Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wally

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
41
EDIT: Rikki on siis XVideo. Jos kohtaat samanmoisen ongelman, kokeile VLC:llä vaihtaa ulostuloksi esim. X11 tai OpenGL (tallenna ja käynnistä VLC uudelleen).

Jo iski merkillinen ongelma: yksikään video ei toistu koneella niin Totemilla (kokeilin xineä ja gstreameria), mplayerilla kuin VLC:lläkään. Tai äänet kuuluvat, mutta videoruutu pysyy kaikissa tapauksissa mustana. Kokeiltu on useita eri .mpg, .avi(divx) ja .mov (Canon) -videoita, jotka aina ennen ovat toimineet täysin moitteitta.

Jotta asia menisi vieläkin merkillisemmäksi, flash-videot toistuvat ainakin netissä ongelmitta, eli Ylen Areena ja YouTube yms. toimivat juuri niinkuin pitää.

uname -a:
2.6.31-21-generic #59-Ubuntu SMP Wed Mar 24 07:28:27 UTC 2010 x86_64 GNU/Linux

nVidia-ajuriversio:
190.53

Näytönohjain:
gf 250gt(s)?

Olen vielä aikalailla varma siitä, että heti asennuksen jälkeen videot toimivat normaalisti. Olisiko mitään ideoita mitä tehdä? Pikainen googletus ei avannut lisätietoa aiheesta.

42
Laitealue / Vs: TW-WLAN 802.11g/n, kuinka asennan ajurit?
« : 22.02.10 - klo:09.43 »
Omistan siis kyseisen tikun ja sille jopa löytyy Linuxille ajurit kotisivuilta (http://www.telewell.fi/tiedot.php?tuote=42). Nyt vain tarvitsisin apua niiden asennuksessa. Kuinka homma toimii? Käytössä Ubuntu 9.10.

Ei tarvitse asentaa ajureita, riittää, että otat pois keskenään tappelevat moduulit. (EDIT: nähtävästi divension sai jo omansa toimimaan, mutta itselläni tarvittiin seuraavia toimenpiteitä)

1. muokkaa blacklist-tiedostoa:
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf

2. lisää loppuun allaolevat rivit, tallenna ja lopeta:
Lainaus
blacklist rt2x00usb
blacklist rt2x00lib
blacklist rt2800usb

3. käynnistä kone uudestaan, niin pitäisi toimia.

------

Ongelmana on siis se, että yhteisön ylläpitämät ajurit (rt2x00usb jne) tappelevat alkuperäisten Ralink-ajurien (rt2870) kanssa. Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös niin, että poistaa viralliset Ralink-ajurit ja kokeilee yhteisön ylläpitämiä, mutta joidenkin kokemuksien mukaan rt2870-laitteilla (kuten TW-WLAN) nuo yhteisön ylläpitämät versiot eivät toimi niin hyvin.

Lähteenä käytetty allaolevaa ohjetta, josta löytyy vastaus useampaankin ongelmaan ja useita ratkaisuja (kuten "viimeinen vaihtoehto" eli kernelimoduulin kääntäminen):
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1342593

43
Vastustan ehdottomasti näkemystä, jonka mukaan Arch Linux olisi jotenkin vaikea. Helpompana minä sitä pidän kuin vaikkapa Slackwarea tai Siduxia, jonka skriptiviritelmät tekevät siitä puolestaan huomattavasti perus-Debiania hankalemman.

Arch on varsin yksinkertainen ja simppeli. Vaatii toki ohjeet, jotta sen saa asennettua, mutta kohtalaisen yksinkertaisella tasolla liikutaan. Ja nähdäkseni AUR on erittäin loistava systeemi, jonka vastine Ubuntu-maailmasta puuttuu.

Itse käytän lähinnä Ubuntua, se on kuitenkin niin perushyvä monella tavalla. Ohjelmoijana vähän väliä suututtaa tietyt asiat, kuten Ubuntun ja Eclipsen keskinäiset epäyhteensopivuudet. Tehokkuusongelmia Ubuntussa on onneksi viimeaikoina ratkaistu varsin paljon.

Archia täytyy taas jossain vaiheessa kokeilla. Erittäin sympaattinen jakelu.

