Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sorkkarauta

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15
61
Yleistä keskustelua / Pitääkö tämä paikkaansa?
« : 19.04.10 - klo:21.15 »
Vertaisin Microsoft -tuotteita maitoon. Maidot tahtovat pilaantua herkästi ja tulla happamaksi, jos ympäristö ei ole kunnossa. Koko ajan pitää olla ostamassa uutta maitoa, jotta sitä pystyisi käyttämään - se on ainoa vaihtoehto. Kauppaan kun menet, siellä ei juuri maitovalikoimia ja niiden toimittajia ole. Sinun on tyydyttävä siihen maitoon minkä kauppa sinulle tarjoaa. Pelkkä maito on perustuote, jonka myymiseen ovat kiinnitetty kaupat ja maidon tuotanto on vahvasti valtion tukemaa.

Open Source -tuotteita vertaisin vastaavasti juustoihin. Juustot säilyvät hyvin, niiden nauttiminen ei vaadi isoja investointeja ja kun kerran hankkii juustoa tarpeeksi niin ei tarvitse juosta ostamassa uutta juustoa jatkuvasti. Itse asiassa juustot paranevat ajan myötä, juuston kypsymisprosessia voidaan kehittää haluamallaan tavalla. Juustovalikoimia ja erilaisia juustovalikoimia on kaupan hyllyt täynnä, jos jonkin toimittama juusto ei miellytä, niin mikäpä estää ostamasta tilalle toisen juuston? Lisäksi juusto on ammattitaitoa vaativan pitkällisen osaamisen kehitystulos ja tuote, joka tuo onnistuessaan käyttäjälle todellista lisäarvoa. Se on maitoa paljon kehittyneempi ja jalostuneempi versio. Juuston tuottajat eivät juuri saa valtiontukea juustojen tuotannolle.


63
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistys tökkii -> RATKENNUT
« : 02.04.10 - klo:09.22 »
Osaisikohan kukaan avittaa minua käynnistyksen kanssa. Nimittäin käynnistyminen kestää yhtäkkiä tosi pitkään, pitkä viive esiintyy vähän ennen kirjautumisruutua. Se hyytyy siihen muutamaksi minuutiksi, mutta sitten kyllä päästää lopulta kirjautumaan. Tämä ominaisuus tuli yhtäkkiä, muuten kaikki on toiminut hyvin. Niin ja se versio on Karmic Koala.


Ongelma ratkesi itsestään. Mene ja tiedä mikä siinä oli...

64
Yleistä keskustelua / Muutos tulee
« : 30.03.10 - klo:12.53 »

Kerättyäni jonkin verran havaintoja uusimman Windows 7 -version käyttäjiltä, olen yhä enemmän vakuuttunut että PC-puolelle tulee muutos siihen tapaan millä tietokoneita käytetään.

Palautteiden perusteella ongelmia on ollut enemmän kuin Vista -käyttäjillä vaikkakin myönnettäköön että otos ei ole kattava. Tosin havaintoa vahvistaa, että tuntemastani kuudesta 7-version käyttäjästä puolet valittaa tyytymättömyyttään.

Jotta muutos henkilökohtaisissa tietokoneissa saataisiin aikaan, se edellyttäisi kyllä tämän nykyisen jakelumallin purkamista. Luulisin, että pettymykset aiheuttavat kysyntää muutokselle tulevaisuudessa lisääntyvässä määrin.

65
Yleistä keskustelua / Taas valehdellaan
« : 16.03.10 - klo:21.29 »
Taas valehdellaan, tällä kertaa Tullin kustannuksella:

"Suomen Tulli vakioi IT-ympäristönsä turvalliseksi, toimintavarmaksi ja käyttäjäystävälliseksi "

http://www.microsoft.com/finland/business/casestudies/tulli07.mspx


Tekemieni havaintojen perusteella, Microsoftin ratkaisut eivät ole ilmeisen turvallisia ja toimintavarmoja. Tähän havaintoon olen päätynyt esimerkiksi tarkastelemalla yhtiön toimintaa tietoturvaongelmien kanssa. Lisäksi eräiden tahojen, kuten Saksan ja Ranskan kehotus välttää yhtiön tuotteita vahvistaa asiaa.

