Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timo Jyrinki

Sivuja: 1 ... 61 62 [63] 64
1241
Ubuntu tietokoneissa / Re: Uusi kirjautuminen -ongelma
« : 11.08.05 - klo:11.17 »
- Uusi kirjautuminen yleensä onnistuu, mutta jossain vaiheessa ruutu menee mustaksi, vain kursori vilkkuu vasemmassa ylänurkassa. Näin käy yleensä viimeistään siinä vaiheessa kun uusi käyttäjä kirjautuu ulos ja näytölle pitäisi tulla edellisen käyttäjän salasanakysely
- alt+F1 päästää kyllä kirjautumaan konsoliin, mutta miten tuolta pääsee takaisin gnomen puolelle? Tähän asti olen vain poistanut tiedoston /tmp/.X0-lock ja käynnistänyt X:n uudestaan. Mutta eihän se kelpaa.

Olen hiljattain siirtynyt i386-kernelistä k7-versioon. 2.6.10 on käytössä koska 2.6.11 jumittaa gdm:n salasanakyselyiden jälkeen. Rautaa: Athlon XP 2200+, Radeon 9600XT, 1 GB muistia.

Oletko asentanut ATI:n ei-vapaat näytönohjainajurit? Ne eivät toimi useampien kirjautumisten kanssa kunnolla. Avoimen lähdekoodin ajurit (jotka ovat oletuksena käytössä) toimivat paremmin. Ehkäpä ATI saa nuo suljetutkin ajurit joskus kuntoon. Mutta jos aiemmin toimi niin sitten en tiedä mikä on ongelmana.

Periaatteessa ctrl-alt-f7 ja ctrl-alt-f8 pitäisi päästää ykkös- ja kakkoskäyttäjän ruudulle (myös X:ssä, eli noilla voi vaihtaa käyttäjien välillä - tähän toivottavasti tulee joskus joku graafinen "käyttäjän vaihtaminen"-valinta).

1242
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: asennus ei onnistu
« : 11.08.05 - klo:11.10 »
CD-aseman valot vilkkuvat käynnistettäessä silloinkin kun sieltä ei mitään yritetä lukea. Windows-käyttäjänä omistat varmaan Windowsin asennus-CD:t. Voit kokeilla vaikka sellaisella että käynnistyykö jokin asennusohjelma kun CD:n laittaa asemaan ja käynnistää tietokoneen uudelleen (sen sijaan että Windows käynnistyisi kovalevyltä normaalisti). Kuulostaisi kyllä tosiaan siltä että kovalevy olisi ykkösvaihtoehtona käynnistyksessä (BIOS:n asetus), jolloin CD-asemalta ei yritetä käynnistää ellei kovalevyssä ole jotain vikaa.

Ubuntua ei voi asentaa Windowsista joten mitään ei pitäisikään käynnistyä automaattisesti kun asennus-CD laitetaan asemaan. Jos Live-CD:n laitat koneeseen Windowsin ollessa päällä, käynnistyy kylläkin ohjelma josta löytyy asennettavaksi muutamia avoimen lähdekoodin Windows-ohjelmia

Lainaus
Lätty koneeseen (windows päällä), kuten kotisivuilla oli ohje ja odotin. Ei tapahtunut mitään.

Tarkoitatko Ubuntu Suomen kotisivuja? Tuo ei tosiaan ole tarkoitus, vaan tarkoitus on laittaa lätty koneeseen ja käynnistää sitten kone uudelleen tältä levyltä. Yritin muotoilla nyt virkkeitä vähän paremmin sillä etusivulla.

1243
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Sivut avattu
« : 03.08.05 - klo:11.19 »
Ylläpito -> Muokkaa ryhmiä -> muokkaa -> url osoite laatikko tyhjäksi ja tähtikuvien määräksi 0 :)

URL olikin jo tyhjä mutten ollut aiemmin asettanut 0:ksi tuota määrää.

Kiitos myös muista vinkeistä. Olen jo ottanut pois käytöstä nuo ryhmätittelit asettamalla kaikki ryhmät sellaisiksi etteivät ne perustu viestimääriin. Tietokantapohjaisten sessioiden asetus olikin näemmä jo päällä myös.

