Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sorkkarauta

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15
241
Huomasin, että omasta asennuksestani puuttuu eräs toiminto. Kun painaa hiiren oikealla napilla valikon auki, niin se tarjoaa yhtenä vaihtoehtona 'create file', jolloin syntyy tekstitiedosto. Mitä pitäisi tehdä, jotta tekstitiedoston ohella voisi luoda muitakin tiedotoja, kuin pelkkää txt -tyyppiä? Haluaisin saada OpenOfficen -tiedoston tehtyä sillä menetelmällä, jotta ei tarvitsisi käynnistää itse ohjelmaa.

242
Laitealue / HP Laserjet 1018 asennus [ratkaistu]
« : 12.04.07 - klo:20.38 »
Tuli hommattua otsikon mukainen härveli. Ubuntu 6.06 tunnisti sen moitteetta ja asennuskin lähti ihan ok. Kumma kyllä, tulostus ei lähde päälle kun mitään ei tapahdu. Kun nostaa tulostimen etulevyä, telat lähtevät pyörimään mutta paperi ei liikahda mihinkään. Asetukset eivät ole manuaalitilassa, vaan lower trayssa jossa sen varmaan pitääkin olla. Paperiin tyyppi on 'Paper' ja koko A4.  Ajuriksi se ehdotti oletuksena 1010 -ajuria, joka on myös valittu.

Ei kenelläkään olisi tietoa asiasta ja vieläpä vähän viitseliäisyyttä neuvoa?

t. Sorkkarauta

-----

Kappas vain, ratkaisu löytyi.  Dokumentoidaan asennus askel askeleelta. Käytössä on nämä yhteisön normaalit repositoryt ja versio siis Ubuntu 6.06.

Asennus lähti toimimaan seuraavasti, kun konsolissa kävi tekemässä taikatemput:

1. wget http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz
2. tar xzvf foo2zjs.tar.gz
3. cd foo2zjs
4. make
5. ./getweb 1018
6. make install
7. make install-hotplug
8, sudo make cups
9. sudo gnome-cups-manager

Ja sitten vain valitaan Järjestelmä -> Ylläpito -> Tulostus -valikosta oikeat printterit ja varmistaa että ajuri on juuri tuo foo.

Tulosta testisivu varmuudeksi.

En tiedä tarviiko kaikkia temppuja välttämättä tehdä, mutta noinpa se ainakin lähti toimimaan.










243
Ubuntu tietokoneissa / Atari ST -emulaattori
« : 09.04.07 - klo:22.38 »

Tietäisiköhän kukaan ystävällisesti miten saisin asennettua Stonxin, kun sitä ei näköjään kirjastoissa ole? Hatari kyllä löytyy mutta se tuntuu aika kököltä.

244
Yleistä keskustelua / Apple siirtyy Linuxiin
« : 01.04.07 - klo:22.37 »

Applen putiikissakin on näköjään ymmärretty hyvän päälle:

http://www.linux.org/news/LO2007/mac_kernel.html

Mitä tämä tulee vaikuttamaan, jää nähtäväksi. Olisiko odotettavissa parempaa laitetukea, helpompaa ristiinkäytettävyyttä ja etenkin laajempia markkinoita nyt kun rautakin on Inteliä?

245
Laitealue / Perinteinen Nvidia asennusprobleema
« : 26.03.07 - klo:09.32 »

Ostin tuossa hiljattain MSI Nvidia 6200 AGP -väyläisen näytönohjaimen, mutta ns. "tehdasajurien" asentaminen ei ole onnistunut sitten millään. Konsolissa olen koittanut käydä asentamassa sitä, mutta asennusohjelma valittaa kernelien headereista tai paremminkin niiden puuttumisesta. Oletin että pitää kääntää kerneli, jonka sitten myös teinkin, mutta se ei ratkaissut ongelmaa.

