Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Timo Jyrinki

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Wiki: Tietojen palauttaminen tyhjennetyltä kiintolevyltä

Eli aloitin tuollaisen sivun saatuani tietää kyseisestä PhotoRec-ohjelmasta. Ohjeesta voisi tehdä joskus jopa valmiin ja kuvitetun, minkä takia tämä viestiketju.

Linkkasin ohjeen myös UKK-sivulle.

42
#ubuntu-fi-devel:llä tuossa puuhattiin Launchpadin ubuntu-fi-tunnuksenkin alle oma ohjelmalähde, jonne olisi tarkoitus laittaa hieman testatumpia paketteja, jotka eivät ole vielä virallisesti Ubuntussa mutta joille saattaisi olla kysyntää. Nyt voisikin pyytää testailemaan, jotta voisi harkita ohjeistaako kiinnostuneille ihmisille jatkossa seuraavien pakettien asennuksen:

Hardy / mozvoikko 0.0svn20080413-0ubuntu2: Eli Firefoxiin suomen kielen oikolukutuki Voikon avulla.
Hardy / libgtkspell0 2.0.13: Voikko-oikoluku ainakin ohjelmiin tomboy, inkscape ja pidgin.

Molemmat löytyy: https://launchpad.net/~ubuntu-fi/+archive , paketit i386 ja amd64 asentuvat helposti suoraan gdebillä selaimesta napsauttamalla.

Erityisesti kiinnostaisi, toimiiko jollain Pidginissä tuo oikoluku. Itselläni ei mitään oikolukuun viittaavaa tunnu Pidginissä toimivan. En kyllä tiedä olenko jotenkin kytkenyt sen kokonaan pois jossain vaiheessa jotain erikoista kautta jos olen kyllästynyt aiempaan huonosti toimivaan oikolukuun. Tomboyssa kuitenkin toimi ok, eli tuo uusi gtkspell kyllä toimii sinänsä.

Heikin paketoimaa Mozvoikkoa ei ole virallisesti vielä missään, koska Debianissa ei ole Firefox (Iceweasel) 3:ta vielä. Gtkspell:n uusi versio on Debianissa, ja tuo on siis täsmälleen sama ja tulee Intrepidiin automaattisesti.

Lisäksi jos kiinnostusta on, voin laittaa tarjolle myös gnome-spell:n uuden version jolla suomen oikoluku Voikon avulla alkaa toimia Evolutionissa. Ajattelin kuitenkin odotella, että sen saisi ensin virallisesti Debianiin.

Linkki Ubuntu Suomen PPA:han ynnä muihin paikkoihin myös sivulla http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_kehittaminen

43
Lyhyt katsaus ohjelmiin, joita muun muassa tämä alue käsittelee musiikin ja videon toisto-ohjelmien lisäksi. Kaikki ohjelmat asennettavissa Sovellusvalikoimasta.

Useimmat ovat integroituna ja asennettuna valmiiksi Ubuntu Studio -jakeluun, mutta ohjelmat voi asentaa myös erikseen kaikkiin Ubuntu-jakeluihin.

Graafinen suunnittelu:
  • darktable: Valokuvien käsittely.
  • GIMP: Valokuvien ja muiden (bittikartta)kuvien käsittelyn monitaituri
  • Inkscape: Esitteet, julisteet ym. hoituvat tällä erittäin laadukkailla ja kilpailukykyisellä vektorikuvitusohjelmalla
  • Krita: GIMPin jälkeen suosituin kuvaeditori, joka tukee mm. CMYK- ja L*a*b-värimalleja sekä 16-bittisiä värikanavia
  • Scribus: Sivuntaitto, vastaavia ohjelmia suljetuissa ohjelmissa ovat mm. Adobe InDesign. Linkki suomenkieliseen Scribus-oppaaseen tällä sivulla.

Äänenkäsittely ja musiikin luominen
  • Ardour: Digitaalinen äänityöasema
  • Audacity: Äänieditori
  • Rosegarden: Nuotinnusohjelma.

