Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 131
2241
Itse olen kopioinut tiedostot ihan cp -a kun olen esim. vaihtanut kovalevyä. Linuxin voi hyvin kopioida toiseen koneeseen. Kunhan rauta on edes jokseenkin samanlaista. Gentoo ja vastaavat ovat poikkeus, jos ohjelmat on optimoitu ja käännetty vain tietylle prosessorille.

-a optio kopioi päivämäärät, aikaleimat, alihakemistot, oikeudet ym. Eli koko hakemistopuu kopioituu. Täytyy muistaa myös mahdolliset liitetyt levyt ym. Jottei jotain jää pois tai tule mukaan.

Grub pitää tietysti asentaa uusiksi tai mahdollisesti kopioida mbr ja siirtää se uuteen systeemiin.
Käyttöjärjestelmä tietysti kannattaa kopioda liveCD ym. toisesta systeemistä käsin.

/etc/fstab tarvitsee yleensä pientä muokkausta kopionnin jälkeen.


2242
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC+mythbox
« : 06.03.13 - klo:18.40 »
Oletko kokeillut myth://username:password@i.p.address, MythTv pitää olla oikein asennettu. Eli sen IP (backend section) ei saa olla localhost or 127.0.0.1. XBMC:llä pitää olla pääsy myös MythTV:n tietokantaan. Itsellä simppelimpi vdr käytössä.

2243
Multimedia ja grafiikka / Kakkosnäytön käytön ongelma
« : 05.03.13 - klo:23.08 »
Lainaus
OJK:
Kokeilin muuttaa, eikä auttanut. Mutta Hola! Löysin ongelman syyn ja sain asian ratkaistua! :-)
Ongelman aiheuttaja oli kakkosnäyttö. Minulla on VGA-porttiin liitetty toinen näyttö, johon olen laajentanut työpöytää. Tämä kytkentä aiheutti ongelman.
Hoksasin sen sitä kautta, että huomasin, etteivät VLC:n eikä Totemin visualisoinnit toimineet musiikkia kuunnellessa. En ollut aiemmin kiinnittänyt tuohon huomiota, vaikka minulla onkin ollut Totemin visualisointi päällä.
Napsaisin kakkosnäytön irti koneesta ja jo näkyivät Yle uutiset sekä haluamani ohjelma.

Kiitos Ganymedes ja nm hyvistä neuvoista. Ilman neuvojanne en olisi osannut lähteä sulkeistamaan mahdollisia virheitä pois, vaikka syyn suurin piirtein olisin osannutkin aavistella. Lopullinen virhe olisi jäänyt kuitenkin huomaamatta, jos en olisi tehnyt neuvojenne mukaista sulkeistamista.

Olisiko kenelläkään neuvoa, miten saisin pidettyä kakkosnäytön kiinni ja silti tallenteet näkyisivät? Olisi mukavampi katsella niitä tuosta 19" näytöltä kuin 11-tuumaiselta :-) Vaikka pääasia kuitenkin on, että näkyyvät edes jollain tavalla.

Vihjeeksi DISPLAY auttaa useamman näytön kanssa. DISPLAY=:0.1 vlc käynnistää vlc:n toiselle näytölle.



2244
Kunnioitettava määrä musiikkia ja ihan oikeassa formaatissa. Githubista löysin
flac2ogg scriptin. En ole testannut. https://github.com/adisbladis/flac2ogg.git.
Tarvitset pythonin (yleensä löytyy). Jos git asennettuna niin
Koodia: [Valitse]
git clone  https://github.com/adisbladis/flac2ogg.gitlataa.


2245
Jos työpöytä "rikki" voi luoda myös uuden käyttäjän, jolloin oletukset saa helposti käyttöön. Vika varmaan kotikansion "." alkavassa "piilo"-kansiossa. Jos tekee uuden asennuksen ja liittää siihen vanhan home-kansion asetuksineen voi työpöytä olla edelleen rikki, jos vika jossain käyttäjän asetustiedostossa. Tämä tosin vain arvailua kun todellista vikaa ei ole tiedossa.

2246
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun tyhjennys
« : 03.03.13 - klo:21.18 »

USB-tikkujen ongelma on siis ratkaistu. En ikävä kyllä jaksa olla asiasta kovin iloinen, koska tein heti perään yhden karmeimmista virheistä, mitä tietokoneella voi tehdä. Unohdin ulkoisen kovalevyn johdon toiseen USB-liittimeen asentaessani Open Suse tiedostot USB-tikulle - tai luullessani asentavani. Todellisuudessa ulkoisessa 1TB:n levystä tuli bootattava USB-tikku. Muutama sata gigatavua videoita ja valokuvia ja muuta materiaalia katosi yhdellä hiiren klikkauksella.

