Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Axuu

Sivuja: [1] 2
1
Hei,

Onko mahdollista saada tietokoneella avattu tiedosto. esim. pdf tiedosto tai auki oleva nettisivu lähetettyä helposti tablettiin, (esim. android)? Mieluiten niin, että se avautuisi suoraan tabletille (ei niin että kopioi sen dropboxiin tai vastaanvaan ja avaa vasta sitten tabletilla. Tällätavoin saisi esim. pdf tiedoston kätevästi luettavaksi ja tämä voisi olla portti todelliseen paperittomuuteen, kun tietokoneen näytölle ei enään mahdu samaan aikaan auki pdf tiedosto.

2
Työpöydän nauhoittamiseen olen löytänyt ohjelmia, mutta en ole saanut äänen nauhoitusta toimimaan (koneen sisäisiä ääniä). Tämä olisi hyvä saada samalla ohjelmalla, jotta ei tarvitsisi hankalasti liittää erikseen niitä.

RecordMyDesktopilla saan nauhoituksen, mutta vaikka asetuksissa on Sound kohta, niin en saa ääntä toimimaan. Pitäisikö sinne laittaa defaultin tilalta jonkin ääni-ajurin tai vastaavan nimi? Jos pitää, niin mistä saan nimen selville?

3
Ubuntu tietokoneissa / Boot osion kasvattaminen
« : 04.07.14 - klo:14.37 »
Boot osioksi on oletuksena asentunut 243 MB:n kokoiseksi. Nyt se kuitenkin herjaa että tila on loppumassa sieltä. (mm. uusien ohjelmien asennukset eikä päivitykset toimi)

Nyt pitäisi keksiä keino jolla kasvattaa sitä. Yritin live usbilla, mutta ongelmana on että koneella oleva toinen osio on luxilla salattuna, enkä osannut gpartetilla suurentaa osiota, kun se valitti salauksen tukemattomuudesta.

Löytyyköhän joltakulta ratkaisua jolla voisin suurentaa osiota tai onko siellä jotain mitä voisi mahdollisesti poistaa?

4
Olen aiemmin käytellyt Mythtv:tä, mutta sen bugisuuden ja verkkaisen päivitystahdin vuoksi etsiskelen mahdollisia vaihtoehtoja. Onkohan muut pvr:t mennyt mythtvn ohitse? Esim. MediaPortal, NextPVR, Tvheadend...


Tarkoituksena on käyttää tv-ohjelmien tallennusta, sekä muita tv-palveluita, kuten netflix, yle-areenat, katsomot yms.

5
Itsellä tämä ongelma on näkynyt kahdella eri koneella Ubuntu 13.10, joten kyselen onko muut törmänneet vastaavaan.

Eli kun selailen esimerkiksi Firefoxilla, niin osa kirjaimista näkyy välillä suttuna. Suttu kyllä muuttuu oikeaksi kirjaimeksi, jos sen esimerkiksi maalaa. Tämän kanssa pystyy hyvin elämään, eikä se näy jokaisella sivulla. Ihmettelen kuitenkin mistä tuollainen mahtaa johtua.

6
Ubuntu tietokoneissa / Ongelmia näytönohjaimen ajurissa
« : 05.02.14 - klo:18.20 »
Hei,

Asensin ubuntu 13.10 mythubuntun sekä ubuntustudion rinnalle. Asennus sujui ihan ok, mutta kun näytönohjaimesta yritin asentaa vaihtoehtoisen ajurin, jotta saisin resoluution oikeaksi alkoi ongelmat. Kun asensin koneen uudelleen, niin ilmesty vain tyhjä ruutu, jossa hiiren tilalta X...ja jotkin ohjelmat sai auki pikanäppäimillä. Kaikki valikot, taustakuvat yms. ei latautunut. Koitin pari kertaa asentaa uudelleen ja aina kun menin koittamaan suljettuja vaihtoehtoisia ajureita niin sama juttu. Koitin paria vaihtoehtoakin mitä oli valittavana ei auttanut. Error logissa kerrotaan myös että ongelma on tuo Nvidian ajuri.

Xubuntu nuo Nvidian suljetut ajurit on pelittänyt hyvin, joten mikäköhän tuossa voisi nyt olla vikana? ja miten saan resetoitua ajurit käyttämään esim. tuota avointakoodia, jotta saisin koneen päälle?

Tarkempia näytönohjainversioita yms. en muista, jos tarvii niin voin katsoa ne.

