Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raikka

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13
201
Löytyihän se mitä todennäköisin syy sitten kuitenkin BIOSista. Koska tuo BIOSin päivittäminen näyttäisi olevan hieman hankalaa ja riskialtistakin ja koska kaikki muut koneeni ovat 64-bittisiä niin taidan pitäytyä tässä koneessa 32-bittisessä versiossa. Kiitokset keskustelijoille, ongelman syy kuitenkin selvisi.

202
Kokeilin uudelleen sekä Ubuntun että Mintin 64-bittisen asennusta, mutta huonolla menestyksellä. Jo asennustikku alkoi pyörittää luuppia, ei päässyt edes aloittamaan asennusta. Monien yritysten ja kokeilujen jälkeen asennus saattoi edetä pidemmällekin, mutta aina jossain vaiheessa alkoi kone käynnistyä uudelleen, se palasi grupista uudelleenkäynnistykseen ja takaisin, toistuvasti. Joskus sai asennuksen tehtyä valmiiksi, mutta päivitykset eivät onnistuneet koska uudelleenkäynnistys jäi taas pyörimään luuppiin. Sekä Ubuntun että Mintin uusimmat LTS-asennustikut ovat toimineet moitteetta muissa koneissa. Vika ei siis taidakaan  olla näytönohjaimessa? Kyllästyin ja asensin 32-bittisen uudelleen ja se asennus sujui ongelmitta, taidan tyytyä tuohon 32-bittiseen.

203
Tuon koneen historia on ollut melko värikäs, kaksi omistajaa ennen minua, kovalevy vaihdettu, Vistan ja Win7:n kanssa on kuulemma ollut jotain ongelmia joita käyttäjät eikä atk-huoltokaan saaneet ratkaistua. Sen verran olen muistavinani noista ensimmäisistä Ubuntun ja ja Mintin 64-bittisten versioiden asennuksistani, että ainakin jonkin asennuksen yhteydessä kävi niin, että perusasennus meni hyvin ja samoin sitä seuraavat päivitykset. Sen jälkeen vaihdettiin suositeltu NVIDIAn ajuri ja sitten ei kone enää käynnistynyt. Jossain asennuksessa vaihdettiin ajuri heti kun perusasennus oli tehty, siis ennen päivityksiä, jolloin ei enää päivitysten jälkeen käynnistynyt. Olisi siis voinut toimia sillä ensiasennuksessa olleella ajurilla. Joka tapauksessa NVIDIAn ajuri päivittyi (ainakin 32-bittinen) tuohon nykyiseen versioon. Oletettavasti myös 64-bittinen ajuri päivittyi samaan aikaan ja todennäköisesti se toimii nyt oikein.

204
Hei!
Ne kokeilut olivat kyllä puhtaita asennuksia, mutta käytän nyt tuota 32-bittistä vielä jonkin aikaa, joskus keväämmällä vaihdan joko Ubuntun tai Mintin uuteen 64-bittiseen LTS- versioon. Noita koodeja en olisi voinut kokeilla, koska en osannut mennä tuohon toiseen virtuaalikonsoliin. Kiitoksia neuvoista, uskoisin asian olevan nyt selvän.

205
Tuo nm:n mainitsema luuppi " Jos työpöytä ei kirjautuessa avaudu vaan järjestelmä palaa aina takaisin kirjautumiseen, vika on näytönohjaimen ajurissa." on juuri se, mihin se juuttui. Jos Ubuntussa toimii, niin voi vaihtaa tuohon koneeseen Ubuntun mikäli Mintissä ei toimi.

206
Toimiva versio oli 32- bittinen Linux Mint 17 Maten työpöydällä, nyt se on päivitetty 17.3:ksi. Koska ajuri on päivitetty uudempaan niin voisi ehkä kokeilla tuota 64-bittistä uudemman kerran?

207
Kone on Samsung R710, jossa on ollut alunperin Vista ja Windows 7:aa on myös kuulemma kokeiltu. Niissä on kuulemma ollut jotain ongelmia ja siksi kokeiltiin Linux Minttiä ja Ubuntua. Muistia 4 gigaa ja muutenkin tehoja niin paljon, että 64-bittinen olisi oikea valinta. Asennus sujui kuin tanssi, mutta sitten se ei enää käynnistynyt uudelleen vaan jäi johonkin luuppiin pyörimään. Kun siihen asensi 32-bittisen Linux Mintin niin se toimii kunnolla. Näytönohjain on tällä hetkellä NVIDIA 340.96, mutta asennuksen aikana se oli jokin aiempi versio, koska siihen tuli jokin aika sitten päivitys. Voisiko näytönohjaimen vanhempi versio olla ongelmien syynä 64-bittisessä versiossa? Vai mikä muu voisi olla ongelman syynä? Koneeseen on kuulemma vaihdettu kovalevy ja sitä käytetty myös jossain atk-huollossa, mutta vikaa ei löytynyt. Tuolla 32-bittisellä se nyt kuitenkin toimii, mutta koska Chromen 32-bittisen selaimen tuki loppuu maaliskuussa, niin pitäisi yrittää taas tuota 64-bittistä.