Ps. käsitys Ubuntu-käyttäjien tyhmyydestä tai ei-nörttiydestä on tietysti legendaa. Toki iso osa käyttäjistä ehkä kuuluu tähän kategoriaan, mutta luulisin Ubuntun käyttäjistä löytyvän absoluuttisesti suurimman (tai ainakin hyvin suuren) osan todellisia HC-osaajia. Ubuntussa kun voi ihan samalla tavalla vaihtaa vaikka joka ikisen nippelin kuin kaikissa muissakin vapaissa Linux-jakeluissa. Useimmiten se ei vain onneksi ole tarpeen.

Pps. Google Chromium OS on uusin tuttavuus. Kokeilkaa ja ihmetelkää. Hyvä jakelu miniläppäreihin, mutta ei sovi ykköskoneeseen.

44
Chromium OS (Google Chrome OS:n kehitysversio)

Suosittelen. Saatat joutua värkkäilemään itse sopivan version, jos WLAN ei toimi suorilta. Ainakaan Asus 901:ssä, Acer Travelmate 8371:ssä ja a-linkin usb-wlan-tikulla EI toiminut wlan.

Käynnistyy erittäin nopeasti ja on hyvä nettilauta.

http://www.makeuseof.com/tag/download-google-chrome-os-and-run-on-a-real-computer/

http://kfalck.net/2009/11/20/chrome-os-kokeilussa
http://kfalck.net/2009/11/23/chrome-os-eee-pc-901-ja-wifi-seka-aakkoset#c10089

45
Pelit / Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 08.11.09 - klo:22.44 »
Kuten ylempänä on todettu kuvaustenkin kanssa, Hedgewars on erinomaisen toimiva ja viimeistelty Worms 2-klooni. Samoin ylempänä on Glest, jota ei sovi unohtaa.

Muita, vielä mainitsematta jääneitä pelejä:

FreeCol: Colonizationin uudelleenlämmittely. Pelaaja valitsee eurooppalaisen valtion, jonka lipun alla purjehtii uuteen maailmaan punanahkoja ja muita eurooppalaisia häiritsemään. Aluksi perustetaan siirtokunta ja tutustutaan naapureihin. Siirtokunnassa tuotetaan tavaraa Euroopan markkinoille ja kerätään varallisuutta. Lopulta tavoitteena on julistaa itsenäisyys ja voittaa julistuksesta seurannut sota. Pelissä on paljon pelattavaa jo nyt ja se on aktiivisen kehityksen alla. Löytyy repoista.

Neverball (ja Neverputt): Erittäin addiktiivinen kuulanvierityspeli. Eräänlainen labyrinttipelin variaatio, jossa kerätään riittävä määrä kolikoita, kunnes teleportti seuraavaan kenttään aukeaa. Paljon ja vaihtelevia kenttiä, joissa liikkuvia tasoja ja muuta jäynää. Hienosti viimeistelty. Löytyy pakettivarastoista.

Neverputt on samojen tekijöiden minigolf-peli. Löytyy pakettivarastoista.

Widelands: Settlers II -nostalgikoille. Pelinä lähes identtinen ulkoasua myöten. Widelandsissa on kuitenkin ainakin alkuperäiseen Settlers II:een verrattuna paljon lisää rakennuksia yms. Löytyy pakettivarastoista. (Suomenkieltä ei jostain syystä saa päälle, ja peli oli varsin buginen 64-bittisellä Karmicilla, mutta 32-bittisellä ei vaikuttanut olevan juuri ongelmia. Saattoi johtua myös Intelin UXA-näytönohjainajurista.)

TA Spring (RTS-engine) ja siihen Spring 1944-modi: Total Annihilationin faniversiosta liikkeelle lähtenyt reaaliaikastrategiapelimoottori (pitkähkö yhdyssana...) TA Spring on erittäin vaikuttavan näköinen, ja siinä on paljon ominaisuuksia. Viimeistelyä tosin kaivattaisiin aika kovalla kädellä. Spring 1944 taas on kunnianhimoinen toiseen maailmansotaan sijoittuva modi edellämainitulle pelimoottorille.