Oletteko törmänneet näihin ongelmiin aikaisemmin? Mitä pitäisi tehdä, jotta sen saisi asennettua? Minä tein seuraavat asiat:
- latasin ajurit Nvidian sivuilta
- suljin X:n ja menin konsoliin tekemään sudolla asennusta
- siitä seuraa header -valitus ja latasin kaiken kernelikohtaiset hearderiin liittyvät jutut
..ja siitä huolimatta törmään aina näihin header ongelmiin.

Tein asennuksen myös näillä avoimilla ajureilla, mitä on saatavilla. Homma toimi ainakin joten kuten, Berylin sain asennettua mutta se jumitti aika pahasti välillä, joten luullakseni se toimisi paremmin tehdasajureilla.

Olisiko kenelläkään vihjettä tehdasajurien asentamiseksi tässä kohdassa? ???

246
Laitealue / Laitetuen ylläpito
« : 24.03.07 - klo:09.51 »
Miten Ubuntussa toimii laitetuen ylläpito?

Esimerkiksi jos ostan laitteen, joka on uusi ja käyttämäni Ubuntun versio on sen verran vanha ettei se tunnista ostamaani laitetta, niin miten saan päivitettyä ajurikannan tukemaan härveliäni?

247
Yleistä keskustelua / Yleisradiosta
« : 21.03.07 - klo:21.51 »
Ylen sivuilta napattua:

"Miten toistan Windows Mediaa Linux-käyttöjärjestelmässä?
Avoimen lähdekoodinsa vuoksi Linux-käyttöjärjestelmässä on olemassa useita eri kokoonpanoja Windows Median toistamiselle. Yksiselitteistä vastausta kysymykseen, mikä kokoonpano toimii, ei ole mahdollista antaa. Linux-käyttäjien verkkoyhteisöissä ja keskustelupalstoilla käydään kuitenkin runsaasti keskustelua eri kokoonpanojen toiminnasta ja parhaista käytännöistä. Käyttäjät ovat havainneet muun muassa seuraavien tuotteiden mahdollistavan Windows Media -toiston Linux-käyttöjärjestelmässä: Cross Over, Mplayer, VLC, Wine, Xine"

Tämäkö on parasta mihin Yle pystyy? Etenkin lausunto "Yksiselitteistä vastausta kysymykseen, mikä kokoonpano toimii, ei ole mahdollista antaa." haisee niin brezneviläiselle koska oikea vastaus johtuu Yleisradion omasta toiminnasta.

Pitäisikö tehdä mielenosoituksellinen "verkkohyökkäys" Yleisradion sivulle, joka tarkoittaisi sitä että tietyn ajanjakson aikana mahdollisimman moni kävisi yleisradion sivuilla joko Linux- tai Mac -koneilla. Kun ne kuitenkin seuraavat tilastoja siellä, niin olisipa ilmoitusluontoinen asia että muitakin on kuin Windows -käyttäjiä.

248
Yleistä keskustelua / Kysymys opetuksesta
« : 17.03.07 - klo:22.09 »

Äänestys tietotekniikan perusopetuksesta tekee pohjaa myöhemmälle kyselylle, joka osoitetaan opetushallitukselle, mikäli mielenkiintoa asiaa kohtaan on riittävästi.

249
Ubuntu tietokoneissa / Itunes ja Ubuntu
« : 15.03.07 - klo:22.25 »
Onko Ubuntulle softraa olemassa, jotta Itunes toimisi? Emulaattorien kautta toiminee, mutta onko suoraa toimivuutta?

250

Muutaman Linux -käyttöönoton jälkeen, Microsoftin mielestä piratismi onkin iloinen asia:

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29931&tyyppi=1

Ilmeisesti parempaa kuin täysin laillinen vapaa softa:

http://www.theregister.co.uk/2000/07/31/ms_ballmer_linux_is_communism/


Voisiko joku viisas selittää minulle tämän yhtälön?

251
Jottei nyt ihan kehumiseksi menisi, niin täytyy vähän palata maan pinnalle välistä. Kritiikkihän lienee kehityksen edellytys, mikäli oikein olen ymmärtänyt.