7
Koitin kahta videon muokkaustyökalua Kdenlinve ja Openshot (uusimmat versiot). Molemmilla koitin muutamilla eri pakkauksilla tehdä videota. mm. mpeg2,mpeg4,h264. Mutta kaikki valmistuneet videot olivat kuin pikakelattuja versioita, vaikka alkuperäiset muokkaamattomat versiot toimi ihan oikein. Aluperäisessä on 50 ruutua/sek, mutta vaikka koitin saada sen 30 tai 50 ruutuun/sek muokkausohjelmilla, niin se ei vaikuttanut.

Nyt tarvis ruveta selvittelemään mistä vika voisi johtua. Voikohan koodekeissa olla vikaa vai voikohan se vain johtua kyseisten ohjelmian asetuksista?

Alustana on tällä hetkellä xubuntu 12.04 (mythtv edition).

8
Asentelin Lubuntu 13.10 läppäriin ja kun laitoin asennuksessa ruksit kotikansion salaukseen niin se ilmotti, että swap on suojaamaton, eikä sitä voida asentaa. Ei päästänyt tuosta eteenpäin. Periaatteessa tuossa koneessa ei tarvitse olla swap salattuna, mutta ajettelin Lubuntua myös toiseen koneeseen jossa se voisi olla. Onkohän tähän jotain ratkaisua?

Lainaus
Havaittiin suojaamaton näennäismuistialue.

Tämä on vakava virhe. Arkaluontoista tietoa saatetaan kirjoittaa levylle salaamattomana. Tälläin levyyn käsiksi pääsevä voi palauttaa sieltä salausavaimen tai salalauseen osia.

Ota näennäismuistitila pois käytöstä (esim. komennolla swapoff) tai tee suojatun näennäismuistitilan setukset ja sen jälkeen salattujen taltioiden asetukset uudelleen. Tämän ohjelman ajaminen keskeytyy.

Yritin myös erikseen käsin osioida, mutta ei onnnistunut.(siirty edellisen virheilmoituksen jälkeen osiointiin ja kun rupesin lisäilemään käsin osioita, niin virhettä pukkaa,)

Pieni pätkä ilmoituksesta.
Lainaus
Sorry ubuntu 13.10 has experience an internal error

ExecutablePath /usr/bin/ubiquity/bin/ubiquity

title Ubiquitycrashed with typeerror in partman_dialog() NoneType is not subscriptable

Pistin nyt väliaikaisesti asennuksen ilman salausta, mutta haluan muuttaa sen salatuksi myöhemmin. Voinko jälkikäteen lisätä salauksen kotikansiolle + swapille vai uudelleen asennus korjauksen / jonkin muun toimenpiteen jälkeen?

Koneella oli ennen asennust vanha ubuntu versio, mutta valitsin asennuksessa sen poistettavan ja uuden asennettavan + muita asetuksia oli päivitysten lataaminen ja lisäohjelmistot.

MUOKKAUS:

Tuo missä virhe tuli olikin koko levyn salaus (Mahtokohan olla mahdollisesti huonosti suomennettu, ku muistelen, että siinäkin luki jotain kotikansiosta..tai sit muistan kohdan väärin,mut anyway..en nyt uudelleen sitä tarkistelemaan rupea), pääsin eteenpäin ottamalla sen kokonaan pois ja vasta sen jälkeen erikohdassa klikkasin ruksin salaa kotikansio. Näin sain haluamani kotikansion salauksen toimimaan.(ja Ilmeisesti myös swap tuli salattua kun alussa luki liitetään crpytswap) Virhe koko levyn salauksessa on kuitenkin edelleen olemassa. Pistin tämän nyt osittain ratkaistuksi, koska sain haluamani kotikansion salauksen vaikka kokolevyn salaus edelleen bugaa.

9
Onko ubuntu tv:lle julkaistu aikataulua, koska sen ensimmäinen vakaa versio julkistettaisiin?

Ja onko jollain kokemusta kuinka käytettävä nykyinen kehitysversio on?

10
Moi

Asentelin Mythbuntun ja nyt MythTv live katselussa on ongelmia. Kun sitä yrittää kattoo, niin tulee vaan teksti please wait ja vähän ajan pääst se palaa takaisin alkuvalikkoon. Tv-kortti on viritetty ja mplayerillä näkee livekuvan ja MythTv:llä pystyy nauhottamaan ohjelmia ja katsoa jälkikäteen.