Erityisen käyttäjäystävällisiä eivät ole myöskään yrityksen tuotteet, se että ohjelmat ovat tuttuja, voivat lisätä tunnetta käyttäjäystävällisyydestä mutta faktaksi siitä ei ole. Ribbon on hyvä esimerkki käyttöjärjestelmäpäivitysten ohella tästä mallista, jossa sekoitetaan käyttötottumukset. Käyttäjäystävällisyys ei myöskään ole oikea argumentti silloinkaan,  mikäli loppukäyttäjällä tarkoitetaan institutionaalista loppukäyttäjää, eli organisaatioita. Eli asiakkaat jotka rakentavat IT-infran MS-tuotteiden päälle ja joutuvat muutaman vuoden välein toistuvaan päivityskierteeseen, jotka koskevat ohjelmistoja ja laitteita.

Laitetaan nyt omaa kirjoitusta kohtaan myöskin kritiikkiä, että suoraa vaihtoehtoa ei minullakaan ole tähän tarjottavana, kokonaisratkaisun hankkiminen on haastavaa poislukien muutamia tapauksia. Tästä esimerkkinä hyvin toimivat koulut ja oppilaitokset.

Olisiko foorumilaisilla esittää hyvin perusteltua ajatusta siitä, millainen kokonaisratkaisu IT-infran tuottamiseksi olisi ollut vaihtoehtona tullille?


 

66
München on onnistunut Linux-projektinsa kanssa mainiosti epäilyistä huolimatta. Vähän vanhaa tietoa, mutta ohessa kuitenkin linkki, mistä voi käydä katsomassa ensimmäisen vuoden tuloksia:

http://www.muenchen.de/cms/prod2/mde/_de/rubriken/Rathaus/40_dir/limux/40_publikationen/first_year.pdf


67
Yleistä keskustelua / Bill Gates käyttää linuxia
« : 10.03.10 - klo:16.41 »
Ainakin varmaan joskus tietämättään jonkin palvelun tai upotetun järjestelmän kautta. Tarkoitushan oli siis ilmaista etenkin aloitteleville tai muuten kiinnostuneille, että ko. käyttöjärjestelmä on paljon yleisempi kuin uskotaankaan.

Joten rohkaiskaapa mielenne asiaan =)

68
Ubuntu tietokoneissa / Kuinka päivitän Open Officen?
« : 11.02.10 - klo:18.51 »
Open Officesta on tullut uusi versio 3.2. Kuinkahan päivittäisin sen Koalassa?

70
Ei kukaan sattuisi tietämään, kuinka pdf-dokumentteja voisi oikolukea? Onko pdf-lukijoihin saatavilla pluginia, joka oikolukisi dokumentin?

No, homman ratkaisuun meni 2 minuuttia kun kävi hakemassa Open Officeen pdf-dokumenttien avaajan. Nyt voi avata pdf -dokumentit Open Officessa ja oikolukea ne samantien.

Tosin kiva olisi jos olisi suoraan pdf-lukijassa sellainen kilke.

PS. Tämä on niin parasta Ubuntua (esiintyy myös useissa linux-käyttöjärjestelmissä), että kun on käyttötarve niin tarvitsee mennä vain vapaasti käytettävään ohjelmistokirjastoon ja kertoa hakusanoilla käyttötarpeen kuvaus. Ihme jos ei löydy ohjelmaa. Tiedoksi vielä asiaan vihkiytymättömille, että ohjelmistot ovat ilmaisia ja turvallisia jos ja kun ne tulevat käyttöjärjestelmän mukana olleista lähteistä.

