Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sorkkarauta

Sivuja: 1 ... 13 14 [15]
281
Laitealue / Lisälaitteita ostamassa
« : 20.10.06 - klo:22.14 »
Digikamera olisi hankinnassa, hinnaltaan noin 200-300€. Minkälaisia härveleitä teillä on kiinni? Uskoisin, että tuolla rahalla jokseenkin kelpo vehkeen taviskäyttöön, joten se ei ainakaan haittaisi jos sopisi yhteen dapperin kanssa.

282
Hyvä.

Euroopan unioni rakentaa yhteisen avoimen lähdekoodin varaston ja ohjelmapankin, josta varsinkin hallitukset, kaupungit ja kunnat koko unionin alueella voivat hakea itselleen sopivia sovelluksia sekä ohjelmapalasia. EU-komission mukaan käynnissä on paljon julkisen sektorin open source -hankkeita, jotka ovat pitkälle samanlaisia, joten miksi ei jaettaisi rakennettuja ratkaisuja yhteiseen käyttöön koko EU:n hyväksi.

Avoimen lähdekoodin varaston nimeksi tulee Open Source Observatory and Repository eli Osor. Komissiolla on jo käytössään Open Source Observatory -web-portaali, ja laajennus rakennetaan sen päälle.

Yhteistä koodia talteen

Suurin muutos on se, että jatkossa ryhdytään säilyttämään ja jakamaan myös itse lähdekoodia sekä valmiita ratkaisuja. Näiden lisäksi Osor-tietopankkiin tulee tietoa ohjelmien käytöstä sekä lainopillista materiaalia, esimerkiksi sopimuspohjia ja lisenssitietoa.

EU-komissio toivoo, että unionin jäsenmaiden julkinen sektori ryhtyisi käyttämään tätä uutta tietovarastoa. Avoimen lähdekoodin maailmassa on tarjolla toki monia muitakin vastaavan tyyppisiä koodivarastoja, esimerkiksi Sourceforge.

Osor-hankkeen tekniseksi rakentajaksi on valittu Unisys. Tarkemmat päätökset palvelusta tehdään tänä vuonna, ja palvelun pitäisi olla käyttökunnossa ensi vuoden loppupuolella.
[/i][/i]
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=28393&tyyppi=1

283
Ubuntu tietokoneissa / Tiedostosekoilua = Ratkaisu
« : 11.10.06 - klo:20.00 »

Kirjoittelin jokin aika sitten rinnanajon ongelmista Windowsin ja Ubuntun kanssa. Tiedostonimet eivät näyttäneet Ubuntussa skandeja sekä lisäksi k3b -poltto-ohjelma herjasi ettei se voi skandinimistä johtanutta sylttyä huolia.


Elikkä näin se homma sitten hoitui ja eikä ollut mikään vaikea temppu tehdä saada tiedostonimet näkymään oikein.

Komentokehoitteesta komento, jolla päästään muuttamaan asetustietoja:
sudo gedit /etc/fstab

Lisätään rivit:
/dev/hda5    /media/windows_D  vfat utf8,umask=000       0       0
/dev/hda9    /media/windows_E  vfat utf8,umask=000       0       0

Tallennetaan ja se on sillä hyvä. Minä boottasin koneen uudestaan, lienee varmaan parempikin vaihtoehto päivittää automounttauksen tiedot.

284
Olen tässä asentelemassa Ubuntua. Sitä tulee käyttämään 4 käyttäjää. Kuinka kannattaisi menetellä, jotta saisi kaikille samanlaiset asetukset työpöydälle ja kaikilla olisi samanlaiset palvelut?

285
Laitealue / Ubuntun rautayhdistelmä
« : 01.10.06 - klo:16.09 »
Asennanpa seuraavalle raudalle Ubuntu 6.06: Ubuntu 6.06+AMD1,3MHz+512Mt+GeForce 3
Saapa nähdä riittääkö potku raudassa. Mitä muilla on  Ubuntun käytössä?

Itselläni on AMD XP2600+512mt+Ati9600.

286
Ubuntu tietokoneissa / Kusessa
« : 29.09.06 - klo:10.49 »

Meillä on ollut Ubuntu käytössä pari kuukautta. Minä olen hyvin tyytyväinen mutta vaimo ei. Omaa tyytyväisyyttä laskee vaimon soitot kesken työpäivän koska hänelle on vaikeaa omaksua Gnome -liittymän tiedostojen käsitteylä (joka on luvalla sanoen outo) sekä omituisuuksia tiedostojen tallentamisessa. Open Officeen ollaan laitettu oletuskansio jonne tiedostot menevät mutta jostain syystä ne menevät milloin minnekin. Onkohan kukaan huomannut vastaavaa asiaa. Vika ei johdu Linuxista vaan rinnanajosta Windowsin kanssa joka vaikeuttaa käyttöä. Täytyy sanoa että ihmettelen miksi käyttökynnystä nostetaan tekemällä valtavirrasta poikkavia käyttöliittymiä. En usko että se ainakaan edistää Linuxin asemaa työpöydällä.


