Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timo Jyrinki

Sivuja: 1 ... 59 60 [61] 62 63
1201
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Foorumi ja Jabber
« : 08.10.05 - klo:21.47 »
katselin tuossa tuota foorumin profiiliosiota ja jäin miettimään, että onko nuo profiiliin kuuluvat kentät jotenkin kovakoodattu. Siellä ei nimittäin ole IM-kohdassa vaihtoehtoa Jabberille vaan pelkästään noille suljetuille, "annan kaikki oikeudet kaikkeen palvalun kautta kirjoittamaani ja lähettämääni palvelun ylläpitäjälle" -lisenssillä varustetuille protokollille. olisikohan sinne mahdollista saada myös tuota Jabberia?

Ei taida olla mahdollista lisätä ilman koodinvääntöä, vaikka itsekin kyllä Jabberia (myös) käytän.

Lainaus
Jabber kuitenkin on täysin avoin, hajautettu (kuka tahansa voi perustaa Jabber-palvelimen) ja erinomaisen hyvin toimiva protokolla. vaikka Jabber onkin verraten vähän käytetty (toisille lisenssit tai avoimmuus eivät merkitse mitään), on käyttäjiä varmasti tulossa: google talk perustuu Jabber-protokollaan, samoin internet2:n IM tutkimus keskittyy täysin Jabberin käyttämään protokollaan ja mm. helsingin yliopisolle ollaan perustamassa Jabber-palvelinta.

Joo no ei se yliopistoväki aina niin edistyksellistä ole, tiedän että siellä käytetään eräässäkin paikassa myös työasioihin mm. MSN Messengeriä ja Skypeä.. hyh hyi :)

1202
Koneelle on kertynyt aika paljon mp3:sia ja voisi rueta kääntämään niitä ogg muotoon, mutta edessä on seuraavanlainen ongelma.

No periaatteessa ei kannata häviöllisestä muodosta toiseen muuntaa kuten sanottu, mutta itse kyllä muunsin kaikki mp3-tiedostoni kun en ollut kiinnostunut enää mp3-tiedostojen käyttämisestä. Käytin oggasm-ohjelmaa, josta muokkasin tarjolle oman versioni: oggasm-tj. Sen käyttöön tosiaan tarvitaan mpg321-ohjelman asennus, sekä tuolla mainitun tiedoston kopioimista oikeaan hakemistoon. Joutuu siis komentoriviltä käyttämään. Asiaan vaikutti tietty myös, etteivät mp3:ni olleet mitään kovin "tärkeitä", ja toisekseen ne olivat melko korkealaatuisia niin että niistä tulleet ogg:t olivat sekä pienempiä että edelleen korvakuulemalta ihan yhtä hyviä (=riittävän). Kaikki "tärkeämpi", kuten CD-levyni, olen tietty muuntanut Ogg Vorbis -muotoon suoraan CD:iltä.

Onko autoon saatavilla sellaista mp3-soitinta, joka toistaisi myös ogg:tä?
Entäs kannettavat mp3-soittimet?

VorbisHardware on varmaan parhaita paikkoja tähän vastaamiseen. Kannettavia musasoittimia löytyy tosiaan aika paljon, mutta joutuu toki valikoimaan eli iPodit ja Creativet romukoppaan. Autosoittimista en tiedä kummemmin, mutta pari on tuolla listattuna StaticPlayers-sivulla, eli pari erikseen ostettavaa järjestelmää sekä ilmeisesti Volkswagenin uudet mallit!

Itselläni on iAudio M3 kannettava soitin, 20GB:n malli. On varsin hyvä vekotin, ja sitä myy ainakin Akiba. Soittaa vieläpä FLAC-tiedostotkin (Free Lossless Audio Codec), joihin saattaa törmätä / joita saattaa haluta käyttää jos on todella varma ettei tilanvienti haittaa ja haluaa äänen täsmälleen samanlaisena kuin mitä se on CD:llä. Jotkut laadukkaat, pienemmät nettiputiikitkin myyvät FLAC:ia, mikä oikein onkin kun maksetaan rahaa musiikista.