Tekevälle sattuu. Mahtaisiko TestDisk auttaa? Itse sain tuolla XP:n kadottaman osion palautettua. Sen jälkeen XP:n levynhallinta oli pannassa.. Aikoinaan jo 200G levy oli XP:lle liian iso

2247
Ei .srt-tiedostojen sisällyttäminen matroskaan kovin vaikeaa pitäisi olla.
http://superuser.com/questions/292608/add-another-subtitles-to-matroska-file-on-linux
VLC toimii myös Windowsilla.

Kovasti ohi aiheen... matroskaan tekstit saa helposti - useampiakin. Siinä sen etu avi videoon verrattuna. VLC toimii hyvin. Ei mitään ongelmia toistossa. Mutta jotkin laitteet tykkää h264 videosta (rautapurku). Esim. vaikka Rasberry Pi. Tuolla juttua YLE teksteistä http://linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=4702?f=12&t=4702.
Ongelma on siinä miten tekstit saa näkymään kelvollisesti. Srt-tekstien tekeminen on haastavaa jos joutuu tulkitsemaan teksiä bittikartaoista (OCR) ja saa vielä ajoituksen toimimaan. Lisäksi YLE on muutellut fontteja vuosien mittaan. Fontti voi vahtua ohjelman aikanakin. Viimeksi kun kokeilin oli ProjectX:ssä värimallissa vikaa ja sain vain lukukelvottomia tekstejä aikaiseksi. Ajatus scriptistä joka osaisi tehdä YLE:n tallenteesta kelvollisen matroskan srt-teksteillä on haastava tehtävä. Ei toki mahdoton.

2248

Mp3:n Tagitietojen muokkaukseen ei niin ikään ollut tarjolla ohjelmaa joka olisi ollut yhteensopiva WinAmp +trad wmplayereiden kanssa jne. kivaa.
Videoiden konvertointi ja edittointi ohjelmissa oli niin ikään todella vakavia puutteita. Hyvä kun pysyivät pystyssä.
Mp3 tagien muokkailuun paljon vaihtoehtoja. WinAmpia en juuri ole käyttänyt. Mitä joskus siivoillut kummallisia kenttiä tageista sen jäljiltä. Ainakin oma luuri osaa näyttää oikein Mp3 tagit. Itse käytän Kid3 ja vain yhtä merkistöä ja yhtä taglib versiota. Tagien siivoilun jälkeen olen merkannut tiedostot vain "luku lipulla" ettei mikään soittosofta pääse sotkeen niitä omilla tilastoillaan. WinAmp on ollut minulla pitkään "pannassa" eli en suostu moista käyttämään.

Videoiden konvertointi on hankalaa. ffmpeg, x264, mplayer toimivat kyllä vakaasti, mutta monet noille tehdyt edustat (GUI) ovat epävakaita. Ylen tekstit taitaa tuottaa ongelmia MS ohjelmillakin. Niitä ei
pistä matroskaan teksteineen kovin helposti.

2249
Adoben Photoshoppia vastaavaa ei Linuksille ole. Photoshoppia olen pitänyt kalliina kotikäytössä samoin kuin muitakin ammattilaisten ohjelmia.

Kuvat siirtyvät kamerasta koneelle helposti Linux-systeemissä. Jos ei kamerasta niin ainakin muistikortilta. Itse luen muistikortilta kun en viitsi kameraa kanniskella. RAW, NEF kuvat onnistuvat myös. 16 bitin väriavaruus ja vastaavat tiff tai png kuvat voivat sitten olla kokoluokkaa 100Mt. Nopeasti kehittyvä Digikam on monen valokuvaajan käytössä. Vastaa paljolti Lightroomia? (en ole käyttänyt). Digikamilla voi myös editoida kuvia, mutta varsinaisesti se on kuvien hallinta ja arkistointi ohjelma joka käyttää esim. mysql tietokantaa. Gimp jo mainittiinkin. Kuvien käsittelyyn Linuxilla on myös monipuolinen joukko pienempiä apuohjelmia. Voi löytyä joku sellainenkin, jota Windows puolella ei ole. 2000 tuhannen lomakuvan pienentäminen/terävöinti/RAW-muunnos & Exif-datan muokkaus voi olla jopa nopeampaa Linux koneella.

2250

USB-tikulle asennettu käyttöjärjestelmä toimii aivan yhtä täydellisesti, kaikkine kansioiden talletuksineen, kuin kovalevyllekin asennettu. Vain nopeudessa on lähes huomaamatonta hitautta. Hyvin  tehty USB-käyttöjärjestelmä toimii (pienellä tuurilla) myös muissa koneissa. (Mutta, kuten sanottu, 4 GB ei ehkä aivan riitä useimmissa tapauksissa.)

