »
Asia on hieman epäselvä, kun kaverini väitti ettei ole.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 50