Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eGetin

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 55
21
Tää rupes nyt kiinnostamaan aika mycket paljon koska kävin just ostamassa Samsung 830 128gb kovon ja tarkoituksena ois asentaa se olohuoneen multimediamyllyyn.

Mitä pittää ottaa huomioon asentaessa 12.10 sille, kaikenkaikkiaan? Pitääkö joitain jippoja tehdä asennuksen jälkeen, miten optimoida jne? Mulla tulee olemaan sen ohessa sit kaks teran normilevyä
Itsellä oli aiemmin Linuxit OCZ Vertex 2:lla eikä sen kanssa ollut mitään ongelmia. Tuon Samsunginkin kanssa on pitkän aikaa ollut ongelmatonta taipaletta (ts. ongelmia on ollut mutta ne eivät ole johtuneet SSD-levystä vaan sitä itseään olevista distroista) mutta nyt lähiaikoina alkoi tällainen mystinen takkuaminen.

Pitänee buuttailla taas Ubuntun puolelle ja odotella systeemin jäätymistä (ja josko se toipuisi siitä).

E: Voisin ehkä vielä tarkentaa asiaa.
Kone siis jäätyy pääasiallisesti niin, että kello toimii normaalisti ja hiirtä voi liikuttaa. Xorg ei vain tottele hiiren nappeja ollenkaan. Toisinaan myös näppäimistö menee lukkoon eikä sillon pysty siirtymään komentorivin puolelle, mutta näin ei kuitenkaan käy aina. Joskus saattaa myös kello jämähtää eikä hiiri liiku, mutta musiikki jatkaa silti soimistaan taustalla eikä mielestäni kyse ole tällöin kernel panicista koska masiina ei buuttaa itseään puolen minuutin kuluttua uudelleen. Useimmiten kun tarpeeksi kauan odottelee niin jumitus laukeaa ja käskyjä otetaan jälleen vastaan, mutta tällöin tosiaan alkaa nämä I/O errorit. Lukemaan pystyy, kirjoittamaan ei. Joskus harvoin saattaa myös tehdä niin ettei mikään toiminto toimi koska levyltä ei pysty edes lukemaan. Tällä hetkellä Spotify soittelee musiikkia taustalla ja odottelen seuraavaa jumitusta :) Vähän sääli jos syyllistä ei löydy koska muuten Ubuntu tuntuisi toimivan hienosti ja tämä SSD on tosiaan vielä kertaluokkaa nopeampi kuin vanha Vertex 2.

22
Eipä näkynyt asemassa olevan mitään vikaa. Sen verran voisi vetää jotain johtopäätöstä että ongelma ilmenee yleensä kun kuuntelee musiikkia Spotifyllä. Toisaalta, Spotify on käytännössä aina soimassa ja vika ilmenee niin randomisti että on paha sanoa onko nimenomaan Spotify syypää.
Toisaalta, kun systeemi menee lukkoon on sekin vähän vaihtelevan laatuista. Välillä koko systeemi ei mene juntturaan vaan esim. komentoriville pääsee käsiksi ja Spotifyn tappamalla on ongelma ratkennut.

23
Juuri näin tein itsekin opiskeluläppäriin. Tuo palautushärpäke tupsahtanee myös Grubiin muttei se välttämättä mitään haittaa.

24
Tällaista probleemaa tällä kertaa. SSD:llä oli ensin Linux Mint mutta en lämmennyt Mintin keskeneräisyydelle ja bugisuudelle. Viimeisenä kuvittelin että myös tuo ongelma jossa siis systeemi heittää itsensä hetkeksi jumiin satunnaisen ajan kuluttua ja mounttaa itsensä read-only -tilaan olisi johtunut Mintin bugista. No, asensin tilalle Ubuntun 12.10 betan ja sama ongelma jatkuu.

Onko meikäläisellä siis asema levähtämässä totaalisesti vai onko kyseessä nyt jokin ext4:n tai siihen liittyvän uuden paketin bugi? Ongelma ei ole ollut kauaa ja on paha sanoa ilmaantuiko se Minttiin jonkin päivityskerran jälkeen vai ei.

Windowsilla yrittäisin muuten mieluusti tarkistaa aseman virheitä (asennettuna toiselle levylle) mutta ilmeisesti softat eivät tykkää siitä että levyllä on ext4-tiedostojärjestelmä.


