Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - VOJ

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
121
Löytyi sitten tällainenkin sivu kernelin kääntöön
http://www.howtoforge.com/kernel_compilation_ubuntu

122
Ubuntu tietokoneissa / Re: Taas se teki sen
« : 08.11.06 - klo:01.34 »

Veikkaan, että tämä on täysin väärä paikka antaa ehdotuksia.
Ehdotukset, ideat ja bugit täytyisi ilmoittaa launchpadiin (niitä ei täältä kukaan puolestasi täyttele tuonne), kuten mahdollisesti tämä ongelma on ilmoitettu:
https://launchpad.net/distros/ubuntu/+bug/43503

Ja tässä kerrotaan hieman saamaan suuntaan:
https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/nautilus-media/+bug/41384

Tässä selitetään ongelma todella hyvin:
http://readlist.com/lists/vger.kernel.org/linux-kernel/22/111748.html


Ei minulla ole ollut mitään ongelmia usb-muistien tai muidenkaan irrotettavien medioiden kanssa, koska osaan käyttää niitä. Ilmoitelkoon he ketkä pitävät ehdotustani tarpeellisena muutoksena.   

123
Ubuntu tietokoneissa / Re: Taas se teki sen
« : 07.11.06 - klo:21.51 »
En tiedä kuinka vaikeaa olisi muuttaa usb-tikkujen (tai minkätahansa muunkin irrotettavan median) käsittelyä sellaiseksi, että käyttis varoittaisi  käyttäjää huomatessaan tikun irroitetuksi ja puskurissa olevan vielä tikulle kirjoittamatonta dataa.

Käyttishän sammutuksen yhteydessähän kirjoittaa puskurinsa levyille ja tikuille, mutta ilmeisesti Sorkkarauta oli heti kopioinnin jälkeen tempaissut koneelta virrat suoraan poikki. Sillä tyylillä saa huonolla tuurilla muutakin kuin usb-tikkunsa sekaisin. Niin windowssissakin kuin linuxissa. Eli tässä nimenomaisessa tapauksessa tekisi mieli sanoa "Sitä saa mitä tilaa".

124
Ubuntu tietokoneissa / ubuntu, xubuntu ja vncserver
« : 01.11.06 - klo:21.21 »
Hei

Mitenköhän saisin vncserverin käynnistämään xubuntun työpöydän ubuntun gnomen sijaan? Alustana ubuntu 6.10, johon on ladattu xubuntu-desktop.

Vesku

125
Eikös se ole pois käytöstä kun poistaa ruksin kohdasta "käynnistä näytönsäästäjä kun kone on joutilas tai ei laita siihen ruksia, jos se ei siinä ole?

Joo. Sehän se on, mutta mulla se alkoi toimimaan vasta bootin jälkeen, kun täppi oli poistettu. sfnet.atk.linux ryhmästä sain myös neuvon käyttää komentoa xset s off.

Joka tapauksessa nyt näytönsäästäjä on pysyvästi pois päältä. Kiitos vastanneille.

Vesku

126
Mistähän tässä uusimmassa Ubuntussa saa näytönsäästäjän määriteltyä kokonaan pois käytöstä? Ainakaan Järjestelmä/Asetukset/Näytönsäästäjä kohdasta se ei onnistu.  Sieltä saa kyllä säädettyä ajan 1 min - 2 h, mutta että saisi sen kokonaan pois. Sellaista ei sieltä löydy.

Meinaan kun käytän ko. konetta vnc yhteyden kautta, enkä halua että se kytkee näytönsäästäjää päälle ollenkaan.

Vesku

127
Itsellä on kylläkin XP:llä UltraVNC viewer käytössä. Se ei ole kuin yksi exe-tiedosto, kooltaan n. 1 MB. Kokeilin aikoinaan eri viewereitä XP:llä ja tämä osoittautui parhaimmaksi. Toisaalta vnc yhteyden pitäisi toimia myös javan kautta, mutta en ole sitä kokeillut koskaan.

