Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jotte

Sivuja: [1] 2
1
Koneelleni on asennettu Linux Mint 12. Mistä johtuu, että gnome 3 työpöydän application-näkymässä esiintyy moni ohjelma kahdella ikonilla? Toinen on lisäksi suttuisempi ja jopa erilainen kuin toinen. Esim. Firefox esiintyy toisaalta perinteisellä tuliketun ikonilla toisaalta Mintin omalla ikonilla. Ikonia ei voi poistaa esim. hiiren oikealla näppäimellä. Siinä ei ole poisto-optiota. Mikä neuvoksi? Avusta kiitollinen.

2
Hei
Siirryin käyttämään gnome 3:a unityn tilalle. Minusta gnome 3 on monin tavoin toimivampi (esim. työpöytiä ainakin 6 ja ne hienosti esillä työpöydän oikeassa reunassa) ja tyylikkäämpi kuin unity. Unityssä työpöytiä oletusarvoisesti vain neljä ja ne ovat hankalasti saatavilla. Compizin asennus rikkoi ainakin minulla koko työpöydän. Oli palatta gnome 2:een.
Makuasioita ne tietenkin ovat, yksi tykkää yhdestä toinen toisesta. Yhtä ominaisuutta kaipaisin kuitenkin työpöydälleni, sellainen oli vielä gnome 2:ssa. Nautilukseen sai mukavia taustoja, minullakin oli useamman vuoden ajan ne maitokaakaon värisellä taustalla olevat pienen lapsen jalanjäljet (gnomen logo).

Onko gnome 3:n Nautilukseen lisättävissä tällaista ominaisuutta? Miksi shutdown ja samalla restart -ominaisuudet on poistettu gnome 3:sta? Sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys tapahtuu vain log outin kautta.

3
Olen nyt asentanut itselleni Lucid Lynxin. Hyvin tuntuu toimivan ainakin omassa käytössäni. Eräs seikka kuitenkin ihmetytti. Näyttöni toimii resoluutiolla 1900x1200. Aluksi splash screenikin totteli tätä resoluutiota, mutta luulen, että nvidian ajureiden asennuksen jälkeen splash screenin resoluutio muuttui joksikin huomattavasti pienemmäksi, koska screenin keskellä oleva ubuntu teksti ja logo muuttuivat paljon isommiksi. Miksi? Miten voisi korjata? ???

4
Päivitin juuri Ubuntuni Lucid Lynxiin. Halusin myös kokeilla, joko Kaffeine tässä versiossa näyttää TV-kanavat oikein. Digiboksina on Philips TDA 10023 DVB-C. Karmicissa sen Kaffeine ei toiminut. Täytyi käyttää aikaisempaa Kaffeinen versiota 0.8.7, jolloin kaikki toimi hyvin. TV-kanavien lähteenä on fi-HTV.
Lynxin Kaffeine latasi kaikki muut kanavat paitsi MTV 3:n. Onko muilla esiintynyt samaa kummallisuutta? Miten MTV 3:n saa liitettyä kanavalistaan?

5
Olisinko uhkarohkea ja asentaisin tyhjälle alustamattomalle osiolle em. kokeiluversion? Seuraavissa asioissa on epätietoisuutta:
1. Päivittyykö RC automaattisesti varsinaiseksi 10.04 versioksi, kun se julkaistaan, vai pitääkö lopullinen versio asentaa uudelleen?
2. Tunnistaako RC koneella olevan Windows 7:n ja ottaa sen käynnistysvalikkoon?
 ???

6
Hei
Olen yrittänyt katsoa Ylen arkistosta videomateriaalia. Ei onnistu. Ennen videon alkamista Yle tarkistaa laitteiston ja toteaa, että Windows Media Player puuttuu. Homma kaatuu siihen. Mitä lisäosia Ubuntuun tarvitaan, että onnistuu? Vai onko mahdollista asentaa Winella tai muulla Windowsin Media Player Ubuntuun?
Kiitos vinkeistä jo etukäteen.

7
Laitealue / Mikä HP:n monitoimilaite Ubuntu 8.10:een?
« : 31.10.08 - klo:13.32 »
Olisin todella kiitollinen, jos saisin vinkin siitä, minkä HP:n monitoimilaitteen (printteri, kopio ja skannaus) voisin hankkia Ubuntuuni (8.10). Laitteen hinnan pitäisi olla siinä 300 - 400 euroa. Mieluiten kuitenkin laservehje. Laitteeseen pitäisi löytyä toimivat ajurit, joiden asentamisessa ei sitten tarvittaisi ammattilaista. Olen nimittäin jo pitkään tapellut Samsungin scx-4200 laitteen kanssa. Sen asentamiseen on tarvittu todellisen gurun apua.
Eli siis helposti ja varmasti asentuva ja toimiva monitoimilaite on haussa.javascript:void(0);
Kiitos etukäteen.