Videoiden muokkaus
  • Kdenlinve
  • Kino: Monipuolinen etenkin digivideokameroita hyvin tukeva videoeditori
  • Openshot
  • PiTiVi: Hyvin yksinkertainen videoeditori perusasioihin kuten videopätkien yhdistämiseen ym.
Lisäksi pari ohjelmaa jotka voivat kiinnostaa vaikkei niitä ole paketoituna Ubuntussa:
  • Cinelerra: Raskaan sarjan videoeditori, ei heikkohermoisille; asennusohjeet
  • CinePaint (aiemmalta niimeltään Film Gimp): Mm. Harry Potter -elokuvien teossa käytetty elokuvien kuvaformaatteja tukeva kuvankäsittelyohjelma; kotisivu

3D-mallinnus ja -animaatiot

44
Moi. Täällä Prahassa tuli mieleen, että yksi tapa aktivoida ihmisiä oikeasti kehittämään itse Ubuntua voisi olla, että myös suomeksi olisi kehityskanava olemassa. Loin siis uuden IRC-kanavan:

#ubuntu-fi-devel (Freenode)

Sinne voisivat tulla myös ne suomalaiset, jotka jo kehittävät Ubuntua mutta eivät ole suomenkielisillä "yhteisökanavilla" kuten #ubuntu-fi ja #ubuntu-fi-tiimit. Jälkimmäisellekin kehityskeskustelu sopisi, mutta toisaalta siellä on myös kaikki tapahtumia, blogia, dokumentaatiota ym. koskevat asiat eikä itse Ubuntun kehittäminen.

Kanavalla voidaan esim. tehdä huomoita näillä foorumeilla löydetyistä bugeista, katsoa onko niistä jo bugi raportoitu, tehdä korjattuja pakettiversioita, neuvoa personal package archiven käytöstä muita jne. Eräänlainen helpommin lähestyttävä IRC-kanava Ubuntun (teknistä) kehitystä ajatellen.

45
Ks. ubuntu-fi-sähköpostilistan viestistä lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan. Tiedotus pitäisi etenkin jonkun miettiä sekä lisäksi tietty vielä joitain käytännön asioita.

46
Riston kanssa tuli ideoitua eilen että tehtävälista olisi hyvä asia. Tein nyt sellaisen wikiin:

http://wiki.ubuntu-fi.org/TODO

Katso myös koko sivuston (etusivu, wiki, foorumit, blogi) tekninen rakenne Canonicalin palvelimilla, mihin meillä on pääsy ja mihin ei, sivulla http://wiki.ubuntu-fi.org/WWW. Foorumeiden moderaattoreiksi ja samalla yleisemmän Ubuntu Suomen ”tukitiimin” jäseniksi haluavat voivat katsoa tätä foorumiketjua. Kaikki loput tiedot sivulla http://wiki.ubuntu-fi.org/Toiminta.

Lähinnä seuraavia Ubuntu-julkaisuja ajatellen, mutta vaikka paljon olen tehnytkin 8.04:n suhteen tässä nyt kaikenlaista niin muutamia asioita en. Jos haluat auttaa, niin tee 8.04:n kohdalta vielä jäljellä olevia pikku tehtäviä ja merkkaa tehdyksi.

Päivitys: 8.04.1-versiot julkaistu, eri puolilla sivustoa voi olla vanhentuneita tietoja - korjaathan nähdessäsi! Kaikki sivut ovat oletusarvoisesti muokattavissa, jos sinulla on wiki-tunnukset.

edit/rhk: Laajempi tehtävä/idealista luotu tässä ketjussa olevista viesteistä: http://wiki.ubuntu-fi.org/Toimintaideoita - saa muokata, jalostaa, ottaa ideat käyttöön ja kehittää keskustelua forumilla ja oikeaa toimintaa niiden pohjalta!
edit/Timo: linkki päivitetty ja lisää tietoa

47
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu 8.04 LTS mediassa
« : 22.04.08 - klo:20.13 »
Perustetaanpa tällainenkin ketju. Lehdistötiedotteet on julkaistu etusivulla ja niitä on jaeltu ympäriinsä sekä IT-alan lehtiin että yleisempin lehtiin. Emo-Ubuntun tapaan lehdistötiedotteiden julkaisu näin pari päivää ennakkoon jo, vaikka ladattavissa uusi Ubuntu onkin vasta torstaina. Lehdetkin voivat sitten valmistella mahdollisia artikkeleitaan rauhassa.

