Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Stargazers

Sivuja: 1 2 [3]
41
Yleistä keskustelua / INotify kernel
« : 16.07.07 - klo:12.33 »
Noniin. Elikkäs, käytössäni on Beagle ollut jo jonkin aikaa. Kun teen uuden tekstiasiakirjan kotihakemistooni, tiedosto ei automaattisesti indeksoidu Beagleen (tosin, "mesetys"logit kyllä arkistoituvat samantien). Luin että pitäisi olla käytössä INotify-kernel.

Kysymys siis kuuluu: Mistä ihmeestä sen saa asennettua Ubuntussa helpointa kautta, etten onnistu sössimään koko roskaa?

42
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / XFce4 ei toimi
« : 16.07.07 - klo:11.40 »
Heips.

Mikähän voisi olla ongelmana. Asensin XFCe4:n (se ei ole siis ongelma ;) testimielessä koneelleni, ja kun kirjaan itseni sisään, en voi kirjoittaa mihinkään ohjelmaan mitään?

Ts. käynnistän Tracker-haun ja koetan kirjoittaa tekstikenttään, mitään tekstiä ei tule näkyviin. Kuitenkin, ohjelma reagoi näppäinten painalluksiin, sillä kursori vilkkuu nopeammin aina kun painaa näppäintä, mutta kuitenkaan mitään tekstiä ei voi kirjoittaa.

Sama ongelma tulee myös shellissä sekä tekstieditorissakin, ja mitä luultavammin muissakin.

Missä voisi olla vikaa? Miksi en voi kirjoittaa mitään XFce:ssä? Muissa pystyn hyvinkin.

43
No niin. Siirtelin Windowsin puolella tekstiviestini koneelle käyttäen Nokian PC Suitea. Tekstiviestit tallentuivat .VMG-muotoon. Siirsin tiedostot Linuxiini, ja kuinka ollakkaan, ä ja ö kirjaimet eivät toimi. GEdit ei myöskään osaa tiedostoja avata, koska ei tiedä mikä merkistökoodaus on käytössä.

Olen koettanut UTF-8, UTF-16, ISO-8859-15 ja joitain Keski-Eurooppalaisia merkistökoodaustapoja. Silti tiedostojen ä ja ö -kirjaimet sukkaavat ja pahasti.

Osaako kukaan neuvoa, kuinka saisin selville millä ä ja ö kirjaimet saisi näkymään oikein? Mikä merkistökoodaus pitäisi valita, vai pitääkö jollain muulla tapaa tiedostot aukaista jotta ne olisi lukukelpoisia?

44
Hei

Latasin Monkey Messengerin testin vuoksi omalle koneelleni. Mukana ei ollut suomenkielistä käyttöliittymää, joten tein itse käännöksen. En osaa sanoa onko käännöksen laatu hyvä, huono, erittäin hyvä vai erittäin huono. Itseni mielestä se toki on "tarpeeksi selvä", mutta en tiedä onko se muiden mielestä.

Kuitenkin kiinnostaisi tietää, että miten minun pitäisi toimia jos haluan että ko. käännöksen joku voisi itselleen saada? Lähetin sähköpostia projektin vetäjälle SourceForgessa, mutta muistin että myös täällä foorumilla on jotain käännöskeskusteluita yms.

Kuitenkaan Monkey Messenger ei ole Gnomen valmiita ohjelmia jne, joten kannattaako tänne lainkaan laittaa moista käännöstä? Ideoita otetetaan vastaan.

PS. Anteeksi typerä kysymys, en ole koskaan aiemmin kääntänyt ohjelmia, en tajua että miksi ihmeessä pitäisi liittyä joillekkin postituslistoille, vai pitääkö edes, vai miten oman käännöksen saisi muidenkin käyttöön sikäli mikäli se on välttävä.

Kiitos kärsivällisyydstä :)

45
Ubuntu tietokoneissa / Exiftool ongelmia
« : 25.06.07 - klo:12.30 »
Osaisikohan joku neuvoa, miten ihmeessä saan valokuviini useamman tagin lisättyä XMP:ksi käyttäen Exiftoolia?
Olen koettanut vaikka sun mitä, mutta en vain saa useampaa XMP:Keyword tagia lisättyä.

46
Multimedia ja grafiikka / Rosegarden kaataa koko koneen
« : 19.06.07 - klo:14.14 »
Tuli tälläinen ongelma vastaan. Kun käynnistän Rosegardenin ja avaan midi-tiedoston (Importilla siis) ja laitan soimaan, soi kappale jonkin aikaa mainiosti, mutta sitten koko järjestelmä jumiutuu. Ei yksinkertaisesti voi tehdä mitään (ei toimi siis näppäimistö, eli ei voi tehdä Ctrl + Alt + F1 jne), hiirikään ei enää liiku ja äänikin pysähtyy.