8
Laitealue / Mikä digitv-kortti Ubuntu Hardyyn?
« : 22.09.08 - klo:10.12 »
Hei
Olisin kovin kiitollinen tiedosta, jolla voisin hankkia Ubuntussa toimivan tv-kortin. Siis minkä merkkinen kortti tulisi hankkia, jotta toimii ilman kovaa viilaamista? Kortti voi olla sisäinen tai ulkoinen, sillä ei ole väliä.

9
Ubuntu tietokoneissa / Paperin koko A 4:ksi Openofficeen
« : 06.06.08 - klo:12.48 »
Muuten niin hyvässä Openofficessa on pieni kiusa, johon toivoisin korjausta. Kun lähdet tulostamaan sieltä jotain dokumenttia, tulostusohjelma tarjoaa aina oletuksena Letteriä sivukooksi. Se täytyy sitten käydä käsin muuttamassa properties-valikossa A 4:ksi. Onko mahdollista muuttaa OO:n asetuksia pysyvästi niin, että oletussivuksi tulee A 4?

10
Ubuntu tietokoneissa / Openoffice-voikko ongelmia
« : 29.05.08 - klo:08.07 »
Hei
Tänä aamuna tuli omituisia päivityksiä 8.04:ään. Tuli ilmoitus, että tapahtuu vain osittainen päivitys. Sen seurauksena Openofficesta writer ja calc poistettiin. Kun asensin OO:n uudelleen vuorostaan voikko poistui. Jos yritin asentaa voikkoa uudelleen paketinhallinta ilmoitti, että teksturi ja taulukkolaskenta poistetaan. Näköjään eivät enää asennu rinnakkain. Mitä tehdä? Tarvitsen tavutusta ja oikolukua.
Kiitos etukäteen avusta.

11
Olen epätoivoisesti yrittänyt saada ko. selaimen bookmarksit lajiteltua aakkosjärjestykseen, kun ne Hardyyn päivitettäessä menivät sekaisin. Valitsen bookmarks > Organize bookmarks >Views >Sort > ja aakkosjärjestyksen. Sen jälkeen mitään ei tapahdu. Bookmarksit ovat entisessä järjestyksessä. Onko kyseessä bugi, vai enkö vain ole huomannut jotain vipua, jolla homma onnistuu?
Kiitos avusta etukäteen!

12
Probleemani on seuraava. Kello on nytkin yli minuutin jäljessä. Aikavyöhykkeeni on Ubuntussa Helsinki ja kellon olen asettanut synkroniin aikapalvelimen kanssa. Mistä moinen voi johtua? Onko mahdollista, että emolevyn kello on viallinen? Muistelen, että emolevyllä on olemassa paristo. Voiko vika olla siinä? Entä miten vikaa voi lähteä korjaamaan?
Tiedoista kiitollinen

13
Ubuntu tietokoneissa / Spicebird pois!
« : 09.03.08 - klo:22.15 »
Päätin kokeilla Spicebirdia. Löysin ohjeet ohjelman asentamiseen, ja se onnistui hienosti. Nyt olen kuitenkin päättänyt luopua ko. ohjelmasta ja pitäytyä Evolutionissa. Ei vain oikein napannut, niin kuin on tapana sanoa.
Etsiskelin turhaan uninstallointi skriptiä. Googlestakaan ei ollut tällä kertaa apua. Eli kuinka Spicebird saadaan pois systeemistä (Ubuntu Gutsy).

14
Kuinka saa siirrettyä sähköpostini Evolutionista Mozilla Thunderbirdiin?
Kiitos

15
Ubuntu tietokoneissa / Posti ei lähde Evolutionissa
« : 27.02.08 - klo:12.52 »
Hei
Kun yritän lähettää e-mailia Evolutionissa tulee seuraavanlainen virheilmoitus:
Error while performing operation.
RCPT TO <jotte@iki.fi> failed: Requested action not taken: mailbox unavailable

Mistä moinen? Miten korjata?
Kiitos

16
Laitealue / A 4 vakioksi tulostimessa ja Wifi-ongelma
« : 24.02.08 - klo:12.16 »
Miten saisin asetukset niin, että tulostettaessa sivun koko olisi vakioisesti A 4 eikä Letter? Tämä ongelma tulee vastaan ainakin, kun tulostan esim. sähköpostia, verkkopankin sivuja, Openofficen documentteja. Muistelen, että Openofficen aikaisemmissa versioissa oli jokin asetustiedosto, jolla tämän asian sai hoidettua.

