Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eGetin

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 55
41
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 27.05.12 - klo:02.18 »
Tuttua puuhaa poistaa pölyt paineilmalla.

Paineilmapillillä saa helposti noi tuulettimien laakerit leikkaa/hirttää kiinni, joten nykyisin pidän ne joko sormin tai meisselin kärjellä liikkumattomina. Sama koskee näytönohjaimen tuuletinta.


Enpä jaksa uskoa että paineilma rikkoisi yhtään mitään - viimeisenä nyt ainakaan laakeria :D Ikäkoneista tuppaa tuulettimia laukeamaan muutenkin, itseltäni juuri levähti serveristä 6 vuotta vanhan näytönohjaimen tuuletin joka tosiaan vei sitten koko näyttiksen mukanansa. Sainpahan hyvän syyn ostaa vihdoinkin sen passiivijäähdytteisen kortin kunnen aiemmin saanut aikaiseksi :D

42
Jos meinataan rahoittaa säätiön toimintaa sijoittamalla niin voi olla että välillä joutuu sijoittamaan yrityksiin jotka eivät äkkiseltään näytä hyviltä vaihtoehdoilta jotta saataisiin sitä lisärahoitusta.

43
About jokainen 200-300€ Android-puhelin mistä löytyy vähintään 800MHz prossu ja Android 2.3 on hyvä valinta eikä metsään voi pahemmin mennä. Näitähän on jokseenkin paljon. Ominaisuudet ei pahemmin muutu vaikka löisi lisää rahaa tiskiin, lähinnä saa enemmän tehoa ja isomman (virtasyöpömmän) näytön. Androidin hienous on siinä, että tällä hetkellä taitaa about jokaisen luurin saada rootattua ja sitä kautta lyötyä just sen Android-version sisään mitä vain haluaa :) Eli vaikkei valmistajalta tule esim tuota uutta Android 4-versiota, sen saa jälkikäteen itse lyötyä jos joku vain tekee siihen sellaisen. Siinä mielessä kannattaa suosia sitten vain niitä puhelimia mitkä ovat yleisesti käytössä jolloin niillä on isompi käyttäjäkunta ja tätä kautta niille kehitetään enemmän softaa.

Ei kannata siis välittää jos se kaupan Android vähän takkuaa, sen saa itse korjattua jälkikäteen jos vain löytyy propellihattufiilistä (mitä varmasti melkein jokaiselta tällä foorumilla kävijöistä on ;D), itse yllätyin kuinka hyvä tuosta HTC Desire Z:stakin tuli kun laittoi Cyanogenmod 7.1:n Sensen tilalle. HTC:n omalla softalla oli pienehköä takkuamista aina havaittavissa, roottailun ja firmiksen vaihdon jälkeen ei sitten niin mitään ongelmaa :)

44
Meikäläinen on suvaitsematon ja ahdistunut juntti joka äänestää Niinistöä ;D

45
Gmail-sähköpostiosoite kruunaa kaiken ;D Ei muuta kuin poliisille ilmoittamaan, suotta vaivaa omaa päätänsä.

46
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 15.12.11 - klo:17.24 »
Ihan uus tietokone ja toimii hitaammin kuin vanha Ubuntulla

Kaverini verratessaan iskemätöntä W7-läppäriään kymmenisen vuotta vanhaan Ubuntu 10.04 pöytäkoneeseensa.

Piristi kieltämättä päivääni.  ;D
Kannattaisi karsia ne OEM-softat pois ja vaihtaa se läppärin 5400rpm kovo 7200rpm kovoon millainen löytynee pöytäkoneesta. Vaikuttaa meinaan aika hurjasti käytettävyyteen.

47
Mielenkiintoista. Itse sain yläasteella ATK-tunneilla opetuksen Exceliin ja Wordiin nimenomaan Office 2003 -versiolla. Noihin aikoihin tuli uudet Officet uudistetulla käyttöliittymällä markkinoille ja voi itku miten järkyttäviä nuo uudet härpäkkeet voi olla käyttää.
Itse näen asian niin, että jos ei Openofficea osaa käyttää, ei sitä Officeakaan yhtään sen paremmin osaa käyttää. OO.orgissa kun on napit suunnilleen samoissa paikoissa kuin Office 2003:ssa jolloin nimenomaan vanhoihin Officeihin tottuneet kykenevät siirtymään avoimeen softaan. Nuo uudet Officet tuntuvat olevan niille jotka eivät osaa yhtään mitään eivätkä halua muotoilla tekstiänsä tasan mitenkään.