Käytän ulkoista äänilaitetta (Korg X5D) mikä soittaa rosegardenista äänet. En tiedä vaikuttaako se asiaan mitenkään.

Sama ongelma oli repoissa olevalla Rosegardenilla SEKÄ uusimmalla SVN:llä jonka käänsin lähdekoodeista. Mitään ehdotuksia missä voisi olla vikaa?

47
Yleistä keskustelua / Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 16.06.07 - klo:11.55 »
No niinh. Asentelin tässä vajaata kuukausi sitten kokonaan järjestelmäni uusiksi.

Ystäväni antoi minulle Kubuntun Feistyn levyn, joten asentelin siitä sitten itselleni Kubuntun. Ubuntua olisi itselläni löytynyt, mutta ainoastaan 6.06, 5.04 tai sitä aivan ensimmäistä versiota. Ajattelin, että helpompaa siis asentaa Kubuntu kuin mitä Ubuntu Dapper Drake -> Edgy Eft -> Feisty Fawn.

Asennus meni mainiosti (kuinkas muutenkaan). Ongelmiakaan ei ollut (siis tietokoneisiin liittyen/aiheeseen liittyen. En muista oliko kahvi vähissä tai jotain muuta vähemmän olennaista ongelmaa). Yhtäkaikki. Käytin tuossa eiliseen asti KDE:ta, ja eilen sitten pistin takaisin GNomen.

Nyt pyytäisin KDE:n käyttäjiltä mielellään vastauksia tälläiseen: Mikä tekee KDE:stä paremman kuin Gnome?
Toki, mielellään tahtoisin kuulla Gnomen käyttäjiltä samaan kysymykseen päinvastaisen näkökulman: Miksi GNome on mielestäsi parempi kuin KDE?

Tiedän että tätä aihetta on ajat sitten ruodittu varmasti, mutta koska foorumille on tullut uusiakin käyttäjiä, ajattelin perustaa uuden topicin. Jos se häiritsee, toki tämän voi poistaakkin :)

KDE:tä käytin oman aikani, ja omat näkemykseni olivat:

Hyvät puolet:
+ Teknisesti monipuolinen/monipuolisempi, konffattavaa löytyy enempi kuin Gnomesta (en tiedä löytyykö GConfEditorilla enempi/yhtä paljon?)
+ Nopeampi (kyllä, nopeammin toimi, mene tiedä miksi)
+ Kuva-arkisto-ohjelma DigiKam hakkaa Gnomen F-Spotin 6-0

Huonot puolet:
- Epäselvä
- Aivan giljoooooonia turhia valintoja peruskäyttäjälle, vaikea löytää mitä etsii
- Ruma (kauneus on katoavaista, mutta rumuus pysyvää, vai miten se sanonta menikään?)
- Pakettienhallinta jotain niin järkyttävää että...

Pääasiallinen syy miksi vaihdoin takaisin Gnomeen oli se, että KDE on yksinkertaisesti järkyttävän RUMA ja ohjelmissa aivan miljoonia turhia valintoja jotka tekevät käytöstä erittäin epämieluisaa ja sekavaa. Edelleen kannattaisin "Advanced" tabia josta saisi ne "turhemmat ominaisuudet" näkyviin.
Eli käyttöliittymän sekavuus oli jotain mistä en lainkaan pitänyt. Niin, ja oletusteema. Se on ruma kuin mikä. Samoin KDM:ssä, aivan järkyttävä.

"Turhemmat ominaisuudet" = Asetukset, joita peruskäyttäjä tuskin koskaan tarvitsee.

Kyllä, Gnome on mielestäni _huomattavasti_ ammattimaisemman oloinen, mutta ei teknisten ominaisuuksiensa takia, vaan siksi, että sen ULKOASU on HUOMATTAVASTI viimeistellympi kuin KDE:n.

No niin. Kenenkään KDE:n käyttäjän ei tarvitse tulla silti hirttämään minua :)

48
Yleistä keskustelua / Kovalevykö hajoamassa?
« : 19.05.07 - klo:11.34 »
Tulipas tässä mieleen tälläistä, että voisikohan olla että kovalevyni vetelisi loppuvaiheitaan. Ongelmana on, että käynnistäessä konetta tiedostojärjestelmästä löytyy virheitä ja nyt myös alkanut heittämään virheilmoitusta 'Duplicate or bad block in use'. Kone myös jää aina shelliin käynnistäessä ja valittaa että apt-ohjelmaa ei löydy. Pitää painaa Ctrl + D että kone jatkaa buuttausta.