Lehdistötiedotteet käänsin siis minä, osana Ubuntun markkinointitiimin julkaisukampanjaa. Tänään sitä sitten häthätää tarkisteltiin (+ IRC) kun huomattiin että se kansainvälinen markkinointitiimi ei oikein onnistunut tiedotuksessaan ja englanninkieliset tiedotteet olivatkin jo ilmestyneet ubuntu.com:iin...

Keräillään vaikka tähän ketjuun jos alkaa jossain Ubuntu-uutisia näkyä, viimeistään torstaina.

48
Bannerin "päiviä uuteen Ubuntuun" voisi laittaa etusivulle:
http://ubuntu-fi.org/test.html

...mutta tuo http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_8.04_uudet_ominaisuudet -sivu pitäisi saada ensin jonkinlaiseen kuntoon. Joten toivomusta olisi että joku jaksaisi kirjoittaa ja korjata tekstiä lisää esim. https://wiki.ubuntu.com/HardyHeron/Beta -sivun pohjalta ja lisätä sivulle myös kuvakaappauksia kuten tuolla englanninkieliselläkin sivulla.

49
Laitetaanpa postituslistan lisäksi tännekin, jos Edubuntu-materiaalia tarvitsevia löytyisi keskustelualueiden kauttakin.

Tuotin vastikään Ubuntun suomentajaryhmän kääntämästä Tietoa kouluille -esitteestä (School Advocacy) PDF-version. Lisäsin linkin Edubuntu-wiki-sivulle, suora osoite on:

http://www.ubuntu-fi.org/edubuntu/edubuntu_tietoa_kouluille.pdf

Esite on luonnollisesti vapaasti käytettävissä, edelleenjaettavissa, muokattavissa jne. (CC-BY-SA 2.5).

50
Huomasin, ettei täällä keskustelualueilla ole aiheesta mainittu. "Free Thursday" -niminen tapaaminen järjestetään joka kuukauden toinen torstai Helsingissä. Tapahtumassa ei ole mitään varsinaista ohjelmaa yleisen juttelun ja mahdollisten vapaiden vekottimien (Neo1973, OLPC) ihmettelyn lisäksi... ilmoitusviesti huomisesta tapahtumasta: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-fi/2008-March/000418.html

Free Thursday on myös löyhästi osa / liitetty osaksi perustamaani Vapaa Suomi -sivustoa joka yhdistää nimenomaan ohjelmistojen ja sisältöjen (kuten Wikipedia) vapausaspektista kiinnostuneita ihmisiä. Sellainen kun puuttui, vaikka Linux-sivustoja ym. on Suomessa vaikka kuinka.

51
Ubuntu 8.04:n suomennoksien parantamisesta kiinnostuneille suosittelisin ensin luettavaksi vastikään postituslistallemme laittamaani viestiä Gnome 2.22:n käännöksistä:

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-fin/2008-February/000043.html

Gnome 2.22 julkaistaan 12.3.2008, ja siihen mennessä paras tapa parantaa seuraavan Ubuntun käännöksiä, Gnomen osalta, olisi kääntää joitain Gnomen ohjelmien ohjeista ja lähettää käännös (PO-tekstitiedosto) Gnomen suomentajaryhmän ryhmänjohtajalle (tai minullekin voi). Käyttöliittymien käännökset ovat nyt melko hyvällä tasolla.