46
Laitealue / Acer TravelMate 8371
« : 16.10.09 - klo:15.31 »
Parin tunnin käyttösessio mm. Eclipsen ja LAMP-palvelimen kanssa takana, seuraavia huomioita:

-Potku riittää pääsääntöisesti ihan mukavasti, mutta välissä pätkäsee ja jumittaa hetkeksi. Voi mennä ihan Eclipsenkin piikkiin (mm. Javan muistinkulutus > 400 mt...)

-Tämähän toimii suht viileänä ja ilmeisesti passiivisesti tai ainakin käytännössä äänettömänä. Vasta nyt kun aloin tätä viestiä kirjoittaa, tuuletin käynnistyi hetkeksi, mutta on nyt jo sammuksissa. Jos flashivideoita pyörittää pidempään, tuuletin kyllä käynnistyy. (Jos piuha on kiinni, tuuletin on myös käynnissä, ja pitää turhan paljon ääntä, kuitenkin kannettavaksi suht hiljainen ääni myös piuhassa ollessaan. Kuten tuolla aiemmin kerroin, en vielä ole saanut tuulettimien ohjausta toimimaan, omaan makuuni kannettava saisi käydä lämpösempänäkin, kunhan on hiljainen.)

47
Hirveästihän tällä ei ole merkitystä, mutta hieman epästandardi näyttökoko aiheuttanee joissain peleissä ja ohjelmissa tarvetta säädölle ja toisaalta "HD Ready" -filmit joko venyvät tai sitten kaikille reunoille jää pienet surureunukset.

16:10 video on kuitenkin huomattavasti harvinaisempaa tavaraa kuin 16:9, eli 1366x768 on kuvasuhteen kannalta parempi vaihtoehto videoiden katseluun kuin vaikkapa 1280x800. Sama 1366x768-resoluutiohan on myös "HD Ready" -televisioissa.

Tarkalleen ottaen HD Ready tarkoittaa (vähintään) 720p:n tarkkuuteen pystyvää televisiota/näyttöä, ja "HD Ready"-videokuvan resoluutio on silloin 1280x720 (16:9), mutta jotkut ohjelmat osaavat näyttää tekstityksen kuvan alapuolella, jolloin 1280x800 on periaatteessa oiva koko 720p-tarkkuuksiselle videolle. Olet aivan oikeassa, että suuri(n?) osa markkinoilla myytävistä HD Ready -televisioista on varustettu juuri tuolla 1366x768 -resoluutiolla, jolloin niissä 720p -kuvaa skaalataan hieman ylöspäin, mikä kuulostaa erikoiselta, mutta on nähtävästi ihan toimiva ratkaisu videokuvassa.

Ja peleihin yms. poikkeavatkin grafiikkatilat saa yleensä viimeistään konfiguraatiotiedostoja puukottamalla päälle.

Läppärilaukkua etsivien kannattaa huomioida tuo, että kun kuvasuhde on 16:9, osa 13.3":n (16:10) laukuista saattaa olla hieman turhan kapeita tälle. Targuksen suklaanruskeaan vihreähihnaiseen olkalaukkuun mahtuu ainakin juuri ja juuri. Puoli senttiä lisää leveyttä niin ei välttämättä mahtuisi järkevästi. Kaiken varminta on tietenkin ottaa läppäri mukaan laukkukauppaan.

48
Sellainen huomio vielä, että tämän 8371:n resoluutioksi väitetään "WXGA", mutta tämähän ei ole sitten 16:10 WXGA (tai WXGA+), vaan 16:9 resoluutiolla 1366x768. Esimerkiksi Applen Macbook Airissa on sama tuumakoko 13,3", mutta resoluutio on 1280x800 (16:10). Hirveästihän tällä ei ole merkitystä, mutta hieman epästandardi näyttökoko aiheuttanee joissain peleissä ja ohjelmissa tarvetta säädölle ja toisaalta "HD Ready" -filmit joko venyvät tai sitten kaikille reunoille jää pienet surureunukset.

49
Harmi sinänsä, että verkkokauppa.com:in verkkosivujen mukaan mattapintaisella varustettua mallia ei heillä olisi enää: löysin kaksi SU3500-prossulla varustettua mallia, joissa molemmissa kirkas näyttö ja ainoa ero näiden välillä se, että toisessa sisäinen 3g-modeemi.

