Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Timo Jyrinki

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Hei. Rientäkääpä wikin sivulle TODO/10.04. Isompaa tekemistä olisi mm. asennusopas sekä siistien kuvakaappausten ottaminen, mutta myös jos yhtään graafista/markkinointisilmää on niin varsinaisen Ubuntu 10.04 LTS -esittelysivun ruoppaaminen tyylikkääksi olisi oikein mukavaa! Uusia potentiaalisia Ubuntun käyttäjiä kiinnostaisi varmasti tietää, miksi juuri uuden pitkäaikaisesti tuetun LTS-Ubuntun myötä on hyvä siirtyä Ubuntun käyttäjäksi.

Tähän ketjuun voi vaikka kertoa, jos haluaa "varata" jonkin isomman homman itselleen, ja että missä wiki-sivulla työstää uutta materiaalia.

Itselläni riittää käytettävissä olevaan vapaa-aikaan nähden varmasti riittävästi puuhaa Finnish Remixien, etusivun ja lataussivun kanssa. Lehdistötiedotteesta on taas ollut puhetta että COSSin / Ixonoksen suunnalta joku voisi jopa palkka-ajalla moista tuottaa, mutta toki senkin sanamuotoja saa miettiä, yhdessä se on tarkoitus julkaista.

Blogahtamiseen kallellaan olevat ihmiset voisivat kirjoitella jotain sinne blogitiimimme kautta. Blogiartikkeleitakin voi myös yhdessä tehdä.

22
Hei, paikallistiimit ja muut Tunnetut Aktiiviset Entiteetit. Ubuntu Suomen kertaluontoinen 10.04 LTS -CD-levypaketti on tilattu Canonicalilta, ja tämän ketjun tarkoitus on kartoittaa, minne päin niitä jaetaan.

  • 1) Kerro tässä ketjussa kiinnostuksesi ja levyjen kappalemäärät, jotta tulee kirjatuksi minne päin lähtee kuinkakin paljon
  • 2) Laita sähköpostilla tavallinen postiosoitteesi minulle osoitteeseen timo piste jyrinki at iki piste fi. Ja joo, kyllä myös privaviesti foorumeilla käy, kunhan muistan joskus kirjautua sisään :)

Jaettavissa on 250 Ubuntu-CD-levyä (32-bit), 50 Kubuntu-CD-levyä (32-bit) ja 50 Ubuntu Server -CD-levyä (64-bit). Postikulut palkintorahoistamme.

Mainittakoon tässä nyt samalla että valmiiksi suomenkielisen Finnish Remix -CD-levyn painatusprojekti ei ole edennyt mitenkään hurjasti, koska FUUG-säätiölle tekemästämme anomuksesta ei ole kuulunut mitään. Ensikädessä Tampereen julkaisutapahtumaan saadaan kuitenkin Ixonoksen rahoituksella muutaman sadan kappaleen erä tätä, ja (toivoakseni/käsittääkseni) myös Ubuntu-pikaoppaan päivitystä on jossain määrin tehty. Jos rahoitus järjestyy, kokonaan suomenkielisten CD:iden + pikaoppaan painatusta voidaan tehdä myöhemminkin ja miettiä näiden CD:iden jakamista esim. kirjastoihin toiste.

Jo ennen tätä ketjua olen saanut pyynnöt seuraaville tahoille CD:iden toimituksesta: nimimerkki PMY foorumeilta Etelä-Pohjanmaalta, 10kpl Ubuntua ja Kubuntua, kirjastoihin; pitkäaikainen Assembly-tiskimme tukija Datajyrä Oy, 10kpl Ubuntua.

23
Moi. Kokeilin jo päivitystä 8.04 LTS -> 10.04 LTS (eli 8.04:ssa Alt-F2 ja update-manager -d). Päivitysohjelma kuitenkin jo varsin varhaisessa vaiheessa loppuu virheeseen kehäriippuvuudesta openoffice.org-voikko-paketin suhteen. Tuleekohan muillekin samaa? Ongelma on sinänsä vähemmän paha, koska päivitys keskeytyy hallitusti, järjestelmän tila palautuu ja sitä voi kokeilla milloin vain uudelleen.

Loin aiheesta bugiraportin - jos ongelma toistuu sinulle, käypä laittamassa "Yes, it affects me" kohdasta "Does this bug affect you?".