Ratkaisu:
Asensin Ubuntun käyttäen XFS-tiedostojärjestelmää.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 16.10.12 - klo:00.07 »
Annoin tänään illalla Unitylle uuden mahdollisuuden.
Ja täytyy sanoa että ei tässä nyt uudella kierroksella (12.10 beta käytössä) ainakaan täystyrmäystä tule. Eteenpäin on menty mm. monen näytön tuessa ja ehkä tässä on ehtinyt jo hetken sulatellakin toimintaperiaatessa taustalla. Nyt kun ei ole toimivasta Gnome 2:sta enää kunnollisia muistikuvia taustalla niin Unityn tietyt puutteet eivät hyppää suoraan naamalle (lue: on joutunut tottumaan kankeuteen Windowsin kanssa). Katsellaan miten tämä tästä kehittyy...

26
En ole tähän päivään mennessä ostanut yhtäkään Linuxia, miten tämä siis vaikuttaisi mihinkään?

EU:lla on vain taas jotain mielikuvitusmaailmassa liiteleviä päättäjiä tämän asian äärellä - en minä ainakaan lähtisi harrastepohjalta ylläpitämälläni foorumilla tarkistamaan jokaisen käyttäjän henkilöllisyyksiä, enkä usko muidenkaan toiminnassa mukana olevien ryhtyvän moiseen. Yritäppä siinä sitten pitää aktiivista yhteisöä pystyssä jos kymmenien ihmisten täytyisi ryhtyä kokopäiväiseen duuniin vain ja ainoastaan siksi että heidän pitää tarkistaa keitä käyttäjät ovat.

EU-päättäjät eivät vissiin ole tietoisia siitäkään että tällä hetkellä on olemassa aivan yhtä hyviä keinoja saada käyttäjien henkilöllisyys tarvittaessa selville - ja jos joku lähtisi proxyn takaa laadukkaalla feikkihenkkarilla liikenteeseen niin miten tilanne eroaisi nykyisestä proxyn takaa huutelusta? Henkilöllisyystodistus on äärimmäisen helppoa feikata tai varastaa ja ihan oikeasti ainoa toimiva systeemi henkilöiden tunnistamiseen olisi pystyttää konttori johonkin päin Suomea ja komentaa uudet käyttäjät käymään sen kautta mikäli haluaisivat käyttäjätunnukset.

Mikäli tämä ehdotus menisi EU:ssa läpi tulisi siitä hyvin todennäköisesti yksi maailman rikotuimmista laeista/direktiiveistä/millä nimellä nyt kulkeekaan ;D

27
Ei noilla E-sarjalaisilla ole tasan mitään yhteistä oikeiden Thinkpadien kanssa. T- ja X-sarjatkin mentiin tuhoamaan laittamalla niihin tusinanäppikset mitkä eivät ole lähelläkään vanhoja kunnon versioita.

Voin sanoa tuon hintaluokan läppäreitä tutkailtuani että se on oikeastaan ihan yksi p:n hailee minkä läppärin ostaa näppiksen osalta - näppiksessä on säästetty aina. Sonyn Vaiot olivat ehkä heikoin esitys näppiksen osalta, Asuksissa on kohtalaiset. Omien ja muiden kokemusten perusteella voisin väittää ettei halvoista läppäreistä ostettavaa kamaa ole kuin Asukset ja Lenovon halpakoneet. Acer ja HP ovat kumpainenkin yleisesti ottaen aika heikkolaatuisia vaikka ne joillakin tuntuukin toimivan.

Sen verran voin vihjata että jos mahdollista niin mene Verkkokauppa.comiin tai Giganttiin tai vastaavaan ja mene sinne hiplaamaan läppäreitä. Kiinnitä huomiota näyttöön (näkeekö siitä mitään?), rungon tukevuuteen (nosta yhdestä kulmasta ja tunnustele taipuuko koko kone, tee sama laskemalla näyttö ja nosta sitäkin toisesta kulmasta - jos läppäri venyy ja vanuu suuntaan tai toiseen se tarkoittaa myös sitä että komponentit antautuvat ennemmin tai myöhemmin koska joutuvat joustamaan vähän väliä) sekä näppäimistön näppäintuntumaan (antaako tuntumaa että näppäin olisi pohjassa vai jääkö "leijumaan").
Nämä ovat niitä asioita mitkä oikeasti merkkaavat opiskeluläppäriä hankittaessa. Näytön kehnon kuvanlaadun voi vielä sietää mutta itse en todellakaan kykenisi kirjoittamaan kehnolla näppäimistöllä saati uskaltaisi raahata mukanani läppäriä mistä ei tiedä meneekö se halki kun sen nostaa pöydälle. Tukevia läppäreitä löytyy jopa 260e hintaluokasta - nimimerkillä minulla sellainen on ollut.