71
Ubuntu tietokoneissa / Kalenteri piilossa Evolutionissa
« : 15.01.10 - klo:11.09 »

Olen saanut jotenkin värkättyä kalenterinäkymän piiloon sähköpostien rinnalta, eli nyt joudun menemään kalenteriin hankalasti erikseen.

Ei kenelläkään sattuisi olemaan vihjettä kuinka saan kalenterin näkymään sähköpostin viereen esim. vasemmalle?

72
Minulla oli ongelma, jossa noin satakunta tiedostoa piti siirtää Topfieldistä talteen. Tämä ei onnistunut Guppylla, koska ainakaan minulla tiedostojonojen tekeminen siirtoa vasten ei oikein toiminut. Jokainen piti käydä tekemässä yksitellen. Apuun piti kutsua ohjelma nimeltä Puppy, joka on merkkipohjainen ohjelmisto tietojen siirtoon Topfieldin ja Linuxin välillä.

No, kuinka sain sitten toimimaan tiedostosiirrot ryhmäajona Topfield 5100 digiboksin ja Ubuntu 9.10 Karmic Koalan välillä?

Näin se pääpiirteissään meni:

Asenna ohjelma Puppy.
Hyvä lähde on ollut http://mirrors.zerg.biz/nongnu/guppy/ josta ovat löytyneet ohjelmiston versiot. Olen käyttänyt versiota puppy_1.11_i386.deb.

Minun tapauksessani Puppy ei lähtenyt suoraan toimimaan, vaan sain herjan "ERROR: Can not perform autodetection." kun yritin käydä tekemässä jotain asennetun Puppyn kautta. Ongelma ilmeisesti johtui siitä ettei hakemistossa /proc/bus/usb/devices ollut mitään.

Sitten piti käydä katsomassa, mihin Topfieldin USB-laite osoittaa?
Se tapahtuu komennolla: lsusb | grep -i Topfield

Minulla se kertoi seuraavaa: Bus 002 Device 004: ID 11db:1000 Topfield Co., Ltd. PVR

Autodetection ongelman ratkaisi, että sudo puppy -komennon perään piti kirjata bus- ja device- parametrit. Se tapahtui seuraavasti:
puppy -d /dev/bus/usb/002/004 -c dir

Tämä komento esittää hakemiston Topfieldissä. Erittäin paljon kiitoksia nimimerkille Outolintu, joka osuvasti kirjoitti 29.12.08 asiasta ja jonka apu oli tässä korvaamaton.

Sitten se, mikä teki tästä touhusta arvokkaan, oli tämä useiden tiedostojen hakeminen Puppyn kautta, joka tapahtui seuraavalla tavalla:

sudo puppy -d /dev/bus/usb/002/004 -c dir DataFiles | awk '/^f/ { system(sprintf("puppy -d /dev/bus/usb/002/004  -c get \"DataFiles\\%s\" \"%s\"\n", substr($0, 49), substr($0,49))) }'

Tätäkään en itse keksinyt, vaan oivan vinkin siihen antoi lähde http://www.nslu2-linux.org/wiki/Puppy/PuppyUsage.

Se antoi jonkin herjan viitaten puppyyn ja tmp kansioon, josta pääsin eroon kirjautumalla rootiksi (hyi minua =) mutta vika poistui sitä kautta. En tiedä vaikuttavatko siihen minun aikaisemmin tekemät säätöni.

Keskimäärin siirtää noin 7mt sekuntivauhtia. Ilmeisesti sitä voisi vielä vauhdittaa turbo-ominaisuuden kautta, mutta sitten ei voi tallettaa ja käyttää kaukosäädintä :/

Toivottavasti auttaa niitä joilla on samoja ongelmia...

73
Yleistä keskustelua / MS taklasi miniläppärit?
« : 01.01.10 - klo:21.45 »

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8421491.stm

Niin voisi kuvitella tuosta jutusta.

