Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wally

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7
81
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 06.10.08 - klo:18.29 »
Eee 901:lle on jo oma ketjunsa. Siitä sitten availemaan uusia muille malleille ken tahtoo ja tarvitsee. Kannattanee myös harkita EeePCusersFin foorumille siirtymistä, mikäli ongelmat repeilee pahasti Ubuntun ulkopuolelle.

 ::) Hups, mitenkähän olin tuon ketjun unohtanut... Täytyy varmaan hankkia vahvemmat silmälasit

On kuitenkin ehkä tarpeen käyttää tätäkin viestiketjua, sillä aika moni Ubuuntuun liittyvä asia soveltuu mihin tahansa Eee malliin. Esimerkiksi itse ratkaisin juuri miten Fn+F5 pikanäppäimen saa toimimaan Ubuntussa (Ubuntu eee 8.04.1) kuten se toimi alunperin Xandrosissa. Alkuperäinen ohje löytyy Eeeuser Wikistä, mutta heti alkuun pitää kai lisätä enabled=-1 rivi alkutilanteen nollaamiseksi ja laittaa näyttöjen koon määritykset auto:lle, kuten Elmuraton vastaavassa skriptissä on tehty.

On tuokin totta. Tosin tämä ketju lienee alunperin ollut juuri näille ei-atom -malleille, joihin liittyy omia koukeroitaan.

Täytyypä säädellä tuo fn+f5 myös toimimaan, jos sattuu joskus tarvitsemaan.

82
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 06.10.08 - klo:14.54 »
Huomautus moderaattoreille: tämä ketju on järkyttävän pitkä, ja laitteistoltaan huomattavan erilaiset koneet on niputettu yhden ketjun alle. Esim. atom-pohjaisille Eee-koneille (901, 1000, ym.) voisi varmaan avata omankin ketjunsa, tosin tässä ketjussahan nuo on jo sekaisin.
------------------------
Asiaan,

Olen käytellyt omaa Eee 901:stä Arch Linuxilla. Eilen olin aikeissa törkätä Ubuntu 8.10 Intrepid Ibexin betan toiseen koneeseen, mutta laitoinkin sen hetken mielenjohteesta Eee:n sisuksiin. Homma sujui näppärästi, suosittelen.

Ohjeet (Eee 901, toiminee jossain määrin myös muilla):

1. Lataa Ubuntun sivuilta viimeisimmän 8.10:n version (nyt beta) levykuva

2. Törkkää usb-tikulle: https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick

3. Boottaa ja aseta BIOSista boottijärjestyksessä tikku ensimmäiseksi

4. Käynnistä live-cd/usb-tikku ja asenna normaalisti

5. Laita verkkokaapeli kiinni

6. Lataa ja asenna wlan-ajuripaketti (.deb), käyttää DKMS:ää, kääntää moduulin kernelipäivitysten yhteydessä automaattisesti, joten wlanin ei pitäisi mennä päivitysten takia rikki.
Kirjoitushetkellä seuraava linkki on toiminut:
Koodia: [Valitse]
http://www.mediafire.com/?dx5iom3wnmx...mutta jos ei toimi, lue infoa ketjusta:
Koodia: [Valitse]
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=43998
7. Lisää seuraavat rivit tiedostoon /etc/apt/sources.list:
Koodia: [Valitse]
#adammin kerneli
deb http://www.array.org/ubuntu intrepid eeepc

#netbook remixin tavaraa
deb http://ppa.launchpad.net/netbook-remix-team/ubuntu intrepid main
deb-src http://ppa.launchpad.net/netbook-remix-team/ubuntu intrepid main

8. Lisää array.orgin ohjelmalähteen avaimet komentamalla:
Koodia: [Valitse]
wget http://www.array.org/ubuntu/array-apt-key.asc
sudo apt-key add array-apt-key.asc

9. Päivitä ja asenna
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-eeepc linux-headers-eeepc

#asensin itse netbook remixistä seuraavat:
sudo apt-get install maximus window-picker-applet
#nämä löytyivät hardyssa, mutta kaikki eivät toimi ibexissä: go-home-applet human-netbook-theme maximus ume-launcher window-picker-applet

#ehdottomasti suosittelen:
sudo apt-get install powertop
#auttaa tiputtamaan virrankulutusta, ajetaa "sudo powertop"

10. Viilaus: poista alempi paneeli ja ylemmästä paneelista turhuuksia, kuten käyttäjänvaihdin, päivämäärän näyttö kellosta jne. Lisää yläpaneeliin "Window Picker" == tekee avatuista ikkunoista tabeja, kunhan "maximus" on ajossa.

