Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Linesa

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10
141
Ubuntu tietokoneissa / WLAN-sisäverkko hidastele
« : 12.04.09 - klo:11.58 »
Ongelma, tosi vanha.. Ei välttämättä edes Linux-spesifi.

Kolme konetta (yksi vanh hidas (ja lähes äänetön) läppis tekee kirjoitinpalvelijan virkaa, aktiivkäyttöiset (ei niin äänetö) pöytäkone ja aktiivkäyttöinen läppis.) kaikki käytännön syistä verkkoyhteydessä Wlanin kautta. (Puhelinliittymät liian etäällä koneen käyttöpaikoista)

No, nettiyhteys siis toimii täysillä joka koneesta (tässä tapauksessa 2MB/s (noin 200-210 kt/s), vaihtelee yhteenlskettu  datasiirtonopeus). Miksi ihmeessä siirtoyhteys verkon sisällä jää nopeuteen noin 40-80 kt/s? Hitaimmillaankin tereettinen nopeus pitäisi olla tuhatkunta kiloa (11 MB) sek. En nyt muista, onko joku kortti tuollainen hidastelija vielä.. (Tukiasema taitaa olla 56Mb/s). Ymmärtäisin, jos sisänopeus tuosta puolittuisi noin 500 kt/s, koska kaikki kuitenkin reitittyy sen tukiaseman kautta, ja IP-verkon "saitko/sain-kyselyt" vie myös hitusen kaistaa, mutta että nopeus on viidesosa siitä, mita on ulkoverkko... Data EI kulje ISP:n kautta. Varmistettu irrottamalla adsl-modeemi verkosta.

Tähän liittyen... Pöytäkoneessa koneessa on kaksi verkkosovitinta.. Miten saisin kaikki 3 konetta keskustelemaan keskenään sen kautta. (Tietenkin edellyttäen, että läppärin tuo johdon saavutettavaksi. (isojen tiedostojen siirron ajaksi). Eli pitääkö tuost pöytäkoneista lähtevien johtojen olla suora- vai ristikytkettyjä? Ja miten asetan koneille noiden verkkokorttien asetukset? Osoitteet sun muut?

Lisäys: Läppärit pystyvät keskustelemaan kumpikin oman porttinsa kautta suoraan pöytäkoneelle. Miten luon verkon, joss pöytäkone toimii ikäänkuin hubina tai reitittimenä?

142
Ubuntu tietokoneissa / koihakemiston varmennus
« : 08.03.09 - klo:20.37 »
Mites saan kopsattua kotihakemiston tiedosot muistitikulle konsolissa.

143
Ubuntu tietokoneissa / apt-get / aptitude levyltä
« : 08.03.09 - klo:20.27 »
Miten saan aptituden tai ap-getin hakemaan paketit asennusmedialta. X ei ole käytössä. Graafisilla yökaluilla sen kyllä saisin aikaan...

144
Multimedia ja grafiikka / Vs: Vajaa Java(script)
« : 04.02.09 - klo:23.03 »
Kyllä minulla näkyy nuo molemmat.
Miten niin Java? Youtube videothan on Flashia

:) Niinhän se olikin....

145
Multimedia ja grafiikka / Flash-pulma
« : 04.02.09 - klo:22.51 »
Missähän vikaaaaa..

Parhaiten youtubessa:

Tämä toimii ok:  (jos surkeaa kuvanlaatua ei lasketa. :) ) http://youtube.com/watch?v=-GS8sOg7-ZY
Mutta tämä pysyy pimeänä. Latauksen etenemisositin vaan liikkuu. http://youtube.com/watch?v=ybbNQnSPseA

Samankaltaisia juttuja muuallakin.

Edit: Otsikko oikeaksi

146
Pulma ei oikeastaan koske Ubuntua, vaan Debiania, mutta systeemit ovat sikäli samanlaisia, että josko joku tietäisi. Kyseessä on virtuaalipalvelin. Konsolikäyttö ei kuitenkaan ole ihan silä tasolla kuin pitäisi, eli tarkkoja ohjeiota kaipaan...

Eli Postfix- ja Courier-pohjainen sähköpostijärjestelmä.