Huomenna 28.2.2008 alkaa Ubuntu 8.04:n "UI Freeze", joka muiden asioiden lisäksi tarkoittaa, että Ubuntun ohjelmien käyttöliittymien tekstien pitäisi olla lopullisissa muodoissaan. 8.04:n käännöksien parantamisesta Ubuntun omalla Rosetta-työkalulla lisää Ubuntun suomentajaryhmän kotisivulla:

https://launchpad.net/~ubuntu-l10n-fi

Uudet kielipaketit tulevat n. kaksi kertaa viikossa, ja ne ovat tällä hetkellä noin puoli viikkoa vanhoja ilmestyessään.

Joitain tiedossani olevia ongelmallisia kohtia Ubuntu 8.04:ssa ovat vielä:
- ubufox, eli osittain Firefoxin / Firefoxien lisäosien asennuksen käännökset (ja kotisivu), olen toimittanut käännöksen bugissa 139380, mutta se ei ole vielä "perillä"
- Firefoxissa yleisesti myös Firefox 3:n valikkokuvakkeen käännökset puuttuvat, mistä olen tehnyt bugin 192333
- jockey, eli uusi rajoitettujen ajureiden hallinta - ei näy Rosettassa
- umenu, eli uusi Ubuntun työpöytä-CD:n "Windows-osio" - ei vielä käännettävissä, on itselläni kirjainmerkkinä että käännän sitten kun voi kääntää
- wubi, umenu:sta käynnistettävä vaihtoehtoinen tapa tavalliselle asennukselle (asentaa Ubuntun tiedostoon Windowsin puolella, ilman osiointia) - olen toimittanut jo osittaisen käännöksen mutta ei ole vielä sisällytetty
- brasero, olen päivittänyt parannetun suomennoksen Gnomen SVN:ään mutta se ei vielä ole tullut Ubuntuun (mm. valikkokuvakkeen käännös puuttuu)

Jos huomaat lisää varsinaisia "internationalization" (i18n) -bugeja, eli jotain ei ole sekä käännetty eikä myöskään voi kääntää (sen enempää Rosettassa main-ohjelmien osalta tai itse kehitysprojektissa universe-ohjelmien osalta), kannattaa vain seurata esimerkkiäni ja tehdä aiheesta bugiraportti.

Joitain erityismaininnan arvoisia kääntämättömiä, mutta käännettävissä olevia paketteja:
- "handbook", eli Edubuntun käsikirja. ks. ubuntu-l10n-fin postituslista (Aleksi Ikäheimo on kääntänyt jo paljon, mutta auttaakin saa)
- myös Kubuntun ja Xubuntun ohjeissa riittää vielä tekemistä (Rosettan suomi-käännösten sivuilla 1 ja 2, suomentajaryhmän sivulta linkkin 8.04:n käännöksiin) - Ubuntun ohjeet melko hyvällä mallilla, kiitos hienon työn mitä teimme Ubuntu 7.10:tä varten
- Transmission eli uusi BitTorrent-ohjelma. Ei suomennosta, eikä käännettävissä Rosettassa mutta suomennoksen saisi lähettää kehitysprojektille suoraan jos joku jaksaa tehdä... melko tärkeää olisi saada tällainen oletuksena asentuva ohjelma käännetyksi
- compizconfig-settings-manager eli Compizin edistyneemmät asetukset. Käännös on sekä vain osittainen että välillä huonoa suomea. Paketti on universe-ohjelmalähteessä joten sitä ei Rosettaan tule, käännöksen parannettu versio pitäisi toimittaa itse kehitysprojektille (etsii ensin sieltä nykyisen PO-tiedoston, parantaa ja etsii minne se kuuluu lähettää - postituslista tai bugisivusto).

52
Sain tuossa vahvistuksen Delliltä että he myyvät Latitude-, Vostro- ja Precision-tietokoneita ilman käyttöjärjestelmää myös yksityisille henkilöille. Aiempi tieto oli vain että yritykset saavat niitä ostaa. Päivitin tiedon Tietokoneet ja laitteet -wiki-sivulle.