Minua nyppii suunnattomasti tuo asennustapa, joka pakottaa käymään graafisessa käyttöliittymässä jota kautta sitten asennetaan itse järjestelmä. Onhan se hyvä ominaisuus, saa testata asennettavan laitteiston yhteensopivuutta ja kokeilla miten Ubuntu istuu käteen. Mutta miksi ihmeessä asennuksessa on pakko käydä X:ssä??? Miksi asennus ei voisi heittää suoraan ilman pakollista X:n kokeiluvaihetta itse asennusproseduuriin, jota kautta voisi tehdä asennuksen, kuten esimerkiksi Mandrivassa ja Susessa?

Minun koneeni on AMD 2800 semptron 256mt muistilla, joka on noita HP:n vehkeitä. Asennus toimisi ihan taatusti (versio 6.10)  kuin se kuuluisa junan vessa, mutta en saa tehtyä asennusta tuon pakollisen älyttömyyden takia. Tämä on jo kolmas kone missä tämä vaihe tökkii.

Onko kenelläkään vaikutusvaltaa yhteisössä tuoda lisäksi vaihtoehtoinen asennusproseduuri , joka on ns. perinteistä mallia? Eiköhän tämä estä ns. kolmannen maailman käyttöönottoja Ubuntussa, kun ei voi tehdä asennusta.

Lisäsin muistin puoleen gigaan jolla sitten ongelma ratkesi. Yleensä ottaen asennus on erittäin hyvä ja helppo, kunhan laitteistovaatimukset antavat myöten

252

Taas pukkasi keikkaa kun sukulaistytöllä Windowsin käyttö tökkii pahemman kerran. Ikävä kyllä sen koneessa on NTFS levy, niin onko Ubuntulla mahdollista partitioida levyä siten että sen voisi asentaa rinnalle? Yes, tiedän että on olemassa partition magic vaan mullapa ei ole sitä... eikä siitä olisi edes hyötyä kun kone tökkii siis todella pahasti.

253
Tästä on juttua pohdinnan alla. Onko mitään mielipiteitä asiasta?

Lue blogista lisää.
http://ubuntu-fi.org/blog/2007/miksi-linux-on-merkittava-innovaatio/

254
Yleistä keskustelua / Junassa
« : 25.02.07 - klo:17.10 »
Matkustin junassa viime perjantaina pohjoiseen. Iloiseksi yllätykseksi huomasin siellä yhden varttuneemman naishenkilön, jolla oli Fujitsu-Siemensin läppärissä asennettuna Ubuntu. Rohkaisin mieleni ja vaihdoin sanaparin asiasta. Helppokäyttöisyys ja turvallisuus olivat rouvan valintakriteerit.

Näin se pikkuhiljaa yleistyy :)

255
Yleistä keskustelua / Todellinen vaikutusmahdollisuus
« : 11.02.07 - klo:09.25 »
Suomen Standardisoimisliitto SFS hakee paria tietotekniikan asiantuntijaa tämän päivän hesarissa. Vaatimuksena ylempi korkeakoulututkinto ja laaja-alainen alakohtainen näkemys (osaa muutakin kuin mikkisoftan kilkkeitä), sekä valmius kansainväliseen yhteistyöhön.

Niin, että ei muuta kuin hakemaan vain!

JK. Itse saattaisin pistää laput sisään, mutta tuli hiljan vaihdettua tuossa työnantajaa niin eipä viitsi hypätä paikasta toiseen ihan heti...

256
Yleistä keskustelua / BBC ja Microsoft
« : 07.02.07 - klo:12.52 »
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2174256/bbc-slammed-microsoft-lock


Mitähän voitaisiin tehdä, ettei kävisi näin myös meillä ja Yleisradio liukuisi yhä enemmän Microsoftin suuntaan? Tai aivan sama mitä ne siellä käyttävät, kunhan ei tehdä keinotekoisia esteitä suljetuilla tiedostoformaateilla.