Myyjänkin mukaan heillä ei kuulemma ollut verkkokauppa.comissa mattapintaisella näytöllä näitä, mutta kyllä tämä omaan silmääni näyttää mattapintaiselta. 3810 Timeline taas oli selvästi kiiltävä näyttö. Tätä 8371:n näyttöä voisi luonnehtia ehkä maalitermillä "puolihimmeä" jos 3810:n näyttö oli "täyskiiltävä".

Nyt kun oikein katsoo, tämä pinta lienee aavistuksen kiiltävämpi kuin pöydällä majaileva Benq 24" mattapintanäyttö, mutta vain aavistuksen. Valaistusolosuhteiden täytyy olla todella huonot, että tämä tulee ongelmaksi. Toisin on selvästi kiiltäväpintaisissa näytöissä, joista ei tunnu saavan mitään selvää muuta kuin optimaalisissa olosuhteissa. Värit olivat oletuksena hyvin kylmät, mutta ne sai varsin mukavasti säädettyä GAMMApage:lla. (vielä kun keksisi kuinka ulkoisen näytön saisi säädettyä erikseen, siinä kun on puolestaan turhan lämpimät värit...)

Mutta jos on mahdollisuus, käy poikkeamassa Verkkokauppa.com:ssa. Ainakin Pirkkalassa tämä oli hipelöitävänä ja heillä oli tätä myös hyllytavarana.

Sisäisen 3g-modeemin sijaan taidan jossain vaiheessa panostaa Android-puhelimeen 3g:lla ja bluetoothilla. Mitään ulkoisia roikottimia en kyllä tähän halua. Oletukseni on, että puhelimen kanssa nettiyhteyden muodostaminen onnistuu niin, että puhelin on taskussa. Androidien & iPhonen yms. kanssa on joka tapauksessa kiinteähintainen netti, joten siitä (ja mokkulasta) lienee turha maksaa erikseen.

Myös pari  mallia tehokkaammalla SU9400-prosulla löytyi, mutta nekin verkkosivujen mukaan kirkaalla näytöllä ja hinta pomsahtaa noilla tonnin tuntumaan.

Juu, tuo lähes 300 euron lisämaksu SU9400:sta ja parista turhahkosta ominaisuudesta (isompi kovalevy, pärjäisin 64 gigaisellakin... tai 4 gigaa muistia 3:n sijaan) on kyllä liikaa. Tähän mennessä ei ole tullut suorituskyvyn puute mitenkään vastaan tällä SU3500:llakaan. Voisihan sitä joskus ostaa SU9x00:n tai vastaavan jos näitä on halvalla tarjolla. Käytteleen tässä Eclipseä yms., joten jos suorituskyvyssä on puutteita, ne tulevat kyllä pian vastaan. Mikään netbook tämä ei kuitenkaan tuolla SU3500:lla ole, vaan ihan täysiverinen työjuhta. Luultavasti halvin 8371 + n. 200 euroa maksava Intelin X-25m 80gt:n SSD olisi huimasti tehokkaampi kuin tuo SU9400 tavallisella kovalevyllä.

(Tästä päästäänkin siihen, etten kerta kaikkiaan keksinyt miten olisin saanut ihan testiä varten irrotettua tämän 8371:n kovalevyn ja laitettua mainittua SSD-levyä pöytäkoneesta tämän tilalle. Kansi toki lähti auki, mutta sitten menikin sormi suuhun. Hirveästi ei viitsinyt voimaa käyttää kun on kuitenkin uusi kone kyseessä. Täytynee koittaa vielä ajan kanssa uudelleen tuota irrotusta. Samoin äkkiseltään näytti siltä, että tuossa kovalevyssä sata-liitin oli hieman syvemmällä kuin intelin SSD:ssä ja hieman reunemmassa, joten en ole ihan 100% varma, että tuo SSD tähän mahtuu, vaikka molemmat ovatkin 2,5":n SATA-levyjä.)

