Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raikka

Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
181
Tarkoitus oli tutkia tarkemmin tuota ajuria, mutta yllätyksekseni huomasin, että nyt wi-fi verkko näkyy! Pyysi salasanaa, mutta se ei riittänyt, piti mennä verkkoyhteyksiin ja tallentaa salasana sinne, nyt toimii. Nämä automaattikorjaukset on kyllä mukavia, olisikohan taas tullut joku sopiva päivitys!

182
Kokeilin samassa koneessa Lubuntun asennustikulla eikä siinäkään näkynyt kiinteään laajakaistaan kuuluvaa wi-fi -yhteyttä. Olisikohan langattomassa verkkokortissa jokin ongelma? Usb-langatonta verkkokorttia voisi kokeilla vai olisiko muita ehdotuksia?

183
Näyttäisi siltä, että wi-fi yhteys ei kaikilla laitteilla toimi ongelmitta. Jos wi-fi yhteys näkyy niin aina ei riitä pelkän salasanan antaminen vaan pitää mennä verkkoyhteyksiin ja tallentaa sinne SSID ja salasana, sen jälkeen yhteys syntyy ja toimiin jatkossakin. HP Compaq 6720s-läppärissä kävi niin, että  Saunalahden reitittimeen yhteys syntyi tällä tavalla, mutta kiinteän laajakaistan wi-fi yhteys ei näkynyt lainkaan valikossa enkä saanut sitä toimimaan, vaikka yritin luoda uuden yhteyden samoilla tiedoilla, mitkä muilla käytössäni olevilla läppäreillä olivat saaneet aikaan toimivan yhteyden, SSID nimi ei tallentunut tietoihin, oli vain  joku wi-fi yhteys 1. Pöytäkonetta en ole yhdistänyt wi-fiin, siinä kyllä nimi näkyy oikeana, mutta en katso tarvitsevani sitä, koska Chromecast toimii muutenkin. Olisikohan tässä kyse jostain sellaisesta seikasta (bugista?), joka mahdollisesti korjaantuu aikaa myöten? Tuo HP:n läppäri ei ole oma koneeni, se on vain Ubuntun asentamista varten käytössäni ja käyttäjä tarvitsee wi-fin. Mobiililaajakaista toimii ongelmitta kaikissa koneissa.

184
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP540 (Ratkennut)
« : 24.05.16 - klo:20.25 »
Tuo ongelma ilmeni kun testasin tulostin omalla läppärilläni, nyt kun asensin siihen oikeaan koneeseen saman UbuntuMATE 16.04:n niin ajuri löytyi heti ja kaikki toimi kuten pitääkin. Olisikohan viimeisellä ytimen päivityksellä mahdollisesti ollut osuutta asiaan?

185
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP540
« : 18.05.16 - klo:09.54 »
Tuo
http://files.canon-europe.com/files/soft31324/Software/MP540_debian_drivers.tar
näyttäisi olevan i386 eli 32-bittinen ajuri.

186
Laitealue / Canon Pixma MP540 (Ratkennut itsestään)
« : 18.05.16 - klo:08.45 »
Tarkoitus on asentaa Vistan tilalle 64-bittinen UbubtuMATE 16.04 koneeseen, jossa on tulostimena CanonPixma MP540. Canonin sivuilta ei löydy ajuria 64-bittiselle, 32-bittinen löytyy. Gutenprintiltä löytyy ajuri, mutta kun yrittää tulostaa testisivua, niin työ menee tulostusjonoon käsittelee/odottaa ja jää sinne tai sitten häipyy jonkin ajan kuluttua jonnekin. Kokeiltu sarjaportin, usb1:n ja usb2:n kautta. Mitähän tuossa olisi tehtävissä vai pitäisikö vain vaihtaa tulostin johonkin toiseen, vaikkapa HP:n tulostimeen?

187
Kiitos!

188
Kuinka saa Ubuntu MATEssa  (16.04) jo olevan Software Boutiquen  tavalliseen Ubuntu 16.04:ään?

189
Laitealue / Vs: Samsung R710 biosin päivitys
« : 12.04.16 - klo:19.35 »
Alunperin on ollut Vista ja sitten on kuulemma kokeiltu muita Windowseja huonolla menestyksellä. Laitearkkitehtuuri on kuitenkin 64-bittinen. Tuo 32-bittinen alkaa olla jo rapautumassa ainakin siten, että joiltakin ohjelmilta loppuu tuki.

190
Laitealue / to
« : 12.04.16 - klo:10.10 »
Vahinko vain, että minulla ei ole ollut enää muutamaan vuoteen mitään Windowsia käytössä, täytyy kai tyytyä vain 32-bittiseen. Laitteessa on selvä valmistusvirhe, joten jos kyseessä olisi joku muu tuote niin valmistajan pitäisi se ilman muuta korjata. Autojakin vedetään valmistevikojen takia takaisin korjattavaksi vähän väliä. Eipä taida tietokoneiden kohdalla onnistua!

191
Laitealue / Samsung R710 biosin päivitys
« : 11.04.16 - klo:20.52 »
Biosissa on bugi, joka estää 64-bittisen käyttöjärjestelmän asentamisen. Yritin katsella Samsungin tukisivuuilta kuinka bios päivitetään, mutta siellä oli vain joitain Windowsin exe-tiedostoja. Kuinka saa Linux-koneen biosin päivitettyä turvallisesti kun tuota nörttitaustaa ei ole tarpeeksi? Onko jossain rautalangasta väännetyt ohjeet olemassa tai löytyykö jostain joku henkilö tai firma joka voisi sen tehdä luotettavasti kohtuullista korvausta vastaan?

