Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - audi

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 57
21
Senjälkeen kotikansio ylhäältä näytä piilotiedostot ja poista kaikki kansiot jossa lukee     .modzilla-thunderbird  tai  .thunderbird  senjälkeen luullakseni voit asentaa uudelleen.

Toivottavasti profiilista on varmuuskopiot, sillä thunderbird-piilotiedoston poiston seurauksena häviävät niin sähköpostit kuin tiliasetuksetkin. Sen sijaan localstore.rdf poisto nollaisi asetukset turvallisemmin.

Kirjoitin päätteeseen
"sudo dpkg --configure -a"

Ilman lainausmerkkejä.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get -f install
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get upgrade --fix-missing

Ongelma tuntuisi kuitenkin (alunperin) olevan profiilissa?

22
Kyseessä on ollut puhdas asennus, home-osio säästetty käyttäjähakemistoineen. Adduser-komento on toiminut luotettavasti.

Eihän se sitten ole puhdas asennus, vaan erittäin epäpuhdas koska piilossa on ties mitä käyttäjäkohtaista konfiguraatiota. Tämä noin yleisessä tapauksessa - tietysti jos aivan suvereenisti tietää mitä siellä on niin sitten on eri.

Tarkoitin asennusta levyltä tai usb-tikulta vanhan systeemin päälle, mikä päivitykseen verkosta tuntuu hieman puhtaammalta. Kommenttini oli yleinen huomio komentorivin toimivuudesta sillä en muista täsmällistä kuvausta tilanteesta. Ja tietysti tiedän aina mitä olen tekemässä...:D Välillä pitää tosiaan siivota piilotiedostoja sekä vanhoja asetuksia.

23
Päätteellä:
sudo adduser käyttäjä #luo käyttäjän käyttäjä

Tähän voi kuitenkin aivan hyvin käyttää graafisia ylläpitotyökaluja. Samalla voi katsoa onko siellä muita tarpeellisia oikeuksia.

Jostain syystä käyttäjän lisääminen ei aina ole onnistunut graafisesti. Kyseessä on ollut puhdas asennus, home-osio säästetty käyttäjähakemistoineen. Adduser-komento on toiminut luotettavasti.

24
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 08.10.11 - klo:14.10 »
Firefox 7.0.1 4412
Firefox 9.0a2 4381
SRWare Iron 13.0.800.0 7074
SRWare Iron 14.0.850.0 7226

Peacekeeperin beta-testi:
Firefox 7.0.1 1280
Firefox 9.0a2 1247
SRWare Iron 13.0.800.0 2499
SRWare Iron 14.0.850.0 2477

Uudempi Firefox 9.0a2 jostain syystä huonompi tulos, ei laajennuksia käytössä. SRWare Iron oli nopein, käytän kuitenkin mielummin Firefoxia.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 24.09.11 - klo:19.33 »
Lainaus käyttäjältä: audi
OSX 10.6

Firefox 3.5.5: 1601

Firefox 3.6.6 2367

Firefox 4.0b1 2791

Firefox 4.0b4 3073

Firefox 6.0b1 4249

OS X 10.7

Firefox 7.0b6 4589

Firefox 8.0a2 4720

26
Ja mitenkäs nuo välimuisti ja /tmp asetetaan sinne RAM:iin?

Levykäytön vähentäminen

ArchWiki - fstab: tmpfs


Vielä off-topiccia. Jos /tmp osion kanssa käyttää noexec parametria, kuten tietysti tietoturvan kannalta olisi järkevää, päivitykset eivät aina toimi. Toisinaan apt-get näet luo päivityksen yhteydessä siihen liittyvän päivitysscriptin /tmp-hakemiston alle.

Lainaus
Some directories where tmpfs is commonly used are /tmp, /var/lock and /var/run. Do NOT use it on /var/tmp, because that folder is meant for temporary files that are preserved across reboots.