11. Lisää "maximus" käynnistymään automaattisesti (Järjestelmä->Asetukset->Istunnot), ja poista samalla turhaksi katsomasi ohjelmat.

12. Käynnistä kone uudelleen
-------------------------

Itse lisäksi vaihdoin tumman "new-human" teeman käyttöön (Järjestelmä->Asetukset->Ulkoasu). Toki myös Firefoxiin "pakolliset" lisäosat "tiny-menu" ja "stop/reload button", joilla saa kallisarvoista tilaa käyttöönsä paljon. Nuo lisäosat kun ensin asennat ja otat käyttöön, heität tarvittavat napit (back, forward jne.) sekä otsikkorivin valikkoriville, voit piilottaa navigointirivin tarpeettomana. Ja tietysti itse piilotan myös kirjanmerkkirivin.

Huom, siis mitään ume-launcher-hirvityksiä(hidas/raskas purkka, joka ei tykkää compizista) en ole asentamassa niin kauan, kuin ubuntun gnome-valikot toimivat hienosti.

Lopputulos näyttää tältä:


Kysymys: tietääkö  joku, miten Ubuntun perusvalikosta saisi tekstin sijaan ikonit, ettei veisi noin paljon tilaa? Tai vaihtoehtoisesti: pääseekö nykyisiä tekstejä "Sovellukset, Sijainnit, Järjestelmä" jotenkin muokkaamaan?

Ps. hitaammalta tuntuu kuin Arch (osittain selittää, että tämä on asennettuna hitaammalla ssd-osiolla), ja samoin virtaa vie vähän enemmän. Täytyy koittaa viritellä. Toisaalta ~kaikki (mm. multitouch) tuntuisi toimivan kivasti, esimerkiksi valmiustilasta herääminen toimii nopeasti. Wlan-nappi ei vielä toimi (archissa toimi), mutta tähän kuulemma on tulossa korjaus.

83
Multimedia ja grafiikka / Vs: Audiomuunnoksia
« : 29.09.08 - klo:13.43 »
Koodia: [Valitse]
Jaaahaas. Kun näitä juttuja lukee niin tulee tunne siitä, että pitäisi kiireesti mennä tutkituttamaan korvansaUsein riittää kun tutkii audiolaitteet ja akustiikan. Jollain muovipöntöillä ja integroidulla äänipiirillä betonihuoneessa, ei ole väliä mikä kodeekki tai laatu.

Tuo on erittäinkin totta. Juuri tuon vuoksi monissa kannettavissa mp3-soittimissa ei ole niin väliä koodekilla.

Hyvillä kuulokkeilla ja kunnollisella erillisellä äänikortilla päästään jo varsin pienellä budjetilla käsiksi todella hyvään äänenlaatuun, joka ei ole oman kokemukseni mukaan verrattavissa esimerkiksi integroidulla äänikortilla tuotettuun ääneen, jos vain äänitiedosto on laadukas. Kuitenkin jos jotain youtuben heikkolaatuista videota tihrustaa, on varsin sama, minkälaisen äänipiirin ja telkänpöntön kautta ääni lähtee eetteriin. Kaikkien osatekijöiden (lähdemateriaali, äänipiiri, kaiuttimet ja akustiikka) on oltava kunnossa, jos haluaa nauttia teknisesti laadukkaasta äänestä.

Nykyään levytilaa on lampaille syötäväksi, siispä käytän FLAC:ia. Kuuntelen vain klassista musiikkia, ja siihen FLAC on varsin tehokas pakkausmuoto. Perus hälypoppi ei jostain syystä pakkaudu läheskään yhtä hyvin FLAC:lla. Lieneekö synteettisillä soittimilla tai vaikkapa jollain särökitaroilla jotain osuutta tähän? Musiikin vaihtelevuus ja dynamiikka varmaan myös auttavat, koska pakattavaa tavaraa on välillä vähemmän.