257
Yleistä keskustelua / Tietokone uutisoi
« : 01.02.07 - klo:10.37 »
"Microsoft tunnetaan avoimena ja reiluna ohjelmistotalona..."

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29534&tyyppi=1


Olisipa mielenkiintoista tietää, millä kriteereillä määritellään avoimuus ja reiluus?

M$ EULA onkin reilu ja avoin :)

258
Yleistä keskustelua / 22500 laitteen Linux -migraatio
« : 31.01.07 - klo:09.54 »
Ranskalainen autovalmistaja PSA Peugeot Citroën on tehnyt yhden Euroopan mantereen laajimmista linux-kaupoista. Ajankohdallaan kontrahti iskee suoraan tuoreen Vista-julkistuksen nilkkaan.
Monivuotisen sopimuksen mukaan autojätti ottaa Novellin Suse Linuxin käyttöön yhteensä 20 000 pöytäkoneessa ja 2 500 palvelimessa. Novellin edustajan mukaan ratkaisevasti kaupan syntyyn vaikutti käyttäjätuki ja käyttäjäystävällinen ohjelmistosuunnittelu.

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1105503&s=r

Pikkuhiljaa homma etenee. Tuntuu, että nyt on avoimen koodin hovikelpoisuus alkanut todella saamaan siivet. Joka päivä tuntuu tulevan juttua asiasta. Muutenkin avoimuuten perustuvat vaihtoehdot ovat menneet todella paljon eteenpäin, sillä muistanpa vain ettei ole kovinkaan monta vuotta siitä, jolloin ei ollut käytännössä yhtään vaihtoehtoa olemassa. Kilpailua syntyy, joka on markkinatalouden ja etenkin kuluttajien kannalta loistojuttu.  Tälläiset migraatiot auttavat saamaan Linuxin leviämisen kriittistä massaa, jonka saavutettua alkaa avautumaan keinotekoiset rajoitteet joita nyt on olemassa.

Hassua, että kilpailutilanteen synnyttämiseen on vaikuttanut eniten Microsoftin oma toiminta  8)
Ihmettelen, että mitä ne siellä Microsoftilla tekevät herralla nimeltä Steve Ballmer?

260
Asentaminen ja käyttöönotto / Pakettivarastoista...
« : 28.01.07 - klo:09.42 »
Olen yrittänyt siistiä /etc/apt/sources.list -tiedostoa ylimääräisistä, koska niiden päivityksistä tuli herjaa. Kuinkahan saisin nuo seuraavat herjat poistettua?

http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists/dapper-security/main/binary-i386/Packages.bz2: Aliprosessi bzip2 palautti virhekoodin (2)
http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists/dapper-security/main/binary-i386/Packages.bz2: Aliprosessi bzip2 palautti virhekoodin (2)
---
W: GPG error: http://wine.budgetdedicated.com dapper Release: Seuraavia allekirjoituksia ei voitu varmentaa, koska julkista avainta ei ole saatavilla: NO_PUBKEY 58403026387EE263
W: GPG error: http://medibuntu.sos-sts.com dapper Release: Seuraavia allekirjoituksia ei voitu varmentaa, koska julkista avainta ei ole saatavilla: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783
---
W: Duplicate sources.list entry http://security.ubuntu.com dapper-security/main Packages (/var/lib/apt/lists/security.ubuntu.com_ubuntu_dists_dapper-security_main_binary-i386_Packages)
W: Duplicate sources.list entry http://security.ubuntu.com dapper-security/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/security.ubuntu.com_ubuntu_dists_dapper-security_restricted_binary-i386_Packages)


Etsin duplikaatteja, mutten kyllä mielestäni löytänyt niitä.

Olisiko hyvä, että olisi olemassa jokin sellainen yleinen pakettikirjastolistaus, että sen kun heittäisi niin se toimisi kuin vettä valaen?

Löysin kyllä tälläisen:
http://www.ubuntu-nl.org/source-o-matic/



Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15