Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - talo

Sivuja: 1 [2]
21
Ubuntu tietokoneissa / Re: Panda antivirus for linux...
« : 31.05.06 - klo:15.18 »
jaa'a... mut kait se mahdollista on ku se palvelin toimii kans postipalvelimena noille windows koneille, tosin niis kaikis on virustorjunnat nii se kyl tuntuu aika turhalta laittaa sit enää tohon palvelimee mut ei kai koskaan voi olla liian varovainen?

Ei, ei ole turhaa laittaa virustorjuntaa jo postipalvelimelle. On fiksumpaa hoitaa tuo virus pois jo ennen asiakaskonetta mikäli mahdollista.

Ja eipä tuossa Pandan asennusvaatimuksissa mitään syytä näkynyt miksi ei pitäisi asentua mikäli kone on tältä vuosikymmeneltä.
Antaako panda mitään hieno ilmoa kun yrität käynnistää sitä

22
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: DNS-osoite ei pysy.
« : 31.05.06 - klo:07.09 »
Mikäli kyseessä on tosiaan NAT-tilassa toimiva ADSL-modeemi, kannattanee katsoa onko mahdollisesti "DNS-Proxy" tms käytössä ja millä asetuksilla. Tuon  voi asettaa toimimaan useissa modeemeissa Autoconfigure + User Configured tilaan ja laitetaan modeemin asetuksiin ISP:n antamat DNS-osoitteet, joka toimii usein parhaiten,

23
Tätä ovat monet muutkin ihmetelleet, ja tämänhetkisen tietämykseni mukaan Dapperissa koko järjestelmän lokaalia ei saisi muutettua. Itseäni se ei ole haitannut, ainoa ohjelma, jonka kanssa olen joutunut säätämään asian kanssa on Eterm, ja siinäkin homma hoitui tekemällä pieni käynnistysskripti, jossa käytin Jannen mainitsemaa loitsua komennon edessä.

Saa muutettua, eli eli jos vaikka tälläisella ohjeella muutkin pääsisivät eteenpäin.

asentakaas vaikka language-pack-fi ensitöikseen, tämän jälkeen editoidaan /var/lib/locales/supported.d/fi tiedostoa, tässä minkä näköinen minulla on

fi_FI.UTF-8 UTF-8
fi_FI ISO-8859-1
fi_FI@euro ISO-8859-15

tän jälkeen voidaan ajella dpkg-reconfigure locales jonka jälkeen systeemin pitäsii luoda lokaalit. Jos halutaan vaihtaa "default" locale niin sitten muutetaan tiedostoa /etc/enviroment josta kaksi maagista riviä alla olevan mukaisesti

LANG="fi_FI@euro"
LANGUAGE="en_FI:en"

/var/lib/locales/supported.d/ folderista löytyy muitakin tiedostoja joista voi poistaa ylimääräisiä lokaaleja jos ei ole tarvetta kaikille.

Toivottavasti ratkoo "ongelman" lokaalien kanssa enkä pahasti onnistunut kirjoittelemaan ohjetta väärin.

Sivuja: 1 [2]