48
Yleistä keskustelua / Vs: Unity vai jotain muuta?
« : 30.11.11 - klo:17.38 »
Hehe, tulipahan aika positiivinen yllätys. Nyt kun sain Ubuntun toimintaan, oli aika väkertää Unityn tilalle jotakin muuta. Tarkoituksena oli kyllä aluksi laittaa XFCE, mutta mietin että samalla säädöllä voisi sitten laittaa LXDE:n pohjalle ja lähteä siitä kustomoimaan. Iloinen ylläri tulikin kun havaitsin kuinka näppärä tämä on jo ihan out-of-box (omaan makuuni), ja kuinka PALJON voi ikkunointimanagerilla olla vaikutusta käytön sujuvuuteen tehokkaallakin koneella.
Siinä missä Unityllä ihan peruskäyttökin tahmasi aika hullusti, LXDE:llä ei ehdi päästää napista edes irti kun selain räpsähtää jo ruudulle.

Erittäin hyvä lähtökohta siispä, tarkoituksena oli kuitenkin muuttaa tätäkin radikaalisti erilaiseksi, aika näyttää millaiseksi. Täytyy vain alkuun googlettaa vaihtoehtoja ja keinoja.

49
Juu, mutta lähinnä tarkoitinkin että nyt tämä käynnistyy, pysyy käynnissä ja sammuukin ilman sen kummempaa häslinkiä ;D Aiempaakin kokemusta on näistä kehitysversioista, ettei se yllätyksenä todellakaan tule jos se sun tämä ei oikein toimikaan.

Eli tällä hetkellä uskaltanen sanoa että 3.2.0-kernelillä pelittäisi jokseenkin hyvin.

50
Eipä taida konetehot ihan hirveästi nykyään muutenkaan loppua kesken jos uudesta koneesta puhutaan, tuossa viime vuotisessa 240€ miniläppärissäkin pyörii wanha Ubuntu oikein näppärästi eikä se siitä ole päivittymässä nimenomaan Unityn takia.
Täytynee ottaa projektiksi tuo Xubuntu ja sen modailu silmiä miellyttäväksi, vaikutti tuo 12.04 pelittävän ihan näppärästi jo.

51
Tiedä sitten innostaako se KDE:kään nykyään enää niin paljoa, tottumiskysymys kai sekin.

52
Tämäpä hauskaa. Ubuntu käynnistyy ja toimii oikein näppärästi, vaan kun sen laittaa sammumaan jumahtaa se siihen tilanteeseen kun Ubuntun logo tupsahtaa ruutuun. Ei reagoi mihinkään painalluksiin, vaan pitää sammuttaa aina väkisin. Mistähän logista voisi lukaista mitä tuossa kohtaa tapahtuu?
On sen verran uutta rautaa, että voisi auttaa vaihtaminen/päivittäminen 12.04:ään, jossa kerneli on jo versiota 3.2.0-2 (toimii se tässä läppärivanhuksessakin  :D )

T:Jallu59
Tätä voisi kyllä kokeillakin, aika tylsää tätä vakaata distroa on käyttää :) Tarttisi kyllä ostaa toinenkin SSD-levy, tuo vanha kun on nyttemmin pyhitettynä Windowsille eikä sitä voi edes uskoa paljonko moinen vaikuttaa ihan peruskäyttöönkin.

Saako tätä kamalaa Unityä hukattua mitenkään? :D

53
Tämäpä hauskaa. Ubuntu käynnistyy ja toimii oikein näppärästi, vaan kun sen laittaa sammumaan jumahtaa se siihen tilanteeseen kun Ubuntun logo tupsahtaa ruutuun. Ei reagoi mihinkään painalluksiin, vaan pitää sammuttaa aina väkisin. Mistähän logista voisi lukaista mitä tuossa kohtaa tapahtuu?

54
Hmmm, ei paha ei paha. Tänään sain aikaa laittaa Ubuntun 11.10:n asennuksen jälleen kerran muistitikulle ja laittaa asennusta tulille. Nyt kun tarkoituksena oli taltioida kernel panicin teksti ei asennus mokomaa tarjonnutkaan ja asennuskin tuntuisi toimivan oikein hyvin ;D Ei mitään havaintoa mikä tämänkin aiheutti, mikään ei sinänsä ole muuttunut. Olisiko aiemmin käynyt niin huono säkä että useat eri lataukset olisivat sitten kuitenkin olleet viallisia ja nyt ne sitten eivät olleet? Tai että aiemmin imagen tuuppaaminen muistitikulle olisi jollain tapaa epäonnistunut ja nyt se sitä ei tehnyt.

Mikään oire ei sinänsä viitannut asennusfilujen viallisuuteen koska muistaakseni kernel panicin teksti käsitteli enemmänkin prosessoria. Jatketaan siispä Ubuntun käyttöä ja yksilöintiä ja jatketaan taas täällä mikäli ongelma nostaa päätään jossain välissä.