Dell:hän ei Suomessa kovin vahvasti kuluttajamarkkinoilla ole, mutta on hieno tieto että heiltä saa ilman pakotettua Windows-lisenssiä tietokoneita ostettua. Ubuntu-tietokoneita odotellessa luonnollisesti, heillä ei ollut vielä asiaan kommentoitavaa :)

53
Varmistuneista tapahtumista tiedottaminen:


Tässä hieman lisätietoa siitä mitä tapahtumia tai yhteistilauksia järjestettäessä on hyvä muistaa:

  • Tällä keskustelualueella ideoidaan tulevia tapahtumia tai esim. suurempia materiaalitilauksia. Jos olet kiinnostunut niistä, osallistu/aloita keskustelu ja ala toimia!
  • Jos otat hoitaaksesi jonkin tapahtuman, muista tiedottaa siitä. Voit pyytää myös seudultasi muita auttamaan tällä keskustelualueella.
  • Nykyään aika ylläpitämättä, mutta voit lisätä itsesi wikin Paikallistoiminta-sivulle ja/tai Suomen laajuinen toiminta -sivulta löytyvien tiimien kohdalle kiinnostuksesi mukaan, jotta muut tietävät mahdollisesta kiinnostuksestasi osallistua.
  • Tämän keskustelualueen lisäksi muita kommunikointivälineitä ovat Postituslistat ja IRC ja Facebook - ihmiset käyttävät niitä välineitä joista pitävät.
  • Toiminta-wiki-sivulla on tietoa mm. Ubuntun levittämisestä kirjastoihin sekä Ubuntu-julisteista joita on nyt tilattavissa.
  • Kaikki toiminta on täysin vapaaehtoistoimintaa, joten usein eniten tarvetta on ihmiselle joka hieman organisoi ja jolla on hivenen enemmän aikaa käytettävissään jotta langat pysyvät käsissä. Ei siis ole automaattisesti tahoa, joka "hoitaa Ubuntu-tapahtumat", vaan ne hoidetaan yhdessä sen mukaan miten missäkin päin Suomea on kiinnostuneita ihmisiä

Toivottavasti näistä on apua!

54
Jos olet opiskelija ja palkatut kesätyöt vapaiden ohjelmistojen parissa kiinnostavat, kannattaa lukaista tiedot tämän vuoden Kesäkoodista:

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-fi/2008-January/000291.html

Onnea hakemuksillenne :)

55
Aloitetaanpa nyt aiheella joka kaipaisi tekijää jossain vaiheessa. Itselläni ei ole (ehkä) ylimääräistä aikaa vähään aikaan uusien ohjelmien paketointiin, ja toisaalta Firefox/Thunderbird-laajennokset ovat aika tuntematon asia minulle.

Ubuntussahan on 7.04-julkaisusta lähtien ollut integroituna Voikko-ohjelmisto sekä tuki sille ispell- ja libenchant-kirjastoja käyttävissä ohjelmissa (mm. Gedit, Abiword, KDE kokonaisuudessaan) sekä suora tuki vielä OpenOffice.org:lle. Tuki puuttuu, muutamien muiden ohjelmien lisäksi etenkin Firefox/Thunderbird-ohjelmista.

Firefoxille ja Thunderbirdille on nyt olemassa "mozvoikko", joka olisi mukava saada integroiduksi osaksi Ubuntua jossain vaiheessa. Se toimii kunnolla vasta Firefox 3:n kanssa, joten integrointi kannattaa tähdätä suoraan siihen.

Eli mitä tarvitaan on (lopulta) laadukas Debian-paketointi, jotta se voidaan ottaa osaksi Debianin ja Ubuntun pakettivarastoja. Paras ensitiedon lähde on Debianin uuden kehittäjän opas, jossa opastetaan yksinkertaisen ohjelman deb-paketointiin. Lisää linkkejä mm. viime vuoden blogiartikkelissani. Firefox/Thunderbird-laajennosten paketoimisessa on omat kommervenkkinsä, sillä Ubuntua varten mozvoikosta pitää luonnollisesti poistaa sisäänrakennetut versiot Voikosta jne., ja käyttää Ubuntun mukana tulevia Voikko-kirjastoja sekä Firefox-kehityskirjastoja.