Lainaus
Mitä ogg muotoa kannattaisi käyttää eikös niitä ole ainakin ogg vorbis ja ogg theora? Onko nuo yhteensopivia keskenään?

Tosiaan "ogg" on vähän sama kuin "avi", eli voi sisältää kuvaa ja ääntä. Ogg Theora on videonpakkaukseen ja Ogg Vorbis äänenpakkaukseen.

1203
WLAN-kortin toimivuus riippuu siinä käytetystä piirisarjasta. Linuxin suhteen ongelmallisia ovat etenkin amerikkalaiset valmistajat (Intel, Broadcom jne.), joilla on vaikeuksia sisäistää sitä että on heidänkin etujen mukaista että WLAN-korttien (kustannussyistä) tarvitsemaa ajonaikaisesti kortille ladattavaa firmwarea voidaan levittää vapaasti. Ubuntun mukana tosin tulee Intelillekin firmwaret, vissiin jonkun yksittäisen sopimuksen ansiosta.

Keräilin vapaiden ohjelmistojen näkökulmasta listaa jokin aikaa sitten tänne. Asiahan on monimutkainen, mutta koska useimpia kiinnostaa vain toimivuus suoraan Ubuntussa, niin Atmel- ja Atheros-piirisarjalliset kortit pitäisi ainakin olla hyviä vaihtoehtoja. Intelitkin toimivat suoraan, vaikka Intel onkin osittain pahasta (tosin hyvää puolta on itse ajureiden kehityksen tuki, esim. Broadcom on ihan oikeasti isolla P:llä Paha :)) Ralink on myös hyvä vaihtoehto, mutta en ole oikein varma onko Ubuntussa vielä sille suoraa tukea vaikka GPL-ajurit löytyykin (esim. SUSEssa toimii suoraan kyllä). Zydaksen (54Mbps-korttien) ajurit on vielä vaiheessa, ja Symbolin ja Realtekin korteista en tiedä.

Siten esim. kysymykseen "Buffalon" korteista ei voi vastata, koska eri malleissa on eri piirisarjat. Tuonkin linkittämäni sivun kautta löytynee listoja korteista, esim. RT2500:een pohjautuvat.

1204
Outoa että ubuntu teema vaikuttaa selaimeen noinkin paljon. Ok, mutta kokeillaan tuolla. Timo jos viitsit laittaa tuon sinne tilalle http://www.halko.net/smf/Themes/ubuntu_finland/style.css  :)

Joo, nyt on käytössä.

1205
Yleistä keskustelua / Re: paras käyttis?
« : 03.10.05 - klo:10.39 »
Ensinnäkin äänestykseen liittyen: paras käyttis on tietty Ubuntu asennettuna Macintoshiin...

Työpaikalla syntyisi taas paniikki, jos sieltä poistettaisin Office. Käyttäjät sai jo slagin kun Office 97 tuli, eikä vanhalla officella enään saanut asiakkaiden liitteitä auki.

Kyllä tietty vaihtelee työpaikoittain, jonkin verran on jo kuulunut tuota OOo-siirtymistä tapahtuneen, ja 2.0-version myötä mahdollisuuksia aukenee taas ihan uudella tavalla. Omalla työpaikalla taas käyttöjärjestelmistä käytetään pelkästään Debian GNU/Linuxia ja vähän Ubuntua.

1206
Multimedia ja grafiikka / Re: Videoita eri formaatteihin
« : 30.09.05 - klo:10.35 »
No joo, ffmpeg2theora näyttää sellaiselta mistä puhuin. En ole kylläkään käyttänyt kun kerran on vaivaa nähnyt noiden omien skriptienkin kanssa ;)

1207
Multimedia ja grafiikka / Re: Videoita eri formaatteihin
« : 30.09.05 - klo:10.32 »
Minulla on paljon musavideoita ja kaikki tietenkin eri tyyppisiä on mpg, avi, wmv ja mov. Miten saisin nuo käännettyä esim ogg theora muotoon?

