Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: 1 ... 129 130 [131]
2601
Nuo huijaussivustot ja selainhaavoittuvuudet lienee nykyisin se pahin vitsaus, joihin ei itse käyttöjärjestelmällä ole osuutta, eikä arpaa. Itse käytän lähes joka selaimessa jonkinlaista plugaria ja ne ovat periaatteessa yksi aivan todellinen uhka.

Itse olen ajatellut, että pyhittäisin yhden tunnentun distron, vaikkapa sitten Xubuntun LTS:n asennuksen vain pankkikäyttöä varten. Ei ainoataan lisäasennusta tai pluginia selaimiin ja höystäisin asennukseen vain esim. mainitun clamav:n ja avastin. Olettaisin tällaisen ratkaisun olevan kutakuinkin turvallisin vaihtoehto normaalikäyttäjälle. Monesti on lukenut että hyvä vaihtoehto olisi käyttää livecd:tä, mutta mielestäni se on turvattomampi vaihtoehto, koska käyttöjärjestelmä ei silloin ole aina täysin ajantasalla. Jonkinlaista aukon tilkettähän tulee linuxeihin aivan jatkuvasti. Ei sillä että niitä olisi hyödynnetty, mutta potentiaalisia uhkia kuitenkin.

Itsellä on yksi kevyt asennus käytössä. Kiva esim. leffojen katselussa kun kaikki ylimääräinen on pois. Itselläni ei ole javaa asennettuna ollenkaan. On toki ohjelmia, jotka sen tarvitsevat, mutta toistaiseksi olen itse sen välttänyt. Plugareitakin on vähänlaisesti. Ei edes oikeinkirjoituksen tarkistusta...Flash on ainoa ja elämä olisi tylsää ilman sitä.

Virustutkan käyttö on turhaa jos ei paljoa siirtele dataa/ohjelmia Windows koneelle. Hieman turvaa tuo lisää, jos kieltää ohjelmien suorituksen kotikansiossa, tikuilta ym.  Jolloin vieraan ohjelman on jotenkin saatava suoritusoikeus itselleen mikä taas vaatii jonkun pahan tietoturva-aukon hyväksi käyttämistä.

Pakettivaraston ulkopuolelta ei juuri kannata asennella ohjelmia. Jos tarvitsee uusinta uutta niin sitten vaikka git käyttöön, jolla lataa sen uusimman koodin näppärästi. Kääntämisessä oma vaivansa, mutta eipähän ole silloin käännöksessä mukana mitään ylimääräistä..

Joskus aikoinaan etsittiin kovasti ns. pääsiäismunia ohjelmista. Niitä löytyi myös MS:n toimistopaketista, käyttöjärjestelmästä, peleistä puhumattakaan.  alt+f2 ja sitten "free the fish" ilahdutti Ubuntussa. Tuollaisia pieniä lisukseita ei ole vaikea tehdä. Nyt ei olla Ubuntu koneella, joten en voi testata vaan turvallisesti netissä.

2602
Hei,

Tarvitsen java ohjelmani minimi sleepin säätelyssä apu ohjelmaa jolla voi tarkkailla molempien CPU prosessoreitteni ohjelmia ja rasite prosentteja.

Mikä ohjelma olisi kätevin seuraamaan eri threadeja ja ohjelmia molemmissa prosessoreissani, minulla on tämä top ollut käytössä, mutta, se ei ole kovinkaan kätevä kahdelle CPU:lle, millä ohjelmalla voisin seurata molempia prosessoreitani tarkasti ?

---

mpstat -P ALL sar myös kätevä kuormien vertailuun esim. sar -u 2 5. Ja voihan sitä kysellä suoraan kerneliltä..

2603

Tehän viettelette PuLia käyttämään oikoteitä!  ;)

Tarkoitushan ei ole saada pystyyn hienosti toimivaa tuotantojärjestelmää, jolla pollastella, vaan opetella kaikki vaikeimman kautta, jotta jatkossa osaa paremmin. Se on se oikea "Arch Way".

