Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anssi

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 68
21
Tuli tälläinen pieni ongelma en tiedä johtuuko mistä (todennäköisesti tuosta 2-vuotiaasta koneen käyttäjästä), mutta koneen työpöytä muuttui kotikansioksi. eli työpöydän osoite /home/[omakäyttäjä tunnukseni]

Kyseinen asia on hiukan riskialtis, kun siitä työpöydältä tuppaa lasten toimesta häviämään asioita.

Kyllä nuo lapset on taitavia. Itse on keksinyt mitä on tapahtunut...

Osaisiko joku auttaa. vai poistanko kaikki . alkuiset kansiot koti kansiosta ja toivon parasta?
Ei nyt jaksaisi alustaa koko järjestelmää.

22
Kiitos vinkistä.
Olin tosin jo ostoksen tehnyt, mutta ehkä siitä on apua jollekkin toisella.
Olin varmasti hiukan epäselvä mikä tämän aloituksen aihe oli... mut eipä ole ensimmäinen kerta. :)

23
Uutta Wlan 3g/4g purkkia etsiessä törmäsin tälläisen Telewellin tuotokseen ja sillä tehtyyn pieneen kokeeseen.
https://www.telewell.fi/files/Testiraportti%20LTE.pdf

Mielenkiintoni heräsi kun katselin noita nopeus testin käyriä Win7 vs Ubuntu.
Windows vaikutti melko epävakaalta huippunopeudessa ei paljon eroa, mutta aika paljon vakaammalta Ubuntu vaikuttaa tässä testissä. Reititin sitten korjasi tämän ongelman näköjään.
Testi tosin ei ole mitenkään luotettava, koska se on tehty kaupallisessa live verkossa, joten siihen vaikuttavat verkon kuorma ja muut muuttujat.

-edit-
Siis matolaatikko on tilattu jo tulee joskus. pahoittelen epäselvää ulosantia!
Jutun juuri oli Win7 ja Ubuntu 12.x vertailu silloin kun LTE-mokkula on suoraan koneen perässä, jonka voi nähdä tuosta Timo Knuutilan tekemästä raportista (linkki yllä). Kyseinen dokumentti ei kovin tarkasti siihen perehdy, mutta kuvia katsomalla voi jotain itse päätellä. Tosin kuten jo sanoin tämä nyt ei ole mikään kattava tutkimus. Tarjoa lähinnä viihde arvoa. Ainakin itselle kun työskentelen päivittäin verkko laittaiden parissa.

24
Saakos sitä Teamviewerin wineä käytettyä muuhunkin (winetykseen)? Ellei, kuinkas varsinainen winen asennus sitten Teamviewerin asennuksen jälkeen onnistuu, tuleeko ongelmia?

Tuotakin kokeilin ja ei se ainakaan suoraan toimi varmasti kikkailemalla saisi, mutta kuten jo mainitsin ei ainakaan itsellä koneessa asennettuna oleva erillinen wine haitannut mitään tai ollut mitään vaikutusta.
En usko että teamviewer ns. asentaa wine:ä vaan se on paketoinut tarvittavat wine komponentit omaan asennukseensa. Ainakin kun testailin tuota ei asennettavaa pakettia jäi sellainen kuva. Voin toki olla väärässä.

En tiedä haittaako toi en ole wineä käyttänyt muuhun kuin satunnaiseen pokerin pelaamiseen ja silloikin on pelottanut laittaa rahaa pöytään. Mutta sen  omituisuuden huomasin teamviewerin asennuksen jälkeen että internet exploder oli korvannut a a dolphinin tiedostohallinta ohjelmana. Eli teamviewerin mukana tulee muutakin kuin wine, olis kiva tietää mitä kaikkea.

tuosta ei asennettavasta teamviewer paketista voi helposti tutkia mitä tulee mukaan.

25
Onko lokitiedostoissa jotain winesta tai teamviewerist?
Koodia: [Valitse]
dmesg |grep wine ja
Koodia: [Valitse]
dmesg |grep teamviewer
Tässä jälkimmäinen ei tulostanut mitään.
Koodia: [Valitse]
~$ dmesg |grep wine
[   62.252945] ptrace of non-child pid 2135 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253053] ptrace of non-child pid 2135 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253246] ptrace of non-child pid 2151 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253291] ptrace of non-child pid 2135 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253438] ptrace of non-child pid 2150 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253473] ptrace of non-child pid 2135 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253561] ptrace of non-child pid 2135 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253657] ptrace of non-child pid 2148 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253677] ptrace of non-child pid 2135 was attempted by: wineserver (pid 2103)
[   62.253771] ptrace of non-child pid 2142 was attempted by: wineserver (pid 2103)

Mutta ongelma poistui kun irroitin toisen näytön. Ilmeisesti yksi työpöytä jonka resoluutio on kaksikertaa 1920x1080 oli jollekkin ohjelman osalle liikaa. Ikävä pugi mutta ei haittaa minua kun ei minun oikeasti tarvitse tälle koneelle päästä tuolla ohjelmalla. Ja jos joskus tarvitsee tiedän mitä tehdä.