B.t.w. Windows 8 on uutisten mukaan ottanut kehitysaskeleen. Siitä voi tehdä USB-asennuksen. ;D
Kokemuksen mukaan tikulle asennettu Linux on käyttökelvottoman hidas jos vaikka Firefoxilla haluaa nettiä selata. Systeemin korjaamiseen tai varmuuskopiointiin taas ehdoton. HTPC käytössä tikku on hiljainen jos ei halua kuunnella kovalevyn rapinaa. USB-tikku asennus ei toimi yleensä muissa koneissa. Varsinkin jos näytönohjaimen ajuri on Nvidian tai Atin binaari. Jos kaikissa koneissa esim. Nvidian näytönohjain niin tikkua voi käyttää melko huoletta.

Kun pistin useamman TV-tallenteen kaverin 16G tikulle, niin käytiin kaupassa ja ties mitä ennen kuin kopiointi valmistui. Siis useampaa isoa tiedostoa ei kannata pistää yhtäaikaa. Mahtaisiko joku hidas laite - esim. kauko-ohjain - vaikuttaa kopioinnin nopeuteen.

2251
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pikku kikkoja
« : 25.02.13 - klo:20.14 »
Kiitos selventävästä vastauksesta. Soittamisesta en tiedä mitään, eikä edes mieleen välähtänyt että pientä apuohjelmaa voi käyttää kitaran virittämiseen. Testilevyjä olen toki kuunnellut. Joiltakin valmistajilta voi jopa tilata ilmaisia esittelylevyjä. Sitä en tiennyt että pystybassolla pääsee noinkin alas. 31 Hz oli aika hiljainen. 40 Hz kuului jostain syystä kovempaa kuin 50 Hz.  Kovaääniset

2252
Youtuben HTML5-videot näkyy ilman flashia. Olisiko niistä kyse?
HTML5 ajanmittaan poistanee flashin käytöstä. Varmasti siitä johtuu - oli yllätys itselleni.

Ps.
TV kortteja PCI / USB paikkaan voi saada kohtuu hinnalla. DVB-C kortit hieman kalliimpia.
Itse ole tuossa viritellyt toista konetta ihan vain TV / Youtube / musa käyttöön.

2253
Juu, Chromessahan on oma flash, joka pelittää, ei tarvii asennella. Muihin selaimiin kyllä.

e. Chromen versio on nyt 11.5.31.2
Outoa kun firefox näyttää youtube videoita vaikka flash ei ole asennettuna. Mietiskelee tosin hetken.
Onkohan youtube:lla muitakin versiota videoista. Videoita katselen paljon XBMC:llä. Kone kiinni TV:ssä
ja langaton multimedia näppis sohvapöydällä. Ja ei edes selainta asennettu. Tai onhan XBMC tavallaan
selain kun näyttää liki kaiken.

2254
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pikku kikkoja
« : 24.02.13 - klo:22.35 »

Tuohan on hieno löytö! Tuolla saa aikaiseksi myös hienoja piippauksia ja voi kuunnella eri äänen korkeuksia.

ÖÖ Piippauksia? Sitä en ole kuullutkaan. Aina olen käyttänyt tuota ALSA:n asennuksen jälkeen tuleeko ääntä ulos.

2255
Sabayonin tarkoitus lienee helpottaa kynnystä siirtymistä Gentoo tyyppiseen jakeluun. En kuitenkaan ymmärrä mitä järkeä on useammassa paketinhallintasysteemissä. Itse olen käyttänyt pitkään Gentoota HTPC:ssä. Etu on, että systeemi ei mene rikki kun uusi versio ilmestyy. Etu myös uusimpien ohjelmaversioiden helppo asennus. Uusin XBMC asentuu emerge =xbmc-9999 ja osaa ladata git:lltä uusimman lähdepuun. Ebuildeja on helppo myös muokata omiin tarpeisiin. Esim. jos halutaan joku spesiaali versio XBMC:stä niin muokataan lähdettä, niin git lataa jonkun muun kehityshaaran. Samoin ei tarvitse odotella uusinta kerneliä, nvidian ajuria ym. Tosin kehityspaketit on maskattu eli oletuksena asentuu hyvin vakaita paketteja. Gentoo onkin osaavissa käsissä yksi vakaimpia Linux-jakeluita.

Suurimmat ongelmat on asennuksessa. Itse asensin HTPC:n ssh:lla verkon yli. Asennusmediaksi riittää minimal CD ja mieluiten versio, jossa ssh käynnistyy automaattisesti ja rootille on salasana. Noin asennuksen voi tehdä pikkuhiljaa toiselta koneelta asennusohje selaimessa. Ja aikaa kannattaa varata. Gentoon etu myös helppo säädettävyys. ssh riittää pitkälle.