Lue PuLi vaan sitä Arch Wikiä luku kerrallaan ja loitsua ohjeen mukaan.  Kyllä se järjestys siitä selkeytyy ja voihan asioita tehdä myös epäjärjestyksessä. "Olisi pitänyt" jää paremmin mieleen kun suoraan keittokirjasta lukemalla tehty. Talleta siitä virtuaalikoneestasi varmuuskopioita, niin on helppo palata takaisin, jos kun olet saanut systeemin solmuun.  Ja dokumentoi, dokumentoi, dokumentoi! Kopsaa itsellesi muistiin jokainen loitsu jota olet käyttänyt sekä miten se tehosi, pidätpä sitten blogia tai vain talletat tekstitiedostoon.

Muistan kun ekan kerran asensin Gentoon...Mutta silloin oli printattu asennusopas näpeissä.
En tiedä mitä perusasennukseen kuuluu. Toivottavasti Udev on käynnissä. Virtuaaliympyröistä en tiedä, mutta X käyttää Udevin luomia laitteita kuten edev. Graafista kirjautumista (xdm,gdm..) ei tarvita aluksi vaan startx käynnistää X:n. Ensiksi asentaisin alsan, jos ei ole. sitten X. sitten xterm jos ei tule riippuvuuksien mukana. .xinitrc on se tiedosto mihin pistetään X:n käynnistystiedot. Esim. se työpöytä ja kyllä openboxilla tai fluxboxillakin tulee toimeen. Ovat ihan hyviä esim. leffa käytössä. Kyllä X käynnistyy ilman työpöytääkin (mukana tulee alkeellinen) ja siihen pyörimään vaikka xbmc.  X käynnistyy usein hyvin ilman asetustiedostoa (xorg.conf) edev hoitaa näppiksen ja hiiren. Laitetunnistus pelaa - tiedä sitten virtuaaliympäristössä. Kun saat X:n käytiin ja siihen terminaalin olet jo pitkällä. Sitten asennat vaikka firefox selaimen ja kirjoitat terminaaliin komennon firefox &. Ei niitä valikoita heti tarvita.

muista joku cron, locate, syslog-ng jos ei asennettu.

2604
Lainaus
Laitehallinnassa on iso kysymysmerkki Multimedian kohdalla, eli laitehallinta ei näe, mikä on äänipiiri yms. Yritin päivittää ohjainta masiinan mukana tulleilta levykkeiltä kuten "Drivers & Utilities Version 01/2006 bf", mutta XP ei löytänyt. Sitten etsin haulla Netistä, joitakin ajureita löytyi, mutta ei multimediaan. Emolevyllä on oma ajurilevynsä, mutta sekään ei auttanut.

Itse kun viimiksi asentelin Windowssin, niin latasin Realtekin sivulta ääniajurin. Muut ajurit Emon valmistajan sivulta. Olen kyllä niin uuno, että en tiedä mitä vastaa lspci Windows ympäristössä. Usein joku Realtekin piiri. DirectX sekoitaa välillä ja toivottavasti moinen tuli pistettyä myös. Mystiikka on järjestyksessä ja välillä näytön-ohjain tai äänikortin ajuri pitää pistää uusiksi. Ja onhan mikserissä niitä asetuksia...

Itse olen käyttänyt XP+SP3 asennuslevyä ja toivonut, että koneen sarja nro kelpaa tai valmistajan asennusmediaa jos on (helpottaa kun siinä on ne ajurit valmiina). Suosin puhdasta asennusta. Ja levy kahteen osaan. Datat ja softat (siis ne ajurit ja asennettavat) toiselle levylle. Ja kun saa asennuksen tehtyä levystä image talteen. Sellaisen palautus kestää muutaman minuutin verrattuna tuntien pähkäilyyn.