Moi. Itse tein skriptit jotka kääntää kaiken Ogg Theoraksi. Saatavilla täältä. Tuolta siis tarvitaan libtheore-bin (itse theora-kirjasto tulee Ubuntussa oletuksena), mahdollisesti alempaa MPlayer jos sinulla ei ole sitä muuten asennettuna, ja sitten vielä skriptit 2ogg.sh ja any2ogg.sh. Lopulta sitten tuo any2ogg.sh pystyy konvertoimaan vaikka koko hakemistollisen esim. avi-, mpg- tai mov-tiedostoja theoraksi (.ogg).

Itse käytän noita, mutta voi hyvin olla että sitten noiden tekemisieni on tullut jo esim. yksittäisiä ohjelmia jotka tekee tuon koko homman.

1208
Joo suosittelen myös Ubuntua. KDE kun on mielestäni myös vähän sekava, vaikkakin joillekin Windows-tehokäyttäjille ohjelmien ja asetuksien (liika)paljous toki on mieleenkin. Itsekin käytin KDE:tä 5 vuotta ennen kuin sekä a) valaistuin että b) Gnome kehittyi hienosti. Gnome on "siistimpi" eikä tule käyttäjän tielle. Lisäksi Kubuntu ei välttämättä ole paras mahdollinen esitys KDE:n käytöstä, koska varsinaiset Ubuntu-resurssit ovat sen Ubuntun/Gnome-integroinnin tekemisessä.

Molempien erilliset ohjelmat toimivat tietty myös toisessa, joten halutessaan voi helposti asentaa myös joitain KDE-ohjelmien parhaimpia paloja tavalliseen Ubuntuun.

1209
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Mistä Java?
« : 28.09.05 - klo:12.00 »
ihme vaan, ettei ubuntun mukana tule edes blackdown-javaa vaikka sen levittämisessä ei taida vastaavia rajoituksia olla.

En nyt ole asiantuntija, mutta Blackdown Java on suurinpiirtein sama asia kuin Sunin Javan uudelleenpaketointi ja sitä koskee varmaan myös Sunin asettamat rajoitukset useimmilta osin. Heillä on oikeus levittää sitä omissa tarkoituksissaan, mutta se ei tee siitä erityisesti vähemmän suljettua kuin Sunin virallinen Java.

Toivotaan että jossain Ubuntu 6.04:ssä tms. saataisiin taas parempi avoimen lähdekoodin Java-tuki (gcj/gij/gcjwebplugin).

1210
Kyllä Codeweaversin sivujen mukaan tuon sentään "hopean arvoisesti" eli melko hyvin pitäisi toimia. Sinulla on tuo CrossOver Office 4.2?

Voit katsoa, löytyykö jostain .crossover-tms. hakemistosta tai graafisista työkaluista tuota Windows-versiovaihtoehtoa, itse en ole Wineä hyvään aikaan käyttänyt enää mutta tuollainen kohta löytyi config-tiedostosta:

[Version]
; Windows version to imitate (win95,win98,winme,nt351,nt40,win2k,winxp,win20,win30,win31)
"Windows" = "win2k"

Tosin luulisi, että jos siinä Crossoverissa on ihan oma asennustoiminto, ja sillä laittaa OfficeXP:n asentumaan, niin että se myös toimisi kerralla. Ainakin nini tuolla sivuilla lukee.

1211
Ubuntun kehitysversio / Re: Rosetta
« : 24.09.05 - klo:18.46 »
Voisiko joku kertoa miten toi Launchpad.net/rosetta oikein toimii? Tein tonne tunnukset mutta toistaiseksi en ole koskenut mihinkään (en halua saada vielä omaa nimeäni minkään käännettävän jutun sivuun tj...), eli tuleeko siihen sitten semmonen Wikimedia-tyyppinen (Wikipedia/books/quotes/Wiktionary...) muokkausruutu vai mitä? en oikein löytänyt mitään demo-nappia mistään... Kiinnostaisi vain kokeilla Ubuntun tai jonkun kääntämistä ;)

Moi! Rosettassa on se pieni ongelma että siihen jatkuvasti tulee lisää ominaisuuksia ja about pysyvästi dokumentaatio ja yleinen opastus on mielestäni puutteellista :) Ennen kaikkea ärsyttää, että "miten homma oikeasti toimii"-dokumenttia ei ole, missä voitaisiin kertoa myös esim. vielä Rosettassa olevista puutteista verrattuna siihen mitä siitä on tarkoitus tulla.