Toinen mikä saa epäilemään että kovalevy olisi vetelemässä viimeisiään on se, että koneellani oli Dark Tranquillityn Fiction eikä sitä enää löydy mistään. Se vain katosi kuin pieru Saharaan.

Voisiko joku tietävämpi kertoa, että onko tuollaiset virheet "normaaleita" ja voiko niitä korjata jotenkin, vai onko kovalevyni tosiaan vetämässä viimeisiään ja olisi vähitellen kiirusta alkaa ottelemaan backuppeja?

49
Yleistä keskustelua / Omat linuxinne
« : 05.12.06 - klo:21.01 »
Tulipas tässä mieleen tälläinen aihe, että millä tapaa olette linuxianne "säätäneet"? Itse olen innostunut nyt säätelemään vähän kaikkea mitä vain keksinyt, ja siksi kyselenkin teiltä mitä kaikkea hienoja tai vähemmän hienoja säätöjä teillä on joita ei jokaisella välttämäti olekkaan jotta saisin ideoita itsellenikin mitä kaikkea vielä voisi kehittää tähän.

Itselläni innostus oikeastaan lähti siitä kun siirryin Gnomesta tähän Fluxboxiin. Sen jälkeen on tullut testailtua ja säädeltyä vähän sitä sun tätä.

Itselläni parin päivän sisällä on tullut säädetty mm. (Fluxboxiini):
- amaroK:sta siirryin xmms2:een, eli vanhaan hyvään komentoriviohjelmistoon (alkanut vaihtamaan mahdollisimman paljon komentoriville muutenkin :)
- Eterm on nyt upotettu työpöydän taustaan kiinni jossa näkyy xmms 2:en infot, eli jos biisi soi niin näkyy mikä biisi soi yms.

- Pikanappejakin on tullut kikkailtu vaikka sun minkälaista. Mm. seuraaavia
--> PrtScr = Tallettaa screenshotin suoraan ~/screenshot.jpg
--> Win + PrtScr = Ottaa screenshotin ja uppaa sen suoraan http-servulle kyselemättä salasanoja yms.
--> Win + z, x, c, v tai b näppäinyhdistelmät xmms2:een. Eli prev, play, pause, stop ja next.

+ Fluxboxiin asettanut mieleiset pikanapit (Ctrl + Tab / Ctrl + Shift + Tab vaihtelee ohjelmaryhmän tabeja etc).

Joten niin, sana on vapaa, kertokaa millaisia tuunauksia teillä on :) Innokkaana odotan uusia ideoita itsellenikin mitä voisi säätää :D

50
Yleistä keskustelua / Foorumi & Lynx ja Links
« : 01.12.06 - klo:12.08 »
On tässä tullut mietittyä, että onkohan mitään linuxfoorumeita jotka olisivat suunniteltu siten, että ne toimisivat erinomaisesti myös tekstiselaimilla? Koetin juuri tätä ubuntun foorumia linksillä, ja navigointi sivulla oli sanalla sanoen hanurista. Ja ei, en tarkoita nyt tässä sitä soitinta ;)

Tuli tälläistä pohdittua, että tälläisetkin informatiiviset, asiasisältöiset foorumit olisi kyllä parempia mikäli jostain saisi valittua myös "vain tekstiversio" -moodin. Mikäli jostain täältä saa valittua "tekstiversion", niin pahoittelen, olen vain puusilmä, sillä en ole sattunut huomaamaan ainakaan.

Mitä olette muut mieltä, pitäisikö tälläisiä foorumeita olla myös links/lynx kokoonpanoilla toimivina, sellaisille joita kiinostaa keskustella itse aiheesta ilman graafisia selainhärpäkkeitä?

Ja sitten vielä sellaista, että käytättekö koskaan linksiä tai lynxiä?

51
Tulipas tälläinen kysymys mieleen itselleni, että millä tapaa nimeätte henkilökohtaisia kansioitanne ja tiedostojanne Linuxissa?

Tarkoitan siis sellaista, että kun teette vaikka tekstieditorilla esimerkiksi muistutuksen sunnuntaille, ja pitäisi tiedoston nimistä valita jokin näistä:

a) muistutus_sunnuntaille.txt
b) Muistutus sunnuntaille.txt
c) muistutus sunnuntaille.txt

Mikä vaihtoehdoista olisi käyttämänne?

