Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Stargazers

Sivuja: [1] 2 3
1
Tulipas väännettyä omaan käyttöön sopivampi dokumenttien generoija muiden jo olemassa olevien käytön sijaan, joten jaetaan nyt se muillekin siltä varalta että jollakulla muullakin on tarvetta tai halua käyttää moista PHP-lähdekoodiensa dokumentointiin. Tai jos muuten vain on intoa tutkia toisten kirjoittamia lähdekoodeja.

Elikkäs lyhyesti ja ytimekkäästi tällä hetkellä ainoa tuettu kieli dokumenttien generoijalleni on PHP-lähdekoodit (etsii sanoja public, private, class sekä function) joten C-koodia ei sillä voi dokumentoida eikä monia muitakaan. Kuitenkin itse kerta olen pääosin PHP-koodari ja koska koodasin tämän himmelin omaan käyttööni, ei se itseäni haittaa. Toki en tiedä toimiiko javalla tai muilla sen kaltaisilla. Jos tarvitsee monipuolista työkalua, kannattaa tutustua Doxygeniin.

Eniveis, sivusto löytyy http://documentgenerator.runosydan.net/ osoitteesta ja ohjelmalla tuotettuja lähdekoodeja voi käydä katsomassa esimerkiksi: http://s.runosydan.net/nmYi osoitteessa tai vaikkapa http://s.runosydan.net/36SE osoitteesta. Enemmänkin esimerekkejä löytyy http://docs.runosydan.net osoitteesta joihinkin luokkiin.

Toiminta lyhyesti web-sivulla: Valitse tiedosto -> lähetä -> saat linkin -> avaa linkki ja katso dokumentaatiot. Näin ainakin ideaalimaailmassa ja omissa lähdekoodeissani jotka aina noudattavat samanlaista kommentointitapaa. Your Mileage May Vary kuten tavataan sanoa, ja jos koodisi on kommentoitu oikealla tavalla eikä silti toimi niin toki voi heittää mailia aleksi.rasanen@runosydan.net osoiteeseen ja antaa bugi-ilmoitusta.

Koodit on kommentoitava Doxygenin tyylillä. Esimerkkejä toimivista dokumentaatiotavoista näet GitHubissa olevista lähdekoodeistani (joista nuo docs.runosydan.net urlissa olevat koodit on haettu ja generoitu pääosiltaan). Eli vaikkapa CFilesystem https://github.com/stargazers/CFilesystem/blob/master/CFilesystem.php luokka jonka lähdekoodeissa näkyy käytettyä kommentointityyliä.

Lyhyesti idea kommentoinnissa siis on se, että funktion tai metodin yläpuolella olevissa kommenteissa on @brief, @param sekä @return sanoja joista dokumentaatiot generoidaan. Luokan määritelmässä @author, @email, @copyright sekä @license on @briefin lisäksi tuettu.

En tiedä oliko tuo tarpeeksi selkeästi selostettu, mutta saa kysyä jos epäselvää jäi. Ja tosiaan, lähdekoodit eivät jää talteen itselleni tuonne (tiedostot uploadataan, mutta niitä ei siirretä minnekään vaan ne menee /tmp kansiosta pois, ainakin tuolla serverillä näytti katoavan samantien sieltä). Kuitenkin generoidut dokumentaatiot jäävät talteen serverille että ne voi avata myöhemminkin samasta annetusta urlista.

Henkilökohtaisesti itseäni ei kiinosta pätkääkään muiden koodien dokumentaatiot joita en itse koodaa, mutta jos tuntuu epämukavalta ajatukselta että generoidut dokumentaatiot jäävät serverilleni tai jos et luota siihen että koodeja ei tallenneta niin toki kaikki sivuston käyttämät luokat ja koko roskan voi hakea omalle serverilleenkin. Sivusto ja luokat ovat GNU AGPL v3 lisenssin alaisia, joten feel free.