84
Pelit / Vs: VALVE aikoo tuoda pelit linuxille.
« : 29.09.08 - klo:09.55 »
Juu, orankipoksi on jo ostettuna, olisi kiva pelata mukana tulevia pelejä myös Ubuntussa :)

Kokeilehan Winellä, saatat yllättyä toimivuudesta (vähän laitteistosta riippuen toki). Steam toimii hi-taas-ti, mutta ainakin HL 2 toimi täällä mainiosti tuolla "-dxlevel 81":llä, minkä kuulemma valveutuneet pelaajat vääntävät usein päälle myös Windowsissa.

85
Pelit / Vs: VALVE aikoo tuoda pelit linuxille.
« : 19.09.08 - klo:11.48 »
Itse olen Winellä asentanut Steamin ja sitä käutta pelannut Half-Life 2:n läpi ja TF2:sta. Ihan mainiosti toimi, kunhan laittoi "dxlevel"-asetukseksi "81", eli DirectX 8.1:n käyttöön. Oletus-9 taisi myös toimia muuten ok, mutta omalla kokoonpanolla aivan liian hitaasti. Tosin itselläni on 7300 gt-näytönohjain, että ei mikään varsinainen tykki.

Toki toiveissa olisi, että nämä pelit tulisivat natiiveina Linuxille, jolloin toimivuus olisi entistäkin parempi. FPS:t varmaankin nousisivat vielä roimasti.

Itse ainakin lupaan rajallisesta budjetistanikin ostaa tuon Orange Boxi:n, mikäli ko. pelit tulevat natiiviversioina.

86
Pelit / Vs: Kahden cd:n asennus. Wine.
« : 19.09.08 - klo:11.42 »
Täytyypi kokeilla edellä mainittua kun seuraavan kerran jaksaa alkaa taistelemaan. ;)

Kokeilehan ennemminkin jo mainittua C&C Generalsin asennusohjetta Winen AppDB:stä:

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=1717

Suomennan joutekseni:
Lainaus
1. Etsi googlella ja lataa tiedosto "msvcirt.dll" hakemistoon ~/.wine/drive_c/windows/system32
2. Kopioi molemmat CD:t kiintolevylle samaan hakemistoon, esim /tmp/ccg/
3. Asenna Command & Conquer Generals kiintolevyltäsi (komentorivillä cd /tmp/ccg/ && wine setup.exe, onnistunee myös tiedostoselaimen kautta klikkaamalla)
4. Etsi googlella "no-cd crack command conquer generals", lataa ja korvaa alkuperäiset game.dat ja generals.exe kräkätyillä versioilla.
5. Käynnistä winecfg ja avaa Grafiikka-välilehti. Vaihda Vertex Shader -tuki asetukseen "None" ja ota pois ruksi kohdasta "Salli Pixel Shader:n käyttö laitteiston tukiessa". Jos näitä asetuksia ei tee, vain rakennukset näkyvät, ei maasto.
6. Mene "Data"-hakemistoon ja vaihda hakemiston "Movies" nimi tai tuhoa se.
7. Seuraavaksi mene mene hakemistoon "Data/english" ja jälleen poista tai nimeä uudelleen hakemisto "Movies".
8. Mene komentokehotteella pelin asennushakemistoon ja käynnistä peli komennolla "wine generals.exe". (Usein välttyy ongelmilta, kun käynnistää pelit niiden asennussijainnista, eikä esim. "wine /home/Niso/.wine/drive_c/generals/generals.exe")
9. Mene "Options"-valikkoon. Laita "Display Options":n alta yksityskohdat (Detail) asetukseen "Custom. Pop-up-ikkuna avautuu. Ota ruksi pois kohdasta "Extra Ground Lighting". Tämä korjaa jonkin grafiikkabugin jälleen.
10. Pidä hauskaa...

87
Tämä punkbusterin kanssa taistelu on ihan peruskauraa ET:n ja sen modien kanssa.

Jos ET on hanskassa, suosittelen modia TrueCombat Elite (TC-Elite), joka ei tosin löytyne vielä ainakaan playdeb-repoista. Vaatii sitten tehoja eri tavalla kuin ET.