208
Laitealue / Vs: Samsung SL-C480W AIO värilasertulostin
« : 12.12.15 - klo:16.44 »
Ratkaistu! Kannattaa näköjään hakea tietoa valmistajan sivuilta, vaikkei tosimies mitään manuaaleja luekaan. Samsungin sivuilta löysin manuaalin ja siitä ohjeet asennuksesta ja nyt erehdyksen jos toisenkin kautta sain toimimaan sekä tulostuksen että skannauksen. Onkohan jossain selkeää ohjeistusta koko Linuxin tulostusprosessista?

209
Laitealue / Samsung SL-C480W AIO värilasertulostin
« : 07.12.15 - klo:11.48 »
Tulostus toimii, mutta skannaus ei. Samsungin mallista CLX-3175 löytyy tältä palstalta ohje, voiko samaa ohjetta soveltaa myös tähän mallii. Netistä löytyy myös samantapainen ohje
http://www.beginninglinux.com/home/printing-and-scanning/installing-samsung-unified-linux-driver-for-printers-and-scanners.
Kuinka saan skannauksen toimimaan? Kokeilla tietenkin voi, mutta hyvistä neuvoista olisi kyllä apua!

210
Kiitos vastauksesta, ajoin tuon päivityksen ja pikaisesti näyttäisi siltä että se auttoi. Kovalevy tietenkin tulee uusittavaksi, mutta se on ilmeisesti vain 2,5 vuotta vanha ja  tuo bad sectorien määrä on hämmästyttävä! Voisiko tuo akun huonosta kiinnityksestä aiheutunut jatkuva virran pätkiminen olla syynä? En tiedä kuinka kauan se on sitä pätkimistä tehnyt, voi olla pitkäänkin.

211
Kone on vanha Dell Latitude D630, joka on mökkikoneena. Siinä on kokeiltu muutamaa jakelua ja tällä hetkellä siinä on Peppermint 5. Levyt ohjelma ilmoittaa, että Levy on OK, 196649 virheellistä sektoria (23° C / 73° F). Kun ostin sen muutamalla kympillä niin huomasin, että joku merkkivalo vilkkui koko ajan ja syynä oli ilmeisesti se, että akku ei ollut kunnolla paikallaan, joten virran saanti pätki jatkuvasti. Olisikohan nuo virheet aiheutuneet siitä? Kannattaisiko yrittää korjata.?
Muuten kone kyllä toimii kohtuullisesti, mutta jokin yhteensopivuusongelma on olemassa, koska sekä Chromella että Chromiumilla näyttö saattaa yllättäen mennä pimeäksi jotain netissä olevia videoita toistettaessa ja joskus muutenkin. Areena ja Katsomo toimivat ongelmitta. Fiefoxilla kaikki toimii normaalisti, eli mökkikäytössä tulee toimeen.

212
Kiitokset vastauksista! Tämä kyselyni lähti liikkeelle siksi,  että olen saanut aina silloin tällöin kyselyjä osiointiin liittyvistä ongelmista. Moni Windowsin käyttäjä yrittää osiointia Windowsin työkaluilla ja koska minulla ei enää ole yhtäkään Windowsia millään koneella niin en ole osannut neuvoa. Olen kyllä suositellut asentimessa olevaa osiointityökalua, jota olen itse käyttänyt lähes yksinomaan ja mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Windowsin rinnalle asentaminen ei ole ollut mikään ongelma ja kokeilukoneissa, joissa on ollut 2 -3 linuxia, on  home-osiossa niin vähän tavaraa, että sen on voinut helposti ottaa tikulle talteen. Joissakin vanhoissa ilmaisissa nuhapumpuissa on ollut sellaisia ongelmia, että niiden ratkaisemiseen ei ole ollut järkevää tuhlata kallista aikaa, jos ei heti tiedä mikä on vikana niin kierrätykseen vaan. Tekstipohjainen asennus on auttanut muutaman kerran.
Tuossa aiemmin kerrottiin, että swappia ei tarvita enää uusimmissa koneissa. Minkälaiset tekniset ominaisuudet pitää koneessa olla, että se on tässä mielessä uusi?
Vaikka home-osion tekemisen lisäisi asentimeen, niin kuitenkin ne tiedostot pitäisi varmuuskopioida jonnekin.
Kaiken kaikkiaan tuo nykyinen asennin toimii hienosti perusasioissa sillä tulee hyvin toimeen.