Joka tapauksessa, suomentajille paras lähtökohta on tuo Ubuntun suomentajaryhmä, johon tulee liittyä jotta voi osallistua kääntämiseen. Suomentamista on Rosettassa ensisijaisesti tarkoitus tehdä nimenomaan webissä, eikä PO-tiedostoja käyttämällä. Parhaiten sillä kääntää juuri lähellä Ubuntun julkaisua esim. Ubuntuun liittyviä dokkareita ja jotain harvinaisempia ohjelmia. Esim. Gnomen kääntäminen kannattaa tehdä sitten ihan Gnomen suomentajaryhmän kautta, jotta käännökset oikeasti päättyvät käyttöön. Nämä tehdään tuolta löytyvien ohjeiden mukaan sitten CVS:stä fi.po-tiedoston ottamalla, kääntämällä ja lähettämällä ryhmänjohtajalle.

Yksi ongelma siis Rosettassa on se, että vielä kunnollista prosessia ei ole käännösten toimittamiseksi Ubuntusta takaisin varsinaisten ohjelmien kehittäjille - jos siis nyt käännät jonkun esim. Gnome-ohjelman Rosettassa, sinun pitää toistaiseksi myös ladata tuolta se PO-tiedosto ja lähettää erikseen Gnomen CVS:ään laitettavaksi. Tätä ei tietystikään kerrota missään... mutta kyllä se tuosta, Rosetta nyt jo sentään toimii jotenkin, ja eritoten sillä ehtii nyt parantamaan vielä Ubuntu 5.10:n käännösten kattavuutta.

1212
Ubuntu tietokoneissa / Re: Skypen asentaminen
« : 24.09.05 - klo:01.00 »
Olen ihmetellyt miksei asennuspaketissa eikä edes Synapticin kautta ole asennettavissa Skypeä. Ohjelmahan on varsin laajasti käytössä ja siitä on Skypen sivulla paketti Debianille (Ububtulle).

Koska Skype ei ole avoimen lähdekoodin ohjelma, ja mahdollisesti myös sen levittäminen on siinä määrin kiellettyä ettei sitä voida laittaa edes näiden suljettujen/ongelmallisten "multiverse"-ohjelmien listalle Synapticissa.

Lainaus
Latasin paketin kyllä Skypen sivulta, mutta siihen sitten loppui taidot.
Miten tämän saa asennettua?

Ainakin avaamalla Pääte-ohjelman, ja kirjoittamalla sudo dpkg -i paketin_nimi.deb. Sudo antaa hetkellisesti pääkäyttäjän oikeudet (jotta jotain voidaan asentaa järjestelmään), dpkg on pakettienhallintaohjelma ja -i sitten sanoo että sen jälkeen tuleva .deb-tiedosto olisi tarkoitus asentaa.

En tiedä olisiko oikea hiiren klikkaus ko. tiedoston kohdalla tuonut myös jonkun asenna-tyyppisen valinnan tarjolle... en ole tutustunut.

1213
Tuo HAKU - HAKU ruutu tosin näyttää hölmöltä. Timo jos viitsit,

index.template.php etsi:
Koodia: [Valitse]
<input type="submit" name="submit" value="', $txt[182], '" style="width: 8ex;" />
Korvaa:

Koodia: [Valitse]
<input type="submit" name="submit" value="Hae!" style="width: 8ex;" />
tai vastaavalla.