Eli jos on innostusta, opiskelun halua ja teknisiä taitoja, niin kenttä on vapaa. Voikon keskustelulistalla on ollut jonkin verran jo keskustelua mozvoikosta, arkistoista kannattaa ne lukea.

Voikon postituslistan lisäksi tässä ketjussa voidaan puida asiaa ja selvittää ongelmia, kun niitä tulee, vähän riippuen siitä missä ongelmat ovat :)

Itse olen siis paketoinut Debianiin/Ubuntuun nykyiset Voikko-paketit sekä järjestänyt niin että ne asentuvat osana molempien suomen kielen tukea automaattisesti (Ubuntussa language-support-fi -metapaketti).

56
Ubuntun kehitysversio / ALUEEN KUVAUS JA LISÄTIETOA
« : 14.01.08 - klo:14.12 »
Tämä alue on varattu teknisemmälle keskustelulle tulevista Ubuntu-versioista ja niihin liittyvistä ohjelmista.

Tavallisesti keskustelua käydään englanniksi mm. seuraavissa paikoissa:

Joskus voi olla mukava keskustella Ubuntun kehittämisestä pienemmissäkin piireissä, ja esimerkiksi suomeksi.:

Ja sitten täytyy vielä muistaa Debian GNU/Linux, johon tehdyt parannukset ovat myös osa Ubuntua - nyrkkisääntönä jos jotain voi korjata Debianissa, kannattaa se korjata ensin siellä.

57
Laitetaanpa aihe tuosta eilen illalla kirjoittamastani artikkelista. Artikkelihan on ihan kattava, mutta siinä käsitellään melko montaa asiaa: EXA:n käyttöönotto, vähäisen (32MB) videomuistin optimaalinen käyttö, Xserver 1.4.1:ssä olevan bugin kiertäminen sekä drm/libdrm:n päivittäminen virransäästön parantamiseksi.

Näistä kolme ensimmäistä on aika selkeästi sellaisia jotka liittyvät tuohon Mobility Radeon 9000:een - jos esim. käytössä on joku X800, ei välttämättä maksa vaivaa että päivittäisi hardyyn ja ottaisi EXA:n käyttöön, kun Ubuntu 7.10:kin 3D-työpöytä toimii sulavasti. Sen sijaan drm:n/libdrm:n päivittäminen voi kiinnostaa ihmisiä, jotka haluavat parantaa mobility radeon -kannettavansa akun kestoa. Toisaalta ehkä omaa artikkelia siitä ei niin viitsi tehdä, koska tuo on kuitenkin aika harvoille tarkoitettu ohje. Kovin moni ei halua ottaa GIT-versiota jostain kernel-ajurista jne.

Mutta saa kysyä jos tuossa on jotain epäselvää vielä.

58
Keskustelualueet ovat yksi tavoista, joilla yhteisö auttaa apua tarvitsevia. Lisää aiheesta mm. Ohjeet ja tuki -porukan sivuilla. Uusien moderaattoreiden ehdottamisesta / tarpeellisuudesta on olemassa keskusteluketju.

Moderaattorit voivat muun muassa siirtää keskusteluketjuja toisille alueille, muuttaa aiheita kuvaavammiksi tai lisätä tekstin "[ratkaisu]" keskusteluketjuihin jälkikäteen.

Ubuntu Suomen keskustelualueiden moderaattorit ja muut erikoisoikeuksien haltijat ovat tällä hetkellä:

+ = moderaattori, joilla täydet oikeudet; muun muassa oikeudet muuttaa yläreunan uutistekstiä/palkkia, muuttaa käyttäjien estolistoja, poistaa käyttäjiä, säätää keskustelualueiden asetuksia – yhteydenotot näitä asioita koskien kyseisille moderaattoreille
m = moderaattori; saa siirtää ja jakaa keskusteluja, muokata viestejä (asiaton sisältö pois, [RATKAISTU]-teksti).
t = tavallinen käyttäjä, jolla lisäksi oikeudet muuttaa yläreunan uutistekstiä/palkkia