55
Kaksi asiaa tarkastaisin ennen sen suurempia tutkailuja:

1)  Muistitestin ajo riittävän pitkään

2)  Tarkistussummat sekä imagesta jonka olet tiputtanut että CD: stä jonka olet polttanut.  Tässä hyvät ohjeet molempiin asioihin (englanniksi):

https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM

https://help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes

Muisteissa ei ole mitään vikaa. Lisäksi jos niistä löytyisi vikaa, olisi se todennäköisesti ilmennyt kaikkialla muuallakin ajan myötä.
MD5-summat tuli mieleen jo tarkistaa, ja tosiaan eri levykuvillakin sama ongelma.

Näkyykö kernel panicin jälkeen ruudulla tekstiä kyseisestä tapahtumasta? Valokuva voisi auttaa.

Kaatuuko, jos asennat uusimman kernelin täältä?
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.2-rc2-oneiric/
Tulee tekstiä, pitänee lyödä taas Ubuntun asennusta käyntiin niin saa kopioitua tänne (kun en tajunnut sitä aiemmin ottaa talteen >.<). Täytynee tuota uutta kerneliä testailla jos onnistun yleensäkään asentamaan koko Ubuntua koneelle.

Noitten lisäksi kannattaa vielä BIOS-asetuksissa lähteä tehdasasetuksista - niissä voi ihan pakettissakin olla ihme asetuksia päällä. PlugAndPlay OS asetus lienee katsottukin, mutta sanottakoon vielä, että sen pitää olla "NO". Emojen bioksethan muuttuvat tiheään, varsinkin uusien mallien biokset alussa.

Muistiviat voivat aiheuttaa kummallisia ongelmia, jotka tuntuvat aivan joltain muulta.

Ylimääräiset kortitkin kannattaisi ottaa aluksi pois.
BIOS on uusin mahdollinen, täytynee vielä kertaalleen käydä asetukset läpi. Kummastuttaa vain että miksi muut distrot toimivat samalla setillä ilman mitään ongelmaa? Ylimääräisiä kortteja ei pahemmin ole, äänikortti toki mutta se on tullut vasta jälkikäteen eikä Ubuntu taipunut koneeseen ennenkään äänikortin laittamista.

56
Otsikon mukainen ongelma on siis kyseessä, useimmiten iskee jo asennuksessa. Jos asennuksen saa läpi niin kaatuilut jatkuvat siltikin. Joskus voi mennä parikin tuntia hyvin, tai sitten paniikki iskee jo viiden minuutin kuluttua käynnistyksestä. Muita distroja on kokeiltu eikä niiden kanssa ole vastaavaa ongelmaa sitten alkuunkaan, kyseessä on siispä ubuntu-spesifi juttu.

Google ei paljoa vastauksia antanut, nekin harvat mitä löytyi ei oikeastaan pahemmin auttanut. noapic ja nolapic on kokeiltu ja jälkimmäinen auttoi hivenen, vaan sen jälkeen prossusta tunnistui vain yksi ydin ja loput seitsemän (kolme fyysistä ja neljä ht:n kautta) jäivät hyödyntämättä. Tällöinkin kaatuilua tuli havaittua, harvemmin tosin.

Ensin ajattelin että kyseessä olisi olleet ylikellot mitä tuli kokeiltua, mutta vakioasetuksillakaan ongelma ei ratkennut. Melkein veikkaisin että kyseessä on yhteensopivuusongelma emolevyn kanssa, mutta mikä paketti sen sitten mahtaa aiheuttaa? Kokeiltu on 11.04 ja 11.10 eikä kumpikaan toimi, 10.04 on vielä kokeilematta ajanpuutteen vuoksi. Kokeiluksi koneessa käväisi Gentoo ja Opensuse (jälkimmäinen tosin säilyi käytössä kokonaisen päivän, jo ihan sen takia ettei kyseisestä distrosta löytynyt yhteensopivuutta ~minkään osan suhteen, Gentookin vaati vähempää tappelua :D).

Tietokoneen (tärkeimmät) speksit:
Asus P6X58D Premium
Intel i7 920
12Gb DDR3 1600MHz
Asus Radeon HD6950 1Gb
Asus Xonar DG -äänikortti

Edit paljon myöhemmin: Ongelma taitaa olla nyt tipotiessään. Aiemmin prosessorin virransäästöominaisuuksiin sun muihin kajoaminen ei vaikuttanut mutta nyt pelkkä prosessorin Turbo-ominaisuuden disabloiminen hävitti kernel panicit kokonaan.

57
Hmmm, ja mitähän se minua kiinnostaa jos jenkkiupseerit lukevat sähköpostini jossa on vahvistuslinkki foorumille, tai tilausvahvistus shellipalveluista? Tai mitä se oikeastaan haittaa jos he katsovat kuvia joissa on autostani kuvia? Kun käyttää palveluita oikein, ei tuollaiset oikeastaan voi edes haitata.

