Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - VOJ

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Hei

Ongelmana on mittausdatatiedostot joiden nimissä on kaksoispisteitä. Linuxissa nimet toimivat mutta nyt ne pitäisi siirtää windos koneelle joka ei osaa moisia nimiä. Nimet ovat muotoa 20150403 12:00:00.dat.

Pyrenamerin kanssa pystyy nimeämään yhden kansion kerrallaan mutta kun kansioitakin on muutama tuhat ja tiedostoja kymmeniätuhansia niin homma menee työlääksi.

Miten nimeämisen saisi hoidettua helpommin?

Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

Komento löytyi

Koodia: [Valitse]
find . -exec rename -v  's/:/_/g' {} \;
Vaihtaa kaksoispilkut alaviivoiksi. Toimii kerrasta jos kansioiden nimissä ei ole kaksoispilkkuja.

Jos kansioiden nimissä on kaksoispilkkuja niin koodi vaihtaa myös ne mutta ei sen jälkeen löydä ko. kansiota tiedostojen nimien vaihtamista varten joten komennon joutuu ajamaan uudestaan niin monta kertaa kuin kansiopuu on syvä ja kansioiden nimissä niitä kaksoispilkkuja.

Kannattaa kokeiluvaiheessa käyttää valitsinta -n renamen kanssa ja sitten vasta kun komento toimii varmasti oikein poistaa se

22
Meitä olisi kolme kaverusta jotka haluaisivat luoda yksityisen Google Driven. Perusajatus olisi että jokaisella olisi kotonaan kone jossa olisi 3 TB kovalevy  josta 1 TB olisi itselle ja kaksi muuta  jaettuna kahdelle muulle. Omalla kovalevyllä data voisi olla salaamatta mutta muiden levyille peilatut tiedot olisi salattu. Lisäksi datan tulisi olla Google Driven tai Dropboxin tapaan käytettävissä paitsi linuxissa niin myös  windowsissa, macissa tai androidissa. Lisämutka asiassa on että osa koneista joutuisi olemaan dynaamisen ip:n takana kuten esim. dy.fi. Samoin olisi hyvä jos tunnistautuminen vaatisi salasanan lisäksi key-tiedoston kuten ssh:ssa on mahdollisuus käyttää. Samoin mahdollisuus että nämä serverit voisivatkin toimia esim. Raspberry Pi:llä voisi olla hyvä. Samoin sen tulisi olla vikasietoinen siten että vaikka yksi serveri olisi alhaalla niin datat olisivat saatavilla ja kun pudonnut serveri olisi takaisin linjoilla niin systeemi itse synkkaisi datat ja jatkaisi niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Meillä ei vaan ole mitään hajuakaan millä softalla tätä voisi alkaa rakentamaan tai miten sen saa hitsattua muihin käyttiksiin.

Emme ole mitään untuvikkoja linuxin suhteen mutta meistä ei ole koodaamaan tätä alusta loppuun saakka.

23
Koneella on kolme käyttäjää. Matti, Maija ja Lapset. Matti on pääkäyttäjä ja loput tavallisia käyttäjiä. Nettiyhteytenä on DNA:n mokkula joka toimii mainiosti. Ongelma on siinä että jos kirjautuu muuna käyttäjänä kuin Mattina heti bootin jälkeen niin Ubuntu kyselee joka kerta ensin mokkulan PIN-koodin eikä yhteys aukea ennen kuin nettiyhteyskuvakkeesta laittaa täpin kohtaan Ota mobiililaajakaista käyttöön  jolloin yhteys vasta aukeaa. Mattina kirjautuessa yhteys aukeaa omin nokin eikä muidenkaan kanssa ole samaa ongelmaa jos ensin kirjautuu Mattina, sitten ulos ja vaihtaa käyttäjää.

Miten mobiililaajakaistan saisi menemään automaattisesti päälle myös muille käyttäjille? Verkkoyhteyden muokkaamisessa on mobiililaajakaistalle laitettu päälle automaattinen kirjautuminen ja yhteyden jakaminen muille käyttäjille mutta se ei näytä riittävän. Oletan että kyseessä on jonkunlainen käyttöoikeus ongelma mutta en ole keksinyt missä. En kuitenkaan haluaisi alkaa umpimähkään lisäämään muiden käyttäjen oikeuksia vaan tehdä täsmäiskun oikeaan kohtaan.