Mistä tätä voisi lähteä selvittelemään? Jotain virhelogeja yrityn katsella, mutta en ainakaan mitään tähän liittyvää löytänyt.

EDIT: Vika oli tallennuskansion riittämättömistä oikeuksista

Virheen metsästys onnistui:

The best way to debug problems is to check the output of the backend and frontend tasks:

To check the backend for error messages:

tail -f /var/log/mythtv/mythbackend.log
To check the frontend for errors, run it from the command line. You can ALT+TAB to see the output in the terminal window while the frontend is running:

mythfrontend

11
Erillisellä ohjelmalla saa kyseisen tuen ilmeisesti xp ja vistaan....mutta mahtaakohan windows 7 olla valmiina tuki vai tarviikohan siihen jonkin ajurin, jotta ext4-osioitu levy toimisi?

12
Laitealue / Ajastettu koneen käynnistys.
« : 09.01.11 - klo:16.49 »
Tahtoisin pysytä ajastamaan koneen käynnistyksen, esimerkiksi mynthtv:tä varten.
Emolevyltä se vaatisi esim. RTC (Real TIme Clock), ACPIWake....

...Mutta ongelmana on että en löydä emolevyn tiedoista suoraan noita lyhenteitä ja nitä kun tuntuu oleman monia erilaisia.
Mietin esimerkiksi M4A88TD-V EVO -emolevyä ja siellä on kaikki wake on lanit yms, mutta haluan varmuuden onnistuisiko ajastettukin myös.

Seuraavia kyseinen emolevy tukee:
WOR by Ring,WOL by PME,PXE,WOR by PME

13
Minulla on jo pidempään pyörinyt mysql-tietokanta ubuntu 10.04 päällä. Nyt se kuitenkin feidas, eikä lähde käyntiin. Kummallista on vielä että virhe logit ovat kokonaan tyhjät.

Kuitenkin kun yrittää "mysql" komentoo kirjottaa, tulee seuraava virhe: ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket 'var/run/mysqld/mysqld.sock'

ja /etc/init.d/mysql start
sanoo:
Job failed to start

Olen koittanut aptitude reinstallilla, mutta ei ole auttanut. Neuvoja?

14
Olen tässä väsännyt sähköpostipalvelimen, mutta kun lähetän suoraan soneran mail.inetin kautta, niin postinimen pitää olla esim. examble.com, jotta saan postin lähtemään. Näin kun lähettää ja vastaanotetun viestin osoitetietoja katsoo tarkemmin, niin kyseinen nimi näkyy siellä. Tämä nostaa myös roskaposti "tasoa", jolloin se jää helpommin haaviin kiinni.

Haluaisin siihen laittaa tuon oikean sähköpostiosoitteen postinimeksi, mutta posti ei lähe silloin.

Onkohan mahdollista saada niin että postfix lähettää toisen postipalvelimen (joka toki vaatii salasanan) kautta viestin, jotta postinimen saisi oikein? (esim. samanlaisesti kuin pöytäkoneella oleva Thunderbird lähettää viestit). Samal IMAPinkin voisi laittaa hakemaan sieltä postit.

Ubuntu 10.04 server on käyttiksen.

15
Laitealue / htpc:tä tekemässä
« : 17.05.10 - klo:14.59 »
Terve

Rupean rakentelemaan htpc:tä, jolla voisi mm. katsoa sekä tallentaa tv lähetyksiä, pysäyttää ohjelman välillä ja jatkamaan sen katselua myöhemmin. Sekä musiikin kuuntelu + elokuvien katselu.

Millainen on Ubuntun käyttökelpoisuus tähän, onnistuuko se hyvin ja mieluummin niin että jälkikäteen ei tarvitsisi paljon säätämään.

Onkohan jossain jotain testejä hyvistä osista / onko teillä? Yhteensopivuus tarvii sit vissiin erikseen tarkistaa.

Hinta n. 500 € hujakoillla.

Plussaa olisi hiljaisuus sekä vähäinen sähkönkulutus.

Ehdotuksia?

16
Kuten otsikkokin jo kertoo niin ongelmia skypessä.

Käyttis: Ubuntu 9.10
Skype: 2.1 Beta

Eli toinen puhelun osapuoli kuulee aina oman äänensä takaisin kaikuna. Tämä kone toistaa äänen takaisin.

Kyse ei ole mikrofonista, koska se kiertää vaikka otan mikrofonin ja kuulokkeet kokonaan irti johdoista.