Suosittelen otsikkoa:
"Enemy Territory, PunkBuster potkii pihalle [RATKAISTU]"

88
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 13.09.08 - klo:14.43 »
Ei tosin voi valittaa. Voi olla että jossain vaiheessa kun 901 tuki Archilla paranee (eli nuo custom -kernelit saadaan toimimaan täysin) niin vaihdan ehkä tähän Ubuntun tilalle ArchLinuxin, mutta tällä hetkellä Ubuntu täyttää tarpeeni täysin, vaikkakin uusinta softaa olisi aina kiva ajella :) rolling release ftw ;)

Oletko tutustunut jo tuohon:
"Arch on Asus EEE 901"
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=53464

Tuolta löytyy nimimerkki Robertekin vääntämät kernelit, joista tosin ainakin vielä äskettäin vain git-versiot kaiketi toimivat kuten pitää. Itse en ole sattuneesta syystä päässyt testaamaan niin robertekin kuin adamminkaan kerneleitä.

nimim. "mustan Eee 901:n verkkokaupasta tilannut"

Moderaattoreille huomio: Eee 701&900 ovat sen verran eri rautaa kaiken kaikkiaan 901:n ja muiden atom-Eee-versioiden kanssa, joten omat ketjut saattaisivat olla suotavia.

Ps. onko kukaan koittanut 901:ssa (tai muissa atom-läppäreissä) ubuntu netbook remixistä löytyviä atom-optimointeja? Eli onko vaikutusta vaikkapa boottiaikoihin jne?

89
Pelit / Vs: Enemy terrirory - näyttö piemenee
« : 11.09.08 - klo:21.55 »
Syypää ongelmaasi on mitä ilmeisimmin jyrtzin mainitsema. Eli näytönohjaimen tarjoama resoluutio tai todennäköisemmin virkistystaajuus on liikaa tai liian vähän näytöllesi.

Mikä näytönohjain sinulla on? Mikäli nvidian ohjain, asenna paketti "nvidia-settings" ja aja saman niminen ohjelma. Täältä pääset kokeilemaan eri resoluutioita ja virkistystaajuuksia.

Paras tapa saada peli toimimaan on asettaa pelin vaatima resoluutio päälle ennen pelin käynnistystä! (Muistaakseni ET:ssä oletuksena 1024x768.) Jos saat nvidia-settingsillä tai muulla työkalulla tuon vaaditun näyttötilan päälle, sen pitäisi kaiken järjen mukaan toimia myös peleissä.

****

Täytyypä mainostaa tähänkin ketjuun vaihtoehtoista, "ubuntumaisempaa", tapaa asentaa mm. Enemy Territory, eli repository/ohjelmavarasto löytyy:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21300.0

90
Pelit / Playdeb - Uusi ohjelmavarasto(repo) peleille
« : 06.09.08 - klo:00.35 »
Päivitys: Playdebin päivitys on jäissä, mutta jatkoa toivottavasti seuraa:
http://blog.getdeb.net/2009/01/playdeb-status.html


Ubuntu Hardyn omat ohjelmavarastot sisältävät jo kohtuullisen määrän hyviäkin pelejä. Kuitenkin Ubuntun ohjelmavarastoissa monesta pelistä löytyy vain vanhentunut versio, tai haluttu peli puuttuu kokonaan.

Beta-vaiheessa oleva playdeb-sivusto tuo merkittävän parannuksen tähän ongelmaan. Pieni varoituksen sana kuitenkin: playdeb-ohjelmavarasto ei ole Ubuntun tukema, ja periaatteessahan siellä voi olla vaikka mörköjä koneellesi uimassa, kuka tietää. Playdeb on kuitenkin tunnetun getdeb:n peliversio, joten allekirjoittanut luottaa siihen sen verran, että sitä
kautta asentelee monet pelinsä tästä lähtien.

Ohje:

Muokkaa ohjelmavarastojasi (omalla vastuullasi, huom. varoitus yllä):
Koodia: [Valitse]
gksu gedit /etc/apt/sources.listLisää tiedoston loppuun rivi:
Koodia: [Valitse]
deb mirror://www.getdeb.net/playdeb-mirror/hardy/// hardy/ Ja tallenna tiedosto.

