Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timo Jyrinki

Sivuja: 1 ... 58 59 [60] 61 62 63
1181
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: #ubuntu-fi @ IRCnet
« : 10.01.06 - klo:21.39 »
Joo no #ubuntu-fi Freenodella on ikään kuin puoliksi virallisempi kanava kun se on samalla myös tän Ubuntu Finnish Local Community Teamin kanava (mainittu Ubuntun wikissä jne.). Ja #ubuntu.fi IRCnetissä (sekä !kubuntu.fi KDE-käyttäjille) on taas se "normaali" IRCnet-kanava kun IRCnetissä useimmat suomalaiset kuitenkin ovat oletuksena. Tietysti kannattaa olla kaikilla kanavilla ;)

1182
juu, jos ei kaipaa niitä uuden mallin mukanaan tuomia ominaisuuksia. tosin ainakaan minua ei kiinnosta pätkääkään katsella videoita joltai reilun tuuman ruudulta.

Joo no iAudion tapauksessa M3-, M5- ja X5-mallit muistuttavat toisiaan näyttöjä lukuunottamatta varsin paljon. Kaikki ilmeisesti samankokoisia fyysisesti, M3:ssa ei näyttöä (vain erillisessä kauko-ohjaimessa), M5:ssa harmaasävynäyttö itse laitteessa (eikä kai mukana oletuksena sitä johtosotkua vähän lisäävää kauko-ohjainta), ja X5:ssa värinäyttö. Ja tosiaan muuta iloa ei tuosta värinäytöstä ole kuin rupuiset videot (eikä tueta edes Ogg Theoraa:).

Mulla on siis tuo M3, ja olen tyytyväinen ollut lukuunottamatta sitä että käyttöliittymää joutuu hetken opettelemaan - se kuitenkin toimii ihan mukavasti pienen totuttelun jälkeen, mikä on tärkeintä. Ja M5:ssa näytön tarkkuus on vähän isompi mikä auttaa toiseen pieneen puutteeseen että turhan pieni osa hakemiston nimestä näkyy selatessa ruudulla. 12 gigatavun CD-kokoelmani (kopioituna Ogg Vorbis -muotoon korkealla laadulla) toimii kuitenkin moitteetta, mukaanlukien uusimmat nettiostokseni (FLACcina) bleep.com:sta.

1183
noh suurin huomio kiinnittyi kyllä heti siihen ettei linkkiä tälle foorumille ollut.

Eikös tuo ubuntu-fi.org:n etusivu riitä? Etusivultahan on aika selkeästi linkattu keskustelualueille. Vai onko tuo linkki lisätty jälkikäteen...

1184
Yleistä keskustelua / Laitealue
« : 21.12.05 - klo:11.40 »
Moi. Tein tuollaisen "laitealueen", ja kommentteja/apua kaivataan. Missä menee raja "Ubuntu Linuxin käytön" ja "Laitteiden käyttö/ongelmat" välillä? Ainakin jos on jokin tietyllä laitteella oleva ongelma, se menee laitealueelle. Mutta joskus pitäisi ensin tietää ongelman syy, ennen kuin tietää onko kyse laite/ajuriongelmasta vai siitä että laitetta käyttävien ohjelmien kanssa on ongelmia. Ja ajuriasiat yleensäkin kelpaavat melkein kummalle tahansa alueelle. Ehkä mitä erikoisempi laite sitä todennäköisemmin sen ajuripuolen pohdintakin kuuluu laitealueelle? Etenkään aloitteleva käyttäjä ei välttämättä tiedä, kummalle alueelle kirjoittaa, joten ei pidä olla turhan nyreä jos virheitä tapahtuu.