Niin ja tietenkin kysymykseen "Miksi tällainen on olemassa kun Doxygen on olemassa" vastauksena on se, että koska olin liian laiska ja rupesi nyppimään Doxygen-asetustiedoston teko enkä jaksanut paneutua saako sillä generoitua mitenkään dokumentaatiota ilman asetustiedostoa. Ajattelin että pitkässä juoksussa pääsen helpommalla jos koodaan lähdekoodieni kommentoijan omaan kouraani sopivampana jota ei tarvii konfiguroida mitenkään, riittää että koodi on vain kommentoitu oikein. Nyt ajan aina crontabissa tietyssä kansiossa tuota kerran päivässä joten saan automaattisesti lähdekoodeista ajan tasalla olevat dokumentaatiot. Ja sitten tosiaan eilen koodasin vielä tuohon web-käyttöliittymänkin että jos joku muukin haluaa käyttää niin voi testailla + itse voin käyttää jos tarviin yksittäisestä luokasta generoida dokumentaatiot ja jota ei vielä ole tuolla docs.runosydan.net sivustolla.

Että sellaista. Palautetta saa antaa toki yleisesti ottaen myös vaikka sivun visuaalisesta ilmeestä jos se on mielestäsi kamala tai whatever :)

2
Moips.

Suositelkaa jotakin läppäriä, mieluiten EI Hewlett-Packardia jossa Ubuntu (mieluiten uusin) toimii ongelmitta. Hintahaarukka maks. noin 700 eur.

Eli idea olisi että laitetuki olisi hyvä, laitteet tunnistuisi ilman säätämistä, wlan toimisi, äänet toimisi ja muut perusasiat. Ja myös suspendi olisi hyvä toimia.

Suosituksia? :)

3
Yleistä keskustelua / OpenBSD:n tietoturvauutinen
« : 15.12.10 - klo:15.15 »
Tuli tänään kiintoisa uutinen vastaan liittyen OpenBSD:n tietoturvaan. Toki tämä ei suoraan liity Linuxiin, mutta pisti miettimään lieköhän misään Linux-distrossa mitään vastaavaa tapahtunut?

Uutinen johon viittaan on siis tämä:
http://www.osnews.com/story/24136/_FBI_Added_Secret_Backdoors_to_OpenBSD_IPSEC

Toki täytyy huomata että vielä mitään varmaa tuon asian tiimoilta ei ole, mutta huolestuttava uutinen sinänsä siltikin. Mitä muut mieltä?

4
Tuli koodailtua taas vaihteeksi jotain pientä omaa web-palvelua ja ajattelin sen nyt jakaa täällä ohjelmointialueen puolella muidenkin iloksi/suruksi/ihmeltäväksi/mitä tunteita nyt herättääkään. Eli sivusto on http://www.jurppii.net ja se on koodattu käyttäen PHP/HTML/CSS. Mikäli lähdekoodit kiinnostaa ketään, ne saa pyytämällä (en ole kerta jaksanut vielä siistiä koodeja niin paljoa että viitsisi suoraan laittaa näkyville minnekkään).

Palautetta toki saa antaa mikäli kiinnostaa :)

EDIT: Niin ja tietokantana toimii SQLite, taitaapi olla versiota kaksi.

5
Jees. Elikkäs väänsin nettisivun PHP/MySQL/jQueryäkin vähän seassa jonne voi lisätä runoja. Bugiton en sen lupaa olevan ja kaatuilee jos kaatuilee, mutta saa testailla ja ilmoitella bugeja jos innostaa. Lähdekoodit löytyvät GitHubista ja ne on AGPL-lisenssillä. Tarkemmat tiedot löytyy itse sivulta, http://www.runosydan.net

Saa antaa palautetta.

6
Hei!

Täällä on muutamia topicceja liittyen Arch Linuxiin. En tiedä saako täällä mainostaa/ilmoitella tälläisistä, mutta nykyään on olemassa myös archlinux.fi sivusto jossa on foorumi sekä wiki. Eli mikäli Archisteilla innostusta on, tervetuloa sinne joukkoon! Väkimäärä ei ole kovinkaan suurta foorumilla eikä wikikään vielä päätä huimaa kokonsa puolesta, mutta jostainhan se on aloitettava.

Ja ylläpidolle, mikäli tämmöiset mainostamiset on kiellettyjä niin pahoittelen. Tämän viestin saa toki huoletta silloin poistaa.

