Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sorkkarauta

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15
41
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/02/17/open_sourcea_ei_sallita_windows_phone_7_marketplacella?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+afterdawn_uutiset+%28AfterDawn+-+Uutiset%29

Menee muuten yhä hullummaksi nämä ohjelmistojen jakeluun liittyvät asiat, kun valmistaja päättää mitä julkaistaan ja millä ehdoilla. Muistuttaa diktatuuria jotenkin etäisesti.

42
Törmäsin yllättävässä paikassa Ubuntuun. Se oli nimittäin katsastusasemalla Nurmijärvellä, Klaukkalassa. Siellä pyöri hallissa ja toimistolla Ubuntu työasemana. Ajattelin, että tähän voisi laittaa omia havaintoja siitä, missä yhteydessä olet törmännyt Ubuntuun tai muuhun Linux-työasemaan kodin ulkopuolella.

Kotikäyttöä ei laskettane tähän otsikkoon - tai no miten kukakin haluaa tehdä.

Muita?

43
Hei

Osaisitteko sanoa ovatko Debian- tai Ubuntu-Linuxit alaspäin yhteensopivia? Esim. voinko pyörittää uusimmalla Debianilla vaikkapa vuoden 2003 version ohjelmia ongelmitta?

44
Yleistä keskustelua / Hesari 14.12.2010
« : 15.12.10 - klo:18.00 »
Olipas mainio juttu avoimen lähdekoodin ohjelmista eilisen päivän Hesarissa.

45
MTV3 ja SubTV ovat siirtyneet Silverlightiin, joka käytännössä sulkee palvelun mobiilikäyttömahdollisuudet ja vaikeuttaa tai tekee mahdottomaksi käyttää muulla kuin Windows -päätelaitteilla. Ulkona ovat esimerkiksi yleistyvät Applen padit ja  Android -laitteet.

Käytäisiinkö ilmaisemassa asiaan mielipidettä? Ehdottaisin että sovitaan päivämäärä milloin jokainen käyttäjä käy tekemässä vierailun verkkosivuilla, uskoisin sivujen olevan rakennettu siten että käyttäjien teknologiasta kerätään tilastoja. Käymällä sivustolla muulla kuin Windows -laitteella, voitaisiin ehkä antaa asiaan ymmärrystä että teknologian valinta sulkee pois käyttäjiä.

Kirjallinen palautekin on hyvä jättää vaikka samassa yhteydessä jos niin haluaa tehdä.

Kierrätä sanaa eteenpäin eri foorumeille.

46
Yleistä keskustelua / MTV3 Katsomo & Silverlight
« : 14.11.10 - klo:23.29 »
Kyseinen puulaaki valitsi nettipalveluidensa toistoformaatiksi Silverlightin. Ei oikein onnistunut valinta. sopii lähinnä PC- ja Mac tietokoneille. Mitenkähän käy Katsomo-palveluiden jos niitä haluaisi pyöritellä jollain Android-laitteella, Iphonella tai vaikkapa Ipadilla? Nyt kun Silverlightin tulevaisuuskaan ei näytä enää valoisalta, niin joutunevat pöllölaaksossa tekemää tupladuunin vielä joutuessaan vaihtamaan formaattia. Näin tulkitsin asiaa. Olettekos kokeilleet?

47
Yleistä keskustelua / Läpi Suomen -verkkoseminaari
« : 04.11.10 - klo:17.09 »
Terveisiä virtuaalikonfrenssista Läpi Suomen -> Ubiikkia tietotekniikkaa & virtuaalipalveluita!
Suomen kattava virtuaalikonferenssi, puhujavieraat yritys- ja tiedemaailman huipulta!
 

Seurailen tätä livenä ja juuri äsken oli puhumassa Anssi Vanjoki. Erityisen ilahduttavaa oli avoimien rajapintojen tunnustamisen tärkeys ubiikissa tietojenkäsittelyssä.