Käsittääkseni kuten aiemminkin, 8.04 LTS -käyttäjille aletaan tarjota 10.04 LTS -päivitystä vasta 10.04.1-julkaisun myötä kesä-heinäkuussa. Eli ongelman korjauksella ei ole edes kiire perus-Ubuntu-käyttäjien kannalta, mutta jossain vaiheessahan se pitäisi saada korjattua.

24
(kopioiden hieman vastaavasta 9.04-ketjusta)

Ubuntu Suomen 9.10-CD-levyt tulivat! Jaettavissa tarpeen mukaan on 250 Ubuntua, 75 Kubuntua, ja 75 Ubuntua palvelimille. Kaksi ensimmäistä ovat 32-bit, palvelinversio 64-bit. Jos haluat(te) jaettavaksenne näistä osan, tehdään näin:

1. Olet paikallistiimisi tai muun vastaavan Linux-tahon edustaja tai muuten tunnettu yhteisössä
2. Laitat pyyntösi CD-levyistä _sekä_ tähän ketjuun yhteisön nähtäväksi että sähköpostitse postitusosoitteella lisättynä minulle timo.jyrinki at iki.fi
3. Jos pyyntöjä tulee liikaa täytyy arpoa sopivat määrät kullekin, muuten saa pyytää sopivaksi näkemänsä määrän kutakin versiota.

Postikulut luonnollisesti Ubuntu Suomen Linux-tekijä-palkintorahoista. Isommat erät voi yrittää pyytää ShipIt:stä (nyt rajoitettu vain Ubuntu membereille käsittääkseni 9.10:n myötä), tai jos raha ei ole ongelma, suoraan ostamalla Canonical Shopista (jossa myös kuvia).

Ristiinaan ja Porixille päin on jo pyydetty eli ovat jo listalla. Palaan asiaan joskus ensi viikolla, jolloin yritän löytää aikaa postituksille.

25
Moi. Ehdotan ubuntu-markkinointi-listalla loppujen Ubuntu Suomen viime vuonna saamien Linux-tekijä-palkintorahojen (n. 1200€ jäljellä) käyttöä Ubuntu 10.04 LTS:n yhteydessä Ubuntu-pikaoppaan ja CD-levyjen painatukseen, joita postitettaisiin ilmaiseksi vietäväksi kirjastoihin kiinnostuneille ihmisille.

http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-markkinointi/2009-October/000263.html

Miltä kuulostaa? Liittykää vaikka listalle ja kommentoikaa. Tai saa toki täällä foorumeillakin jutella, mutta jos haluaa osallistua niin kannattaa aina pitää silmällä tuota maililistaakin aina.

Samalla voitaisiin sitten keväällä yrittää täällä foorumeilla löytää jokaiselta http://wiki.ubuntu-fi.org/Lainaa_Ubuntu -sivun paikkakunnalta ihminen, niin että saataisiin vanhat Ubuntut kerättyä pois kirjastoista ja korvattua tällä uudella opas+CD-yhdistelmällä.

26
Hei. Julkaisin "Finnish Remixin" nyt Ubuntusta, 9.10 Betasta. Jakelu tapahtuu vain torrentina, ubuntu-eu:lta lupailtu hostausmahdollisuus ei toteutunut. Ks. wikin sivu http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Finnish_Remix

Ensinnäkin muutamia kommentteja kaivataan siitä että ko. levy yleensäkin toimii. Olen tuota aika monta kertaa itsekseni pyöräytellyt aikojen saatossa ja viilannut prosessia, joten kaiken pitäisi kyllä olla kunnossa. Myös "Tarkista CD-levyn virheettömyys" -toiminto toimii aloitusvalikosta.

Ennen kaikkea tarvitaan ihmisiä, jotka suostuvat jakamaan torrentia 24h kiinnostuneille. Ehkä tässä beta-vaiheessa kysyntä ei ole kovin suurta, mutta sitten kuun lopussa kun teen samanlaisen Finnish Remixin lopullisesta versiosta, kysyntää varmasti alkaa löytyä jos linkkaamme tuohon Ubuntu Suomen lataussivulta.

Sekään ei haittaa jos joku kokeilee, onnistuuko saamaan täsmälleen saman levykuvan luotua ohjeillani.