Arch wikissä taas varoitettiin /var/tmp käyttämisestä tmpfs:ssä (ohje sen käyttöön myös ubuntu wikissä) mutta minulla on toiminut, samoin noexec-optioilla. Kokeilemalla selviää.


27
C) Akku täyteen, verkkovirta irti ja akku tyhjäksi
Mitä mieltä olette, mikä on koneen akun pitkäikäisyyden kannalta järkevin vaihtoehto?

C) akun varaustaso 10-30% sitten lataukseen. En tiedä järkevyydestä.

Kuinka nopeasti akku menee kaputt jos pitää aina laturis

Calibrating your computer's battery for best performance

Tarkoituksenani ei ole mainostaa applea (ei ole paras ja jokainen käyttää mitä haluaa) mutta nämä linkit tulivat mieleeni.

coconutBattery näyttää akun kapasiteetiksi 83%, latauksia 188, koneen ikä 21 kuukautta. Akun kesto 3-6 tuntia. Pitäisikö huolestua? Kosketuslevy alkanut olemaan tunnoton, toivottavasti akku ei ole turvonnut sen allla. Muuten on asiat hyvin.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Paneeli ongelma
« : 30.07.11 - klo:23.46 »
olen itse onnistunut useamman kerran tuhoamaan tuolta paneelista jotain kuvakkeita, monesti sitten ne bugaa jotenkin etteivät ole samassa järjestyksessä tai sitten jokin palkki on "kilometrin" päässä toisista jostain kumman syystä.

Olen huomannut myös että 11.04:ssä on ollut ilmoitusalueen kuvakkeissa ongelmia.

29
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Paneeli ongelma
« : 30.07.11 - klo:20.18 »
Elikkäs paneelista on kadonnut äänenvoimakkuuden säätö sekä sähköpostiohjelma, enkä osaa niitä sinne lisäillä.

Ei ole ubuntu nyt käynnissä enkä muista sanatarkasti. Hiiren oikealla painikkeella paneelin kohdalla "Lisää paneeliin". Vika/fiban kysymys voi olla aiheellinen, jos käytössäsi on unity tms, jossa toiminta voi olla erilainen. Itse olen käyttänyt lxde:tä ja perinteistä gnomea.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 13.07.11 - klo:10.48 »
Lainaus käyttäjältä: audi
OSX 10.6

Firefox 3.5.5: 1601

Firefox 3.6.6 2367

Firefox 4.0b1 2791

Firefox 4.0b4 3073

Firefox 6.0b1 4249 (akku)

Jos jokin laajennus ei toimi esim. forecastfox:
Koodia: [Valitse]
about:config
extensions.checkCompatibility.6.0
false

Selain on varmaankin nopeutunut, ssd-levy ja enemmän ram-muistia, muuten sama systeemi.

31
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 2 kovalevyä Ubuntulle
« : 02.05.11 - klo:18.22 »
Minulla on kuitenkin 1 SSD johon on asennettu Natty ja lisäksi Teran tavallinen levy, johon haluan kuvat ja musiikit sun muut. Kaikki saman Ubuntun käytössä. Miten tämä olisi paras Ubuntussa toteuttaa?

Siinä yksi esimerkki:
Koodia: [Valitse]
tmpfs /tmp      tmpfs defaults,nodev,nosuid,mode=1777                 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs defaults,nodev,nosuid,noexec,mode=1777,size=10m 0 0
tmpfs /var/run  tmpfs defaults,nodev,nosuid,noexec,mode=0755,size=10m 0 0

ArchWiki - fstab

Lisäksi kannattaa miettiä muita hakemistoja eri levylle sekä noatime ym. Itselläni on OCZ Vertex 2, systeeminä valitettavasti OS X. Laitoin trim-tuen päälle, noatimen skriptillä. Nämä ja kaikki muut olisi ollut Ubuntussa paljon helpompia.

