Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: 1 ... 117 118 [119] 120 121 ... 131
2361
/etc/xorg.conf vaikuttaa koko systeemiin ja on tärkeä X:n asetustiedosto. Ei sitä kannata sorkkia jos ei tiedä mitä on tekemässä.
.nvidia-settings-rc tuohon tallentuu asetukset
nvidia-settings --load-config-only & tämän voi ajaa startissa ja asetukset tulevat näkyviin ;D

Nvidian ja X:n dokumentaatio on laaja - kuitenkin tutustumisen arvoinen

2362

millä niitä suojaus asetuksia saa muutettua? onko olemas jotain "sudo su" graafiselle pualelle? ylläpitäjällä yritän muuttaa niin vaihtuu aina takaisin..
sudo su antaa terminaaliin root oikeudet... Officen dokumenteissa on omat asetuksensa ja itse ohjelmalla omansa. Esim. taulukkolaskenta malliin voi määritellä mitä osia saa muokata ja mitä ei. Jopa käyttäjäkohtaisesti. Tai sitten dokumentin voi suojata niin, että sitä ei voi muokata. Muutoksiakin voi jäljittää. Jos taulukossa on esim. firman palkat on kai hyvä asia, että kaikki ei voi muokata sitä.

2363
liitä määräten ominaisuutta ei löytyny. kuinka graafiselle pualelle saa kaikki käyttöoikeudet kun tuntuu ettei niitä suojaus asetuksia saa muutettua..
Office on laaja ohjelmisto....kun en yhtään tiedä minkä tyyppisestä dokumentista on kysymys on ehkä parempi että kysyt jostain Officen foorumilta. Suojaus asetukset saa muutettua - jos oikeudet piisaa.

2364
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Joku vikana
« : 26.10.12 - klo:17.38 »
X:n voi yrittää käynistää startx komennolla jos pääsee kirjautumaan systeemiin. /var/log/xorg.log näkee X:n virheraportin. Ne EE alkuiset rivit kertovat missä meni vikaan.

2365
Eipä näkynyt asemassa olevan mitään vikaa. Sen verran voisi vetää jotain johtopäätöstä että ongelma ilmenee yleensä kun kuuntelee musiikkia Spotifyllä. Toisaalta, Spotify on käytännössä aina soimassa ja vika ilmenee niin randomisti että on paha sanoa onko nimenomaan Spotify syypää.
Toisaalta, kun systeemi menee lukkoon on sekin vähän vaihtelevan laatuista. Välillä koko systeemi ei mene juntturaan vaan esim. komentoriville pääsee käsiksi ja Spotifyn tappamalla on ongelma ratkennut.

Veikkaampa että syyllinen on Spotify. Itse en sitä käytä, mutta käsittääkseni ei ole kovinkaan vakaa. Itselläni taas XBMC taas kaatuilee satunnaisesti ja ainoa apu on Ctrl-Alt-F2 ja tekstipohjaisessa terminaalissa killall -9 xbmc. Vikaa voi aiheuttaa myös joku toinen softa, joka esim. yrittää kirjoittaa samaan laitteeseen (äänikortti).
Linux ei juuri kaatuile. Itselläni TV-ohjelmat tallentaa ja toistaa + muut mediat Gentoo kone joka on yllättävän vakaa. Mutta epävakaat softat saavat senkin jumimaan. Kokeile vaihteeksi http://grooveshark.com/ ja älä käytä flashia vaan html 5.  Adobe Flash Player ei ole niitä vakaimpia eikä turvallisimpia ohjelmia.

2366
Minulla vielä vähän vanhempi Office vielä. Mitäs jos katsot tiedosto, ominaisuudet, suojaus. Jos jotain löytyisi asetuksista. Kansioilla on myös oikeudet, joita voi muutella. Voit tietysti tehdä kokonaan uuden asiakirjan Ctrl-a merkkaa kaikki & Ctrl-c ja sitten liitä (Ctrl-v) uuteen asiakirjaan. Tai liitä määräten, niin voit valita mitkä ominaisuudet kopioituu.