Jos halutaan tehdä aloittelijalle ohje manuaalisesta osioinnista niin se pitäisi mielestäni tehdä seuraavasti:
- ohjeen tekijän pitää olla "ammattilainen", siis sellainen joka osaa asiansa
- ohje pitää olla yksinkertainen vaihe vaiheelta etenevä esimerkki yhdestä tavasta tehdä tämä osiointi. Esimerkkiin ei pidä sotkea muita vaihtoehtoisia tapoja
- koska ammattilainen ei osaa asennoitua aloittelijan tasolle niin hän ohittaa helposti sellaiset itsestäänselvyydet, jotka aloittelijalle ovat kompastuskiviä
- kun ohje on valmis, se pitää ehdottomasti antaa jonkun tosi aloittelijan testattavaksi. Silloin nähdään mihin aloittelija takertuu ja ne kohdat voidaan täydentää ja tarkentaa



213
Otetaanpa vielä yksi esimerkki: Koneessa on Windows 7 ja Linux Mint ja käyttäjä haluaa pitää Windowsin ja asentaa Linux Mintin tilalle Ubuntun. Käyttäjä on eläkeläinen, joka ei ole koskaan osioinut mitään eikä muutenkaan ole kiinnostunut tietotekniikasta. Jos Ubuntun asentimessa olisi vaihtoehdot koko levy, Windowsin tilalle ja Linux Mintin tilalle niin hän ehkä uskaltaisi kokeilla.
Helppokäyttöisyyttä ja käytettävyyttä voi edistää kahdella tavalla: 1) Opetetaan käyttäjä tekemään itse, se edellyttää vaihe vaiheelta tehtyä tarkkaa opastusta, on hidasta ja hankalaa saada aikaan tarpeeksi yksityiskohtainen sellaiselle käyttäjälle, joka ei ole koskaan tehnyt mitään vastaavia asioita. 2) Pyritään tekemään ohjelmiin sellaisia muutoksia, jotka helpottavat ohjelman käyttöä  ja automatisoimaan mahdollisimman monia vaiheita. Nykymaailmassa eläkeläisenkin pitäisi pystyä hoitamaan asioita netissä turvallsesti ja helposti.
Tuo mainitsemasi asia, että asennin tekisi oletuksena home-osion olisi tosi loistava juttu!
Taustastani sen verran, että 47 vuoden työuran jälkeen olen ollut 13 vuotta eläkkeellä ja käyttänyt tietokoneita jo silloin kun ei vielä PC:tä ollut keksittykään, mutta olen aina ollut vain käyttäjä, en ole missään vaiheessa ollut asiantuntija. IBM:n ja HP:n koneista se alkoi, Dossin ja Windowsin eri versiot tulivat seuraavaksi. Linuxia aloin käyttää vasta eläkkeellä ollessani kun yritin etsiä itselleni sekä muille eläkeläisille sopiva helppokäyttöisi ja turvallisia ja edullisia tietokoneita. Ubuntu ja siihen pohjautuvat Xubuntu, Lubuntu, Linux Mintin eri versiot, Peppermit, Chrome OS  ovat olleet listalla ja niitä on asenneltu sekä Windowsien rinnalle että tilalle, myös virtuaalikoneisiin muutaman kerran. Koska nykyajan ihmisillä on kaikenlaisia vempaimia, joita pitää enemmän tai vähemmän huoltaa ja koska kaikki ihmiset eivät ole kiinnostuneet samoista asioista eikä aika riitä kaikkeen siihenkään mikä kiinnostaa. Siksi näiden vempaimien peruskäytön pitäisi olla mahdollisimman helppoa.