27
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu 9.10 @ Ubuntu Suomi
« : 28.09.09 - klo:17.38 »
Ajattelin käynnistää Ubuntu Suomen valmistautumisen 9.10:n julkaisuun luomalla taas perinteisen Julkaisun muistilista -sivun ja kopioimalla parin sivun rungon aiemmasta:

http://wiki.ubuntu-fi.org/Julkaisun_muistilista/9.10

Jälleen siis olisi tekemistä ja esim. julkaisutapaamisien järjestämistä tarjolla. Kaikkein ajankohtaisimpia olisivat nuo uudet ominaisuudet -sivu ja beta-sivu + 9.10-laskuri, jos haluaisimme tarjota tämän viikon torstaina julkaistavasta betasta jotain tietoa ja latauslinkkejä halukkaille.

28
Neljän vuoden vapaa-ajan käytön jälkeen olen nyt tarkoituksellisella "Ubuntu-lomalla", kun 9.04:kin tuli julkaistua. En halua tämän kuitenkaan rajoittaa juuri tulleiden Ubuntu Suomen Ubuntu 9.04 -CD-levyjen levitystä.

Jaettavissa ovat nyt siis 250 Ubuntua, 75 Kubuntua, ja 75 Ubuntua palvelimille. Kaksi ensimmäistä ovat 32-bit, palvelinversio 64-bit. Jos haluat(te) jaettavaksenne näistä osan, tehdään näin:

1. Olet paikallis"osastosi" edustaja tai Asmon kaltainen tunnettu yhden hengen monitoimi-ihminen
2. Laitat pyyntösi CD-levyistä _sekä_ tähän ketjuun yhteisön nähtäväksi että sähköpostitse minulle etu.sukunimi at iki.fi (käyn foorumeilla vain sen verran että tarkistan että sähköpostiin kuuluva foorumiviesti löytyy myös)
3. Jos pyyntöjä tulee liikaa täytyy arpoa sopivat määrät kullekin, muuten saa pyytää sopivaksi näkemänsä määrän kutakin versiota.

Postikulut luonnollisesti Ubuntu Suomen Linux-tekijä-palkintorahoista. Isommat erät voi yrittää pyytää ShipIt:stä, tai jos olet esim. yritys tai muuten varakas, suoraan ostamalla Canonical Shopista (jossa myös kuvia uudesta ruskea/sininen/musta-CD-tyyleistä U/K/palvelin).

ps. käytännössä kaikki Ubuntu Suomen asiat ubuntu-fi.org-etusivun päivitystä lukuun ottamatta (ks. WWW) hoituvat tarvittaessa mm. moderaattoreiden ja #ubuntu-fi-tiimit-IRC-kanavan porukan avulla... ja wikiähän saa työstää kuka vain

Edit 1.8.: lopetin kolmen kuukauden "lomani", joten editoin otsikosta pois.

29
Olisiko yhteisöön/foorumeille ilmaantunut markkinointihenkisiä ihmisiä yhtään? Tuntuisi olevan pulaa, sillä kaikenlaista tekemistä olisi mutta ei juuri tekijöitä. Petri on edelleen ainoa joka tekee jotain aidosti visuaalista meille :(

CD-levykansiprojektia varten tein tosiaan kannet englanninkielisistä, mutta ennen kuin sellaisia esim. 1000 kappaletta tilaisi tarvitsisi ihmisiä joilla on aikaa ja ajatusta siitä millä tavalla Ubuntua markkinoitaisiin esimerkiksi tuhannella CD-levyllä. Otto Kekäläinen Valo-CD-projektista on ehdottanut, että Valo-CD ja Ubuntu Suomi hankkisivat puoliksi CD-monistuskoneen, joka ratkaisisi itse CD-levyjen tuotannon. Hintaa tulisi n. 600 euroa per taho, joka olisi ehkä mahdollista Ubuntu Suomen palkintorahoista jos yhteisö sellaisen siunaisi. Mutta turha sellaista hankkia jos ei ole käyttäjiä.

Edelleen sitten olisi tuo Ubuntu 9.04 - uudet ominaisuudet -sivu, joka kaipaisi Kuvia, Ylistystä, Menoa versionumeroiden luettelemisen sijaan. Voin sitä hieman säätää mutta ei kertakaikkiaan riitä töiltä ym. aikaa Ubuntulle niin paljon varsinkin kun teen suomennoksia, luultavasti aikaa menee Petrin lataussivun käyttöönottoon ynnä muuta. Ei sillä, vähempikin kelpaa mutta mielestäni Ubuntu ansaitsisi markkinointia Suomessakin paljon enemmänkin.