2367

libre office 3.5.4.2. mitä tarkoitat muokkaustilalla?

Oikeutta muuttaa asiakirjan sisältöä. Sen voi myös kieltää. En tiedä tuon version kaikkia mahdollisuuksia. Riippuu hieman dokumentistakin. Asikirjahan voi olla myös lomake tyyppinen, jolloin vain tiettyjä osia voi muuttaa. Oletuksia voi myös muutella. Avataanko asiakirja lukemista vai muokkaamista varten.

2368
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kiintolevyn tyhjennys
« : 24.10.12 - klo:20.20 »
Juuriosiollakin voi olla henkilökohtaisia tiedostoja (esim. /tmp).

Systeemi putsaa /tmp tai /var/tmp. Mutta kannattaa toki tarkistaa. Samoin /var/lib /usr/locale/. Ks man userdel. Tuolle on myös gui versioita esim kuser. -r vipu poistaa kotikansion. -f poistaa käyttäjän vaikka olisi kirjautunut. Henkilökohtaisia tiedostoja voi tietysti olla muuallakin kuin koti-kansiossa - esim liitettynä /media kansion alle.

Systeemissä pitää olla ainakin yksi käyttäjä, jolla on sudo-ohjelman käyttöoikeus eli käytännössä root.

2369
Oppaiden kehittäminen / Vs: Duplikaattien poisto-ohjelma
« : 24.10.12 - klo:19.58 »
Se on koodattu toimimaan aina nykyisessä hakemistossa minne käyttäjä on mennyt "cd": n avulla. Mikään ei tosin estä kutsumasta deldup: ia toisesta skriptistä joka selaa (tai etsii) vaikkapa hakemistopuun kokonaan tietystä pisteestä eteenpäin ja tarjoilee deldup: lle tekemistä hakemisto toisensa jälkeen.
Scripti voisi käyttää vaikka locate komentoa apuna. Duplikaatteja voisi hakea sen tietokannasta. Ei vain yhdestä hakemistosta. Jos nyt oikein ymmärsin toimintatavan.

2370
Mikäs ohjelma? On mahdollista, että asetuksissa on vain luku. Helpottaa kun pistät muokkaustilan päälle ;D

2371
Laitealue / Vs: Kiintolevy korruptoituu
« : 24.10.12 - klo:19.38 »
Mistäs kannattaisi aloittaa vian hakeminen? Kiintolevy korruptoituu jokaisella sammutuskerralla siten, että vaatii tiedostojärjestelmän korjaamisen live-cd:n avulla käynnistyäkseen. Smartmontools ei löydä levystä virheen virhettä.
Onko kello oikeassa ajassa? Väärä aikaleimakin aiheuttaa levyntarkistuksen..

Jos ei pitää sitten vain etsiä joku huonosti käyttäytyvä taustaohjelma joka ei sammu kiltisti
ja tiedostoja jää auki. Vinkki - sammuta X. Sitten sammuta palveluja kunnes tulee sellainen vastaan,
joka ei suostu. ps -A näyttää kaikki prosessit.
Jos sellaistakaan ei löydy niin levyssä vikaa.
Lokit olet tietysti jo lukenut..

2372
Jotain kodekeissa pielessä . Avain on VDPAU. vaapi on Radeonin rajapinta.
VDPAU tarvitsee tietysti nvidian ajurin. Tarkista onko käytössä.

pistä rivit
vo=vdpau,
vc=ffh264vdpau,ffmpeg12vdpau,ffodivxvdpau,ffwmv3vdpau,ffvc1vdpau,

tiedostoon /.mplayer/config kotihakemistossa. Pilkku on myös tärkeä!
Dokumentaatiosta löydät asetukset oletuskielelle, äänelle ym...

Ihan vastaavalla kodekilla minulla ei ole  videota.

käynnistä ihan komentoriviltä
mplayer video
niin saat ruudulle infoa, miten mplayer tunnistaa videon ja mitä kodekkeja se käyttää.

esim.