24
dy.fi toimii palveluna hienosti mutta tuli sellainen käytännön ongelma että sähkökatkon jälkeen kun kone boottaa niin verkkoyhteys (adsl) ei ehdi yhtä nopeasti ylös kuin tietokone jolloin dyfi-update karahtaa eikä enää yritä myöhemminkään nousta ylös.

Olisiko olemassa joku keino millä skriptin ajamista voisi viivästyttää esim. 5 minuuttia koneen bootista?

25
Hei

Mediaserverini on joutunut Kiinasta peräisin olevan ssh brute force hyökkäyksen kohteeksi ja sitä pommitetaan jatkuvasti eri portteihin kohdistuvilla ssh kirjautumisyrityksillä root ja admin tunnuksella. Root kirjautuminen on estetty ja ja admin nimistä käyttäjää ei ole joten turhaan koputtelevat. Tarvitsen kuitenkin ssh yhteyttä koneelle joten en voi sammuttaa sitä kokonaan pois käytöstä.

Haluaisin kuitenkin torpata nämä yritykset siten että jos ssh yhteyttä yritetään ottaa muuhun kuin sille asetettuun porttiin niin ip-osoite josta sitä yritettiin estettäisiin esim. 24 tunniksi. HIllitsisi niitä yrityksiä varsin tehokkaasti. En vain ole löytänyt keinoa miten tällainen esto määriteltäisiin joten kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

26
Hankin Asuksen Vivon htpc:ksi ja asensin siihen lubuntu 14.04:n  Pääsääntöisesti toimii hyvin mutta muutama asia ärsyttää. Olen yrittänyt kuukkelilla löytää ratkaisuja mutta toimivia en ole löytänyt. Ehkä olen vaan niin tyhmä etten osaa muotoilla hakua oikein.

1. verkkoasetukset ei tule työkalupalkkiin vaan nm-applet pitää aina käynnistää erikseen kun haluaa muuttaa verkkoasetuksia.  Miten sen saisi automaattisesti päälle?

2. kolme ulkoista kovalevyä joista kaksi ntfs asemia ja kolmas formatoitu ext4 osioksi. Win asemat näkyvät tiedostojen hallinnassa aseman nimellä mutta linux asema näkyy UUID tunnuksellaan. Annoin linux asemalle nimen e2label:illa mutta se mounttaa sen aina vaan UUID nimellä /media/user/'järjettömän pitkä ja sekava UUID tunnus'. Miten tilanteen saa korjattua?

3. työtilan vaihtaja ei toimi. Työkalupalkissa olevan sovelman "Työtilan vaihtaja":n asetukset eivät toimi vaan aina kun yrität mennä niihin niin ohjelma kaatuu. Haluaisin niiden kahden työtilan sijaan neljä työtilaa. Saisiko tämän asetuksen muutettua oikeaa paikkaa puukottamalla sillä sitä ei tarvitsisi tehdä kuin kerran.

Kaikista vinkeistä kiitollinen

27
Moi

Joskus ammoin oli joku ohjelma jolla sai tehtyä koko linux asennuksesta varakopion cd/dvd levyille siten että siitä tuli boottaava. Järjestelmän sai palautettua boottaamalla laitteen tällä varakopiolla joka sitten palautti asennuksen.

Nyt etsin samaa ohjelmaa mutta varakopio tulisi usb tikulle jolla palautettavan laitteen voisi bootata ja asennuksen palauttaa.

Onko tälläistä ohjelmaa enää olemassakaan, en ainakaan pakettivarastosta löytänyt mitään oikein vastaavaa?

Alustana on 32-bit Lubuntu 13.10 jos sillä on jotain merkitystä asian kannalta.

28
Multimedia ja grafiikka / yle-dl ja --latestepisode
« : 03.12.13 - klo:19.18 »
Moi

Lataan areenasta ohjelman cron:in avustuksella

komento on
Koodia: [Valitse]
yle-dl --latestepisode http://areena.yle.fi/tv/xxxxx
Ongelma on se että ohjelma lataantuu mutta tekstitykset eivät. Olen yrittänyt ratkaista asiaa mutta en ole löytänyt siihen mitään lääkettä. Hyvät neuvot ovat tarpeen.

29
Tein Web of Cam ohjelmalla android luurista streamaavan webbikameran jonka kuvaa on katsottavissa samassa sisäverkossa millä tahansa selaimella. Osoite on tietty sisäverkkoon tyyliin http://192.168.11.111:8080. Homma toimii ihan ok, mutta haluaisin tallentaa tämän video streamin. Olen kokeillut Firefoxin ja Chromiumin videon lataus lisäosia mutta eivät toimi tämän kanssa, kuten ei myöskäään vlc:n kanssa kun siihen laittaa ko. osoitteen videostreamin lähteeksi.