Jos on ehdotuksia esim. alueiden kuvauksen parantamiseen, niin kertokaa. Ja myöskin, jos (kun) näette viestejä jotka kuuluvat mielestänne toiselle alueelle, käyttäkää vaikkapa sitä "Ilmoita ylläpidolle"-nappia kertomaan niistä. Minä tai Myrtti sitten siirrämme niitä, mutta toivottavasti aika moni viestiketju on jo siirtynyt tuonne uudelle alueelle.

ps. jossain vaiheessa olisi varmaan ihan mukava jos olisi lisää ylläpitäjiäkin, aktiivikäyttäjien joukosta saadaan varmaan ihan hyvin kaikkien hyväksymiä ehdokkaita, jos vain ehdokkaat itse ovat kiinnostuneita ;)

1185
EXIF-aiheeseen liittyen, onko joku tehnyt esim. sellaista skriptiä jolla kaikki EFIX-tietojen "Orientation"-kentät yksinkertaisesti pyyhittäisiin? Huomasin tuossa näet, että nyt kun olen gThumb:lla kääntänyt digikuvani kaikki niin että ne ovat oikein päin, niin esim. KDE:n oletuskuvakatselimet heittääkin ne aivan väärin päin :) Ilmeisesti gThumb ei välitä tästä EXIF-orientaatiosta mitään, ja taas KDE-ohjelmat välittää kierrättäen kuvaa ilmeisesti niin kuten kamera on alunperin käskenyt.

En myöskään KDE:sta tällöin löytänyt vipua, jolla tuon saisi pois. Olen kyllä aiemminkin ollut sitä mieltä, että se orientaatiotagi ei oikein toimi, parempi vain käännellä fyysisesti kun kerran jpg-dataa voi häviöttömästi kääntää 90 asteen kulmissa.

1186
Yleistä keskustelua / Re: HOWTO-aluuen nimi ja kuvaus
« : 14.11.05 - klo:10.34 »
Tulipahan ihan pöljä ajatus siitä että ehkä ihan puhtaasti softalle (ei siis mitenkään Ubuntuun/Kubuntuun/Xubuntuun liittyvä) tarkoitettu alue ei välttämättä olisi pahitteeksi. Sinne voisi näitä "random-ohjelma tuottaa ongelmia, jotka eivät liity ikkunointijärjestelmään" -juttuja laittaa. Tosin minulla hajoaa juuri nyt pää kun yritän miettiä mitä näillä tälläkin alueella oleville avunpyynnöille tekisi.

Joku toimiva muutos olisi ihan hyvä. Edellyttäisi kyllä melkoista läpikäymistä, jos tuolta isoimmalta alueelta vaikka yrittäisi siirtää relevantteja aiheita uudelle alueelle. Mutta tiedä sitten mikä olisi samanaikaisesti selkeätä ja toimivaa (tasaisemmin viestejä jakavaa). Englanninkielisillä foorumeilla on erikseen keskustelualue asennusasioista sekä laitetukialue.

1187
Ei sinänsä väärällä, tämän olisi voinut laittaa jatkoksi threadiin jossa neuvotaan kuinka Soikko asennetaan. Lukitaanpa.

Harjottelinpa tuota yhdistämistoimintoa.

1188
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Forum serverin kello
« : 04.11.05 - klo:19.12 »
... on vielä kesäajassa  :)

Kiitoksia, korjattu...

1189
Yleistä keskustelua / Re: Menijöitä OpenMindiin?
« : 03.11.05 - klo:12.50 »
Olisin menossa riemusta kiljuen, jos olisi rahaa. Ko. tapahtumahan kuuluu osana suurempaan kokonaisuuteen, jonka osallistumismaksu on iltatöitteni kahden viikon palkan kokoinen.

Onpas vähän sekavaa. Tuollahan lukee "OpenMind 2005 is free of charge and is organised by COSS and Neogames as the second day of the ITI'05 conference with support from Tekes, Fenix and Culminatum.". Sitten siellä rekisteröitymissivulla sanotaan suomeksi että maksu N euroa, mutta englanniksi että perjantai on "sponsoroitu". Hm.