50

Mukaan lähti siis Acer TravelMate 8371 Timeline, johon heittelin 64-bittisen Ubuntu Karmic Koala 9.10 Betan. Helpommin se ainakin asentui kuin Vista tähän samaan rakkineeseen.

Minkäslainen tämä Travelmate on rakenteeltaan? Mielestäni Asperine Timelin-mallit hivenen heppoisia.

Erittäin jämäkän tuntuinen ja asiallisen näköinen. Ainakin kansi on magnesiumin ja alumiinin sekoitusta, ja taitaa olla tämä päällinenkin, jollei sitten ole jotain saman oloista muoviseosta. Pohja on muovia. Näppäimistö ei jousta ja kone on kaiken kaikkiaan hyvin vakuuttavan oloinen. Näppäimistö on varsin hyvä, mutta nuo puolikorkeat nuolinäppäimet ärsyttävät. Samoin home&end yms. näppäimet ovat oikealla, joten kirjoittaessa perusasento on ehkä turhan paljon vasemmalla, mutta ei mitään dramaattista. Ainoa selkeä kauneusvihe no tuo Acerin logo näytön alapuolella ja takana sekä tuo kosketuslevyn ympäristö, joka on hieman tönkkö. Täytyy keksiä jotain hillittyä pingviinitarraa tms Acerin logojen tilalle. Kaiken kaikkiaan ei uskoisi, että tämä vehje on Aceri.

Vertailin kaupassa tätä pari kymppiä halvempaan Acer Aspire Timeline 3810 -malliin, ja mielestäni ero oli valtava tämän 8371:n hyväksi. 3810 oli kiiltävä blingbling, ja 3810:stä vastaavaa havitteleville löytyy pian huomattavasti parempi malli Asukselta, eli UL30A, joka jo hetken olikin myynnissä.

Tärkein yksittäinen tekijä 8371:n valinnassa oli itselläni tuo mattapintainen näyttö, mutta myös ei-niin-kiiltävä runkomateriaali on erittäin kiva juttu. Kaikki kiiltävät kannettavat näyttävät hyviltä kuvissa, mutta ovat käytännössä täynnä sormenjälkiä yms. Nimimerkillä kokemusta löytyy mustasta Asus Eee 901:stä.

Suspend&resume toimintaan, akunkestoa hieman lisää, sormenjälkilukija ja wlan on&off oikeasti toimimaan sekä akunlataus nopeaksi, niin tämä alkaa olla varsin täydellinen peli. Tuuletin pitää jonkin verran meteliä, kun verkkovirta on kytketty (vähemmän kuin useimmat käyttämäni kannettavat, mutta häiritsee silti), joten olisi mukava säätää näitä ACPI:n kautta. Vähän olen yrittänytkin, mutta tähän asti tuloksetta.

Toki painoa voisi olla 200-500 grammaa vähemmän, mutta hintaakin olisi sitten helposti tonni lisää. Jos tätä vekotinta vertaa esimerkiksi Applen Macbook airiin, etuna on ainakin selvästi parempi akunkesto, eikä muutama milli lisää paksuutta tunnu missään. Tehoa tuntuu löytyvän yllättävän hyvin, vaikka tässä on Core 2 Solo 3500 1.4 GHz. Esimerkiksi Celeron M 1.6 GHz:lla varustettu kannettavani tuntuu kaikin tavoin paljon hitaammalta kuin tämä, joskin siinä on vielä Jaunty eikä Karmic. Vista tosin oli melkoisen hi-das, mutta tämä lienee enemmän Vistan kuin tämän kannettavan ominaisuus.

Ps. akku latautui viime yönä ilmeisesti aika lailla normaalivauhtia, kun kone oli pois päältä (ainakin se oli kuudessa tunnissa latautunut täysin). Hidas lataus lienee siis jollain tavalla yhteydessä ACPI:n toimintaan.

Pps. akunkesto tuntuu hieman parantuneen. Nyt esimerkiksi olen käyttänyt tätä n. 2,5 tuntia kevyessä käytössä WLAN päällä ja näytön kirkkaus n. 1/3:ssa, ja tämän ilmoittaa, että 3h 15 minuuttia akkua jäljellä (60,7"). Täytyy katsella josko akunkestoa saisi vielä lisää jollain konstilla.