1244
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Sivut avattu
« : 02.08.05 - klo:10.43 »
Ok, ymmärrän. Nyt vaan esim muistutusviestit näkyy miten sattuu:

No, nyt kun kerran käytän UTF-8:ia niin voisin periaatteessa laittaa nuo kaikki *finnish*-tiedostot iconvin läpi. Esim. nyt tein iconv -f ISO-8859-1 -t UTF-8 -o test Post.finnish.php && mv test Post.finnish.php, ja nuo mainitsemasi tekstit näkyvät oikein, ja ilman entiteettejä.

edit: ajoin kaikki iconvin läpi, varmuuskopiotkin löytyvät mutta näyttäisi nyt kaikki paikat olevan aika oikein

Lainaus
Asiasta neljänteen, tuossa vasemmalla on kuollut kuvalinkki. Ota tähdet pois käytöstä tai korjaa osoite ;)

Kerrotkos mistä ne tähdet saa pois käytöstä? :) Tuo oli tuollainen häkki kun en löytänyt parempaa tapaa saada ne "pois".

1245
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Sivut avattu
« : 01.08.05 - klo:20.44 »
Ihn kivat sivut paitsi että 20 sekunttia meni et ymmärtää forumin ääkkösiä. No kaikkee tottuu.  ;)

Ai eikö ne näy suoraan oikein? Mikäs selain ym.? Merkistöt pitäisi olla merkitty sekä dokumenttiin että palvelimilta tuleviin headereihin, joten selainten pitäisi kyllä osata näyttää ääkköset oikein. Tämänpäiväisten muutosten jälkeen en toki mene takuuseen, mutta aiemmin ainakin toimi. Joissain kohdissa saattaa olla, ja onkin, vielä vääränlaisia ääkkösiä juuri näistä käännöstiedostoista johtuen, mutta peruskäytössä ei pitäisi näkyä mitään virheellistä. Ainakin Firefox ja Konqueror osasivat lukea merkistöasetukset oikein.

Hmmm, kerrotko tarkemmin noista 'mokista'. Olen SMF:n suomentaja ja otan mieluusti palautetta niistä. Osaa ei ole merkattu ä/ö-tavalla, koska niitä käytetään mm sähköpostiviesteissä ja se sotkee asioita.

Jos kielitiedostossa lukee // Don't use entities in the below string, silloin se saattaa olla tällainen kohta.

Esim. "Tänään kello " ja "Lähettäjä" olivat sellaisia joissa oli iso-8859-1:n mukaiset ä-kirjaimet, joten jos sivuilla käytetään utf-8:ia niin sitten nuo näkyvät väärin.

UTF-8 lähinnä vain sen takia koska se on "oikein" ja ennemmin tai myöhemmin "kaikki" siirtyy siihen. Tapaan valita asioita niin että ne ovat kattavien/uusien standardien mukaisia, vaikka ilmiselvää tarvetta ei olisikaan (kunnes joku haluaa ensimmäisen kerran laittaa jotain vieraita merkkejä viestiinsä). Linuxit alkavat olla kaikki oletuksena UTF-8:ia, ja samaten niiden ohjelmistojen käännökset - SMF:ssäkin saattaa tulla jossain vaiheessa käsky tekijöiden taholta että kaikki käännökset UTF-8:ksi.

Olisi se iso-8859-1:kin menetellyt ellei tietokannassa olleet viestit olisi olleet UTF-8:ia - mitään muokkaamatta käyttöliittymän käännökset näkyivät oikein, mutta kaikki viestit näkyivät väärin. Oli pienempi muutos muuttaa käyttöliittymä UTF-8:ksi index.finnish.php:ssä ja korjata pari ääkköstä siinä tiedostossa, kuin konvertoida koko tietokanta. Ja sitten vielä lisäksi tällä http-palvelimella on muutenkin oletuksena UTF-8.

1246
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Sivut avattu
« : 01.08.05 - klo:12.10 »
Kauhean hitaasti latautuu tämä foorumi. Millä serverillä tää on? Kannattaa muuten päivittää foorumi 1.0.5 versioon, tässä vesriossa on aukkoja ;)

Päivitetty on, tosin ääkköset olivat/ovat ongelma. Osa SMF:n käännöksen skandeista ei merkattu ä/ö-tavalla, ja yhdessä oletuksena määritellyn merkistön ISO-8859-1:n kanssa tämä aiheutti ongelmia. Korjasin nyt pahimmat skandimokat ja muutin charsetiksi taas UTF-8:n (myös foorumin viestit kun ovat Unicodea). Sinänsä toivottavasti jossain vaiheessa kaikki nuo ä:tkin muutettaisin ihan UTF-8-ääkkösiksi niin voisi tekstieditorillakin noita php-tiedostoja helpommin lukea.