7
Tuli väännettyä omiin tarpeisiini sopiva pienimuotoinen TODO-listojen tekosivusto jonne voin lisätä päivälle kolme asiaa jotka ainakin koetan saada tehdyksi. Sen jälkeen kun olen tehnyt homman valmiiksi, voin klikkaamalla vaihtaa tehtävän statusta valmiiksi. Myös pitkän tähtäimen TODO-listat (eli ne asiat mitkä "joskus sitten hamassa tulevaisuudessa aion tehdä") pystyy tuolla lisäämään.

Eli mikäli kiinnostaa, voi testailla ja tutkailla (vaatii rekisteröinnin) osoitteessa http://todo.runosydan.net/ ja jos ei luota tuohon sivuun mutta haluaa silti testata, voi lähdekoodit käydä hakemassa GitHubista osoitteesta http://github.com/stargazers/MyDailyTodo

Jos joku testaa, saa antaa palautetta. Koodattu PHP:llä, ei käytä relaatiotietokantoja, lisenssi on AGPL.

8
Hei

Olen koettanut löytää ilmaista, avointa ja vapaata sanakirjaa.
Siis sanakirjaa jolla voidaan kääntää sanoja kielestä a kieleen b.

Aivan kuten Ilmainensanakirja, kaannos.com ja efe.scape.net, mutta sellaista,
jonka sanastot olisivat kenen tahansa vapaasti käytettävissä aivan mihin käyttöön tahansa
ja jonka sanastot siis eivät olisi epävapaasti käytettävissä.

Onko sellaista olemassa?

9
Tuli tässä tänään ja eilen vähän väsättyä omaa ShortURL-palvelua.
Eli siis sivu joka vain lyhentää urleja lyhempään muotoon.
Tämä tuli väännettyä kanssa omaan tarpeeseen, joten sen se on näköinenkin ;

En löytänyt nopeasti itselleni sopivaa joten tein itse. Ohjelma ei käytä tietokantaa, vaan lisää urlit suoraan
tekstitiedostoon. Tämä sen takia että omassa käytössäni olisi tietokannan käyttö jo vähän yliampuvaa kun niitä
urleja ei _niin_ paljoa tule. ShortURL-palvelun voi vilkaista http://s.runosydan.net osoitteessa.

Eli projekti löytyy GitHubista jos on tarvetta pistää omalle servulle:
http://github.com/stargazers/ShortURL/tree/master

10
Elikkäs tuli otsikon mukainen php-pätkä väännettyä joka käyttää http://raamattu.uskonkirjat.net sivustolta paria eri Raamattua. Ohjelma siis yksinkertaisesti näyttää saman kuin mitä kyseinen sivu, eg. joka päivä vaihtuvan Päivän Sanan.

Ohjelmalle voi määrityksissä kertoa että käytetäänkö suomea (Vuoden 33/38), englantia (Young's literal) vai vanhaa Bibliaa. Samoin ohjelma osaa näyttää joko pelkästään ko. Päivän Sanan tai sitten koko sen luvun mihin se kuuluu.

Koska ohjelma on tarkoitettu komentoriville ja omassa käytössäni halusin että sen voisin pistää .zshrc tai .bashrc -tiedoston loppuun, tein siihen myös parametrin --only_once jolla voidaan määritellä että ko. tekstiä ei haeta kuin vain kerran päivässä. Eli silloin sen pystyn tosiaan lisäämään shellin käynnistystiedostoihin ilman että se tulee jokaisella shellin avauksella.

Eli tämäkin on väännetty PHP:llä ja omaan käyttööni, joten emt. onko kenelläkään muulla moiseen tarvetta, mutta ajattelin nyt pistää siltä varalta että joku muukin haluaa moista käyttää. Omaan käyttöön tein siksi kun yleensä ikinä ei muista käydä lukemassa ko. sivulta niin ajattelin että kun kerran päivässä skripti hoitaisi sen niin tulisipahan muistettua lukea edes sen verran Raamattua :)

Bugiton sen en lupaa olevan (eg. jos tuleekin eri tavalla kuin normaalisti tekstit), mutta fiksailen niitä sitä mukaa kun löydän. Eli löytyy osoitteesta http://github.com/stargazers/DailyBible/tree/master

Vaihtoehtoisesti sen voi myös hakea suoraan gitillä komennolla
Koodia: [Valitse]
git clone git://github.com/stargazers/DailyBible.git
Tämmöinen skripti tällä kertaa. Saa pistää kommenttia/palautetta jos testaat. Ohjelma tarvitsee siis PHP:n ja curlin siihen PHP:hen.