Ppps. 13,3" tuntuu olevan aivan täydellinen kokoluokka kannettavalle: ei liian pieni eikä liian iso. Esim. 9" netbook on vaan turhan pieni pidettäväksi jalkojen päällä: näppäimistön koko on vähän siinä ja tässä (varsinkin ohjelmoinnissa erikoismerkit ovat hankalia) ja näyttö on vaan hieman liian pieni järkevään työskentelyyn. Ohuudesta on myös selkeästi hyötyä, kun näppäimistö on lähempänä pöytätasoa. CD/DVD-asema ovat puolestaan lähinnä muinaishistoriaa, ja niitä tarvitsisi lähinnä eri Windows-versioiden asennukseen, kuten nyt hieman havittelemaani Win XP Pro downgradeen johon tuli 6 cd-levyä tämän 8371:n mukana...

Aito XP voisi olla ihan kätevä dualbootissa silloin kerran vuodessa, kun sattuisi tarvitsemaan jotain Windows-juttua tai pitäisi testata jotain asiakkaalle menevää ohjelmaa aidossa ympäristössä. Samoin nostalgiseen wanhojen Windows-pelien pelaamiseen se on useimmiten Wineä kätevämpi.

51
PS. Mitenkäs tuo Vistan partition saa helposti pienennettyä?

Itse pienensin Vistan osion 40 gigaan ihan tuolla Ubuntun asennusohjelmalla. Ei kannata säikkyä, vaikka palkki pysytteleekin hyvin pitkään 0%:ssa, mutta loppu meneekin sitten nopeasti, jos tuo palkki nyt edes liikkui. Itse aina asennan Ubuntun niin, että käynnistän sen live-tilaan ja asentelen sieltä.

52
Karmicin beta mennyt etiäpäin.
Päivitykset menivät siististi sisään ja ainakin wlan rupesi pelittämään. Jopa koneen edessä oleva nappi josta wlanin saa päälle/pois toimii :)
Nopeella testauksella muutenkin alkaa oleen kaikki toiminta kunnossa. Kyseessä siis Acer aspire timeline 1810T 11,6

Samoin itselläni wlan päälle & pois toimii sinänsä, mutta en saanut itse yhteyttä enää heräämään syystä tai toisesta, vaan piti bootata.

Jostain syystä akun lataaminen on ollut äärimmäisen hidasta. Kuvittelisi tällaisen akun latautuvan jossain 3-4 tunnissa, mutta tässähän kestää jopa 10 tuntia! Ei vaikuta kovin terveeltä. Voisikohan muuntaja olla rikkipoikki, vai tarkoittaako tuo vihreä lehti juuri sitä, että on erittäin luontoystävällinen kun ei juuri syö sähköä?

53
Kävin tänään "katselemassa" Verkkokauppa.com:ssa 13" ohutkannettavia. Hetken nielin kyyneleitäni, kun Asus UL30A oli loppu käytännössä ennen kuin ehti alkaakaan, ilmeisesti odottelevat Windows 7 -versioita. Joka tapauksessa oli mukava yllätys, kun ns. huonompi vaihtoehto, eli Acer 3810T Timeline oli saanut kaverikseen Acer TravelMate 8371 Timelinen, joka on monella tavalla paljon houkuttelevampi vaihtoehto, mm. mattapintaisella näytöllään. Hintaakin oli vain vähän vajaa 700 euroa.

Mukaan lähti siis Acer TravelMate 8371 Timeline, johon heittelin 64-bittisen Ubuntu Karmic Koala 9.10 Betan. Helpommin se ainakin asentui kuin Vista tähän samaan rakkineeseen.

Yhden ainoan fiksin olen tehnyt tähän mennessä, eli kahden sormen vierityksen sain käyttöön tuolla ohjeella (huom! ei tarvitse asentaa tuota debianin pakettia! Asetustiedosto ja bootti riittää):
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=7253159&postcount=17
(en vielä saanut sorvattua hommaa niin, että saisin "rulla-painikkeen" toimimaan kahden sormen näpäytyksellä, jolloin voisi käyttää tuttua hiiri-copypastea.