Foorumit ovat samalla palvelimella kuin aika monen muunkin ubuntu-xx:n sivut. Suurimmat hidastelut kai johtuvat Ubuntu Saksasta joka on kai löytänyt/löytämässä oman palvelimen jostain.

1247
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntu ja ati ajurit
« : 30.07.05 - klo:16.40 »
ei auttanut fglrx-moduulin nostaminenkaan /etc/modules-listassa. Ja mulla on sama emolevy kuin ranella (eli toi ASRock K7S8X, ja kortti on Ati Radeon 9600).

Moi. Lokin mukaan ajurissa tökkii AGP-väylän käyttö. Emolevylläsi on SIS 746 FX -piirisarja, jolla ATI:n ajurin toimimaan saamiseksi tarvitaan rivi:
Koodia: [Valitse]
Option "UseInternalAGPGART" "no" tiedostoon /etc/X11/xorg.conf. Siellä tuo laitetaan tähän 'Section "Device"'-osioon, jossa siis ATI:n ajuria (fglrx) koskevia määrityksiä.

Toivottavasti tuo riittäisi korjaamaan ongelmat...

-Timo

1248
Onko olemassa organisoitua Ubuntu-Suomi ryhmää?
(vastuuhenkilöä, alaryhmiä, vetäjiä, jäseniä jne)
Vai onko se tämä keskusteluryhmä?

Ubuntu Suomi on yksi Ubuntun "Local Community"-tiimeistä (LoCoTeamList). Perustin sen joskus alkukeväästä lähinnä käännöstöiden sivussa. IRC-kanava oli tosin olemassa jo sitä ennen. Jossain vaiheessa ehdin myös pyytää käyttöoikeudet tähän domainiin, ja laitoin pystyn nämä pari alkuun auttavaa informatiivista sivua sekä keskustelualueet.

Itse olen ihan tyytyväinen jo siihen että nämä keskustelualueet ovat olemassa - kysyntää tuntuu olleen. Muitten asioiden suhteen kyse on tietysti ihmisten aktiivisuudesta, ja kannattaa myös miettiä mille on tarvetta ja mille ei.

LoCoTeamien tarkoituksesta voi lukea LoCoTeams-sivulta - käytännössä noista on jo suuri osa tavalla tai toisella toteutettu (wiki, postituslista, irc, keskustelualueet, www-sivut, käännöstiimi...). Tekemistä voisi olla käyttäjätapaamisissa, Ubuntun käytön edistämisessä (advocacy) sekä mahdollisesti puhdasta käännöstyötä laajemmassa "kotoistamisessa" (seuraava kohta listalla). Viimeisen suhteen odottaisin kyllä esimerkkejä siitä mitä jotkut muut tiimit tekevät.

Esim. käyttäjätapaamisista kiinnostuneet voivat toki alkaa organisoida sellaista vaikka tällä keskustelualueella. Myös keskustelu Ubuntun levittämisestä on tervetullutta, etenkin jos puhutaan joistain laajamittaisemmista projekteista kuin vain lähipiirille mainostaminen (esim. koulut) - näihin asioihin esim. postituslistamme tai yhteistyö eri organisaatioiden kanssa (kuten COSS) voi olla hyvä tapa ajaa asiaa.

(lisäys) Varsinaisesti siis mitään jäsenyyttä tai muuta vastaava Ubuntu Suomessa ei ole, jokainen voi ihan itse valita kokeeko jotenkin olevansa osa tätä :) Löyhästi laskien jokainen Ubuntu Linuxin käyttäjä on Ubuntun yhteisön jäsen, ja samoin jokainen suomalainen Ubuntu-käyttäjä tämän Suomen LoCoTeamin jäsen. Tarkoitus ei ole olla mikään varsinainen käyttäjäyhdistys, tai ei ainakaan minun tarkoitukseni eikä käsittääkseni yleensäkään LoCoTeamien tarkoitus. Se ei toki estä sitä etteikö vapaaehtoista ja -muotoista organisointia voisi tosiaan tapahtua.

1249
Ubuntu tietokoneissa / Re: umask ja gnome
« : 12.07.05 - klo:23.23 »
ajoin komennon
sudo find /etc | xargs grep umask
ja johan löytyi liikaakin tiedostoja missä tämä määritellään. Mitäköhän näistä uskaltaa kokeilla...