32
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Suorittimen käyttöaste
« : 30.04.11 - klo:00.39 »
Kun käynnistän järjestelmän valvonnan ja sieltä resurssien seurannan, suorittimen käyttöaste on aluksi 28-30 %.  Mutta kun seuranta on päällä, prosessorin käyttöaste kasvaa vähitellen 50 % ja saattaa olla joissakin tilanteissa lähes 100 % vaikka mikään muu ohjelma ei ole käynnissä kuin työpöytä. Mikä tämän aiheuttaa?

Joskus järjestelmän valvonnassa oli juuri tuollainen bugi. Komentoriviltä voi katsoa top ja ps -A, järjestelmän valvonta samalla päälle/ pois.

33
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox 4 lisäosapalkki
« : 30.04.11 - klo:00.32 »
Ubuntu 11.04:ssa Firefox 4:n lisäosapalkki puskee aina vaan näkyviin sinne alalaitaan, vaikka sen poistaa näkyviltä.

Oletko tehnyt jo nämä:

Näytä > Työkalupalkit > Muokkaa > Palauta alkuasetukset, selaimen uudelleen käynnistys.

Sammuta selain > Poista localstore.rdf.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: firefoxin nopeuttaminen
« : 28.04.11 - klo:16.10 »
Alla On firefox selaimen nopeuttamis ohjeisiin linkki, Ja ainakin itselläni nopeutui firefox ja ei jumita myöskään.

Ei kannata koskea:
Koodia: [Valitse]
nglayout.initialpaint.delay
fstab:
Koodia: [Valitse]
tmpfs /var/log tmpfs defaults 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults 0 0

Firefox about:config:
Koodia: [Valitse]
browser.cache.disk.parent_directory /tmp
Levykäytön vähentäminen

35
Kuinkahan saisi EXT4:ssa olevan kellonaikatarkastuksen pois? Ei anna bootata, ennenkuin ajaa fsck:n, joka taas on hieman ärsyttävää, koska koneen käyttäjä ei semmoisia osaa ja hänelle ei ole väliä onko koneen kello ajassa.

Jakeluna toimii ylläpitämäni Arch ja GRUB taisi olla vanhempaa mallia.

Mielestäni ArchWikissä on myös hyvät ohjeet, joita olen mm. fstabin osalta katsonut.

36
Mac OSX ei pysty kirjoittamaan NTFS:lle, joten FAT32 on ainoa mahdollisuus, joka sekin on audio/videotiedostoissa mahdollisesti naurettavaa pelleilyä.

Kirjoitustuen saa ntfs:lle.

37
Käytän Xubuntua ja muuten on mennyt kaikki hyvin, mutta menin kokeilemaan mac4lin-teemaa tyhmyyksissäni ja firefox meni sikäli sekaisin, että alasvetovalikot ovat minimaalisen kapeita ja sekä valikoiden teksti että taustat ovat valkoisia.

Onko ongelma ainoastaa Firefoxissa? Sitten quick and dirty -ratkaisu olisi poistaa kotikansiosta piilohakemisto .mozilla, muuten ei taida auttaa uudelleenasentelu.

En tiedä ketjun aloittajan osaamistasoa mutta kun neuvoo poistamaan .mozilla-hakemiston, niin olisi hyvä ottaa ainakin kirjanmerkeistä varmuuskopio. Parempi tapa olisi nimetä ko. hakemisto eri nimellä.


Onko kotikansiossa .firefox-kansiossa joku tiedosto, jossa voi muokata noita asetuksia? Vai suositteletteko jotain muuta vaihtoehtoa tilanteeseen?

Poistamalla localstore.rdf-tiedoston profiilistasi palautuu ulkoasu oletusasetuksille. Minulla mac4lin-teema on toiminut gnomessa. Myös laajennukset voivat aiheuttaa ongelmia, kannattaa tutkia myös sitä mahdollisuutta.  Kokeilemalla selviää ohjeen toimivuus.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 16.10.10 - klo:11.06 »
Nimittäin minä en pidä itseäni yhtään sen parempana kuin muita. Päinvastoin, tiedän että tietoni on hyvinkin vajaat monilta osa-alueilta tietotekniikankin alalta mutta se ei tee kaikista minun muista tiedoistani vajavaisia tai vääriä automaattisesti.