Tosin vähän noloa että virtuaalikonfrenssin lähetys oli toteutettu wmv -formaatilla, joka ei sitten auennut Androidilla eikä Ubuntulla. Eli voisiko ymmärtää että tietotekniikan ubiikki-seminaarin järjestäjät eivät itsekään ymmärrä mitä ubiikkitekniikka vaatii koska lähetys oli toteutettu Microsoftin suljetulla formaatilla joka aukeaa Windowsilla =)

Meni vähän uskottavuus seminaarista...

48
Yleistä keskustelua / Adobe ja Microsoft
« : 13.10.10 - klo:12.55 »
Uutisten mukaan firmat aikovat fuusioitua. Lieneeköhän tuo hyvä ajatus tavallisten käyttäjän kannalta jos yleisimpien tiedostoformaattien haltijat ovat samassa leirissä?

49
Yleistä keskustelua / Open Source movement (CNN)
« : 10.10.10 - klo:21.13 »
Ihan kiva pikku juttu CNN:llä oli Open Sourcesta.

http://www.youtube.com/watch?v=RE1XyEbFGvs&feature=player_embedded


50
Tiedustellaanpa klassista kysymystä käyttäjätyytyväisyyden muodosta.

Tarkoituksena on selvittää kokonaistyytyväisyyttä niistä kokemuksista joista olet päässyt osalliseksi Ubuntun käytöstä. Mitään tiettyä versiota ei tarvitse erotella - kokonaisuus ratkaisee.

Näin malliksi, huomioin itse seuraavat seikat arvioidessani kokonaisuutta:
- järjestelmän vakaus ja luotettavuus
- havaittu turvallisuus
- asennus
- nopeus
- varusohjelmistot
- ylläpito
- käytettävyys
- tuki
- ongelmat
- muut palvelut, kuten esim. Ubuntu One
- sopivuus omaan käyttöön
- viihde, kuten esim. pelit, median käsittely tms.


51
Yleistä keskustelua / Maan tapa
« : 11.09.10 - klo:11.01 »
Ihmettelen tätä niin sanottua maan tapaa, josta päivänpolitiikkakin on tullut tutuksi erilaisten kytkösten ja rahoituskuvioiden kanssa. Tästä esimerkiksi Nova Group, Kehittyvien maakuntien Suomi ja Keskustalainen Nuorisosäätiö näin muutamia mainitakseni.

Valtiokonttorissa toimivan Valtion IT-palvelukeskuksen Tietoturvapalvelut-ryhmän päälliköksi on nimetty Kimmo Rousku. Hän aloitti uudessa tehtävässä 1.7.2010. Täytyy sanoa että ihmettelen ainakin henkilökohtaisesti tätä Kimmo Rouskun valintaa. Olen ymmärtänyt että viranomaisten pitäisi olla kenestäkään riippumattomia ja asioihin objektiivisesti suhtautuvia toimijoita. Samainen kaveri paistattelee Tietoviikon Microsoft Areenalla Microsoft -tuotteiden edustajana kirjoitustensa kautta.

Mitkähän tämän kyseisen viranomaisen toimintaedellytykset olisivat, mikäli tulisi muutospainetta tai jääviyttä häiritseviä eturistiriitoja esimerkiksi linjauksia tehdessä? Olisikohan tämä kyseinen virkamies luotettava näissä tapauksissa?

http://www.valtiokonttori.fi/Public/default.aspx?contentid=35054
http://www.tietoviikko.fi/msareena/msblogit/tyopoyta/article497044.ece


52
Yleistä keskustelua / Linuxin vuosi
« : 06.09.10 - klo:23.25 »
Sanoisin, että tämä vuosi on ollut joka suhteessa Linuxin vuosi. Kuluttajille suunnattuja päätelaitteita tulee jatkuvasti lisää, jotka ovat varustettu jollain ns. Linux -variantilla. Itse asiassa tuotejulkistuksia koskevat uutiset ovat melko vahvasti sidoksissa juuri näihin laitteisiin, ainakin niiltä foorumeilta miltä tietoa haen.

