Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - _Pete_

Sivuja: 1 ... 90 91 [92]
1821
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 25.08.05 - klo:10.16 »
Vastaus ääniongelmiin löytyi tuolta ubuntun bugzillasta...jonka url onkin sitten jo hukassa. Tosin minullakin se mikki vielä toimimatta mutta hyvä näinkin jo...hetken aikaa.

Itse aloin pelaamaan ut99 tuossa 3 vuotta sitten. Parissa klaanissa tullut oltua aktiivisimpina aikoina ja paria teemaan sopivaa saittiakin tullut osittain ylläpidettyä.

Mulla on sama nikki kaikkialla, paitsi utchatissa taisi olla alkujaan OnTheRocks pääte perässä.

Kerro jos saat mikin jollain tapaan toimimaan, itsellä nimittäin on ihan sama ongelma. Haen tänään uudet näytönohjaimen kun alko kyllästyttämään tuo ATI:n hitaus & kaatuilu linuxissa, jospa pääsis taas pelailemaan uttia kunnolla. Uusi kortti tulee olemaan nvidia 6600 gt :)


1822
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 23.08.05 - klo:20.46 »
passwd ja group tiedoston suoraan käpistelyyn on erikseen käskyt:

vipw

vigr

jotka ilmeisesti huolehtivat jonkinlaisista lukituksista, että editoinnin aikana/jälkeen ei pääse mitään ikävyyksiä sattumaan.

Kiitos Pete,
opin taas itsekin jotain uutta  :D

Itse haeskelin käskyä jolla käyttäjän saisi suoraan lisättyä tiettyyn ryhmään. Ainoa sinnepäin viittaava käsky oli groupadd, mutta sillä lisätään uusi ryhmä.
newgroup puolestaan vaihtaa käyttäjän ensisijaista ryhmää tilapäisesti, joten siitäkään ei ollut apua.
Esittämäsi vaihtoehdot ovat siis parhaat mitä tähän mennessä on vastaan tullut.

Mikko

P.S. Mitä tulee editoreihin, niin myönnettäköön että vim ei ole välttämättä se aloittelijaystävällisin. Onneksi vaihtoehtojakin on  :)

usermod:lla saa lisättyä käyttäjiä ryhmiin ... man kertoo:

       -G group,[...]
              A list of supplementary groups which the user is also  a  member
              of.   Each  group is separated from the next by a comma, with no
              intervening whitespace.  The groups  are  subject  to  the  same
              restrictions as the group given with the -g option.  If the user
              is currently a member of a group which is not listed,  the  user
              will be removed from the group




1823
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 23.08.05 - klo:20.39 »
Ps2 kyl löyty. Mutta kas kummaa, meikäläinenkin jos pelaa niin pelaa juurikin tuota UT GOTY ... Sain sen asennettua Loki installerilla omilta (orig.) levyiltä. Toimii jotenkuten eli aika paskasti 640x480 resossa mitä isompi reso sitä suurempi lagi on hiiren liikutuksen ja ruudun päivityksen välilä :). Näytönohjaimena on Ati 9600 pohjanen kortti, windows puolella pyörii loistavasti yli kilon resoissa.

Oletko ite saanut linux versiota toimimaan järkevästi ?



Opiskelen vielä järkevää linukan käyttöä ennen kuin uskallan edes haaveillla UT:n asentamisesta. Tosin sen kuulemma ei pitäisi olla kummoista kun siitä on tehty suora versio linukalle. Jahka nämä äänet saan toimimaan niin tuskin sitä kovin kauaa malttaa olla ilman  ;D

Kauankin mättänyt Multikillejä?

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=32063

Ite olen kokenut tuon ohjeen hyväksi äänien kannalta. Tosin vieläkään en ole saanut mikkiä toimimaan skypessä :( Kyllä sitä on tullu fraggailtua ihan siitä asti kun UT alunperin julkaistiin, tosin viime aikoina ei kovinkaan usein, mut pelailen yleensä nimellä Mr.Morden :)


1824
Oppaiden kehittäminen / Re: Ohjetoiveet
« : 23.08.05 - klo:11.03 »
Ohjetoive:

Miten otetaan käyttöön myös KDE ympäristö Gnomen rinnalle, siten että login screenistä voidaan
valita kumpaa käyttää.