Alkuperäinen tarkoitus hommalla on se että tämä webbikamera luuri tulisi kiinni hexakopteriin ja sillä saisi suoraa videokuvaa se lentäessä. Ja tietysti niin että sen videon saisi tallennettua samalla. Jos jollain on parempia ajatuksia miten tämän saisi ko. luurin kanssa tehtyä niin vinkit otetaan kyllä kiitollisena vastaan.

30
Tilanne

kone 1 : Lubuntu: Kaksi verkkokorttia toinen ulos päin omakone.dy.fi ja toinen sisäverkkoon 192.168.11.xx. Koneessa päällä SSH palvelin.

kone 2 : windows kone jossa putty ja WinSCP ja nettiyhteyden kautta yhteys koneeseen 1 (omakone.dy.fi)

kone 3 : Lubuntu. Samassa sisäverkossa (192.168.11.yy) koneen 1 kanssa ja myös siinä päällä SSH.

Tiedostojen siirto koneen 1 ja 2 välillä toimii hienosti WinSCP:n kanssa nettiyhteyden yli mutta nyt pitäisikin saada siirrettyä tiedostoja koneelta 3 koneelle 2 koneen 1 kautta. Mutta miten?

31
Moi

Minulla on Brotherin MFC-6490CW monitoimilaite. Olen asentanut sen tulostus ja skannerin ajurit brotherin omilta sivuilta ja ne toimivat ihan hyvin, myös skannerin käyttö siten että se skannaa tiedostoon kun painaa scan-nappulaa laitteella.

Nyt pitäisi saada se kuitenkin lähettämään ne skannaukset gmail-tilillä toiselle gmail-tilille automaattisesti.

Ilmeisesti /opt/brother/scanner/brscan-skey/script/scantoemail-0.2.4-0.sh skripti hoitaa homman mutta sitä pitäisi modifioida niin että se käyttäisi lähettävänä tilinä vojscanner@gmail.com ja vastaanottavana tilinä voj@gmail.com. Oma osaaminen vaan loppuu pahasti kesken joten kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

Poistettu koodi tarpeettomana.

32
Moi

Mulla on kolme kannettavaa jotka haluaisin liittää samaan  lankaverkkoon. Kahdessa on Ubuntu 11.04 ja yhdessä Mint 13.

Tällä hetkellä ne ovat samassa langattomassa verkossa jonka kautta on niillä myös internet yhteys. Minulle päätyi Zyxelin kytkin ja haluaisin liittää sen kautta koneet toisiinsa lankaverkolla. Nettiyhteys saisi olla jatkossakin wlanin kautta, mutta liikenne koneiden välillä saisi alkaa mennä  lankojen kautta, varsinkin htsp ja nfs jaot, miksei myös koneiden välinen ssh. Varsinkin htsp, sillä wlanin nopeus on hiukan siinä ja siinä että pystyy toisella koneella katsomaan toisen koneen htsp streamia.

Osaaminen vaan loppuu enkä osaa konffata koneiden verkkoliitymiä oikein että homma alkaisi pelittämään.

Vinkeistä ja neuvoista kiitollinen.

33
En saa mitenkään ko. yhdistelmää toimimaan. Hyvät vinkit lisi tarpeen.

Edit:

Oman Saunalahden asetuksista päälle Julkinen vaihtuva IP ja mulle se oli kahden päivän odotus niin alkoi toimimaan, Ei oikein hyvä systeemi tällaisille hätähousuille kuin minä, mutta nyt se pelaa ihan niinkuin pitääkin.

Seuraavaksi pitänee alkaa miettimään jotain muuta alustaa Ubuntu 12.04 Desktop. Vaikka serveri. Täytyy vaan selvittää miten siellä  muodostetaan yhteys mokkulan kanssa ilman network-manageria.

Kerran vielä kiitos osallistuneille....

34
Hei

yle-dl lakkasi tänäiltana toimimasta eikä anna ladata yhtäkään ohjelmaa sieltä. Sama ilmoitus tulee aina. Virheilmoitus on seuraava

voj@telkkari:~/Videot$ yle-dl http://areena.yle.fi/tv/1540876
Subtitles saved to Scott & Bailey (12)-2012-06-02-19:40:00.fin.srt
Output file: Scott & Bailey (12)-2012-06-02-19:40:00.flv
RTMPDump v2.4
(c) 2010 Andrej Stepanchuk, Howard Chu, The Flvstreamer Team; license: GPL
Connecting ...
INFO: Connected...
ERROR: rtmp server sent error
ERROR: rtmp server requested close


Missäköhän on vika?