Seuraavat toimivat:
POP/IMAP ok.
Myös Webmailin kautta voi viestejä lukea.
Webmail lähettää postia. Myös php-ohjelmistojen viestinlähetys toimii.
Jos paikallinen mailclientti on asetettu käyttämään palvelimen "Lähetetyt"-kansiota, tämäkin toimii.

Ongelmia:
Portti 25 (SMTP) on ulkoapäin kiinni. Tietoturvan kannalta ehkä hyväkin, mutta liittyykö ongelmaan.

Varsinainen murhe
Palvelimen MDA (Courier-maildrop) ei kykene välittämään viestiä lokeroon. Postfix toimii kyllä, mutta postit ei välity eteenpäin. Muutama päivä viestin lähetyksen jälkeen palautuu postipalvedlimen antama "osoite on tilapäisesti tavoittamattomissa" tjsp.

Jos Postfixin asettaa toimittamaan palvelintietoja johobkin laatikkoon, se toimii.

Mailq sanoo useimmiten "Postijono tyhjä" (enkuksi tietenkin). Joskus siellä on joitain ym. palvelindataviestejä.

mail.log-tiedostossa on dataa joka kertoo POP/IMAP-kirjautumisesta ja lähtevistä viesteistä. Mitään saapuvaan liikenteeseen viittaavaa siellä ei ole.

Postin "apuohjelmat" (kuten clamav, amavis ja spamassassin) näyttävät toimivan.. "top"-komennon listaukesessa niiden käyttämät muistimäärät jopa vaihtelevat 3-5% välillä, eli niiden aktiivisuudessa on muutoksia.

Eli MDA on juntturassa. Syy vai jonkun muun ongelman seuraus?

147
Multimedia ja grafiikka / Vs: ääni hävisi
« : 25.10.08 - klo:20.40 »
Jep, Eli automaatti ei osannu (särinää), Alsa antoi virhettä. OSS toimi. Ainakin suomipopin ja Ylen radiostreamit alkoi toimiin, kun asensi poistetun totem-liitännäisen. Myös Ylen liikkuva kuva näkyy ja kuuluu.

Maikkarin nettitv ei toimi, mutta se nyt muutenkin toimii taas ihan eri periaatteella. Sopiva liitännäinen ehkä löytyy..

148
Multimedia ja grafiikka / Vs: ääni hävisi
« : 25.10.08 - klo:13.42 »
Tässä pitää vielä saada lisätietoa asetuksistasi.

Katso, mikä versio sinulla on pulseaudio-paketista. Avaa "Synaptic" (System - Administration - Synaptic Package Manager) ja sitten asennettu versionumero paketeista, jotka alkavat sanalla "pulseaudio". Onko esim. sinulla versio 0.9.10-2ubuntu9 vaiko ehkö 0.9.10-2ubuntu8?

Katso, mikä äänijärjestelmä sinulla on valittuna? Avaa "Sound" (System - Preferences - Sound). Katso, mitä lukee välilehdessä "Devices" kolmessa ylimmässä valintaruudussa.
Kokeile painaa testipainiketta. Kuuluuko ääni?
Testaa tämä vaihtoehdoilla OSS ja ALSA. Mitä sanoo?

0.9.10-2ubuntu9

Asetuksissa luki "Automaattivalinta" tms. ALSA-vaihtoehto antoi jotain virheilmoa, mutta OSS antaa ainakin testisignaalin...

Radiostreamit (suomipop, MP3) ei aukea, mutta johtunee siitä, että vikaa etsiessäni oon niitä ronkkinu...

149
Multimedia ja grafiikka / ääni hävisi
« : 24.10.08 - klo:21.45 »
Acer-läppäri, Ubuntu 8,10 sisällä.

Jossain vaiheessa äänet hävisi.. Kun tuo tapahtui, olin hakemassa keinoa saada Yle Areena tomimiaan.. En tiedä vaikuttiko asiaan.

Tai no.. Tarkennetaan vikaa. Kone ei ole hiljaa, vaaaan tarkoitetun äänen sijaan kuuluu pelkkää rätinää. Sama niin järjestelmä-äänissä kuin esim. radiosstreameissa.

Eli mistähän päin vikaa pitää hakea. Yksi mahdollisuus on 8,10, joka on vielä hetken beta..