Nämä toimivat
heti ilman säätöä:
-näyttö & näytönohjain näyttötiloineen (Intel 4500, 13,3" ledivalaistu mattapintainen!)
-wlan (Intelin wlan, yhteys avautui todella nopeasti verrattuna pariin broadcomin, atheroksen ja a-linkin viritykseen joita olen kokeillut)
-kaikki testatut pikanäppäimet pl. joku Acerin asetusnäppäin, jolla nyt ei mitään tekisikään
-äänet
-kamera
-hibernate / lepotila (toimii erinomaisesti ja nopeasti! lievittää tuskaa, kun suspend&resume vielä tökkii)
-ulkoinen näyttö

Nämä eivät toimi:
-suspend & resume (keskeytystila). (ei toimi ei, kokeilin taas uudelleen. Menee kiltisti keskeytystilaan, on heräävinään, mutta sitten boottaakin koko koneen ja taas korjataan tiedostojärjestelmiä...)
-bluetooth aina päällä kun boottaa, täytyy sammutella erikseen, joskin tämän ehkä saa biosista kokonaan disabloitua
-ainakin vielä tässä vaiheessa vaikuttaa turhan lyhyeltä akunkesto (ekalla ajolla näyttäisi olevan jotain 4-5h), vaatinee säätöä

Testaamatta
:
-hibernate (lepotila) toimii
-ulkoiset näytöt yms. lisälaitteet ulkoinen näyttö toimii, samoin hiiri
-ethernet (miksei toimisi?)

EDIT:
tiedot lisätty tuonne:
https://help.ubuntu.com/community/AspireTimeline/Status#preview

kiitos potkukelkalle linkistä. (Acer Aspirehan tämä koneeni ei ole, mutta oli muutkin TravelMate Timelinet listattu tuonne AspireTimeline:n alle, joten samapa tuo)

54
Moi,

Miten saan asennettua libstdc++5 kirjaston Karmic Alpha 6:een?
Karmicin repoista sitä ei löydy ja  kun yritän asentaa Jauntyssa käytettyä versiota, niin GDebi sanoo:

Tuo on gdebi-gtk:n bugi, jolle on jo olemassa paikkaus. Tulee joko Betaan tai sitten sen jälkeen, kuitenkin ennen julkaisua. Tuon bugin takia gdebillä ei siis juuri tällä hetkellä saa asennettua mitään, ainakaan 64-bittisellä versiolla.

Hommahan hoituu komentorivillä:
Koodia: [Valitse]
dpkg -i libstdc++5_3.3.6-17ubuntu1_i386.deb

Ainakin itselläni asentui ihan kiltisti.

55
Mitä, onko näitä 8.9" koneita tapana bootatakin ?! Minusta tärkeämpää on, että kone menee kiltisti päiväunille, kun lyö kannen kiinni ja herää kysyen salasanaa. Ei tälläistä henk. koht. viestilautaa lomallakaan päästä kolmea metriä kauemmas itsestään -miksi sitä siis sammuttelemaan.

Samma här, tosin asetin tuon vielä niin, että edes salasanaa ei kysytä herättäessä. Läppäri on kuitenkin periaatteessa kuin kansio, jossa on tärkeitä tietoja. Ei sitä jätetä mihinkä tahansa lojumaan. Toisaalta jos joku pääsee fyysisesti laitteeseen käsiksi, sieltä voidaan kaikki tiedot kerätä joka tapauksessa.

9.10 ja KMS tekee nukkumaanmenosta ja heräämisestä älyttömän nopeaa! Ei enää mitään useiden sekuntien odottelua, vaan kone on käyttövalmis käytännössä heti. WLAN saisi kätellä tukiasemani kanssa vähän nopeammin, tätä on tympeä odotella. Koneena on siis Eee 901 ja siinä Ubuntu 9.10 netbook remix.

(Oikeastaan ainoa selkeä bugi johon olen törmännyt, on tuo pulseaudion(?) sekoilu äänitasojen kanssa, eli kun vaihtaa vaikka Totemissa seuraavaan kappaleeseen, äänenvoimakkuudesta putoaa satunnaisesti 3-9 prosenttiyksikköä pois.)