XP on suht. nopea. Vistaa en voi suositella.... Kyllä W7 kestää aikansa myös. Hienoa kun koneet myydään Windows valmiiksi asennettuna. Jos ei laitevalmistajan asennusmediaa ja ei oikein tietoa raudasta niin kyllä siinä tulee pitkä päivä. Joskus ajurien lataus voi kestää kauan....Muistan kerran kun emon ajureita haalittiin tunteja.. ei vaan löytynyt servua joka olisi antanut... Mieluiten asennan Ubuntun jos kasaan tutulle koneen - sanon vain että aikaikkuna ei piisaa W:lle tai molemmille.

Ps. Pitää muistaa myös käyttöoikeudet. Siskolta pois oikeus asentaa ohjelmia. Erillinen tili sitä varten.
Rajaa paljon mömmöjen asentumismahdollisuuksia. Tästä ei tainnut olla mainintaa mainiossa ketjussa,
jossa vastaajien osaaminen ja ajatukset olivat hyvin kirjavia.

2605
Disk /dev/sda: 640.1 GB, 640133946880 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 77825 cylinders, total 1250261615 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes


   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048   665124710   332561331+  83  Linux
/dev/sda2       665124862  1250260991   292568065    5  Extended
/dev/sda5      1241876480  1250260991     4192256   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda6       665124864  1241876479   288375808   83  Linux

Partition table entries are not in disk order


Aikaisemmista viesteistä olettaisin, että laitteella /dev/sda6 on nykyinen linux.
df -h näyttää liitetyt levyt.
Ubuntu on varmaan levyllä /dev/sda1 (toivotaan)
liitä se vaikka kansion mnt alle.
tässä komennot.
sudo mkdir /mnt/ubuntu
sudo mount /dev/sda1 /mnt/ubuntu


ls -lh /mnt/ubuntu antaa hakemistolistauksen
ls -lhR /mnt/ubuntu listaa kaiken....

toivottavasti hukassa ollut data löytyi...

2606


Onko nyt pakko siirtyä MythTV_lle tai jollekin muulle DVB-playerille, kun Brandon Snider ei ole enää aktiivinen vanhan hyvän Kaffeinen PPA:ssa?


Itse en ole käyttänyt Kaffeineä aikoihin. VDR on vakaa tallentamiseen eikä vaikea asentaa. Edustaksi vaikka vdr-sxfe,  VLC, xbmc,..

2607
Multimedia ja grafiikka / Amarok 2 kansitaide..
« : 27.06.12 - klo:21.13 »
Mikähän on Amarokin oletusarvo levykannelle? Olen koettanut nimetä cover_thumb.jpg tai front.jpg tai front_thumb.jpg. Aina se tuntuu päityksen yhteydessä arpovan vaikka takakannen. Olen tehnyt joka etukannessa ns. pikkukuvan, jottei Amarokin tarvitsisi isoja kuvia skaalailla. Ainoa ratkaisu tuntuu olevan pistää kansitaide omaan alakansioon. Siinä on vaan kova työ. Olisi vaan helpompi nimetä cover_thumb.jpg mieluiseksi Amarokille.

Tageissa minua hieman ihmetyttää myös Artisti ja Albumin artisti kentät. Mikähän noiden ero? Pistin vaivalla keräämäni flac-tiedostot vain luku-tilaan jottei vaan mene muuttelemaan tageja.

2608
Voit kokeilla myös dvbscan, siitä löytyi suoraan esim. Turun taajuudet fi-Turku. Gentoossa linuxtv-dvb-apps paketissa. Varmaan joku vastaava Ubuntussa. Vlc:tä kivampi TV:n katseluun on esim. vdr jota voi käskyttää monellakin ohjelmalla. Ajastuksetkin hoituvat helposti. Samoin osaa päivittää kanavat taustalla. Samoin kaken-käyttö sohvalta käsin. xinelib &  vdr-sxfe kevyt ja helppo edusta. Toki voi käyttää VLC, XBMC..tai jopa selainta TV:n katseluun.
 

2609
Multimedia ja grafiikka / Vs: Äänikorttien erot??
« : 20.06.12 - klo:23.30 »
Projekti taitaa olla siirtynyt git-repositorioon.

