Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juice82

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 11
21
Valitettavasti ei toimi tuo rfkill lisäys, bluetooth aktivoituu käynnistyksessä.

22
Miten Ubuntu gnome 16.04:ssä saa BT -yhteyden oletusarvoisesti pois päältä käynnistyksessä? Tällä hetkellä yhteys on aina päällä käynnistyksessä ja pitää erikseen aktivoida pois päältä.

23
Ubuntun kehitysversio / Lakkautetaanko Ubuntu Gnome??
« : 22.10.17 - klo:16.33 »
Heps!

En kauheasti seuraa Linux uutisia saati sitten Ubuntuun liittyviä mutta tuli mieleen tuossa kun distrowatch sivuja vilkuilin että lähes kaikista Ubuntu varianteista on julkaistu 17.10 versio paitsi Gnomesta. Onko nyt niin että Ubuntu Gnome lakkautetaan kun Ubuntu ottaa gnomen ikäänkuin takaisin käyttöön oletustyöpöydäksi. Ei siinä, testasin Ubuntun 17.10 -versiota ja pitää kyllä sanoa että näyttää lupaavalta vaikka olen vasta hiljattain siirtynyt pääsääntöisesti Ubuntu Gnome 16.04 käyttöön.

24
  En ole kunnolla asiaa penkonut, että onko Opera kenties tarkoittanutkin selaimensa avautuvan pienenä, mutta jos ei, niin onpa kyllä käsittämätöntä söhläämistä.
Opera ei ole avoimen koodin sovellutus, joten se ei ainakaan suoraa tulle ohjelmalähteistä. Näin ollen ei ole mitenkään ihme, jos ohjelman uudelleenasennus ei hallitse suoraa vanhojen työpöytäasetusten määrittelyjä :(
Toisaalta, onko liikaa vaadittu hiiren klikkaaminen (tai vastaava näppäinyhdistelmä) liian vaivalloista muuttamaan Opera-selain täyttämään koko työpöytäympäristö, mikä se kullakin käyttäjällä on käytössä.

No ei toki mikään mahdoton homma tuo klikkauskaan, lähinnä vain ihmetyttään kun Firefox ja Chromium aukeaa koko ikkunaan ja opera pikku ikkunaksi näytölle

25
Joo fpsg6 on oikeassa, joka päivityksessä pitää muuttaa uudelleen eli liian aikaista juhlaan. Aika kummallinen juttu että Gnome:ssa ei aukea koko ikkunaan käynnistyksessä mutta Unitylla aukesi kyllä.

26
Kiitoksia paljon! Lähti pelittämään niin kuin :)

27
Eli miten Gnome työpöydällä saa Operan aukeamaan suoraan oletuksena koko näytön kokoiseksi?? Tällä hetkellä kun Dash to dock;sta klikkaa operan kuvaketta, selain aukeaa vain pieniksi ikkunaksi, firefox ja chromium aukeaa normaalisti.

28
No siinähän se vika oli! Piuha irti, asennus ja päivitys, taas rokkaa! 8) Kiitos qwertyy!

29
No itseasiassa en ole kokeillut, voisko olla noin pienestä kiinni?

Edit: ubuntu asentui ongelmitta mutta vain väliaikainen ratkaisu

30
Heps!

Nyt alkaa menemään sormi suuhun ja ongelma on Ubuntu Gnome asennus. Eli tarkoitus olisi asentaa puhtaana asennuksena. tällähetkellä on kokeiltu kahta eri levykuvaa, kahta eri usb tikku ja poltettu DVD:lle. Imaget pyörii hyvin Live tilassa mutta kun yritän asentaa niin homma tyssää ikkunaan missää kysytään päivityksien latausta ja kolmansien osapuolten ohjelmia jne jne, kursori jää pyörimään eikä etene. Sama homma oli sitten uefi tai legacy mode asennuksena, myös secureboot ja fastboot:it on disabloitu. Potilas on nykyaikanen pöytäkone intelin I5, ssd:t ja nvidian gf 660gtx näyttis ja kone pyörinyt Ubuntu 16.04.3 LTS:llä tähän asti.   