Kun käynnistän Ubuntun tulee työpöydälle kyselyikkuna, jossa lukee: The application 'nm-applet' (/usr/bin/nm-applet) wants access to the default keyring, but it is locked. Käyttäjän salasanan antaminen avaa yhteyden nettiin. Kuinka asetuksia pitäisi muuttaa, jotta tämä kirjautuminen jäisi pois?

Kiitos avusta jo etukäteen

17
Ubuntu tietokoneissa / Kumpi onpi parempi?
« : 12.02.08 - klo:22.00 »
Nyt toivoisin asiantuntevilta mahdollisimman rehellisen vastauksen. Sellaisen, joka ei perustu mutuun ja mieltymyksiin, vaan lähinnä tekniseen tuntemukseen.
Koneeni on AMD Athlon 3500+, 4 gb ram ja Satan kovalevyt. Olen asentanut koneelleni rinnan Gutsyn 32 bittisen ja Gutsyn 64 bittisen version. Kumpaa kannattaisi käyttää jokapäiväisessä käytössä, johon ei sisälly pelaamista. Pääasiallinen käyttö: Netti, sähköposti, Openoffice ja valokuvat sekä jonkin verran kotisivun suunnittelua ja ylläpitoa. Kaikki tarvitsemani ohjelmat löytyvät molemmista käyttöjärjestelmistä.
Onko Ubuntun kehitystyön painopiste tulevaisuudessa 32 vai 64 bittisessä?

18
Minulla on vähän erikoinen tulostusongelma. Kättöjärjestelmä Ubuntu 7.10 ja tulostin Samsung Scx-4200. Tulostus toimii virheettömästi kaikissa ohjelmissa. Käytän ja tarvitsen Adoben Acroreader 8.0 - versiota (vain sen avulla on mahdollista täyttää ja tulostaa tiettyjä pdf-lomakkeita). On kuitenkin yksi KELA:n pdf-lomake (jota tarvitsen jatkuvasti), joka ei tulostu. Tulostus pysähtyy, sitä ei voi jatkaa eikä poistaa. Muut pdf:t (esim. verohallinnon lomakkeet) kyllä tulostuvat normaalisti. Olen kokeillut Acroreaderin aikaisempaa versiota, on kokeiltu Gentoossa. Ei onnistu. Merkillisintä on se, että tulostus
toimi Ubuntu Feistyssä. Joku oli onnistunut tulostamaan tämän kaavakkeen Suse 10.3.:ssa Acroreaderilla. Mainittakoon, että Windowsissa kyllä tulostuu virheittä.
Evincea ei voi käyttää, koska se ei toimi kyseisellä KELA:n lomakkeella (ei esim. laske summasaraketta yhteen).
Pyyntöni on se, että joku muu kokeilisi tulostaa Acroreaderilla tämän lomakkeen osoitteessa

http://www.kela.fi/in/internet/lomake.nsf/NET/270905171613ML/$file/KU206.pdf?OpenElement

Pdf-lomake on siis nimeltään KU 206.
Missä ihmeessä vika?
Tuloksista kiitollinen

19
Hei
Onko kukaan onnistunut asentamaan Feistyn HP Pavillion dv6059 kannettavalle Windows XP rinnalle omalle osiolleen. Olen pariinkin otteeseen yrittänyt siinä kuitenkaan onnistumatta. Edellinen versio asentui ja toimi moitteettomasti. Viimeisin yritys oli sellainen, että Ubuntu asentui, mutta uudelleenkäynnistys jumittui. Oli pakko sammuttaa kone ja käynnistää uudestaan. Uudelleenkäynnistys alkoi virheilmoituksella: Bios bug found jne sekä unabel to allocate memory resources jne. Jossakin vaiheessa käynnistystä kone jumittui taas.
Windows-puolella kone toimii moitteetta. Kiintolevyn tarkistus ei löydä mitään virheitä.

20
Laitealue / Kuvien tuonti Canon kamerasta ei onnistu
« : 23.03.07 - klo:06.48 »
Kuvien tuonti (import) Canon kamerasta on tähän asti onnistunut ongelmitta. Nyt kuitenkin tulee seuraavanlainen virheilmoitus:

An error occurred in the io-library ('Could not claim the USB device'): Could not claim interface 0 (Operation not permitted). Make sure no other program or kernel module (such as sdc2xx, stv680, spca50x) is using the device and you have read/write access to the device.

Mitä tuo tarkoittaa ja missä vika?

Sivuja: [1] 2