Niin ja koneen "oma" wine ei haittaa. Eli asensin takaisin 1.5.3 version repoista. eikä sillä ollut mitään vaikutusta. edelleen toimi jos oli vaan yksi näyttö ja tuo virhe ilmoitus tuli jos oli kaksi.


Täytyy todeta että mainio ohjelma enää ei tarvitse pelleillä reitittimien kanssa tai metsästää ip:tä yms. Riittää kun puhelimessa pyytää apua kaipaavalta tutulta kaksi numerosarjaa.

Ja kiitos kaikille avusta!

26
Poista pakettivaraston kautta asennettu wine. Teamviewerin deb paketin mukana tulee wine joka ei n'y pakettien hallinnassa mutta toimii teamviewerin kanssa. Varmaankin se aiheuttaa ongelmia.

kiitos vinkistä, mutta ei auttanut poistin winen mutta ongelma jäi. Poiston jälkeen vielä varmuuden vuoksi käynnistin koneen uudestaan.

tässä kuva wine virhe ilmoituksesta27
En nyt ollut aivan varma mihin osioon tämä kuuluisi joten siirtäkää, jos näette aihetta, mutta sitten itse ongelmaan.


Eli testailin tuossa Teamviewer sovellusta omalla koneellani. Asensin sen lataamalla sivustolta 64-bit deb paketin.
http://www.teamviewer.com/fi/download/index.aspx

Ohjelma asentui ja käynnistyy normaalisti. Myös toiseen koneeseen pystyy ottamaan yhteyden ja hallitsemaan sitä. Näiltä osin kaikki toimii, mutta kun yritän tehdä asian toisin päin eli tähän omaan koneeseeni ottaa yhteyden. Yhteys kyllä muodostuu, mutta sitten wine kaatuu (wine crash tai jotain tuon tyylistä ilmestyy popUp ruutuun). Yhteys jää päälle, mutta remote desktop ei aukea. Yhteyden muodostusta olen kokeillut virtuaali windowsXp koneella sekä android puhelimella. Molemmat toimivat kyllä keskenään hyvin.

wine versio on muistaakseni 1.5.3 (en tällä hetkellä kirjoita tätä kotoa). Ohjelman tieto osiossa taitaa lukea wine 1.2, mutta sillä tuskin on mitään merkitystä. Koneessa siis on Xubuntu 12.04 ja wine on asennettu winen omista repoista.
http://www.winehq.org/download/ubuntu
Asensin tuon uudemman winen kokeeksi. Sama Winen virheilmoitus tuli myös xubuntun repoista asennetulla winellä.

Koneessa on kaksi näyttöä joten sitäkin olen alkanut epäillä syylliseksi. mutta en ole vielä kerennyt kokeilemaan.

Kertokaa mitenkä tätä alkaisi purkamaan?

Kysykää pois jos jotain oleellista tässä unohdin


edit - otsikkoon lisätty [ratkaistu]

28
Motorola Defy+. Tosin en tiedä mitenkä tätä voi heräte ostokseksi sanoa, kun arvoin niin kauan että motorola kerkesi tehdä tämän + version. :) ja alun perin olin N9 ostamassa, mutta siitä kerkesi tulla menneen talven lumia ennen ilmestymistä.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 12.04.12 - klo:09.39 »
Tuosta CE-merkistä sen verran... Merkki tosiaan on valmistajan vakuutus, että laite on säännösten mukainen, mutta...
Ainakin silloin kun kyseessä on sähkö tai mekaaninen laite tarvitaan ulkopuolisen tahon tarkastus ennen kuin moinen merkki voidaan laitteeseen laittamaan. Siitä en ole varma mitä vaatimuksia tältä tarkastajalta vaaditaan, mutta yleensä se taidetaan teettää sellaisiin tarkastuksiin erikoistuneessa yrityksessä. Ja käsittääkseni kaikille sähkölaitteille tehdään staattisen sähkön kesto testi. Yleensä sellaisella "pistoolilla" mikä kykenee sen tuottamaan ja sen tasoa voidaan säätää.