Kun seuraavan kerran käynnistät Synapticin (Järjestelmä->Ylläpito->Synaptic), voit asennella mm. seuraavia pelejä:

Wolfenstein: Enemy Territory
Urban Terror
World of Padman
Freecol
Second Life
AssaultCube

ja monta muuta, tuossa joitakin maistiaisia:
http://www.playdeb.net/available_games.html

http://www.playdeb.net/

Vinkki: kun lisäilet ohjelmavarastoja, etkä oikein tiedä, mitä kaikkia ohjelmia tulikaan tämän myötä tarjolle, voit listata asennuspaketit Synapticissa ohjelmavarastojen mukaan. Eli vasen alakulma, valitse "Lähde" tai "Repository". Playdebin lähteet näkyvät ainakin allekirjoittaneella neljänä www.getdeb.net -alkuisena lähteenä.

91
http://www.playdeb.net/

Playdeb on sen verran tärkeä merkkipaalu, että taidan avata aiheelle oman otsikon.

Edit: tuossapa tuo:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21300.

92
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 06.09.08 - klo:00.08 »
Onnistuukohan nettipelaaminen ubuntussa kun en ole ennen kokeillut.

Onnistuu hienosti, ainakin kahdenväliset mätöt, niitä ollaan jonkin verran pelailtu.

93
Ubuntussa pystyy oikein hyvin ohjelmoimaan

eli millä ohjelmalla olisi helppoa aloittaa??
...
kun javalla testaillu ohjelmointia

Jos java on jotenkin tuttu, siinä kannattaa varmaankin alkuun pysytellä. Universumin paras java-kehitysympäristö on eclipse, joka löytyy pakettivarastoista:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install eclipse
Samoin Sunin oma näkemys java-kehitysympäristöstä (netbeans) löytyy pakettivarastoista, mutta omat kokemukseni tästä ovat hyvin vähäisiä. Molemmat näistä ohjelmista ovat sitten melko raskaita, että kannattaa varautua.

C++:aa pidetään (syystä) melko vaikeana kielenä, mutta yksi vaihtoehto olisi ohjelmoida QT4:n päälle. C++:n harmillisin puoli on varmaankin koodarin kämmeistä syntyvät muistivuodot yms, mutta QT hanskaa nämä (ainakin hyvin pitkälti) ohjelmoijan puolesta. QDevelop on kevyt, simppeli jne. kehitysympäristö QT4:lle.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install qt4-assistant  qt4-dev-tools  qt4-linguist qt4-designer  qt4-doc
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install qdevelop
Mikäli otat käyttöön Hardyn proposed (vai backports) -ohjelmavaraston, saat asennettua QT4.4:n, missä on kaikkea kivaa. Ennenkaikkea opiskeluvaiheessa on ihan mukava, että voit asentaa paketin qt4-demos tai jotain sinnepäin. Paketissa on läjäpäin QT4-ohjelmia ja tutoriaaleja lähdekoodeineen.

Ps. PHP, bash jne. ovat nekin ohjelmointikieliä, ja varsin hyödyllisiä. Harvaa kieltä voi käyttää kaikkiin tarkoituksiin, jos mitään. Bash-skriptaamista kannattaa kyllä kanssa opetella ihan jo harrastuksen vuoksi. PHP taas on aika tuttua kauraa, jos on C:tä tai Javaa käytellyt, tosin paljon helpommassa muodossa. Kyllä nämäkin ovat ihan hyviä kieliä ohjelmoinnin alkeiden opetteluun. Kun hallitsee perusasioita ja käsitteitä ohjelmoinnissa, uuden kielen opettelu ei useinkaan ole mikään mahdoton tehtävä. Mainittu ja mgromberin toimesta parjattu PHP esimerkiksi mahdollistaa sekä "perinteisen, "c-tyylisen"" proseduraalisen ohjelmoinnnin, että oliopohjaisen ohjelmoinnin, eikä nämä perusasiat muutu miksikään, vaikka kieleksi vaihdettaisiin Python tai vaikka Java.