1825
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 23.08.05 - klo:10.33 »
Sudo vs. root

Eli Punchmanille sellainen tieto, että sudoa käytettäessä todellakin kysytään käyttäjän salasanaa, samoin kuin graafisella puolella valikoista käynnistettäessä näitä hallintatyökaluja.
Jos olet suorittanut expert-asennuksen, niin sinulla on rootin (pääkäyttäjän) tili ja salasana, mutta käyttäjällä ei ole oikeuksia käyttää sudoa, ennen kuin ne rootina annat. Oikeudet saat lisäämällä käyttäjän adm-ryhmään, niinkuin janne on meille opettanut  ;D

Eli ensimmäiseksi avaa pääteistunto: Sovellukset -> Järjestelmätyökalut -> Pääte
ja kirjoittele seuraavaa (älä kirjoita dollareita tai risuaitoja, ne vain osoittavat tavallisen/pääkäyttäjän tilaa kehotteessa):
Koodia: [Valitse]
$ su
(anna pääkäyttäjän salasana)
# cp /etc/group /etc/group_backup
# vim /etc/group

- Nyt kun sinulla on vim-editorissa ryhmätiedosto auki, niin kirjoita / adm ja paina enteriä.
- Nyt olet oikealla rivillä ja seuraavaksi lisätään rivin loppuun sinun käyttäjäsi. Kirjoita A, jolloin siirryt muokkaustilaan ja kursori on rivin lopussa. Seuraavaksi kirjoita tähän käyttäjätunnuksesi ja paina Esc.
- Kirjoita vielä :wq, niin tiedosto tallennetaan ja pääset ulos vimistä.

Nyt käyttäjäsi on lisätty adm(in)-ryhmään ja voit käyttää sudoa. Poistu pääkäyttäjän istunnosta välittömästi kirjoittamalla exit, äläkä koskaan enää käytä sitä  ;)

Mikko


passwd ja group tiedoston suoraan käpistelyyn on erikseen käskyt:

vipw

vigr

jotka ilmeisesti huolehtivat jonkinlaisista lukituksista, että editoinnin aikana/jälkeen ei pääse mitään ikävyyksiä sattumaan.

Jos/KUN et halua käyttää vim:ä noiden editoimiseen, voit asettaan EDITOR ympäristömuuttjan osoittamaan parempaan
editoriin eli emacs:iin :) tai vaikka ihan nano:n joka ainakin on helppo käyttöinen.




1826
Osaatko sanoa, mistä voi imuroida Q3demon? Itse sitä joskus yrittämällä yritn etsiä, mutta huonolla menestyksellä.

kyllä se ihan ID:n sivuilta löytyy:
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/quake3/linux/linuxq3ademo-1.11-6.x86.gz.sh

varmaan useammalla mirrorillakin, kun tuo ID:n saitti on välillä aika tukkoinen.

Jeps onnistuinkin löytämään. Onko mitään keinoa saada pelin aikana muita ääniä toimimaan ? Olen tehnyt toisessa ketjussa olevan ohjeen mukaan, jonka jälkeen äänet toimii samaan aikaan monista ohjelmista, mutta ei kuitenkaan tuosta q3:sta joka ilmeisesti käyttää ääni suoraan ohi alsa:n/oss ?


1827
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 23.08.05 - klo:10.26 »
mutta välillä kyllä himottaisi pelailla, onneksi siihen voi suuret tärinät iskiessä käyttää vaimokkeen konetta :)

Osta pleisteissöni  ;) :D

Ei vaine, itsekin tykkäisin toisinaan noita pelejä pelailla. Tosin koneeni on sen verran vanha raato, ettei tällä paljoa mitään enää pelaillakaan. Joitain strategia pelejä kylläkin, mutta kun jaksaa etsiä niin löytyy niitä varsin kelpoisia linukallekin. NFSU (toinen intohimoni) ei suoraan linukalle ole saatavilla, winen kautta ehkä toiminee mutta kuten jo totesin niin ei toivoakaan saada tällä rotiskolla sitä pyörimään.  UT99 myös aikanaan oli varsin addiktoiva, tosin sen pitäisi löytyä linux versionakin, ja sepä jopa toimisi vielä tälläkin koneen härpäkkeellä.

Ps2 kyl löyty. Mutta kas kummaa, meikäläinenkin jos pelaa niin pelaa juurikin tuota UT GOTY ... Sain sen asennettua Loki installerilla omilta (orig.) levyiltä. Toimii jotenkuten eli aika paskasti 640x480 resossa mitä isompi reso sitä suurempi lagi on hiiren liikutuksen ja ruudun päivityksen välilä :). Näytönohjaimena on Ati 9600 pohjanen kortti, windows puolella pyörii loistavasti yli kilon resoissa.

Oletko ite saanut linux versiota toimimaan järkevästi ?