Moderaattorit:
Tomin (+)
JaniAlander (+)
Timo Tamminen (+)
Hajakenttä (m)
juyli (m)
Uutisten päivittäjät
Heikki Mäntysaari (t)
jykae (t)
Tm_T (t)
Timo Jyrinki (t)

Foorumit ovat nykyään eri palvelimella kuin muu sivusto ja meillä on myös palvelimen ylläpitäjiä. Heistä löytyy lista Wikin puolelta ja foorumeilla he kulkevat nimimerkein ajaaskel ja Tomin. Tarvittaessa yhteyttä voi ottaa vaikkapa RT-tikettijärjestelmällä myös Canonicaliin, jolla on myöskin ylläpito-oikeudet palvelimeen. Kuitenkin tarkoitus on, että ensisijaisesti suomalaiset ylläpitäjämme hoitavat foorumin ylläpidon.

ubuntu-fi.org-Wordpress-sivuston ylläpitäjät:

https://launchpad.net/~blog.ubuntu-fi.org-authors/+members

59
Kuten otsikossa lukee ja aiemmin kerrottu toisessa ketjussa, keskustelualueita ollaan mahdollisesti siirtämässä nyt tänään (siirtyi eiliseltä). Jos katkos alkaa, laitan mahdollisia lisätietoja tänne.

Osana tätä olen siivoillut CSS-tiedostoja ja keskustelualueiden teematiedostoja. Tuloksena keskustelualueiden ulkoasu on hieman muuttunut. Kertokaa jos havaitsette jotain joka on ehdottomasti huonompaan suuntaan mennyt, mutta ylläpidettävyys on ainakin kohentunut huomattavasti :)

BoardIndex- ja Who-templatet on poistettu eli ne tulevat nyt oletusteemasta. Jos niissä ei ole mitään mitä ehdottomasti tarvitsee, on helpompi ettei omia versioita niistä käytetä.

Edit: Näillä näkymin siirtyy taas eteenpäin (huomiselle?) muutto, mutta tulipahan tehtyä siistimistä jotta muutto on entistä helpompi. Muutosta Canonicalin puolella vastaavalle henkilölle tuli kiireellisempää tehtävää.
Edit2: Keskustelualueiden palvelimen tietokantaprosessin (MySQL) muistin käyttö räjähti ilman näkyvää syytä nyt myöhemmin illalla, mysql ja apache uudelleenkäynnistetty. Oli puheita että keskustelualueiden siirtämistä saatettaisiin kokeilla tänään, vaikkei itse siirtoa tehtäisikään. Tämän ei kuitenkaan pitäisi liittyä tähän, joten ongelman syy on epäselvä... palvelin varmaan antaa merkkejä siitä että aika on kypsä siirtymiselle :)

60
Eli rakentelin eilen illalla tuollaista:

http://www.ubuntu-fi.org/ubuntu-docs/

Ubuntuun sisäänrakennetun ohjekeskuksen ohjeissa on todella hyvä kokoelma ohjeita, joita on vieläpä mietittykin paljon. Ne ovat tarjolla toki kaikille Ubuntun käyttäjille ja toimivat paremmin Ubuntussa kuin webissä, mutta osasta tietoa voi olla iloa myös HTML:nä. Laitoin tuonne vain osan ohjekappaleista, erinäisistä syistä.

Kaikki viat ja ongelmat ovat tiedossa, ja voin vain sanoa että onnea matkaan :) Minä en tiedä docbookista mitään, jos joku tietää niin maailman vaikeaselkoisinta skriptiäni http://www.ubuntu-fi.org/ubuntu-docs/generate/docbook-to-html-ubuntu-finnish.sh saa muokata <- mutta tuo kuitenkin oikeasti toimii suoraan apt-get source ubuntu-docs:n jälkeen ubuntu-docs-xxx/ubuntu-alahakemistossa. Hajoaa myös helposti :D Vaatii ainakin docbook-utils:n. On siellä ubuntu-docs:ssä käytetty ihan xsltproc:iakin Makefilessa, tuo ei käytä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6