Epäilen, ettei uusimmastakaan ALSA-kehitysversiosta ole apua pikkallen ongelmaan. emu10k1-ajuriin ei ole tullut toiminnallisia muutoksia aikoihin. On kuitenkin mahdollista, että jokin muu muutos kernelissä korjaa
ongelman, jos vika ei johdu suoraan ääniajurista.


Itse kyllä sain aikoinaan yhden kortin toimimaan, kun käänsin itse. Ei taida kyllä auttaa, jos kehitystä ei ole tapahtunut. Etuna on tietty, että voi kääntää vain tietylle kortille. Minulla jotain ongelmia netissä kun en pääse alsan sivulle ja moni muukin takkuaa...

2610
Multimedia ja grafiikka / Vs: Äänikorttien erot??
« : 20.06.12 - klo:15.03 »


Ei tilanne ole vakava

Vaikka en saanutkaan E-MU 1212m äänikorttia toimimaan Linuxissa, niin ei tilanne ole niin vakava, että minun pitäisi tietokonetta vaihtaa. Äänikortti toimii mittausohjelmien kanssa hyvin Win XP-ympäristössä, joten voin operoida sillä puolella. Nettisurffailua taas suoritan UBUNTU-ympäristössä, koska se on virushommien kannalta parempi.


En nyt ihan heti luovuttaisi. Ubuntulla usein suht. vanha alsa. Vaihtoehtona on myös
vaihtaa jakelua. Itse poistaisin pulsen ja mahdolliset muut äänipalvelimet.
Lataisin ja kääntäisin firmwaren. Ubuntuun löytyy myös sripti, joka asentaa lähdekoodista
uusimman ALSA:n. ALSAan kuuluun myös alsaconf työkalu, joka puuttuu Ubuntusta, jossa
luetetaan, että udev hoitaa homman (lataa oikeat modulit muistiin).

Vaihtoehtona on esim. näpräys jakelu Gentoo. Jos siinä kääntää kernelin niin, että tarvittavat
palikat on kernelissä mukana eivätkä moduleina (Gentoon suositus), niin luulisi äänen tulevan :)

ladataan firmware
hg clone http://hg-mirror.alsa-project.org/alsa-firmware alsa-firmware
asennus
./configure
make
make install

hg tulee merkurial paketista

Käyttö helppoa, näin saa loput ALSAsta.
#hg clone http://hg-mirror.alsa-project.org/alsa-driver alsa-driver
# hg clone http://hg-mirror.alsa-project.org/alsa-kernel alsa-kernel


2611
Paljon muuten auttoi gconf-editor:ssa (Asetusten muokkaaus):
apps/Metacity/general/compositing-manaager; on , jostain syystä sitä ei saanut muualta päälle
myös "compositor-effects" on päällä

Mitäs jos loisit uuden käyttäjän. Kirjaudu sisälle ja työpöytä on oletusasetuksilla!!!

2612
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 02.05.12 - klo:20.05 »
Lainaus käyttäjältä: Jantunen

RCA:n käyttäminen HDMI:n sijaan johtuu siitä, että äänentoisto tapahtuu nyt wanhojen stereoiden kautta, enkä ole vieläkään tarvinnut varsinaista AV-vahvistinta (tosin heti, kun riittävän kyvykäs keksintö tulee markkinoille riittävän edullisesti, ostan sellaisen).

Täytyypä kurkata, mitä optioita tuonne advancedsettings.xml -tiedostoon saa puukotettua.

ALSAn oletus on analogin ulostulo. Digitaalinen/HDMI pitää erikseen pistää mikseristä päälle.
Äänenvoimakkuudet oletuksena nollassa, mikä usein syynä äänettömyyteen.... tai irronnut
piuha. XBMC ei muokkaa .asoundrc tiedostoa. Paitsi jos joku jakelukohtainen puukotus systeemissä.
Itselläni on git:llä haettu ja itse käännetty XBMC käytössä ja sitä voi ajaa ihan asennuskansiosta ilman
erillistä asennusta.