Toinen nimeämiskysymys. Jos oletetaan että teillä olisi hakemistossa ~ (eli siis kotihakemistossanne) kansioita, vaikkapa
"Valokuvat" ja "Tekstiasiakirjat" ja "Videot" ja "Omat ohjelmointityöt" niin nimeättekö siten, että esimerkiksi "Omat ohjelmointityöt" olisi muodossa

a) omat_ohjelmointityöt
b) omat_ohjelmointityot
c) Omat ohjelmointityöt
d) Omat Ohjelmointityot

Eli käytettekö tiedostoissa ja kansioissa nimissä ääkkösiä? Käytettekö myös isoja ja pieniä kirjaimia, ja käytettekö välilyöntimerkkejä?

Itse käytin windows-aikoina pitkään ja hartaasti aina välilyöntejä kansioiden nimissä, tiedostojen nimissä, isoja alkukirjaimia yms. Muistan hyvin kuinka mp3-tiedostonikin nimesin "Kappaleen nimi.mp3" ja aina manuaalisesti korjasin siihen muotoon jos joku oli korvannut välilyönnit alaviivoilla. Nyt linuxia jo noin vuoden käyttäneenä käytän jokaisessa kansiossa jonka luon vain-ja-ainoastaan pieniä kirjaimia sekä ilman ä ja ö -kirjaimia.

Kiinostaisi tietää, että mitenkä teillä on asian laita hyvät foorumilaiset :)

Ja jos on jotain perusteluita niin toki, nekin ovat tervetulleita. Esim, "näyttää kivemmalta" tai "toimii paremmin tabitukset".
Itsellä yksi syy miksi aloin käyttämään kaikki_yhteen_putkeen_ilman_skandeja.txt tyylisia nimiä kansioissa ja tiedostoissa oli IRSSI sekä shelli. Tabitus kun vain katkeaa aina jos välilyönti tulee vastaan. Kun alaviivat ovat avaruusnapin tilalla, tabitus toimii.

52
Ubuntu tietokoneissa / VMware Player ja Edgy Eft
« : 18.10.06 - klo:03.56 »
Asentelin viime yönä Edgy Eftin suoraan päivityksellä Dapper Drakesta.

Tänään koetin käynnistää vmplayeria, joka Dapper Drakessa toimi mainiosti. Tietenkin vmplayer vaati (kuten aina kernelin muuttuessa) että suoritan tiedoston /usr/bin/vmware-config.pl tiedoston. Ajoin tämän tiedoston ja tein kaikki uudet muutokset. Asennus näytti siis suoriutuvan oikein.

Kuitenkin kun laitan komentorivillä komennon "vmplayer", saan odottaa vaikka viikon eikä mitään tapahdu. Kun katson "top" komennolla, on vmplayer taustalla pyörimässä ja prosessorin kulutus on yli 90% (1.4GHz/768Mt). Kuitenkaan näytöllä siis vmplayeria en näe.

Onko muilla samankaltaista ongelmaa ja neuvoja siihen, mitä asialle voisin tehdä?

53
Tarkoituksenani olisi saada asennettua Ubuntu Linux koneeseeni siten, että koneessa ei olisi lainkaan kiintolevyä (ujeltaa niin hermoja raastavasti, että ei jaksa kuunnella sitä). GRUB olisi tarkoitus saada ladattua CD:ltä jonka jälkeen koneen pitäisi osataa bootata Linuxiin NFS-asemalle. Ennen tätä toki Linux pitäisi saada asennettua ko. NFS jaolle. NFS-jako toimii toisessa koneessa, olen sen jo testannut. NFS jako on koneessa 192.168.0.2, eli kiinteät IP:t on määritelty toki.

Eli toisin sanoen kone käynnistettäisiin aina CD:ltä ja ladattaisiin linux lähiverkon toiselta koneelta NFS-jaosta (hakemistosta /warez/lindsay/hdb/clients/). PXE:n voi unohtaa, sillä kone on 300 MHz jonka ainoat boottausvaihtoehdot ovat floppy, cdrom sekä hdd. HDD oli siis tarkoitus ottaa pois ja floppyjäkään ei ole mahdollista tehdä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää CD:ltä buutattava GRUB.

Olen pari päivää koettanut etsiä toimivia ratkaisuja, mutta en mistään ole löytänyt selkeitä ohjeita kuinka saan asennettua Ubuntu Linuxin NFS asemalle ja kuinka teen sen jälkeen boottaavan CD:n joka lataa koko systeemin NFS-asemalta.

Olisin todella kiitollinen mikäli osaisitte auttaa, olen koettanut diskless-how-to:a yms, mutta en ole tajunnut miten sen saisin toimimaan.

Sivuja: 1 2 [3]