287
Ubuntu tietokoneissa / Miten tämä voi olla mahdollista
« : 25.09.06 - klo:08.23 »
Tallennettiin tiedosto korpulle Ubuntun Open Officella. Dialogi näytti että tiedosto meni levykkeelle, mutta niinhän se vain näytti eikä sieltä sitten mitään löytynyt!!! Arvatkaa harmittaako kun jäi työt tekemättä tuon takia!?

Siis miten tämä voi olla mahdollista? Miksi se näyttää jotain sellaista mitä ei ole olemassa?

Hommahan lähti siten, että avattiin kovalevyltä tiedosto jonka jälkeen mentiin korppuasemalle, josta  oli nähtävissä sen hetkinen tiedostoluettelo. Tallennettiin tiedosto ihan normaalisti, jonka jälkeen korppuasema rouskutti ikään kuin tallentaakseen sinne. Suljettiin dialogi ja käytiin katsomassa että se löytyi sieltä joka luettelon mukaan oli myös siellä.

Nyt aamulla työpaikan windows koneella ei näkynyt koko tiedostoa olemassa sillä korpulla!!!

288
Hei!
Olen asentanut Dosboxin jotta pääsisi Wormsia pelailemaan. Mounttasin cd-romin d-asemaksi mutta sitten kun menen dosboxissa d-asemalle niin mitään ei näy vaikka levy on asemassa. Näin ollen CD:ltä ei voi ajaa mitään ohjelmaa.

Mitähän pitäisi tehdä jotta saisi asennettua ohjelman CD:ltä tässä tapauksessa?

289
Ubuntu tietokoneissa / Yleinen käyttäjäprofiili
« : 19.09.06 - klo:14.25 »
Lyhyesti ja ytimekkäästi:
Kuinka saan määriteltyä uusille käyttäjille samat ominaisuudet jotka minulla on omassa istunnossani (esim. taustakuvat, teemat, fontit, palkkien koot, asennukset jne,)?

Kiitos etukäteen.


290
Ubuntu tietokoneissa / X -mysteeri
« : 16.09.06 - klo:16.40 »
Terve kaikki. Asensinpa Ubuntun velipojallekin kun se oli kyllästynyt Windowsin temppuiluun.

X käyttäytyy hivenen oudosti, kun se "sylkäisee" käyttäjän mitään sanomatta kesken kaiken  login -screenille. Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta asiasta?

291
Tämä Yleisradion arkisto ottaa niin päähän että tälle pitää tehdä jotain jotta se saadaan toimimaan.

Minua ainakin kenkuttaa. Tämä on asia jolle täytyy tehdä jotain. Ei voi olla totta että eräs "naapurin pummi" pääsee katselemaan verovaroin rahoitettua tuotantoa vain siksi että hän on ostanut huutokaupasta halvalla koneen jossa oli esiasennettuna Windows.

Saisi pikku hiljaa alkaa riittämään tuo yletön Microsoftin suosiminen joka paikassa. On se s**tana ettei omiin virkamiehiinkään voi luottaa edes näissä asioissa.

Onko ajatusta miten hommaa kannattaisi viedä eteenpäin?

292
Ensiksi onnittelut, Ubuntu on tehnyt sen mitä en olisi uskonut kun vaimo ilmoitti että hänkin voisi siirtyä wintoosasta Linuxiin.  Tämä on pieni ihme, kun sitä on yritetty jo Mandrakella ja Susella,

Vielä on pari pientä estettä raivattavana ja ilmankos roikun täällä lamerina kyselemässä. Mutta jos se ei haittaa niin vielä jatkaisin kysymistä?

Tullaan varmaankin vaihtamaan Open Office UK versiosta FI versioon. Kannattaako poistaa nykyinen asennus ja asentaa uusi versio, mikäli haluaa vaihtaa kielen englannista suomeksi? Onko muuta keinoa, joka päivittäisi kieliversion?

Sitten ihan uteliaisuuttani kysyisin, montako tuttua on vaihtanut teillä Ubuntuun sitä testattuaan?

