Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Linesa

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61
Ubuntu tietokoneissa / Outo Joomla-pulma
« : 02.10.09 - klo:19.02 »
Kokeillaan täällä(kin) jos joku tietäisi.

Eli koneessa on perusasennettu Ubuntu 9.04. Jostain syystä kotisivuilla (useammillakin) käyttämässäni Joomla-moottorilla en voi lähettää sivustolle kuvia. Kun kuvaunlisäysruudun avaa, kuvan lisäykseen on tiedostorivi "Selaa"-nappuloineen hetken näkyvillä. Sivun latauduttua se katoaa, eikä kuvan lataus onnistu.

Vika ei liene palvelimella, koska toinen kone (Jossa v. 9.10) onnistuu kuvien lataamisessa. (Toimi tältä koneelta myös 9.04-versiolla)

Joku Java(script?)-kikkare puuttuu, mutta mikä? Muistan kyllä korjanneeni vastaavan joskus, mutta en muista mieten.

fix...

Ei toimi toiseltakaan koneelta enää... Kuitenkin tiedän, että ongelma on verkon tässä päässä, ei palvelimella.

62
Miten OpenOfficen laskemaan? Mitään korkeampaa matekmatiikkaa en kaipaa, vaani ihan peruslaskutoimituksia.

Tai sitten, miten tietokanta ja taulukkolaskenta viritetään yhteen, niin että laskenta tapahtuu taulukkolaskennan puolella?

Sen verran voin tähän sanoa, että suunnittelen kantaa, johon voi naputella ruoka-aineiden kilokalorimääriä. (+ mahdollisesti viitetietona painonvahtaajien pistelukemat.) Tässä siis simppeli laskenta kaloreista ja muista ravintotiedoista 100 g => pakkauskoko. Ja tpäiväraporteissa pitäisi saada tieto halutun grammamäärän mukaan..

Joskus, KAUAN sitten tein vastaavia harjoitustyönä MS Officella. Jos perusteet muistaisin, niin varmaan osaisin sen tedä myös OpenOfficella.

63
Kone AthlonX2-tuplaydinprossulla varustettu ja käyttis on Ubuntu 9.10 (Joo, beta, kerjään ongelmia....:) )

Erilaisten multimedialähetteiden kanssa on  pulmia. Tässä toimivia ja ei toimivia esimerkkeinä...

suomipop: OK (MP3-stream, Totem aukeaa automaattisesti)
Nova: Ok (suoraan selainikkunasta. )
Iskelmä: Ei aukea selaimeen, mutta voi avata manuaalisesti kakkospainikkeen kautta Totemiin

Yle:
*Areena toimii (video/audio/radiostreamit)
*Elävä arkisto: Ei aukea selaimeen, mutta toimii Totemilla.  (manuaalisesti kakkospainikkeen kautta


MTV3 katsomo on tätä kirjoittaessa nurin.
Sub: ei toimi (Voi johtua siitä, että saman firman katsomo on tätä kokeillessa nurin

Youtube ok

Eli Flashit olen saanut päälle, ja suuri osa muistakin edes jotenkin.. Mites nuo Elävän arkiston filuit saa päälle automaattisesti. Samalla aukenee myös Iskelmä, mutta siitä ei  niin väliksi. :)

Maikkari toimi jo aiemmin, mutta nyt koko palvelin näyttää olevan nurin. Subi ei pelannut silloinkaan. (Milläs perhanalla se sitten pelaa???)

64
Multimedia ja grafiikka / Ääni hukassa...
« : 24.08.09 - klo:16.15 »
Eli on kokeiltu useammilla kaiuttimilla.. Nyt on vahvistimella varustetut kajarit kiinni tietokoneen "vihreässä" blugissa.. (kaiuttimien pää oli vihreä, joten arvasin sen siihen...)

Järjestelmä-äänet ei kuulu.

Esim. radiosuomipop on avautuvinaan, mutta kaiuttimet on hiljaa..

Youtubeissa video toimii, audi hiljaa
Samoin YLE. Radiostreamit toimivinaan, mutta ei ääntä, Areenan videot näkyy, ei ääntä
Maikkarin katsomo: Ei edes kuvaa.. (Virheilmo: Sijaintia ei löydy)

Kone on Osborne, emolevyllä P4 220 MHz.  2 GB muistia

65
Ubuntu tietokoneissa / X sekosi, miten jatkoon..
« : 20.06.09 - klo:23.05 »
En tiedä mistä vika alkun perin lähti, ko. kone on vaimon käytössä... Ubuntu 9.04, ajantasainen (i386)

Joka tapauksessa, ongelma lähti siitä, että näyttö ei pysynyt hereillä X-ympäristössä ollessa (Gnome). Aloin metsästämään syytä ohjelmista.. Loppujen lopuksi sain näytön (ilmeisesti) vakautumaan, mutta graafisessa ympäristössä syöttölaitteet (siis hiiri ja näppis) ovat hukassa. Recovery-tilassa kone tottelee näppäimistöä.