En nyt keksi syytä .asoundrc tiedoston käyttöön jos halutaan ääntä ulos analogisesti. Tietysti olisi kiva tietää mikä äänikortti on kyseessä.  Joissakin on rautamikseri plus paljon muuta ja halvimmissa kaikki hoidetaan softalla. Leffoistakin löytyy yleensä se 2 kanavainen stereo ääni monikanavaisten lisäksi. Itselläni kokoikkunassa XBMC kaappaa kaiken. Oletkko kokeillut käynnistää ikkunaan? Silloin hiiri ja näppis vapautuu. Ehkä äänikin.

Itse ajan XBMC:tä VT8 (LXDE tv ruutu) ja VT7 on KDE istunto (littunäyttö). Vaihtelen noiden välillä, enkä käynnistä ohjelmia XBMC:stä käsin. Itse olen taas ottanut softamiksauksen pois. Ääntä ei resamplata oli se sitten 44.1, 48 ,98 tai jopa 192 kHz. Sentään kallis av-vahvistin ja kalliit kovaääniset. Tosin wanhassa analogisessa oli kenties miellyttävämpi saundi. Niitä makuasioita..


2613
Tätä ketjua lukiessa sai vaikutuksen, että kokeilua kokeilun vuoksi. Ihmetystä aiheutti myös kaatumisien lukumäärä. Itse kun en muista, että minulla olisi kone kaatunut. Moni ohjelma kylläkin. Siihen auttaa yleensä kill pid tai killall "ohjelma" vaikka merkkipohaisessa virtuaalikonsalissa. On hyvä, että vaihtoehtoja löytyy ja siten kokeiltavaakin. Itse en pidä kaikista 3D efekteistä mitä työpöydillä on oletuksena. Niistä on hankala päästä eroon ja tuovat vain epävakautta ja lisää kuormaa koneelle.

Taustalla minulla on nyt kääntymässa KDE 4.8.2 Gentoossa. Ottaa oman aikansa myönnän. Etuna on kuitenkin että voin suht helposti valita ne osat KDE:stä jotka oikeasti haluan ja jättää turhakkeet pois. Ei pelejä, ei kmail, kopete, tiedostojen hakuindeksoitia strigi, nepomuk... Tuloksena saan suht nopean ja vakaan työpöydän. Tietysti sen pyörivän kuution plus ne kymmenet muut karkit voisi asentaa myös jos sitä työpöytäviihdettä haluaa. Lxde on myös kevyt työpöytä esim. musan tai leffojen katselun taustalle. Onneksi siinä ei ole mukana automaattista näytönsäästäjää tai muita virranhallintoja jotka keskeyttävät ikävästi leffanautinnon tai musan kuuntelemisen.

Jotkut kikkareet kuten pulseaudio ovat turhan hankalia poistettavia Ubuntusta. Muistaakseni pulsen poiston riippuvuudet olisi poistanut vaikka mitä.. Onhan se hienoa, että kaikki on valmiina. Mutta jos ei satu tarvitsemaan bluetooth, tulostin ym. palveluita heti startissa. Minusta palvelut pitäisi asentaa vain jos niitä tarvitsee. Ei ftp, etätyöpöytää, ntfs levytukea. Networkmanegerinkin olen poistanut. Mitä sillä pöytäkoneessa tekee kun verkkossa ei muutoksia.