150
Tällaisen löysin (kenties vastaus ikuisuuskysymykseen. :)

http://unetbootin.sourceforge.net/

Eli tuolla on  ohjelma, joka luo automaattisesti boottaavan USB-tikun, jossa on Linux-systeemi. Löytyy valmiit paketit Ubuntulle (32 ja 64 bit)

Ubuntu muiden joukossa, valittavana on myös paljon muita diostroja. (X)Ubuntun tapauksessa alkaen 6.jotain, ja uusin on 8.10 päivittäisversio...

Kerron myöhemmin toimiiko se. :)

151
Asentaminen ja käyttöönotto / i386 korjaus => 64bit.
« : 16.09.08 - klo:23.17 »
Asensin vahingossa 64 bittiseen i386-kelpoisen version. Toimiihan se joo, mutta jos tahtoo saada koneesta kaiken puhdi irti... Eli onko korjausmahdollisuutta, joka korvaa systeemin uuteen.

Tässä vaiheessa se "Asenna uusiksi oikea" kelpaa kans, mutta mieluumin ottaisin jonkun konsolikomennon.. Säästyy tiedostojen kopioinninn vaivalta..

152
Ubuntun kehitysversio / Vs: 8.10 alpha5 64-bit versio
« : 16.09.08 - klo:23.14 »
Tuliko levyn tarkistussumma katsottua, ettei levyimage vaan ole viallinen?

No, vastaus ei tarvitse olla sen hankalampi kun, että se on vasta alpha... Se taas tarkoittaa, että systeemi voi ola pahasti rikki.... :P

Uusi (siis uudelleen ladattu) levyimage auttaa edelliseen.. Jälkimmäinen taas... no niin.

153
Laitealue / Ubuntu 8.10 ja Acer-läppäri
« : 14.09.08 - klo:02.16 »
Asentelin 8.10-version koneille.

Vanhin läppis nielaisi purematta. Tämä kone on enää vain kirjoitinpalvelimena. Seuraavaksi pöytäkone.. muuten ok, mutta valitsi käyttöön omaan silmään liian tarkan reson. Ei ongelmaa... helppo korjata.

Mutta uusin, Acer Aspire 5520... Asentui, mutta ei saa koneen NVIDIA-näyttöpiiriä käyttöön, vaan pakottaa näytön perus-VGA-tilaan Tarkalleen ottaen piiri on Nvidia GeForge 7000m.

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg ei auta.. Asetusten suoritus tuntuu keskeytyvän, eli se ei edes kysele tarkkuutta sen enempää.

Toinen hassu ongelma liittyy koneen wlan-verkkoon. Tämä on ollut koko ajan. Eli vaikka Atheros-piirin pitäisi olla tuettuna, se ei toimi, vaan apuun pitää ottaa ndiswrapper. Sittenkin: Verkko kyllä tunnistuu, ja naapureidenkin verkot ovat listalla näkyvillä, mutta sisäänkirjaus epäonnistuu.

154
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 25.07.08 - klo:11.29 »
NdisWrapper. Paketit löytyy paketinhallinnasta. Tuo siis muodostaa rajapinnan Win-pohjaisen ajurin ja Linuxin väliin. Netgear muuten on muuten kanssa Atheros-piirillä rakennettu. Varma tunniste on tuo suljettuun koodiin perustuva 108Mb/s nopeus.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? :) Miten käytän Windows-ajuria Linuxin puolella? Emmä ymmärrä. Ja paketinhallintaa on melko vaikea käyttää ilman sitä nettiä.

Sori viipyminen. En huomannu. Eli tarvitset linukkaan ndiswrapper-rajapinnan. Löytyy pakettivarannosta nimellä ndiswrapper-common. Suositeltava on myös ndisgtk, joka onb wrapperin käsittelyyn tehty X-kikkare. (Siis jos konsolia vierastaa)

Wrapper muodostaa rajapinnan, joka toimii useimpien  Win-ajurien kanssa. Varmemmin taitaa toimia vanhemmille win-systeemeille tarkoitetut ajurit. EN tiedä.

Lisäksi tarvitset verkkokortin win-ajurin, tarkemmin sanottuna sen .inf-tiedoston. (Uusin ajuri täältä: http://kbserver.netgear.com/release_notes/d102794.asp)

En oikein osaa selittää tarkemmin. Mutta etsi tuon kortin win-ajuri ja asenna wrapper ja tarvittaessa tuo ndisgtk-työkalu. Näiden kanssa verkon voi saada toimimaan.