Ja CE merkki täytyy löytyä myös tuonti tuotteista, mutta ei yksityis henkilöiden omaan käyttöön tuomista (poikkeuksia tosin on autot ja muut "luvan varaiset"), eli dx:ltä tilatusta värkistä sitä ei löydy, jos ei satu ole niin tarkka kopio että sekin on kopioitu ;) ja sitten on vielä liuta tuotteita mitkä eivät sitä vaadi. esim jokin yksittäinen electroniikka komponentti jne...
monimutkainen juttu tuo merkki, mutta höpinän idea oli että ei sitä merkkiä ihan vain piirretä kylkeen.
 
Edellinen hölynpöly oli ihan minun omasta huonosta muistista, kun kerran olen joutunut tilanteeseen missä jouduttiin tarkistamaan tarvitaanko laitteelle CE-merkki. Tällöin viisaammat kertoilivat tälläisiä (joten voin olla väärässä tai muistaa väärin).Tosin merkkiä ei tarvittu, kun laite ei ollut myynti artikkeli vaan omaan käyttöön. Testit sille tehtiin silti.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Distrohoppausta
« : 12.04.12 - klo:09.06 »
Pientä derailiä: On muuten kumma miten Microsoftin rautatuotteet, niinkuin nyt vaikkapa hiiret ja peliohjaimet ovat ainakin mun mielestäni todella hyviä, mutta varsinaiset päätuetteet eli ohjelmisto ei sitten niinkään. Ehkä Microsoftin kannattaisi siirtyä rautapuolelle enemmänkin  :D

Sorrun nyt vähän syrjä poluille, mutta täytyy olla tästä asiasta samaa mieltä. Olen käyttänyt Microsoftin sekä Logitech:n hiiriä ja täytyy myöntää että paluu on varmaan edessä Microsoftin hiireen. Kolmas Logitech menossa ja pitäisi neljäs hakea samaan takuuseen! Rullan nappi hajonnut kaikista. Liikaa vissiin harrasta copy/pastea tai sitten liiaksi availen sivuja uuteen välilehteen... :)

Mutta sitten palatakseni takaisin aiheeseen.
Virtualbox kyllä on kätevä testi penkki pitäisi käyttää enemmän, kun itsellä on paha tapa kokeilla suoraan koneelle jota käytän ja sitten eihän se aina mene putkeen.
Muuten mitä distroja te suosittelette kokeilemaan. Eli onko tullut vastaan sellaista missä olisi jotain innovatiivista ja erilaista.
Tukeeko muuten virtualbox lisälaitteita? olisi vanha digiboxi mikä ei toimi kuin win ympäristössä. olisin kokeillut saisiko sieltä tallenteita ulos.31
kiitos vinkeistä.

Tuli vain vähän liian isoja esteitä matkaan... pienempi niistä on se että a-link tukee ainoastaan valmiiksi asetettuja ddns palveluita jotka kaikki olivat joko menneet kiinni tai muuttuneet maksullisiksi.
Tämän olisi voinut kiertää helposti, koska verkossa on kone joka on aina päällä (valvoo eläinten ruokintaa).

Isommaksi esteeksi muodostui Telefinland:n nettiliittymä (mokkula/tikku). Näytästää siltä että sonera/telefinland on estänyt kaikki liikenteen toiseen suuntaan. Arkena tämä tullaan varmistamaan asiakaspalvelusta.

Lisäksi ei tullut varmuutta toimiiko a-linkissä port forward.

Eli nyt täytyy alkaa miettimään miten kameran saa lähettämään kuvaa palvelimelle. Tämä vaihtoehto kamerasta löytyy, mutta jos kamera lähettää aina uuden kuvan eikä korvaa edellista. edulliset netti palvelut ovat äkkiä tukossa ja täynnä, mutta asiaa täytyy tutkia. hankalaksi tämän tekee se että en pääse itse paikalle lähiaikoina.

Mutta vielä kerran kiitos avusta.. loput ongelmat eivät liity ddns palveluun.

32
Yleistä keskustelua / suositelkaa dynamic dns palvelua
« : 04.04.12 - klo:09.31 »
Tuttu tarvitsisi valvonta kamera käyttöön dynamic dns palvelua, joten osaisiko joku suositella mikä on hyvä ja toimiva mieluiten ilmainenkin.
laitteena on A-link wnap(c) eli mokkula yhteys ja ddns palvelun pitäisi toimia suoraan tuolla a-linkillä.