Alan olla valmis jyräämään tuon koneen, eli asentamaan uudelleen,  (Koska ilmeisesti olen muutenkin saanut aikaan liikaa vahonkoja korjatakseni niitä.) mutta ensin pitää saada sieltä työtiedostot talteen.

Asensin koneeseen openssh-serverin tiedotojen pelastamista varten. Palvelin on kyllä olemassa ja vastaa kutsuun. (Kutsuvan koneen näytölle tulee kysely, että hyväksytäänkö tämä avain. Myönteisen vastauksen jälkeen kättely ei vain etene. (Connection refused) Vastaava virheilmo ftp-yhteydelläkin... Myöskään Samba ei näe... Eli umpikujassa ollaan.. Vika ei ole Gnomessa, vaan xserverissä. (Yritin asentaa rinnalle myös xfce4-systeemin.)

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg jää kesken, eli ei kysele oletustarkkuuksia.Näytönohjain on jokin nvidia.

Ideoita? Mitä puuttuu?

66
Peruskysymys kai, mutta kun ei osaa...

Miten luodaan kotihakemistoon apachella luettavat verkkosivut.. Eli miten apachen saa tajuamaan, että hakemisto /käyttäjä/public_html on sitä varten, eli "http://localhost/~käyttäjä" vie sinne. Apache on käynnissä, mutta tuon osoitteen kokeilu antaa virheen 404, vaikka hakemisto on olemassa ja lukukelpoinen.

Toimiiko tuolta käsin php/mysql-paketit ns. heittämällä, jos palvelimet on asennettu.

Ja astetta eteenpäin, mikä olisi hyvä webhosting-ohjelma Ubuntussa. Palomuuriin ei ole aikomuksia porata reikiä, eli palvelimet ovat kotikäyttöisiä, testailua varten. Kaikkia muutoksia kun ei huvittaisi kopioida verkkoon testailtavaksi.

67
Ubuntu tietokoneissa / WLAN-sisäverkko hidastele
« : 12.04.09 - klo:11.58 »
Ongelma, tosi vanha.. Ei välttämättä edes Linux-spesifi.

Kolme konetta (yksi vanh hidas (ja lähes äänetön) läppis tekee kirjoitinpalvelijan virkaa, aktiivkäyttöiset (ei niin äänetö) pöytäkone ja aktiivkäyttöinen läppis.) kaikki käytännön syistä verkkoyhteydessä Wlanin kautta. (Puhelinliittymät liian etäällä koneen käyttöpaikoista)

No, nettiyhteys siis toimii täysillä joka koneesta (tässä tapauksessa 2MB/s (noin 200-210 kt/s), vaihtelee yhteenlskettu  datasiirtonopeus). Miksi ihmeessä siirtoyhteys verkon sisällä jää nopeuteen noin 40-80 kt/s? Hitaimmillaankin tereettinen nopeus pitäisi olla tuhatkunta kiloa (11 MB) sek. En nyt muista, onko joku kortti tuollainen hidastelija vielä.. (Tukiasema taitaa olla 56Mb/s). Ymmärtäisin, jos sisänopeus tuosta puolittuisi noin 500 kt/s, koska kaikki kuitenkin reitittyy sen tukiaseman kautta, ja IP-verkon "saitko/sain-kyselyt" vie myös hitusen kaistaa, mutta että nopeus on viidesosa siitä, mita on ulkoverkko... Data EI kulje ISP:n kautta. Varmistettu irrottamalla adsl-modeemi verkosta.

Tähän liittyen... Pöytäkoneessa koneessa on kaksi verkkosovitinta.. Miten saisin kaikki 3 konetta keskustelemaan keskenään sen kautta. (Tietenkin edellyttäen, että läppärin tuo johdon saavutettavaksi. (isojen tiedostojen siirron ajaksi). Eli pitääkö tuost pöytäkoneista lähtevien johtojen olla suora- vai ristikytkettyjä? Ja miten asetan koneille noiden verkkokorttien asetukset? Osoitteet sun muut?

Lisäys: Läppärit pystyvät keskustelemaan kumpikin oman porttinsa kautta suoraan pöytäkoneelle. Miten luon verkon, joss pöytäkone toimii ikäänkuin hubina tai reitittimenä?