----
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
libavcodec version 53.61.100 (external)
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
========================================================
========================================================
Trying to force audio codec driver family hwac3...
Opening audio decoder: [hwac3] AC3/DTS pass-through S/PDIF
hwac3: switched to AC3, 448000 bps, 48000 Hz

AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, ac3be, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [hwac3] afm: hwac3 (AC3 through S/PDIF)
======================================================

Nykimistä voi aihettaa myös työpöydän ikkunamanageri, työpöydän tehosteet, X:n composite laajennus. composite kannattaa pois käytöstä kannattaa kokeilla. Oletko kokeillut jossain kevyessä työpöydässä? Esim openbox? Obenbox on oikeastaan ikkunamanageri, mutta kyllä siihen saa vaikka terminaalissa mplayerin auki. Itsellä usein XBMC joka on hieman monipuolisempi. mplayerin etu on, että se toistaa lähes mitä vaan. memcoder taas koodailee. Noista löytyy laajahkoa dokumentaatiota ja monia edustaohjelmia.

2373

Mites compiz poistetaan, onhan se ihan nättiä mutta kun enpä sillä oikeestaan mitään tee, tuntuu vaan tahmauttavan systeemiä
Nyt ei ole Ubuntu-kone käytössä...
dpkg -l | grep compiz listaa compiz paketit. apt-get purge "paketti" poistaa..

Compiz käytää X:n composite laajennosta. Kun pistää xorg.conf tiedostoon
rivit

Section "Extensions"
        Option "Composite" "Disable"
EndSection

Niin composite ei ole käytössä ja samoin katoaa osa työpöytäefekteistä. Jos haluaa nopean ja
kevyen työpöydän LXDE ja openbox ikkunamanageri hyvä yhdistelmä. KDE toimii myös
openbox ikkunamanagerilla. KDE työpöydällä kwin sisältää myös composite laajennoksia.  X ja työpöytäympäristöt laaja aihe. En jaksa enempää selostaa erilaisia yhdistelmiä.


2374
Ihan uteliaisuudesta kysyn joko KDE 4.9.1 käytössä? Itsellä ei toimi alt-tab ikkunoiden vaihtoon. Ärsyttää. Ikkunamanagerina kwin ja kaksi näyttöä. KDE on vielä 4.8.5 Nopeutta tuo kun poistaa työpöytäindeksoinnin pois käytöstä - Nepomuk/Strigi. Kokonaan noita ei kaanta poistaa? .xsession-errors tiedosto kasvaa itsellä kovasti. Tuohon pitäisi keksiä joku lääke. Amarok on kyllä hieno musiinkin toistoon. Aika vähän Amorok kaatuilee enään - vanhempi versio Amarok 1.4 toimi vakaammin xine-lib kirjaston kanssa.

2375
Ajurien asennusta se ei helpota.
Ei periaatteessa, mutta heillä yllä oli lubuntu-desktopilla onnistunut näyttiksen ajureiden asennus. Ilmeisesti jotain häikkää compizin ja asennuksen kanssa. Virtuaali terminaalista x sammutettuna olis varmaan onnistunut.
Itsellä compiz ei ole käytössä. Poistin sen kun leffoissa näkyi kampaefektiä. Terminaalissa X sammutettuna on oikea tapa päivittää näytönohjaimen ajurit, jos ei halua käynnistää konetta uudestaan.

2376

Tämän vuoksi DVB-tikkuja ja muita USB-laitteita kannattaa aina googlata USB ID:n perusteella. Se on siis lsusb:n näyttämä ID-heksadesimaalipari, sinulla 15a4:1001. Joissain tapauksissa samalla ID:llä on kuitenkin kaupattu useita erilaisia laitekokoonpanoja, jolloin asia menee hankalammaksi.

Lisäksi samoja USB-laitteita on tehty eri piireillä. Valmistaja ei välttämättä muuta mallimerkintää, jos piiri on vaihtunut. Ei tietysti aiheuta ongelmaa kun Windows-ajurit on päivitetty - muissa systeemeissä tietysti.