35
Käytän miniläpppäriä digiboksina. Siinä oli 11.04 gnome, mutta uudemman usb digisovittimen myötä päivitin laitteeseen 12.04:n, työpöytänä Gnome fall-back. Telkkari toimii laitteen monitorina ja läppäriin oma näyttö on pois päältä.

Kaikki muut toimii mutta virran säästöasetuksista valittu Kannen toiminta "Älä tee mitään" ei toimi oikein, sillä kun kannen sulkee niin läppäriin kytketystä telkkarista häviää kuva. Ärsyttävää, varsinkin kun ennen se toimi ihan niin kuin pitääkin. Nyt joutuu pitämään läppärissä kannen auki jotta vo katsella telkkaria.

36
Laitealue / [Ratkaistu] Nvidia ja xbmc
« : 13.05.12 - klo:20.46 »
Laite Amilo xi 3670 ja näytönohjain Geforce GT130M. Ubuntu 12.04.

xbmc valittaa että ei ole OpenGL tukea. Miten sen saa päälle?

Ratkaisu oli bumblebee http://bumblebee-project.org/

37
Multimedia ja grafiikka / Pari kysymystä tvheadendistä
« : 17.01.12 - klo:18.14 »
Asensin tvheadendin ja se toimii tallentimena muuten hyvin mutta ylen tekstitykset jäävät pois. Onko mitään keinoa saada ne mukaan tallenteeseen?

Toinen kysymys on millä ohjelmalla katsoa tvheadendin suoraa streamiä. Vlc ei toimi eikä totem. Latasin, käänsin  ja asensin showtimen, mutta ääni ja kuva hukkaavat synkkansa alle 15 sekunnin. Ja sen käyttöliittymä on kyllä aika kuraa.

Tällä hetkellä homma pelaa siten että pistän katsottavaksi haluamani ohjelman nauhoitukseen ja kun se on hetken nauhoittanut avaan sen totemilla ja katson ohjelman samalla kun se tallentuu. Toimii kyllä ihan hyvin, mutta kanavasurffailu jää pois.

MythTV ei oikein kiinnosta, koska haluan katsoa tv:tä ja videoita paremminkin ikkunoivassa ohjelmassa kuin koko ruudulla. Vlc ja totem ovat siitä mukavia, että katseluikkunan saa tuplaklikkauksella full screeniin ja takaisin.

Yksi outo juttu on se että vlc pätkii tallenteiden kanssa, mutta totem näyttää kyllä nämä *.mkv tallenteet ihan kunnolla.

38
Löytyykö vlc:lle jotain lisäkikkaretta jotta sitä voisi käyttää ajastettujen nauhoitusten tekoon dvb-t lähetyksistä.

Se on ainoa ohjelma joka näyttää nykimättä dvb-t lähetykset sillä ainakaan me-tv ei toimi kunnolla.Samoin se nauhoittaa kelvollista jälkeä, mutta nauhoitukset pitää käynnistää ja lopettaa käsin.

digitv kortteina on Anysee C 30 ja Terratecin XXM ja alustana Ubuntu 11.04.


39
Haluaisin käyttää toshiban miniläppäriä siten että telkkari (hdmi) olisi ainoa näyttö ja läppäri voisi olla kansi suljettuna. Mutta matkassa on mutkia. Ainoa resoluutio jolla telkkarinäytölle saa ylä- ja alapalkit näkyviin on 1024x600. Se pystyy kuitenkin 1920x1080 resoon ja sillä tarkkuudella siinä pystyy ajamaan ohjelmia jne. Mutta vaikka telkkarin käääntää asetuksista  ainoaksi näytöksi ja se sellaiseksi muuttuukin, niin palkkeja ei näytölle tule, Ubuntu on 11.04 ja perinteinen gnome työpöytä ilman lisiä.

Muokkaus (Tomin): Merkkasin ratkaistuksi

40
Ubuntu tietokoneissa / Seinäkalenteri
« : 20.11.11 - klo:08.55 »
Löytyykö Ubuntuun sellaista ohjelmaa jolla voisi tulostaa koko vuoden seinäkalenterin omilla valokuvilla? Tai sitten verkkopalveluna sama toiminto. Windowsissa minulla oli aikoinaan sellainen ohjelma, mutta se on päässyt aikojen saatossa katoamaan.

Sivuja: 1 [2] 3 4