"Many contemporary netbook models run Windows XP or Windows 7 which has forced the specifications, and price, upwards. Many, he said, now cost at least £350, a figure close to that for a more capable full-size laptop."

74
Yleistä keskustelua / EU näytti voimansa
« : 16.12.09 - klo:21.29 »
Otsikko oli sarkasmia perustuen juttuun http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article358463.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-16122009.



Jonkin selaimen vapauttaminen yhdelle markkina-alueelle ei ratkaise sitä ongelmaa, missä IT-ala on tällä hetkellä. Jatkuva markkinoiden keskittyminen vähentää kilpailua ja markkinoilla olevaa tarjontaa. Tämä rajoittaa kuluttajien ja yritysten/organisaatioiden valinnanmahdollisuuksia, jolloin IT:stä saatava arvo muuttuu täysin yksittäisestä, markkinoita dominoivasta yrityksestä riippuvaiseksi, jota se toki nyt jo hyvin pitkälle on.

Ratkaisu tämän purkamiseen on olemassa, mutta mitkään selainvaihtoehdot eivät tätä tee. Lähinnä EU:n mahtikäsky tarjota lisää selaimia vaihtoehdoksi on huono vitsi kilpailun lisäämiseksi.

Jotta oikeaa kilpailua syntyisi, olisi tarjottava tasapuoliset mahdollisuudet avoimiin rajapintoihin yhteensopivuuden kehittämiseksi kilpailijoiden tuotteille. Tämäkään ei riitä, koska jakeluverkosto on myös keskittynyt, jolloin kilpailevilla tuotteilla on ylivoimaisen suuri markkinakynnys ylitettävänään. Viitteitäkin tästä on olemassa, esimerkiksi julkisen hankintalain mukaan julkisen sektorin IT-toimijat kilpailuttavat yhden ohjelmistovalmistajan tuotteita eri jakelijoilta sen sijaan, että kilpailuttaisivat ratkaisuja jakelijoiden sijasta.

Vai olenko pohdinnoissani aivan väärässä?

75
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Pidetäänkö U-festarit?
« : 15.12.09 - klo:15.13 »
Pidettäisiinkö festarit jossain vuonna 2010?

76

http://www.taloussanomat.fi/mainonta/2009/12/08/audi-sai-paha-yhtio--palkinnon/200925179/135

"Neljäs palkinnonsaaja on tietokonejätti Microsoft. Se on mainostanut Windows 7 -tuotettaan vihreänä, vaikka se samaan aikaan kannustaa ihmisiä ostamaan uusia tietokoneita uudella käyttöjärjestelmällä."

Muita oli mm. Audi ja Easyjet sekä BP.

77
Multimedia ja grafiikka / .rec -tiedostojen konvertointi
« : 07.12.09 - klo:21.43 »
Hei

Olisiko kenelläkään antaa vihjettä miten konvertoida .rec -tiedostot muulla kuin ProjecX:llä? Muistaakseni olen joskus käyttänyt ffmpegiä, mutta en kyllä muista enää miten se tehdään.

78
Olen pohtinut otsikon mukaista asiaa viime aikoina. Tuotantotalouden lakien mukaan, nyky-yhteiskunnassa tieto ja tietovälineet ovat merkittävä tuotannontekijä. Näin nämä tuotannontekijät luovat vaurautta käyttäjälleen.
Tätä teoriaa vasten on erikoista, että tuotannontekijät jotka omaavat runsaasti rajoituksia niiden käyttäjille ovat kuitenkin suositumpia. Luulisi, että tuotantovälineet ilman valmistajan asettamia keinotekoisia rajoituksia olisivat tässä tilanteessa etulyöntiasemassa.

Vapaata pohdintaa aiheesta, kiitos!

79
Yleistä keskustelua / Katu-uskottava työhuone?
« : 28.11.09 - klo:22.03 »
Kaverilla on mielenkiintoinen työhuone. Kuka muistaa näitä?

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15