11
Ajattelin pistää tännekkin jos jollakulla muullakin mahtaa olla tarvetta tämmöiselle härpäkkeelle.

Itse olen tarvinnut useasti simppeliä ohjelmaa millä voin ottaa aikaa eri asioista.
Esimerkiksi siis kun teen päivällä töitä projektissa X ja Y ja Z ja tarvitsee sitten päivän loputtua
tietää paljonko tein X:ää, Y:tä ja Z:aa.

Koetin muutamia valmiita ohjelmia mutta en saanut niitä toimimaan kuten halusin joten väsäsin
itse pienmimuotoisen PHP-skriptin sitä varten ja ajattelin pistää tännekkin jos jollakulla muulla
sattuu olemaan tarvetta samanlaiselle viritelmälle.

Eli löytyy osoitteesta: http://github.com/stargazers/ttrack/tree/master
Projekti siis käyttää GIT-versionhallintaa, joten sen myös voi kloonata suoraan gitillä komennolla:
Koodia: [Valitse]
git clone git://github.com/stargazers/ttrack.git
Sitten kun on tuon tehnyt, tulee kansio ttrack jonne mennään normisti cd:llä.
Komennot ovat:

Koodia: [Valitse]
php track.php start "Projektini nimi"
Tämän jälkeen ohjelma luo tekstitiedoston nimelle .times kyseiseen kansioon ja kirjoittaa
sinne rivin. Kun haluat lopettaa projektin, kirjoitat:

Koodia: [Valitse]
php track.php stop
Jos haluat tietoja kuluvasta projektista, kirjoitat:

Koodia: [Valitse]
php track.php current
Jos taas haluat päivän tilastot niin kirjoitat:

Koodia: [Valitse]
php track.php daily
Siinäpä se simppeliydessään. Tuolle viimeiselle komennolle voi antaa parametriksi
lisäksi päivän, jos ei halua nykyisen päivän tilastoja.
Esimerkiksi:

Koodia: [Valitse]
php track.php daily 2009-07-10
Ylläoleva näyttäisi 10.7 päivän tilastot.

Että tämmöistä. Saa antaa parannusehdotuksia yms. jos käyttöä on :)

EDIT:
Niin toki vielä se, että luultavasti monella on enemmänkin tarvetta vaihtaa tuo
tiedoston polku absoluuttiseksi, eli ko. skriptissä määritellään että luodaan .times.txt tiedosto.
Tämä kannattanee (riippuen juurikin tarkoituksesta) vaihtaa osoittamaan suoraan tietyn kansion
tiettyyn tiedostoon, jotta se on aina sama käyttipä mistä kansiosta tahansa.

Toinen mikä tuli mieleen mainita on se, että jos aina ei halua kirjoittaa php blah komento, voi sen
toki ohittaa kun tekee shellinsä asetustiedostoon funktion tai aliaksen, itsellä on alias .zshrc tiedostossa:
Koodia: [Valitse]
alias ttrack='/usr/bin/php /home/stargazers/ttrack/track.php'

12
Tein tämmöisen pienimuotoisen funktion VIMiin, jolla saan generoitua
automaattisesti kommenttilaatikon joka valmiiksi lisää @param-kentät sekä @brief kentän Doxygeniä varten.

Eli kun tarvitsen C:llä/PHP:llä koodatessa funktioille generoida kommenttilaatikot, teen ne tällä jotta ne aina
olisivat samanlaiset keskenään. Ja toisaalta, myös laiskuus iskee eikä jaksa aina copy-pastettaa kommenttilaatikkoa
ja korvata oikeilla arvoilla, joten väänsin tälläisen :)

Sitten toki varoituksen sana: Jos tapanasi on käyttää vimissä rekisteriä y, muuta skriptiä siten että se käyttää eri rekisteriä.
Tällä hetkellä copy-pastet menee rekisterin y:n kautta! Jos taas et tiedä mitä rekisterit vimissä ovat, voit unohtaa äskeisen.