Muoks: lähetin vielä korjatun css tiedoston sinulle.
Toinen ajatus, eikös tommonen kannata ladata saitin juureen http://www.ubuntuforums.org/favicon.ico , sitten alkas olla ulkoasu pulkassa ;D

Jeps, nuo kolme asiaa korjattu. Myös varsinaisten webbisivujen favicon pitäisi olla tuo sama nyt moinmoinin 'm':n sijaan, mutta joko se 'm' tulee edelleen jostain välimuistista tai se alkuperäinen .ico-tiedosto oli tuossa htdocs:ssa vain hämäyksen vuoksi ja oikeasti se tulee jostain järjestelmän muusta hakemistosta.

1214
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Uusi oletusteema!
« : 23.09.05 - klo:11.24 »
Nyt on uusi oletusteema, joka tosiaan on täsmälleen saman näköinen ubuntuforumsien kanssa. Oman teeman voi valita Profiilin kautta, jos esim. se oletusteema tai Puzzle Light miellyttää enemmän.

Kiitokset owdylle teemasta, nyt näyttää Ubuntuun liittyviltä keskustelualueilta! Otin muutaman target=_blank:n pois (ihmisten tulee mielestäni osata käyttää sekä back-nappulaa että "avaa uudessa ikkunassa/tabissa"-toimintoa), mutta muuten on jokseenkin suoraan se paketti jonka owdy mulle lähetti.

1215
Minne olisi paras raportoida käännösvirheistä tai parannusehdotuksista lokalisointiin liittyen?
Tiedän kyllä, että osa-alueita on todella paljon mutta auttaisi jos näistä saisi jonkinlaisen listan.

Aika suuri osa Ubuntun ohjelmista liittyy Gnomeen, jota Gnomen suomentajaryhmä kääntää. Jos virheitä on enemmän, niin todennäköisemmin saa ongelmat korjattua kun ottaa käännösohjeiden avulla CVS:stä suomennoksen nykyversion, tekee muutokset ja lähettää diff:n saatetekstin kera ryhmänjohtajalle. Muutenkin pitäisi tarkistaa ensin että onko kehitysversiossa jo kyseinen käännosongelma korjattu, esim. cvs.gnome.org:n kautta.

OpenOffice.org-käännöksestä löytyy tietoa osoitteesta http://fi.openoffice.org/. OpenOffice 1.x-versioiden käännökset tosin eivät edusta nykytilaa, kun 2:ta on ahkerasti käännetty.

Lisäksi:
- Mozilla-tuoteperhe
- KDE

Olisin tietty voinut vain antaa osoitteen http://www.lokalisointi.org/ryhmat/, mutta kun nyt aloin jo kirjoittaa...

1216
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu 6.04
« : 19.09.05 - klo:16.28 »
tästä taas ollaan toiminnallisuuden kannalta eri mieltä. gstreamer kyllä varmasti kahittyy vielä ja tulee olemaan nykyistä parempi, mutta omalla pääkoneellani gstreamer on kyllä pyörittänyt moitteetta lähes kaikki videot mitä sille olen sille heittänyt (theorat, dvd:t, divx:t, xdiv:t, mpeg1/2/4, jne.) ja äänipuolella tietty sama juttu. ainoa jonka kanssa olen joutunut taistelemaan on ollut jotkut wmv/asf-pätkät.

ubuntun tilanteesta en kyllä tiedä mutta tuntuu, että ongelmat olisivat distrokohtaisia, eli enemmänkin kiinni kääntämisestä/paketoinnista/ties mistä. joka tapauksessa 'works for me' :)

Pitääpä tutkia. En siis ole Gstreamerillä pyöritellyt muita kuin theoroita, ja ainoastaan Totemin kautta, mutta sekä Ubuntu 5.04:lla että 5.10:n kehitysversiolla eri koneessa kaikki oggini pyörivät äänen osalta ok, mutta video ikään kuin "pysähtelee" aavistuksen koko ajan niin että esim. yksikään kamera-ajo ei ole ollenkaan sulavan näköinen. Totem-xinen kun laittaa tilalle niin huomaa ison eron. Olen kyllä epäillytkin että tämä ei varmaankaan ole täysin universaali ongelma kuitenkaan, koska Gstreameriä käytetään jo ties missä ja se toimii hyvin kevyemmilläkin koneilla (olen nähnyt mm. arm-prossulla täysin sulavasti pyöriviä videoita).

https://wiki.ubuntu.com/VideoPlaybackRoadmap - tuolla GStreamerin kohdalla lukee "bad av sync" (mutta "best long time").