Minua ei kannata pitää järkevänä ja asiantuntevana automaattisesti. Ketään ei kannata nostaa millekkään jalustalle sen perusteella mitä on aikaisemmin joku tehnyt tai sanonut.

Hyvä että itsetuntosi on kunnossa ja otat muutkin huomioon.


Ikävä kyllä mutta Ubuntu-fi foorumilla (kuten monella muullakaan, jos huomasit että en rajannut muita pois) ei ole asiantuntevaa väkeä paljoakaan koskien käyttöjärjestelmiä tai esim Ubuntun käyttämistä ohjelmistoista ja kuinka ne eroavat muiden jakelupakettien käyttämistä ohjelmistoista. Tietenkään en voi sanoa mitään henkilöistä jotka eivät tänne kirjoita (tai joiden postauksia ei nyt nopeasti katsottuna löydä/näe) vaan niitä jotka kirjoittavat ja ovat ns. äänessä yleisesti.

Nyt selvensit sanomaasi mutta kommenttisi kuulosti aluksi hyvin väheksyvältä. Ellei sitten vastuu ole lukijalla (minulla), jolloin väärinkäsitys johtui vain heikosta käsityskyvystäni.


Olen pitänyt raipsia järkevänä ja asiantuntevana, tämä kommentti ei kuitenkaan anna sellaista kuvaa. Olen erään toisen alan "jonkinlainen asiantuntija" mutta en korosta omaa osaamistani ja itsetuntoani muiden vähättelyllä. En tiedä linuxista tms paljoakaan, siitä huolimatta yritän auttaa parhaani mukaan.

Ei se ole vähättelyä että mainitsee huomioitavan seikan että ketjussa ei hirveän hyvin tunneta kyseistä aihetta mutta ovat silti hyvin innokkaita auttamaan muita.

Nyt et vähätellyt niin paljon kun sanoit tietämättömyyden liittyvän tähän viestiketjuun. "Tämä että ei ole merkittävää kuka sanoo mitä vaan mitä hän sanoo - - -" tai miten sanoo. Ehkä jaat meille muillekin osaamistasi ja neuvot kärsivällisesti ongelmatilanteissa.

39
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 15.10.10 - klo:17.10 »
Tulipas nyt niin mielenkiintoinen aihe tästä tyypillisestä väärinkäsityksestä että piti ihan kirjautua tännekkin vaikka täällä ei ole mitään hirveän asiantuntevaa väkeä mutta moni on hyvin avuliasta siitä huolimatta.

Tää oli aika tökerösti sanottu.. Karrikoidusti sanottuna tulee sellainen fiilis, että aivan kuin nostaisit itsesi muiden yläpuolelle tietojesi kanssa.

Olen pitänyt raipsia järkevänä ja asiantuntevana, tämä kommentti ei kuitenkaan anna sellaista kuvaa. Olen erään toisen alan "jonkinlainen asiantuntija" mutta en korosta omaa osaamistani ja itsetuntoani muiden vähättelyllä. En tiedä linuxista tms paljoakaan, siitä huolimatta yritän auttaa parhaani mukaan.

Sitten itse aiheeseen. Olen samaa mieltä raipsin kanssa: ubuntu ei ole käyttöjärjestelmä. Wikipediassa on varsin ristiriitaisia tietoja. Esimerkiksi ubuntu olisi käyttöjärjestelmä mutta debian linux jakelu. Wikipediaa ei kannata muokata, olen huomannut. Korjattuani jotakin artikkelia, se palautetaan osittain tai kokonaan alkuperäiseksi.

Lainaus
Ubuntu on tietokoneille tarkoitettu käyttöjärjestelmä, joka perustuu Debian-Linux-jakeluun

Mitä sanovat foorumin alemman tason asiantuntijat?

40
Olisiko mitään helppokäyttöistä HTML editoria ubuntulle?

Gedit.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 57