Pistä tämä koodi esimerkiksi tiedostoon auto_params.vim kansioon ~/.vim

Koodia: [Valitse]
function! CreateParamsList()

" Create array of parameters from register y
let Params_List = split( @y )

" Count number of parameters
let num_items = len( Params_List )

let i = 0
let new_tmp = ""

" Loop all parameters
while i < num_items

" Read parameter from current list index
let tmp = get( Params_List, i )

" If there is no , in this tmp variable, then
" we just add this tmp variable to new_tmp string
if match( tmp, "," ) == -1
let new_tmp = new_tmp . " " . tmp

" We found , char! No we echo @param line for Doxygen
" and clear our new_tmp string.
else
" Strip , char out from this string
let length = strlen( tmp )
let new_tmp = new_tmp . " " . strpart( tmp, 0, length -1 )
execute "normal i//\<TAB>@param" . new_tmp . "\<ESC>o//\<ENTER>"
let new_tmp = ""
endif

" Last char is ), so we stop when we reach list item
" what comes just before that ) char. Just print @param line now.
if i == num_items -1
execute "normal i//\<TAB>@param" . new_tmp . "\<ESC>o//"
endif

let i += 1
endwhile
endfunction

Sitten varsinainen abbreviation:
Koodia: [Valitse]
:ab com_ <ESC>jf(B"yywki// *********************************************<ENTER>//<TAB><ESC>"yp<ESC>o//<ENTER>//<TAB>@brief <ESC>o//<ENTER><ESC>j0f(l"yy/)<ENTER>k0<ESC>:call CreateParamsList()<ESC>o// *********************************************<ESC>

Itse käytän siten, että abbreviationit on tiedostossa ~/.vim/abbreviations.vim
Eli itse olen pastettanut ylläolevan pätkän sinne.

Sen jälkeen olen pistänyt ~/.vimrc tiedostoon kaksi source-riviä, eli
Koodia: [Valitse]
source ~/.vim/abbreviations.vim
source ~/.vim/auto_params.vim

Sitten kun olet pistänyt nuo käyttöön ja käynnistänyt vimin uusiksi (tai vaihtoehtoisesti vain käsin sourcettanut nuo...) niin käyttö on siten, että kirjoitat ensin funktion kuvauksen, esim:

Koodia: [Valitse]
int super_function( int x, char *dunno_lol, long wut )

Tämän jälkeen mene funktion yläpuoleiselle tyhjälle riville ja kirjoita com_ (huomaa alaviiva). Kun painat välilyöntiä ko. tekstin jälkeen,
pitäisi nyt koodissa olla tämän näköistä:
Koodia: [Valitse]
// *********************************************
// super_function
//
// @brief
//
// @param int x
//
// @param char *dunno_lol
//
// @param long wut
//
// *********************************************
int super_function( int x, char *dunno_lol, long wut )

Eli kuten huomaat, @return kenttää ei tule (ainakaan vielä) koska esim. PHP:ssä ei moisia ole samalla tapaa, joten tällä tapaa
on universaalimpi.

Sisennyksissä voipi teettää ongelmaa, mutta koska tämän olen tehnyt omaan käyttööni, niin se siinä toimii hyvin.

Saa pistää kommenttia ja palautetta, jos vaikka jotain iloa tästä jollekkin olisi.

13
Ongelma on, että Hardyssä kaiken aikaa Flash kaataa nettiselaimen (Firefoxin). Onko kukaan löytänyt toimivaa korjausta? Rupeaa tympimään kun avaa youtuben ja lähes joka toinen kerta koko selain kaatuu.

E: Niin ja käyttis oli Hardy Heron.

14
No niinh. Osaakohan joku laittaa Google kalenterin synkronoinnin Evolutionista googlen kalenteriin ja päin vastoin?

Eli onnistun saamaan Googlen kalenterista tietoja Evolutioniin, mutta en voi muokata niitä mitenkään. Enkä myöskään saa tehtyä uusia merkintöjä siirtymän Googlen kalenteriin.

Osaisikohan joku auttaa tämän kanssa?