28
Ei ole vielä iskenyt sopivaa motivaatiopuuskaa lyödä Linuxia sisään. Minttiä siihen virittelin mutta toimii vähän vaihtelevin menestyksin joten pohdinta jatkuu sen suhteen mitä tunkata sisään.

Vanhassa läppärissä pyörinyt Ubuntu 8.04 näihin päiviin asti... Ubuntun laittaisin uusimpaankin mikäli jotkut idiootit eivät olisi menneet tuhoamaan käyttöliittymää aivan totaalisesti.

29
Itse ostin yliopistoon luennoille Asus 1225B -läppärin ja olen ollut tyytyväinen. Näyttö on erittäin kehno eikä näppiskään parhaimmasta päästä ole mutta akku kestää yli 7h kevyessä käytössä WLAN päällä eikä maksanut kuin 480e.

30
Ainakin RAY:n pelikoneet pyörivät Linuxin päällä, samoin käsittääkseni Veikkauksen masiinat kaupoissa. Tullut nähtyä pariin otteeseen noiden käynnistyvän kun ovat tiltanneet ;D

31
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 11.07.12 - klo:00.36 »
Hah, kiitos vinkistä :D Tuo pesäpallojuttu oli oikeastaan varsin mielenkiintoista luettavaa - ja hauskaa :D Koko postauksen kruunasi loppumaininta joka viittasi pesäpallon sääntöihin ;)

32
Syytän Windows-perinnettä; tyhmä käyttäjä asentaa ihan mitä tahansa vailla mitään järkeä ja jos se ei onnistu niin kirotaan laite ja ostetaan joku toinen. iPhoneenkin tuollaisen voi varmasti tehdä, vaatii vain vähän nokkelampaa työtä.

33
Jos koneesta olisi näytönohjain tai vastaava oheislaite poksahtanut olisi emolevy ilmoittanut siitä piipityksellä bootissa. Jos piippailuja ei kuulu niin todennäköiset rikkinäiset laitteet ovat joko emolevy tai prosessori. Itseltäni meni aikoinaan uudesta koneesta vartissa emolevy rikki ja se vei myös prosessorin samalla. Jos näin on tuon FS:n kanssa niin on sitten jo ihan sama ostaa kokonaan uusi kone.

34
Onnesta itse värkätyssä pöytäkoneessa vain ei tarvitse tuollaisia jännätä, toisin on pakettikoneissa ja läppäreissä.

35
Meikäläinen ihastui myös Mintin MATE-työpöytään - se hyrskyttää tälläkin hetkellä käytössä. Jokseenkin edelleenkin ihmetyttää tuo Gnome 2:n täydellinen kuoppaaminen, se kun oli käytettävyydeltään aivan unelma näin näppis+hiiri-kombolle. MATE ei kuitenkaan korvaa sitä ihan kokonaan pienehkön bugisuutensa takia. Parempi kompromissi tämä on siltikin kuin Unity tai Fedoran oma räpellys.

36
Meikäläinen jos joku on innoissaan uuden raudan ja softan suhteen mutta kaikella on rajansa. Ei vain mahdu kalloon että miksi ihmeessä pöytäkoneeseen - jossa on vielä vuonna 2012 hiiri ja näppis - pitää tunkea kosketusnäytöille tehty käyttöliittymä?! Tämä sama ihmettely kuuluu niin Ubuntulle kuin Windows 8:lle. Itse siirryin Linux-puolella nyt Linux Mintin puolelle kun vihdoinkin nykykoneeseen sain Linuxit toimintaan johtuen tosiaankin aivan järkyttävän huonosta käyttöliittymäsuunnittelusta. Vanhassa ei ollut mitään vikaa - se oli nopea, selkeä ja hyvin toimiva. Systeemit oli kategorisoitu selkeästi jolloin käyttäjä tosiaan tiesi mitä menee ropeltamaan. Nykyään kaikki on yhtä isoa sekametelisoppaa ja ihan kaikki mahdollinen on piilotettu miljoonan polun taakse - miten hel**arissa tämä nopeuttaa minun käyttökokemusta yhtään mitenkään?

Kosketusnäyttöjä ajatellenhan nämä uudet käyttöliittymät ovat ihan pop, odotanhan itsekin koko ajan suu kuolassa uusia kohtuuhintaisia läppäreitä kunnon kosketusnäytöillä vaan eipä ole näkynyt. Toivottavasti näiden myötä sellaisia alkaa tupsahdella. Silti olen sitä mieltä että jopa Ubuntussa pitäisi olla selkeä määräämisvalta sen suhteen haluaako käyttää hiirelle ja näppikselle tai tabletille suunniteltua käyttöliittymää. Nykyisellään näen tämän hetkisen Ubuntun tilanteen erittäin luotaantyötävältä. Vai keksiikö joku näppärän ja nopean reitin muokata esimerkiksi sisäänkirjautuessa käynnistyvien ohjelmien luetteloa GUI:n kautta muuten kuin menemällä terminaaliin ja kirjoittamalla gnome-session-settings (vai mikä se olikaan...)?