Markkinointitiimin wiki-sivu on http://wiki.ubuntu-fi.org/Markkinointitiimi, toimintaideoita sivulla http://wiki.ubuntu-fi.org/Toimintaideoita. Markkinointitiimin sähköpostilistalla on ollut ajoittain keskusteluja, ja niitä kannattaa arkistoista selata. Joka tapauksessa paljon ei ihmisiä ole aktivoitunut. Myös täällä keskustelualueilla sivutaan aihetta aina välillä, ja täällä voidaan yhtä lailla kehitellä tekemisiä.

30
Hei. Välitän vain viestin puolipäiväisen open source -koordinaattorin rekrytoinnista. Forwardoin viestin ubuntu-fi-listalle, joten tässä siihen linkki:

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-fi/2009-April/000554.html

Huom. hakuaika päättyy jo 15.4.

31
Ubuntu 9.04 lähestyy kovaa vauhtia, ja myös suomennoksien toivotaan olevan huippukunnossa julkaisua varten. Paljon töitä onkin jo tehty esim. Gnomen ja KDE:n käännösprojekteissa, mutta myös Ubuntun omalla Launchpad-sivustolla.

Kirjoitin nyt yhteenvetoa jäljellä olevasta (ohjeiden) suomentamistyöstä Ubuntun suomentajaryhmän postituslistalle:

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-fin/2009-March/000118.html

Mainittujen ohjekeskusten ohjeiden lisäksi työtä riittää luonnollisesti, jos kirjoitusvirheitä tai huonoa suomen kieltä löytyy, tai jos jotain on jäänyt kokonaan kääntämättä. On myös olemassa luettelo kääntäjien tavoittamattomissa olevista Ubuntun ongelmista, joiden korjaukseen tarvitaan jonkinasteista ohjelmointitaitoa:

https://wiki.ubuntu.com/TranslatingUbuntu/JauntyTranslationIssues

Kyse on siis pääasiassa ongelmista, joiden ratkaisua ennen käännöksiä ei millekään kielelle voi tehdä. Ubuntu 9.04:ssä on joka tapauksessa tapahtunut mittavia määriä tällaisten ongelmien korjauksia, ja vielä lisää ehtii tulla ennen lopullista julkaisua!

32
Laitoin ubuntu-markkinointi-listalle kokonaisvaltaisen kuvauksen siitä, kuinka Sinä voit osallistua Ubuntu 9.04:n julkaisun valmisteluihin ja Ubuntu Suomen toimintaan :)

http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-markkinointi/2009-March/000209.html

Mainittakoon nyt täälläkin, ja täälläkin voi keskustella. Postituslistat, WWW-keskustelualueet ja IRC toimivat kaikki hieman erillään mutta kaikkia voi käyttää omien mieltymysten mukaan.

33
Laitoin tyngät uusista 9.04:ään liittyvistä sivuista. Pääsivu koordinoinnille:

http://wiki.ubuntu-fi.org/Julkaisun_muistilista/9.04

Oleellisimpia päivitettäviä ja luotavia sivuja etusivun ja lataussivun lisäksi Uudet ominaisuudet -sivu, josta olisi mukava saada 8.10:n sivua tyylikkäämpi esim. kuvilla. Sitä kuitenkin ihmiset tulevat ensimmäisenä lukemaan.

Petrillä on työn alla mbnetissään lataussivusta uusi versio.

Julkaisutapahtumat-sivun loin myös, ja lisäsin sinne jo tuon viereisessä ketjussa huhutun Joensuun Seinäjoen :)

34
Pelit / World of Goo -peli nyt saatavissa Linuxille
« : 15.02.09 - klo:17.07 »
Hittipeli World of Goo (mm. Nintendo Wiille) on nyt saatavilla Linuxille: http://2dboy.com/2009/02/12/world-of-goo-linux-version-is-ready/

Voin veikata että demoversio koukuttaa aika monet sen verran pahasti että täytyy hankkia koko peli :) $20 taipuu nykykurssilla n. 15 euroksi, joten ei ole paha hintakaan. Luottokortin kylläkin tarvitsee.

On kyllä aika vänkä peli, ja ilmeisen hyvin koodattukin kun pyörii sen verran jouhevasti. Pelien kohdalla suljettu koodikaan ei ole niin suureksi haitaksi, vaikka mieluummin kyllä olisin tehnyt isomman lahjoituksen jos olisi avointa (enhän mä saa tota nyt esim. FreeRunnerilleni ;) ).