1217
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu 6.04
« : 19.09.05 - klo:13.34 »
Juu niin voi olla, mut se on vielä beta 2:n. Tarkoitin, että jokohan se virallinen versio siihen mennessä jo tulisi, vaikkakin tuo OOo2:n onkin jo aivan käyttökelpoinen.

Kyllä se varmaan tulee, mutta toivottavaa olisi että 6.04:een mennessä OOo2 kääntyisi jo natiivisti x86_64:lle... ei tässä kyllä vielä ole edes amd64-konetta, mutta pian varmaan on. Tosin Abiword ja Gnumeric kyllä toimivat mun tarpeisiin varmaan ihan riittävästi ja ovat kevyempiä (ja Gnumeric muutenkin OOo Calcia parempi joissain asioissa).

Gstreamer 0.9 on varmastikin Ubuntu 6.04:n juttuja, mikä tarkoittaisi että se Gstreamer vihdoinkin toimisi niin kuin pitää... on vähän ikävää että edes open source -ystävälliset Ogg Theora -videot eivät pyöri sulavasti Gstreamer 0.8:lla. Tarvinnee 5.10:ssäkin asentaa totem-xine heti tilalle jotta saan oggini näkymään hyvin.

1218
Moi. Ajattelin vaan kysellä, että oletteko huomanneet ettei ubuntu-fi.org:iin pääsisi joinain aikoina? Onko pitkiäkin tällaisia aikoja?

Mulla on pari kertaa ollut niin ettei webserveri tunnu vastaavan. Mietin vaan onko ne jotain tilapäisiä, "itsestään" korjaantuvia ongelmia joihin olen törmännyt, vai onko näissä tapauksissa palvelin ollut jo pidempäänkin alhaalla siinä vaiheessa... mulla on mahdollisuus käynnistää tän palvelimen apache uudestaan, mikä korjaa kyllä ongelman mutta olisi mielenkiintoista kuulla mikäli ongelmia on enemmänkin. Voisi sitten jossain vaiheessa tarvittaessa ottaa palvelimen (varsinaiseen) ylläpitäjään yhteyttä.

1219
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Merkitse luetuiksi nappi
« : 05.09.05 - klo:12.23 »
Öh, laittoikos Myrtti nyt tuon kun ruksi on jo tuossa valinnassa? No, olkaa hyvä joka tapauksessa ;)

Muutin koodin fonttikoon x-small:sta small:ksi, onko ok?

1220
Niin se kysymys : Onko arv. väestä kukaan kuunaan käyttänyt a) Matlabia, b) Octavea Ubuntussa ? ... toimivuus, yhteensopivuus [Matlab], asentamisen tuska jne. kiinnostavat, ennenkuin alan varsinaisiin toimiin  8)

Matlabia en Ubuntussa ole käyttänyt, mutta Octavea aivan pikkaisen jossain hahmontunnistukseen liittyneessä harjoitustehtävässä. Tuntui toimivan hyvin, ja olin kyllä tyytyväinen siihen että Octaven kaltainen ohjelmisto on avoimen lähdekoodin kehityksessä. Ei vain nyt sitten ole ollut tarvetta laskennalle pitkään aikaan.

Asennuksen saitkin jo toimimaan, universestä tosiaan löytyy Octave oheispaketteineen suoraan. Multiverseä ei edes olisi tarvinnut lisätä. Kertauksena siis universessä on lisää avoimen lähdekoodin ohjelmia paketoituna, mutta kuitenkin niin että niitä ei virallisesti tueta Ubuntun puolesta (koska nitä on tuhansia...). Multiversessä on sitten vähemmän avoimia tai muuten ongelmallisia (patentit...) ohjelmia, joita ei tosiaan tueta jos ei esim. lähdekoodiaakan löydy.

Sivuja: 1 ... 59 60 [61] 62 63