37
Hmmm... Aiemmilla kokeilukerroilla ei ollut vaikutusta oliko prosessorin virransäästöominaisuudet päällä tai eivät, kaatuilua tuli joka tapauksessa. Tänään tuli havaittua että uusimmalla kernelillä riitti pelkästään prosessorin turbo-ominaisuuden disablointi. Jotakin kehitystä on siis luojan kiitos tapahtunut asian suhteen, tuolla kevyellä ylikellotustoiminnolla kun ei tee käytännössä yhtään mitään kuitenkaan.

Katsellaan, nyt vaikuttaa hyvältä kun kone on rullannut 12h putkeen päällä kaatumatta 8) Sabayon ei muuten toiminut yhtään sen paremmin kuin muutkaan, tiedä sitten mistä johtuu. SpeedStep ja HyperThreading voivat kuitenkin olla käytössä ongelmitta. Tällä hetkellä käytössä on Ubuntu 12.04, saapi nähdä mihin tässä jämähdetään kunnei tuo Unity ole edelleenkään kehittynyt riittämiin. Vielä en uskalla laittaa ratkaistu-tagia otsikkoon, katsellaan ensin pari päivää.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 12.06.12 - klo:14.34 »
Ja hetken aikaa ehdin jo luulla että tuo voisi olla ihan totta - ei olisi edes yllättänyt ;D

39
Tämä ketju olikin unohtunut jo. Asiaan onpi tullut päivitystä - eikä se ole todellakaan positiivista :(

Eli Ubuntu ei vieläkään vakautunut 3.2.0-kernelin myötä. Samoja randomeja kaatuiluja tuli koko ajan. noapic-vipu auttoi mutta sen käyttäminen ei ole mielekästä koska tällöin vain yksi prosessorin ydin on käytössä. Sama ongelma vaivaa myös uusinta Fedoraa - homma kaatuu jo asennusvaiheeseen kuten Ubuntussakin. Ehkä uudelleen yrittämällä voisi saada asennettua asti mutta todnäk. sama vaiva jatkuisi siinäkin.

Se, mikä tästä tekee jännää on se, että Gentoo toimii kuin unelma. Vikana on siis nyt näiden megadistrojen purkkaviritelmissä jotka sotivat jotain komponenttia vastaan. Kernel paniccien viittaukset menevät prosessorin ytimiin. Itse prosessori on ehjä - Windows 7 pyörii erittäin vakaasti joka päivä ja tosiaan Gentoonkin olisi luullut jo kaatuvan useaan otteeseen kun se on käännellyt pitkiäkin aikoja tavaraa. Googlella löytyy paljon iloisia Linux-käyttäjiä i7 920 -prosessorilla (mm. eräs kaverini kuuluu tällaiseen joukkoon) joten itse prosessorissa ongelma ei voi olla. Epäilen yhä edelleen emolevyä vaan kun tuntuu se joillakin toimivan.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/EnxaPcuKVe90zwQ2NV2NN9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Tässä eräs vanha kuva - sisältö on sama myös Fedorassa (kokeilin uusinta Fedoraa tässä pari päivää takaperin). En lyö päätäni pantiksi mutta mielestäni nuo prosessorin ytimet vaihtelevat kernel paniceissa.

Onko tässä oikeasti ainoa vaihtoehto siirtyä Gentoo-käyttäjäksi ja kuluttaa kaikki vapaa-aika pakettien kääntelemiseen? ;D

40
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 07.06.12 - klo:10.48 »
@eGetin

Kokeile. Otat läjän tuulettimia ja menet talliin viettää viihteellistä viikonloppua testailujen merkeissä. Nimittäin toi tuulettimien propeli otaa ihan kiitettävästi kierroksia.

Älä kokeile tätä kotona sarjaan kuuluu myös laittaa kuulalaakeri sormeen ja antaa sille hieman vauhtia paine-ilmapillillä. Yx kaveri nimittäin menetti sormensa kun laakeri leikkassi kiinni.
Kuka käskee puhallella niihin tuulettimiin yksistään pitkiä aikoja putkeen? Kyllähän nyt vähän tumpelommankin ihmisen pitäisi tajuta ettei ne äärettömiä kierroslukuja kestä. Pölyä löytyy yleensä myös muualtakin kuin tuulettimesta :D

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 55