2377
Juu, ajatuksena oli tosiaan asentaa lxde-sessio ajureiden asennusta, tai muuta korjausta varten. Lubuntu-desktopin mukana tulee aika paljon tavaraa,mutta lxde itsessään ei vaadi juurikaan riippuvuuksia. Pcmanfm, toki paljon, mutta, jos on nautilus jo asennettu, ei taida montakaan pakettia tulla mukana.
Toinen työpöytävaihtoehto on hyvä olla olemassa. LXDE sopii siihen mainiosti. Hyvä varsinkin leffojen taustalla. Ei näytösäästäjän ja muidenkaan työpöytä kilkkeiden kanssa ole ongelmia. Säästyy sähköäkin kun kevyt työpöytä käytössä. Ajurien asennusta se ei helpota.

2378

Uuden ”parhaan” Linux-version etsiminen on edelleen meneillään, kuten näkyy. Asennan seuraavaksi yhden ”uuden poistokoneemme” kakkoslevylle kiinteästi Mintin, jotta voin testailla sitä kunnolla. Yhdelle kovalevylle asensin Mintin noin vuosi sitten, mutta sen käyttö on jäänyt vähäiseksi, sillä se edellyttää johtojen irrottelua (levyjä on yhdessä tietokoneessa kolme). Ilmeisesti Formatoin kyseisen levyn (taltioituani sieltä tiedot) ja käytän sitä uuden Mintin testailuun eri koneessa.

En oikein ymmärrä tuota parhaan Linux-version etsimistä. Kaikissa kun on suunnilleen samat softat. Jos oikeasti haluaa tehokkuutta niin sitten vaikka Gentoo jossa voi ohjelmat optimoida prosessorikohtaisesti. Videoiden editointi siitä raskaammasta päästä koneen käyttöä. Jos Kdenlive ja sen tarvitsemat kodekit ovat uusimpia versioita ja mahdollisesti käännetty -native -O3...mitä nyt keksii.. -march=native on kääntäjän optio, joka kääntää automaattisesti käytössä olevalle prosessorille optimoitua koodia. Niin silloin saa ehkä hieman nopeutta lisää työkentelyyn. Voit kokeilla vaikka ffmpeg tai x264 tuleeko nopetta lisää.


2379
Mikähän näytönohjain? VLC:n tuki rautapurulle on vielä melko nuori HD videolle. Itse en käytä VLC:tä elokuvien katseluun. mplayer on sisältäny jo kauan tuen VDPAU rajapinnalle, jota käyttää nvidia.  HD-video 1920x1080 nykii helposti jos kuva puretaan prosessorilla eikä näytönohjaimella. On aika vaativa tehtävä eikä onnistu vanhemmalla koneella.

2380


HDMI toimii mutta en saa toista näyttöäni (samsungin 42" telkku) näkymään, joten telkkarin kattominen on joko tai, joko sitä tai sit tätä surffaamista ja troubleshoottinkia.

En oo näemmä ainut jolla tätä ongelmaa on, mut jos jollain on jotain noppelinixnox-tietoa asiasta niin mielellään kuullaan missä mennään.

Tutustu  nvidia-settings tai tee itse sopiva xorg.conf tiedosto, niin saat kaksi näyttöä pelaamaan.
Noita mahdollisuuksia on useampia. Clone tekee sen, että sama kuva molemmilla näytöille, hyvä
jos näyttöjen resoluutio suunnilleen sama. Yksi mahdollisuus on tehdä oma X istunto TV:lle.
Silloin voi TV:ltä katsoa vaikka leffoja ja toista näyttöä käyttää normaaliin netti surffaukseen. Jos
ei xorg.fonffia ole olemassa Linux voi vaikka käynnistyä oletuksena TV:n näytölle... Googlella
löytää nopeasti esim. Linux nvidia twinview paljon ohjeita.

Sivuja: 1 ... 117 118 [119] 120 121 ... 131