Multimedia minkä kanssa touhuan paljon musan ja leffojen ystävänä. Monissa jakeluissa on yllättävän vanhoja osia. Jopa ALSA voi olla niin vanha, että uudehkon koneen omistaja ei saa ääntä kuuluviin. Samoin monet kodekit uupuu tai ovat vanhoja.. Ubuntussa on onneksi hyvä pakettivalikoima ja sen lisäksi paljon ylimääräisiä "repoja" joista saa toimivamman VDR:n, XBMC:n, VLC:n + uudemmat kodekit. Joskus tuntuu, että olisi parempi että niitä soitto-ohjelmia ei olisi ollenkaan. Jos haluaa teräväpiirron toimimaan niin yleensä mennään virallisten pakettien ulkopuolelle. xine-lib vdpau tuella löytyy harvasta jakelusta. TV-kanavia löytyy jo HD:na. Samoin monella on niitä teräväpiirto matroskoja. Noissa kone yleensä nyykähtää. Vaikka olisi 4 ydintä, niin kodekki voi olla sellainen, että ei osaa jakaa kuormaa ja näytön-ohjaimen tuki rautapurulle uupuu. Vaikka tehoa olisi niin softat ei osaa käyttää. Ketjussa oli väite, että 32 bittiset olisivat vakaampia kuin 64 bittiset systeemi. Mikä osin voi pitää paikaansa, jos pohjana 32 bittinen systeemi. Kyllä 64 bittinen on vakaa ja nopeampi. Normaalissa netti selailussa siitä ei juuri ole etua.

Sitten päivittäminen. Nopea on sykli nykyään. Kun kerran kone on saanut vakaaksi ja toimivaksi kannattaa miettiä pakettien päivitysvauhtia. Jos kerran toimii kannattaako kirjasto X päivittää. Saataisiko se rikkoa jotain? jotkut kirjastot ovat sellaisia, että niitä käyttää kymmenet ohjelmat, jotka mahdollisesti tarvitsevat uudellaan kääntämisen jotta toimivisivat päivityksen jälkeen. Mikä tuo haastetta ns. jatkuvasti päivittyville jakeluille jollainen esim. Gentoo on. Muut jakelut julkaisetvat kerran pari vuodessa uuden version, mikä ratkaisee kirjastojen/ohjelmien riippuvuudet.  Itse tykkään tästä jatkuvasta "rolling release" systeemistä. Kun KDE on päivittymässä, niin olla toisella työpöydällä netissä. Varsinaisia käyttäkatkoja ja uudelleen käynnistyksiä tulee hyvin vähän. Lähinnä silloin kun kernelin vaihtaa kerran pari vuodessa. Tai siirtää käyttiksen toiselle levylle ym rauta päivitykst. Mutta kaatuminen? Eihän Linux kaadu jos kone on ehjä... Väite että Linux kaatuisi jatkuvasti tuntuu oudolta...

2614
Joo ei oo vieläkään kone jumittunu tahi kaatunu niinkuin ennen. Joten jokseenkin 11.04 ja 11.10-versioissa jonkunmoine vika sit ollu. Knock on wood

Minulla on xorg.conf tiedostossa
Section "Extensions"
        Option "Composite" "Disable"
EndSection

Ehkä jo turhaankin kun ajurit ja X ovat kehittyneet. leffat vaan alkoivat näkymään paremmin kun poisti työpöytäefektit käytöstä. Uusi VLC 2 versio on vielä epävakaa monilla. Jos paljon katsoo TV:tä suosittelen VDR:n käyttämistä. On hyvin vakaa. En muista kaatumisia. Edustana voi sitten käyttää vdr-sxfe , VLC, .. vaikka toiselta koneelta.

2615
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 30.04.12 - klo:21.11 »
Lainaus

Bingo, eli itse puukotin nuo ensimmäisen vastaajan tarjoamat muutokset /etc/asound.conf -tiedostoon, jota ei ollut alunperin olemassakaan. Nyt kun kurkkasin kotikansioon, siellä on näemmä juuri tuo .asoundrc -niminen tiedosto, jota en siis ole itse missään tapauksessa sinne laittanut, XBMC kait ohjailee ääniä juuri tuon avulla.

Osaako joku tulkita tuota ja kertoa, miten saan kaiken äänen, mitä ikinä kone tuottaa, menemään analogiseen ulostuloon (stereoiden RCA-liitäntään)

/etc/asound.conf muuttaa ääniasetuksia järjestelmäkohtaisesti ja kotikansion .asoundrc  käyttäjäkohtaisesti. XBMC hyvä multimedia softa. Minulla se kaappaa hiiren ja näppäimistönkin itselleen eli toinen näyttö ei ole käytössä esim. netti selailuun. Miksi käyttää RCA liitäntää kun HDMI tukee myös ääntä? Itsellä kulkee ääni ja kuva vain HDMI piuhassa. Vähentää piuhasotkua.