15
Laitealue / Hajosiko kovalevy?
« : 09.07.08 - klo:12.57 »
Hei.

Äskettäin asentelin VirtualBoxin koneelleni normaaliin tapaan ja buuttailin ja käynnistelin konetta. Sitten kun suljin VirtualBoxin ja koetin käynnistellä uusiksi, heitti herjaa että ei onnistu tehdä /tmp hakemistoon mitään röhnää. Noh, koetin sudolla mutta heitti samaa herjaa.

Ihmettelin tätä ja menin ja buuttasin koneen. Kuitenkaan tämän jälkeen en ole enää päässyt käyttämään konettani, vaan on tullut herjaa tiedostojärjestelmän kosahtamisesta. Korjailin virheitä fsck:lla ja pääsin GDM:ään asti mutta enää ei kotikansiotani löydy. Ikävä homma, mutta no can do. Kuitenkin mietityttää että mahtoikohan kiintolevy levitä kokonaan?

Liitteenä kuva fsck:n suorituksen ajalta. Tuli yllättävän paljon sellaisia virheitä joita koskaan en ole nähnyt aiemmin fsck:lla tulevan... eli tässä:

http://www.flickr.com/photos/stargazers/2651794109/sizes/l/

16
No niin, tällä kertaa koettanut saada Konsoleen 256 väriä, mutta kun pistän TERM-muuttujaan xterm-256color ja avaan vimin, värit vilkkuvat, välillä näkyy, välillä ei -tyylillä. Koko ruutu siis.

Osaisikohan joku konsolen käyttäjä jeesata? Haluan siis vimiin 256 väriä myös konsolessa.

17
Laitealue / Hidas WLAN
« : 10.06.08 - klo:17.17 »
Elikkäs, onkohan kukaan muu huomannut Ubuntussa Hardy Heronissa että WLAN olisi hidas?
Itselläni on siten, että jos siirrän lähiverkossa wlanin yli koneelta toiselle tavaraa, tulee nopeudeksi vain 400kbps. Jos pistän toisen tiedoston siirtymään yhtä aikaa, ei sen ensimmäisen vauhti hidastu ja toinen tiedosto saa yli 200kbps. Kolmannen jos pistää, se saa nopeudeksi yli 100kbps eikä kaksi aikaisempaa hidastu.

Mistä siis voisi johtua että yhden tiedoston siirto ei tule "täydellä kaistalla"?

Nettiboksi on Buffalo WHR-G54S ja wlan on USB-tikulla, A-Linkin tikku. Eli 54M on nimellisnopeus molemmissa + olen myös pistänyt iwconfig eth0 rate 54M mutta ei mitään vaikutusta.

Ideoita?

18
No niin. Ongelma on, että Nokian N82:ssa on mahdollista jakaa kuvat ja videot yms. uPNP:n kautta. Nokian N800 osaa löytää tuon uPNPn kautta suoraan ilman mitään kikkailuja. Kuitenkaan en mistään ole löytänyt että kuinka ihmeessä voin selata linuxilla uPNP verkossa olevien laitteiden sisältöä? Onko tämä edes mahdollista (ja jos ei, niin ihmettelen kovasti)?

Osaisiko joku antaa yksinkertaiset ohjeet: Kuinka voin selata uPNP:llä jaettuja tavaroita Ubuntu Linuxissa, Hardy Heronissa? uPNP toimii, koska n800 löytää sen vekottimen + gupnp-universal-cp näyttä laitteen kanssa. Ongelma on, että en vain pääse selaamaan mitenkään tiedostoja.

19
No niin. Ongelma on, että en saa Konsolessa enkä gnome-terminaalissa enkä myöskään xtermissä 256:tta väriä, ainoastaan 8. Osaisikohan joku neuvoa miten saisin täydet värit?

export TERM="xterm-256color" olen laittanut ja sen jälkeen käynnistänyt vimin ja pistänyt :set t_Co=256 mutta siltikään väriteema jossa on käytettty 256 väriä ei näy oikein (wombat).

Osaisikohan joku auttaa?

20
Yleistä keskustelua / Shellissä toimiva PIM?
« : 26.03.08 - klo:14.10 »
Onko kenelläkään tietoa, onko linuxille saatavana mitään shellissä toimivaa PIM:iä jossa olisi kalenteri + yhteystiedot ja jonka saisi synkattua openSyncillä n800:n kanssa?

Sivuja: [1] 2 3