Ääniasetuksista säätämällä ja vaimentamalla mikrofoni ruksista se ei enään kierrä, mutta eipä sitten voi puhuakkaan. Olen yrittänyt säätää äänilaitteistojen vaihtoehtoja, mutta en ole saannut sitä pois niitä säätämällä.

Missäköhän vika voi piillä?


17
Laitealue / Kosketuslevy ei toimi lepotilan jälkeen.
« : 13.08.09 - klo:12.56 »
Ois sellanen bugi, että kun kannettava menee lepotilaan ja sitten kun se palautuu sieltä normaalisti, niin kosketuslevy (hiiri) ei toimi sen jälkeen. Jos on erillinen usb-porttiin kytkettävä hiiri, niin ei mitään ongelmia. Ratkaisuksi olen keksinyt vain käynnistää koneen uudelleen, jonka jälkeen kosketyslevy toimii jälleen.

Saisikohan jollakin komentorivin komennolla tuon hiiren toimimaan jälleen, jotta ei tarvitsi aina käynnistää konetta uudelleen.

18
Kun yritän esim. xvid coderilla varustettui tiedostoi katsoa vlc:llä, niin ääni tulee mutta ei kuvaa. Viittaisi että ei codekki toimi, mutta olen kuitenkin asentanu ne seuraavien ohjeiden mukaisesti http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#How_to_install_Multimedia_Codecs Olisikohan jollakin jotain niksei mitä koittaa?

antaa seuraavanlaisen virheteksti
Koodia: [Valitse]
VLC media player 0.9.9a Grishenko
[00000001] main libvlc debug: VLC media player - version 0.9.9a Grishenko - (c) 1996-2009 the VideoLAN team
[00000001] main libvlc debug: libvlc was configured with ./configure  '--build=i486-linux-gnu' '--enable-maintainer-mode' '--enable-release' '--prefix=/usr' '--enable-libtool' '--enable-fast-install' '--with-binary-version=2ubuntu1' '--disable-update-check' '--disable-gnome' '--disable-gtk' '--disable-familiar' '--disable-fb' '--enable-ggi' '--enable-sdl' '--enable-esd' '--enable-mad' '--enable-jack' '--enable-pulse' '--enable-lirc' '--enable-a52' '--enable-aa' '--enable-dvbpsi' '--enable-mozilla' '--with-mozilla-pkg=libxul-plugin' '--disable-kde' '--enable-mp4' '--enable-dvb' '--disable-satellite' '--enable-ogg' '--enable-vorbis' '--enable-shout' '--enable-qt4' '--disable-slp' '--enable-flac' '--disable-skins' '--disable-basic-skins' '--enable-skins2' '--enable-freetype' '--enable-mkv' '--enable-speex' '--enable-caca' '--enable-live555' '--enable-libmpeg2' '--enable-fribidi' '--enable-cdio' '--enable-mod' '--enable-theora' '--enable-modplug' '--enable-dvdnav' '--enable-gnutls' '--enable-ffmpeg' '--enable-ncurses' '--enable-smb' '--disable-gnomevfs' '--enable-bonjour' '--enable-mpc' '--enable-vcd' '--enable-vcdx' '--enable-notify' '--enable-twolame' '--enable-faad' '--disable-zvbi' '--enable-telx' '--enable-mediacontrol-bindings' '--disable-atmo' '--enable-taglib' '--enable-libass' '--enable-libdca' '--enable-realrtsp' '--disable-dv' '--enable-x264' '--enable-alsa' '--enable-v4l' '--enable-v4l2' '--enable-pvr' '--enable-svgalib' '--enable-dvd' '--without-dvdcss' 'build_alias=i486-linux-gnu' 'CFLAGS=-g -O2' 'LDFLAGS=-Wl,--as-needed' 'CPPFLAGS=' 'CXXFLAGS=-g -O2'
[00000001] main libvlc debug: translation test: code is "C"
[00000001] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
[????????] x11 video output error: X11 request 132.19 failed with error code 11:
 BadAlloc (insufficient resources for operation)
X Error of failed request:  BadAlloc (insufficient resources for operation)
  Major opcode of failed request:  132 (XVideo)
  Minor opcode of failed request:  19 ()
  Serial number of failed request:  81
  Current serial number in output stream:  82
Muistialueen ylitys

19
- poista tämä

-asia selvisi

20
Otsikko kertookin jo kaiken, eli miten konsolilla vois hakea koneen ulkoisen ip-osoitteen (koneessa ei ole graafista selainta)

Sivuja: [1] 2