1190
Kuinkahan saadaan muutettua Windows-ympäristön ääkköset UTF-8:n ääkkösiksi.

Löytyykö valmista ohjelmaa, joka muutaisi ääkköset, vai pitääkö sen yrittää vääntää C:llä.

Esim.
Koodia: [Valitse]
iconv -f ISO8859-1 -t UTF-8 input.txt -o output.txt (tai -f WINDOWS-1252 vai mikä se yksi paljon käytetty onkaan joka ei ole edes ISO8859-1(5)-standardien mukainen). Suosittelen varovaisuutta, eli ennen kun alat tekemään skriptiä joka käsittelee kaiken niin teet varmuuskopiot tiedostoista yms. Itse ainakin olen onnistunut väärillä optioilla / tiedostoilla tekemään pientä tuhoa :)

No, on sitten työkalu myös ihan tätä tarkoitusta varten, eli valmiiksi ohjelmavarastoista löytyvä paketti utf8-migration-tool - jos joku on tuota käyttänyt (itse siirryin UTF-8:iin ja lopullisesti pois Windowsista jo pari vuotta sitten) niin kertokoon siitä enemmän.

1191
Kertokaas muuten, miksi se on aina 4.10 ja sitten 5.04, sitten 5.10, sitten 6.04... mikä logiikka tommosessakin numeroinnissa on?

Lokakuu 2004, huhtikuu 2005, lokakuu 2005, huhtikuu 2006....

1192
Sen verran katselin, ettei tämä taida olla kovinkaan vanha foorumi, sillä vanhimmat viestit, jotka osuivat olivat n. puolen vuoden vanhoja.
Jos foorumin ikä on alle vuoden, sitten tämä on todella nopeasti kehittynyt varsin pirteäksi keskusteluympäristöksi.    :o ???

Muistaakseni avasin nämä keskustelualueet 27.5.2005. Eli tosiaan on nopeasti kehittynyt, oli mukavaa huomata että kysyntää on. Olin alunperin kiinnostunut vain Ubuntun parin ohjelman kääntämisestä, mutta alkoi kiinnostaa näiden kotisivujenkin tekeminen kun huomasin että Canonical tulee aika paljon vastaan tarjoten domainin, serverin ja ohjelmistot tällaisen "Local Community"-sivuston luomiseen. Alun jälkeen ei ole tarvinnut kovin paljon aikaa edes käyttää ylläpitoon tai muuhun, koska täällä keskustelu on ollut sekä vilkasta että asiallista koko ajan :)

1193
Vi har nu huvudsida på svenska! Tack till hapo för översättning. Jag redan gjorde några förändringar, hoppas det är ännu bra.

Välkomna!

1194
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kieli vaihtu
« : 15.10.05 - klo:12.41 »
Kieli vaihtu puoliks englanniks miten saan suomen kielen takaisin?

Jos siis päivitit Ubuntu 5.10:een, niin tuosta pitäisi olla pikku ilmoituskin oikeassa yläreunassa. Eli kielipaketit on uudelleenorganisoitu. Helpoiten saat suomennokset takaisin menemällä System (Järjestelmä) / Hallinta / Language Selector ja vastaamalla kyllä siihen kysymykseen että haetaanko puuttuvat kielipaketit.

1195
Ei minun tarvi tarkastaa, löytyykö kamerani sieltä, sillä tiedän, että sinä olet sen jo tehnyt. Kaikesta huolimatta Digikam ilmoittaa kamerani nimellä USB PTP Class Camera, eikä Canon A520, joka se on. Ei siis mikään kovin hääppöinen tunnistus ajurilta.