Työpöytäkäyttöön en suosittele Gentoo tyyppistä jakelua. KDE ym. työpöydät valmiiksi tehtyjä monissa jakeluissa. Gentoossa ei saa vastaavaa tulosta helposti. Etuna tietysti on, että KDE:n voi asentaa vain niistä osista joita oikeasti tarvitsee. Voi jättää esim. työpöytäindeksoinnin pois mistä en itse pidä.


Ubuntun paketinhallinta on laajentunut. Ennen sieltä uupui monia minulle tärkeitä multimedia sovelluksia. Ja alsakin oli yleensä kamalan vanha. Uudelle koneelle ihan sopimaton. Nyt voi jo suositella. Lirc asennus tapahtuu hetkessä ja yleensä toimii. Gentoossa voi tuokin viedä päiviä. Mutta onnistuu jos Ubuntulta ei. Koska uudempien softien asennus ja kernelin paikkailu on helpompaa. Toki Ubuntussakin asentelu onnistuu lähdekoodista ja erilaisista repoista saa niitä uusia versioita...Mutta johtaa yleensä systeemin hajoamiseen kun pitää päivittää seuraavaan version.

Itsellä oli n. 6 v. Gentoo HTPC:ssä ja sitten kun rauta vaihtui 64 bit piti asentaa uusiksi. Nykyinen asennus ei ole samaan ikään päässyt, mutta lähellä ollaan. Vaikka rauta on vaihtunut monesti. Emot, levyt, ytimien lkm ym.

2256
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pikku kikkoja
« : 24.02.13 - klo:14.23 »
Suhinaa kaiuttimista  :)

Monelle on tuttua vanha kikka saada kohinaa aikaiseksi: Ohjataan dataa jostain "random" laitteesta menemään --> /dev/dsp   tai --> /dev/audio.   Ubuntussa ei ole näkynyt näitä äänilaitteita ollenkaan oletettavasti Pulse Audion takia mutta onnistuu tuo temppu silti edelleen tässä muodossa:



Suhinaa antaa myös ALSA:n speaker-test ja laitteenkin voi valita. Joillakin kun on HDMI käytössä.

2257
Asenna XBMC jostain muualta. Tee scripti joka käynnistää ja sammuttaa xbmc:n. Itsellä Power nappi sulkee XBMC:n ja DVD nappi avaa. Itsellä oli pitkään Edenin PVR versio gitillä haettu versio käytössä. Sen saa näin helposti git clone https://github.com/opdenkamp/xbmc.git ja monia muitakin paikkoja ja versioita on.

2258
Multimedia ja grafiikka / Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
« : 10.02.13 - klo:14.52 »
Joo eihän tossa rasberryssä paljon tehoa ole mutta ei kai VDR backend niin paljon vaatisikaa? Fronend olisi toisella koneella jossa enemmän tehoja.
Virta voi loppua jos pistät kaksi viritintä kiinni. Jos useampia tallennuksia niin riittääkö USB tiedon siirtoon? Kiinnostava ajatus TV-ohjelmien talletimeksi. Kerro jos onnistuu. Rarberry näyttää teräväpiirtoa, mutta ei sisällä kodekkia esim TV-tallenteiden näyttämiseen. Ja koodaus MPEG-4 AVC/H.264 kodekkiin Ylen tekstien osalta hieman ongelmallista ja aikaa vievää. Matroska MPEG-4 AVC sujuu Rasberyllä hyvin.

2259
Multimedia ja grafiikka / Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
« : 10.02.13 - klo:11.27 »
Rasberryn teho tuskin riittää.. Viritä kanavat uusiksi - mieluiten se wlan kiinni ym ilman häiriöitä. Ja ihan oikeasti piuhollakin on merkitystä. Itsellä ulkokäyttöön tarkoitettu satelliittikaapeli poisti ongelmia. Itsellä VDR ei päivittänyt kunnolla kanavia, mutta dvbscan löysi kanavat okein. Tosin jakelu oli Gentoo. MythTV:tä en ole käyttänyt ja en muista ikinä tallentaneeni 4 kanavaa samasta nipusta. Aika ei kuitenkaan riittäisi katseluun.

2260
Multimedia ja grafiikka / Vs: Fox ei näy mythtv:ssä
« : 07.02.13 - klo:15.19 »
Parempi piuha voi auttaa. Nuo ovat mystisiä.. Itsellä tuli häiriöitä jos kaksi PC-tä
kiinni samassa antennirasiassa virta päällä.

Sivuja: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 131