1828
Yleistä keskustelua / Re: FGLX ajurit
« : 20.08.05 - klo:08.39 »
Sellainen päivitys tilanteeseen, että nyt ajurit toimivat *hieman* paremmin kun käänsin oman kernelin 2.6.12.5. Nyt xmame ei kaada koko konetta
mutta edelleen jos vaihtelee X:n ja tekstikonsolien välillä jumahdus tulee enemmin tai myöhemmin. Jumahdus on vielä sitä laatua,
että koneeseen ei pääse sisälle edes ssh:lla (testattu samassa LAN:ssa olevalta naapuri koneelta).


1829
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 19.08.05 - klo:10.07 »
Joo mojres vaan kaikille!

En nyt tarkkaan enää muista koska aloin linuxia käyttämään mutta se tais olla tuolla 90 luvun alkupuolella. Aluksi käyttö kyllä tapahtui ihan telnetin välityksellä mutta myöhemmin kokeilin omassa Amiga:ssa watchtower linux distribuutiota. Kerneli tais olla siihen aikaan 0.8.jotain :) Sittemmin pc koneisiin siirytmisen jälkeen tullut kokeiltua aluksi red hat 6 ja jälkeläisiä aina fedoraan asti. Kyllästyin kuitenkin ns. rpm helliin ja aluksi siirryin käyttämään debiania. Tuossa keväällä jostain bongasin ubuntun ja asensin sen pääkoneelleni testatvaksi. Aikani tätä käyteltyä tulin siihen tulokseen että WinXP saa lähteä mäkeen. Muutoin olen ollut tyytyväinen, mutta välillä kyllä himottaisi pelailla, onneksi siihen voi suuret tärinät iskiessä käyttää vaimokkeen konetta :)


1830
Aina silloin tällöin näppis ei toimi  n. 5 sekuntia, jolloin kuolo korjaa satoa...muuten 3d-kiihdytys ym. toimii hienosti

Aika uusi Ubuntu, kerneli 2.6.10, viimeisin X, kde 3.4.0 ja Q3 Pointrelease 1.32a

Googlaamallakaan ei löytynyt muuta kuin joku kohtalontoveri jostain keskustelupalstalta


Osaatko sanoa, mistä voi imuroida Q3demon? Itse sitä joskus yrittämällä yritn etsiä, mutta huonolla menestyksellä.


1831
No nyt olisi hyvä palata tuon initrd:n tekoon, nimittäin kernel panic iskee käynnistettäessä näillä ohjeilla tehtyä omaa kerneliä.
Can't mount root file system tms.

Vaan onko niin, jos kaikki tarpeellinen on suoraan kernelissä eli ei moduuleina, initrd:tä ei tarvita? On jäänyt vähän hämärän peittoon
tämä initrd:n syvällinen olemus :)

periaatteessa jos kaikki boottaamiseen tarvittava on kernelissä initrd:tä ei tarvita (esim. käytetyn filesystemin ajuri on kernelissä). testasin kuitenkin tuota kernelin kääntöä deb-paketiksi (puolimalkaisesti, myönnetään) ja ainakin äkkiseltään tehtyjen asetusten jälkeen tuo kyllä kaipaili sitä initrd:tä. toisaalta otin kyllä kernelin sorsat suoraan paketinhallinnasta (2.6.11) ja tein muutokset ubuntun oletusten päälle (ja ubuntun kerneli vaatii tuon initrd:n). toisella koneella jossa on itseni kokonaan konffaama kerneli, initrd:tä ei kyllä tarvita. en jaksanut perehtyä mikä noissa on erilaista joten tein suosiolla tuon initrd:n.

joka tapauksessa, tuossa kun kokeilin tuota kääntöä, niin minulle selvisi parikin juttua ubuntun oletussetistä. jos haluaa konffata kernelin graafisesti (make gconfig), pitää sinulla olla asennettuna developement-versiot kirjastoista libglade2, gtk2 ja glib2. tämä hoituu seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-get install libglade2-dev libgtk2.0-dev libglib2.0-dev
initrd:n luonti onnistuu vaikka seuraavalla tavalla:
Koodia: [Valitse]
$ sudo /usr/sbin/mkinitrd -o /boot/initrd.img-2.6.11 2.6.11
jossa tuo 2.6.11 on sen kernelin nimi jonka moduleita on tarkoitus käyttää. sen näkee vaikka kurkkaamalla hakemistoon /lib/modules.

sitten tietty urheilijoille varoituksen sana... käytetyt modulit pitää periaatteessa kääntää samaa kernelin versiota vasten. esim. nvidian ajurit eivät tule suoraan toimimaan itse käännetyn kernelin kanssa, vaan homma vaatii kikkailua.