Taisteluhenkeä kommentoimatta, tuo mainitsemasi tunnistus on juuri oikea tunnistus. Modernit kamerat voivat toimia joko omassa moodissaan tai PTP-standardin (Picture Transfer Protocol) mukaisessa tilassa. PTP:tä tukevat kamerat siis toimivat kaikki Linuxissa suoraan tämän mainitun gphoto-kirjaston avulla (mitä tahansa ohjelmaa käyttääkin), jos kamera on asetettu PTP-tilaan. Sinänsä siis enää nykyään ei tarvitse tarkistaa onko juuri oma kamera tuettu, jos kamera tukee tuota standardia. En tiedä pystyykö PTP:n avulla selvittämään myös kameran nimen/mallin.

Tosiaan gthumb:llakin kuvien tuonti onnistuu (Tiedosto / Tuo kuvia...), mutta jos kerran on jo digikamin asentanut niin voi sitäkin tietty käyttää. Ja kukaanhan ei ole tosiaan KDE:tä dissannut, se ohjelmien ulkonäkökysymys on vielä vain pieni ongelma näiden eri työpöytäympäristöjen ohjelmia käytettäessä. Windowsissahan toki käyttäjälle tarjotaan muutenkin kaikenlaista sillisalaattityyliä eri ohjelmissa, joten ei välttämättä vaikuta vanhalle Windows-käyttäjälle niin oudolta.

1196
Yleistä keskustelua / Re: Avoimet tiedostotyypit
« : 13.10.05 - klo:19.55 »
Tälläisia ovat ainakin: rar, zip

Vähän vaihtelee mitä tarkoitetaan suljetulla/avoimella tiedostomuodolla. Esim. zip on ihan avoin tiedostomuoto, ja sille on myös avoimen lähdekoodin ohjelmat. Rar:n speksit tiedetään, mutta ne on "suljettu" eli niitä ei saa(ne) käyttää avoimen lähdekoodin rar-ohjelmien tekmemiseen. En tiedä kuinka hyviä ohjelmia Windowsiin tosiaan löytyy tar.gz/tar.bz2-tiedostojen käsittelyyn, mutta eiköhän niitä nykyään jo ole. 7-Zip -nimisestä ohjelmasta olen kuullut, mutten kyllä ole käyttänyt.

Sitten videoformaateista esim. Quicktimea (mov) voidaan purkaa avoimen lähdekoodin ohjelmilla vaikkei sille olekaan speksejä (se on ns. reverse-engineerattu), mutta tiedostomuoto on kuitenkin suljettu ja patenttiongelmien takia tätä lähdekoodia ei voi vapaasti levittää. Microsoftin Office-tiedostomuodot ovat myös suljettuja, mutta toistaiseksi Microsoft ei ole yrittänyt väittää etteikö niitä saisi avata esim. OpenOffice.org:lla, johon on samaten "yritys-ja-erehdys"-menetelmällä saatu tämä tuki ilman speksejä.

Jannehan kertoikin jo noita avoimia tiedostomuotoja. Avoimuuden kriteereitä ovat siis se, että siitä voidaan / on tehty avoimen lähdekoodin implementointeja, sen käyttöä ei estetä patentein tai rajoittavin lisenssein, ja sen tiedostomuodon tarkka muoto on määritelty dokumenteissa jotka on myös vapaasti ihmisten luettavissa. Näiden kriteerien takia jotkut voivat näyttää avoimilta tiedostomuodoilta vaikkeivät sitä oikeasti olekaan.

1197
Hei,

Jos olet kiinnostunut avoimen lähdekoodin ohjelmien käännöstyöstä, voit tutustua aiheeseen seuraavilla sivuilla:

* Kääntäminen (ubuntu-fi.org)

* Ubuntun suomentajaryhmä (launchpad.net)

Käännöstyötä ja muutakin "kotoistamista" tehdään siis monessa eri projektissa, joista jokaisella saattaa olla hieman eri työskentelytavat. Kääntäminen-sivun linkkien avulla löydät kuitenkin aika kattavasti jo tietoa eri projekteista, ja lisää tietoa saat kysymällä tällä keskustelualueella tai sivulla mainituilla IRC-kanavilla.