Ilmeisesti ainakin tiedostoon /etc/gdm/Xsession rivin "# initialize variables for use by all session scripts" alle voisi kokeilla laittaa... jotenkin tuntuisi että jokin "parempikin" paikka varmaan olisi, tietäisi vain mikä. Eli juuri jokin /etc/profile, /etc/login.defs -tyyppinen tiedosto joka olisi nimenomaan tarkoitettu kustomointiin.

1250
Oppaiden kehittäminen / Ohjetoiveet
« : 12.07.05 - klo:09.58 »
Tähän ketjuun voi esittää toiveita tarpeellisista ohjeista.

1251
Oppaat ("HOWTO"-ohjeet) ovat Linuxissa perinteisesti olleet kattavia ohjeita jonkun tietyn asian tekemiseksi.

Ubuntu Suomen wiki on nyt käytettävissä oppaiden tekoa varten. Kaikki oppaat olisi jatkossa hyvä saada sinne.

Nykyisten oppaiden tekijöiltä voisi kysyä, sallivatko he tuotoksensa siirtämisen vapaan GFDL-lisenssin alaisuuteen, wikiin. Jos siirto tapahtuu, laittakaa oppaan viestiketjuun maininta aiheesta, jotta varsinainen alkuperäinen opas voidaan muuttaa linkiksi jatkokehitettyyn wiki-oppaaseen.

immoT:n tekemä pikaohje uuden oppaan kirjoittamiseen:
0. Rekisteröidy / kirjaudu sisään Ubuntu Suomen wikin etusivulla
1. Syötä selaimeesi osoite http://wiki.ubuntu-fi.org/kirjoita_oppaasi_nimi_tahan
2. Klikkaa Create new empty page
3. Editori avautuu, voit tehdä ohjeesi joko tekstipohjaisella editorilla joka avautuu oletuksena tai graafisella klikkaamalla GUI Mode
4. Katso tulosta klikkaamalla Esikatsele
5. Klikkaa Tallenna muutokset
6. Lisää ohjeeseesi linkki oikealle osastolle: http://wiki.ubuntu-fi.org/
7. Lisää halutessasi Oppaita-alueelle viestiketju oppaastasi, kuten esim. tässä on tehty.

1252
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: HoW-To -osio sivuille
« : 11.07.05 - klo:21.28 »
Moderaattoreille pyyntö: Avaisitteko uuden osion,  johon voisi laittaa how-to -tyyppisiä aiheita, eli ei mitään kysymyspohjaista hommaa, vaan jos joku haluaa jakaa muiden kanssa infoa siitä miten joku homma hoidetaan, niin sinne voisi laittaa. Tietysti siellä voisi olla joku ketju johon saisi ehdottaa haluamaansa aihetta...

Tehty, ei tullut oikein ideoita paremmasta nimityksestä kuin HOWTO-ohjeita, joten olkoon nyt sellainen.

Lainaus
Esim. Digikuvat ja musiikkikokoelma olisi kiva olla kaikkien perheenjäsenten käytössä, eikä vain sen, joka kuvat tai musan on koneelle ladannut.
Kuitenkin jokaisen kotikansio olisi kiva silti säilyttää yksityisenä, niin että muilla ei ole sinne _mitään_ asiaa.
Tein juuri äsken tällaisen operaation, eikä se niin vaikeaa ole, vaikkakin monta asiaa piti hoitaa.  :)

Joo ole hyvä vain. Tuo on varmasti aika yleinen tarve, ja itsellänikin on vastaava järjestely.

1253
käytössä on integroitu audio. alan pikkuhiljaa uskomaan, että vika olisi jossakin äänenvoimakkuuden säädössä, sillä volumemeterinkin palkit heiluvat, mutta silti ei mitään ääntä tule ulos.

No mites jos katsot alsamixerin säätimet läpi, jos siellä on esim. "MM" (mute/off) joidenkin kohdalla, niin 'm':llä laitat päälle ym. On se kyllä jos volumemeterkin vilkkuu niin luulisi tosiaan ettei ole isosta asiasta kiinni. Johdotkin voisi tietty tarkistaa :)

1254
mulla on semmoinen ongelma Ubuntun kanssa, että XMMS kyllä alkaa (kai?) soittamaan tiedostoa, mutta ääntä ei kuulu ollenkaan. biisin aika juoksee eteenpäin, mutta mitään en saa kuulumaan. missähän voisi olla vika? XMMS:ään ei kait tarvitse ladata mitään laajennuksia, jotta mp3:t saa toimimaan?