Jos haluaa hyvätasoista ääntä niin softamikseri pitää ohittaa. Näin esim CD ääntä ei resamplata 44.1 --> 48 kHz. XBMC osaa myös DTS ja muut monikanava äänet. Näin on myös Windows systeemissä kun halutaan ohittaa ääntä pilaava mikseri ja pistää bitit suoraan esim av-vahvistimeen. Silloin ei muut äänet toimi eikä edes äänenvoimakkuuden säätö.

XBMC:n asetuksissa voi valita äänilaitteen ja ulostulon. asound.conf tiedostossa voi määrittää niitä lisää. alsamixer on myös tutustumisen arvoinen. Itse en käytä edes pulsea kun ei ole tarvetta siirtää ääntä verkossa toiselle koneelle Ja pulseaudio ongelmallinen muutenkin XBMC:n kanssa. Ehkä advancedsettings.xml tiedostossa voi määrittää XBMC vapauttamaan äänikortin.

2616
Jostakin syystä päivitysten yhteydessä tuo hdmi kortti menee aina defaultiksi. Tietty kun tuon tietää pikkuvikahan se on mutta mahdollisimman selkeäksi tuon itselleni haluaisin ja jos äänettömyys sattuu jollekin muulle talossa asuvalle voi se tuotaa turhaa ärtymystä.
.asound.rc tiedoston muokkaaminen kaiketi auttaa. Pistä siinä oletukseksi se laite mitä haluat käyttää.
ks http://alsa.opensrc.org/.asoundrc


2617
Multimedia ja grafiikka / Vs: Äänikorttien erot??
« : 29.01.12 - klo:21.11 »
M-audio 24/96 oli minulla aikoimaan käytössä. Oli hyvä kortti ja ääni kelpasi minulle.
Nykään musan soitan ihan emon äänipiirillä. Onko sillä äänikortilla oikeasti väliä, jos musan pistää digitaalisesti av-vahvistimelle (parempi Yamaha hyvällä muuntimella). On minulla tuossa kaapissa Audigity 4? joka pystyy 24 bit / 192 kHz ja dynamiikka jotain yli 100. Mutta tuskin äänen laatu sillä paranisi. Aika hurjan kokoisia tuolla laadulla äänitiedostoista tulee.  Toki musaa voi editoida vaikka 24 bittisenä, kun vaan pistää alsan muuntamaan sen sopivaksi äänikortille. Mutta ei taida olla järkeä, jos tulee katkoksia ja viivettä ääneen.

Itsellä ääni kulkee nyt HDMI-piuhaa pitkin, joka oli aika arvokas. 3,5 mm plugi ei oikein hyvä ratkaisu pidemmän päälle.


2618
Tein... jotain ja sain ohjelman asennettua! :o Kiitos neuvoista!
Itse tallennan kansitaiteen samman hakemistoon, missä levyn biisit on. En ikinä ole tallentanut kuvia mp3 tai flac tiedostojen metadatan joukkoon. EAC on Windows puolella paras CD-levyjen lukemiseen. Linuxilla cdparanoid pääsee kyllä aika lähelle. Jos komentorivi ei pelota, Niin ensin biisit levylle wav muodossa. Sitten pakkaus halutunlaiseksi.

2619
Milläs ohjelmalla Ubuntussa voi katsella digi-teeveetä. Asensin anyseen ajurin, näytti löytyvän, nyt tarvitsisin vain ohjelman?
vdr tallentamiseen. ja katselemiseen vlc, xbmc tai vdr-sxfe. Katsominen onnistuu myös verkon yli. Jopa selaimella. Ajuria tarvitaan harvoin... Tarvittavat kodekit pitää olla

Sivuja: 1 ... 129 130 [131]