Lisäys: Suomentajaryhmään liittymiseksi on nykyään myös joitain vaatimuksia/toivomuksia, ks. ryhmän kotisivut.
Lisäys2: ubuntu-l10n-fin@lists.ubuntu.com-sähköpostilista on  olemassa käännöksistä keskustelua varten

Pikaopas suomentajaryhmään liittymiseksi:

1. Rekisteröidy Launchpadiin (https://launchpad.net/)
 
2. Mene suomentajaryhmän kotisivulle (https://launchpad.net/~ubuntu-l10n-fi)

3. Lue ohjeet ja kerro Launchpad-kotisivullasi hieman kielitaidostasi ja  mahdollisesta lokalisointikokemuksestasi
 
4. Napsauta suomentajaryhmän sivun oikeasta laidasta "Join the team”.

Huomaa, että suurin osa ”Ubuntun” käännöksistä tehdään muualla kuin Ubuntussa, kuten esimerkiksi Debianissa ja Gnome/KDE-projekteissa. Tästä lisää Kääntäminen-sivulta.

Suomentajaryhmän postituslistalla on yleensä ajankohtaisin tieto käännöstilanteesta: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-l10n-fin (yleensä kirjoittamiani viestejä).

1198
Ubuntu tietokoneissa / Re: Breezy Badger ilmestynyt
« : 13.10.05 - klo:10.35 »
Etusivumme on nyt myös päivitetty Breezy-aikaan.

1199
Vaatiiko ogg:n "purkaminen" enempi tehoja, kuin mp3:n?

Jonkin verran, ehkä 30%. Riippuu myös laitteesta, esim. tarvittavat laskuoperaatiot jos ovat erilaisia niin eri prosessoreilla tämä näennäinen tehontarpeen kasvu voi vaihdella.

Lainaus
Olenkin tuohon FLACiin tutustunut ja ajatellut rupeavani hommaamaan kaikki parhaat musiikit FLAC-muodossa.
Tuo on kuitenkin paras tapa arkistoida musiikkia. Voihan siitä sitten konvertoida mihin muotoon milloinkin tarvitsee.

Näinhän se on. Itse tyydyin Ogg Vorbis quality 7:aan suurimmalla osalla CD:istäni, lähinnä koska ei ollut 50 gigaa silloin tilaa (omistan jotain 150 CD:tä).

Lainaus
Viititkö laittaa niiden musiikki kauppojen URLeja jotka noita FLAC-kappaleita myövät. Jos vaikka sattuis löytymään jotain musiikkia mistä minäkin pidän.

En ole vielä kauheasti tutustunut. Paljonhan niitä ei varmasti vielä ole, levy-yhtiöt ovat omia ahdistuneita laitoksiaan ja esittäjät eivät ole niin teknisesti valveutuneita että vaatisivat itse FLAC/Ogg Vorbis -tukea. Olen tavannut vielä ostaa kopiosuojattomia CD-levyjä, mutta nyt tämän uuden tekijänoikeuslain myötä on kyllä kiinnostusta laittaa kokonaan rahan käyttö nollille noiden levy-yhtiöiden/ÄKT:n jäsen- ja kattojärjestöjen suuntaan, vaikka sitten joutuisi välttämään joitain artistejakin. Bleep on ainakin yksi, löytyy mm. kaikki Autechren levyt myös FLAC-muodossa MP3:n lisäksi (hieman käyttöliittymässä olisi parannettavaa, löydän useimmat FLAC-albumit vain Autechren search-kenttään kirjoittamalla, en Autechren omalta artistisivulta jossa on vain "featured"-levyt (yksi FLAC-albumi).

1200
Joo no tuo vaikuttaa ihan hyvältä. Mun olis aiheellista varmaan vaihtaa myös nimimerkin käyttöön täällä kun tuota sukunimeä sen verran usein kirjoitetaan vähän pieleen :)

(pientä oikolukua ja muuttelua tosin teen)

Sivuja: 1 ... 58 59 [60] 61 62 63