214
Ei pointti ole siinä, että osioinnissa sinänsä olisi mitään vaikeaa, mutta kun tulee täysin uusi käyttäjä, niin ei hän osaa osiointia tehdä edes noilla sinänsä selkeillä ohjeilla. Eikä viitsi opetella kun tarvitsee sitä niin harvoin, ehkäpä vain moen vuoden välein. Eikö kannattaisi pyrkiä todelliseen helppokäyttöisyyteen tältäkin osin, jolloin kokematon käyttäjä voisi pitää järjestelmänsä ajan tasalla. Voisi lisätä Ubuntun suosiota! Se joka haluaa osioida itse, tekee sen tietenkin jatkossakin itse. Tuollainen lyhyt selkeä ohje ei riitä aloittelevalle Ubuntun käyttäjälle, tarvitaan todella rautalangasta väännetty yksityiskohtainen ohje. Voi olla, että sellainen on jo olemassakin, en vain ole huomannut, en tosin ole hakenutkaan. On hyvin yleistä, että ne, jotka jonkin asia hallitsevat, eivät mitenkään jaksa selittää helppoakaan asiaa riittävän yksityiskohtaisesti sellaiselle, jolla ei tältä alueelta ole mitään aiempaa tietoa. Olen törmännyt tähän tähän ilmiöön monessa muussakin yhteydessä. Eikö pitäisi kuitenkin yrittää tasoittaa tietä uusille käyttäjille!
Kysymykseni koski siis sitä, voisiko tällaisen tai tämäntapaisen muutoksen tehdä ja olisiko siitä hyötyä vai haittaa?

Terv. Raikka

215
Kun Ubuntusta tulee uusi versio asennettavaksi niin se on yleensä mahdollista asentaa joko koko koneelle tai siinä jo olevan järjestelmän tai järjestelmien rinnalle. Olisiko mitenkään mahdollista, että päivitykset olisi organisoitu vaikkapa siten, että jos koneella jo kaksi Ubuntun versiota, niin tarjottaisi uusi versio asennettavaksi joko koko koneelle tai vain siten, että se korvaisi toisen olemassaolevan version uudella versiolla. Jos koneella on vaikkapa versiot 12.04 ja 14.04 niin sitten kun tulee versio 16.04 niin voisi korvata sen 12.04:n versiolla 16.04. Omat tiedot olisi helppo ensin kopioida siitä 12.04:stä talteen siihen 14.04:ään, ei tarvita mitään ulkoisi tallennuslaitteita ja kopiointikin olisi nopeaa. Kaikki käyttäjät eivät hallitse kovalevyn osiointia riittävän hyvin, tämä tapa helpottaisi elämää.
Tuli vaan mieleen.

T. Raikka

216
Multimedia ja grafiikka / Unity3d-laajennus
« : 09.03.15 - klo:19.44 »
Nettiosoitteessa www.hennaan.fi on suunnitteilla olevan uuden ekologisen Henna-nimisen kaupunginoasan virtuaalimalli ja myös ohjeet kuinka sen saisi toimimaan Linuxilla. Onnistuin ohjeen mukaan asentamaan sen ja myös enabloimaan laajennuksen. Jostain syystä se ei kuitenkaan käynnistynyt tai sitten tuli ilmoitus, että laajennusta ei ole asennettu. Olisikohan jollakin asioista paremmin perillä olevalla kiinnostusta ja aikaa vääntää rautalangasta tarkat ohjeet kuinka tuon saa toimimaan. Asia ilmeisesti kiinnostaisi monia muitakin kokemattomia Linuxin käyttäjiä, joten tarkat ohjeet olisivat paikallaan. 
Raikka

217
PS.Katsoin editorilla sitä sources.listiä ja siellä tuota pipelightin soucy-lähdettä ei enää ollut vaikka se kummittelee edelleen Ohjelmistot ja päivitykset- näkymässä.

Raikka

218
Ei tapahdu mitään, ei mitään virheilmoitusta. Koska se nyt näyttäisi toimivan normaalisti niin ajattelin katsella jonkin aikaa ja sitten, viimeistään kun tulee 14.04.1, teen puhtaan asennuksen. Tämä oli verkkopäivityskokeilu ja vaikkakin se meni melko kivuttomasti, osoitti kuitenkin sen, että aina kannattaa tehdä puhdas asennus.Tässä kokeiluläppärissä ei ole juuri mitään omia tiedostoja, joten vaiva ei ole suuri. Kiitokset hyvistä neuvoista!
Raikka

219
Kuvakaappaus liitteenä.Sitä saucya se ei anna poistaa tuossa graafisessa tilassa.
T. Raikka

220
Sekoilin tuon gnu- editorin kanssa ja asensin t-laskun ja Chromen uudelleen, ongelmat poistuivat siltä osin. Pipelightin asennus onnistui ja MTV3Katsomo toimii ja wine päivittyi, mutta Ohjelmat ja päivitykset-osassa ei edelleenkään voinut lisätä ruksia. Melkeinpä ratkaistu!
T. Raikka

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13