Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qtea

Sivuja: 1 [2]
21
Laitealue / Re: Mistä kannettava ilman windowsia?
« : 27.11.06 - klo:17.47 »
Täällä mielenkiintoinen tarina (tosin vanha) siitä, miten on onnistuttu ostamaan kone windowsilla mutta EULA:n vedoten saatu laitteen valmistajalta korvaus palautettaessa käyttämätön windows - lisenssi takaisin valmistajalle:

http://www.netcraft.com.au/geoffrey/toshiba.html
Tää oli aivan mahtava tarina kyllä, uskomaton kirjeenvaihto, tuo kaveri oli tosi sinnikäs. Ovatkohan ne nykyään muuttaneet tuota sanamuotoa siinä lisenssissä?

Jos nyt ostaisin kannettavaa, niin melko varmasti ostaisin LinuxCompilta tämän HP nc4400:n. Mun MacBook oli ~samanhintainen ja tässä on ollut tosi paljon säätämistä, eikä kaikki (virransäästö ja hibernate) toimi vieläkään kunnolla >:(.

22
Ubuntu tietokoneissa / sittenkin geditin LaTeX-plugin
« : 31.10.06 - klo:14.03 »
Mä olen käyttänyt  Texmakeria nyt vähän aikaa. Se on kevyt ja näppärä käyttää. Varsinkin näin kokemattomana käytän mielelläni jotain toiminnallisempaa ympäristöä kuin geditia, koska tarvitsen koko ajan apua syntaksin kanssa ja Texmakerissa on keskeiset asiat kuitenkin eri valikoissa aika hyvin saatavilla.
Tuosta ylläolevasta on tilanne muuttunut sen verran, että Texmakerin osoittautuduttua rasittavaksi ja epävakaaksi olenkin päätynyt käyttämään geditia LaTeX-pluginilla ja Rubberilla. Tämä yhdistelmä on paljon kevyempi ja kivempi.

LaTeX-plugin löytyy osoitteesta http://live.gnome.org/Gedit/LaTeXPlugin ja Rubber Sourceforgesta: http://sourceforge.net/projects/rubber/. Rubber löytyi myös repoista apt-cachella. Plugin puretaan kansioon ~/.gnome2/gedit/plugins ja aktivoidaan gnomen asetuksista.

Lyhyt2e on tosiaan aika raamattu, sieltä löytyy vastaus melkein jokaiseen ongelmaan, suosittelen minäkin.


23
Ubuntu tietokoneissa / Texmaker
« : 17.09.06 - klo:16.15 »
Mä olen käyttänyt  Texmakeria nyt vähän aikaa. Se on kevyt ja näppärä käyttää. Varsinkin näin kokemattomana käytän mielelläni jotain toiminnallisempaa ympäristöä kuin geditia, koska tarvitsen koko ajan apua syntaksin kanssa ja Texmakerissa on keskeiset asiat kuitenkin eri valikoissa aika hyvin saatavilla.

Enää en haluaisi palata tekstinkäsittelytiedostoihin, latexilla saa niin paljon siistimpiä dokumenttejä kuin esim. MS Wordilla ja MS Equation 2.0:lla, joita edelleen laajasti käytetään.

24
Ubuntu tietokoneissa / Re: Intranet 'softaa' etsimässä
« : 11.09.06 - klo:10.48 »
Itse olen käyttäny drupal:ia...

www.drupal.org

Nyt jos pitäisi alkaa väsäämän voisi wiki olla paras vaihtoehto.
Voisin myös suositella Drupalia, ainakin jos vaihtoehtona on Joomla!. Drupal on standardimpi, toteutettu tyylitaitolla ja eri käyttäjäryhmiä ja niiden oikeuksia voi muokata joustavammin. Drupal myös oman kokemukseni mukaan asentuu näppärästi.

25
Laitealue / Re: 12-14" kannettava jossa toimii Ubuntu?
« : 11.09.06 - klo:09.20 »
macbook. 13", ubuntu pelaa (kuulemma) hienosti. sopii vielä hintaluokkaankin. on vaan aika paljon pienempi/hiljaisempi kuin monet muut tuon hintaluokan kannettavat.
Juu, tuota olen harkinnut vakavissani, mutta macci foorumeilta ja muualta lukenu että ensimmäisessä revisionissa paljon ongelmia ja takuupalautuksia, ja milloinkohan revision b alkaa valumaan kauppoihin? Tarkoitus olis kuitenkin hankkia parin viikon sisällä.
Mä olen ostanut MacBookin parin kuukauden sisällä sen ilmestymisestä. Noin joka viides buuttauskerta se valittaa apic-optiosta (jonka mä olen lilo.confissa kyllä laittanut pois päältä). En tiedä, onko ongelma raudassa vai minussa.

Lisäksi yksinäppäiminen hiiri on jotain aivan tappavan rasittavaa. Joissain ohjeissa opastetaan simuloimaan hiiren keskimmäistä ja oikeaa näppäintä F11:lla ja F12:lla tai vaihtoehtoisesti oikealla ompulla ja enterillä mutta se tuntuu tosi luonnottomalta. Minusta paras ratkaisu olisi saada hiiren oikea toimimaan vaikkapa Fn+touchpadhiiren vasen (Ctrl+ touchpadhiiri avaa linkit tabeihin ja siinä on siis vähän hiiren keskimmäisen näppäimen toiminnallisuutta). Touchpadhiiren näppäimelle ei kuitenkaan mun mielestä ole keycodea xmodmapissa, joten en osaa tehdä sille mitään.

Muuten MacBook on kyllä ollut kiva käyttökokemus - ulkoasuhan siinä tietenkin on upea (erityisesti mustana, verratkaapas!), näyttö on tosi terävä ja näppäintuntuma erinomainen. Pari pientä issueta mulla on vielä ratkaistavana nukkumiseen, akunkäyttöön ja mikrofoniin liittyen, mutta muuten kaikki on toiminut hienosti.

26
Laitealue / slurps!
« : 19.04.06 - klo:20.09 »
Minulla on alle 2kg läppäri. Prossutehoa on vain 1,73 MHz Pentium M:ää, mutta muistia sentään gigan verran. Näytönohjain antaa nyt tällä hetkellä iloisesti 2,9 megapikseliä Gnomen työpöytää, josta 1600x1200 ulkoiseen TFT:hen. DVD-RW DualLayer löytyy myös, langattomat ja langalliset verkot myös. Hintaa koneella ei ollut kuin 1275 euroa. Omat työni ainakin ovat usein sellaisia että niissä tarvitaan hyvä näyttö ja paljon työpöytätilaa. Muistikaan ei saisi heti loppua, esim. tarkkoja kuvia skannattaessa. Kiintolevyllä tarvitaan lähinnä työtilaa, kun viihde ja valmiit työt ovat tiedostopalvelimella, DVD:llä tai ulkoisella kovalevyllä.
Kuulostaa aika nannalta, kerro toki, minkä valmistajan mikä kone sulla on?

Sivuja: 1 [2]