Pps. Jos haluat ehdottomasti konsolissa ohjelmoida, tehokkaista editoreista Emacs lienee helpoimmin lähestyttävä (automaattisisennys tabista on loistava ominaisuus(toimii, kunhan tiedoston pääte on .java tai vaikkapa .cpp)). Javaa taas voit ajaa ja käännellä konsolissa aivan samaan tapaan kiuin Windowsillakin.

Ohjelmoi mitä ohjelmoit, mutta pyri yksinkertaisiin ja selkeisiin ratkaisuihin, luettavaan koodiin äläkä keksi pyörää uudestaan. Käytä valmiita tietorakenteita ja funktioita, joita löytyy yleensä kunkin kielen standardikirjastoista.

94
Pelit / Vs: World of Padman
« : 23.08.08 - klo:11.50 »
Suora, nopea linkki version 1.1 installeriin:
ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/games/worldofpadman/linux/worldofpadman.run
ja päivitys versioon 1.2:
ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/games/worldofpadman/linux/wop_patch_1_2.run

Eipä ole tullut itsekään kokeiltua peliä. Joskus taisin latailla, mutta jäi tilan ja ajan puutteessa asentamatta.

Täytyy testailla, onko tällä mitään yhtymäkohtia pakettivarastoista löytyvän Warsow-pelin kanssa.

Edit: näemmä tuo ftp-palvelin saattaa pätkäistä välillä, itse jouduin lataamaan installerin uudelleen.

95
Höh, varmasti laitoin viime yönä tähän ketjuun viestin? Vai enkö

Pienen tuunauksen jälkeen (mm. gdm:llä ja network-managerilla vesilintua, ja wlan ylös ifconfig&iwconfig -skriptillä) siis 19 sekuntia näyttää bootchart.

Mielenkiintoisempi juttu on kuitenkin koneen todellinen käynnistysaika, joka on toki aivan muuta kuin 19 sekuntia. Jo alun "bios-hässäkkä" kestää n. 26 sekuntia, pienellä escin rämppäämisellä n. 20 sekuntia. Tähän lisätään bootchartin 19 sekuntia ja ollaan n. 40-45 sekunnin tuntumassa. X käynnistyy n. 10 sekuntia, ja tämän jälkeen gnome alkaa rauhallisesti käynnistelemään itseään ja Nautilusta (hidas käynnistymään!), jolloin loppuaika on n. 1.15-1.25, jolloin on netti toiminnassa ja täysi gnome-työpöytä käytössä.

Käytännön aikaa siis saa tiputettua poistamalla gdm:n, laittamalla konsoliin autologinin ja automaattisen X:n käynnistyksen. Lisäksi kun network-manager ei käynnistele wlania, päästään jonkin verran nopeampaan aikaan, eikä gnomen avainrengas tms. kysele salasanoja.

Kokeilin sitten laittaa fluxboxin, jolloin aika tippuu sen 10-15 sekuntia. Tosin itseäni yllätti fluxboxin kohtalaisen hidas käynnistyminen, ehkä noin 10 sekuntia. Jonkinlaisella optimoinnilla aika voisi olla varmaan parin sekunnin tuntumassa.

Palveluita voisi varmaan karsia rutkastikkin lisää, ja jos jollain keinolla saisi staattisen ip:n oikeasti toimimaan, voisi dhcp:llä heittää vesilintua, ja aikakin paranisi ehkä n. 2-3 sekuntia, joissain tilanteessa jopa enemmän.

Edit: tosiaan hibernate näyttäisi ihan kivasti toimivan ja se on toki erityisesti gnomella normaalikäynnistystä nopeampi, jolloin kokonaiskäynnistysaika on parhaimmillaan jopa lähelle 50 sekuntia. Todellakin biosilla saisi heittää vesilintua, jolloin käynnistysaika voisi parantua n. 15-20sekunnilla.

Ja unohtui mainita kokoonpano:
AMD 64 X2 BE-2350
2 gigaa 667 muistia
80 gt hidas kannettavan kiintolevy, ext3
GF 7300 gt

96
Kun tuota peliä itse n. vuosi sitten kokeilin, sisätilat oli toteutettu 2d:lla kiinteeseen resoluutioon.

Haaveissa olisi, että joskus toteuttavat sisätilat 3d:na niin, että siellä voi liikkua. Ihan siis tunnelman takia. Noudatin Jukka O. Kauppisen (eDome) neuvoa, ja katsoin tuon Das Bootin: tuollaisen tunnelman kun saisi peliin. Ja äänet!