Demoversion voi asentaa klikkaamalla "The full game and demo versions all available here", sieltä pingviinilogon vierestä alempaa "demo for Linux", tiedostovalinnoista "WorldOfGooDemo.1.40.deb". Sitten vielä yksi linkin klikkaus niin selaimen pitäisi tarjota tiedoston avaamista GDebi-paketinasentajalla, jolla pelin voi asentaa. Asennuksen jälkeen peli löytyy suoraan valikoista Sovellukset -> Pelit -> World of Goo.

35
Kaikille kiinnostuneille nyt on siis hyvä hetki oppia Ubuntun kehittämisestä/parantamisesta ja siihen osallistumisesta:

Aikataulu: https://wiki.ubuntu.com/UbuntuDeveloperWeek

Blogiartikkeli meidän blogissamme: http://blog.ubuntu-fi.org/2009/ubuntun-kehittajaviikko-191-231/

Ajattelin, että jos sattumalta jotakuta kiinnostaa suomeksi jotain rupatella kansainvälisen meiningin lisäksi, voisimme muutaman hengen voimin (minä, Jussi K. ainakin) päivystää suomeksi aikataulun mukaisen "Getting Started" -session aikana huomenna. Kun näyttää muitakin kieliä olevan.

Eli tervetuloa muun ohjelman lisäksi #ubuntu-fi-devel-kanavalle maanantaina klo. 18-20 (Suomen aikaa).

36
Korjasin vähän http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html -sivua, kukaan kun ei ollut huomauttanut että siellä ollut ohje USB-levykuvien kirjoittamiseksi oli virheellinen. USB-tikuille tarkoitettuja "img"-tiedostoja kun ei kirjoita USB Creator -ohjelmalla, joka on CD/DVD-levykuvia varten. Img-tiedostot ovat siis suoremmin kirjoitettavia tiedostoja, joille on oma ohjelmansa. Nyt linkkaan englanninkieliseen ohjeeseen, joku voisi ehkä tehdä suomenkielisenkin meidän wikiimme?

Joka tapauksessa miniläppärin itsekin hankkineena havaitsin myös, että eihän taas tuo "UMPC"-Ubuntu ole se mitä luultavasti ihmiset miniläppäreilleen haluavat. Ihan ok ja mielenkiintoinen sekin, mutta Netbook Remix on IMHO sopivin miniläppäreille. Tätä taas ei ollut mainittu lainkaan lataussivulla, joten laitoin sen nyt alareunaan epävirallisiin versioihin jotta edes jotain kautta on löydettävissä. Aiemmin siitä ei ollut kuin PPA-varasto, nyt löytyy myös valmiiksi asennettavat levykuvat (_sekä_ DVD .iso että USB .img!).

MID/UMPC-jutut ovat kai hivenen virallisempia Canonical-tuotteita kuin Netbook Remix (tai sitten ei, molempia kaiketi myydään valmistajille päin), mutta onko oikeasti niille mitään tarvetta linkata niin ylhäältä lataussivua tällä hetkellä? Pitäisikö oikeastaan Netbook Remix mainita niiden tilalla ja lyhyesti mainita MID/UMPC sivun alareunassa? Netbook Remix löytyy vain "OEM Canonical" -palvelimelta http://oem-images.canonical.com/unr/, kun taas Ubuntun DVD-levykuvat ja MID/UMPC-Ubuntut löytyvät sellaisesta cdimage-hakemistosta jonka Funet sattuu peilaamaan.

37
Nyt alkaa olla käytännössä niin valmista että kaikki viime hetken auttamisesta kiinnostuneet (ja yleensäkin päivittämistä LTS-versiosta aikovat) edistyneemmät käyttäjät voivat jo päivittää 8.10:een. Ajattelin tällaisen erityisen virheraportointiketjun perustaa, jossa keskityttäisiin siihen että virheet _raportoitaisiin_ Ubuntun Launchpadiin:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/  (ks. tarvittaessa yksinkertainen raportointiohje sivulla Ubuntun kehittäminen)

Myös kaikki muut kuin itse päivittämiseen liittyvät bugit tulee raportoida, eli mitä sitten Ubuntu 8.10:n käytössä ilmeneekin.