Microsoftin kannalta näkisin ensisijaisena intressinä sen, että sen liiketoiminnan perusedellytys on ihmisten pitäminen PC:n parissa (pöytäkoneet ja perinteiset kannettavat). Mobiililaitteet ovat selkeä uhka, uskoisin että Windowsin skaalautuminen ei riitä näihin tarpeisiin.

Vuosi sitten kirjoitin huvikseni blogia, jonka otsikko oli hieman provosoivasti "Voiko Windows olla Open Sourcea" ja se löytyy kohteesta http://sorkkarauta.wordpress.com/2009/08/31/

Nyt hiljattain itse MS on kommentoinut (okei, ollaan skeptisiä) että rakastavat avointa lähdekoodia siitäkin huolimatta, että vuonna 2001 sitä vertasivat syöpään =)

http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/article491389.ece

Minneköhän se maailma on menossa tässä suhteessa?

53
Yleistä keskustelua / Mainstream -teknologioista..
« : 14.08.10 - klo:15.56 »
En oikein pidä kovin kilpailukykyisinä näitä ns. mainstream -teknologioita, kuten Windowsia tietokoneissa ja Symbiania matkapuhelimissa. Esimerkiksi tämä Ubuntun viimejulkaisu on ollut mielestäni aivan mahtava, kuten myös vastahankittu Android -laite myös. Yhteneväistä molemmille on avoimet ohjelmistot ja linux -pohjaisuus. Onko muilla herännyt ajatuksia asiasta?

54
Katsoin tänään Prismaa, joka käsitteli fraktaaleja. Olin näkevinäni siinä Gnomen liittymän kautta pyöritettävän fraktaalishowta. Näkivätkö muut sen?

55
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2010/06/18/ylen_elavaan_arkistoon_muutoksia?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+afterdawn_uutiset+%28AfterDawn+-+Uutiset%29

Loistava juttu ja tervetullut parannus! Toki ei Flashkaan taida ihan paras vaihtoehto olla, mutta ainakin se pyörii yhä useammissa päätelaitteissa.

Joskus kannattaa olla aktiivinen =)

56
Laitealue / Ubuntu ja Nokia N800?
« : 07.06.10 - klo:22.28 »
Onkohan kenelläkään kokemusta kyseisestä yhdistelmästä? Sain juuri rassattavakseni kyseisen laitteen ja ennen kuin ajattelin alkaa tekemään mitään konkreettista, olisi kiva kuulla kokemuksia muiltakin.

57
Ubuntu tietokoneissa / Duplikaattien metsästystä
« : 13.05.10 - klo:12.11 »
Hei!
Siivoilen tässä tiedostojani. Tietäisiköhän kukaan sitä että onkohan Ubuntuun saatavana työkalua, joka osaa hakea identtiset tiedostot?

-> Fslint on ainakin sellainen, mutta kokemukset puuttuvat...

58
Ubuntu tietokoneissa / Lynx ja ne ikkunoiden napit
« : 03.05.10 - klo:11.43 »
Vähän tässä tyhmiä kyselen mutta kuinkas nämä ikkunoiden napit saataisiin takaisin järjestykseen, eli sijoitettua sinne oikeaan yläreunaan =)

59
Tämähän on aivan järkyttävän nopea. Mahtava kehitys edellisestä versiosta ja kaikki meni heittämällä (no asennusproseduuri oli vähän muuttunut mutta ei muuta...).

Mitäs täällä muut ovat mieltä asiasta?

60
Yleistä keskustelua / Windows -koneiden vaihtosykli
« : 27.04.10 - klo:12.10 »
Millaisia keskimääräisiä vaihtosyklejä olette havainneet Windows -koneiden käytössä, koskien esimerkiksi oppilaitos- tai ammattikäyttöä? Omat havaintoni ovat noin koneiden keskimääräisestä käyttöiästä noin 3 - 3,5 vuotta.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15