Ubuntussa komennot ovat

sudo apt-get install vncserver vnc-java
vncserver -depth 16 -geometry 1500x1100 :2

vnc-java asentaa java tuen vncserverille. Ekalla käynnistys kerralla vncserver kysyy yhteyden muodostamisessa käytettävää salasanaa. depth on työpöydällä käytettävien värien bittimäärä ja geometry on työpöydän koko pikseleinä. :2 on näytön numero vnc yhteydessä. Annettava näytön koko kannattaa laittaa hieman pienemmäksi kuin mitä oma työpöydän koko on XP:ssä.

XP:ssä yhteyden muodostaminen ultravnc:llä esim. osoitteeseen 10.0.0.101:2. Java tuen kanssa homman pitäisi toimia selaimessa osoitteessa http://10.0.0.101:5802, missä viimeinen numero 5800 sarjassa on näytön numero, johon vncserver on käynnistetty. Mutta kuten sanottu, itse on ole kokeillut ko. javatukea kun suoraan viewerin kanssa homma on toiminut niinkuin pitääkin.


128
Sorkkaraudan vaimo kommentoi:

Ihan rehellisesti sanottuna ei tullut pieneen mieleenkään, että tarvitsisin ohjekirjaa disketille tallentamiseen eikä tämä asia tosiaankaan ollut kiinni mistään "tolkusta" tai sen puutteesta, kuten herra Koskinen ystävällisesti vihjaa.

Hauska nähdä, että näin mukavasti aloittelevia Linuxin käyttäjiä tällä palstalla kohdellaan.

Se että Linux ei toimi joiltakin osin niin kuin sen kuvittelee toimivan, ei ole Linuxin vika, vaan käyttäjän, joka ei ole ottanut selvää miten se toimii.

Ongelmaasi saadut vastaukset ovat kyllä sieltä asiallisimmasta päästä, mutta omapa on nokkasi jos niistä sinne herneen vedät....

129
Ubuntu tietokoneissa / Re: Pysyvä web-kamera keskustelu
« : 01.10.06 - klo:04.01 »
eipä taidakkaan käydä tuo Linuxin käyttely. Mitä nyt googletin niin aika paljon on kaikilla ongelmia tuon Logitech QuickCam Pro 5000 kanssa.

Enkä itsekkään saanut sitä toimimaan.

Jos tuolla on töiden kanssa tekemistä niin älkää sitten sortuko tuollaiseen halpaan paskaan. Pari tuntia tuon kanssa pähkimiseen maksaa enemmän kuin kunnollinen kamera.

130
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kusessa
« : 30.09.06 - klo:13.16 »
Rinnakkaiselon ongelma on tiedostojen sekamelska. Olen halunnut pitää tiedostoja Windowsin D-asemalla, jotta niihin päästäisiin kummallakin järjestelmällä käsiksi. Sitten on olemassa E-asema omia tarkoituksia varten joka sotkee asioita. Pitää varmaan unmountata se pois. Onko OpenOfficessa mahdollista laittaa oletuskansiota tiedostoja avatessa? Nythän se tallennuksen yhteydessä tarjoaa oletuskansiota.

Itse ratkaisin emännän tottumuksen D ja E asemaan sillä että tein sen kotihakemistoon symboliset linkit D ja E jotka viittaavat /mnt/windows_jako_D ja E. Nyt on kivaa ja yksinkertaista kun ne D ja E asemat näkyvät suoraan kotihakemistossa. Ja ihan isoilla kirjaimilla.

Juu ja OpenOfficessa saa kyllä asetuksista määriteltyä oletuskansiot ihan käyttäjäkohtaisesti. Kannattanee uhrata minuutti pari tutustumalla Työkalut-Asetukset kohtaan ennen enempiä vinkumisia.


131
Lainaan nyt tätä threadia, kun oma ongelma vastaa melkein otsikkoa.
Eli minulla on sellainen ongelma että pitäisi saada ubuntu (tai ylipäätään koko kone) buuttaamaan ilman näyttöä. Dapper server versio on asennettuna ja näytönohjaimena toimii Nvidian TNT2 32MB kortti joka ei siis toimi ilman näyttöä (kun otan näyttökaapelin irti koneesta niin se ei lähde buuttaamaan), Koitin konetta ati rage kortilla ja sillä se lähtee käyntiin, mutta tuo kortti on ilmeisesti jotenkin rikki/ei sovi emon kanssa yhteen kun se jumittaa koneen aina välillä.
Eli onko tähän jotain kikkakolmosta vai pitääkö minun uhrata muutama euro ja etsiä joku toinen näytönohjain tilalle? Ja kone on menossa vaatehuoneeseen hurisemaan ilman näppistä/näyttöä/hiirtä yms ylimääräistä.