293
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun käyttöliittymä
« : 04.09.06 - klo:23.25 »

Olen havainnut muutamia itseäni ärsyttäviä ominaisuuksia Ubuntun käyttöliittymässä ja ajatellut vaihtavan jakelun Kubuntuun. Miten Kubuntu eroaa käytettävyydeltään Ubuntusta? Voiko KDE:n asentaa Ubuntun vaihtoehdoksi ilman, että tarvitsee asentaa Kubuntua?

Mitä mieltä olette muuten Ubuntun käyttöliittymästä? Minua on ärsyttänyt tietyt tiedostojen ja kansioiden hallintaan liittyvät jutut sekä hankaluus tehdä pikakuvakkeita.


294
Ubuntu tietokoneissa / Netscape Ubuntuun?
« : 15.08.06 - klo:23.11 »
Onko saatavana Ubuntulle Netscapea jostain packet repositorysta? Siinä on mielestäni näppärä Composer -ohjelma www-sivujen tekoon. Jos on, niin voisiko joku kertoa mistä sen saisi?

295
Olisiko kenelläkään vinkata miten saisi Xmamen fullscreenille pyörimään?

Vastaus: xmame pelinnimi -s 3

Arvo 3 voi olla jokin muukin, voi kokeilla eri arvoja. Lisää ohjeita: man xmame

Toiseksi arvoja voi olla useampia jotka erotellaan käsittääkseni puolipisteellä (;)

296

Olen törmännyt asennuksessa pieneen ongelmaan, joka liittyy sähköpostin clientiin.

Onko Thunderbird etevämpi kuin Evolution ja ovatko sähköpostit miten siirrettävissä vanhoista varmuuskopioista näihin ohjelmiin?

--

297
Nyt kun tässä ollaan vauhtiin päästy niin antaa mennä sitten vaan. Tahdon Windows pakkoriippuvuudesta pois ja täällä on ilmeisesti lääkkeet tuohon vaivaan.

Nykyään siis ainoa "pakko" Windowsissa on käyttämäni ohjelma, joka pyörittää CD:ltä sitä. Windows -ohjelmia ilmeisesti pystyy ajamaan Ubuntussakin, mutta kuinka ihmeessä. Tälläisen tavallisen työmiehen tajuntaan eivät ohjeet auenneet tällä kuuluisalla foorumilla, missä on paljon muuten hyviä vinkkejä.

Olen saanut joskus kokeiltua Winen kautta Notepadia, mutta siihen kyvyt loppuivatkin kun pitäisi pyörittää CD:n kautta tätä yhtä ohjelmaa, joka on tehty muistaakseni Macromedia "virityksellä".

Ja nyt pariin kysymykseen pienen johdattelun jälkeen.
1. Mikähän olisi paras tapa ajaa softaa ja millä?
2. Miten ihmeessä se tapahtuu?

Tiedän, etteivät nämä ole välttämättä ihan helpoimpia vastata, mutta jos joku viitsisi parilla sanalla vihjata niin olisi yksi onnellinen hemmo enemmän.  :D298
Asensin Ubuntun ja toimii mainiosti. Ikävä kyllä Windows -vaihtoehto katosi käynnistyksen yhteydessä. Mitä pitäisi tehdä jotta saisin sen takaisin?

 ???

299
Laitealue / Haluaisin Ubuntun, mutta...
« : 30.07.06 - klo:11.16 »
Haluaisin Ubuntun mutten saa langatonta verkkokorttia toimimaan.

Onko siinä jokin kikka kolmonen, jotta verkkokortti aktivoituu. Se kyllä mielestäni tunnistaa kortin, muttei jostain syystä käytä sitä. ???

 ??? ??? ???

300
Laitealue / Ubuntu FujitsuSiemens läppärissä?
« : 22.07.06 - klo:21.52 »
Sattui tuossa vaihtumaan läppäri Fujitsu-Siemens Lifebook series S -tyyppiseksi.

Ubuntu-Linux version 6.06 ei valitettavasti suostu toimimaan CD:n kautta.
Se käynnistyy kylläkin valikkoon, josta valitsen  "Start  in safe graphics mode" tai "Start or install Ubuntu". Kernel kyllä lähtee, essential drivers ok, mounttaus ok, moving mount points ok.

Sitten se jämähtää kohtaan Adding live CD user eikä inahdakaan siitä.

Läppärillä on Windows XP asennus kiintolevyllä ja levy käyttää NTFS formaattia, joskaan sillä ei liene asialla merkitystä.

Olisiko kenelläkään kokemuksia tai tietoa asiasta?

Sivuja: 1 ... 13 14 [15]