31
Päätin kokeilla Xfce:tä. Hauska. Menee mukavasti päivä pari kun tutustun tarkemmin tähän :)

Xubuntussa voit oletus valikon vaihtaa Whisker -menuun niin muistuttaa vähän vielä enemmän windowssia ;)

33
Miten perusteellista "sorkkimista" siellä windows osiolla on tarpeen tehdä? Jos tarviit vain katsoa tiedostoja, niin senhän saa liitettyä read-only tilassa, kuten tuossa herjassa vihjataan.

No ei mitään suurempaa ronkaalmista ole tarkoitus tehdä. Lähinnä se olisi että pääseen Winukan Home kansioihin esim. siirtelemään kuvia tahi muuta vastaavaa ubuntun puolelle ja sieltä varastolevylle. Varastolevy XFS tiedostojärjestelmällä niin windows:sta sinne ei pääse käsiksi. Alun alkaen olen päässytkin tuonne windowsin home kansioihin, tämä virheilmoitus on ilmennyt ihan yks kaks.   

34
LineageOS:stä hyviä kokemuksia, olen sen asentanut kahteen OnePlus:ssaan, Oneen että 3T:hen, on toiminut molemmissa mainiosti.

Miten tuo LineageOS eroaa Oneplussan OxygenOS:sta, vaikka tuossa OP3:ssa.

35
Fast boot on disabloitu! Kävin tarkistamassa ja ei ollut apua.

Biosin Fast boot on eri asia kuin Windowsin Fast startup, joka kytketään pois käytöstä Windowsin virranhallinta-asetusten kautta.

Suomenkielinen ohje: https://answers.microsoft.com/fi-fi/windows/forum/windows_10-power/windows-10-pro-ei-sammu-vaan-k%C3%A4ynnistyy-aina/13c4f175-10f8-4b2a-88b5-4bb6a6fefcaa

Lainaus
1. Paina Windows-X ja valitse Ohjauspaneeli

2. Klikkaa Laitteisto ja äänet -> Virranhallinta-asetukset

3. Klikkaa Valitse virtapainikkeen toiminto vasemmasta reunasta

4. Klikkaa Ei käytettävissä olevien asetusten muuttaminen

5. Poista rasti ruudusta Ota käyttöön nopea käynnistys (suositus) ja klikkaa Tallenna muutokset

Tarkoitinkin juuri tuota winukan fast starttia, anteeksi huono sanavalinta. Olen disabloinut tuon jo aikaisemmin kun tuo ominaisuuus jätti usb portteihin virrat. Kävin vielä tarkistamassa ja ubuntun puolelta ei pääse edelleenkään tuolle Win10 taltiolle käsiksi :)

36
Fast boot on disabloitu! Kävin tarkistamassa ja ei ollut apua.

37
Miten tuo XFS on tuettu winukan puolella? Itsellä on ollut varastolevy käytössä tuo tiedostojärjestelmä ja kun itse käytän Ubuntua 99% niin siinä se tietysti toimii paremmin kuin hyvin.
   

38
Tämmöinen omituisuus ilmeni mikä ei aina ole ollut. Pöytäkoneella on Ubuntu (16.04) ja toisella kovolla Win10. Olen huomannut että ubuntusta ei enään pääse tiedostonhallinnan kautta tuonne windowsin levylle sorkkimaan. Vaan viestin ruudulle:

Koodia: [Valitse]
Error mounting /dev/sdc4 at /media/juice/529E2DDE9E2DBB7D: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sdc4" "/media/juice/529E2DDE9E2DBB7D"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sdc4': Toiminto ei ole sallittu
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.
   

Onko winukan puolella joku esto tai säätö mikä tuon estää?

39
Helpottais kummasti kun tietäis mikä laite on kyseessä, merkki ja malli?

Reset -nappia painamalla koko laite nollaantuu tehdasasetuksiin.

40
En ole noita snap -paketteja kokeillut mutta kyllä kai synapticilla pystyy puuttuva pluginit asentamaan jäljestäpäin?! libreoffice-voikko löytyi haulla, tai päätteessä:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libreoffice-voikko
Viisaammat korjailee ;D

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 11