Fix2: Paketinhallinta asentaa myös asennuslevyltä. Eli samaa versiota oleva asennus-cd sisään ja haet nuo paketit sieltä. Onme pakattu levylle mukaan.

155
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 25.07.08 - klo:11.17 »
Tänään päivittynyt linux-ydin restricted-osineen tuntuu korjanneen ongelman. Otin Ndisfrapperista win-ajurin pois, ja netti jatkaa toimimistaan...

Väärässä olin...  Uudelleenkäynnistys hukkasi verkkokortin

Langattomissa on eroa... Koneen sis-rak. kortti löytää tät kirjoittaessa oman lisäksi 4 naapurien verkkoa, (Yksi n. 25%, muut alta viiden, mutta näkyvillä. Oma verkkoboxi näkyy alta 70%teholla.) Outoa: USB-palikka löytää vain oman verkon, ja antaa sille täyden 100% peiton.

156
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 24.07.08 - klo:12.41 »
Tänään päivittynyt linux-ydin restricted-osineen tuntuu korjanneen ongelman. Otin Ndisfrapperista win-ajurin pois, ja netti jatkaa toimimistaan...

157
Laitealue / Vs: Samsung clx-2160 ei tulosta eikä scannaa
« : 15.07.08 - klo:19.53 »
Ite oon tyytynyt tuon kanssa skannaamaan kiertoteitse, eli USB-porttiin... Tietenkin se teettää lisätyötä..
Tarkoitat mitä?
Lainaus

Eli skannaan kuvan tulostimessa olevan USB-portin kaurtta. Eli portissa kiinni muistitikku. Haittana se, että se tekee A4-kokoa, eli ei osaa  ottaa vain kuva-aluetta.

158
Laitealue / Vs: Samsung clx-2160 ei tulosta eikä scannaa
« : 15.07.08 - klo:12.53 »
Ite oon tyytynyt tuon kanssa skannaamaan kiertoteitse, eli USB-porttiin... Tietenkin se teettää lisätyötä..

Mutta tuli mieleen: Laite on toisessa koneessa kiinni kuin mitä enimmäkseen käytän ja tulostaa verkon kautta. Voiko systeemi edes periaatteessa skannata verkon läpi? Tuossaq toki on järkeä vain silloin joa läppis ja tulostin olisivat edes samassa huoneessa. Kun pittää kävellä' huo neesta toiseen, niin samalla vaivalla sitten skannaa pöytämikrolla.

Laitteesta on olemassa myös rinnakkaismalli, jossa on sisäänrakennettu verkkotulostuspalvelin. Mitenhän mokoma toimii?

159
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 13.07.08 - klo:22.24 »
Lainaan ketjua. Anoppilassa ainoa vaihtoehto netille on langattomuus, joka toteutetaan Netgearin WPN111 USB-palikalla. Ongelma on kuitenkin siinä, että Ubuntu kieltäytyy moista tunnistamasta - ainakaan automaattisesti. Mitä ihmekikkoja siis pitäisi tehdä, että netti alkaisi futaamaan? Vai onko ko. malli edes tuettu? Linux-ajureita ei tuolle ole ja Pasta tunnistaa automaattisesti.

NdisWrapper. Paketit löytyy paketinhallinnasta. Tuo siis muodostaa rajapinnan Win-pohjaisen ajurin ja Linuxin väliin. Netgear muuten on muuten kanssa Atheros-piirillä rakennettu. Varma tunniste on tuo suljettuun koodiin perustuva 108Mb/s nopeus.

Omasta ongelmasta vielä, tuntuu epävakaalta, eli käynnistyksen jälkeen ei jostain syystä kytkeydy tukiasemaan. Asema näkyy kyllä järjestelmässä, kuin myös naapuruston hetkestä riippuen 5-10 tukiasemaa 1-50% tehoilla. Vain yksi vaivautunut suojaamaan tukiasemansa. :)

160
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 13.07.08 - klo:00.19 »
Mäm kans... NdisWrapper ja WEP-salaus käytössä, niin homma pelaa. WEP tosin on lähionnä turvaketju... WPA2 on NSA:n hyväksymä varmuuslukko.

Mut pääasia, ett toimii. :)

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10