56
Jarmo Rosenqvist (Arwidson, Pupesoft) lupasi seminaarissa "Microsoft vapaa toimisto" pitää vuonna 2014 esitelmän aiheesta "Google vapaa toimisto"  ;D

Tässä taas nähdään, että yhdys sanoilla on merkitystä.

Ihmettelin nimittäin pidemmän aikaa, että mitä ihmeen vapaita toimistoja (tai toimisto-ohjelmistoja) Microsoftilta saa. Googlelta varmaan pian saakin. Lopulta kirkastui, että tässä tarkoitettiinkin Microsoft-vapaata.

Googlen jonkinlainen mantra taisi olla, että "do no evil". Suuryritykset on aina, öh, suuryrityksiä, mutta ainakin tähän asti Google on pelannut kiltisti. Totta kai Google kerää mainosrahat ja tietoa käyttäjistä markkinoinnin tueksi, mutta mitä muuta "pahaa" he ovat tehneet?

57
Pelit / Vs: Wolfenstein: Enemy Territory linuxille ?
« : 20.01.09 - klo:15.07 »
Mites ton ET:n saa asennettuu linuxille? Latasin sen .run tiedoston ja siin tulee jotai tekstii ja se latailee jotai, niin miten sen saa asennettuu?  ;D

Löytyy Playdeb-ohjelmavarastoista. Laitat ohjelmavarastot kuntoon ohjeiden mukaan, niin voit asentaa ET:n ihan samaan tapaan kuin muutkin ohjelmat Synapticin kautta, tai vaikkapa tuolta: http://www.playdeb.net/available_games.html

Playdeb-viestiketju ohjeineen:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21300.0

58
Pelit / Vs: Playdeb - Uusi ohjelmavarasto(repo) peleille
« : 20.01.09 - klo:15.00 »
Nostetaampas ketjua ylös.

Playdeb on edelleenkin vastaus hyvin isoon osaan tälläkin palstalla esitetyistä ongelmista. Linux/Ubuntu-tyyli asennella ohjelmia on niin hyvä ja vaivaton, että sen sopisi olevan käytäntö myös peleissä.

Sticky?

59
Pelit / Vs: richard burns rally
« : 20.01.09 - klo:14.56 »
Näytönohjain: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller

Huonolta näyttää, nimittäin omalla Geforce 7300 GT:lläkään tuo ei pyöri erityisen loistokkaasti. Tuo näytönohjaimesi lienee n. 5-10 hitaampi kuin omani, joten eipä liene juuri toivoa tuolla pelata ko. peliä Winellä, vaikka saisitkin sen käyntiin.

Lisäksi vielä Intelin Linux-ajurit ovat hitaat. Ongelmaan on tulossa korjaus tämän vuoden aikana, jolloin pelinopeuden pitäisi tulla lisää jotain 30-50%.

60
7.8-8.1W näyttää vievän eee-control päällä powersave-tilassa, kamera ja kortinlukija pois päältä. En olettanutkaan että pääsisin ihan Archin lukemiin, varsinkaan kun nyt on Compiz ja gnome ajossa.

Ihan hyvältä tuo eee-control vaikuttaa, vaikka ei annakkaan meikäläisen enää käsin räpeltää fsb- tai tuuletinasetuksia. Oma tuulettimensäätöskriptini piti tämän laitteen pääosin tuulettimettomana, eli laite oli pääosin täysin "solid state". Ehkäpä tämäkin jossain vaiheessa tiputtaa tuulettimen kokonaan pois.

Easy Peasyssä täytyy siis ensin poistaa eeepc-config tms. ja sitten vasta asentaa tuo eee-control. Käytössä eee-control 0.8.3.

Vielä kun keksisi millä estää Nautilusta käynnistymästä oletuksena (ei saanut tuolta Asetukset->Istunnot -kohdasta) ja käynnistämästä muutenkaan työpöytää koskaan.

Toinen ikävä juttu on salasanakysely, kun palaan lepotilasta. Samoin olisi kuva, jos kone heräisi sillä, että kannen nostaa auki. Gnomen virransäästöappletin kautta saa säädettyä nukkumaanmenoon liittyviä asetuksia, mutta ei tietenkään heräämisiä...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7