58
Niinpä niin :) Oli meinaan Dapperin pakettivarastot hetken aikaa käytössä jotta sain Android-säätöä varten Sun Java JDK 5:n asennettua, luulin ottaneeni pois mutta olikin vielä kaksi riviä kommentoimatta sources.lististä.

Vaan ei auttanut. apt-get upgrade ei tuonut muuta kuin uuden flash playerin. Chrome ei kuitenkaan käynnnisty.

E: libnspr4 oli väärä versio, Ubuntu luuli kaksi versionumeroa pienemmän paketin olevan uudempi ja käytti sitä, Synapticilla pakottamalla sain uudemman käyttöön ja nyt pelittää jälleen. Ei pitäisi jättää vanhempia pakettivarastoja käyttöön turhan pitkäksi aikaa :P

59
Kyseessä Ubuntu 11.04

Menin tyhmyyksissäni jälleen kerran päivittämään Ubuntua, ja kappas kummaa kun Chrome lopetti toimintansa. Tuli ilmeisesti selaimeen joku päivitys, joka vaatisi uuden libnss3:n jota myös päivitysmanageri ehdottaisi, mutta jos meinaa normi-upgradella sen päivittää, kehuu ettei kykene. No, dist-upgrade ehdottaa että poistetaan koko saakelin Ubuntu niin sitten saa paketin päivitettyä.

Mahtaisiko ongelmaan olla jotain muuta ratkaisua?

Koodia: [Valitse]
erkka@masiina:~$ chromium-browser
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-slider-prelight-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x7fce0c0a0d80)" of type `GString'
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-trough-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x7fce0c0a0d20)" of type `GString'
[3489:3498:3589580205:ERROR:nss_util.cc(346)] NSS_VersionCheck("3.12.3") failed.  We depend on NSS >= 3.12.3, and this error is not fatal only because many people have busted NSS setups (for example, using the wrong version of NSPR). Please upgrade to the latest NSS and NSPR, and if you still get this error, contact your distribution maintainer.
/usr/lib/chromium-browser/chromium-browser: symbol lookup error: /usr/lib/libnssutil3.so: undefined symbol: PL_ClearArenaPool


erkka@masiina:~$ sudo apt-get upgrade
[sudo] password for erkka:
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
The following packages have been kept back:
  libnss3
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.


erkka@masiina:~$ sudo apt-get dist-upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
The following packages will be REMOVED:
  acpi-support acpid alsa-utils anacron apport apport-gtk at avahi-daemon avahi-utils bluez-cups chromium-browser
  chromium-browser-inspector chromium-browser-l10n chromium-codecs-ffmpeg cron cups cups-driver-gutenprint foo2zjs
  friendly-recovery gdm gdm-guest-session hplip hplip-cups icedtea-6-jre-cacao icedtea-6-jre-jamvm icedtea-netx icedtea-plugin
  icedtea6-plugin irqbalance lib32nss-mdns libnss-mdns libnss3-1d network-manager network-manager-gnome openjdk-6-jre
  openjdk-6-jre-headless openjdk-6-jre-lib plymouth-label plymouth-theme-ubuntu-logo plymouth-theme-ubuntu-text pxljr rsyslog
  samba splix telepathy-salut ubuntu-desktop ubuntu-minimal ubuntu-standard ufw ureadahead wine wine1.2
The following NEW packages will be installed:
  diff exim4 exim4-base exim4-config exim4-daemon-light fcron klogd mailx sysklogd
The following packages will be upgraded:
  libnss3
1 upgraded, 9 newly installed, 52 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 2 994 kB of archives.
After this operation, 314 MB disk space will be freed.
Do you want to continue [Y/n]? n
Abort.
erkka@masiina:~$

60
No sittenhän on helppoa olla tyytyväinen kun ei paremmasta tiedä ;)
Tiedä sitten, meikäkin ollut kyllä jo 8 vuotta Soneran verkon käyttäjä eikä siinä ole mielestäni mitään ongelmaa ollut? Nimenomaan kännykkäliittymät ovat sekä Soneralla että Tele Finlandilla olleet aivan ehdottoman hyviä, siinä missä on jatkuvasti saanut lukea ja kuulla Elisan ja Saunalahden (eikä unohdeta entistä rätinälinjaa :D) laskutusongelmista ja huonoista kännykkäverkoista. Nyt 3G-aikana Sonera on jäänyt vähän jälkeen mutta ilmeisesti asiaan on aika nopeasti tällä hetkellä jo tulossa korjausta - verkkoa kun laajennetaan jatkuvasti.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 55