Joo xmms:ssä pitäisi mp3:n toimia. Veikkaisin että ongelma olisi xmms:n äänen ulostuloasetuksissa. Mulla on nyt vain Debian tässä kun en ole kotona, mutta hiiren oikea näppäin -> valinnat -> asetukset (tai ctrl-p) pitäisi tuoda xmms:n asetukset esiin. Siinä on sellainen kohta kuin "tulostesovelma" (tai vastaava englanniksi).. kokeile eri vaihtoehtoja. Esim. esd:n voisi kuvitella toimivan, mutta jos ei niin sitten ensin alsa tai viimeisenä vaihtoehtona oss.

Lainaus käyttäjältä: mestari
alsamixerin kanssa yritin volyymeja lisäillä, mutta siltikään XMMS ei päästänyt ääntäkään. muutenkin Ubuntu tuntuu olevan kovin hiljainen.

Oletuksena Ubuntussa pitäisi kuulua kaikenlaisia pieniä ääniä kun esim. valitsee valikoista jotain tms. Voi sitten kokeilla vielä vaihtaa "Multimediajärjestelmien valitsimet"-kohdasta (Järjestelmä/Asetukset muistaakseni) asetuksia - samat ESD/ALSA/jne. löytyy sieltäkin, ja niiden asetuksien pitäisi vaikuttaa ainakin kaikkiin Gnome-ohjelmiin. Onko sulla käytössä äänikortti vai joku integroitu audio? Näyttääkö alsamixer oletuksena kortin nimenä sen mitä pitääkin (lähinnä että jos äänikortti niin siellä lukee sen nimi eikä esim. integroitu audio)?

Integroidulla audiolla ainakin yleisin ongelman syy on se, että se ei yleensä tue hardware-miksausta. Tästä johtuen oletuksena käynnissä oleva esd-äänipalvelin varaa koko äänilaitteen, jolloin myös kaikkien ohjelmien tulee käyttää tätä esd:tä tai ääntä ei pääse kuuluviin. Toki tossa olisi vielä parantamisen varaa, että kaikilla toimisi oletuksena oikein - Ubuntu 5.04:ssa kuitenkin paljon paremmin toimii jo kuin Ubuntu 4.10:ssä jossa mullakin oli ongelmia yhdistelmällä tvkortti + äänikortti + integroitu audio.

Toivottavasti tästä on jotain apua.

1255
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ohjelmien asennus
« : 29.06.05 - klo:11.47 »
olen ensimmäistä päivää linuxin kanssa ja vaikuttaa hyvin monipuoliselta (ehkä liiankin) ja monimutkaiselta. Ongelmani nyt on, hain Operan linux version, miten puran/asennan/avaan sen. Olen selaillut koko päivän mutta kunnon ubuntu ohjeita ei löydä kuin englanniksi, ja englannin taitoni eivät vielä riitä täysin niiden ymmärtämiseen (ikä 14). Joten jos joku ihminen olisi niin mukava että viitsisi laittaa minulle ohjeet jotka minäkin ymmärtäisin. Kaiken maailman sude apt-get install opera sun muita käskyjä olen laitellut mutta mikään ei kelpaa, olen yrittänyt purkaa sen tiedoston, mutta en tiedä onnistuiko sekään.

Useimmiten ohjelmat Ubuntussa asennetaan suoraan Ubuntu omista ohjelmavarastoista. Helpommin kuin noilla apt-get-komennoilla homma onnistuu graafisella "Synaptic Package Manager"-ohjelmalla joka löytyy suoraan Ubuntun valikoista. Siitä löytyy mm. search-työkalu pakettien etsimiseen, mutta ikävä kyllä tuota ohjelmaa ei ole (vielä) kukaan suomentanut.

Opera ei kuitenkaan ole avoimen lähdekoodin ohjelma, eikä Ubuntu siten voi suoraan sitä tukea/levittää. Jos valitsit Operaa-ladatessasi Ubuntun "distribution vendor"-kohdasta, pitäisi sulta löytyä tiedosto 'opera-static_8.01-20050615.1-qt_en_i386.deb'. Tällaisen erillisen ohjelmapaketin voi asentaa komentoriviltä komennolla sudo dpkg -i tiedosto.deb. Tuossa komennossa sudo antaa komennolle pääkäyttäjän oikeudet (jotta ohjelmia voi asentaa koko järjestelmään eikä vain omaan kotihakemistoosi), ja dpkg -i asentaa annetun .deb-paketin.

1256
ps. repository == pakettilähde?

Repository on suomennettu varastoksi aika monessa paikkaa jo, joten käytettäneen sitä. Eipä muuten löydy näemmä noista Gnomen ja Lokalisointi.org:n sanakirjoistakaan tuota.