97
Täältä löytyi hyvä kuva näppiksestä kyseiseen peliin. http://img468.imageshack.us/img468/5629/keyboardzh9.jpg

Tuollainen olisi hauska tulostella ja liimata jonkin jämä-näppiksen päälle. Ei viittis tätä MS:n natural-kiipparia sotkea, vaikka roskalavalta tämän löysinkin.

98
Pelit / Vs: Jipii!!! Tulin tuulettamaan - wine ja pelit
« : 21.08.08 - klo:10.03 »
No laitetaan:

Richard Burns Rally (rekisteriin muutoksia. Tarpeen jos kaahaa ojien puolella  ;D.)
...
Max Payne 1&2

Samat. Lisäksi:

Jagged Alliance 2
Fallout 2
Civilization IV (ehkä myös III, en muista)
Heroes of Might & Magic III (vai IV)
Soldat
Sim Tower

RBRally vaati siis fiksauksen tuohon, että puut eivät katoa. Harmi vaan oon hukannut logitechin ratin muuntajan, joten en voi testata toimiiko force feedback. Kuuleman mukaan pitäisi toimia. (Yllättävän helppoa ja hauskaa ollut näppikselläkin tuota pelata)

Edelliset toimii täydellisesti tai ainakin erittäin nautittavasti. Sen sijaan seuraavien kanssa on vähän ongelmia:
Thief I & II (pelattavia muistaakseni kuitenkin)
Swat IV (hiiribugi + pari muuta, että ei pelitä kunnolla)

Lisäksi olen kokeillut muistaakseni hyvällä menestyksellä Hidden & Dangerous ja Commandos II -pelejä, ja varmasti muutamia muita, joita ei nyt vain tule mieleen.

Lähes otsikon alle kuuluu myös monet Windows-seikkailupelit, joita olen pelannut ScummVM:n kautta, kuten Broken Sword I&II ja LucasArtsin klassikot.

99
Empä osaa auttaa kun en ole kokeillut.

Yleensä kun Winen kautta asentelee sitä sun tätä, kannattaa tarkastaa mitä Winen AppDB asiasta mainitsee. Siellä voi myös kysyä neuvoa (englanniksi), ja voi ainakin olla varma, että pelaajia eri Wine-peleille siellä liikkuu ihan toisella tapaa kuin millään muulla foorumilla.

Eli katso josko tuolta löytyisi apua:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=7506

Tuossa mainitsemassasi ohjeessa taas pyydetään "Playing"-otsikon alla tekemään seuraava temppu:
"Open up a text editor and save the text below to Oblivion.sh."

Eli siis avaa gedit (Sovellukset->Apuohjelmat->Tekstieditori (tai jotain sinnepäin)), kopioi siihen tämä teksti:
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
# This script disables all the text output for Wine
# debugging for improved performace.
export WINEDEBUG=fixme-all,err-all,warn-all,trace-all
OBLIVION_DIR=/TÄHÄN/HAKEMISTO/JOHON/ASENSIT/PELIN
cd ${OBLIVION_DIR}
wine OblivionLauncher.exe

Tuo taas tallennetaan vaikkapa "oblivion.sh" -nimellä ja sille annetaan suoritusoikeudet vaikka tiedostojenhallinnan (nautilus) kautta, tai sitten komennolla "chmod +x oblivion.sh". Tämän jälkeen tuplaklikkaus käynnistää Oblivionin. Voit myös ajaa konsolissa "sh oblivion.sh" tai vaikka "bash oblivion.sh", jolloin ei tarvitse antaa noita suoritusoikeuksia.