68
Ubuntu tietokoneissa / koihakemiston varmennus
« : 08.03.09 - klo:20.37 »
Mites saan kopsattua kotihakemiston tiedosot muistitikulle konsolissa.

69
Ubuntu tietokoneissa / apt-get / aptitude levyltä
« : 08.03.09 - klo:20.27 »
Miten saan aptituden tai ap-getin hakemaan paketit asennusmedialta. X ei ole käytössä. Graafisilla yökaluilla sen kyllä saisin aikaan...

70
Multimedia ja grafiikka / Flash-pulma
« : 04.02.09 - klo:22.51 »
Missähän vikaaaaa..

Parhaiten youtubessa:

Tämä toimii ok:  (jos surkeaa kuvanlaatua ei lasketa. :) ) http://youtube.com/watch?v=-GS8sOg7-ZY
Mutta tämä pysyy pimeänä. Latauksen etenemisositin vaan liikkuu. http://youtube.com/watch?v=ybbNQnSPseA

Samankaltaisia juttuja muuallakin.

Edit: Otsikko oikeaksi

71
Pulma ei oikeastaan koske Ubuntua, vaan Debiania, mutta systeemit ovat sikäli samanlaisia, että josko joku tietäisi. Kyseessä on virtuaalipalvelin. Konsolikäyttö ei kuitenkaan ole ihan silä tasolla kuin pitäisi, eli tarkkoja ohjeiota kaipaan...

Eli Postfix- ja Courier-pohjainen sähköpostijärjestelmä.

Seuraavat toimivat:
POP/IMAP ok.
Myös Webmailin kautta voi viestejä lukea.
Webmail lähettää postia. Myös php-ohjelmistojen viestinlähetys toimii.
Jos paikallinen mailclientti on asetettu käyttämään palvelimen "Lähetetyt"-kansiota, tämäkin toimii.

Ongelmia:
Portti 25 (SMTP) on ulkoapäin kiinni. Tietoturvan kannalta ehkä hyväkin, mutta liittyykö ongelmaan.

Varsinainen murhe
Palvelimen MDA (Courier-maildrop) ei kykene välittämään viestiä lokeroon. Postfix toimii kyllä, mutta postit ei välity eteenpäin. Muutama päivä viestin lähetyksen jälkeen palautuu postipalvedlimen antama "osoite on tilapäisesti tavoittamattomissa" tjsp.

Jos Postfixin asettaa toimittamaan palvelintietoja johobkin laatikkoon, se toimii.

Mailq sanoo useimmiten "Postijono tyhjä" (enkuksi tietenkin). Joskus siellä on joitain ym. palvelindataviestejä.

mail.log-tiedostossa on dataa joka kertoo POP/IMAP-kirjautumisesta ja lähtevistä viesteistä. Mitään saapuvaan liikenteeseen viittaavaa siellä ei ole.

Postin "apuohjelmat" (kuten clamav, amavis ja spamassassin) näyttävät toimivan.. "top"-komennon listaukesessa niiden käyttämät muistimäärät jopa vaihtelevat 3-5% välillä, eli niiden aktiivisuudessa on muutoksia.

Eli MDA on juntturassa. Syy vai jonkun muun ongelman seuraus?

72
Multimedia ja grafiikka / ääni hävisi
« : 24.10.08 - klo:21.45 »
Acer-läppäri, Ubuntu 8,10 sisällä.

Jossain vaiheessa äänet hävisi.. Kun tuo tapahtui, olin hakemassa keinoa saada Yle Areena tomimiaan.. En tiedä vaikuttiko asiaan.

Tai no.. Tarkennetaan vikaa. Kone ei ole hiljaa, vaaaan tarkoitetun äänen sijaan kuuluu pelkkää rätinää. Sama niin järjestelmä-äänissä kuin esim. radiosstreameissa.

Eli mistähän päin vikaa pitää hakea. Yksi mahdollisuus on 8,10, joka on vielä hetken beta..

73
Tällaisen löysin (kenties vastaus ikuisuuskysymykseen. :)

http://unetbootin.sourceforge.net/

Eli tuolla on  ohjelma, joka luo automaattisesti boottaavan USB-tikun, jossa on Linux-systeemi. Löytyy valmiit paketit Ubuntulle (32 ja 64 bit)

Ubuntu muiden joukossa, valittavana on myös paljon muita diostroja. (X)Ubuntun tapauksessa alkaen 6.jotain, ja uusin on 8.10 päivittäisversio...