1257
Ubuntun kehitysversio / Gnomen kääntäminen
« : 08.06.05 - klo:10.52 »
Gnomen suomentajaryhmän sivut (ja etenkin ohjeet) löytyvät nykyään sourceforgesta. www.gnome.fi toivottavasti jossain vaiheessa osoittaa tuonne vähän selvemminkin, kun tuolla on hyvät ohjeet Gnomen (ja siten suuren osan Ubuntusta) kääntämiseen.

1258
Ubuntu tietokoneissa / Re: hakusessa mp3 soitin ubuntuun
« : 08.06.05 - klo:10.45 »
iAudio M3 ja Rio Karma ovat Linux-käyttäjälle siitä hyviä valintoja, että molemmat tukevat Ogg Vorbis / FLAC -tiedostomuotoja, joten pidemmällä aikavälillä voi luopua kokonaan patenttiongelmaisesta mp3-formaatista. Molempia saa ainakin Akibasta (www.akiba.fi). M3:ta saa 20 ja 40Gt:n versiona, Karmaa vain 20Gt:nä. Näistä iAudio M3 toimii suoraan "ulkoisena kovalevynä", joka on siis todella suuri etu.

Jos kyse on jostain 1-5 gigan luokasta, niin kannattaa vain tsekata että laite löytyy seur. listalta: Vorbis-soittimet. En tiedä sitten noista että mihin noista voi suoraan siirtää tavaraa ja missä on hankaloitettu käyttäjän elämää jollain extraohjelmilla jotka yleensä toimivat vain Windowsissa.

1259
Ubuntu tietokoneissa / Re: ??(invalid encoding)??
« : 08.06.05 - klo:10.36 »
Aja terminaalissa "sudo dpkg-reconfigure locales" ja valitse oletukseksi fi_FI ISO-8859-1 tai fi_FI@euro ISO-8859-15 niin pitäisi toimia.

Tuossa on kyllä se huono puoli, että pidemmällä aikavälillä UTF:ään (Unicode) siirrytään joka tapauksessa. Sitten taas jos on vaikkapa ääkkösiä tiedostojen nimissä, näkyvät ne väärin.. parempi olisi siis pysyttäytyä oletuksessa (fi_FI.UTF-8) ja keksiä kiertokeinot ongelmallisia tapauksia (Windowsin tiedostot, ssh-yhteydet vanhoille palvelinkoneille?) varten. Jos ihan Linuxin puolella / hakemistoissa näkyy "invalid encoding", niin se lienee peruja Wartyssä vielä käytetystä 8859-1-merkistöstä, ja tiedoston nimen voi ihan uudelleennimetä oikeaksi.

1260
Minkälaista sitoutumista käännöstyöt vaativat? Jos haluaisi liittyä projektiin mukaan, niin kuinka isoja käännöskakkuja sitä saisi käytännössä harteilleen?

No aika pientä sitoutumista, voi toimittaa vaikka vain osakäännöksen jostain ohjelmasta. Tiimin vetäjältä kannattaa kysyä, mikäli itseä kiinnostava paketti on jo jonkun toisen käännettävänä parhaillaan jottei tule turhaa työtä, mutta noin muuten voi vapaasti valita käännettävänsä. Kuten lokalisointi.org:n ohjeista löytyy, Gnomen suomennostiimin laatulista on kaikkien käytettävissä. Eli sitten kun on varma että käännös on niin hyvä kuin esmes. käytettävien sanakirjojen ja oman ymmärryksen/testauksen mukaan voi olla, niin voi lähettää sähköpostitse käännöksen muiden luettavaksi tuonne laatulistalle. Jos joku (toivottavasti) jaksaa vastata, niin tekee korjaukset / juttelee ja lopulta lähettää käännöksen oikeaan paikkaan, Gnomen tapauksessa tiiminvetäjälle (joka laittaa käännöksen nettiin).

Suurin kynnys tuossa lähinnä on sen käännöksen ottamiseen ja testaamiseen liittyvät ohjelmat/komennot. Gnome.fi:llä oli hyvät ohjeet, mutta noilta muutama päivä sitten uusituilta sivuilta en kyllä niitä samoja ohjeita enää. Lokalisointi.org:n ohjeilla pääsee varmaan kuitenkin pitkälle, ja loput voi kysyä vaikka #lokalisointi-kanavalta (IRCnet) tai täällä.

Sivuja: 1 ... 61 62 [63] 64