Mulla on servussa näyttiksenä Riva TNT2 ja se alkoi toimimaan ilman näyttöä kun laittoi BIOS:sissa päälle valinnan "Halt on no errors"

132
Ubuntu tietokoneissa / Re: Dapperiin Gnome teemaeditori
« : 21.06.06 - klo:22.46 »
Joku tollanenko? http://www.thos.me.uk/index.php?page=MetacityThemeEditor

No joo, jos mitään kehittyneempää ei ole. Taitaa mennä gedit/gimp hommiksi tuon teeman ruuvaaminen sellaiseksi kuin haluan.

Mistähän löytyisi muuten sitten selkeä ohje teeman käsin tekemiseen?

133
Ubuntu tietokoneissa / Dapperiin Gnome teemaeditori
« : 20.06.06 - klo:22.33 »
Synapticilla ei ainakaan näytä löytyvän mitään ohjelmaa joka olis tarkoitettu Gnomen teemojen editointiin. Onko sellaista olemassa?



134
Pitääkö muuten olla loggautunut sisään etäkoneeseen saadakseen näiden ohjeiden mukaan siihen etäyhteyden?


Itsellä homma toimii niin että kun Ubuntukone on bootattu, niin kirjaudun Win-koneesta puttyllä sisään ja käynnistän vncserverin komennolla vncserver -depth 16 -geometry 1500x1100 :2. Sen jälkeen putty yhteyden voi katkaista ja kirjautua sisään win-koneelta UltraVNC:n kanssa. Kokeilin aikoinaan eri vncpääte ohjelmia windowsissa, ja mielestäni UltraVNC oli niistä paras.

Tietysti tuon vncserverin käynnistymisen voisi laittaa johonkin niin että se käynnistyisi automaagisesti, mutta koska Ubuntukonetta ei juuri boottailla niin eipä tuo vncserverin käsin käynnistäminen ole haitannut mitään.

Ja miksi laittaa periaatteessa serverinä toimivaan koneeseen mitään graafista kilkettä? Siksi että koneessa on kiinni myös skanneri, jota on erittäin mukava käyttää sitten UltraVNC:n kanssa miltä tahansa työasemalta.

Ja mitä tulee tiedostojen käyttämiseen Linuxin ja Windows koneiden välillä (kysytty samassa threadissa, jossain toisessa kohtaa), mielestäni pätevin ratkaisu on sambajaon tekeminen sinne Linux koneelle, jota sitten voi käyttää molemmista yhtäläiseen.

135
Ubuntu tietokoneissa / Dapper Drake ja USB kirjoitin
« : 31.05.06 - klo:21.25 »
Moi

Mulla on kotiverkossa yksi kone, jossa on Ubuntu ja se päivitetty muutama viikko siiten Breezyztä Dapperiin. Kone muiden toimintojensa ohella jakaa samballa yhtä HP 845C USB mustesuihkaria muillekin työasemille. Päivityksen yhteydessä ko. kirjoitin lakkasi toimimasta. Tulostuksen hallinnasta näkee että tulostustyöt siirtyvät jonoon, mutta hyytyvät siihen.

Tilanne on ihan sama yrittääkö tulostaa samban kautta tulostimelle määriteltyyn RAW-jonoon tai sitten suoraan Ubuntu-käyttäjänä samalle kirjoittimelle määriteltyyn ajurilla varustettuun jonoon. Muut kirjoittimet, jotka ovat kiinni kirjoitinporteissa toimivat ihan niinkuin ennenkin.

Jotenkin epäilen että USB-porttien hallintaa on jotenkin muutettu siten että vain root voi niitä käyttää, mutta en ole asiasta varma enkä tiedä miten sitä alkaisin selvittämään. Joten jos joku täällä tietää, olisiko hyvä ja auttaisi miestä mäessä.


Vesku

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]