33
Ratkaisin homman niin, että pikku koekäytön jälkeen asensin tilalle Xubuntu 11.10:n. Vie vähemmän resursseja, toimii nopeammin ja perusjutut löytyy jotta voi rauhassa tehdä töitä. Suosittelen muitakin kokeilemaan.  ;)

Itsekkin kannettavassa siirryin Xubuntuun ja Pöytäkoneessa on Gnome3, mut mietinnässä on Kde sen tilalle. Miksi ihmeessä ei enää Unityssa eikä Gnome3 saa ikkunaluetteloa siihen palkkiin joka on koko ajan näkyvillä. Pitäs kai opetella käyttämään pikanäppäimiä. Mutta onneksi on vaihtoehtoja. :)

34
Kiitos tuo auttoi. :)

Kyllä tässä kaipaa vanhaa Gnomea ja sen helppoa muokattavuutta, mutta katsoo nyt tuleeko tuon uuden kans toimeen. Ja ainahan on Kde ja kumppanit. :)

35
Eli lyhyen käytön jälkeen sain tarpeekseni Unitysta ja asensin Gnome-shellin. Nyt ongelma on se etten saa tehtyä gnomesta oletuksena käynnistyvää. Kone on asetettu automaattisesti kirjautumaan (lapsia myös käyttäjänä) ja se aiheuttaa ongelman. Jos poistan automaattisen kirjautumisen kirjautumis ikkuna muistaa kyllä edellisen valinnan, mutta automaattisen kirjautuessa unity pomppaa aina.

36
eli huomasin sattumalta että koneen prosessori kuormittuu turhaan koko ajan.
Koodia: [Valitse]
Tasks: 124 total,   2 running, 122 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s): 21.3%us, 54.8%sy,  0.0%ni, 23.9%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  0.0%st
Mem:    507800k total,   491256k used,    16544k free,    18572k buffers
Swap:  1510072k total,        0k used,  1510072k free,   206464k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND            
 1614 root      20   0     0    0    0 R 58.8  0.0   0:08.07 kworker/0:0        
 1536 anssi     20   0  444m 128m  33m S 20.6 25.9   4:00.89 firefox-bin        ilmeisesti kyseessä on kerneliin liittyvä bugi, joka vaivaa yleisimmin juuri kannettavia.
voisiko joku antaa suoran neuvon mitä tuolle voi tehdä?

ohjeissa mainitaan monesti muutama käynnistys optio esim.
Koodia: [Valitse]
pcie_ports=compat

mutta joko en ole osannut laittaa sitä oikeaan paikkaan tai se ei auta.

onko joku viisaampi taistellut tämän ongelman kanssa ja löytänyt ratkaisua?

37
Laitealue / Vs: Suositelkaa mokkulaa
« : 25.07.11 - klo:06.21 »
Huawei E353 lienee parempi valinta kuin tuo paljon haukuttu nokialainen.

EDIT: Best offer -tavalla mokkulan lopulliseksi hinnaksi näyttää muodostuvan 22.25 £ + 7.25 £ S/H

Juu pitää harkita, mutta tuota en huomannut a-link wnap(b) tuetuissa modeemeissa.
http://store.a-link.com/uk/WNAPB.html?id=UESm5oKc&faq_id=47
kun sen kylkeen olisin tätä laittamassa.

38
Laitealue / Suositelkaa mokkulaa
« : 22.07.11 - klo:16.52 »

Minulle kävi tässä hiukan heikosti poika tiputti kannettavan lattialle ja sen seurauksena mokkula (nokia cs-15) katkesi ja hp näyttö meni paskaksi, mut se oli vanha kone ei iso menetys.. en ole vielä käyttänyt mokkulaa röntgenissä, mutta ei jaksais alkaa korjaamaan.

Joten mikä olisi hyvä?
minimivaatimukset 900Mhz 3G ja vähintään 10mbit/s tuki.
lisäksi olisi kiva jos se toimisi tuon a-link wnap:n kanssa.
Huutonetistä kattelin nokian cs-17:sia näytti olevan halvalla.

39
Laitealue / Vs: Kysymys siirrettävistä medioista
« : 07.04.11 - klo:23.06 »
Juu täällä kannattaa valita sanansa tarkkaan. :D

Mutta kiitos vastauksista... jatkan entiseen malliin ntfs:llä.

40
Laitealue / Kysymys siirrettävistä medioista
« : 07.04.11 - klo:10.31 »

Eli onko noihin usb-muisteihin ja kiintolevyihin muuta vaihtoehtoa tiedostojärjestelmäksi ntfs?
Siis ongelmahan on siis kun välillä joutuu töissä ja ystävien luona käyttämään windows konetta eli tukeeko se jotain muuta?
Kyllähän tuollakin pärjää ei sillä mutta tuli vain mieleen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 68