192
32-bittisissä on jo siirrytty Chromiumiin, se ei ole ongelma. Jos Google saa korjattua Chromen repositorion, niin ongelma poistuu saman tien. Virheilmoituksista huolimatta päivityksiä tuli muihin ohjelmiin ja olen muistavinani, että myös Chromeen olisi tullut. Onkohan kukaan muu huomannut samaa?
Tuo eläkeläisten koneiden päivitys on juuri se ongelma, johon kaipaisin hyviä vinkkejä, koska suurin osa näistä käyttäjistä on vielä tottumattomampia kuin minä ja siksi opastaminen on hankalaa. TemViewer on yksi tapa, jos se on asennettuna ja yhteydet ovat riittävän hyvät. Linkki tämän foorumin ohjeisiin ei aivan oudolle käyttäjälle avaudu niin selkeästi, että hän uskaltaisi sen perusteella toimia. Kuitenkin eläkeläistenkin pitäisi nykyään pystyä hoitamaan asioitaan verkossa ja olen usein todennut sen, että Windows saattaa olla aivan solmussa ja sen käyttö on heille hankalaa. Linux on huomattavasti helppokäyttöisempi ja turvallisempi ja siksi olen sitä yrittänyt levittää mahdollisuuksieni mukaan.

193
Chromen 32-bittisen version päivityksen loppuminen aiheutti virheilmoituksia myös 64-bittisen version käyttäjille ohjelmistopäivitysten yhteydessä. Tällä keskustelupalstalla on ohjeet, kuinka päivitetään ohjelmalähteiden sources.list. Toimii sekä Ubuntulla että Linux Mintillä, Mintillä listan voi päivittää myös suoraan ohjelmalähteistä, molemmat tavat näyttäisivät toimivan.
Kysymys 1. Kun tuo virheilmoitus päivitysten yhteydessä tulee, niin olin huomaavinani, että 64-bittisen Chromen päivitys kuitenkin tuli tarjolle ja sen voi asentaa. Siis voiko sellainen käyttäjä, joka kammoksuu komentorivia, jättää virheilmoituksen huomioimatta luottaen siihen että kaikki tarpeellinen tulee kuitenkin päivitettyä?
Kysymys 2. Tuleeko Chromen jonkin päivityksen yhteydessä mahdollisesti automaattinen korjaus tuohon sources.listiin, ettei käyttäjän tarvitse ottaa sitä huolekseen?
Olen omiin koneisiini tuon korjauksen tehnyt, mutta koska olen lupautunut ylläpitämään monien eläkeläisten koneita niin tulee ongelmia kun kaikki eivät ole lähietäisyydellä eikä kaikkiin kauempana oleviin saa edes etäyhteyttä.

194
Yleistä keskustelua / Ubuntu 14.04 ja webkamera
« : 21.02.16 - klo:09.05 »
Minulta kysyttiin löytyisikö jostain tietoa Ubuntu 14.04 LTS-versiossa suoraan toimivista webkameroista. Kyseessä on pöytäkone ja Skypen käyttö.

195
Eräällä tutulla on Linux Mintin vanhempi 32-bittinen versio, joka on tarkoitus korvata uudemmalla 64-bittisellä. Siinä on tulostimena joku Canonin tulostin (ehkä Pixma?), jonka asentaminen oli aikanaan hieman hankalaa. Kysymys kuuluu: Missä sijaitsee tuo ajuritiedosto ja voiko sen kopioida ja siirtää suoraan uuteen Minttiin vai pitääkö asennusprosessi tehdä taas kokonaan uudestaan?

196
Yleistä keskustelua / Vs: USB-kiintolevy ja Linux
« : 22.12.15 - klo:08.57 »
Noista Levyt-ohjelman bugeista en ole tiennyt mitään. Siitä on kuitenkin helppo tarkistaa, mitä levyä komentoriviltä lähtee alustamaan.

197
Yleistä keskustelua / Vs: USB-kiintolevy ja Linux
« : 21.12.15 - klo:21.46 »
Jos formatointiin ei halua käyttää komentoriviä niin mikä olisi suositeltavin muu vaihtoehto?

198
Yleistä keskustelua / Vs: USB-kiintolevy ja Linux
« : 21.12.15 - klo:16.58 »
Kiitos vastauksista! Ne muutamat kiintolevyt, joita olen käyttänyt, ovat yhtä poikkeusta (vanha Buffalo) lukuunottamatta toimineet suoraan. Käytän vain Linuxia, joten tuo ext4 olisi varmaan hyvä vaihtoehto. Liikkeissä on Linuxin tuntemus todella olematonta!

199
Yleistä keskustelua / USB-kiintolevy ja Linux
« : 21.12.15 - klo:16.05 »
Olen hankkimassa usb-kiintolevyä varmistuksia varten. Kysyin erään suuren liikkeen asiantuntijoilta onko Toshiba Canvio Ready 1 TB yhteensopiva Linuxin kanssa suoraan vai pitääkö se formatoida uudelleen. Asiantuntijan vastaus on tarkalleen sama, mikä tuotteen myynti-ilmoituksessa on, eli "Kiintolevy on NTFS-formatoitu ja on yhteensopiva Windows-käyttöjärjestelmien kanssa. Laite voidaan uudelleenformatoida Mac OS X HFS+ -järjestelmälle. Linux-yhteensopivuutta laitevalmistaja ei ole ilmoittanut." Kiitos vaan tyhjästä!

200
Laitealue / HP LaserJet Pro M1132 toimii/ei toimi
« : 21.12.15 - klo:12.52 »
HP:n mustavalkoinen monitoimitulostin, muistaakseni HP LaserJet Pro M1132, toimii Ubuntussa (14.04) kun antoi päätteessä komennon hp-setup ja toimi sen antamien ohjeiden mukaan. Linux Mintissä ei kuulemma toiminut?

Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13