Päivittäminen ennen julkaisua tapahtuu komennolla
Koodia: [Valitse]
update-manager -d (esim. Alt-F2 ja kirjoittaa siihen)

Jos jokin itse päivityksessä menee mönkään, tai jokin perustavanlaatuinen asia on pielessä asennuksen jälkeen, tehkää bugiraportti update-manager-paketille:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/update-manager

Laita siis ongelman lisäksi viestiin linkki bugiraporttiin, joka löytyneeseen tai uuteen, omaan. Muut voivat sitten mahdollisesti auttaa virheen raportoimisessa / vahvistamisessa ynnä muuta.

38
Petrin toteuttaman etusivun uudistuksen lisäksi muutakin tekemistä riittää, kuten nyt lukee foorumeiden yläreunassakin:

Julkaisun muistilista

Ubuntu 8.10 - uudet ominaisuudet -sivua on jo aloiteltu, mutta esim. kuvitusta ei ole vielä.

Tässä ketjussa voidaan jutella sivujen päivityksiin/parannuksiin liittyvistä aiheista sekä vaikkapa mahdollisten julkaisuun liittyvien tapahtumien/tapaamisten järjestelystä. Ainakin Helsingissä tapahtuu jotain, mutta muuallakin toivon mukaan. 8.04 LTS:ää juhlistettiin sen verran suuresti että nyt voi olla vähemmän järjestelyä vaativien tapaamisten kerta.

Keskustelua käydään myös IRC:ssä kanavalla #ubuntu-fi-tiimit (Freenode).

Edit: Tässä vielä keskusteluketju 8.04 -> 8.10 -päivityksen mahdollisista ongelmista raportoinnista, auttamista sekin.

39
Laitetaanpa tännekin tietoa, että FSCONS on tosiaan parin viikon päästä viikonloppuna 24-26.10.: http://fscons.org/, rekisteröityminen http://fscons.org/registration/

Järjestävinä tahoina Free Software Foundation, Creative Commons ja Wikimedia Sverige. Osallistujina kaikkialta pohjoismaista vapaiden ohjelmistojen kehittäjiä ja käyttäjiä. Mainittuja ovat ainakin Openmoko, Debian GNU/Linux, KDE, Postgres, OpenStreetMap, Midgard, CCMixter, Magnatune ja islantilainen Fab Labs.

Suomestakin on tiettävästi lähdössä vähintäänkin kourallinen ihmisiä (mm. tuota Midgard-porukkaa), joten ei tarvitse pelätä olevansa ainoa :)

40
Tähän ketjuun voisi keräillä mahdollisia isompia eli special request ShipIt-tilauksia ja niihin liittyen CD-levyjen jakamisesta juttua. Edit: ShipIt-palvelu auennut, 21.10!

Aloitus tuttuun tapaan Suomen paikallistiimimme virallisella paketilla, jonka laitoin juuri tilaukseen ja josta siis tulee aikanaan tulemaan:
  • 230 kpl Ubuntu PC
  • 50 kpl Kubuntu PC
  • 50 kpl Ubuntu Server PC
  • 20 kpl Ubuntu Server 64-bit

Eli taas on rukattu suhteita ja määriä eri tavalla kuin aiemmin. Tällä kertaa 64-bittiset Ubuntu/Kubuntut on jätetty kokonaan pois, mikä nyt voi ollakin ihan ok koska ihmiset jotka tietävät sellaisen haluavan luultavasti osaavat hakea Ubuntun myös verkosta. Ja niitä joille 64-bittisyys on oikeasti todella tarpeen muutenkin kuin perussovelluksissa melko vähän näkyvien tehonlisäyksien takia on edelleen aika vähän, eli joilla on 4GB muistia koneessa tai enemmän. 4GB:kin nyt vielä menee, se peruskäyttäjä joka on sen verran koneeseensa muistia ostanut pärjännee ihan hyvin sillä n. 3,5GB:lläkin lähivuodet :D

Lisäksi palvelinpuolen CD:itä on tällä kertaa mukana enemmänkin.

Näiden jakamista eri paikallistiimien kanssa voi sitten pohtia lähempänä. Jos CD:ille enemmän on tarvetta niin suosittelen kyllä shipitin special requestinkin tekemistä, mutta sinänsä nämä kaikki ovat luonnollisesti tarkoitettu jaettavaksi mahdollisimman hyödyllisesti.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6