Kerron myöhemmin toimiiko se. :)

74
Asentaminen ja käyttöönotto / i386 korjaus => 64bit.
« : 16.09.08 - klo:23.17 »
Asensin vahingossa 64 bittiseen i386-kelpoisen version. Toimiihan se joo, mutta jos tahtoo saada koneesta kaiken puhdi irti... Eli onko korjausmahdollisuutta, joka korvaa systeemin uuteen.

Tässä vaiheessa se "Asenna uusiksi oikea" kelpaa kans, mutta mieluumin ottaisin jonkun konsolikomennon.. Säästyy tiedostojen kopioinninn vaivalta..

75
Laitealue / Ubuntu 8.10 ja Acer-läppäri
« : 14.09.08 - klo:02.16 »
Asentelin 8.10-version koneille.

Vanhin läppis nielaisi purematta. Tämä kone on enää vain kirjoitinpalvelimena. Seuraavaksi pöytäkone.. muuten ok, mutta valitsi käyttöön omaan silmään liian tarkan reson. Ei ongelmaa... helppo korjata.

Mutta uusin, Acer Aspire 5520... Asentui, mutta ei saa koneen NVIDIA-näyttöpiiriä käyttöön, vaan pakottaa näytön perus-VGA-tilaan Tarkalleen ottaen piiri on Nvidia GeForge 7000m.

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg ei auta.. Asetusten suoritus tuntuu keskeytyvän, eli se ei edes kysele tarkkuutta sen enempää.

Toinen hassu ongelma liittyy koneen wlan-verkkoon. Tämä on ollut koko ajan. Eli vaikka Atheros-piirin pitäisi olla tuettuna, se ei toimi, vaan apuun pitää ottaa ndiswrapper. Sittenkin: Verkko kyllä tunnistuu, ja naapureidenkin verkot ovat listalla näkyvillä, mutta sisäänkirjaus epäonnistuu.

76
Laitealue / Langattomat näppikset/hiiret Linuxissa
« : 08.07.08 - klo:12.36 »
Toimivatko infrapunayhteydellä varustetut näppäimistöt/hiiret Linukassa (Ubuntu 8.04) ongelmitta? Yleisesti tai erityisesti, eli mitä ei ainakaan kannata hankkia, ja mille löytyy hyvä tuki?

77
Miten saan Open Officen tekemään asikirjan niin, että vajaat sivut tasataan keskelle paperia pystysuunnassa? Eli vajaan sivun ylä- ja alalaidasta on yhtä pitkä matka tekstiin.

78
Asentaminen ja käyttöönotto / i386 vai 64bit
« : 27.06.08 - klo:10.18 »
Posti tuo lähiaikoina ensimmäisen 64-bittisen läppärini. :) Valitettavasti siinä jouduin maksamaan hieman jostain ihmeen WINdowsista. :) :(

Mutta utelu: Onko 64-bittisessä Ubuntussa vielä jotain, jonka vuoksi sitä EI kannata asentaa, vaan tyytyä vanhaan i386-tekniikkaan?

79
Ubuntu tietokoneissa / Laskutusohjelma Linuxiin
« : 23.06.08 - klo:12.48 »
Eli löytyykö laskutukseen softaa?

Paras olisi täysi kirjanpitosovellus. GnuCash kai osaa laskuttaakin nykyään, mutta osaako se Suomea? Kirjanpidon sanasto on hankalaa Suomeksikin, saat Lontoon murteella. :)

Yksisään laskutukseen on apachen päällä toimiva pklasku sekä ei ilmainen mutta edullinen helpostilasku. Win-puollla olisi esim. Arkhimedes, mutta joko se toimii Winen kautta?

80
Ubuntu tietokoneissa / Verkkotulostusongelma...
« : 29.02.08 - klo:19.06 »
embirdistä kyselin aiemmin... Hylkäsin sen, ja liitin laserin (Samsung CLX-2160) pöytämikroon... Harmi vaan, että piti jo jättää tuo lämpöpatteri "jäähylle"...

Ongelman nim: Tulostus näyttää toimivan, jos tulostin on valmiiksi kuuma. Lepotilassa etätulostus ei herätä tulostinta. (Kone, johon tulostin on kiinnitetty, toimii tulostuksen osalta halutusti... Laitteen skanneriominaisuuksien käyttöön tarvitaankin sitten välikäsi, eli skannata ensin usb-muistiin, joka sitten kiikutetaan koneen kylkeen. Toisaalta, kun laite on eri paikassa kuin työpiste, niin samapa se.

Ja tulstusongelman voi kiertää, kun käy kytkemässä laserin päälle tarvittaessa, ja kytkee virran pois, kun ei sitä kaipaa. Hankalaa tuo tosin on

Sivuja: 1 2 3 [4] 5