Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hyena

Sivuja: 1 2 [3]
41
Kiitti vinkeistä jälleen :)
Löysin lipaston ylälaatikosta muistikampoja joista yksi käy kyseiseen härveliin lisäkammaksi. Tällöin muistia tulee 192 Mt. Eihän sekään paljon sitä lisää, mutta kai nyt jo pitäisi Ubuntun potkia jos ei pidä kiirettä ohjelmien kanssa ..heh.
Täytyy ruuvata jostakin enemmän muistipalikoita kunhan vain löytyisi ilmaiseksi :)

Kuinka helposti Ubuntu "löytää" lisätyn muistikamman...siis jos lisää kampoja myöhemmin? Wintööthän indeksoi lisätyn muistin heti (ainakin Win200 ja XP) jos palikat vain on oikeita ja käy kys. laitteistoon, mutta kuinka Linuxin kanssa käy....tarvitseeko jotain kikkailuja suorittaa jälkikäteen?

42
Tästä aiheesta lienee "tahkottu" aiemminkin, mutta...

Koneena 900Mhz Pentium, 128 Mt muistilla. Onko mitään tsäänssejä että uusin Ubuntu 6.06 pyörisi oletusasetuksilla kyseisessä härvelissä?

43
Lainaus
Windows 98 on kahdeksan vuotta vanha käyttöjärjestelmä jonka tukikin on käytännössä loppunut. Vähän 'epäreilua' verrata nykypäivän Linuxeja siihen. Kahdeksan vuotta vanha Linux on taatusti yhtä kevyt kuin 98, järjestelmävaatimukset olivat pikkasen eri planeetalta vielä 8 vuotta sitten.

Mulla taas ei tulis mieleenkään asentaa susikasia mihinkään koneeseen. Jos tarvitset kevyen Ubuntun, siihen on olemassa kevyempiä ikkunamanagereita, esim Xfce.

Ei itselläkään tee mieli mihinkään asentaa enää susikasia kun muistelee vähänkään miten surkea se oli.

Nuo ikkunamanagereiden asennus ei vain ole aina niin helppoja asennettavia.

44
Mielenkiintoisia neuvoja satelee, kiitoksia paljon  :D

Olen vain joskus kuullut Linux-käyttäjien kehuvan Linuxia (distroissa on tietenkin eroja) kevyeksi käyttöjärjestelmäksi joka ei vaadi koneelta paljoa tehoja. Hämmästyttää se, että asia taitaakin olla toisin päin (vrt. Windows). Moni on hankkinut kotiinsa uudemman tietokoneen ja haluaisi vanhempaan (yleensä nuhapumppuun) asentaa Linuxin harrastemielessä. Harmi vaan että nykyajan selaimet yms. vaativat tehoja (muistia) yllättävän reilusti.  :(

45
Tarkoitus olisi asentaa Ubuntu koneeseen jossa on kaksi kiintolevyä jotka molemmat ovat kooltaan 2Gt eli Ubu pitäisi saada mahtumaan 2 Gigaan ja tiedostot sitten toiseen. RAMia on siis 64Mt. Varmaan XUbuntu saattaisi pyöriä paremmin kyseisessä pömpelissä. Ideana olis että siitä tulisi vain perusnettailukone johon ei tarvitse mitään raskaita ohjelmia. Saako xubuntua suomenkielisenä ja kuinka hankala se on asentaa?

46
Vaatiiko Ubuntu todellakin kiintolevytilaa 5 Gigaa toimiakseen (niin kuin wikissä mainittiin)? Ajattelin että toimisiko vähemmällä, esim. 2 gigasessa ? Riittääkö 64Mt muistia?

47
Kiitos vastauksista  :) Harvoin olen saanut mistään foorumista näin nopeasti vastauksia ongelmiin. Tää on "siististi cool" foorumi  :D

48
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntun päivitys vol2
« : 24.05.06 - klo:23.20 »
Tästä aiheesta näkyi olevan keskustelujakin, mutta vielä kysyisin...
Jos asennan Ubuntun tämän hetkisen uusimman (toimivan) version 5.10 niin kuinka helppo on päivittää se kesäkuussa ilmestyvään 6.06:seen? Vai olisiko viisainta odottaa sittenkin muutama viikko ja imuttaa suoraan Ubu 6.06.
Onko Ubuntussa jonkinlainen automaattinen päivityssysteemi jolloin päivitys ei vaadi suurempia koodaamisia uudempaan versioon? :)

49
Asentaminen ja käyttöönotto / Thunderbird Ubuntuun
« : 28.04.06 - klo:22.24 »
Tästä aiheesta on varmaan keskusteltukin, mutta vielä...
Saako Thunderbird sähköpostiohjelmaa Ubuntuun suomenkielisenä?
Tai onko vastaavaa (helppokäyttöistä) sähköpostiohjelmaa Ubuntuun jossa käyttökielenä on Suomi? :D

50
Kiitos kaikille nopeista ja fiksuista vastauksista  :D
Todellakin Ubu kuulostaa näppärältä Linuxdistrolta ja eikun asentamaan.

51
Ubuntu herättää mieltymyksiä, josko sittenkin kokeilisi Linukkaa vanhaan kotimikroon. Olen aiemmin tutustunut pintapuolisesti Linuxiin eri tietotekniikkakoulutuksissa, mutta aika aloittelija olen vielä joten kysymyksiä riittää  :D

Ensiksikin...

1. Kuinka tehottomassa koneessa Ubuntu pyörii (eli mitkä on minimilaitevaatimukset)?
2. Miten virussuojaus on hoidettu, entä palomuuri?
3. Onko Ubuntu suurimmaksi osaksi suomenkielinen (tai siis saako sen suomenkielisenä suurimmaksi osakseen)?
4. Mitä eroa on Ubuntulla ja Kubuntulla (onko graafinen ulkoasu erilainen tai puuttuuko toisesta graafinen käyttöliittymä kokonaan..heh) ?
5. Onnistuuko uusimman Firefoxin asennus Ubuun?
6. Onko laajakaistan asennus hankala operaatio (esim. Elisan laajakaista jne,)
7. Onko ohjelmat asennettava aina "vaikeilla koodauskikkailuilla" tekstipohjaisessa käyttöliittymässä (vrt. Windowsissa ohjelmien asennus joka on muutaman napinpainalluksen jälkeen hoidettu)

Tuossa alkuun....pommitan jatkossa enemmän kysymyksiä kunhan pääsen alkuun :D
(toki osa vastauksista löytyy aikaisemmistakin keskusteluista, mutta toisinaan hankala etsiä)

Sivuja: 1 2 [3]