Mutta. Ongelmasi ei todennäköisesti ole tuon skriptin puute ainakaan kuvauksesta päätellen, koska tuo parantaa vain nopeutta. Toisaalta, jos et ensin siirtynyt Oblivionin asennuskansioon ja ajanut peliä sieltä, ongelmasi voi johtua myös tästä. Siis yleisohjeena käynnistä wine-pelit aina niiden kotihakemistosta. Esim pikakuvakkeisiin voit antaa komennoksi "cd plaaplaa && wine plaaplaa.exe"

Eli, joko teet tuon skriptin (suosittelen), ja kokeilet ajaa siitä tuota peliä, tai kirjoitat "cd /oblivionin/hakemisto" ja "wine OblivionLauncher.exe".

Ps. Edelleen odottelen, että Wine Doors hoitaa kaikki tällaiset ikävät hommat parilla kliksulla, ettei joudu aina (lähes) jokaisen Wine-pelin kanssa säätään.

100
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 17.07.08 - klo:02.54 »
Kiitos ketjun avaamisesta. Jaksatko kädestä pitäen selittää itseäsi tyhmemmälle miten tuo SPWAW asentuu? Pelasin aikanaan enemmänkin Steel Panthersia ja täytyy todeta, että on edelleenkin yksi parhaista strategiapeleistä ikinä.

Yritin asentaa tuota koneelleni (HP6715s/Ubuntu 7.10/Gnome), mutta heikoin tuloksin. Purin paketin ja yritin WINEssä ajaa asennusohjelmaa, mutta herjasi jotain temp-hakemiston puuttumisesta tjsp. ja sitten menikin jo kaltaisellani sormi suuhun. En ole WINEä erityisemmin osannut säätää, kunhan asensin paketin. (Tarvitsenko WINEtoolsia? Luin noita ubuntu tutuksi -kirjan WINE ohjeita, enkä oikeastaan tajunnut mitään.)



tutam:

Ei tarvitse winetoolsia tai muutakaan vastaavaa (huom. winetoolsia ei kannata käyttää todennäköisesti mihinkään, joihinkin ongelmiin saattaa sen sijaan auttaa winetricks). Itselläni SPWAW asentui ihan samalla tavalla kuin Windowsissakin. Eli ensin asennetaan versio 8.20, joka sitten päivitellään viimeisimpään versioon. Pitäisi asentua ja toimia aivan laakista. Varminta on käynnistää peli komentokehotteesta menemällä SPWAW:n hakemistoon ja komentamalla "wine Mech.exe".

Tuolta voi kaivella latauslinkkejä SPWAW:lle (viimeisin versio 8.403 löytynee googlella jostain):
http://www.matrixgames.com/products/297/downloads/Steel.Panthers:.World.at.War.-.Generals.Edition

Suosittelen kuitenkin myös kokeilemaan mainitsemaani Enhanced -modia, joka todella parantaa peliä parilla pykälällä:
http://enhanced.freeforums.org/steel-panthers-enhanced-2008-download-links-t74.html

Modi asennetaan Modswap.exe -ohjelmalla, joka löytyy samasta hakemistosta kuin pelin muutkin suoritettavat tiedostot. Itselläni tosin modi ei tunnistanut SPWAW-versiotani, joten jouduin muokkaamaan modipaketista (päätteestä huolimatta normaali zip-tiedosto) erästä tiedostoa. Ohjeet (lue postaukseni ketjusta):
http://enhanced.freeforums.org/guide-for-installing-steel-panthers-enhanced-t45.html


Itselläni siis kaikki toimi hienosti ja suoraa. Ongelmasi saattaisivat viitata mahdollisesti vialliseen asennuspakettiin tai ehkä puuttuviin oikeuksiin. Tutki huviksesi, onko sinulla hakemistoa /tmp, ja minkälaiset oikeudet tällä hakemistolla on.  Ehkäpä tuo puuttuva temp-hakemisto viittasi Winen omaan temp-hakemistoon, joka matkii Windowsin vastaavaa? Jos et ole Wineä vielä ajanut, varmaan esim. winecfg:n ajaminen saattaisi luoda tarvittavat hakemistot ja tiedostot kotihakemistoosi, elleivät ole jo valmiina.

HP 530 -läppärillä en saanut nopealla yrityksellä asennettua SPWAW:ia Windows XP:n enkä Ubuntuun winen kautta. Tai tarkemmin ottaen asennus taisi mennä läpi, mutta peli ei käynnisty.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7