No niin.. Nyt alkoi homma pelittämään ja on uutuuttaan hohkaavan 2.6.12-5 kerneli käytössä. Samalla alkoi toimia ATI:n fglx driveritkin hieman paremmin...

Nyt kun alan karsimaan turhia ominaisuuksia configsta, pitääkö tehdä kokonaan tämä rumba:

make menuconfig
make-kpkg clean
make-kpkg –revision=2.6.12.4+xxxxxx kernel_image

Voiko tuon clean kohdan jättää välistä, muokkaa config:a ja tekee tuon viimeisen vaiheen + initrd:n ?


1832
<CUT>

Uusi ydin on nyt käännetty ja asennettu. Vielä voi olla, että joudutaan tekemään initrd. Palaan tarvittaessa tähän asiaan myöhemmin. Mikäli initrd tarvitaan mutta se uupuu ilmenee se kernel panic:na. Tosin kernel panic voi johtua muustakin syystä. Tässä tapauksessa palaa käyttämään vanhaa ydintä ja korjaa vika.


No nyt olisi hyvä palata tuon initrd:n tekoon, nimittäin kernel panic iskee käynnistettäessä näillä ohjeilla tehtyä omaa kerneliä.
Can't mount root file system tms.

Vaan onko niin, jos kaikki tarpeellinen on suoraan kernelissä eli ei moduuleina, initrd:tä ei tarvita? On jäänyt vähän hämärän peittoon
tämä initrd:n syvällinen olemus :)


1833
<CUT>
Olen toki räpeltänyt Linuxin kanssa jo jonkin aikaa (vuodesta 1997; Slackware, Gentoo, Debian, Fedora Core, Knoppix...), mutta Ubuntu on uusi tuttavuus ja toivoisin nyt Guruilta hieman asiaan perehtymistä. Siis että onko kysymys todellakin kähmästä Ubuntussa, vai olemmeko tumpeloineet jollakin eksoottisella tavalla.


Täälläkin räpeltämistä on tapahtunut jo jonkin aikaa. Itse kyllä heti ensimmäiseksi asetin root:lle sanasanan ja hoidankin kaikki root oikeuksia vaativat toimet konsolissa su - jälkeisessä  mukavassa tilassa :) Ei wanha koira jaksa tapojaan muuttaa...


1834
Ubuntu tietokoneissa / Re: Mplayer ongelma
« : 16.08.05 - klo:10.09 »
Olen tossa koittanut saada tuota Mplayeria toimimaan tuloksetta. Koneessa on Atin 9200se näytönohjain äänipiiri on via AC97. Ongelma on sellainen, että kun käynnistän tuon Mplayerin niin se kyllä käynnistyy, mutta ei toista mitään leffaa. Se yksinkertaisesti vaan jumittuu.

Tossa alla on tuo teksti mitä se antaa. Ilmeisesti liittyy jotenkin näytönohjaimen ajureihin?
Koska se heittää kyseisen lauseen ilmoille: It seems there is no Xvideo support for your video card available.

Olen asentanut Atin ajurit täältä foorumeilta löytyvän ohjeen mukaisesti. Liekö sitten asentunut oikein?

Koitin googlettaa vastausta mutta turhaan. Toivottavasti täällä joku sattuisi tietämään jotain asiasta.

<CUT>


Itse tuskailin samanlaisten ongelmien kanssa kunnes bongasin tämän:

http://www.videolan.org/vlc/

se on toiminut ilman mitään ongelmia heti alusta asti ja sen pystyy asentamaan suoraan repositorystä kunhan oikeat sourcet
on paikalla. Tai sen verran takaisin, että jostain syystä gnomen filebrowserilla valitessa videotiedosto ja sen jälkeen valikosta
open with application ja vlc ei toimi. :)


1835
Yleistä keskustelua / FGLX ajurit
« : 16.08.05 - klo:09.54 »
Onko joku saanut noita toimimaan ilman tolkutonta kaatuilua? Itsellä on ATI 9600 pohjainen kortti ja kun fglx on käytössä X jumahtaa
viimeistään siinä vaiheessa kun sen jokusen päivän päästä restarttaa loginin yhteydessä tai jos haluaa pika crashin käynnistämällä xmame.x11.

Minulla taitaa olla käytössä versio, jonka saa repositoryistä suoraan....


Sivuja: 1 ... 90 91 [92]